marți, 11 august 2015

Adevărul gol goluţ


Acum câteva zile am vizionat o emisiune TV cu un invitat deosebit, Vasile Păun Anghel, un român care se defineşte pe sine ca un „Antrenor de Bună-Stare”. Aici se află la a doua sa apariţie la emisiunea „Viaţa în Armonie”, în care explică într-un mod foarte practic şi uşor accesibil, felul în care noi oamenii alegem să ne creăm viitorul.

Cea mai mare parte a emisiunii este dedicată obţinerii vindecării (sau menţinerea sănătăţii), şi urmărind acest fir, am selectat punctele principale pe care le-am considerat relevante pentru noi, cei ce am avut sau avem tangenţă cu William Branham şi în general, cu mişcarea carismatico-penticostală de vindecare a ultimelor decenii. Apoi (dacă mai e cazul) voi face câteva comentarii, după care voi prezenta şi un caz concret, contemporan, de vindecare al unui pastor din „Mesajul Orei” ce îmi este cunoscut.

Vă recomand însă, ca după citirea acestui articol (sau chiar înainte) să ascultaţi întreaga emisiune compusă din două părţi, care în total durează aproximativ 46 minute, şi pe care, în mod evident, nu am putut-o transcrie integral aici. Vă asigur totuşi că se merită, nu doar să citiţi, ci să şi vedeţi şi să auziţi voi înşivă!

Partea 1:


 Aleg constient viitorul(1) - VASILE PAUN ANGHEL

În momentul în care avem înţelegerea că puterea de a ne alege realitatea pe care dorim să o experimentăm este la noi, atunci aceasta ne dă o mare încredere în noi şi ne oferă accesul – şi asta-i şi intenţia mea, să discutăm despre o cunoaştere, care de fapt nu este ceva extraordinar, este un adevăr simplu, profund despre natura noastră, nu este ceva paranormal. Opinia mea despre paranormal: Este un normal care încă nu a fost atins, stabilizat de din ce în ce mai mulţi oameni.

„La început a fost Cuvântul...” Omul care spune că are o afecţiune, el când vorbeşte despre ea, o întăreşte. El, când se plânge despre aceasta, îi dă putere. Dacă ne dorim să experimentăm altceva, primul lucru este să ne imaginăm ce dorim.

Dacă ai o durere, primul pas este să accepţi durerea. Noi de obicei opunem rezistenţă durerii. A accepta durerea înseamnă a realiza că eu am creat-o printr-un anumit mod de a gândi.

Noi avem trei mari puteri:

1) Eu aleg. Pot să aleg starea mea, fie să sufăr sau să reprim durerea, fie să aleg să trăiesc într-o stare în care sunt pe deplin echilibrat.

2) Eu scot din mine această stare. [O creez.] În acest moment îmi imaginez că sunt pe deplin regenerat. Dintr-o mulţime de posibilităţi de mâine, eu aleg pe cea pe care o doresc. Eu doresc să fiu sănătate vibrantă. Simte starea de sănătate vibrantă! Exprimă recunoştinţă când ceri ceva şi consideră că este deja obţinut! Comportă-te, trăieşte ca şi când deja îl ai!

3) Menţine suficient de mult această stare în ciuda informaţiilor senzoriale legate de ce vezi concret. Gândul s-a transformat prin cuvânt, acţiune, în materie.

Întrebare: „Eu am piciorul rupt, în ghips, pe scripete... Cum credeţi dvs. că aş putea spune: „Aleg să fiu sănătos perfect” şi în secunda doi să mă dau jos din pat, să mă aşez cu piciorul pe pământ şi să spun că merg... şi să merg?

Răspuns: Eu nu am spus că în secunda doi ne dăm jos din pat. Am spus că visul, adică starea de a alege ceva, plus un timp suficient în care menţin vibraţia acelei stări pe care o doresc, stabilizez această vibraţie şi devin o antenă care atrage această nouă realitate.

Vis + Timp = Realitate.

Sigur, atunci când ai o credinţă fermă şi spui cum au spus alţii „Să fie lumină, ridică-te, umblă!”, dar o spui aliniat, o spui cu stare interioară că ştii că deja s-a întâmplat lucrul, atunci, probabil... de fapt am credinţa că lucrul acela se va întâmpla.

Intervenţia râzândă a moderatoarei: Oricum între timp piciorul se vindecă.

Am să dau un exemplu: Dr Joe Dispenza, cunoscut din diverse filme gen „Secretul”, a avut la douăzeci şi ceva de ani un accident în care i s-a spus de către doctori că nu va mai putea umbla toată viaţa – complet nerecuperabil. El a făcut mai întâi o alegere, a zis: „Eu umblu”. A scos din el starea că deja umblă şi trei luni de zile s-a uitat la coloana lui unde avea acele disfuncţii şi a văzut fiecare vertebră şi toată structura pusă înapoi în loc. Şi, atenţie, aici este cheia, nu a permis nici unui gând de îndoială, nici unui cuvânt neadecvat să interfereze cu această credinţă că el este restabilit complet.


Partea a doua:

Aleg constient viitorul (2) - VASILE PAUN ANGHEL

Trebuie să avem grijă ce vorbim. Oamenii care se plâng mereu că le merge rău, că nu le este bine, că ce or să facă mâine... de asta au parte şi în continuare.

Despre puterea cuvântului... Putem ieşi dintr-o stare de neîncredere, de depresie, prin cuvânt: „Eu sunt bucurie!” Când rostesc asta, prin cuvânt, haosul se opreşte şi începe să se mişte într-altă direcţie. Nu e vorba că instant celulele mele devin bucurie, însă ies dintr-o stare, îmi dau puterea interioară să fac un salt şi folosesc puterea cuvântului. După cum am spus mai devreme „La început a fost Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu.” Păi dacă cuvântul este Dumnezeu, înseamnă că am puterea şi proprietatea cuvântului să creez: „Să fie Lumină. Eu sunt Bucurie, Eu sunt Sănătate Vibrantă, Eu sunt Pace.” Şi îmi spun asta. În toate şcolile spirituale se spune că dacă foloseşti un cuvânt de multe ori, el devine obiect.

Apoi trebuie să avem un sentiment de recunoştinţă: „Mulţumesc pentru căsuţa în care deja sunt, mulţumesc pentru sănătatea vibrantă pe care o manifest, mulţumesc pentru relaţia împlinitoare în care mă aflu.” Prima data spui ce vrei, simţi starea că deja ai obţinut acel lucru şi trăieşti constant o perioadă.

1. Nu vorbesc decât despre ce vreau să obţin, nu despre ce văd.
2. Folosesc cuvântul ca să binecuvântez.
3. Folosesc cuvântul cu rol de regenerare.

În lumea medicinii alternative au dispărut complet şi rapid, în câteva minute, tumori, prin acest cuvânt rostit de genul „deja regenerat”, „deja vindecat”. Când rostesc cuvântul nu zic „Eu te vindec pe tine” ci eu trăiesc în interior starea de deja regenerat.

Fac o paranteză, este recomandabil să vedeţi „în direct” la ce se referă Păun, cum dispare o tumoare în mai puţin de 3 minute, prin puterea minţii şi la rostirea cuvântului „deja vindecat”, lucru filmat de medici pe un ecograf. Interesant este, că mărturia nu vine din tabăra lui Branham, ci tocmai din China, o ţară în care medicina are o tradiţie de multe mii de ani:





În stânga o tumoare iniţială; 
în dreapta dispare după nici 3 minute
                                                                                                 
Cuvântul îl rostesc din inimă. Cuvântul care vine din cap este un cuvânt al Egoului şi eu îi spun Egoului: „Stai în linişte şi cunoaşte că eu sunt spirit.” [vezi Psalmul 46:10!] Şi învăţ să rostesc cuvintele din ce în ce mai rar, conştient. Înainte să apară cuvântul în eter, eu îl ştiu, îl simt, cu toată fiinţa mea îl rostesc.

Când mă doare ceva îmi spun: „Sunt recunoscător pentru sănătatea pe care o am” şi o trăiesc. Eu dacă spun că sunt sănătate, este o alegere. A cui? A cine sunt eu. Şi cine sunt eu? Sunt fiu de Dumnezeu. Şi dacă am această putere şi zic „eu sunt sănătate”, pot eu să mă îndoiesc de propria mea putere, care sunt după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu? Sigur că am nevoie de un timp în materie ca acel lucru să se întâmple.

Recunoştinţa este esenţială. Nu spun: „Vreau să fiu sănătate” pentru că în momentul acesta recunosc că nu sunt sănătos şi aştept sănătatea.

Pentru a afla cine este Vasile Păun Anghel, puteţi urmări prima emisiune la acel post TV:



Acum, să trecem la un caz concret, al pastorului Gary Walker din Australia, care a suferit un accident de maşină extrem de grav acum câţiva ani, în 5 noiembrie 2007. Poate că unii dintre noi l-au şi văzut şi auzit la una din adunările din România unde a fost invitat în 2011, dacă nu mă înşel. Mărturia lui (în limba engleză) se găseşte pe Internet, nu ştiu dacă există şi o traducere în română. O căutare pe Google a găsit cel puţin un link pe Tabernacolul Arad, dar acolo trebuie să ai o parolă pentru a putea asculta sau vedea predicile lor.

În cele ce urmează, voi selecta câteva din cele spuse de el în mărturia lungă de aproape două ore. El prezintă şi câteva poze făcute din ziua accidentului şi pe parcursul următoarelor luni  petrecute prin spitale, la recuperare. Mărturia lui Gary Walker este într-adevăr motivaţională şi o adevărată binecuvântare datorită încurajărilor pe care le aduce. Merită văzută!







„Epava” fratelui Walker

Din acest morman de fiare a fost scos corpul (mai degrabă neînsufleţit) al pastorului Gary Walker, după ce s-a izbit de un tir care transporta lemne... Din ce am înţeles, aşa arăta maşina lui după accident, ea nefiind „prelucrată” mai rău de câtre echipele de salvare.

Despre starea şoferului, ce să vă mai spun? De trei ori a decedat şi tot de atâtea ori a fost resuscitat... Lista rănilor suferite care i-a fost întocmită la spital încape pe mai multe pagini. Toate oasele aproape i-au fost rupte sau contorsionate, hemoragii, craniul spart, faţa desfigurată, traume neurologice... După ce a scăpat totuşi cu viaţă după primele zile critice, doctorii nu îi dădeau vreo şansă de a mai putea vorbi sau umbla normal vreodată. Şi totuşi, după multe luni de luptă, a câştigat în final bătălia şi a devenit perfect sănătos.

