joi, 12 noiembrie 2015

Invata-ne frate Branham

Branham spune cum in mai multe ocazii mai multe grupuri de crestini, banuiesc ca majoritatea penticostali au venit la el, considerandu-l, mentorul si omul lui Dumnezeu care ii poate invata lucruri cu privire la daruri si slujiri din Biserica.


"Multi imi spun: "Invata-ne frate Branham cum sa primim daruri si orice Dumnezeu are pentru noi sa putem sluji mai mult" dar eu le spun: "Voi nu stiti ABC-ul si vreti algebra".

Ce ne mai placea cand Branham dadea replici si inchidea gura altora. Ne facea sa ne simtim in siguranta intelepciunii sale. Dar recititi din nou si din nou. Nu vedeti nimic rau? Totul e ok ca profetul mondial sa aiba o asemenea atitudine?

Nu vedeti, deoarece cum am mai scris, urmasii mesajului nu isi folosesc propriul creier ci a lui Branham sau altul.

Oamenii aia au avut incredere ca Branham e capabil sa ii invete ceva care ii va ajuta sa fie mai buni slujitori, mai eficienti, cu mai mare impact, de mai mare succes. 

Dar Branham si de aceasta data confirma nevoia lui de control asupra oamenilor si de a-i domina.

Pe zi ce trece vad de fapt ca fiecare fraza "celebra" din mesaj si modul lui de gandi a fost sub orice critica, sub umanitate, si tradeaza un egoist si o mandrie mare. 

Acel "ABC" era de fapt dorinta lui ca ei sa faca cum vrea el cu privire la ceva lucruri sau idei si abia apoi el se va arata dispus sa ii invete. 

Adica el "nu sta de vorba cu niste abecedari repetenti." 

Cu alte cuvinte:
"Eu Branham nu va invat nimic pana nu credeti "samanta sarpelui", nu va invat nimic pana nu obligati femeile sa isi lase parul lung. Nu va invat nimic pana nu credeti Epocile. Nu va invat nimic pana nu poarta femeile voastre fuste lungi cu care sa mature pe jos. Nu va invat nimic pana nu faceti tot ce eu cred ca e corect...etc etc"

Iata o manipulare si un egoism destul de rautacios. Un lidership dominativ, controlativ, de joasa calitate. Un conducator obsedat si posedat de ideile lui nu de nevoile celorlalti. Asta ne arata Branham ca el este. Se poarta cu oamenii ca si cum ei nu merita nimic din partea lui, el "marele profet." Ca si cum darurile sau slujirea lor s-ar reduce la realitatea ideilor lui. 

Nu ma mir ca oamenii l-au parasit. Pretentiile lui de varf despre el, nu acopera realitatea despre el. 

"Smeritul" Branham a devenit un arogant constant de neegalat printre trezitorii anilor gloriosi de miscari puternice spirituale. 

Este probabil ca nu isi dadea seama total ce face? Nu stiu ce sa spun. La modul in care vorbea in anii 50, ai zice ca acum e cu totul un alt Branham. Unul negativist si respingator, deloc interesat de altii ci doar de consolidarea "slujbei sale".

Totusi, lua zeciuiala, era in functie si slujba, era de datoria lui si ca lider si ca mentor sa ajute pe altii. Actionand in acest mod, dar s-a dat de gol ca era dezinteresat. Nu si-a inteles datoria si responsabilitatea asupra a ceea ce avea el ca daruri, slujba in viata lui. 


Goethe  a spus: "Incearca sa-ti faci datoria si vei afla indata cine esti." 

Branham a crezut probabil ca darul de vindecare divin si alte abilitati, sunt toate proprietatea lui personala, nu a lui Dumnezeu, si el nu impartaseste si altora -unor "pui de gaina din curtea gainilor" cum ii numea- secrete pentru o slujire de succes. 

(El ii vultur frate, nu se coboara el jos la niste gaini-analfabeti care nu stiu nici ABC, dar vor algebra. AAAAmin. :)))

Acum ii admir pe aceia si il desconsider pe Branham, deoarece abia acum inteleg ce inseamna cu adevarat atitudinea lui respingatoare fata de ei. 

Ii admir pe aceia deoarece au vrut sa invete lucruri mari, in care credeau si multe auzite de la Branham, lucruri de "algebra". Si faptul ca au venit la el, arata respectul lor si recunoasterea fata de el, dar acolo ei s-au lovit de un zid, de un perete varuit egoist, manipulatoriu, pe nume Branham. 

S-au convins si ei ca Branham nu era chiar ce pretindea ca este. Cred ca nu le venea sa creada asa ceva.

Inainte eram fericiti ca si copiii aia prostuti, de replicile lui Branham date altora. Acum inteleg realitatea trista.

De ce sa invete el pe altii ceva bun cu adevarat si cu aplicare practica cand aceia il pot concura ulterior? Mai intai sa ii supuna. 

Invata-ne frate Branham!

Observati ca liderii de la mesaj au mostenit de la Branham si atitudinea asta de a nu da valoare altora ci doar de a le impune ceva, si eventual dupa aceea mai stam de vorba. Cine se aseamana se aduna? Probabil.

Eu banuiesc ca nu avea nimic valoros ce sa ii invete. Nu stia nimic din "a invata." El stia foarte mult din "a pretinde" altora, a tipa si a urla, mai ales in ultimii lui ani. 

Avea un stil ferm, hotarat, clar de a spune altora ca "trebuie" sa fie semne si minuni in adunare. Asta am auzit-o cu totii de mii de ori de la el. 

Dar nu am auzit nici macar o singura data sa invete oamenii si "cum" sa faca sa obtina "semne si minuni."

Apost. Pavel spune sa umblam sa cautam darurile noastre, ba inca zice ca "dupa cele mai bune". 

Deci este corect sa fim interesati cum putem dezvolta si gasi metode prin care sa scoatem cat mai bine in evidenta ceea ce a pus Dumnezeu in noi si de a sluji cu acel lucru, de a-l darui altor oameni. 

Un sfat bun pe care le putea da Branham ca slujitor, era ca ei sa incerce sa traiasca mereu in sfintenie daca vor sa slujeasca cu daruri "supranaturale" si vor sa invete sa practice tot ce el ii va invata. Asta da, asta ar fi corect si intelept din partea lui Branham. Dar nu o impunere, nu control, nu manipulare, frate.

Succesul slujirii sau manifestarii chemarii personale consta in a descoperi si creste cat mai mult darul tau, abilitatile tale. Dumnezeu nu lucreaza decat pe masura credintei.

