duminică, 20 decembrie 2015

Necalificarea in branhamism

Am gasit si am mai completat niste ciorne, notite mai vechi, pe care doresc sa le postez anul asta, ca ajutor pentru cei ce urmeaza mesajul lui Branham si pentru lamuriri. 

Necalificarea, incompetenta in branhamism, si lipsa de interes pentru ideile biblice practice, sunt unele din lucrurile evidente care te izbesc atunci cand intri in miscarea lor, indiferent de linia si directia pe care acestia au adoptat-o.

Un lucru pe care nu il vei gasi la ei, este interesul real pentru studierea Bibliei, a mesajului evangheliei si al restul lucrurilor din Cuvant, asociate cu responsabilitatile liderilor, bisericii, si al celor care slujesc, in general.

In pornirea salbatica impotriva educatiei, ei au ignorat, incepand cu Branham, cele mai simple si esentiale lucruri din Cuvant, crezand ca a fi needucat este o virtute. Dar cum am mai zis, s-a dovedit clar ca a fi needucat, nu inseamna nicidecum ca esti duhovnicesc ci inseamna ca esti un prost. Un om cu vederi slabe si superficiale pentru anumite subiecte, viata si invataturi biblice. 

Una din marile greseli, in opinia mea, este aceea ca ei "studiaza" Biblia dupa cum analfabetul Branham i-a invatat, in loc sa studieze mesajul prin prisma nealteratului Cuvant sfant a lui Dumnezeu si sa respinga ce e fals. Mesajul i-a prins fara Cuvant.

Am dovedit ca Branham nu isi cunostea Biblia, chiar el a zis-o deseori. La ei totul este bazat pe iluzia cunoasterii lucru care s-a rasfrant in esecurile lor permanente. Iar faptul ca au incercat mereu sa controleze, sa impuna, arata incompetentele lor majore si incapacitatile de a conduce si influenta pozitiv, dupa modelul lui Isus si apostolic.

Aceste lucruri arata ca toti sunt complet necalificati sa vorbeasca despre Cuvant in forma absolutista, deoarece Dumnezeu i-a dovedit invatatori falsi pe toti predicatorii de la mesaj. 


Fiecare om ar trebui sa se intrebe daca liderul lor este calificat sa spuna, sa faca si sa actioneze in felul in care le face. Fiecare lider ar trebui sa se intrebe daca e calificat cu adevarat pentru pozitia si responsabilitatile asumate (daca stie ce inseamna asta).

Ei predica prin prisma emotionala pe care au crescut-o in anturajul si dupa cum Branham, Frank si altii au spus-o. 

Care sunt dupa parerea mea, necalificarile lor principale?

Necalificati sa predice. 
Necalificati in a da invatatura biblica sanatoasa.
Necalificati in a infaptui dreptatea.
Necalificati sa dezvolte comunitatile lor calitativ si numeric. 
Necalificati sa aduca pace si impacare cand exista conflict. 
Necalificati in a aduce solutii la problemele membrilor.
Necalificati in a aduce iubire, pace, bunatate, atmosfera cereasca in adunare, empatie, lucrari sfinte si ceresti.
Necalificati in a transmite o viziune spirituala legata de voia lui Dumnezeu lor cu privire la satul, comuna, orasul, tara in care locuiesc. 
Necalificati in a motiva si invata membrii adunarii sa isi dezvolte darul lui Dumnezeu din viata lor si sa il puna in "negot".
Necalificati in a-si invinge propria invidie, ura, ambitii egoiste, nevroze, nervi, apucaturi negative, etc.
Necalificati in a colabora cu alte comunitati de la mesaj din orasul lor.
Necalificati in a aduce vindecare poporului in toate ariile vietii lor, asa cum prima biserica a facut. (si ei se autonumesc "biserica apostolica restituita").
Necalificati in a judeca drept si cu final fericit, un caz, o problema, un pacat, un scandal, o acuzatie, o barfa, etc.
Necalificati in a comunica cu dregatoriile, cu societatea, cu oamenii pacatosi si pagani, asa cum prima biserica facea.
Necalificati in a fi placuti oamenilor si in a face lucruri pozitive si bune in societate. ("Ei lăudau pe Dumnezeu şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi. Fapte 2:47; "Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău." Romani 14: 3,4 )
Necalificati in a experimenta aproape nimic despre ceea ce ei vorbesc ca Branham avea si facea "supranatural".
Necalificati in a ajuta, indruma si repara conflicte, dispute din familii, despartiri, divorturi, etc.