Gary Walker pune mare accent pe biruinţă, pe „înfrângerea Satanei”, dar cel mai mult, pe o atitudine adecvată de credinţă. Iată câteva din cuvintele sale spicuite de ici-colo. Ele nu au continuitate, pentru că îmi era imposibil să traduc toată mărturia. Am ales ce este mai frumos, mai încurajator şi ce se potriveşte perfect cu cele spuse mai sus de Vasile Păun Anghel.

Când Dumnezeu mi-a dat Duhul Sfânt, mi-a dat puterea de a fi biruitor.

(Vasile Păun: Dacă cuvântul este Dumnezeu, înseamnă că am puterea şi proprietatea cuvântului să creez.)

Noi putem face orice lucru în Isus Cristos care ne întăreşte.

Nu s-ar fi întâmplat dacă Dumnezeu nu ar fi permis.

Dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate fi împotriva noastră?

Dacă doctorul îţi spune că ai cancer şi tu spui: „Eu nu am cancer”, atunci tu nu ai cancer (citat din Branham). Este simplu. Isus este Marele Preot al mărturisirii noastre.

(Joe Dispenza: nu a permis nici unui gând de îndoială, nici unui cuvânt neadecvat să interfereze cu această credinţă că el este restabilit complet.)

(Păun: ies dintr-o stare, îmi dau puterea interioară să fac un salt şi folosesc puterea cuvântului.)

(Păun: Omul care spune că are o afecţiune, el când vorbeşte despre ea, o întăreşte. El, când se plânge despre aceasta, îi dă putere.)

După ce m-am trezit, nu mai îmi aminteam familia, dar ştiam că Dumnezeu a trimis un profet, că am Duhul Sfânt, ştiam lucruri veşnice.

Este ceva în voi care are aşa o putere de biruinţă, ceva etern, ceva ce te ţine şi când mergi dincolo de puterile omeneşti.

(Păun: ies dintr-o stare, îmi dau puterea interioară.)

Eu sunt pe deplin echipat şi pot sta înaintea diavolului şi să îi spun: „Vino încoace, tu nu ai nimic, Golgota te-a despuiat de toate. Eu am „Aşa vorbeşte Domnul”, eu am „Toate lucrurile sunt cu putinţă, în rănile Lui sunt deja vindecat, tu nu ai nimic.”

În continuare redau mai concentrat, cu cuvintele mele povestea sa mai lungă:

Am avut o durere atât de intensă luni de zile, încât mă gândeam că Dumnezeu trebuie că mă urăşte cu o ură sfântă. Soţia îmi spunea că nu e adevărat, că Isus mă iubeşte, dar eu nu credeam. Probabil acesta era motivul pentru care durerea mea a durat luni de zile. Credeam că voi muri şi că voi merge în iad. Am avut fraţi şi surori care s-au rugat pentru mine. Bătălia mea cu Dumnezeu era că mă credeam un om bun, care toată viaţa l-am slujit pe Dumnezeu. Mă vedeam implicat în atâtea lucruri şi uitându-mă la starea mea, am ajuns să mă cert cu Dumnezeu. Acesta mi-a răspuns într-o zi: „Cu cine crezi că vorbeşti?” Eu i-am răspuns că El nu îmi datorează o explicaţie, dar l-am întrebat pentru că voiam să ştiu de ce sunt în starea aceasta atât de mult timp. Domnul mi-a spus că dacă aş cunoaşte întreg tabloul, eu nu aş vărsa o lacrimă.(?) [aici nu sunt sigur dacă am înţeles bine, datorită puternicului accent australian.]

(Păun: Dacă ai o durere, primul pas este să accepţi durerea. Noi de obicei opunem rezistenţă durerii. A accepta durerea înseamnă a realiza că eu am creat-o printr-un anumit mod de a gândi. Durerea lui Gary Walker a persistat, precum cea a biblicului Iov, luni de zile, deoarece el se opunea acesteia, în loc să o accepte. El a ajuns cu totul învăluit de gândurile false Ego-ului său.)

Medicii au spus că nu voi mai putea vorbi, umbla, sta în picioare. Soţia mea a râs şi a spus: „De ce ar ţine Dumnezeu în viaţă un predicator care nu poate vorbi?”

(Păun: 1. Eu aleg. Pot să aleg starea mea, fie să sufăr sau să reprim durerea, fie să aleg să trăiesc într-o stare în care sunt pe deplin echilibrat. Aici a intervenit alegerea care a creat deblocarea din cercul vicios al gândurilor egotice şi care a făcut posibilă restabilirea sănătăţii.)

Când mi-au pus capul la loc, un ochi era mai sus şi unul mai jos. Doctorii au spus că în cazuri din acestea ei pun lucrurile într-o cutie şi apoi în mormânt. În cazul meu, voi avea vederea afectată de imagini duble, dar acum vederea mea este perfect normală. Eu m-am încrezut în „Doctorul Isus” şi reţeta Lui era „Eu sunt Domnul care te vindecă” – fie că e în trup, în duh sau în suflet.

(Păun: 2. Eu scot din mine această stare. [O creez.] În acest moment îmi imaginez că sunt pe deplin regenerat. Mai târziu, medicii au fost uimiţi de atitudinea lui pozitivă şi că nu mai era supărat de situaţia lui, deşi ar fi avut dreptul acesta. El le-a zis medicilor că e un creştin şi că nu are acest drept. Practic, a ales conştient să se simtă bine (cel puţin în minte) acceptându-şi situaţia.)

Nu te văita, nu te plânge. Vorbeşte, şi mergi mai departe! (Branham)

În februarie următor mi-am propus să merg să predic la tabăra de tineret. Să nu ai atitudinea că dacă va trebui să fie, va fi. Este atitudinea greşită. Dacă ştii că este voia lui Dumnezeu şi uşile sunt închise, sparge uşile şi mergi înainte. Am avut două opţiuni. Să mă plâng sau să spun: „OK Doamne, ce vrei ca să fac?” Un frate a pus o curea în jurul meu şi a vrut să mă scoată din maşină şi să mă tragă în biserică. Dar eu voi merge, eu nu voi lăsa ca diavolul să primească vreo slavă. Puteţi să vă uitaţi la mine şi să spuneţi: „Ce ipocrit, spune un lucru şi noi vedem altceva.” Aceasta nu schimbă cuvântul. Diavolul vă poate şopti la ureche că nu puteţi fi creştini buni. Golgota ne-a făcut fii ai lui Dumnezeu omnipotenţi.

(Păun: 3. Menţine suficient de mult această stare în ciuda informaţiilor senzoriale legate de ce vezi concret. Gândul s-a transformat prin cuvânt, acţiune, în materie.

Mărturia acestui slujitor al lui Dumnezeu este cu adevărat impresionantă şi încurajatoare. Desigur, fiind un pastor al mişcării Branhamiste, el face şi unele afirmaţii cu care nu pot fi de acord, atunci când sugerează că astfel de manifestări nu ar putea fi cu putinţă şi în „epcocile” anterioare profetului, invocând drept argument „lipsa de descoperire”:

În timpul celor 7 epoci ei nu au realizat ce aveau. Branham spune că nimic nu s-a schimbat până ce viaţa a venit. Mesajul nu adaugă nimic la cuvânt, el doar explică ce spune cuvântul. Din cauza lipsei de descoperire în cele 7 epoci ei nu au ştiut ce aveau.


Care este scopul acestui articol?

Am vrut să arăt că într-adevăr, este nevoie de o „descoperire” pentru a ajunge la „Bună-Stare” sau la vindecare, la armonie, atât în trup cât şi în suflet. Dar nicidecum de o „descoperire” a unui profet, înger sau altă entitate mistică, care se prezintă pe sine, revendică autoritate şi pretenţii exclusiviste.

Când îl ascultaţi pe Branham şi pe Vasile Păun, veţi găsi multe lucruri comune. De asemenea, le veţi găsi la toţi predicatorii şi „vindecătorii” penticostali şi carismatici. Aceste „descoperiri” nu au picat din cer acum o sută de ani, şi nu doar peste cei de la „Azusa Street” sau de la „Toronto Blessing”. Aceste lucruri erau cunoscute în toate timpurile, în orice mişcare spirituală sau religioasă, dar şi de oamenii simpli, de rând. Acum însă, tot mai mulţi cercetează la modul cel mai serios acest fenomen „paranormal”, care, cum spunea Păun, nu este deloc paranormal, ci perfect normal, dar nu este încă stabilizat în conştiinţa noastră.

Aşadar si în concluzie, Avak, Branham, Oral Roberts şi orice om poate avea rezultate în lucrările de vindecare. Acestea depind doar de noi, de alegerile pe care le facem, de gândurile pe care le întreţinem, de emoţiile şi stările de recunoştinţă pe care le menţinem. Vindecarea, sau mai mult decât atât, crearea realităţii noastre nu depinde de acceptarea unei anumite teologii, a unui crez, sau a unei persoane ca lider sau autoritate profetică.

Ceea ce a prezentat Vasile Păun este „Adevărul gol goluţ”, pur şi neamestecat. Sunt principii simple, fundamentale, naturale, care necesită o oarecare perseverenţă şi disciplină mentală şi emoţională, dar aduc rezultate de mare eficienţă.

Vedem acest lucru adeverit chiar de către Isus, în Evanghelii. El a „aprobat” atitudinea fermă, consacrată şi pozitivă a celor cu „credinţă dreaptă”, precum sutaşul roman care declarase: „Nu este nevoie să vii până la mine acasă, spune doar un cuvânt, şi robul meu se va vindeca.” Pe de altă parte, acelaşi Isus este „neputincios” în faţa necredinţei celor din patria Sa...

Ceea ce ne prezintă Branham şi „vindecătorii religioşi” sunt pe de-o parte aceleaşi ingrediente originale, dar amestecate din plin cu tot felul de aditivi artificiali, care, din păcate, nu sunt întotdeauna cei mai sănătoşi pentru sufletul omului.

Da, într-o oarecare măsură, cu o atitudine corectă în gânduri şi cuvinte, cu fermitate şi echilibru mintal, psihic şi emoţional, putem deveni „fii ai lui Dumnezeu omnipotenţi” aşa cum spunea Gary Walker. Dar în nici un caz nu voi obţine aceasta cu fantezii de „Super-Rasă” şi „Mireasă-Cuvânt-Vorbit”, crezând într-un lider absolut, nevrotic şi egocentric, dar care aduce „ultimul mesaj al lui Dumnezeu” omenirii, care a creat veveriţe, care a auzit un glas la Râul Ohio (dar fără martori), care are o poză cu o lumină a unor reflectoare deasupra capului, care spunea că a fost sub un nor supranatural, dar care exclude din graţia divină, şi chiar neagă dreptul la existenţă a majorităţii omenirii („sămânţa şarpelui”) deoarece aceasta nu îi acceptă pretenţiile nefondate.