Si cu cat ai succes mai mare cu atat dovedeste ca esti serios in chemarea ta si muncesti. Iti multiplici talantii cu succes facand asta. 

Cand vedeti oameni de succes nu mai ii urati si dispretuiti. Ei lucreaza cu talantii lor si ei nu au nevoie de aprobarea lui Branham. Iar daca vor gresi vreodata ceva este intre ei si stapanul lor.

Daca Branham stia ceva si era un pic intelept, programa adunari, nu musai de predicare, ci de invatatura practica, un workshop, un atelier de lucru, cum spunem noi astazi, si acolo incepea sa ii invete ABC de la baza, si pana la ce era necesar. Dar pentru Branham, "ABC"-ul insemna sa preia controlul lui asupra lor si sa le impuna ce vrea el. Sa le impuna modul lui personal de a vedea credinta si viata. 

Ba daca chiar vroia, era ocazia perfecta sa isi expuna parerea lui cu privire la tinuta femeii, Epoci si alte lucruri pe care Branham le vedea diferit. 

Asa a ratat ocazia!!!!!

A ratat ocazia de a-i invata ce vroiau ei, si de a vorbi putin si despre convingerile lui, dar nu intr-o atmosfera de tipete din amvon, ci intr-un mod mai apropiat, mai amical, in spirit fratesc, nu de pe o pozitie de "profetul epocii".

Dar pentru ca era setat pe negativ, nu putea face asa ceva deoarece din universul lui personal, nu se poate observa aceasta posibilitate pozitiva, frumoasa de castig win-win, adica sa aiba toti de castigat, inclusiv el. 

Un om setat negativ traieste in intunerec unde nu exista varianta asta contructiva, pozitiva. (Si asta dupa ce chiar el in "Infierea" spusese ca "un om sa nu fie niciodata negativ". Cat haos. Nu isi credea propriul mesaj si nu il punea in practica.)

De ex. Branham ca setat permanent pe negativ, mereu a tipat impotriva parului scurt la femei si a aratat mii de ore, ce urat e si ce pacat e asta, samd. Dar el niciodata in predicile sale nu a aratat frumusetea, nobletea si feminitatea unei femei cu parul lung. Nu putea. Acum il inteleg. Nu avea cum. Voi incerca sa nu il mai judec aspru. 

El nu vedea adevarul, ci traia propria lui "realitate" eronata, Abel a spus ceva frumos despre asta. De aceea la anumite intervale de ani vedem ca Branham "se pocaieste" in public ca a acuzat pe altii, ca a judecat oamenii, ca a urat femeile, ca nu i-a iubit ci i-a condamnat. Dar dupa un timp scurt de "dulceata" devine din nou toxic si mult mai rau. 

Sa spui ca ai avut un "duh rau" in public, cand ai acuzat pe altii, iar la 5 ani dupa aceea sa predici in mod special ACUZATIA, pe aceeasi directie, dovedeste o instabilitate la orice nivel.

Branham nu mai iubea slujba lui, nu mai era in spiritul de slujire destul de bun in ani 50 si de succes. Nu mai iubea oamenii incat sa lupte sa ii scoata din mana satanei ci ii acuza, ca sunt in mana satanei, sa o luam in felul asta.

Si-a pierdut finetea aceea de lider, de gentleman, de crestin asertiv, slujitor, cald. Branham nu mai traia cu lepadare de sine, specifica slujitorului Domnului... dimpotriva, la polul opus el tot cu pretentii absurde ca "el e ingerul",  "el e profetul" si toti sa creada "mesajul lui"....ce jenant.

Pacatosii erau o scarba pentru el, nu un teren de lucru ca evanghelist. Crestinii din alte culte erau pierduti si rai si falsi, nu erau cei pentru care Domnul a platit si s-a impacat cu ei prin Cruce.

"Frate Branham, ce s-a intamplat cu tine?" a fost cea mai folosita intrebare pentru el de la toti apropiatii lui.

Branham nu arata publicului frumusetea unui lucru pe care oamenii sa il doreasca, sa cugete, sa caute, ci el proiecta uratenia a ceea ce el vedea si avea in el. 

Cat de urat vedea el acel lucru, acea "uratenie" o proiecta audientei. Cat de mult ura el o femeie tunsa scurt, atat de mult scotea ura aia pe gura. (si cand te gandesti ca Biblia nu spune nicaieri ca e pacat ca ea sa se tunda. Spune ca e rusine, dar aia e cu totul altceva si din alt motiv. nu insist pe acest subiect.)

Branham avea un suflet intunecat. Spiritul ii era mai diferit, mai bun uneori, dar sufletul ii era in inchisoare si proiecta de acolo lucruri negative in exterior. 

Uite asa Branham, un neintelept, un neprofet, un neslujitor, si-a ingropat talantul in pamantul propriei lui mandrii, rautati si ignorante refuzand sa ajute, daca nu poate si controla vietile acelora.

INCREDIBIL! BRANHAM A REFUZAT SA AJUTE ALTI CREDINCIOSI SI SLUJITORI SA DEVINA MAI BUNI, DOAR PENTRU CA ACEIA NU VEDEAU UNELE LUCRURI CA SI EL!

De aceea si-a creat el povestea cu "micuta Mireasa". 
Aceia sunt oamenii care i-au acceptat manipularea emotionala, neconditionat. Pentru ei orice spune el e corect chiar daca minte, plagiaza, insala, exagereaza, e nesincer, e fals, e contradictoriu, vorbeste impotriva Cuvantului...etc.

A invatat ABC-ul pe "micuta Mireasa" dar i-a lasat in plop vis a vis de algebra, acestia fiind complet fara lucruri "supranaturale" in mijlocul lor, nici dupa 60 de ani de la moartea lui Branham. Teapa!

Reiau si comentariu recent si il dezvolt un pic in aceasta tema.

Virtutile din piramida sunt o iluzie cum Branham le-a predicat deoarece in Biblie spune sa UNITI ceea ce aveti deja dar Branham a predicat "ca trebuie sa le avem". 

Nu e fundamental gresit nici asta decat atunci cand dupa 3 h 30 de predica nu ai spus decat ca "trebuie" sa le avem si nu ai spus nici un cuvant despre "cum" le obtinem in viata, de ex. "dragostea de frati si iubirea de oameni".

Vedem iarasi ceva extrem de grav la Branham, lucru care il descalifica si ca predicator. 

