luni, 7 decembrie 2015

Boli psihice in branhamism


Branham ne spune ca toata viata lui a fost nevrotic. 
Asta inseamna ca toata viata, ideile, credintele, gandurile, cuvintele, gesturile, actiunile, modul in care le-a privit, i-au fost influentate de nevroze si alte afectiuni sau surse asociate acesteia.

Haideti sa vedem ce inseamna acest lucru de care Branham ne spune ca a suferit, dupa ce ascultam cuvintele lui despre el insusi in aceasta privinta.. 



Nevrotismul cu nevrozele, nevrozismele si ramificatiile sale, este un subiect foarte bogat si interesant daca esti pasionat de a intelege cum functioneaza sistemul psihic uman, si pentru a afla de ce esti cum esti, de ce gandesti cum gandesti, de ce ai temeri, fobii, slabiciuni, tendinte depresive, idei religioase extreme, idealuri mistico-imaginare, inchipuri nefiresti, ura, rautate, nerabdare, stari conflictuale etc.

Daca lucrezi cu oamenii pasionat in a-i ajuta si intelege, iti recomand sa studiezi deoarece toate acestea sunt strans legate de modul in care poti ajuta si sluji cu impact. Daca nu intelegi un om, si nu il iubesti, nu il poti ajuta.


NEVROZISMUL („neuroticism”) este descris ca fiind tendinţa de a avea trăiri emoţionale negative cum ar fi anxietatea, furia, depresia. Scorurile mari la nevrozism descriu indivizi care reacţionează emoţional foarte uşor, trăind intens evenimente care pe alţi oameni nu îi afectează. 

Au tendinţa de a interpreta situaţii obişnuite ca fiind ameninţătoare şi de a transforma frustrările în dificultăţi fără scăpare. 

Reacţiile lor emoţionale tind să persiste peste perioade lungi de timp, ceea ce înseamnă că se află deseori într-o pasă proastă. 


Dificultăţile de control al emoţiilor pot duce la afectarea abilităţii de gândire, de a lua decizii sau de a face faţă stress- ului. Indivizii cu un nivel scăzut de nevrozism sunt mai greu de supărat şi nu sunt atât de reactivi din punct de vedere emoţional. Tind să fie calmi, stabili emoţional şi nu au stări afective negative persistente.

Principale faţete ale nevrozismului:

anxietate („anxiety”);
furie („„anger””);
depresie („depression”);
timiditate („„self -conciousness””);
vulnerabilitate („vulnerability”)

anxietate 
– persoanele anxioase au în mod constant senzaţia că ceva este pe cale să se întâmple, ceva periculos. Această frică se poate manifesta faţă de situaţii specifice sau poate fi un sentiment general de frică. Astfel de persoane se simt tensionate, sunt agitate şi au o stare de nervozitate. (vorba lui Branham: "ceva este pe cale sa se intample")

furie („anger”) – 
scorurile mari descriu persoane care se înfurie atunci când lucrurile nu ies după placul lor. Insistă să fie trataţi corect şi devin revoltaţi şi aspri atunci când simt că sunt înşelaţi. 

depresie („depression”) – 
această faţetă descrie tendinţa individului de a se simţi trist, demoralizat şi descurajat. Indivizii cu scoruri mari duc lipsă de energie şi au dificultăţi în demararea activităţilor. Scorurile scăzute descriu indivizi neîngrădiţi de astfel de stări.

timiditate („self - conciousness”)– 

indivizii timizi sunt extrem de sensibili la părerea celor din jur despre ei. Grija lor de a fi respinşi ori ridiculizaţi îi determină să fie sfioşi, jenaţi şi stingheriţi în compania celor din jur. Sunt uşor de pus în încurcătură şi se simt ruşinaţi frecvent. Frica lor de a fi criticaţi şi ridiculizaţi este exagerată şi nerealistă, iar stângăcia şi disconfortul lor fac din această temere o profeţie auto-împlinită. Prin comparaţie, indivizii cu scoruri mici nu suferă din pricina impresiei greşite că toată lumea îi priveşte şi îi judecă şi din acest motiv nu se simt agitaţi în situaţii de interacţiune socială.

vulnerabilitate („vulnerability”)
– indivizii care obţin scoruri ridicate trăiesc stări de panică, confuzie şi neputinţă atunci când se află sub presiune sau sunt stresaţi. Scorurile scăzute descriu persoane care rămân echilibrate, încrezătoare si rationale etc. cand sunt supuse stresului. (Ticu Constantin, Prezentare sintetica a chestionarului Big five plus 240)

Nevrotismul, denumit şi "instabilitate emoţională". 

E definit de interrelaţia dintre trăsăturile de anxietate, depresie, scăzută autoapreciere, timiditate. Tendinţa generală de a trăi afecte precum teama, mânia, tristeţea, jena, vinovăţia, dezgustul, reprezintă miezul acestui factor. Reacţiile emoţionale puternice ale instabilului interferă cu adaptarea sa slabă, conducându-l spre reacţii iraţionale, uneori rigide. 

Dacă este vorba de un instabil extravert, neliniştea şi sensibilitatea sunt pe primul plan, devine excitabil, chiar agresiv. Scorurile înalte la nevrotism pot indica un risc de a dezvolta tulburări psihiatrice, dar fără ca semnificaţia psihopatologică să fie obligatorie; pot exista situaţii de scoruri înalte fără ca vreo tulburarea psihiatrică să fie diagnosticată ca atare. Scorurile scăzute la nevrotism reprezintă stabilitatea emoţională şi arată faptul că, în faţa stresului, aceste persoane rămân calme, relaxate, cu un temperament în general egal.

Nevrozismul desemneaza hiper-reacţia emoţionala generala şi predispoziţia spre depresie nevrotica sub efectul unui agent stresant. 

Comportamental, subiecţii manifesta labilitate emoţionala, nervozitate, hipersensibilitate, depresie, mania certurilor şi a criticii. Prezenţa nervozitaţii si mania certurilor releva faptul ca în cazul nevrozismului exista si tendinţe impulsive. 

Într-un studiu realizat de Eysenck, acesta descrie soldatul nevrotic astfel: „soldatul nevrotic în medie, este o persoană defectivă mintal şi corporal; sub medie ca inteligenţă, voinţă, control emoţional, acuitate senzorială şi capacitate de a se afirma. Este sugestibil, lipsit de persistenţă şi lent în gândire şi acţiune, nesociabil şi tinde să reprime faptele neplăcute”.

Din "NEVROTICUL ŞI NORMALUL"

Personalitatea este organizarea dinamică în cadrul individului a acelor sisteme psihofizice care determină gândirea şi comportamentul său caracteristic. (Allport, 1991, p.40)

Firescul, obişnuitul de fiecare zi, normalul, pot deveni dificil de definit atunci când vine vorba de personalitate. 

Concepţia de normalitate sau sănătate a fost înţeleasă diferit în culturi distincte, spre exemplu, în anumite concepţii, o persoană era considerată astfel, numai dacă se dovedea capabilă de sacrificii, de uitare de sine pentru a urma tradiţiile comunităţii şi a contribui la bunăstarea semenilor săi. Societatea occidentală, în schimb, a pus un accent mult mai mare pe individualitate, pe realizarea potenţialului personal, iar Allport (1991, p.310), în urma studierii a numeroase lucrări de specialitate, a ajuns la un număr de şase criterii care ar putea determina şi descrie personalitatea normală. 

Aşadar, personalitatea matură – indiferent de vârsta cronologică – normală şi sănătoasă. 

1. dispune de un simţ extins al sinelui (sinele sanatos care formeaza personalitatea este diferit de egoul arogant, mandru si egoist)
2. are un sentiment de securitate emoţională de bază şi se acceptă pe sine; 
3. este capabilă de autoobiectivare, de autointuiţie şi umor; 
4. percepe, gândeşte şi acţionează cu interes în conformitate cu realitatea externă; 
5. este capabilă de raporturi calde cu semenii, atât în contacte intime cât şi neintime; 
6. trăieşte în armonie cu o filozofie de viaţă unificatoare.

În opinia lui Allport „dezvoltarea personalităţii umane în toate cele şase direcţii, ar trebui încurajată începând din copilărie şi până la sfârşitul vieţii”. (1991, p.310) Există o relaţie de determinare între procesele biologice şi cele psihologice, personalitatea fiind, în bună măsură, o rezultantă a acestei determinări. 

La celalalt pol avem nevroticul. 