Nu mă identific cu Martin Luther, decât că la fel cum acesta a protestat împotriva sistemului catolic, care pe vremea aceea vindea mântuirea pe bani grei, la fel şi eu protestez împotriva sistemului religios al acestei epoci (şi al mesagerilor acesteia), care vând doar nişte speranţe în „vindecări divine” şi alea la un preţ destul de scump, dacă te gândeşti că trebuie să te „predai” complet unor oameni, ideologii, reguli, crezuri, în fond, unor fantezii inepte ale unor lideri psihotici, care în mod conştient (Avak, Jim Jones, Benny Hinn) sau inconştient (Branham, etc.) duc lumea nu spre dezvoltare, ci spre robie spirituală.

ABEL ben ADAM


79 de comentarii:

  1. Interesant articol. In timp ce citeam imi venea in minte versetul din Marcu ,unde Isus ne spune: ""Cand cereti ceva sa credeti ca ati si primit ,si veti avea"".Am scris din memorie. Deci cand cerem vindecarea sa credem ca am si primit-o adica sa ne vedem pe noi insine vindecati ,si vom fi vindecati. Este un verset foarte puternic ,si daca este aplicat corect si cu deschidere spirituala ,vom fi vindecati. Trebuie sa trecem dincolo de minte,fiindca mintea...ne minte. Sa intram in realitatea supranaturala ,in credinta pura si in starea de copil spiritual,de acceptare si receptivitate . ""Daca nu va veti face ca acesti micuti,cu nici un chip nu veti intra in Imparatia Cerurilor"",adica nu vom accesa izvorul vindecarii,ramanand captivi in minte .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect spus. Eu am fost vindecat cand eram la penticostali dar nu de aia am fost ci ca am acceptat realitatea de dincolo de ce vedeam cu ochii naturali si al fel si Branham si Benny Hin si altii stiu sa foloseasca niste unelte de lucru duhovnicesti si de aceia au succes dar asta este numai o parte din planul Domnului nu este numai asta aici branhamisti s-au autoinselat cu Branham. Domnul Isus a spus ca ORICINE CREDE asa ca este liber pentru oricine vrea si e nevoit.Nu trebuie sa creiezi un cult sau secta daca ai capacitati extra ca sunt de la Dumnezeu date ca sa ajutam alti oameni legati de satana si sa eliberam poporul de draci si boli si duhuri necurate si sa dam slava Domnului fratilor nu sa ne credem nu stiu ce.Branhamistii sa fie sanatosi sa se pocaiasca de tote minciunile sa se intoarca la Domnul si El va avea bunavointa pentru ei daca se smeresc.Pocainta la Cruce la Golgota ne duce al Tatal Ceresc. Frumos articol frate Abel Domnul Isus sa te binecuvinteze. Amin.

      Ștergere
  2. Aceste principii veșnice au fost ținute ascunse de către „elită” timp de mii de ani. Cunoștința pusă în mâinile (mințile) celor imaturi, poate crea monștri. De câțiva ani însă, lumea (librăriile) sunt potopite de cărți pe această temă, cărți precum SECRETUL. Pentru cei ce nu știu despre ce este vorba în această carte, puteți vedea mai întâi documentarul creat pe baza cărții de către însăși autoarea ei (Rhonda Byrne),
    http://www.filmedocumentare.com/secretul/
    apoi dacă doriți mai multe informații puteți achiziționa cam tot ce a apărut în limba română pe tema aceasta, de aici:
    http://www.divin.ro/?q8h3u&o45gw=37314eccf8d30ed75e1742a64fc2e7bc
    Spor!

    Cain ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru articol Abel.

    Stii ce mi-am amintit?

    Voi stiti ca Branham cand era vorba de el insusi spunea ca vindecarile sunt confirmarea ca el detine adevarul si el este nu stiu cine, iar cand era vorba de altii spunea ca vindecarile nu sunt nici o dovada ci ele sunt doar pentru ca omul crede si atat.

    Egocentrism pur. Branham devenise propriul lui motiv de predica si promovare. Observati ca de prin 1960 incoace mesajul lui se axeaza pe mesaj si mesager, apoi pe mesager. Toate ideile sale, toate predicile sale devin un instrument prin care promoveaza un singur lucru: pe el insusi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa este Lica.A preluat ideile lui Larkin apoi predica obsesiv pana la fanatism,ca doar el detine adevarul absolut. Nici nu ma mir ca toti l-au parasit.Omul psihotic sau ajuns psihotic nu isi vede propria lui stare.Cand il parasesc toti incepe sa faca pe victima. Parca a fost lasat in voia mintii lui haotice,sa creada o minciuna fiindca nu a ramas pe dragostea lui Dumnezeu .Si totul a culminat cand i-a cerut lui Dumnezeu insusi sa il omoare daca a mintit cu ceva. Si culmea culmilor,prorocului Ilie-Americanul i se implineste propriul blestem,si la o luna moare in accident.

      Parerea mea este ca Branham a inceput in binecuvantare,si a sfarsit in blestem. Adica asta e adevarul,daca citim TOATE predicile lui.Nu ce vor unii si altii. Ei nu tin cont de ceea ce scrie: ""Uitati-va la sfarsitul alergarii lor"".

      Ștergere
    2. Da, binecuvantarea si blestemul, este bine ca ai observat acest vesnic dualism. Acesta trebuie sa ne reaminteasca mereu sa nu vedem lumea in ALB si NEGRU. Si mai ales, sa nu ne vedem pe noi albi si pe ceilalti negri... Noi suntem un amalgam de toate culorile, la fel ca si haina "pestrita" a lui Iosif. Si multe lucruri se schimba in cursul unei vieti, totul este un flux continuu...

      Reeferitor la "cerinta" lui Branham de a muri, totul s-a intamplat exact dupa cuvantul lui, pe aceleasi principii aratate in acest articol... Pana si faza cu 30 zile, aceasta este un alt "ingredient" pe care Paun nu l-a amintit, dar il fac altii, precum Niculina Gheorghita in aceeasi emisiune, Viata in armonie.

      Cat priveste "Secretul", am vazut filmul acum 6 ani, cand mai eram la Branhamisti. La prima vedere mi-a placut, intr-adevar "descopera" anumite principii dupa care poti sa obtii "bunastare", dar multe alte lucruri mult mai importante nu le mai aminteste. Nu stiu ce mai zice cartea in plus, nu am citit-o ca sa pot sa ma pronunt. Dar filmul m-a cam dezamagit, deoarece, dupa parerea mea, pare mai degraba materialist. Dumnezeu, universul, este mai degraba cu un duh din lampa lui Aladin care ne implineste noua toate dorintele. Intr-adevar, recunosc ca metodele sund corecte, dar mai mult de atata nu "vinde" filmul adica nu am vazut in el un mijloc de adevarata dezvoltare spirituala. Sorry, Cain...

      Dar poate sunt eu mai pretentios, sau nu prea agreez stilul american si "prosperitatea" pe care o predica. Cum am spus mai sus, totul este dualism, deci nu resping aceste lucruri, doar scot in evidenta ca este cam unilateral, ca ii lipseste ceva...

      Dar slava Domnului, nu avem nevoie neaparat de americani, avem chiar la noi in Romania oameni luminati de la care putem invata pentru a ne dezvolta spiritual. As aminti pe Vasile Paun, Niculina Gheorghita, Adrian Cranta, Prof. Constantin Dulcan si multi altii care urmeaza sa ii descopar.

      Shalom
      ABEL ben ADAM

      Ștergere
  4. M-a tinut Nelu Opris 65 de minute la telefon acuma seara.

    Concluzia mea. Branham i-a inselat atat de tare incat le este imposibil sa aleaga ce spune Biblia daca in acelasi subiect Branham spune altceva. Sunt legati, sunt paralizati de otrava sarpelui incat nu mai pot alege Cuvantul Sfant a lui Dumnezeu lasat scris de apostoli. INCREDIBIL. Stiam ca e grav, dar acum vad ca e dezastru catastrofal. habar nu au sau nu vor sa auda de Biblie, de contex, de faptul ca Branham nu are nici un "Cuvant descoperit" ci ca a preluat totul de la altii.

    Cand spui adevarul sa vezi ce jigniri mi-a dat, ca nu sunt predestinat, ca sunt asa si asa...Jesus! Chiar ei sunt asa. Sa nu poata sa creada ce e scris negru pe alb in Biblie si sa te faca praf ca nu crezi tu in ideile lui Branham? Pai ce e asta? NEBUNIE.

    Nu imi venea sa cred ca dupa ce i-am explicat de 4-5 ori si a inteles ce ii spun si stia ca Biblia spune clar asa ceva iar Branham spune invers el tot impotriva Bibliei era.

    Orice subiect ridica apara numai ce spune Branham desi ce spune e varza si total pe langa Cuvant. Nu obisnuiesc sa ma enervez decat o data poate la 5, 10 ani dar acum era cat pe ce.

    Putin am ridicat tonul cand a zis ca "nu conteaza" adica ce spune Biblia ci ca "Branham este Dumnezeu azi si ce a spus el astazi conteaza chiar daca Biblia spune diferit".

    I-am zis: "Nelu, nu tie rusine sa spui ca nu conteaza Cuvantul biblic? La 60 de ani ai tai inca minti impotriva Scripturilor ca sa aperi un profet fals si plagiator si ma ameninti ca si eu "trebuie" sa cred? Pai DA-MI DOVEZI, DOAR NU CUMVA VREI SA CRED DOAR PENTRU CA CINEVA A ZIS-O. N-ai dreptul sa ceri nimanui asa ceva. Sa nu trecem peste ce este scris ne spune Pavel ".

    Credeti ca m-a auzit? Nici vorba.

    I-am propus sa se culce, ne-am salutat si am inchis.

    Acum ma gandesc ca imi pierd timpul cu secta asta si cu toate nebuniile din ea.

    S-au falit ca sunt intelepti....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns deci sa fiu "prigonit" jgnit, abuzat emotional spiritual din cauza ca am ales ca intre ce spune Branham si Cuvantul despre un subiect sa aleg pe cel biblic.

      Asa cred ca a facut si Branham in timpul lui.

      A devenit un agresor spiritual asupra celor care au decis sa ramana la simplitatea Cuvantului si sa creada in Evanghelia mantuirii noastre, adica Vestea buna, sa traiasca asa cum stiu si pot de corect si sfant, sa faca fapte bune spre slava Domnului.

      Ascultati predica Acuzatia sau aproape oricare de prin 62 incoace. Stiti ce vedeti vedea? Nu vocea lui Dumnezeu ci un nevrotic disperat pentru ca isi pierde campaniile de vindecare, suportul, sponsorizarile. Dupa un timp ajunge sa se proclame Dumnezeu in trup, atat de rau a avansat nevrotismul sau in paranoia si schizofrenie.