Ascultati sau cititi la intamplare orice predica si urmariti daca in ce spune, ce vorbeste ne si spune "cum" sa obtinem ceea ce el spune ca "trebuie" sa avem in viata noastra. NICIODATA. 

Branham este gresit si ca predicator. 

Bine a zis cand tot timpul zicea: "eu nu sunt un predicator". 

Mesajele lui sunt goale de esenta, de continut, dar pline de cereri, de pretentii catre audienta. Mesajele lui ne impresioneaza daca nu avem o cultura inainte de a le citii. Ne emotioneaza, ne impresioneaza dar nu ne transforma.

De ex. cand spune timp de 40-50 de minute de spre faptul ca "trebuie sa avem iubire" de fapt el incearca sa convinga audienta ca ei "trebuie sa aiba iubire" ca si cum ei nu stiu ca trebuie, sau ei nu cred asa ceva si el vine cu un mesaj pentru a-i convinge ca "trebuie sa aiba iubire" dar in realitate niciodata nu asta a fost problema audientei. 

IN SCHIMB EL NU SPUNE NICIODATA NICI UN CUVANT SAU VREO IDEE DESPRE CUM AUDIENTA POATE OBTINE CRESTEREA IUBIRII SAU ALTOR CALITATI ORI VIRTUTI.

Nu spune niciodata. Care e planul? Care este solutia la dorinta noastra de a avea rabdare, infranare, iubire etc. El spune doar "trebuie sa avem" aia, aia si aialalta. 

Hei omule, este o onoare ca sa vina oameni sa iti ceara sa le fii mentor si sa ii inveti. Dar Branham nu intelegea asta. Era un catar incapatanat si rautacios.

"Invata-ne frate Branham, nu mai tipa atata la noi. Invata-ne frate Branham, nu mai urla atata. Invata-ne frate Branham, nu ne mai pretinde atatea. Invata-ne frate Branham. Invata-ne frate Branham. Nu ne tot spune ca "trebuie" sa avem botezul cu Duhul Sfant, spune-ne cum sa il primim....etc etc"

Ca metafora vorbesc  el era ca un barbat care isi incalzea bine femeia in pat, o excita puternic si pe cand sa treaca la faza practica si esentiala, o lasa singura si pleaca. 

El a convins-o doar ca "trebuie" si ca se "poate", dar neaplicand nimic in mod pragmatic.

Urmasii mesajului sunt, ca simbol, ca si femeia asta, in opinia mea. 

Branham ne-a starnit imaginatia si dorinta dupa supranatural si putere de creatie si multe alte lucruri pe care "Mireasa trebuie sa le aiba", dar el a plecat, lasand in urma oameni sinceri care l-au crezut, iubit si sustinut, dar care isi traiesc de zeci de ani dezamagiri profunde pretutindeni in jurul lumii, descoperind ca de fapt mesajul este un fals, o minciuna, dar contine si multa ura, rautate si control.

Si la adunarile de la 7 tunete mereu se spune asta despre virtuti dar acum realizez ca era apa de ploaie entuziasta, repetarea unor "trebuie" fara ca ulterior sa inveti si "cum" nu duce nicaieri. Sunt motivator, stiu importanta motivatiei si cred in ea, dar ea trebuie urmata de un plan concret mai ales daca predici ore intregi.

Domnul Isus a zis predicati, dar apoi a zis si: INVATATI-I TOT CE V-AM PORUNCIT. 

Scoala biblica, seminar biblic, studiul biblic in grup, personal, este esentiala pentru stabilirea unei baze sanatoase a cunoasterii ABC-ului Scripturii. Nu doctrinal neaparat ma refer, ci ca mesaj de baza al continutului Scripturilor. Care este esenta Scripturii? Care este mesajul de baza al mantuirii noastre? Dar si doctrinal ca mesaj Evanghelic trebuie sa stim baza. Nu trebuie sa stim "toate tainele" cum Branham ne-a mintit, in schimb trebuie sa punem in practica tot ce cunoastem.

Adunarile de la mesaj au o grava deficienta mostenita de la Branham. Incapacitatea organizarii, studiului si introducerea de solutii practice la toate cerintele biblice pentru Biserica si ale provocarilor existente in adunare si viata credinciosilor.


Daca noi am fi avut ABC-ul Scripturii, Branham nu ne putea insela. Eventual retineam ce era bun si aplicabil noua personal.

John Maxwell spune un lucru intelept:


"Semnele unui lider se vad in viata lui ca si crestere si evolutie. Semnele unui lider adevarat se vad si in vietile celor pe care ii conduce".

Semnele lidershipului lui Branham ar fi fost diferite. Ce ne-ar spune si noua daca i-am cere ceva ca acei oameni? 

Eu cred ca dorinta subconstienta sau nespusa a multora dintre noi, a fost cam asa: 

Invata-ne frate Branham cum sa crestem sa pastram familiile si adunarile impreuna.

Invata-ne frate Branham ca prin credinta in Jertfa Lui suntem facuti chiar si desavarsiti, nu doar mantuiti.

Invata-ne frate Branham ca nimeni nu poate inlocui Evanghelia si puterea Sangelui Mielului Injunghiat. 

Invata-ne frate Branham sa nu ne uram chiar daca suntem putin diferiti unul de altul.

Invata-ne frate Branham sa fim rabdatori si calzi unii cu altii.

Invata-ne frate Branham sa ne iertam unii pe altii.

Invata-ne frate Branham ce inseamna aia: "dragoste de frati si iubirea de oameni" cu adevarat?

Invata-ne frate Branham sa fim interesati de propasirea reala si binele tuturor credinciosilor din adunare.

Invata-ne frate Branham sa fim buni si sa avem un impact pozitiv in familie, in societate, in comunitate.

Invata-ne frate Branham sa cautam intelepciunea mai mult decat aurul si priceperea decat argintul.

Invata-ne frate Branham sa putem exprima iubirea lui Cristos si pentru cei rai si cei pacatosi si sa ne pastram integritatea.

Invata-ne frate Branham ca femeia este o fiinta extraordinara, sensibila, speciala, modelata de insusi mana Creatorului, in mod special pentru fericirea barbatului.

Invata-ne frate Branham ca femeile chiar mai slabe, sunt totusi SLAVA noastra, si nu galeti de gunoi.

Invata-ne frate Branham sa umblam plini de Duhul Sfant smeriti in relatia cu oamenii. 

Invata-ne frate Branham sa ramanem sensibili in fata suferintelor altor oameni.