- nevrotismul este o dimensiune biologică a personalităţii manifestată prin activarea unor instanţe subcorticale sub acţiunea unor stimuli ameninţători (pierderea identitatii, a corectitudinii ideilor, fundamentului pe care isi cladeste viata si credintele)

– un nivel ridicat de nevrotism (instabilitate emoţională) se manifestă prin reacţii emoţionale exagerate (atacuri personale, jigniri, acuzatii, agresivitate emotionala si verbala, injosirea, umilirea adversarilor reali sau imaginari)

– persoanele instabile emoţional sunt mai uşor şi mai intens activate la nivelul centrilor emoţionali din creier de stimulii ameninţători din mediu (scenarii apocaliptice, razboi, cataclisme naturale etc)

În accepţiunea lui Freud, toţi avem înclinaţii nevrotice, criminale sau chiar psihotice, viaţa şi libertatea noastră depinzând de abilitatea cu care ne orientăm relaţiile şi de gradul de acceptabilitate al celor din jur. Psihanaliza, credea el, oferă „întreaga bază” pentru ştiinţa psihologiei şi caracterizează „întreaga viaţă mentală umană”. (Allport, 1991, p.159, Hall) Allport contestă această concepţie aducând ca argument faptul că „Freud era un clinician care a lucrat ani şi ani de zile cu personalităţi tulburate. Intuiţiile sale sunt mai aplicabile acestor cazuri decât personalităţilor cu o fiziologie sănătoasă. (…) 

Afirmaţia cea mai adevărată şi mai generală despre nevroze pare să fie aceea că "ele sunt o reflectare a unei centrări necontrolate asupra eului." (…) 

Persoana suferind de nevroză este descrisă ca fiind incapabilă să ducă o viaţă echilibrată, să aibă relaţii sociale normale şi sănătoase cu cei din jurul sau, familie, prieteni, parteneri. 

Nevroticul are tendințe generale și deseori exagerate, de a controla și de a domina pe alții. Acesta este unul din motivele pentru care isi pierde regulat relațiile.

Nevroticul este necontrolat în toate manifestările pe care le are, excesiv în pretenţiile sale. El poate fi posesiv, gelos, isteric, acuzator, trăirile dezechilibate putându-se transfera în simptome fizice, cum ar fi: ulcere, eczeme, surditate funcţională, sau chiar paralizie. 

Tendinţele nevrotice au cauze multiple, printre care amintim: o igienă mentală săracă, o constituiţie psihică „slabă” lipsită de o capacitate de integrare fermă, o educaţie deficitară, diverse traume, eşecuri repetate în adaptarea socială.

Fiecare dintre noi am avut parte de momente grele în viaţă, ceea ce după cum arăta şi Allport, ar putea însemna că suntem cu toţii nevrotici, într-o măsură mai mare sau mai mică. 

Trebuie remarcat totuşi, faptul că, există diferenţe majore între personalitatea bine integrată şi echilibrată, în a cărei existenţă apar uneori elemente nevrotice minore, şi persoana cu o viaţă în care dominante sunt momentele dramatice încărcate de trăiri extreme şi conflictele de tot felul. 

„Oamenii normali pot fi egoişti, anxioşi şi cu pretenţii. Nu calitatea unui act îi face să fie nevrotici. Distincţia rezidă mai curând în caracterul automat, coercitiv, disociat al conduitei nevrotice.” (1991, p. 159) Nevrozele sunt dominate într-o foarte mare măsură de inconştient. Manifestările şi comportamentele anormale continuă „indiferent de orice alte considerente”. În schimb persoana normală se poate echilibra, îşi poate controla impulsurile adaptându-şi conduita, raportându-se corect şi cu mijloace adecvate la situaţia dată. 

Astfel, înfruntarea problemelor este sănătosă, pentru că datorită acestui proces se dezvoltă mecanisme de adaptare şi de stăpânire adecvate. 

Încercarea de a găsi diferite subterfugii pentru a scăpa de situaţii sau evenimente neplăcute ori supărătoare este în sine un lucru periculos şi morbid, evadarea extremă fiind caracteristica unora dintre cele mai severe tulburări mentale: psihozele. 

Trăsături și probleme ale nevroticului

Trăsături asociate nevrotismului sunt: anxietate, stimă de sine scăzută, obsesivitate, lipsa autonomiei, tendinţe spre ipohondrie, nefericire şi vinovăţie. 

Problema majoră a persoanei afectate de nevrotismul accentuat este aceea că aceasta lansează lucrurile de care suferă în exteriorul ei. 

Întrebările inconștiente și involuntare care macină psihicul acestora sunt: De ce ar fi alții fericiți când eu nu sunt? De ce să nu simtă și alții vinovăția cum o simt și eu? s.a.m.d.

Nevroticul nu poate trăi linistit într-un mediu diferit de cel personal și trebuie să facă tot ce poate ca mediul în care se află să devină propice pentru acceptarea si perpetuarea afectiunii sale.

Nevrotismul netratat și neținut sub control își dezvoltă ramificații care fac ca o persoană să devină abuzivă, extremă și irațională. 

Semnele unui nevrozat avansat sunt în special acelea legate de dezacordul său general. Fie că este vorba de viață, dialog, idei, nevrozatul avansat va tinde întotdeauna să fie contra. 

Acesta se simte confortabil numai cand este in dezacord iar intentia lui este de a-si promova "dezacordurile". Are nevoie in jurul sau de oameni care sunt la fel precum este el si care ii impartasesc ideile, mentalitatea.

A fi in "dezacord” sau (mis-match) inseamna: 
- a vedea intotdeauna jumatatea goala a paharului,
- a vedea mereu partea negativa a fiecarei situatii, 
- a vedea negativ punctele divergente sau dezacordul intre persoane,
- a nu fi interesat niciodata de opiniile celorlalti,
- a nu fi interesat in argumentul corect dat de altcineva,
- a-i considera pe ceilalti adversari sau dusmani,
- a nu lua in consideratie raspunsurile, sugestiile sau solutiile adversarilor,
- a refuza opinia celuilalt, a nu-si exprima acordul sau dezacordul,
- a refuza sau a evita sa-si schimbe parerea sau sa negocieze,
- a dezvolta divergente, dezacorduri,
- a separa si a dezbina mai degraba decat a unii,
- a cauta mereu diferentele nu asemanarile,
- a cauta mereu probleme la solutiile primite.

Cei care sunt „in dezacord” mereu, critica adesea pe altii. Ei nu sunt multumiti de ceilalti (pentru nu sunt nici de ei insisi), se revolta adesea si creeaza mai mult conflicte. Sociopati, psihopati religiosi. 

Nevroza mai este: 

- incapacitatea de a fi prezent in prezent; 
- incapacitatea de a avea acces la adevaratele sale nevoi, de a le identifica si de a gasi un raspuns;
- a avea prejudecati, principii, ideologii in loc sa privesti in fata realitatea prezenta; 
- a se servi de trecut pentru a justifica prezentul: obiceiurile, traditiile fixe, ritualurile care fac viitorul previzibil (introiectii); 
- a da prioritate trecutului si cunoscutului asupra prezentului si necunoscutului; 
- a da prioritate viitorului si proiectelor asupra prezentului si actiunii; 
- a se servi de ceilalti pentru a-si justifica pozitia: si ceilalti fac la fel; 
- a-l acuza pe celalalt cand reproseaza ceva in loc sa asculte: „Si tu atunci… „; 
- a-si pregati raspunsul in loc de a-l asculta pe celalalt; 
- a vorbi ca sa se afle in treaba (evitare); 
- a vorbi „pentru a spune ceva”; 
- a dori sa fie mereu tot mai perfect si a se simti vinovat ca nu a reusit; 
- a manipula in loc sa ceara, sa spuna in fata sau sa actioneze; 
- a trai cu regrete pe care cauta mereu sa le satisfaca; 
- a se simti vinovat (transfer) cand este vorba sa fie responsabil sau sa repare; 
- a astepta regulat ca celalalt sa faca primul pas: a reactiona in loc de a actiona (dependenta, simbioza); 
- a trai prost si a nu lasa nici pe ceilalti sa traiasca; 
- a nu-si accepta corpul, varsta, calitatile sau defectele; 
- a fi in mod obisnuit gelos prin posesie sau din frica de a fi abandonat (simbioza); 
- a se plange adesea sau niciodata din principiu (introiectie); 
- a reprosa celorlalti ca sunt cauza sentimentelor sau comportamentelor sale: din cauza ta…; 
- a se supune in mod regulat parerii celorlalti: „gura lumii” (introiectie); 
- a dori „sa aiba dreptate” si sa domine in mod obisnuit; 
- a cumpara dragostea cu bani, datoria sau obligatiile; ( ca un exemplu, in cazul nostru, ei spun: "femeia e obligata sa fie supusa" si folosesc versete biblice in mod abuziv, pentru a domina, a controla, in loc sa vada si de a fi concentrati pe "obligatia" lor de a iubi femeia precum Cristos a iubit Biserica. Isi mascheaza responsabilitatea si subjuga partenerul de viata.)
- a face glume fara incetare;
- devalorizarea celuilalt; 
- a generaliza; 
- a privi in alta parte; 
- politete excesiva; 
- a-si bate joc; 
- a-si reprima in mod obisnuit spontaneitatea; 
- a face judecati critice sau a acuza; 
- a raspunde mereu la o intrebare printr-o alta intrebare.