      Nu ma mir ca Isus personal ii spune ingerului din Laodicea (pe langa nenorocit, gol, sarac, orb) si TICALOS. Ce inseamna in dictionar un ticalos.

      TICĂLÓS adj., s. 1. adj., s. abject, infam, josnic, mișel, mizerabil, mârșav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic, (pop.) becisnic, (înv. și reg.) ticăit, (reg.) pălăvatic, proclet, (Ban.) bedaș, (înv.) fărădelege, vil, (fig.) infect, murdar. (Un om ~.)
      2. adj. infam, josnic, mișel, mișelesc, mizerabil, mârșav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic, rușinos, scelerat, (livr.) ignobil, sacrileg, (înv. și pop.) parșiv, scârnav, (Mold.) chiolhănos, (înv.) blestemățesc, fărădelege, scârbavnic, scârbelnic, scârbit, verigaș, verigășos, (fig.) murdar, spurcat. (Faptă ~oasă.)
      3. s. bandit, nemernic, tâlhar. (Un ~ de negustor.)
      4. adj., s. afurisit, blestemat, câinos, hain, îndrăcit, rău, (înv. și pop.) pustiu, (pop. și fam.) pârdalnic, (pop.) împelițat, jurat, (înv. și reg.) urgisit, (reg.) pricăjit, (Transilv.) săcret. (~ul de el!) 5. adj. mizerabil, păcătos, rău, urât. (Era o vreme ~.)

      Ștergere

    2. Pavel a spus foarte clar ca noi avem un singur Dumnezeu:Tatal,si un singur Domn:Isus Hristos.

      Doar omul faradelegii vine si se proclama pe sine Dumnezeu.

      Nu stiu cum pot unii, care din cauza varstei probabil nu mai judeca normal,sa afirme ca Branham este Dumnezeu. Poate au vreun interes material ( poate vrea sa se dea pe langa VGR ) ,sau si-au pierdut orice urma de discernamant spiritual.

      Nu scrie niciunde in Biblie ca Dumnezeu se va manifesta sub forma lui Branham.Acesta din urma trebuia sa aduca doar vindecarea in Numele lui Isus si atat. Deci nu sa se creada Dumnezeu ci sa arate INSPRE Dumnezeu.

      Ștergere
    3. In privinta predestinarii,aceasta are legatura tot cu ceea ce au predicat apostolii adica credinta in Evanghelie si in mesajul ei .Pavel explica foarte clar asta .

      "".....si cei care erau randuiti pentru viata vesnica au crezut"". Undeva prin Fapte.

      Ce au crezut? In cineva care era si profet ,si inger,si insusi Dumnezeu si care se predica pe sine in loc sa predice Evanghelia? Nu cred.

      Au crezut doar in Evanghelia Harului predicata de Pavel. Au inteles si au acceptat ce a facut Dumnezeu in Hristos. Si cine crede in El "" este indreptatit de toate lucrurile de care nu a putut fi indreptatit prin legea lui Moise"". Fapte.

      Ștergere
  5. https://www.youtube.com/watch?list=UUPLAYER_apbmro&t=1198&v=annTwpxXGe0

    Un interviu interesant cu E.Frank.Acesta il contrazice pe Branham privitor la ingerul din Apoc.14 ,si se pune pe el acolo desi Branham a spus altceva. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea ii este adresata la minutul 9. Defapt sunt intrebari si raspunsuri ""interesante"".

      Ștergere
    2. Incepand de la minutul 9 Frank afirma ca nu are nici o legatura cu Apoc.14,si ca oamenii l-au pus pe el acolo.Apoi la minutul 13 cand i se spune ca chiar el a scris despre asta intr-o scrisoare circulara din 2004,incepe sa o scalde dar este evident ca ocoleste raspunsul la intrebarea pusa. :))

      Ștergere
    3. Doamne ce pot unii sa afirme la inceputul interviului.Cica : "" Intrebari prostesti si raspunsuri intelepte"". :)). O sa vedeti cat de intelepte sunt raspunsurile.Mai ales in chestiunea de mai sus cu ""ingerul din Apoc.14"'.

      Nu are rost sa mai scriu de stilul amenintator si cu adevarat prostesc de la inceputul interviului.Adica despre cuvintele afisate pe ecran. Pana unde pot sa mearga unii cu duhul acesta fanatic si separatist.....cred ca nu mai trece mult si astia trec la amenintari directe,dupa modelul evului mediu catolic. :))

      Ștergere
    4. Ce baliverne. Nici despre Zaharia 14 Branham nu a avut dreptate.

      6 În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde.
      7 Va fi o zi deosebită*, cunoscută** de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte; dar spre searㆠse va arăta lumina.
      8 În ziua aceea, vor izvorî ape vii* din Ierusalim şi vor curge jumătate spre marea de răsărit, jumătate spre marea de apus; aşa va fi şi vara, şi iarna.
      9 Şi Domnul va fi împărat* peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn** şi Numele Lui va fi singurul Nume.

      Si strigatul de la miezul noptii, cred ca e mai mult o metafora, deoarece pilda fecioarelor e DOAR O PILDA. Nu inteleg de ce atat indogmatizare ci cautari de personaje speciale, cand in Trup fiecare are rolul lui iar Pavel a spus ca nici un madular din trup nu este lipsit de importanta.

      Liderii crestini trebuie onorati si sustinuti, da, in mod special daca au rodire in slujire si intampina nevoi materiale, financiare, asistenta, pentru a-si manifesta darul si slujirea, dar sub nici o forma nu trebuie idolatrizati, inaltati si super-periati.

      Ce e cu atat slugareala ieftina? De ce Ewald Frank nu vesteste Evanghelia si sa isi vada de treaba?

      Cum pot fi urmasii lui atat de naivi si nesiguri? Pentru ca nu sunt ziditi in Cuvantul lui Dumnezeu.

      Ștergere
    5. Astazi 15 august E. Frank este la Targu Mures.

      Ștergere
    6. Eu vad ca textul din Zaharia are legatura cu Ierusalimul.Nu scrie in text ca din SUA vor izvori ape vii. Iarasi Branham a luat cu tupeu un verset dintr-un context si a facut o intreaga telenovela in jurul propriei lui persoane.

      Imi place faza cu arhanghelul Mihail.Dupa ce ca se enerveaza Frank in loc sa demonstreze ca voievodul Mihail NU ESTE Isus,el il mai si contrazice cu tupeu pe Branham.Dar nu spune ca Branham este ""vinovat"" de aceasta interpretare mai mult sau mai putin adevarata,ci arunca asta pe seama altora. In cazul de fata il acuza pe cel care ii ia interviul ,prin faptul ca nu a inteles el cum trebuie. :))

      Deci ai avut dreptate Lica ,cand ai scris intr-un articol ca Frank acuza pe frati pentru rastalmacirile lui Brnaham,in loc sa vada principalul vinovat: Branham insusi.

      Ștergere
    7. Exact.

      Daca ar spune adevarul asta ar arunca in aer toata constructia lui de 40 de ani in lumea mesajului.

      Ce e jenant e ca liderii ceilalti ai mesajului asteapta disperati aprobarea pentru ceva sau lamurire, de la Frank, ca si cum Biblia si Dumnezeu nu exista. Sau cum ei nu ai nici o calauzire, nici o capacitate duhovncieasca de a citii si intelege ceva din Cuvantul lui Dumnezeu.

      Sa ii numesc zombi? Nu stiu. Sa ii numesc roboti? Nu stiu? Sa ii numesc slugarnici ieftini? Sa ii numesc incapabili si orbi? Nu as face asta. Sa ii numesc legati si dependenti psihologic de autoritatea gresita a lui Frank? Asta e cam aproape de ce vreau sa spun.

      Departe de mine intentia de a eticheta niste oameni, unii frati buni, dar atitudinea lor comparativa fata de normalitatea gandirii si actiunii unui slujitor a lui Dumnezeu, ne arata multe lucruri. Pretentiile lor trebuiesc judecate.

      Ei nu sunt ceea ce spun ca sunt. Incepand cu Branham, Frank si altii. Ipocrizie religioasa ieftina si toxica.

      Sa le spun depersonalizati, fara demnitate, fara onoare, lingai, pupinc....ti? Asta e cam dur dar reflecta niste lucruri evidente din viata si atitudinea lor.

      Fricosi care nu au curajul sa spuna la alb, albsi la negru, negru? Si asta e aproape.

      Ștergere
    8. A spus bine Abel intr-un comentariu,ca Frank e pentru frankisti ceea ce e Papa de la Roma pentru catolici. Si nu doar atat,dar Frank mai si "'uita"" ceea ce a scris in proprile lui scrisori circulare.

      Ștergere
    9. Astazi - 15 august - in timp ce calatoream pe masina, la radio a inceput un program religios catolic, cu ocazia zilei "Inaltarii Fecioarei Maria". A fost interesant, ca mi-a reamintit ceea ce stiam, a zis asa:

      "In anul 1950 Papa (am uitat care) a proclamat Inaltarea Sfintei Fecioare Maria la cer ca dogma a bisericii"

      Stiam asta, dar mi-am adus aminte de ce a scris Lica aseara, de fapt afirmatia lui Nelu Opris:

      "Branham este Dumnezeu azi si ce a spus el astazi conteaza chiar daca Biblia spune diferit".

      Acuma, o afirmatie din aceasta este mult mai "catolica" decat daca ar face-o catolicii. Nu stiu daca stiti, dar catolicii sustin la fel, ca invatatura (dogma) Bisericii este principala, indiferent daca se gaseste sau nu in Biblie.

      Asadar, este Nelu Opris si cei care zic ca el catolic? Sau macar un pui de "fiica a .... celei mari" :))))

      Nelu Opris este nu doar Catolic, ci este chiar mai Catolic decat insusi Papa, chiar mai mare decat Acesta, pentru ca Papa macar nu a avut atata nesimtire sa sustina ca un om ar fi Dumnezeu.

      Deci, in concluzie, biserica Branhamista crede ca William Marrion Branham este Dumnezeu.

      Biserica Frankista crede ca Ewald Frank este Vicarius Willi Branham, sau mai pe romaneste PAPA.

      Si evident, in maniera cea mai catolica, Biserica Frankista se propovaduieste ca unica si universala Biserica "Apostolica si profetica", singura care detine mantuirea. Papa Ewald Frank este cel adevarat (Francisc se vrea doar imitatie ieftinea detine cheile Imparatiei Cerurilor.

      Sau, ce ziceti voi?