Invata-ne frate Branham sa ne putem corecta mereu, sa nu facem urat ca si caprele, ca si catarii.

Invata-ne frate Branham ca suntem valorosi prin El si ca viata noastra are un destin glorios.

Invata-ne frate Branham, ca si apos. Pavel pe ai lui, ca daca tu insuti vei veni dupa un timp cu o alta Evanghelie, SA NU TE CREDEM, ci sa te respingem.

Invata-ne frate Branham ca suntem "obligati" sa ne multiplicam talantii sa nu ramanem de rusine.

Invata-ne frate Branham sa ajutam pe altii sa aiba succes fara sa fim invidiosi.

Invata-ne frate Branham sa avem curajul sa ne rugam pentru altii, sa miscam societatea prin puterea Evangheliei.

Invata-ne frate Branham sa nu judecam pe cel care trece prin greu ci sa il ajutam pana biruie.

Invata-ne frate Branham ca robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici.

Invata-ne frate Branham, aminteste-ne mereu ca:

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.


Invata-ne frate Branham ca Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. 3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Invata-ne frate Branham ca Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, 

Invata-ne frate Branham ca dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

Invata-ne frate Branham ca nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, 

Invata-ne frate Branham ca nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

Invata-ne frate Branham ca acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

Invata-ne frate Branham ca Dragostea nu va pieri niciodată. 

Invata-ne frate Branham ca Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

Invata-ne frate Branham ca Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, 

Invata-ne frate Branham ca dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Ce ne-ar fi raspuns Branham? Ar fi raspuns ca si acelora? Foarte probabil ca da. Ar fi fost in continuare concentrat pe el si pe importanta slujbei lui de "inger", ca de obicei, si nu pe nevoile oamenilor. 

Acest tip de lidership descalifica orice lider sa conduca oamenii. Mai ales daca e si religios.

"Invata-ne frate Branham, nu mai tipa atata la noi" poate insemna mult mai multe pentru fiecare in parte. La lucruri pierdute ma refer. 

Eu ma opresc aici si va las in mainile propriei voastre dorinte si nevoi neimplinite de a fi fost invatat ceva in mesaj care ar fi facut mult mult bine in viata, familia si cariera voastra care nu s-a intamplat niciodata sau foarte rar. 

In schimb poate ati suferit si tacut, ati stiut ca ceva pierdeti, din cauza asta, dar nu ati putut explica deplin. 

Intre timp, multe trenuri pe care viata le-a oprit in statia de langa voi, si in care Dumnezeu a vrut sa urcati, le-ati pierdut...v-ati fi urcat poate...dar v-a fost teama...v-a fost teama...

Va urez succes si spor in tot ce invatati! 
Shalom tuturor.

51 de comentarii:

  1. Branham spre sfarsitul vietii a fost dominat de un mare Babilon interior dar nu constientiza aceasta ,ci inconstient isi proiecta starea interioara asupra altora. Cand ii judeca pe altii defapt se judeca pe sine,cand era nemultumit de altii defapt era nemultumit de el insusi ,cand nu mai suporta pe nimeni defapt nu se mai suporta nici pe el. De mult nu ii mai privea prin prisma Cuvantului,ci ii vedea prin frustrarile si haosul lui interior. De aceea nu avea pace interioara si trecea de la o stare la alta ,fiindca nu ii mai vedea pe ceilalti prin Cuvant . Simtea nevoia sa isi descarce frustrarile si pornirile pe toti si pe toate. In anii 60 nici o minune nu mai avea loc. Chiar el o spune in predica : "" Unde sunt toate semnele si minunile?"" ,predicata undeva prin anii 60. Judecata plana asupra lui fiindca arata inspre el insusi si nu inspre Hristos Domnul. A fost avertizat apoi judecat printr-un accident. Interesant e ca are si o predica numita :: ""Avertizare apoi judecata"". Dar nu constientiza ca era vorba despre el insusi. Credea ca era vorba despre toti ceilalti care nu cred in el si in slujba lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Evident de pe acest blog stiu aceste lucruri.Unele legaturi le-am mai facut eu ,cum este cea cu predica lui Branham cu semnele si minunile. Dar ideea de baza este ca acest blog nu este intamplator. Isi are rostul lui. Daca nu dadeam de el continuam sa cred ca un ignorant si fanatic ca Branham a fost vocea lui Dumnezeu pe Pamant,cand defapt el era dominat de haos si frustrari adanci,asta in plan psihologic.In plan spiritual ii lega pe oameni de persoana si slujba lui ,ca si cum mantuirea si harul depind de slujba lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine acest blog m-a ajutat mult Dumnezeu sa binecuvinteze pe fr Lica si ceilalti frati scumpi care au scrisi aicia. Am scapat de idoli si ura de alti oameni si sa tot controlez pe alti oameni.Amin.

      Ștergere
    2. Asta a lăsat Ilie americanu în urma lui. Ce mare lucrare... Am picat pe spate. Uimit puțin spus îți vine să vomiți, nu alta.

      Ștergere
    3. Azi e ziua lui dupa declaratiile lui. Ba nu stai ca e in 8, sau nu e in 9. ba nu...de fapt nimeni nu stie cu adevarat...e in 1909 sau 1906...hai serios? e in 1908.

      Multi ani Billy Branham...ne-ai dus de nas. La multi ani ii vei duce de nas pe ceilalti care nu s eincred in Domnul ci in tine.

      Ștergere
  3. Branham homosexual? Asta ar trebui dupa ce vedem asta?
    https://www.youtube.com/watch?v=XgaZEkwbQFI
    N.G.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa iti bati femeia? In timp Branhamce angajeaza doi homosexuali sa faca benzile cu mesajul si avea obiceiul si merge cu ei in munti el invata barbatii in predica 'cum sa iti bati femeia cu scandura daca nu e supusa.'
      https://www.youtube.com/watch?v=Jj19-ztJfpY

      Dumnezeu sa il binecuvinteze pe fratele John Collins are pagina web http://www.seekyethetruth.com/ este foarte bine pus la punct.

      Ștergere
  4. Ce-i cu mizeria asta? Parca ar fi un arab islamist care ne indoctrineaza cu "Profetul"

    Ai pus-o de 4 ori, in 4 locuri diferite, esti un SPAMMER. Meriti sa ti se stearga aceste postari "reclama" de rahat (si ratat)

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  5. Profetul lu` peste.A spus ca in 1977 vine sfarsitul. Apoi a spus ""asa vorbeste Domnul"" la orice invatatura care o predica . Asa sa ajuns ca Epocile bisericii,pecetile si alte teorii CARE NICI MACAR NU ERAU ALE LUI sa fie crezute CA SI REVELATII,DESCOPERIRI.