Adesea rezulta de aici o deviere in comunicare, o declansare, o prelungire sau un impas in conflict

Autor: dr. Andre Moreau
Sursa: Revista PsihoLife

Delirul

Delirul reprezinta o tulburare psihica grava, manifestata in domeniul gandirii, care isi pierde coordonatele insertiei in realitate, ancorandu-se in imaginar si ilogic. Gandirea bolnavului este deliranta si plina de contradictii pe care acesta pare sa nu le ia in seama, abunda in interpretari si deductii lipsite de logica, modifica comportamentul bolnavului si activitatea acestuia, facandu-le insuficiente sau chiar periculoase pentru ceilalti. 

Ideile delirante au o tematica fie de depreciere a persoanei bolnavului: urmarire, prejudiciu, pedepsire, otravire, influentare, ruinare, gelozie, etc. fie de exagerare a calitatilor bolnavului: marire, grandoare, inventie. Subiectul se vede transpus in una din aceste situatii care nu au de obicei nimic comun cu realitatea. Aceste tulburari de gandire se pot asocia cu deformari ale perceptiei realitatii - halucinatii.

Halucinatia

Halucinatiile sunt perceptii fara obiect, adica formarea unor imagini mintale care nu isi afla corespondent in realitate. Ele pot fi vizuale, auditive, olfactive sau tactile. Aparitia delirului insotit sau nu de halucinatii este o situatie in care psihiatrul va fi consultat de urgenta. Sub presiunea ideilor patologice si a halucinatiilor, bolnavul delirant isi poate pune in pericol viata sa sau pe a celorlalti. 

Exista uneori pericolul ca unele idei de persecutie sa fie luate drept realitate si de catre familie, ajungandu-se deseori, fara o verificare a realitatea acestora, la conflicte grave si nejustificate la locul de munca sau in familie, in locul unui tratament corespunzator. (…) 

Fobia

Fobiile sunt reprezentate prin temeri nejustificate fata de obiecte, animale, evenimente, situatii, care prin ele insele nu constituie un pericol real sau au o probabilitate infima de a se produce. 

Bolnavul are o senzatie intensa de spaima in prezenta obiectului sau a situatiei de care se teme, stare insotita de manifestari vegetative: transpiratii, palpitatii, sufocari, ameteli, tulburari de vedere, etc. care dispar brusc o data cu indepartarea cauzei generatoare. Fobiile pot sa apara ca singur fenomen patologic sau pot insoti si alte tulburari psihice. 

Ele isi au cauza in unele obiceiuri gresite (erori de educatie oferite de parinti copiilor de varste mici) sau pot sa apara ca urmare a unor situatii de grea incercare prin care a trecut bolnavul (boli grave, accidente, traumatisme psihice, catastrofe, etc.) (Branham a avut accidente aproape sa moara de trei ori, in adolescenta si mai tarziu)

Fenomene asemanatoare fobiilor si uneori asociate cu ele sunt obsesiile, idei care se impun gandirii, tulburandu-i desfasurarea normala. Aceste idei se refera de obicei la actiuni absurde, pe care subiectul are impresia ca le-ar putea face, actiuni care contravin intru totul personalitatii si comportamentului obisnuit al bolnavului. 

Aceste idei nu se transforma niciodata in acte, dar paraziteaza gandirea si activitatea, sunt resimtite ca fiind neplacute, genereaza neliniste si teama bolnavului. Acestea il fac pe subiect, cu trecerea timpului, sa se teama ca nu va mai fi stapan pe actiunile si gandurile sale...  

Aparitia unor astfel de fenomene trebuie sa indrepte bolnavul catre medic ce va recomanda tratamentul medicamentos sau psihoterapeutic potrivit. (…) 

Am si o carte de psihiatrie care m-a lamurit in multe aspecte fata de ceea ce se intampla de fapt in mesajul lui Branham, in gandirea si viata multor lideri si predicatori ai mesajului.

Discursurile lor alimenteaza delirul, halucinatia si fobiile, fricile, temerile sincerilor credinciosi naivi, mentinandu-i intr-o stare neimplinita, de neliniste, o tensionare fortata si asteptari imaginare care niciodata nu se vor implinii si nu aduc nici un sens sau valoare acestora, in schimb ii readuc pe bancile adunarii, cu "Amin, donatii si zeciuieli."

Am vazut ca oamenii se adancesc atat de mult in asta incat pentru ei nimic altceva nu mai conteaza. Vointa le este anihilata si procesul de depersonalizare se accentueaza.

Apoi, nevrozele dezvoltate duc la alte afectiuni, una fiind schizofrenia cu ramurile ei diverse, care asociata cu delirul, halucinatiile si alte psihoze aduc bolnavul in faza finala de a se declara pe sine Dumnezeu, unicul inger, unicii alesi etc.

Branham a avut dreptate cand ne-a spus ca a fost nevrotic toata viata lui. Daca la nevrotismul sau adaugam si tendinta exagerata de misticism si imaginatii provenite din delir si halucinatii avem diagnosticul pentru un bolnav psihic grav.

Ce este grav, in opinia mea, e ca nimeni nu poate sa citeasca brosuri sau sa asculte audio predici ale unui nevrotic avansat cu complicatii, fara sa fie afectat de acelasi lucru. Imposibil. 

Nu poti asculta poezii, sau muzica zeci de ani fara sa fi afectat de ele. Tot la fel, nu poti asculta zeci de ani un nevrotic fara sa nu fi afectat de el copiind modelul lui de gandire infect si defect.

Fostul meu socru cand traia, auzea pe Branham, la caseta, asa era atunci cu casete, si venea si ne intreba sau pe soacra in special: "Ce tot urla ala acolo? Da-i sa bea apa rece. Omul ala trebuia sa mearga la psihiatru nu la biserica. O sa ajungeti si voi ca el pentru ca ucenicul nu ajunge departe de invatatorul sau." 

Noi ziceam ca el e nebun, nicidecum "profetul nostru scump". 
Am gresit adresa. El avea dreptate. El citea multe carti avea o cultura generala ridicata, si intelegea faptul ca Branham spune doar nimicuri si acelea intr-o maniera isterico-dominanta si ca ne vor afecta.

Gasind raspunsul la intrebarea "de ce am urmat mesajul", am gasit ca unele lucruri din personalitatea noastra imatura si multe alte nevoi sincere spirituale, ne-au atras la mesaj crezand ca sunt adevarate. 

Parerea mea e ca parti importante din "nebunia" lui Branham au, sau au avut corespondente in "nebunia" noastra, si astfel s-a creat puntea de legatura. Este doar unul dintre motivele pentru care am venit noi la mesaj, dar este destul de real si puternic, dar mai ales bine mascat, bine ascuns.

Acum vad ca aproximativ 95% din liderii din Romania si strainatate precum si ceilalti urmasii mesajului sufera de nevroze simple, avansate sau extreme. 

Ei de fapt ne-au transmis prin cuvintele si gesturile lor, ca SUNT NEVROTICI SI EI PRECUM BRANHAM A FOST. O gloata de nevrotici, asta am fost cu totii, nicidecum "mireasa". 

Chiar si idealurile cu "Mireasa" si alte subiecte frumoase ca simbol si biblice ca parabola, duse la extrema, arata instabilitate mentala grava din partea celor care insista inutil asupra acestora. 

Am fost conectati la afectiunile psihice ale lui Branham si el le-a hranit pe ale noastre ani si ani de zile cu isteriile lui, cu ideile lui, cu dispretul lui si judecatile lui total nedrepte pentru acei crestini care erau putin diferiti de el.

Problemele psihologice chiar simple netratate, neluate in seama, pot face ca cel afectat sa ajunga la probleme psihiatrice grave. Priviti chipurile celor de la mesaj. Cititi ce raspunsuri dau. Priviti ce acuzatii false aduc numai pentru a se simti superiori fata de cei care nu le impartasesc ideile. Priviti ce pretentii absurde au, fara nici o acoperire.

Ce este ceea ce vedem la ei de fapt? NEVROTISM SI DEPRESIE SI NEFERICIRE. 

Aici am scris doar despre femei, dar cam toti implicati major in mesaj sunt asa. http://mesajul.blogspot.ro/2014/06/femeia-in-branhamism.html

(In cartea "PSIHIATRIE" sunt puse imagini care arata deformarea chipurilor, de catre bolile psihice. Seamana clar. Sunt studii si pe net dati cautare pe google despre depressive faces.)

Am inteles in sfarsit, realitatea lucrurilor. 

Nu e nici o coincidenta ca intr-o secta sustinuta de Branham s-au sinucis 1000 de oameni afectati influentati de un alt nevrotic, Jim Jones. Rata de sinucideri si depresii adanci, certuri, dezbinari la mesajul lui Branham, este foarte ridicata. 