Apostolii au facut "scoala" alaturi de Isus mai multi ani, pana cand au inceput sa infiinteze adunare. Au facut ucenicie. Au invatat litera si spiritul Cuvantului. Au invatat sa fie supusi, smeriti. Au acceptat sa fie sub autoritate mai intai. Au invatat la scoala aceea de teorie si practica impreuna.

La mesaj toti sunt pastori, predicatori, lideri, alesi, etc, dar cand, si ci cine le-a dat calificarea? Cine i-a certificat? I-a certificat Duhul Sfant sau linguselile cuiva ori aroganta personala? I-a confirmat un lider recunoscut, dupa ce acestia au dat "examene" mai intai? Nici vorba. 

Dimpotriva, nu va suparati ca va spun, dar faptul ca ne-au adus mesajul fals a lui Branham cu invataturile false si otravite ii descalifica pentru slujire si ii califica pentru demisie. 

Ati dus poporul in invataturile false ale lui Branham. Ati promovat eroarea si haosul lui peste tot. ATI ADUS IN CASELE OAMENILOR DEPRESIA, URA, DISCORDIA SI NEVROZELE LUI BRANHAM! 

Ati adus oamenii intr-o secta dovedita falsa. 

Asta au facut in zeci de ani, si asta ii descalifica pe loc pe toti. Trebuie sa inceapa din nou de la clasa intai. Trebuie sa faca asta pentru a-si salva pielea. Altfel isi pierd timpul. Toti.

Au creat discordie, au batjocorit oameni care erau diferiti de ei, au barfit, au acuzat, nu au vindecat oile, nu au cautat pe cei bolnavi, rataciti, pacatosi...si pe deasupra ei iau zeciuielile oamenilor fara a fi in drept legal sa le ia! 

Ei nu au dreptul asta deoarece nu sunt calificati in functia pentru care iau banii si nici nu folosesc fondurile asa cum Cuvantul indeamna. Sau daca luati zeciuielile, atunci nu mai faceti nimic altceva major, decat sa va dedicati Domnului si adunarii in care sunteti. 

Nu mai mergeti la munca separat ci implicativa 100% in lucrare. Asa este biblic si asa veti si propasii.

Nu mi-au placut adunarile care isi obliga pastorul sa mearga si la lucru, mai ales daca era o adunare maricica. Daca adunarea e mica, da, dar atunci banii catre pastor la ce mai ii folosesc daca doar ii consuma el personal? Nu e bine asa.

Fiecare este bazat numai pe brosurile lui Branham si datorita lui Branham, nu datorita competentelor spirituale si de lideri au ocupat posturile si pozitiile pe care le au. Pai, asta, nu se numeste cumva IMPOSTURA? Da, chiar asa se numeste. 

Voi nu aveti nici o calificare spirituala, voi va ascundeti incompetenta in spatele succesului lui Branham. E corect asa ceva?

Nu imi raspundeti mie. Nu eu va cer socoteala. Dar cercetati voi insiva. Eu doar dezbat un subiect real si la zi. Si mai cred ca Dumnezeu doreste sa va trezeasca din adormirea voastra. 