    Deci a mintit cu buna stiinta ,luand numele Domnului in desert si folosindu-ul pentru orice teorie care ii convinea lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. William Branham, un ratat si retardat spiritual. Ce algebra sa ne invete ca nu stia nici aritmetica de clasele 1-4. Nici macar sa adune 2 numere din maxim 4 cifre nu era in stare. Vai de capul lui plesuv...

    Cat despre "Vindecare divina" s-o credeti voi ca ne-ar fi invatat. L-au invatat si pe el altii, precum Avak si alti "initiati" in secretele paranormalului si a controlul mintii. L-au invatat sa minta si sa spele creierele, sa subjuge oamenii, sa ii faca robi spirituali si niste ratati ca el. Ce credeti, ca ar fi destainuit el vreodata aceste lucruri? Pai nu era el chiar atat de prost ca sa le spuna oamenilor ca nu este nevoie sa-l urmeze sau sa creada tot felul de povesti si mituri de mult apuse. Cum sa le spuna ca oamenii sunt capabili sa isi aduca singuri, fara ajutorul nimanui vindecarea in realitatea lor, mai bine i-a facut niste dependenti spirituali. Rusine sa-i fie amagitorului american.

    Vreti vindecare divina? Invatati psihologie. Invatati fizica cuantica. Invatati Quantum Touch, Terapia Bowen, Prana Nadi, Qi Gong si alte tehnici eficiente. Lasati prostiile copilaresti si basmele evreiesti la oparte. Sau ramaneti in continuare in lumea voastra virtuala a povestilor...

    http://adriansava.net/2015/11/08/realinierea-corpului-fizic/

    https://www.youtube.com/user/Holisterapia/videos

    http://www.prananadi.ro/trepte.html

    http://www.bowtech.ro/ro/

    https://www.youtube.com/watch?v=XWAJCPN4YpY

    https://www.youtube.com/watch?v=prflpHI9kI4

    Lasati tampeniile religioase si ascultati oameni cu adevarat intelepti, avem chiar la noi in tara, Prof. Constantin Dulcan, Niculina Gheorghita, Vasile Paun, Toma Mihaita.

    Branham si acolitii lui religiosi din orice denominatie nu au facut nici o minune sau "semne" deosebite, nimic in plus decat ce este de mult cunoscut si practicat, dar daca mai refuzam sa stam ca prosii cu capul in nisip si nu ne intereseaza ce se intampla in jurul nostru, atunci evident ca ni se pare ca fiind cine stie ce semne divine.

    Pai daca Branham a plpagiat, hai sa zicem s-a "inspirat" din alte scrieri teologice, de ce sa nu fi procedat asa si cu "vindecarile"? A invatat si el niste tehnici de la altii si le-a prezentat ca "minuni divine" si mai rau, chiar "semne" care sa-l adevereasca ca fiind "singurul profet autorizat" trimis de Dumnezeu. CE ABUZ. CE MISELIE. CE URACIUNE. RUSINE BRANHAM, SARLATANUL SEC XX!

    Abel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta tehnica Bowen.Am citit despre ea.Merci pentru site.Este foarte util.

      Ai spus foarte bine ca cei din branhamism si frankism nu au facut nici un semn deosebit ,care este cunoscut si de altii. Poate chiar au mai putine vindecari ca si penticostalii,de exemplu. Si cu toate astea atat se lauda ca ""Domnul este in mijlocul nostru"" incat ti se face greata , dar faptele ii tradeaza.Atat lipsa faptelor bune cat si lipsa asa ziselor ""fapte ale credintei"".

      Chiar si Frank a refuzat sa se roage pentru un roman cand a fost cu multi ani Romania. Oare de ce? Sa gandit ca daca nu va fi vindecat acel om ii va scade din popularitate? Este posibil.

      Ștergere
  7. niste raspunsuri la subiecte actualitate, de pe blogul ex-adventist, pe care le putem da la si la branhamistii care oricum au probleme mai mari decat adventistii...

    http://oxigen2.net/2015/11/16/cornel-crede-ca-dumnezeu-a-pedepsit-franta-pentru-ca-a-legalizat-divortul-in-timpul-revolutiei/

    si pe langa asta mai invatam si noi ceva istorie, apropo de "deformarea realitatii" despre care a scris licaangelica si care era de fapt marele hobby al lu branham, profetul sarlatan:

    https://licangelyca.wordpress.com/2015/11/17/295/

    Cititi articolele pe care le-am linkuit in raspunsul meu, despre asta voi scrie in urmatorul articol, este un studiu excelent despre psihologia (bolnava) a lui pinocchio...

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Vai di mini, cum schimb icoana, ca seamana cu cea a Behaitului?
      ABEL

      Ștergere
    2. Doamneeee cica Dumnezeu a pedepsit Franta fiindca a legalizat divortul... Astia se afiseaza in persoane care stiu intentiile lui Dumnezeu.Aici se ascunde cel mai periculos act care il pot face niste credinciosi. Islamistii radicali sunt exemplul cel mai bun. In aceeasi capcana a picat si Brnaham si toti care se cred ""unici trimisi pe Terra"",inclusiv Frank si pana la ultimul pastor frezat si tras la 4 ace.

      Ștergere
    3. Am pus articolul acela pentru ca sa vedeti dimensiunea manipularii. Daca cititi versiunea lui Cornel si cea demitologizata de Edi, vedeti cum bisericile in mod deliberat falsifica istoria, faptele, pentru a-si construi teologile manipularii si minciunii. Asa a facut si Ellen White si Branham si altii.. Bietii "pocaiti" creduli si naivi iau de bun ce le spun liderii lor, fie pentru ca nu cunosc istoria, fie pentru ca ii considera pe conducatorii lor niste oameni sfinti, sinceri, cu "frica de dumnezeu". Cand de fapt ei sunt niste demagogi si oportunisiti...

      Ștergere
    4. Cornel ala trebuie sa isi tina enoriasii langa el.Altfel cum ar mai castiga vreun ban ? Acelasi fenomen este si in branhamism si frankism: Pastorii de aici denatureaza tot ceea ce se poate denatura ,cu intentia de a-si tine oile datatoare de zeciuala in adunari.