Eu personal am fost martor la Cluj, la nebunia lor, atunci cand un tanar si-a dat foc sinucigandu-se de disperare ca a fost amagit de alti profeti mincinosi din adunarea lui Mera Romulus. Recent inca o femeie s-a sinucis. Suferintele si durerile provocate multor oameni de catre secta aceasta si de bolnavii psihic din ea nu se pot numara, atat de multe sunt. 

Acesti oamenii sunt afectati psihic deoarece sociopatii si psihopatii nu au remuscari, nu au regrete atunci cand distrug alte vieti.

Sentimentul lui Branham de judecare a altora, de respingere, jignire si acuzatie fata de cei diferiti putin de el, este unul dintre cei mai puternici demoni care domina mesajul si pe oamenii care il urmeaza. Liderii de la mesaj, cei mai multi sunt condusi de acest demon al controlului asupra oamenilor.

Amintindu-mi cuvinte, gesturi, apucaturi, mentalitati, actiuni ale fiecarui lider, prieten, amic, de la fiecare adunare unde am fost si am cunoscut, realizez cum Branham si-a extins nevrozele, psihozele, frustrarile personale, afectiunile sale psihice, asupra acestora si i-a crescut in asa ceva.

Nu mai trebuie sa ma intreb de ce branhamistii nu raspund la intrebari, deoarece am raspunsul.

Am aflat de ce tac sau de ce cand le punem intrebari pe subiecte concrete care i-ar putea ajuta, ei spun cu totul altceva, si apoi acuza si vor sa ma faca sa par ratacit sau pacatos, in fata altora, in loc sa dea raspunsuri. Sunt semne de nevroze. S-au nascut in ele, au crescut in ele, au crescut cu ele, ele sunt parte integranta a vietii lor, nu pot trai altfel. Nu au cum. Sunt prinsi definitiv acolo.

Problema e grava cu ei si ei nu o stiu. Se mint ca sunt fericiti ca sunt "mireasa" cand colo constiinta le spune mereu ca nu sunt fericiti.

Am raspunsul pe deplin asa cum vad eu acum. 

Eu chiar ca sunt fericit deoarece am inteles ca fericirea reala nu depinde de a avea ceva si de a fi cineva. Nu am nevoie de titluri arogante branhamisto-frankiste-tunetiste si alte promisiuni desarte de "mireasa" si de nu stiu ce, pentru a fi fericit. Sunt fericit pentru ca am ales sa fiu fericit.

Eu stiam din Biblie ca astfel de oameni sunt condusi de "firea pamanteasca", de rautate, de ura, de intelepciunea draceasca, dar ceva mi-a lipsit, ca explicatie obiectiva, adusa la zi, in anul 2015.

Scopul blogului acesta este neatins pentru oameni bolnavi psihic deoarece pe ei, asa cum am vazut mereu, NU II INTERESEAZA SUBIECTUL, ADEVARUL, ci ii intereseaza doar sa isi dea dreptate. Si acesta fiind un semn clar ca au probleme. Dar e dreptul lor sa nu caute adevarul si sa caute sa isi dea singuri dreptate. 

Eu nu vreau sa ma cert cu nevrotici. Nu am dreptul asta, deoarece ei sunt afectati, sunt bolnavi. Ei au nevoie de auto-evaluare, de iubire, de medic, de o minte noua, nu de argumente biblice care le distruge intreg sistemul fragil de supravietuire, in care si-au pus bazele vietii.. 

Iar pentru supravietuirea lor zilnica, saptamanala au nevoie de predicatori care le alimenteaza mereu si in continuare, imaginatiile bolnave, fricile, fobiile, delirul si deformarile psihologice si spirituale mostenite de la Branham. Au destul predicatori care sa le asigura "hrana" pentru nevrotismul lor.

Eu credeam ca am de-a face cu oameni interesati de a gasi mai mult din adevar, si ca vor fi fericiti sa afle ca pot iesi din eroare. Iata ca si eu am gresit.

Ma simt eliberat total, mai ales pentru ca ma inteleg pe mine mult mai mult. Inteleg foarte bine de ce au procedat si ei intre ei, dar si cu altii in felul in care au facut-o, si cum mascheaza raspunsurile cu alte intrebari total aiurea, si minciuna, viclenia, smecheria, cum judeca si acuza mereu pe altii etc.

La mine a fost o mare minune ca am iesit din universul bolnav al sectei nevrotice a lui Branham. A fost o reala minune. 

Tot ce mi s-a intamplat a lucrat inspre binele meu. Pentru ceea branhamisti ma critica, ma acuza eu ii multumesc lui Dumnezeu zi de zi. Nu au cum sa inteleaga asa ceva. Trebuie sa fii liber de nevrotism sa intelegi. Efectiv am fost trezit din moartea spirituala care ii tine acolo.

Exista o asociere clara si legatura intre emotiile negative, nevroze, si "demoni". In branhamism este foarte vizibil acest aspect. 

Eu am iubit 100% tot mesajul, pe frati, am fost dedicat real si nu am fentat niciodata nimic in viata mea cu privire la el, nici ca viata, nici ca doctrina. 

Orice aparea nou, tunetele de pilda, am mers inainte, nu am stat doar la ideile "robului credincios" sau la "Jeffersonville" sa zic asa. 

Am evoluat. Evolutia mea, din fericire a ajuns mai departe, reusind sa scap din aceasta inchisoare teribila, de afectati nevrotic si psihic. 

Asta sa fie implinirea vedeniei lui Branham despre cei "ai lui" legati intr-o casa de nebuni in camasi de forte? I-o fi aratat Domnul unde va ajunge secta lui si a incercat sa il ajute, sa il salveze si informeze despre pericolul acesta? Foarte posibil. Dar cum mereu a facut, Branham nu a ascultat niciodata in mod real.

Acum avem raspunsuri la intrebarile care ne macinau si ne dureau.
  • De ce la mesaj se intampla asta si aia? 
  • De ce este atata rautate "la acest scump mesaj al profetului"? 
  • De ce adunarile se dezbina atat de mult? 
  • De ce unii fratii se urasc de moarte? 
  • De ce se vorbesc de rau?
  • De ce judeca acuzator pe altii fara ca aceia sa fie prezenti acolo, fara argumente, dovezi, ci doar prin inchipuirea lor despre un om sau un caz? 
  • De ce nu fac dreptate vaduvei si orfanului?
  • De ce nu ajuta oamenii?
  • De ce nu iubesc misiunea evanghelistica in societate?
  • De ce nu se organizeaza si nu investesc in educatia liderilor?
  • De ce nu sunt transparenti cu zeciuielile?
  • De ce sunt atat de aroganti si mandrii?
  • De ce branhamistii nu raspund la intrebarile legate de invataturile false ale lui Branham?
  • De ce sunt lipsiti de intelepciunea elementara si simpla de a judeca prin prisma adevarului, dreptatii, o cauza, un om?
  • De unde ideile exagerate despre persecutie si sfarsitul lumii?
  • De ce? De ce? De ce?
Avem raspunsul venit direct din gura lui Branham: DEOARECE SUNT NEVROTICI SI AFECTATI PSIHIC. De aceea. Sociopati si psihopatici.

As spune acum: "Multumesc domnule Branham ca ne-ai spus adevarul despre tine. Ai spus ca esti un nevrotic. Ai dreptate. Vedem asta si noi acum foarte clar. Ar fi trebuit sa iti vezi de slujba, nu sa iti proiectezi ideile despre Biblie si viata, prin bolile tale psihice."

Nevrotismul de care Branham ne spune ca el sufera, ne da sute de raspunsuri la sutele de intrebari pe care ne temeam sa ni le punem.

Branham a fost gura bolilor sale psihice nicidecum "gura lui Dumnezeu." 

Multumesc lui Dumnezeu ca poate 95 % din lamuriri ca mesajul este fals si explicatii clare vin si de la Branham. Nu este nevoie sa cautam ca prin viclenie, cum ei fac, sa dovedim ceva. Nu, deloc. Ca Balaam si Branham a spus aici adevarul.

Dar saracul, precum spun specialisti, el nu stia ca haosul si contradictiile enorme, sunt in legatura cu nevrozele lui interminabile si dezvoltate pe multe paliere si niveluri.

De aceea Branham azi putea spune un lucru foarte "clar, sigur" si la urmatoarea predica dovedea ca este invers, fara sa stie ca spusese total diferit, in urma cu putin timp. Asa a creat el haosul in mesaj. Bietii oameni sinceri, se cearta pe citatele lui Branham de 50 de ani, citate care sunt in totala discrepanta si contradictie intre ele. 

El putea mintii, falsifica, crea haos, inventa experiente imaginare, fara nici un repros al constiintei, deoarece era nevrotic, delirant, halucinant si cu multe alte fobii si afectiuni. 

Comparand studiile mele din ultimii ani, inteleg Biblia si mesajul Evangheliei ca niciodata pana acum. Cu adevarat abia acum ma intorc la adevaratul mesaj al lui Dumnezeu pentru omenire: SALVAREA PRIN JERTFA LUI ISUS. Asta nu e doar un cliseu. Pentru branhamisti este doar ceva vechi. 