Intrebati-va pe voi insiva, cand si cine, si unde v-a imputernicit sa invatati din Cuvant pe altii? Dar mai mult decat asta, raul cel mare e ca si pretindeti pe deasupra ca numai voi detineti "absolutul" si asa tineti oamenii langa voi. Asta e culmea imposturii voastre. Mai oameni buni, voi nu va puteti abtine nici sa nu barfiti un frate sau sa nu il judecati si condamnati in lipsa si nestirea lui. 

Nu sunteti, deseori, calificati nici pentru baza elementelor de viata crestina din Cuvantul lui Dumnezeu, de unde pana unde credeti ca puteti invata pe cineva? 

Apostoli au putut arata cu cine au umblat si cine le-a fost lider si invatator si mai mult, ei au fost confirmati in Faptele apostolilor.

Nu ma intelegeti gresit. Eu cred ca toti au voie sa vorbeasca despre ce cred ei din Evanghelie. Ba chiar orice analfabet poate da o marturie despre Mantuitorul sau personal si experienta salvarii. 

Dar asta este una, iar sa pretinzi ca numai tu ai adevarul absolut si numai tu esti mireasa si numai tu ai descoperirea, si numai tu crezi "tot Cuvantul" si multe alte pretentii arogante, SI SA NU POTI DOVEDI ASTA, pai frate asta este o impostura si sarlatanie deoarece tu, fara sa iti planifici asta, tu minti si inseli oamenii, tu de fapt neavand nici macar o calificare. 

Doar repetand cuvintele lui Branham, mort de 60 de ani, nu te califica cu nimic. Ba dimpotriva, TE DESCALIFICA. Poate nu intelegi acum ce scriu.

Cu ce te califica pe tine faptul a Branham a avut succes in vindecarea bolnavilor? Cu nimic. Tu esti tot necalificat, daca tu insuti nu cauti experienta divina in acest sens.

Cu ce te califica faptul ca Branham a plagiat si a furat invataturile teologului Larkin si a altora si ti le-a servit tie ca "descoperirea Cuvantului"? Cu nimic. 

Tu esti doar un alt necalificat si incompetent, si naiv, cu dorinta de a avea dreptate, cu cateva idei si explicatii diferite despre Apocalipsa sau alte versete biblice. Tot asa si cu restul lucrurilor. Nu te califica pe tine cu nimic faptul ca Branham, Frank sau altul au avut sau nu dreptate in ceva anume.

Faptul ca tu repeti cateva invataturi -bune sau rele- a lui Branham, Frank, Coleman etc nu te face un lider apt, calificat de a fii pastor, predicator, invatator si de a te juca cu sufletele nespus de pretioase ale oamenilor.

Branham v-a amagit si aici, poruncindu-va sa stati in fotoliu acasa doar sa ascultati benzile lui. Va califica asta cu ceva? Cu absolut nimic, dragii mei, cu nimic. 

Dimpotriva, prin mentalitatea asta a lui, a lor, v-au blocat accesul la bogatiile, la experienta personala extinsa cu Cristos si la faptele bune pe care Dumnezeu le are pregatite pentru voi. Din cauza lor, nu le puteti accesa. Nu puteti accesa ce este al vostru din cauza iluziei cunoasterii false, care va tine blocati in mesajul fals a lui Branham.

Voi nu puteti intra nici in Imparatia si nici in voia lui Dumnezeu din cauza mesajului lui Branham. Acesta va mentine intr-o crasa incompetenta, mediocritate si lipsa experimentarii personale a lui Dumnezeu si a planului Sau pentru voi. 

(In lidership noi invatam ca uneori ce pare o binecuvantare poate deveni si un obstacol pentru a obtine mai mult, atunci cand ne oprim la aceea. O binecuvantare este doar o alta treapta nu incheierea misiunii, spunem noi.)

Branham v-a motivat pentru o viata parazitara, neroditoare, plicticoasa, fara sens, fara scop, tinandu-va NECALIFICATI PENTRU TOTDEAUNA. 