      Ștergere
  9. Un crestin echilibrat nu ar trebui sa se afiseze intr-o persoana care stie intentiile lui Dumnezeu sau scopul pentru care sa intamplat un eveniment sau altul. El ar trebui sa ramana in limitele Cuvantului,nu sa judece pe toti in stanga si in dreapta.

    Din pacate faima venita din predicat le intuneca mintiile unora,si ii transforma in inchizitori,demagogi ieftini,judecatorii altora,agresori psihici si emotionali ,pana acolo incat abuzeaza de Biblie si se incep sa se creada profeti din Vechiul Testament sau slujitori unici cu un mesaj catre trebuie crezut si acceptat fara a fi cercetat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zici, apropo de asta:

      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/11/17/voi-ma-veti-vedea/
      (+ comentarii)

      Ștergere
    2. Reactii:

      licangelyca:
      licangelyca.wordpress.com is no longer available.
      The authors have deleted this site.

      Behaitul:
      "se pare ca scorul este cam 5-0 pentru tine fata de cei care cred Cuvantul vorbit"

      "Iti vei epuiza in curand argumentele tale firesti , carnale, iar argumentele Duhului Sfant , pe care chiar tu le-ai adus in discutie te vor dobora la pamant , fara vre-un drept de apel"

      Serios? Nici macar nu am inceput. Stai sa vezi ce va urma!

      Ștergere
    3. E un distrus . Cica ingerul Domnului era pe platforma cand Brnaham facea vindecari. Eu stiu ca Duhul Sfant face vindecari .El este si Mangaietorul. El calauzeste!.El a fost promis in Biserica,nu vreun inger anume. Ingerii sunt slujitori . Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului in insula Patmos,acesta l-a ridicat si i-a interzis sa i se inchine,pe motiv ca si el este UN SLUJITOR CA SI IOAN!. Ei vin cu mesaje,instiintari apoi pleaca.Ei nu descopera Cuvantul si nu fac vindecari. Mangaietorul face vindecari,si tot el calauzeste in tot adevarul,El fiind promis in perioada Harului in Biserica,pana la intoarcerea lui Hristos.

      Deci afirmatia ca "" Ingerul Domnului era pe platforma si facea vindecari,semne"" sau ca"" 7 ingeri au descoperit pecetile"" toate acestea sunt aberatii , erori si rastalmaciri biblice.

      Comedia este ca daca auzeau la altii textele acestea imediat sareau si spuneau ca nu e biblic.Asa daca ei le promoveaza este biblic,chiar daca Biblia afirma altceva.

      Sunt haotici fiindca promoveaza haosul lui Branham,dar fara o armonie si legatura cu Biblia.Totul doar fiindca le face lor placere sa creada. Dar haosul tot haos ramane. Se vede la o scurta analiza biblica de mai sus.

      Ștergere
    4. Branham era "ingerul" de pe platforma care facea SHOW...

      Ștergere
    5. Abel cel neinfricat :)20 noiembrie 2015 la 18:46

      Urmarea la cele scrise pe blogul Behaitului:

      - Licangelyca si-a sters blogul

      - Behaitul recunoaste ca l-am batut cu 5-0, dar nu vrea sa accepte infrangerea, ci ma acuza ca as fi "luptat cu trucuri" si inca mai viseaza ca va castiga vicotria finala...

      Pai daca acuma e deja 5:0 pentru noi, si nici nu am inceput bine, ce se face cand intru "in forta"? Cica imi voi epuiza fortele, bietul de el nu si-a dat seama ca asta nu a fost decat incalzirea, meciul abia incepe. :) :D :P

      Abel

      Ștergere
    6. Branham a abuzat de Biblie plasandu-se oriunde ii convine lui adica Maleahi 4:5,6 ; Apoc.10:7 precum si Apoc.5 unde Mielul deschide pecetile. Deci nu o constelatie de ingeri , sau vreun om muritor .

      Peter 2100

      Ștergere
  10. Sute si mii de vindecari petrecute in Germania in anii 50,atestate medical,cu martori!.

    Fara sectarism si abuzuri teologice,precum si fara pretentii absurde . Doar credinta in puterea lui Dumnezeu.

    http://jurnalparanormal.ro/content/bruno-gr%C3%B6ning-un-miracol-%C3%AEn-psihoterapie

    http://www.bruno-groening.org/romaneste/lehre/defaultlehre.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multmesc, este interesant si se pare ca discutia despre asta s-a mutat aici:

      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/11/22/vinovatii-fara-vina-cer-s/

      Ștergere
    2. Ce vroiam sa scriu aici, daca nu scria Behă primul:

      Peste alţi 50 ani, oamenii vor practica vindecarea „prin credinţă” cu tot atâta uşurinţă ca şi blogăiala… Asta, după ce se vor fi vindecat ei înşişi de boala superstiţiilor, a fanatismului şi a miturilor religiose…

      şi:

      Bruno Groening desi inca aparent „religios” a pus bazele vindecarii pe bazele fizicii cuantice, despre care am afirmat mai sus că ne vom familiariza cu toţii în următorii 50 ani (sau mai puţin). Despre asta vorbesc printre altele oameni de valoare, precum Niculina Gheorghiţă, Vasile Păun, Prof. Constantin Dulcan, Toma Mihăiţă. Îi găsiţi pe toţi în librării şi pe Internet.

      Ștergere
    3. bazele fizicii cuantice despre care aia ce vorbesc nu s-a produs nici o vindecare sufleteasca ,,,

      Ramaneti cu cine vreti pe acest blog,dar voi care aduceti critici , nici o vindecare nu se va produce prin voi.

      Va scot acum din bookmarks... Bye

      Ștergere
    4. Fizica cuantica e legea divina si cine se vindeca precis si sufletul ii este vindecat. La branham multi mureau dupa adunari si boala le revenea.

      Ștergere
    5. Lipsit de respect esti sectantule.

      Ștergere
    6. Chiar si in adunarile branhamiste si frankiste multi sau imbolnavit de diferite boli in ultimii ani.Si multi chiar au si murit. Deci despre ce vorbim totusi? Vorbim vorbe doar sa ne aflam in treaba?

      A lasat acest Branham sau Frank vreo modalitate de a accede la vindecare? Nici vorba de asa ceva. Ce se poate naste din haosul din predicile lui Branham? Se poate naste vreo idee clara si accesibila oricui? Nu . Haosul produce doar haos. Se vede clar in comentariile simpatizantilor lui Branham. Acestia doar il ridica in slavi pe Branham dar ei nu au pacea sufleteasca si nici vindecarea fizica,cu care Branham se lauda atat.