Prin prisma subiectului din acest articol am descoperit zonele adanci ale pasiunii lui Dumnezeu pentru a salva oamenii "pacatosi", bolnavi psihic, afectati mental, deoarece tocmai in asta sta salvarea. 

El nu ne tine in cont "pacatele" si erorile noastre deoarece ele au fost facute, in mare parte, sub influenta unor lucruri care ne-au "inselat" si erau in psihicul nostru conducandu-ne eronat. (E prea bogat subiectul sa pot descrie aici pe scurt.)

Mesajul Evangheliei de iubire pentru oamenii pacatosi, rai, deformati psihic si fizic, este de-a dreptul extraordinar, si este singura solutie pentru toti oamenii. 

Domnul Isus a invadat lumea cu mesajul de impacare, de pace, de iubire, de iertare, de o bunatate infinita, curatie, bunavointa, altruism, etc. Toate acestea vindeca omul bolnav, afectat si nevrotic daca sunt acceptate ca o decizie personala. Asta este evanghelia salvatoare. Nu amenintarile branhamiste si obligatiile lor, de a fii ca ei.

Cine refuza iubirea Lui daruita neconditionat, primeste nevroze, duhuri rele, si acestea il vor ratacii. 

Apoi va crede in lucruri total false despre sine si despre viata, credinta, lume. (Branham si branhamisti sunt asa. Ei folosesc unele adevaruri biblice pentru a-si promova nevrotismul.) 

Ce este fantastic de-a dreptul, este ca si roadele Duhului Sfant in viata unui om, explicate de apostolul Pavel, ne arata o personalitate -umana- normala, lipsita de nevrotism. O fiinta umana normala, pasnica, buna, simpla cu suflet frumos.

"...roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.”

Incredibil, ce legaturi frumoase si puternice am gasit in tot Cuvantul lui Dumnezeu. Acelasi apostol Pavel a zis si: "Fiti oameni". Asta trebuie sa fim. 

De ce sa vrei sa fii ceea ce nu esti? 

Asculta: Sa fii ceea ce te-a facut Dumnezeu sa fii, este cea mai mare reusita a ta, si a Lui cu tine, in aceasta calatorie scurta pe Pamant. Orice incerci sa fii si nu esti, te face un fals si ipocrit.

Totul este de fapt "psihologia" lui Dumnezeu (gandurile lui Cristos) in viata noastra. Nimic bolnav si toxic in ea. Psihologia divina. Hmm, un nou termen pentru mine. Nici o invidie, nici o ura, nici o rautate, nici un abuz. Totul tinde inspre un ideal realizabil, nu imaginar. 

Nevrotismul este deci o posedare de catre forte spirituale intunecate ce rodesc exact opusul roadelor Duhului Sfant. Dupa parerea mea, Branham a dus lupte crancene in aceasta zona spirituala plina de intensitate. El a pierdut-o, si apoi si-a proiectat viziunea noua prin noua pozitie.

Niciodata Evanghelia nu mi-a fost mai clara, mai bogata, si nu am vazut-o atat de simpla si limpede si sa inteleg ca ea este pentru crestini, Esenta intelepciunii si Sursa curatirii tuturor bolilor fizice, psihice, sufletesti, spirituale, prin Sangele lui Isus. Nimeni nu are nevoie de ceva "superior" acesteia in acest context. Nici nu exista ceva superior, decat ca un fals inlocuitor.

Cred ca voi incepe din nou si eu, o auto-psihoterapie spirituala, o auto-detoxifiere, o auto-purificare la orice nivel, si ma voi alinia la reteta Medicului Suprem. Am invatat destul in ultimii ani, incat stiu foarte bine sa imi aplic mie mai intai tratamentul.

Insusi "pocainta" inseamna "minte noua". "Metanoia" in greceasca, o minte innoita. 

Una luminoasa, pasnica, umpluta cu iubire, cu tot ce e bun si folositor. 

Pocainta nu inseamna nicidecum ingradiri fortate, imbracaminte uniformizata identica, sau idei mistico-apocaliptice infricosatoare, sau tipete, urlete, acuzatii false, rautati, viclenii, minciuna etc. Nici vorba de asa ceva.

Frate, asculta-ma. Dumnezeu nu te-ar jignii niciodata, nu te-ar supara cu nimic, nu te-ar injosi, nu te-ar acuza, nu te-ar batjocori pentru nimic in lume. El a dat pe singurul Lui Fiu pentru tine! A dat maximul. El nu a putut face nimic mai mult, atat de mult inseamna Jertfa lui Isus! 

Cum as putea eu atunci, o mana de tarana, sa te tratez rau, sa te umilesc, stiind acest adevar mare, de o dimensiune cosmica? Intelegeti ideea?

Cand intelegi asta, intelegi ce a zis Domnul: "...si pe aproapele tau, ca pe tine insuti" ..."si cu dragostea de frati, iubirea de oameni". E glorios mesajul lui Isus. Nimic nevrotic, nimic rautacios, nimic dispretuitor in mesajul Evangheliei. Daca nu ai asta ca baza, nu ai nimic. Poti pretinde ca ai "revelatii" timp de 1000 de ani. Nu te ajuta. 

Priveste la simplitatea si adevarul Cuvantului: "Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit."

Iar ca sa ai parte de o mai mare "stralucire" acolo in Imparatie, adica o pozitie mai "buna", fa doar binele pe acest Pamant si dati toate silintele sa traiesti frumos.

Nu e nevoie de nici o explicatie unitariana sau trinitariana. Lasa asa cum scrie Biblia, si fa-ti viata o capodopera, fara a fi religios fanatic. Fii credincios. Fii folositor. Nu sectant, nu religios. 

Ajuta orfani, educa copiii abandonati, deschideti o afacere, fa o ferma de animale, de legume-fructe, scrie o carte, fa un sport, canta la un instrument, fa o fundatie, fa ceva cursuri, investeste in tine si in altii, ajuta pe altii, iubeste tara, motiveaza, inspira pe altii sa fie mai buni (nu mai religiosi sau sectanti), viziteaza oamenii suferinzi, suna o persoana singura si arata ca iti pasa. Fa ceva, fa ceva, pentru Numele lui Dumnezeu, nu te tot lauda ca tu esti la "mesaj". Nimanui nu ii pasa ca tu esti "la mesaj".

Eu banuiesc ca oamenii de la mesaj nu cunosc pe Dumnezeu si nici lucrarea Lui. Ei nu stiu decat cateva teorii si niste explicatii ce sunt diferite de ale altora. Unele par bune, altele rele, altele varza. 

Dar toate acestea nu au nici o legatura cu mantuirea, cunoasterea si experimentarea lui Dumnezeu in mod personal. Absolut nimic. 

Sunt doar cateva chestii DESPRE Dumnezeu si interpretari diferite ale unor scripturi. Atat. Pot fi interesante sau nu, dar astea nu salveaza pe nimeni. 

Au devenit ideile (bune sau rele) cuiva, forta mantuitoare in locul Jertfei lui Isus? Reveniti-va, va rog.

Foarte multi oameni de la mesaj nu au trecut prin experienta mantuirii date de ISUS singur si nu sunt inca salvati. Ei stiu "taine" dar nu sunt salvati. 

Pentru crestini numai mesajul lui Isus, Evanghelia, are dreptul sa "elibereze" Sangele curatitor peste "pacate" si bolile noastre de orice fel. Orice inafara de asta, cu pretentie de rol mantuitor, este o inselatorie. 

Exista mii de lucruri si lucrari facute de oameni prin credinta, ce sunt mari binecuvantari si pot atinge indivizi, familii, societatea, economia, politica etc si toate pot fi fantastice, si sa ne rugam sa fie cat mai multe, eu cred in ele, dar toate acestea sunt rezultatele credintei noastre in bine, in valori, nu au legatura cu o secta, si nu pot sa schimbe planul lui Dumnezeu prin Isus. 

Mesajul lui Branham intr-un mod pervers, a substituit Jertfa lui Isus, prin pretentia "revelatiei" sale. De aceea dupa Branham citire, din 1963, Jertfa lui Isus nu mai este valabila. E gata si terminat totul, cica. 

Aici identific o noua boala: nevrotismul spiritual in metastaza

Eu cred ca ei sunt terminati, nu Evanghelia. Saracii de ei.

Oamenii au nevoie sa auda adevarul dat de Dumnezeu pentru ei, nu au nevoie de restrictiile puse de Branham oamenilor. 

Branham e chiar fara rusine. El a furat oamenilor singura lor speranta, a furat singurul lucru care ii poate salva: EVANGHELIA SI JERTFA LUI ISUS.

Este singurul lucru pe care Dumnezeu l-a dat pentru omenire iar Branham si urmasii lui vor sa ascunda de oameni asta dandu-le asa zise "taine descoperite" care nu au nici o valoare. Semnul inselatorilor si profetilor falsi este chiar asta. 