      "Extra ecclesiam salus non est"

      Va transmit un calduros "Urbi et Orbi!", Ave Maria!, Ave Branham!, Ave Frank!, Ave Monstrum Spaghettiorum! impreuna cu urari de

      "Pax Româna!"

      Abelus Filius Homini

      Ștergere
    10. Referitor la Apoc. 14:6, cine este primul din cei trei ingeri (cu Evanghelia Vesnica): Aici de obicei oamenii fac aceeasi greseala tipica de interpretare, aplicand textul la o anumita persoana sau grupare. Din pacate, nu acesta este felul in care trebuie citita (si inteleasa) Biblia. Mai ales ca acel verset iti si ofera un cuvant cheie "Evanghelie VESNICA". Pai daca e VESNICA, inseamna ca se propovaduieste mereu si mereu... Ce tot imi bat eu gura aici de peste un an, e ca oamenii ar trebui sa vada in aceste versete un sablon, un tipar arhetipal. Povestirea Bibliei, sau mai bine zis Realitatea Cuvantului lui Dumnezeu, mai ales aici, ca vorbim de Apocalipsa, si de o VEDENIE, deci realitatea are loc intr-un ALT PLAN. Acolo (!) exista un inger (sau doi, trei, sapte...) Acolo exista cai albi si galbeni si rosii... Acolo exista un Ilie Restauratorul... Acolo exista un "rob credincios"... Acolo este UNUL. Vreau sa intelegem odata, ca nu merge sa il iei pe ACOLO (din imaginea vedeniei, a pildei, al simbolului, si sa il echivalezi cu un ACESTA de AICI. Si numai cu ACESTA si nu cu un ALTUL...

      Deci, cand in Biblie apare cate un personaj care face o anumita lucrare, acela este MODELUL, sau ARHETIPUL. Credeti ca Biblia (Evanghelia vesnica) se limiteaza doar la UNUL SINGUR? Sau doar la o grupare? Pai biserica adventista pretinde de peste 200 ani ca ea duce "tripla solie ingereasca" in lume (Bine macar ca nu se rezuma la o singura persoana...) Biblia nu ingusteaza, sau "impietreste" lucrurile intr-un asemenea hal, incat sa se potriveasca doar la UNUL sau la UNA. Biblia este vesnica, fluida, circulara, cu sabloane repetabile.

      Eu consider ca la intrebarea (capcana) care i-au pus-o lui Frank, acesta s-a scos bine. In cazul Apoc 14:6, el nu se vede pe sine acel inger, nici macar pe Luther. Acum, cine are dreptate, Frank sau Branham? Raspunsul corect: Amandoi. Daca Branham il vedea (la un anumit moment, intr-o anumita perioada) mesagerul/ingerul ce trambita Evanghelia, este ok, a aplicat bine arhetipul. Desigur, acesta nu trebuie FIXAT, sau TURNAT intr-o forma rigida. Cand oamenii aia il intreaba pe Frank daca Luther era Ingerul, acesta le raspunde (frank!) ca NU, evident. Aceasta nu inseamna neaparat ca Branham ar fi gresit, ci probabil ca Frank nu il vede pe Luter (si nici pe sine) ca fiind 100% identificat cu SABLONUL (RIGID) din Biblie. Si daca in scrisoarea aceea circulara a amintit Apoc 14:6, pe langa alte versete asemanatoare, inseamna ca s-a vazut TEMPORAR in rolul acela.

      Desigur, Frank isi vede rolul sau FIX in Matei 25, si comite din plin eroarea de interpretare, rigidizand modelul arhetipal al unui rob credincios tocmai in persoana dumnealui. Tot asa cum si Branham o face cu Maleahii, Apoc 10:7 si multe altele... Aici e buba, fratilor...

      Abel

      Ștergere
    11. Delectare mare cu Frank de pe la minutul 26. S-a enervat atat de tare pe afirmatia lui Branham ca Michael este Hristos, incat era sa le dea cu Biblia in cap :))) Trebuie sa asculti originalul in engleza, nu vocea blanda a lui Cetrnarovici... Apoi "fratii" ca sa il intarate, i-au cerut sa le arate din Biblie ca Michael NU ESTE Hristos. Hahahahaaaa :)))

      INtrebarile referitor la casatorie si divort, le respinge, spunand ca nu se amesteca in treburile acestea, el avand teme mai importante, precum planul lui Dumnezeu cu oamenii. Sau vrea sa evite cumva intrebari neplacute pentru el? Nu este casatoria o parte importanta a planului divin?

      Cea mai tare faza este insa la inceput, din primele cuvinte:

      "Eu pot marturisi inaintea Dumnezeului Celui Atotputernic: Nu exista nici o persoana pe pamant, care sa-l recunoasca pe fratele Branham ca singurul om al lui Dumnezeu adevarat, un profet promis in timpul nostru"

      Cu asta ii sparge pe toti :))))

      Ștergere
    12. Le intoarce Frank ca la Ploiesti. Dupa ce a predicat ani la randul varianta asta: "".....si mesajul tau va premerge a doua venire..."",acum dupa ce a aflat ca varinata originala este :""....tu vei premerge a doua venire..."",Frank nu face decat sa uneasca ambele varianta si ce credeti ca predica la Targu Mures? A treia varianta,bineinteles inventia lui : ""......tu si mesajul tau va premerge a doua venire"".

      Deci Frank le impaca pe amandoua doar sa se linisteasca pe sine probabil,dupa ce in interviul acela i se spune clar ca varianta originala este : "" .....tu vei premerge a doua venire"".

      Acum ma refer la interviu: observati ce apucaturi are cand ceva nu ii place cum suna.Incepe sa jigneasca pe toti,inclusiv pe cei de la VGR ,luandu-i peste picior : "" Si cine sunt cei din VGR? Vocea lui Dumnezeu?"'.

      Dar cine esti tu FRank? Vocea lui Dumnezeu pe Pamant? Parerea mea e ca esti doar un dezaxat mistic,care cica a visat cum intra in Noul Ierusalim. E ca si cum am lua literar Apocalipsa,si am astepta sa iasa din oceane balaurii cu 10 coarne si 7 capete.

      E clar ca trebuie sa fi dus rau cu pluta sa crezi asa ceva. Frank uita ca Apocalipsa este simbolica.Sau este simbolica pana cand e vorba de el. :))

      Ștergere
    13. Afirmatie deplasata ale lui Frank la Tg.Mures: "" Noi suntem adevaratii credinciosi..."" . Chiar voi.Mai ales astia din Romania. :))

      Ștergere
    14. Da, e tare interviul, nu am mai vazut iesiri din astea la Frank, sa arunce Biblia cand i se pun intrebari neplacute...

      Faza cu "tu si mesajul tau" si "tu vei premerge", in interviu a avut chiar nesimtirea sa ii acuze pe cei de la VGR ca au falsificat textul, pana cand fratii aia i-au amintit ca "avem banda unde branham spune clar.." :))))

      Ștergere
    15. Si a mai spus Frank pe undeva, nu amintesc exact cuvintele, ca un slujitor adevarat trebuie sa aibe o chemare. S-a referit aici desigur, ca trebuie sa auda glasuri, cum a auzit el, care sa-l insarcineze. Cei care nu aud astfel de glasuri, trebuie sa faca parte din gruparea frankista, altfel nu sunt recunoscuti. Asa se face, ca Frank nu mai recunoaste nimic altceva in afara de gruparea lui, nu mai vorbesc de denominatii, el nu recunoaste nici o alta linie branhamista...

      Cum ramane cu ata: "Eu pot marturisi inaintea Dumnezeului Celui Atotputernic: Nu exista nici o persoana pe pamant, care sa-l recunoasca pe fratele Branham ca singurul om al lui Dumnezeu adevarat, un profet promis in timpul nostru"

      Hai ca la noi, care am iesit de la Mesaj pentru ca ni s-au deschis ochii, e valabil, dar cum ramane cu mii sau milioane de alti Branhamisti? Chiar nimeni sa nu mai creada ca Branham e profetul pentru acest timp?

      Dar Dumnezeu sa-i faca dupa cuvantul sau (al lui Frank) si sa traim sa o vedem si pe asta! M-as bucura ca Frank sa fie singurul om din lume care mai crede in Branham... De fapt el e primu care nu mai crede... :)

      ABEL

      Ștergere
    16. Sunt atatea de spus...

      Si apoi unde ajungem, fratilor, daca trebuie sa acceptam pe fiecare care vine si bate cu Biblia in masa spunand ca a auzit o voce?

      Si ce daca a auzit o voce? Cati nu aud voci in ziua de azi? Ce e vocea lui Dumnezeu? (cum le-a trantit-o Frank celor de la VGR). Pai daca VGR nu e vocea lui Dumnezeu, atunci care e? A lui Frank? Spitalele sunt pline de oameni care aud voci si vad cai verzi pe pereti...

      Imi dau seama tot mai mult cat de cretina si aberanta e aceasta secta si ma minunez cum de am putut sta atatia ani in mijlocul lor, ca vulturul prin cotetul de gaini, ca sa citez pe Branham...

      O secta mai crunta si nebuna nu am vazut, in afara de aia care se sinucid sau ucid pe altii in numele glasului pe care l-au auzit...

      ABEL

      Ștergere
    17. Frank dupa cercetarile mele se incadreaza cel mai bine la Apoc 22:15

      Ștergere
    18. Una e sa crezi ca minciuna ca adevar , si multi dintre noi am fost in situatia asta nefericita, si alta e sa minti in continuare de dragul minciunii.

      Ștergere
    19. Ca sa nu zic si de celelalte din verset care I se potrivesc .

      Ștergere
    20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    21. Lica ,astia iarasi ti-au sters comentariile care le-ai scris la predica de la Tg.Mures. Iti dai seama ce siguranta au in ceea ce cred,daca nu le place ceea ce ai scris.

      Ștergere
    22. "Eu pot marturisi inaintea Dumnezeului Celui Atotputernic: Nu exista nici o persoana pe pamant, care sa-l recunoasca pe fratele Branham ca singurul om al lui Dumnezeu adevarat, un profet promis in timpul nostru"

      Asta chiar e printre cele mai aberante afirmatii spuse de Ewald Frank. Doar el e miezul,stim asta. Si restul sunt toti rataciti si nu au cuvantul original. :)

      Ștergere
    23. AM UN SINGUR CUVANT PENTRU EWALD FRANK: E JALNIC !

      Ștergere
  6. „Ne-am dus la fratele tău Esau, şi el vine înaintea ta cu patru sute de oameni.” 7 Iacov s-a înspăimântat foarte mult şi l-a apucat groaza.