      Ștergere
    7. Sunt egoisti rautaciosi. De parca fizica cuantica este valabila doar pentru unii. Nu poate oricine folosi curentul electric, internetul, indiferent de apartenenta sa religioasa?

      Si inca una: De parca Branhamistii ar fi cei mai "vindecati sufleteste". Pai eu tocmai de aia am reusit sa ies din Branhamism, deoarece am vazut oameni mai sanatosi decat trebuiau sa fie, conform cu doctrina Branhamista care ii eticheta cel mult ca "Fecioare neintelepte" daca nu ca Neghina, Curvele si Samanta Sarpelui.

      Si cine a spus ca daca ai fost odata vindecat, nu te mai poti imbolnavi, sau ca vei trai vesnic? De cate ori ai o simpla raceala si durere de gat, dupa ce te vindeci, te imbolnavesti iar? Oamanii astia nu mai gandesc cu creierul lor (spalat) ci mai degraba se balacesc in superstitii mistice care nu au nici o legatura cu legile naturii sau cu bunul simt.

      Si cum ramane cu Regele Angliei, pentru care s-a rugat Branham? Nu a murit si el scurt timp dupa ce Brsanham l-a declarat "vindecat"?

      Ștergere
    8. Si daca tot vorbim de "iertrarea pacatelor" si "vindecarea spirituala", Branham se lauda ca l-a salvat pe unul de la scaunul electric, si ca acela si-ar fi predat viata lui Dumnezeu. Din nou o minciuna, sau hai sa-i spunem o "profetie esuata, caci dupa cum stim, acel om a devenit un homosexual si un travestit? (Nu judec faptul asta, dar dupa standerdele puritane, aceasta nu da da dovada de o viata "predata lui Isus")

      Bine ca s-au gasit ei sa comenteze cand habar nu au despre ce vorbesc, si ce sa mai raspunda...

      Ștergere
    9. Parca le e ciuda si se simt lezati in orgoliu cand vad ca a existat si un alt vindecator pe langa Branham, chiar mai mare ca el. Exact in anii in care se spune ca Branham facea mari semne si minuni,si ca el cunoastea toate tainele si restaureaza ""toate lucrurile"".

      Uite ca nu cunostea mai nimic acest Branham.Daca stia ceva atunci predica ceva despre Bruno Goring si spunea ca exista un anumit om in Europa care vindeca mase intregi de oameni.

      Dar inca o dovada ca Brnaham nu a cunoscut mai nimic .Nici vorba sa lase ceva constructiv in urma lui,ceva care sa aduca alinare si sa vindece suferintele oamenilor,sa-i reconecteze pe oameni cu izvorul vietii si al vindecarii adica cu Dumnezeu.

      A preluat doar niste doctrine teologice de la altii apoi a spus plin de mandrie ca acestea sunt ""asa vorbeste Domnul"". Asa a procedat cu orice teorie care ii placea lui.

      A produs doar niste talibani religiosi,fanatici,reci spiritual si care isi ascund rautatea in spatele cortinei numita ""mesajul orei"".



      Ștergere
    10. Dumnezeu o sa vina pe pamant si o sa platim cu toti,incepand cu preoti care isi fac averi pe spatele lui,cat de curand,Doamne ai Mila de NOi

      Ștergere
    11. Dumnezeu nu se coboară pe Pământ. In privința plății, oricum plătim răul făcut mai devreme sau mai târziu. Chiar si Ap. Pavel spune asta, in versetul :"Fiecare va secera ceea ce a semănat ".

      Dar aici e vorba de Branhan si de mesajul lui, pretins a conține taine divine descoperite, precum si pretenția că mesajul lui ar fi fost ultimul mesaj pt biserică, odată cu el revenind si Hristos.

      Numai că aici este o mică problemă :Isus nu a revenit ca să-i ia la ceruri pe cei care cred mesajul lui Branham!.

      Asta nu vor să vadă branhamiștii și frankiștii.

      Ștergere
  11. Abel iti era un coment suspendat in asteptare la spam. L-am postat acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc, am vazut si eu, dar am crezut ca nu am facut ceva cum trebuie, si am reformulat mai tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  13. Lista erorilor biblice elaborata recent si actualizata de cei de le believethesign.com.

    Orice cititor al Biblie va putea identifica usor cata mincina domina la mesajul lui Branham si cum Branham a rastalmacit Scripturile spre pierzarea lui, amagind milioane de suflete sincere.

    Inafara de asta in mesajul lui Branham sunt multe alte sute de lucruri contradictorii, false si haotice. Multa ipocrizie, cum nu gasesti nicaieri in alte secte, sau foarte rar.

    Asta e mesajul. O inselatorie imbracata si impodobita cu cateva minuni si vindecari si cateva idei frumoase sau urate, furate de la altii, ori inventate de catre Branham.

    http://en.believethesign.com/index.php/Scriptures_misinterpreted,_misused,_or_misquoted_by_William_Branham

    Viteji de altadata ai mesajului vor avea bunul simt, curajul si bunavointa crestina de a spune minciunii: MINCIUNA si adevarului: ADEVAR?

    Sper ca vor avea, altfel se complica totul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viteji reali nu exista la mesaj.Cu ce sa se mandreasca? Toate constructia mesajului a fost demontata.Branham nu a restaurat nici o invatatura ""originala"". A facut cateva vindecari in Numele lui Isus si trebuia sa ramana cu acestea ,la fel ca si Bruno Goring care facea vindecari in masa in anii 50. Dar este o distanta mare intre a face cateva vindecari ,si a incepe sa predice ca el este miezul scripturilor si cel mai mare de la Pavel incoace,si ca prin el se restaureaza nu stiu ce cuvant original.

      I-am spus unui frankist mai demult: Vrei cuvant original?Deschide Fapte si citeste si vezi ceea ce au predicat apostolii.Acela e Cuvantul Original!. Epocile Bisericii nu sunt cuvantul original,ci doar o speculatie. Dumnezeirea prin calitati nu este cuvantul original ci doar o alta teorie,speculatie teologica. Pecetile nici atat. Singura chestie apostolica este botezul in numele lui Isus ,dar si acesta este intors pe toate fetele,asta dupa ce tot Branham spunea ca Numele Tatalui...etc este Domnul Isus Hristos. Deci indirect si fara sa isi dea seama Branham afirma ca cei care sunt botezati in Numele ""trinitatii"" sunt botezati si in Numele lui Isus ,fiindca este acelasi lucru!.