Simt o adanca frustrare cand ma gandesc si inteleg blocajele, obstacolele si pagubele imense facute de Branham si urmasii lui, oamenilor sarmani, care isi cauta si ei mantuirea, iubirea, mangaierea si salvarea prin Domnul Isus Cristos. Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva! 

Mai oameni buni cum sa faceti asa ceva? Este anticristul care face asa ceva.

Oricum, faza cu acest blog si tot prin ce am trecut in viata, m-a adus sa vad asta, si daca va ajuta si pe voi sa va reintoarceti inima, mintea, atitudinea la adevaratul mesaj a lui Isus, din Cuvant, scopul meu este atins.

Cred ca ceva trebuie sa ne atinga real si sa ne schimbe la nivel spiritual, sa intelegem cat e de profunda dar si simpla e lucrarea Lui. Asta nu are nimic de a face cu Branham si cu predicile lui nevrotice. 

Noi, tu, trebuie sa ai o experienta personala, vindecatoare si eliberatoare prin credinta ta. Credinta ta, nu Branham, nu mesajul, nimeni nu poate face schimbari in viata ta, decat credinta ta. 

Oamenii mesajului au nevoie de a-si asuma greselile si a-si recunoaste afectiunile, bolile, esecurile si de a inceta sa mai critice pe altii. Ei au cerut destul altora sa se pocaiasca dar ei nu au facut-o niciodata. 

Stiti ce? Hai, incepeti voi primii fratilor de la mesaj si invatati-ne pe noi, cei "rai", ce inseamna pocainta adanca, faptele credintei si iubirea lui Dumnezeu, si apoi va urmam si noi pe voi. Haideti!

Pana nu faceti voi ceva prima data, nu aveti dreptul sa cereti nimanui nimic. 

Voi judecati si criticati si jigniti pe altii tot timpul dar ce va face sa credeti ca sunteti mai buni decat altii? Ei bine, aflati astazi ca voi nu sunteti mai buni decat nimeni. 

Si daca totusi Dumnezeu a lucrat in viata voastra El a facut-o, nu voi. Cat timp nu recunoasteti asta nu recunoasteti maretia lucrarii Lui in voi si nu puteti aprecia harul divin. Luati totul prea ieftin. 

Si daca ati fi primit un mesaj 100% real si perfect, NICI ATUNCI NU ATI FI AVUT CU CE SA VA LAUDATI MAI OAMENI BUNI! 

"Caci ce ai si nu ai primit? Si daca ai primit ce te lauzi ca si cum nu ai fi primit?" Va spune apos. Pavel.

Dar situatia voastra este extrem de grava, deoarece dupa ce ca mesajul este dovedit ca 100% fals si blestemat (de Branham insusi), voi va si laudati degeaba. Of, of, of, mai oameni scumpi si pretiosi...ce-i cu voi? 

E timpul sa faceti ceva si pentru voi insiva. 
Luati-va timp sa reflectati si simtiti-va liberi sa ganditi si sa spuneti ceea ce doriti sa spuneti. Nu ramaneti sclavii nimanui. Nu e prea tarziu sa va schimbati viata dupa cum vreti sa o schimbati, ancorati in Evanghelie, in puterea iubirii, curatiei, sinceritatii, nu in sectarism bolnav si afectat nevrotic.

Sunt atatea lucruri de facut...of of...chiar ca sunt.

Eu sunt hotarat sa fac asta, si am inceput. In ciuda blocajelor si obstacolelor incredibile, am reusit sa fac multe lucruri extraordinare pentru mine si pentru altii. Cu ajutorul Lui voi continua mai mult, dupa o redresare totala, si spirituala si financiara.

Voi branhamistii, puteti sa invingeti ura nevrotica mostenita. Stiti cum? Va ajut eu.

Incepand sa va rugati pentru mine (sau alti dusmani) sincer, pur, curat, sa fiu binecuvantat si restituit deplin in toate domeniile vietii mele. 

Va provoc la un test de proprie verificare a calitatii materialului vostru interior. Incercati calitatea credintei voastre facand asta. Aflati asa multe despre omul cel adevarat, nu cel inchipuit, din voi.

Daca eu sunt dusmanul vostru, e ok, accept, dar Isus va invata, va porunceste chiar sa ma iubiti. Stiu ca Branham v-a invatat diferit de Isus, dar cred ca ati ajuns din nou la punctul in care trebuie sa alegeti intre ce va spune Isus si restul (Branham, Frank sau altul.)

Facand asta, va garantez veti invinge unul din demonii nevrozei voastre personale "ura si respingerea fata de cei diferiti de voi". 

Nefacand asta, veti fi condusi mai departe de toate duhurile rele ale rautati, urii, ratacirii pe care nevrotismul lui Branham si a urmasilor lui, le-au injectat in sufletul vostru pretios.

Eu ma pot ruga pentru voi. Am facut-o uneori cu lacrimi. Hai sa dramatizez putin o parte din viata mea.

Chiar asa, aruncat in mare, ignorat, barfit si batjocorit de voi, chiar "inghitit de o balena", am putut sa ma rog pentru voi ca si cum sunteti fratii mei, prin Isus.

Da, am fost aruncat intr-o mare tulbure, intr-o perioada foarte furtunoasa a vietii mele. M-am speriat. Am pierdut totul. Am ajuns singur cu 3 copii, pierdut, falit, aruncat de oameni din corabie, intr-o mare zbuciumata. 

Voi, fratii mei, credeati ca odata aruncat in mare si pierdut in valurile ei ucigatoare, sunt mort si terminat. Cred ca unii v-ati fi bucurat sa ajung distrus de tot.

Dar chiar acolo, in intunerec, in singuratate si disperare, am gasit resurse sa ma rog si sa actionez asa cum constiinta, nu cum nevrotismul sectant, mi-a dictat. Acolo am luat noi decizii. 

Astept acum sa ma duca balena in locul in care trebuie sa ajung si sa fac simplu, ceea ce destinul glorios si extraordinar a lui Dumnezeu mi-a pregatit. Pentru toate acestea nu am nevoie de acordul si de aprobarea voastra, a lui Branham, Frank sau a altuia. 

A sosit timpul sa vedeti ca ati fost condusi de nevrotism de afectiuni psihice (duhuri rele) atunci cand mereu ati ales pe Branham in loc de Isus, si mesajul in loc de Biblie, si ati urat pe altii, si ati vrut ca ei sa fie cum vreti voi sa fie, si sa faca asa cum voi vreti sa faca. 

Leadership controlativ, dominativ, nevrotic si manipulativ se numeste asta.

Fratilor dragi, oricate petice noi si frumoase si chiar valoroase, puneti la haina nevrotismului din mesajul fals a lui Branham, nu veti reusi niciodata sa creati tabloul real si haina neprihanirii.

Mereu se vor rupe peticele. In final veti obosi. 

Va pierdeti timpul si viata si chemarea, luptand intr-o zona a duhurilor nevrotice grav avansate. Nu sunteti echipati pentru asa ceva.

(Eu cred ca va aflati intr-o zona unde nu aveti ce cauta de aceea, repet, daca Branham are dreptate cu acea vedenie "speciala", voi toti sunteti, spiritual spus, intr-o casa de nebuni si sunteti legati in camasi spirituale de forta. Nu veti putea face nimic.) 

Si oricat vin nou incercati, cu bune intentii, sa puneti in burdufurile voastre vechi, nevrozate si psihopate, la fel, nu veti reusi niciodata sa le umpleti. Ele mereu se vor sparge, mereu se vor rupe. 

Risipiti anii vostrii frumosi, risipiti visurile voastre marete, risipiti talantii si chemarea lui Dumnezeu pentru voi...

Solutia este:

"ISUS ZIS: TREBUIE SA VA NASTETI DIN NOU!"

Surse:
https://www.lucrarelacomanda.com/blog/nevroticul-normalul/
http://www.sfatulmedicului.ro/Stresul-si-sindromul-de-oboseala-cronica/implicatiile-stresului-in-viata-cotidiana_2
http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/nevroza-si-comportamentele-nevrotice_79
http://www.scribd.com/doc/205159419/nevrotism#scribd
Volumul "Psihiatrie". Subredactia V. Predescu. Editura Medicala
Ursula Sandner - Workshop dezvoltare personala la Cluj-Napoca.
Intrebari si raspunsuri despre nevrotism cu Ursula Sandner la Cluj Napoca.
Notilele mele din mesaj, de la workshop, conferinte, etc.

25 de comentarii:

  1. Am reusit sa finalizez asta, mai am unul doua si am terminat cu acest capitol ex mesaj. Am ajutat mult cred, impreuna cu altii ex mesaj, asa cum cred si ca prin aceste articole am dovedit ca iubim pe cei ce urmeaza mesajul incercand sa ii instiintam despre lucrurile false din mesaj si cele de valoare din Cuvant si viata.