    Dilema lui Iacov era că nu vedea decăt două optiuni generate de frica de a fi ucis de fratele său si de groaza că ar putea să devină el insusi ucigasul fratelui său.
    Măreția lui Iacov este că a reuşit să supraviețuiască pe CALEA CEA BUNĂ .
    Iacov a fost mai puternic decat Abel care nu a reusit să prevină crima fratelui său Cain chiar daca se bucura de bunavointa lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca Iacov era atat de scrupulos incat sa nu-si ucida fratele (pe care l-a tot fraierit mereu) daca era necesar?

      Ștergere
  7. A devenit inca odata sarac cu doar niste vaci si oi care alapteaza dar cu familia intreaga, daruind agoniseala lui de o viata in schimbul pacii. Inima lui Dumnezeu s-a lipit de Israel care s-a asociat cu acest nume pentru eternitate. Dumnezeul lui Israel, nu al crestinilor, nici frankistilor nici calvinistilor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10

      Ștergere
    2. "Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10

      Ștergere
  8. A fost in direct azi dimineata la ora 10 scrie acolo. Observati ce slaba predica de autoproslavire spune Frank.Adunarea doarme. Ce goi spiritual par.Si amarati cumva. Ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce adunare era aia, a lui Mera Romulus?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce reci mi se par.Nimeni nu vorbeste cu nimeni.Nici macar nu se saluta.Zici ca is la scoala de corectie. :)).

    Cea mai grava si periculoasa forma a vremurilor moderne este sectarismul dogmatic.


    RăspundețiȘtergere
  11. ""Slujitorul Meu nu face carti de cantari,fiindca sunt semnul unei denominatiuni"". Am scris din memorie.

    Deci cartile de cantari sunt semnul unei denominatiuni.Dar ditamai crucifixul pe centrul de misiune nu este semnul unei denominatii? Tocmai cartile de cantari il deranjeaza pe Dumnezeu.

    Parerea mea este ca Frank a auzit in capul lui ceea ce credea la un moment dat,fiind influentat de ideile lui Branham.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, Frankistii din Romania nu au "Carte de Cantari" ei au "Caiet de Cantari" (care arata tot ca o carte :)))
    Cel putin asa era acu 20 ani, poate intre timp au scos si o Carte..

    Mai smecheri erau daca isi faceau "Pergament (sul) de Cantari" :))))
    Iti da seama cum dadea sa apari in fata bisericii si sa derulezi un "Sul de cantari"?
    Dar cine stie, poate cineva acolo sus citeste si ia aminte la ce idei le da Abel ben Adam...

    Evident ca Frank a auzit totul doar in capul lui, ca si multi altii "dusi cu pluta" de fapt...
    Doar nu o fi el Moshe Rabbenu, sa vorbeasca cu Dumnezeu gura catre gura?

    Daca da, atunci ii recomand sa isi ciopleasca cantarile in piatra si sa scoata "Tablele de Cantari".
    Dar sa aiba grija cum umbla cu ele, ca daca da cu ele de masa cum a dat cu Biblia in interviu, se alege cu "Cioburile de Cantari"...

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  13. Sau icoana cu Isus care o avea Brnaham langa el.In aceasi optica nu e nici o greseala daca pun cateva icoane si la Krefeld.Ca doar avea si Branham,nu? Dar o carte cu cantari care arata o anumita randuiala in adunare,asta e marea problema si SEMNUL DENOMINATIUNILOR!....Ca sa vedeti unde era semnul fiarei:intr-o carte amarata care defapt il lauda pe Dumnezeu.

    E clar pentru mine ca Frank a luat-o pe aratura.Parerea mea este ca o sa i se agraveze starea in care se afla,fiindca tot mai multi oameni vad eroare in care se afla Frank,si isi permit sa il ia la intrebari. Deci oamenii se elibereaza de frica si spaima de a cerceta ""mesajul orei"" ,si pe ""Singurul om al lui Dumnezeu pe Pamant"". Doamne,imi e si groaza sa scriu aceste cuvinte pline de ingamfare si egocentrism.

    RăspundețiȘtergere
  14. Problema era ca (virgula) caietul lor de cantari nu il lauda numai pe Dumnezeu. Erau cantari si despre Branham si despre "Vulturul german" care zboara. Pacat ca l-am aruncat, si nu va mai pot cita. Daca mai are cineva caietul ala alb, il rog sa citeze, era prima cantare, din cate stiu eu...

    RăspundețiȘtergere
  15. Tocmai de aceea poate Frank devine agresiv si extremist in exprimare.

    Stiti ce a spus la Cluj in predica? Ca doar cei care cred mesajul orei vor fi rapiti!.

    Eu am avut un vis mai demult cu Frank.Se facea ca era la o adunare in Romania,undeva intr-o curte la tara. Si cand a inceput sa predice aproape toti fratii sau ridicat si au plecat. A ramas singur si inconjurat de scoane goale. Eu eram in casa si priveam pe geam toata scena.Era un geam care dadea in curtea casei.

    Nu am vrut sa spun visul pana acum,dar vad ca parca incepe sa se implineasca.

    O zi binecuvintata. abacus.never@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. vulturul german mai zboara peste mari si peste tari, trala la lalala la lalala....

    RăspundețiȘtergere
  17. Pe vremea cand eram cu Frank (nu cunoscusem altii pe-atunci) erau multe vise si vedenii de-ale fratilor care descriau tot felul de duhuri monstruoase sau morti in adunarile acelea. Ciudat, ca nici in cealalta parte lucrurile (vedeniile) nu erau perfecte, si vazatorii erau cumva consternati... :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Exact, asa e cu "vulturul german"... tralala si blablabla :))

    Nu am gasit nici resturi de caiet prin computer sau pe net... In schimb, cautand dupa vulturul german care zboara, am dat peste un articol mai vechi al lui Behaiala:

    https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2012/12/27/un-predicator-pe-care-il-iubesc/

    "Ewald Frank este unul dintre primii mei invatatori in ce priveste Cuvantul lui Dumnezeu. L-am intalnit de mai multe ori intr-o adunare care uneori era mai mica de 3o de persoane , in anii 80 , cand intalnirile crestine erau considerate ilegale . Ascultandu-l dupa mai mult de 30 de ani, perioada in care cunostinta mesajului transmis de Dumnezeu prin el a crescut pe plan mondial, observ ca are acelasi efect stimulativ al credintei in Unicul Salvator : Domnul Isus Hristos"

    Interesante sunt comantariile lui Grigore, care probabil a avut si el legatura cu Frankistii:

    Citez din comentariul datat la "ianuarie 19, 2013 la 12:59 pm":

    "Prin anul 1997 am aflat de acest „Mesaj” iar vindecarea mea deplină întârzia să apară (la cusutul celei de-a doua operaţie au rămas nişte mîncărimi groaznice, pt.care nu obţinusem vindecare). Fr.Frank, în predici spunea că „dacă voi aveţi o răceală sau o mâncărime, doar nu trebuie să vă rugaţi lui Dumnezeu, acelea sunt nimicuri”. Vedeam bine că credinţa mea nu se ridica nici un pic mai mult de cum aveam înainte. Însă eu sufeream şi nimeni nu simţea, fiindcă era la mine nu la ei. Cînd a fost revelionul, ne-am adunat toţi fraţii şi mi s-a părut ciudat, fratele care ne-a invitat la revelion la casa lui la marginea de sus a oraşului, avea cazan de ţuică. Când am încercat să deschid subiectul legat de alcool, m-au luat în rîs, iar la o lună cînd am primit caseta de la Krefeld am rămas uimit că fr.Frank în cuvîntul lui la petrecerea de revelion a dat încuviinţarea că fraţii care vor vrea pot să bea vin ca fiecare să se simtă bine."

    RăspundețiȘtergere
  19. Comentariile lui Grigore, sint interesante si pline de scrisorile circulare, a vulturului german.
    Pacat ca Behaiala nu primeste nimic ce da in balbaiala (era sa zic poezie ). Behaiala aduce osanale; vulturului german si nu vede ca acesta seamana mai mult cu o : LACUSTA CARE ABIA SE MAI TARASTE.......Acest vultur nu mai zboara , pentru ca a ajuns sa se teama de orice inaltime.........Vai de capul lui ........si ......vai de picioarele care i-l urmeaza...!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. "" Ce reci mi se par.Nimeni nu vorbeste cu nimeni.Nici macar nu se saluta.Zici ca is la scoala de corectie. :)). "". Este vorba despre acest link.

    https://www.youtube.com/watch?v=ip00Gdr69jE

    Au taiat inceputul cand intra oamenii in adunare.. Se pare ca cineva citeste pe acest blog,apoi modifica sa dea bine la public. Ca sa vedeti ce limitati sunt, daca ajung sa modifice niste filmari ,in urma unor discutii de pe un blog. De fapt sunt foarte orgoliosi . De aceea nici la Chisinau nu au filmat in sala ,fiindca erau foarte putini oameni. Sunt ipocriti si le place sa dea o alta impresie decat cea reala. Domnul sa ii mustre si sa-i smereasca.

    RăspundețiȘtergere
  21. "" Paziti-va de aluatul fariseilor care este fatarnicia"".

    ""Putin aluat face sa dospeasca toata plamadeala"". Putina fatarnicie distruge tot.Dar ei nu isi dau seama de asta.Nu vor sa tina cont de ceea ce ne invata Isus. Conteaza doar povestile mistico-fantastice ale lui Ewald Frank. De parca sa inceput cu Isus si se sfarseste cu Frank.

    Nu oameni buni,doar Isus este Alfa si Omega. Doar cuvintele Lui raman in veac,adica de la inceput pana la sfarsit. Nu sa inceput cu Evanghelia si se sfarseste cu mesajul orei. Nici vorba de asa ceva. Daca ar fi asa atunci Isus isi calca propria Evanghelie in picioare,si o face fara valoare.

    Ei predica ""Isus este Alfa si Omega" dar nu inteleg semnificatia acestor cuvinte. Au ajuns sa predice sa crezi mesajul ca sa fi rapit.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai bine daca ar sterge toata filmarea si si-ar sterge si contul de pe YouTube :)

    Parafrazandu-l pe Isus, le dau un indemn fratilor care citesc aici: Mai bine cu contul sters, decat sters din cartea vietii...

    ABEL ben Adam

    RăspundețiȘtergere
  23. LASI SI FRICOSI !!! Au sters comentariile lui fr Lica si au blocat accesul la comentarii!!! Astia CU SLUJBA BIBLICA PROFETICA SI APOSTOLICA TREMURA DE FRICA???? VAI SI AMAR DE VOI FRANKISTI. Lasi si fricosi. de ce va ascundeti?Rusine voua ca va numit profetici apostolici si biblici si santeti lasi. ca santeti de toata jalea si E Frank e cum am zis JALNIC!