      Deci ce a restaurat Branham? In materie de invatatura mai nimic.Toate sunt speculatii si variante diferite ale unor invataturi. Variatiuni pe aceeasi tema. :))

      http://life.hotnews.ro/stiri-fun-7060071-bancul-zilei-variatiuni-aceeasi-tema.htm



      Ștergere
    2. Sa vezi cu ochii tai ca Biblia il face mincinos pe "prorocul" Branham si sa il urmezi si in continuare arata cit de fara discernamant esti.Voi va faceti ca nuvedeti dar asta arata ca santeti prefacuti.Va prefaceti ca nu vedeti cum prorocul fals a pervertit Scripturile.Santeti praf si pulbere nu "mireasa aleasa".

      Ștergere
    3. vad ca tot se discuta multe despre acest Branham ,dar nu vad schimbare ,inca mai sunt care adereaza la aceasta miscare ,problema este ca sunt cei din casa noastra ,si din moment ce au intrat in aceasta grupare cu botezul care il practica nu mai poti sta de vorba, se pare ca nu ajuta la nimic aceste discutii ,sunt multe jicniri care nu zideste pe nimeni, asa vrea sa stiu cei de facut care e solutia sau sansa de a ami putea sa-si revina cei odata intrati in aceasta ratacire????? ,ma doare cand vad cat dispret au in ei si nu vor sa se smereasca sa asculte de Dumnezeu si nu de Branham , tot odata ma mir cum sa putut atatia oameni destepti care stiu mai multe limbi straine ba mai mult sunt translatori in predicile lor ,tineri cu facultate si totusi zic eu sa fie asa intunecati si la urma urmei inca dainuie aceasta invatatura ,ce e de facut fratilor????,.As fi de parere ca cei ce au dovezi sa mearga direct la liderii lor sa le arate Adevarul ,si daca sunt lideri iesit din aceasta grupare Branhamista cu atat mai bine chiar ei poate dovedii Adevarul prin Cuvantul Domnului Bublia ,Domnul sa aibe mila dar nu e bine cu aceasta ratacire

      Ștergere
    4. Sunteti sora de la TM da?

      Sa stiti ca scopul unui blog, cum este acesta, nu este de a convinge pe cineva de ceva anume ci de a ii motiva si provoca in mod pozitiv sa cerceteze, sa analizeze lucrurile in care ei cred.

      Eu nu ma simt dator sa conving pe nimeni de nimic. Fiecare are libertatea sa isi aleaga drumul in viata si noi trebuie sa respectam asta ca ne place sau nu.

      In schimb ma simt responsabil sa impartasesc din ceea ce am vazut ca nu este adevarat din mesajul lui Branham. A impartasii e una si a incerca sa convingi in mod "obligatoriu" e alta. Ei fac asa cu altii.

      Eu am stat de vorba personal cu lideri, le-am scris, ei stiu deja foarte bine. Cu 3 pastori sunt "prieten" bun. Recent am vorbit cu unul aproape 45 de minute la telefon. Ei stiu ca tot ce trebuie stiut.

      Problema este fie ca nu le pasa de adevar si isi urmaresc doar interesele personale, beneficiile pe care le au ca lideri, fie le este teama de amenintarile lui Branham si stau sub controlul lui manipulatoriu, dovedind astfel o imensa naivitate.

      Majoritatea liderilor de la mesaj, sunt needucati, oameni care nu sunt pregatiti sa conduca adunarea, care nu cunosc esenta Bibliei, si actioneaza pur emotional, adica dupa ce simt, influentati de frica pe care Branham le-a pus-o in suflet ca daca "nu cred mesajul, pierd rapirea, nu au Duhul Sfant, nu pot fii salvati", etc.

      Ștergere
    5. M-am referit la "viteji" deoarece candva, chiar si eu, aveam sentimentul acela de invincibilitate, atunci cand vorbeam cu cineva si ii dadeam "argumente" si ii inchideam oarecum. De auzit ceva de la ei nu vroiam deoarece credeam ca mesajul este totul si ca nu poate fi rasturnat.

      Cand ei ziceau ceva ce acum vad ca era logic si biblic, eu le ziceam 'nu aveti descoperirea, nu v-a fost dat sa intelegeti". Poezia eterna a branhamistilor.

      Ei uite ca am gresit. Am gresit mult urmand zeci de ani, iluzia si inchipuirea cuiva despre Apocalipsa, viata si credinta.

      Ștergere
    6. da,vad ca va dati seama cine sunt , inteleg exact asa se manifesta fata de o alta persoana cum mi-ati scris,Dumnezeu prin puterea lui sa lucreze la inima lor asa cum a lucrat cu dumneavoastra si cu ceilalti care Domnul Isus i-a Luminat e adevarat ca nu se poate forta nici Domnul nu forteaza ( ,Daca " vrea "cineva sa se lepede de sine si sa vina sa Ma urmeze.),.nu am citat eu exact dar intelegeti ce am vrut sa spun cu asta .Eu zic sa mergeti cu Adevaul inainte chiar daca deranjeaza pe unii ,important e ca Adevarul sa fie auzit ca Dumnezeu care este Calea Adevarul si Viata sa fie mai presus de orice om sau invatatura omeneasca ,va doresc mult succes ,curaj si incredere in Domnul Isus Hristos in care este toata puterea.sper sa vina acea Lumina de Sus si peste sotul meu, Doamne ajuta , cu bine.

      Ștergere
  14. Frumos. Ar fi fost mai castigat Branham daca ramanea la ce a fost chemat si sa invete oameni lucruri atit de bune si de folos din sfanta Evanghelie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat ca trebuia sa ramana la lucrurile scumpe ale Cuvantului si ale iubirii divine nu sasi bage el inchipuirile care total sunt nefolositoare.

      Ștergere
  15. Hapy Birthday, Branhamel Minciunel, care nici tu nu mai stiai cand te-ai nascut... :)

    De ziua ta, le-am facut cadou urmasilor tai si celor care nu te mai recunosc ca fiind Ingerul al 7-lea, Mesagerul Ilie, si cate si mai cate a mai pretins egoul tau pishpiric, un filmulet despre prietenii tai, familia ta, Ku Klux Klan. Cei care ti-au salvat viata si carora le-ai zis "sarumâna" tot timpul vietii....

    Vizionare placuta, si dati mai departe!

    https://www.youtube.com/watch?v=eIsgnerOhV0

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.