    Decizia branhamistilor nu mai este treaba mea. Am inteles lucruri atat de tari si valoroase incat am decis ca nu este responsabilitatea mea ce ei decid ce fac ce spun. Le-am inteles in sfarsit motivele si problemele.

    Responsabilitatea mea a fost sa le arat adevarul si ca sunt sincer si real "pazitorul fratilor mei" prin articole, asa cum ei, din pacate niciodata la necazul meu nu au fost pentru mine pazitorul fratelui lor.

    Veti citi in articol lucruri tari. Aveti rabdare si veti gasi multe raspunsuri.

    Dumnezeu sa ajute pe fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai ajuns sa il faci nebun pe profetul lui Dumnezeu? Rusine sa iti fie.

      Ștergere
    2. Aiurea...atata stiti:"" rusine ,rusine,veti merge in iad,veti fi la cazanul cu smoala...etc"" . Dar nu stiti sa aduceti un argument ca Branham a fost un profet biblic autentic,dupa modelul profetilor din Biblie.

      Ștergere
    3. Daca atata ai inteles din articol, inseamna ca atata meriti sa intelegi. Nu ma justific in fata unei reactii nevrozate a tale.

      Ștergere
  2. Inseamna ca si psihologi si medicii fac voia lui Dumnezeu daca ajuta oameni?poate si mai mult decit popii si pastori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca da si inca foarte mult!
      Mai mult decat toti predicatorii si evanghelistii si preotii si lumea religioasa acestia ajuta oamenirea in mod real nu imaginar.

      Degeaba branhamistii urasc educatia ca se vede de departe ca Dumnezeu foloseste oameni de pretutindeni sa ii faca voia Lui. In nevrozele lor ei cred ca cineva are nevoie de aprobarea lor ca sa faca ceva util si frumos in lume si societate.

      E boala grava asta la ei. Si pe alta parte ei folosesc totul din "lumea" pe care o urasc. Asta e ipocrizie.

      Ca si islamul arabii aceia bogati, "urasc" occidentul dar umbla in Mercedesuri de 200.000 euro.

      A fi placut lui Dumnezeu nu este echivalent cu a fi religios. Cred ca Dumnezeu are probleme foarte mari cu cei religiosi deoarece sunt instabili emotional, nu cu cei normali din societate.

      "Fiti oameni" a zis apostolul Pavel. Simplu.

      Ștergere
    2. Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup. 2 Cor 5:10

      BINELE SAU RAUL FACUT IN VIATA!
      DESPRE ASTA ESTE VORBA OAMENI BUNI!

      Nu e vorba de "taine" si inchipuirile bolnave ale cuiva.

      Sa ne ajute Domnul sa intelegem si sa punem in practica. Practica nu ne omoara, practica ne antreneaza.
      Shalom

      Ștergere
  3. Buna ziua!
    M-a intrigat foarte tare relatarea despre tanarul care si-a dat foc.
    Puteti detalia putin? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am fost îngrozită când am auzit acum vreo 5 ani povestea asta.Nu cunosc amănuntele toate dar aș vrea să aflu mai mult și eu. Și nu doar eu poate că și alți cititori ar vrea. Frații sunt cam secretoși la noi la adunare. Ei nu ne spun nimic decât că Lică a fost cândva un frate bun dar acum s-a rătăcit și că e vai de el că hulește Mesajul. Că s-a răzvrătit pentru că nu mai crede Mesajul fratelui Branham. Că Lică dă vina pe fratele Branham pentru necazurile prin care a trecut. Dar nu cred că cineva îl urăște pe Lică. Ei se mira de el. Doar spun și ei ce cred. Așa că astept detalii despre sinuciderea tânărului dacă se poate, bineînțeles. Vă multumesc și eu. Domnul să vă binecuvânteze.

      Ștergere
    2. Este o poveste foarte trista. Am fost sub soc mult timp dupa aceea.

      Am mentionat pe ici pe colo in blog dar cred ca merita sa fac un articol deoarece exista un intreg context foarte interesant dar trist in acelasi timp.

      Va contine si elemente de tip SF, dar reale. Daca nu le-as fi trait greu as fi crezut asa ceva. Sigur sunteti gata sa auziti?

      Multi prieteni ai mei pe care ii adusesem la mesaj, baieti din cartier, au plecat imediat dupa faza asta si inca vreo 20 de suflete.

      Au fost multe semne ca trebuie sa ies si eu din secta prin 1993-94, nu pot intelege deplin, factorii care m-au tinut acolo.

      Ramasesem si fara banii dati imprumut, zeci de mii de marci, tot ce adunsasem in Germania, si nici casa cumparata, nimic, ca ei promovau masiv insistent, aproape isteric: "venirea iminenta a Domnului" ce case sa iti iei? Toata ziua la rugaciune si adunare. Ei si in ziua de astazi se aduna de 5-6 ori saptamanal cate 3-4 ore zilnic.

      Dar inafara ca s-au indoctrinat mai mult si mai adanc foarte negativ, nu vezi nici o schimbare.

      Dar eu vroiam mesajul. Credeam ca e chiar de la Dumnezeu si e ceva special altfel nu inteleg ce mi se intampla. Trebuia fain-frumos sa ma intorc in Germania sa imi vad de munca si familie.

      Din ce oras esti anonima 8 decembrie 2015, 18:37?

      Ștergere
    3. ""Venirea Domnului e iminenta...dat dati-ne noua tot ce aveti .""

      Ștergere
    4. Dar nu e ceva gresit sa astepti venirea Domnului Isus.Ucenicii in timpul lor chiar o asteptau.Insa trebuie sa fii intreg la cap.Daca vrei sa iti faci o casa atunci construieste-o, vrei sa iti faci un rost in viata atunci fa-l,dar sa fii sigur cand vine El , atunci sa fii gata. "Cele ce erau gata au intrat".Asa spune Scriptura.

      Ștergere
    5. Ucenicii asteptau revenirea lui Isus dar si in acelasi timp invatau ca fiecare sa munceasca sa dea si celui lipsit.Deci incurajau viata activa si nu specula religioasa adica ""dati-ne noua tot ce aveti ,voi pregatiti-va pentru venirea Domnului""". Asta e escrocherie si cine a facut asa ceva este vinovat inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

      Ștergere
    6. Exact. Oamenii isi vedeau de viata, munca.
      40. Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.
      · 41 Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată. Matei 24.

      Sa folosesti in mob abuziv niste invataturi biblice corecte, mi se pare una din cele mai mascate inselatorii religioase din mesajul lui Branham.

      Creerea isteriilor, excitarea centrilor nervosi din creier al oamenilor, prin infricare, prin dramatizare excesiva, prin tonul ridicat shakesperian, dovedesc faptul ca in locul calitatilor de lider si de invataturi sanatoase pentru crestere, au injectat astfel de chestii necontrolabile, care mentin credinciosul intr-o stare de panica, frica, teama, nesiguranta.

      Prelucrati emotional, psihic, cu referiri biblice si din mesaj, oamenii sinceri din secte sau mesaj, nu au nici macar o singura sansa sa vada ca sunt manipulati in ultimul hal de catre liderii lor, care speculeaza in avantajul lor, evenimentele sociale, razboaie, cataclismele naturale, plus o tema frumoasa biblica: revenirea Domnului.

      Ii tine legati de ei, crezand in mod fals ca oamenii sunt proprietatea lor.

      Ștergere
  4. Astept cu nerabdare detalii, sper ca articolul sa fie cat mai complet si obiectiv; chiar daca exista elemente care par de domeniul SF, totul trebuie ancorat in realitate, chiar daca e rece.
    In ce an a avut loc intamplarea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok. In 1992-1993. A inceput totul prin septembrie si Sorin a murit prin ianuarie, februarie.

      Ștergere
  5. "Încercarea de a găsi diferite subterfugii pentru a scăpa de situaţii sau evenimente neplăcute ori supărătoare este în sine un lucru periculos şi morbid, evadarea extremă fiind caracteristica unora dintre cele mai severe tulburări mentale: psihozele."

    Asta este foarte vizibila la branhamisti mai ales daca urmarim in cererile tale si ale altor fosti la mesaj de a da raspuns la ce ia-ti intrebat.Nu stiu ce e aia psihoza dar ceva bun sigur nu este. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasirt ceva interesant si m-am lamurit cat de cat.

      Psihoticii sunt oameni bizari care cred cu tărie în credinţa lor bolnavă. Misticismul religios e şi el o cauză. Tratamentul eficient se face numai în spital.

      Majoritatea oamenilor nu-şi dau seama cum le funcţionează mintea. Lumea se gândeşte tehnic, doar la caracterul moral, să facă diferenţa dintre bine şi rău. Gândirea, însă, e un proces cu o anumită viteză, calităţi şi vise într-o anumită cantitate. Un om cu mintea sănătoasă, supus unor presiuni, poate căpăta, în anumite momente, ceea ce psihiatrii denumesc generic: psihoză. Aceasta intervine când, în mod formal, apare o tulburare de gândire.