Vreau sa stii, ca eu stiu ca tu esti un necalificat si un incompetent si ca tu te joci cu Dumnezeu si cu Cuvantul Lui si cu sufletele oamenilor si pentru ca te iubesc sincer si imi pasa de tine, nu te voi peria. Vreau sa te scap de necazurile viitoare, ca unul care nu a ascultat candva si stie ce inseamna asta. 

Daca vreti sa va calificati, sa deveniti competenti, voi trebuie sa va stabiliti 100% ancora si viata in Biblie si in cerintele ei pentru voi. 

Apoi sa studiati totul in mod serios. Apoi sa cercetati si sa comparati si cu altii, ideile voastre. 

Apoi puneti mai intai VOI IN MOD PERSONAL IN PRACTICA LUCRURILE IN CARE CREDETI fara a cere nimic altora. Ati cerut altora sa faca verzi si uscate. Incetati. Incepeti voi sa faceti tot ce ati cerut altora. Ca ex: Nu mai cere niciodata, dar niciodata sotiei tale sa "fie supusa, sa taca, etc". Cereti tie zi de zi, sa inveti sa o iubesti ca si Cristos, Biserica. 

Mai omule draga, nu am suferit eu destul? Fii intelept si invata din suferintele altora, nu te duce prin aceleasi rahaturi.  

A experimenta credinta, a trece prin ceva ce era un lucru teoretic inainte, inseamna evitarea multor tensiuni si scurtarea cu zeci de ani de predici plicticoase despre acel subiect si mai ales scurtarea timpului de propasire a adunarii.

Eu am fost ales ca pastor de catre adunare cu 100% voturi, dupa mai mult de 10 ani de slujire, fara zeciuieli, fara functie numita, si cu multe succese. Nici un vot impotriva nu a fost. Dar pentru ca sotia incepuse sa nu ma asculte si sa se poarte rece, distant, si mi-a facut multe alte faze urate, am renuntat la slujba si la toate beneficiile ei. 

Asta, desi imi doream sa slujesc, stiam ca pot iubii oamenii neconditionat, si vroiam sa ajut sa conduc adunarea. 

Oricum eu o facusem ani si ani de zile si fara sa fiu numit pastor si fara sa iau un singur leu zeciuiala. 

Sigur ca nu sugerez, ca daca ai o problema temporara, tu sa nu faci nimic si sa te opresti din slujire. Nu. Sa nu faci asta niciodata.

Dar califica-te, investeste in tine, deoarece necalificarea ta arata ca esti intr-o postura de invatator fals, de impostor si eu sunt sigur ca tu nu vrei sa fi asa. 

Asculta. Tu nu esti calificat si competent pentru ca Branham te-a numit "mireasa". Te rog nu fi chiar atat de prostut sa crezi asa ceva. Am incredere in tine ca intelegi ce scriu si ca te ajuta.

Tu esti competent si calificat cand iti castigi asta prin crestere personala, prin munca, prin experienta si dedicare. Biblia spune: "dati-va si voi toate silintele". 

Intrebare de lider: Poti spune ca ti-ai dat toate silintele sa devii un lider adevarat asemanator cu caracterul Domnului Isus? Daca nu ai facut-o, timpul tau a sosit. Incepe acum cu tine, si cu nimeni altul. 

Vei putea invata bine pe altii, dupa ce te inveti bine pe tine. Ai potential de lider? Daca da, nu mai sta o clipa degeaba. Dumnezeu nu iti poate vorbi mai bine in nici un fel cum o face din modul in care reusesti sa aplici invatatura, Cuvantul, tie insuti prima data. 

Auzi. Biblia mai zice ca daca cineva vrea sa fie episcop, bine face, bun lucru vrea. 