    RăspundețiȘtergere
  24. Penibili.Si se mai mandresc ca au cuvantul original.Mie imi dau impresia ca sunt niste oameni disperati care vor sa creada chiar daca asta intra in contradictie cu anumite teorii din mesaj.

    Nu e apostolica aceasta asa zisa slujba,fiindca Frank nu are semnele unui apostol.Spera sa le aiba la o inchipuita ploaie tarzie.Si Branham a asteptat asta,si a venit in schimb un ""banal"" si stupid accident.

    Si chiar daca va veni o ploaie tarzie,parerea mea este ca va fi unde a fost si prima ploaie:In Ierusalim ,peste credinciosii de acolo. De ce spun asta?Fiindca prima ploaie tot peste evrei a picat,implinindu-se versetul din Ioel. Nu scrie niciunde ca va fi pe tot Pamantul. In schimb scrie clar in Ioel ca ""Voi turna peste fii si fiicele voastre...."". Deci fii si fiicele evreilor credinciosi.Nicidecum peste neamuri.

    RăspundețiȘtergere
  25. Intr-un fel asa este. Sunt lasi.

    Asta este ce sa faci? Nu ma supar, in mod personal. E totusi de necrezut ca sunt atat de slabi.

    Probabil ca ii voi scrie lui fratele Ionut Cetnarovici sa il intreb de ce fac ei asta, tinand cont de faptul ca o slujba publica, finantata benevol de enoriasi, trebuie sa comunice deschis cu societatea, mai ales cu credinciosii chiar daca exista diferente doctrinare.

    Nu stiu sa se poarte, ei cred ca nu trebuie sa dea socoteala nimanui si ca toti sunt batjocoritori. Asta arata ca este exact invers, ei nu isi respecta publicul, si nu respecta dreptul altora la opinie.

    Dpdv psihologic sunt animati de teama ca nu mai detin controlul asupra subiectelor biblice, lucru care le ridica alti frati in cap cu intrebari.

    Vreau sa spun administratorului contului de Youtube liderilor de la SLUJBA BIBLICA PROFETICA SI APOSTOLICA, ca au dat dovada de frica si lasitate, intradevar.

    Dragi frati, nu trebuie sa vedeti imediat ca dusmani pe cei care doresc sa aiba schimb de argumente, dovezi si vor dezbateri biblice.

    Mai de ce faceti asta, oameni scumpi? Aveti totusi cate 20-30 de ani cu Biblia in mana.

    Doar atat puteti? Cum sa va purtati atat de copilareste, voi, "reprezentatii singurului adevar de pe Pamant"? Nu sunteti voi aceia care au adevarul? Pai de ce va e teama de schimb de dovezi?

    Mi se pare extrem de imatura, joasa si slabuta statura voastra intelectuala si duhovniceasca. Liderii adevarati sunt neinfricati si isi respecta oponentii.

    Daca asta vreti, e treaba pur a voastra, dar va spun ca nu este moral, nu este de bun simt crestin, arata aroganta si multa frica din partea voastra. Arata o teribila nevoie de control personal. Nu vad bine deloc atitudinea asta, dar desigur, e treaba voastra.

    Noi toti, prin Domnul Isus suntem frati si surori, nu prin experientele personale ale lui Branham sau Ewald Frank. Cum de nu credeti Cuvantul lui Dumnezeu?

    Da-ti liber la comentarii, fratilor, si stergeti doar comentariile pe cele care jignesc si calomniaza persoana, nu care ataca subiecte. Sunteti in spatiu public, nu privat, nu cunoasteti cum stau lucrurile?

    Si daca cineva va mai ataca si jigneste, nu sunteti in stare sa purtati, sa zic asa, un pic Crucea pentru credinta voastra?
    Chiar pana aici ati ajuns?

    Mii si mii de crestini si familiie lor sunt decapitati chiar acum de catre Statul Islamic. Cred ca nu ati inteles mare lucru din crestinism. Stiti doar sa repetati niste idei dovedite indoielnice.

    Sincer, imi pare foarte rau pentru voi. Sper sa va pot ajuta sa schimbati atitudinea si sistemul. As face-o cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar trebui sa lase ambele pareri .Asa este corect .Multi care par viteji in realitate sunt dominati de frica si incertitudine. Sau probabil nu stiu sa raspunda la anumite intrebari ridicate.In cazul acesta sa nu mai trambiteze peste tot ca ei au cuvantul original si adevarul absolut. Frica si gandul ca isi pierd controlul asupra altora din adunarile lor ii fac sa elimine comentariile. Isi pierd datatorii de zeciuieli.

    RăspundețiȘtergere
  27. https://www.youtube.com/watch?v=UlHSnzQlMX4

    "Omul vechi se bazeaza pe memorii, pe lectii invatate. Omul vechi reactioneaza 95-98% pe cum a reactionat si ieri. Dar in fiecare moment esti altfel, realitatea este alta, omaneii din jur sunt altii..."


    Coloseni 3:8-10: Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, care v-ar putea ieşi din gură. Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucît v-aţi desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.

    RăspundețiȘtergere
  28. Se pare ca v-ati gasit un nou lider cenzor "credincios si intelept".Acesta e in persoana lui Vasile Paun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Si care ii problema ta, te deranjeaza?

      Vezi-ti de situl tau si de liderii tai mincinosi, care se dau apostoli, profeti, ingeri si dumnezei...

      Ștergere
    3. Nu, eu nu am gasit un lider in el in forma in care voi urmati pe Frank sau Branham. Nu stiu ceilalti. dar e treaba lor, respect asta.

      Vasile Paun pare ok si ce nu e ok in ce spune nu e treaba mea. Poate e ok dar nu vad eu deplin sau nu vede inca el deplin.

      Dar mi-am notat cateva idei foarte bune despre lidership, si am rezonat cu ele, deoarece asta studiez si eu de 5 ani si in asta voi evolua cu ajutorul Domnului.

      Este si biblic faptul ca liderii trebuie sa inspire si sa slujeasca oamenilor prin iubire si scop divin, nu sa ii manipuleze si sa ii controleze prin frica cum face Branham, Frank si alti lideri de la mesaj.

      Dar ce inculti mai sunteti mai omule.

      Daca asculti si iei lucruri bune din cuvintele oricui asta inseamna ca il urmezi precum branhamistii si frankistii fac cu idolii lor? Esti de o naivitate sora cu prostia.

      Am ascultat si citit toate speech-urile oamenilor mari politici ai SUA. Asta inseamna ca ii urmez? Am ascultat pe Maria Tereza si Nelson Mandela. Asta inseamna ca ii urmez?

      Dupa mintiuca ta limitata poate asa este. Voi sunteti setati mental pe IDOLI. Eu nu. Si pe oricine vedeti dupa acea mentalitate toxica din voi.

      Dar dupa mintea mea, e total diferit. Eu iau tot ce e bun si invat tot ce pot invata bun de la fiecare.

      Astia au ceva de spus care da valoare nu ca si Branham sau Frank sau ca tine sau liderii mesajului din RO.

      Asculta pe Frank la Targu Mures si Cluj din adunarile recente si vezi CA NU SPUNE NIMIC. NIMIC. Doar debiteaza imaginatia defecta cu idei biblice si scoate un tablou total mort si fals.

      Si inca oamenii se bucura de moarte spirituala. Stii de ce? Deoarece sufletul lor este identificat in moartea, nu cea a lui Isus, ci in cea spirituala. Asa m-a intristat faza aia. Pana in adancul inimii.

      Fratii si surorile fara nici o bucurie, fara nici un zambet, fara nici o exprimare duhovniceasca. Doar fețe depresive, triste, apasate, impovarate, in durere. Și predicatorul robul biblic apostolic profetic se lauda ca acum 5o de ani ii vorbise Domnul in timp ce acesti pretiosi frati piereau in suffletul lor pe scaune.

      Nu e trist acest tablou al mortii lor spirituale? Pentru mine este trist.

      Am vrut sa scriu pe loc lui Ionut si lui Florin Duca sa ii intreb daca imi pot spune ceva bun din ce a vorbit Frank in cele doua adunari. Se da mare cu niste experiente pe care se presupune sa le credem, si duce in eroare audienta, atat.

      Ei nu percep starea adunarii? Era moarte pretutindeni.

      Ștergere
    4. "Semnele unui apostol le- aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi" 2 Cor. 12:12

      Conform acestui verset,poate Ewald Frank sa spuna ca este un apostol sau trimis? Nu cred.

      Oare mai exista apostoli (trimisi) in vremurile moderne?

      Un articol interesant despre apostoli:

      http://www.bisericasubasediu.info/2014/02/exista-apostoli-in-zilele-noastre.html

      Ștergere
    5. A murit astazi, Bro. Pearry Green, din Tucson, tovarasul lui Branham si asa zisul prieten a lui Ewald Frank.

      Anul asta vom mai auzi. Nu o zic sub nici o forma, ca o aroganta, ci este clar ca le e timpul multora sa plece.

      Sunt absolut foarte sigur ca vor veni mari dezamagiri la mesaj dupa ce Billy Paul si Ewald Frank vor fi chemati dincolo.

      Cei care va mint acuma vor fi dati de rusine deoarece nu au crezut Cuvantul lui Dumnezeu ci doar ideile false din mesajul fals a lui Branham si Frank.

      Vor veni zile grele pentru ei.

      DPDV psihologic va fi catastrofa deoarece inteligenta emotionala, statura duhovniceasca si mentalitatea lor este ca tot e rau inafara de ei, si cand cercul va deveni atat de mic si stramt incat va exploda, unde vor merge? Ce vor face? Nici nu vreau sa ma gandesc. Ii vor linsa si bate pe lideri atunci. Vor stii ca i-au inselat si le-au mancat banii zeci de ani de zile.

      GROAZNIC! Sa sustii oameni care te insala si te mint si te duc in prapastie.

      Imi este mila in avans pentru ei, de aceea repet: fratilor lideri treziti-va inainte sa fie prea tarziu.

      Sunteti in eroare si duceti poporul in eroare. Voi nu vreti asta, stiu ca nu vreti dar totusi o faceti!

      Imi amintesc cand a murit Coleman de la New York. Biserica s-a spart in 4 linii, 80% au plecat in lume, cativa la alte adunari.

      De ce? Pentru ca Coleman i-a ademenit pe toti timp de 40 de ani ca rapirea va fi odata cu el -la fel ca Frank zicea si el- si avuse multe alte asa zise profetii neimplinite.

      Iar cand a murit...s-a dat pe fata o miscare puternica, cu multe lucruri bune in ea, ca totusi a fost falsificata si confiscata de nebunie, eroare si aroganta liderului. Atitudine preluata de urmasii lui.