      Doctorul Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru la clinica Mindcare, explică: "Diferenţa între o psihoză şi o nevroză este caracterul strident al primei, care uneori ia o tentă bizară, cu apriţia dezintegrării gândirii!".

      Dacă în secolul XIX tuberuloza a decimat populaţia, în secolul XX cancerul şi SIDA au făcut ravagii, veacul în care trăim, cu afluxul de informaţii care ne asediază creierul, este cu certitudine era tulburărilor psihice. Psihoza e doar una dintre ele.

      http://www.evz.ro/psihoza-o-boala-care-baga-oamenii-la-balamuc-930335.html

      Ștergere
  6. Se confirma ca Branhamistii in nebuni de legat: https://exmesajulorei.wordpress.com/2015/12/22/discutii-cu-un-branhamist/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau, se confirma mai degraba adevarul ca a fi needucat nu inseamna a fi duhovnicesc, ci a fi un mare prost!

      Ștergere
  7. Nevrozele si ramurile acesteia care produc tulburari de personalitate. Una este narcisismul.

    "Narcisicii manifestă răceală emoțională și lipsă de interes față de cei din jur, sunt deseori disprețuitori și duri, și nu țin cont de faptul că remarcile lor îi pot răni sau ofensa pe ceilalți.

    De asemenea, consideră că merită mai mult decât ceilalți, așadar se vor simți deseori invidioși pe succesele și realizările lor deoarece cred că ei ar merita mai bine admirația și privilegiile de care se bucură alte persoane."

    Cine a fost autoproclamat profet sia mintit in legatura cu aproape toate lucrurile despre el si descoperirea Cuvantului si ca el este "singurul care...", "singurul care...", "singurul care...", "singurul care...", "singurul care.."? Da e vorba de Branham.

    Cine sunt cei reci si duri si mai ales lipsiti de afectiune fata de alti oameni?
    Si cine se lauda de sine toata ziua ca sunt alesii? Si cine se crede Mireasa super privilegiata, si cine jigneste in mod continuu pe crestinii din alte culte facandu-i in toate felurile rele posibil dar cand cineva le da o replica sar ca arsii?

    Da ati intuit corect e vorba despre urmasii mesajului lui Branham, Frank, si restul invatatorilor mincinosi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Izbitor de asemanator cu mediul sectant, cel de la mesajul lui Branham fiind in top.

    "Tulburările de personalitate implică un slab control al pulsiunilor și trăirilor emoționale, slab control al voinței, dificultate de integrare în mediul social, comportamente care deviază clar de la ceea ce este considerat a fi normal într-o societate (normalitatea fiind raportată la cultura respectivă), incapacitatea de a conștientiza efectele comportamentelor proprii asupra celorlalți, relații interpersonale dificile și tensionate care produc suferință, învinovățirea celorlalți, neasumarea responsabilității, dorința de a-i schimba pe ceilalți sau mediul în loc de a se schimba pe sine, anxietate, instabilitate la frustrare și critică, impulsivitate și agresivitate ca modalități de exteriorizare a conflictelor interioare, imaturitate, toleranță minimă la stres ș.a.m.d.

    Există mai multe tipuri de tulburări de personalitate- paranoidă, schizoidă, schizotipală, antisocială, borderline, histrionică, narcisistă, de tip evitant, dependentă, obsesiv-compulsivă."

    RăspundețiȘtergere
  9. Am mai gasit o asemanare perfecta a unor manifestari care pot fi observate cu mare usurinta la Branham, mai ales dupa 1960 si la multi alti lideri din Romania si nu numai.

    "Cei care au o tulburare narcisică de personalitate se consideră superiori altor persoane, speciali, excepționali, se așteaptă ca ceilalți să se raporteze la ei ca atare și au impresia că li se cuvine un tratament privilegiat.
    Își consideră nevoile mai importante decât ale altor oameni și se așteaptă ca ceilalți să le acorde un tratament special, să le ofere privilegii, să le facă favoruri față de care însă nu vor manifesta recunoștință și nici nu vor simți nevoia de a întoarce acele favoruri deoarece consideră că tot ceea ce primesc li se cuvine. Când ceilalți nu se comportă cu ei în funcție de propriile așteptări sau când nu li se acordă atenția cuvenită, devin furioși sau deprimați ori se simt ofensați."

    Intelegeti acum sursa predicilor in care Branham era furios, ofensat si deprimat?

    Nevoia narcisistica de a fi recunoscut peste masura normala si pe care o merita, nu era implinita decat de putini oameni fara discernamant, de aceea si-a creat si el "micuta Mireasa".

    Adica aceia care il recunosteau in mod extra-super-special era alesii...iar restul, erau cei pierduti si rataciti si alte chestii. Ce urat!

    Ce urat ce durere sa pierzi zeci de ani pentru a alimenta apucaturile narcisiste ale unor lideri.

    Si la Cluj sunt si in Romania, unii sunt chiar afectati grav de aceasta tulburare psihotica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A Religious Sociopath enjoys the opportunities to intimidate and ridicule, relishing the fear followers have of him as a powerful leader with secret delight. When wrongdoing is committed by devoted followers, it is just another opportunity to humiliate them, but he needs to mask his secret pleasure of it.

      Religious Sociopaths feel they are entitled to have their way, since it is their right to abuse people. Being extremely sophisticated liars, they decide to believe their own lies at will. They are extremely refined in their quickly thought out persuasive answers, knowing to whom and when they can lie and get away with it. Friends and other people are just opportunities to exploit and control. They do have friends for many years, but the friends all end up as victims because a Religious Sociopath does not truly love others. The love, friendliness, and compassion is feigned. It is actually hatred. There is no remorse for those who are hurt or crushed by them. They don’t truly empathize, but have contempt, disdain, and scorn for others and for God. The sympathy is feigned.

      A Religious Sociopath has total control over a group. He quickly claims a very dominant style of leadership, claiming his authority cannot be challenged or questioned, just as God can’t be challenged or questioned. In time, he comes to believe he is a powerful person who knows so much more than his followers. His followers simply have to obey. He is entitled to their obedience. There is no personal respect for the lives of others, their dreams, their relationships. He is indifferent to the damage caused to others, and as needed, blames them for the carnage he, the Religious Sociopath, caused.

      A Religious Sociopath preaches and believes the Holy Spirit is using only him, and the Holy Spirit in practice cannot teach others, motivate others, or comfort them. Only the Religious Sociopath can teach and provide comfort; all others need to go through him or the leaders who follow him. He loves deception and is intimately familiar with mind control techniques.

      A Religious Sociopath says what it takes to satisfy people for the moment, but does not follow through or deliver on promises. He conceals his deep contempt for sincere Christians as he politely helps them understand what he wants them to do.

      A Religious Sociopath is deeply insecure, having his own deep seated fears. He is highly intelligent and only puts himself in situations where his dictator type behavior will be tolerated or even admired. When he is caught, he mildly apologizes to diffuse the concerns as he embezzles pity to escape accountability, and then tries to continue on to cause more damage.

      A Religious Sociopath seeks to look as normal as possible, fitting in with his lingo and clothing to deceive, charm, and disarm with his charisma. His true goal is to serve the seven abominations in his heart: A proud look, a lying tongue, hands that shed innocent blood, a heart that devises wicked plans, feet that are swift in running to evil, a false witness who speaks lies, and sowing discord within Christian groups. He will accuse those who oppose him of what he is guilty of to avoid detection. If he portrays this himself, he won’t last. To get away with it, he needs a disguise, he needs to deceive. Shepherd’s clothing is an excellent camouflage, a miry pit disguised as a watering hole.

      A Religious Sociopath wants to control every aspect of his victim’s lives for his own self gratification, concealing it within lengthy messages, scripture woven with truth and lies to conceal the true motivations. This brew of truth and perversion allows him to gain the confidence of sincere Christians who know the Bible, and then slowly deceive them with false doctrine over time.

      Ștergere
  10. "Afirmaţia cea mai adevărată şi mai generală despre nevroze pare să fie aceea că "ele sunt o reflectare a unei centrări necontrolate asupra eului." (…)

    Persoana suferind de nevroză este descrisă ca fiind incapabilă să ducă o viaţă echilibrată, să aibă relaţii sociale normale şi sănătoase cu cei din jurul sau, familie, prieteni, parteneri.

    Nevroticul are tendințe generale și deseori exagerate, de a controla și de a domina pe alții. Acesta este unul din motivele pentru care isi pierde regulat relațiile.

    Nevroticul este necontrolat în toate manifestările pe care le are, excesiv în pretenţiile sale. El poate fi posesiv, gelos, isteric, acuzator, trăirile dezechilibate putându-se transfera în simptome fizice, cum ar fi: ulcere, eczeme, surditate funcţională, sau chiar paralizie."

    Exact asa cum este Branham si Mera Romulus si alti lideri d ela mesaj. Astia sunt dea dreptuul bolnavi psihic fratilor.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.