      Sunteti orbiti de ingerul cel orb si de robul cel orb.

      Unde veti merge daca cei ce va calauzesc sunt orbi? In prapastie. As suferi mult sa aud ca distrugerea vine peste voi si peste adunarile voastre.

      Mesajul lui Branham si omul pe care va bazati sunt falsi. Ca au cateva invataturi ce par mai corecte, furate de la altii, sau mai diferite decat in culte, nu dovedeste nimic.

      Dumnezeu sa va ajute sa vedeti. Daca nu luati masuri, eu zic ca NU AVETI DREPTUL SA CONDUCETI, IAR CAND VINE DEZASTRUL TREBUIE SA VA DATI DEFINITIV DEMISIA. TOTI, TOTI, TOTI.

      Stiti de ce? Deoarece s-a dovedit ca sunteti calauze false.

      Nu o luati personal, va rog stiti bine ca nu va urasc si nu v-am urat niciodata. Tocmai va scriu ca sa va ajut.

      Ștergere
    6. "" De ce? Pentru ca Coleman i-a ademenit pe toti timp de 40 de ani ca rapirea va fi odata cu el -la fel ca Frank zicea si el- si avuse multe alte asa zise profetii neimplinite. ""

      Sincer, nebuni sunt cei care cred ca rapirea este legata de vreun om.Acum fara suparare,dar unde naiba scrie ca rapirea este legata de Branham,Coleman sau Frank? Astea sunt secte deviate,deplasate rau de la normalitate. Si capul sectei este un dezaxat mistic,care leaga rapirea,invierea si chiar ""a fi pe placul lui Dumnezeu"" de persoana si invatatura lui.

      Oare nu acestia sunt hristosii falsi? Acesti hristosi care intr-un final duc oamenii in prapastie.

      Ștergere
  29. biserici bolnave cele de la mesaj.
    iata 10 modele de biserica sanatoasa. la mesaj nu este nici una sanatoasa.
    O biserică sănătoasă se roagă pentru următoarele aspecte ale vieții și lucrării unei biserici, se bazează pe puterea lui Dumnezeu și autoritatea Cuvântului Său, prețuind:

    1. Prezența lui Dumnezeu.
    - O biserică sănătoasă caută în mod activ călăuzirea și împuternicirea Duhului Sfânt pentru viața și slujirea ei zilnică și arată interes special pentru asta. Imediat rezultatele apar. Mărturiile Prezenței Sale vin și ele.
    2. Închinarea care-L înalță pe Dumnezeu.
    - O biserică sănătoasă se adună regulat ca expresie locală a trupului lui Cristos, pentru a se închina lui
    Dumnezeu prin modalități care implică inima, mintea, sufletul și puterea celor prezenți. Este onoare pentru membri să Il înalțe în vorbă și fapte numai pe Dumnezeu.
    3. Disciplinele spirituale biblice.
    - Într-o biserică sănătoasă se oferă instruire, modele sănătoase și resurse duhovnicești depline membrilor de toate vârstele și relațiile (soț, soție, mama, tată, tineri, copii, etc) pentru ca aceștia să se dezvolte și să crească sănătos spiritual în fiecare zi.
    4. O comunitate învață și crește mereu.
    - O biserică sănătoasă încurajează credincioșii să crească în umblarea lor cu Dumnezeu și unii cu alții, într-un context de siguranță și un mediu de dragoste, apreciere, respect, bunăvoință, corectare, etc.
    5. Dedicarea pentru relații caracterizate de dragoste și grijă.
    - O biserică sănătoasă este preocupată să dezvolte relații de dragoste și grijă în familii, între membri bisericii și în cadrul comunității unde aceștia locuiesc.
    6. Dezvoltarea unei conduceri slujitoare. O biserică sănătoasă identifică
    și dezvoltă persoanele pe care Dumnezeu le-a chemat și le-a dat darul
    conducerii, provocându-le să fie niște lideri slujitori.
    7. Orientarea spre exterior. O biserică sănătoasă își stabilește ca prioritate
    comunicarea adevărului despre Isus și demonstrarea dragostei sale față de
    cei aflați afară.
    8. O administrare cu înțelepciune și responsabilitate. O biserică
    sănătoasă folosește corect facilitãțile, echipamentul și sistemele potrivite pentru
    a susține creșterea și dezvoltarea lucrărilor sale.
    9. Relaționarea cu întreg trupul lui Cristos. O biserică sănătoasă
    întinde mâna celorlalți membri din trupul lui Cristos pentru a colabora, a
    împărtăși resurse, ocazii de a învăța și pentru a se uni în închinare.
    10. Isprăvnicia și generozitatea. O biserică sănătoasă își învață membrii
    că sunt niște ispravnici ai resurselor date de Dumnezeu și îi provoacă să
    jertfească cu generozitate împărtășind altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant.Mi-am amintit ce spune Pavel despre ei insisi: "" Noi sunt administratorii harului lui Dumnezeu..."". Am scris din memorie. Deci administratori ai harului dumnezeiesc,nu ai povestilor nedovedite ale lui Branham,Frank...etc.

      In 1 Corinteni 14 scrie: "" Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor spre zidire, sfătuire şi mângâiere."".

      Se spune ca Branham fost un proroc.Se poate spune despre el ca a zidit,a sfatuit si a mangaiat prin predicile sale? Nu cred.El a criticat,judecat si terfelit pe toti care credeau DOAR in Evanghelia lui Hristos,dar NU credea in invataturile lui create in jurul PERSOANEI LUI.

      Deci potrivit versetului Branham a fost un proroc asa cum ar trebui sa fie in Biserica lui Hristos ? Nu. Oricine ii citeste predicile se poate convinge ca Branham nu a fost conform cu ceea ce scrie Pavel despre proroci si slujba lor. A fost chiar un ""proroc"" plin de rautate,de fiere amara,care calca pe altii in picioare daca nu il acceptau ca si Ilie,inger-mesager, si teoriile lui care defapt nu erau ale lui. Deci mai avea tupeul sa se mandreasca cu invataturile altora,ca si cum erau revelatiile lui proprii.

      Concluzia: Branham nu a fost un proroc biblic,dupa voia lui Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Un proroc nu este si evanghelist sau pastor.Si Branham a fost toate 3 in acelasi timp.Nu este biblic asa ceva. E clar ca totul e fondat pe minciuna.

      Ștergere
    3. Ai dreptate si Branham chiar isi reproseaza lui insusi ca e incurcat de amestecul din slujba lui.

      Finalizeaza cu concluzia ca trebuie sa lase totul deoparte pentru a ramane in camp ca si evanghelist.

      Daca e adevarat ca Domnul personal l-a certat sa nu mai invete ci sa iasa pentru salvarea sufletelor, ca evanghelist, avem inca o dovada ca acest evanghelist binecuvantat in anii 50, sa zic asa, a devenit un profet fals si un mare incapatanat si neascultator, nici chiar dupa ce Dumnezeu intervine si ii spune ce sa faca.

      Nu vrea sa asculte NIMIC. Prietenii lui care cunosteau bine Biblie si pe Branham, il mustra, il ajuta, dar el respinge si ii "festeste" urat de tot.

      Singura lui tinta este sa isi creeze platforma pentru "marele Ilie", apoi pentru "ingerul mesager", apoi pentru "descoperirea Fiului Omului" apoi pentru "Hristos Branham e Domnul", apoi pentru "Cuvantul in profet", apoi "Vocea lui Dumnezeu", apoi pentru "Dumnezeu in trup"...apoi moare intr-un groaznic accident dupa ce s-a blestemat singur.
      Vorba aia. A murit blestemat.

      Orice a vrut a facut, numai ce Dumnezeu i-a zis sa faca, nu a facut. De ce oare?

      Am si eu pacatele mele, minusuri si lucrez la ele, si fiecare are lipsurile lui, e clar. Asta e una.

      Dar sa te impotrivesti cu atata incapatanare dupa ce tu cu gura ta spui ca Dumnezeu iti spune ce sa nu faci si tu tot sa faci, este cel mai greu lucru de inteles pentru mine.

      Ștergere
  30. deci ne putem vindeca singuri asa sa inteleg ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Mie mi-au trebuit 40 ani sa aflu aceasta. :)

      Si nu numai atat, totul este facut "creat" de noi...

      Ștergere
  31. Nu cumva prin tine insuti nu e acelas duh intunecat care spune "pe altii i-a mantuit,dar pe Sine nu se poate mantui?"
    Dar ce sa aflu de la filosoful Abel si mentorul lui Edi Constatinescu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai mai omule tocmai asta este, ca putea sa se vindece pe El Insusi dar nu dupa asteptarile criticilor.Asta ne a invatat pe noi ca putem sa ne vindecam si noi prin credinta. totul este posibil pentru cine crede. Voi cei care urmati pe branham ati inteles gresit despre a crede totul.Ati inteles sa crezi totul inclusiv falsuri si toate minciunile lui Branham si orice spune el dar Iisus nu a vorbit asa ceva. El a vorbit despre a crede pentru vindecarea si propasirea noastra si a celor din jurul nostru.
      Folosirea credintei sa muti muntii este sa iti faci tie si altora bine nu sa te crezi diferit si mare mireasa si nu stiu ce. Ia de la fiecare ce e bun si foloseste pentru tine si alti oameni.

      Ștergere
    2. ...ca putem sa ne vindecam si noi prin credinta.

      Buna observatia anonim deoarece lucrarea a fost incheiata si nu-si mai are sens aparitia proorocilor.
      Mare atentie la lupi! Unul mare e Mohamed, chipurile continuatorul...

      Ștergere
    3. totusi pot exista daruri intuitive, profetice, revelatoare ce pot fi de folos bisericii si credinciosilor. Dar asta nu inseamna profeti lupi rapitori care pretind ascultare oarba ci ei sant slujitori care au capacitati de la Dzeu sa ajute poporul.

      Ștergere
  32. Un medic chinez îşi vindecă pacienţii printr-o tehnică extraordinară !

    https://www.youtube.com/watch?v=It9WkvsACq4

    RăspundețiȘtergere
  33. Minunat articolul fratilor Dumnezeu sa va binecuvinteze.. Sunt multi care au facut minuni si vindecari nu doar Branham.Am gasit inca unu din Austria care prin anumite metode naturale a vindecat peste 45.000 mii de bolnavi de cancer. Branham sau altul se pot lauda cu asa ceva? Nu cred.

    https://ampress.ro/celulele-canceroase-mor-in-42-de-zile-un-terapeut-austriac-a-vindecat-peste-45-000-de-mii-de-pacienti-cu-acest-suc/

    RăspundețiȘtergere
  34. Superb articol Abel! Multumim. Dumnezeu sa te binecuvinteze din abundenta Lui.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.