Asta inseamna mai intai, a-ti face de cunoscut adunarii, dorinta si chemarea sincera pe care o simti real de a sluji poporului cu inima de tata a lui Dumnezeu pentru ei. (Dar din cauza mentalitatilor bolnave branhamiste, frankiste, sectante, nu vei putea asa ceva, deoarece ti se va spune "ce faci? tu cauti sa fi mare?" si te vor bloca din sentimente de invidie, ura, prostie.) Ei nu accepta ca scopul lui Dumnezeu intr-un nivel mai ridicat, sa fie posibil cu altcineva fara aprobarea lor. Turba de furie. Le curg balele de nervi. Ii stiu bine ce fac. Ei cred ca ei sunt buricul pamantului si centrul universului. Ei nu vad maretia lui Dumnezeu dincolo de nevrotismul, limitarile si rautatea lor. Nu au cum.

Apoi, incepi pregatirile serioase, pentru asa ceva. O poti face pe timp de 2-3 ani cel putin. Si vezi ca acolo nu se sfarseste lidershipul tau, ci de acolo abia incepe, deoarece toata viata vei experimenta crestere si maturizare dar avand deja baza reala. (Oricum asta nu inseamna ca trebuie sa fii numai tu pastor.)

Slujirea pe aceasta pozitie, nu e o gluma branhamisto-frankista-sectanta de a fi in fata pentru ca stii mai bine decat altii legaturi biblice, si de a lua zeciuiala si de a tine cate o predica buna uneori. Nici vorba.



Iubesc lidershipul real, care contribuie, care rodeste, nu care stoarce si usuca vieti, destine.
Mi-ar fi placut sa imi fi petrecut ultimii 15 ani studiind si experimentand lidershipul de calitate, asertiv, si sa pot face diferenta in vietile oamenilor intr-un mod cu totul diferit. As fi salvat multe situatii total neplacute si dramatice incepand cu propria mea viata. 

Sa realizezi ca ai pierdut mult timpul pretios, viata insasi, cu lucruri care nu au o valoare reala si cu oameni necalificati si neinteresati in excelenta, e dincolo de orice explicatie.
Slujirea ca pastor, predicator, lider, este o mareata binecuvantare si chemare divina prin care eliberezi si cresti si vindeci poporul. 

Daca esti real si nu fals, nu superficial, atunci tu esti interesat sa iti dezvolti abilitatile de a conduce, de a fi dur cu tine si bun cu oamenii, nu bun cu tine si dur cu ei. Tu nu te mai concentrezi pe ce oamenii "trebuie" sa faca, ci pe ce tu trebuie sa faci ca lider, pastor, etc. Si facand tu mereu ce trebuie, iti garanteaza in mare procent ca ei isi vor schimba vietile in bine. 

Tu introduci, mentii si largesti Imparatia dragostei Fiului Sau in vietile oamenilor. Asta suna chiar bine.

Ii scapi de puterile intunerecului, de lanturile rautatii, de boli, de pacate, de nevroze, si pregatesti alti lideri langa tine, sa devina slujitori mareti cu impact pozitiv si te bucuri de fiecare succes al lor si al adunarii. 

Si, surpriza, toate acestea le realizezi, nu prin ce le spui oamenilor sa faca sau sa nu faca, ci prin ceea ce tu ai invatat ca tu trebuie sa faci, si ai si facut. 

Asta este arta lidershipului: "ESTI, SI TU FACI, nu ceri altora sa fie si sa faca". Cel mai bun exemplu: ISUS si alti lideri reali.


Iosif Ton sau Wurmbrand, a spus ca un pastor, un lider adevarat, isi face slujba ca si Isus, adica dintr-un om 100% rau si pierdut, poate face un om 100% bun si salvat, deoarece el e bun si e salvat.

Zic si eu ca o completare, ca daca e asa acel lider, el priveste si actioneaza prin prisma a ceea CE ESTE EL, NU PRIN CEEA CE ESTE ACEL OM RAU SI PACATOS. De aceea il si poate ajuta si salva. Daca l-ar fi privit prin prisma a ceea ce e omul respectiv si nu prin ce este el, nu ar fi putut face nimic. 

Nimeni nu poate ajuta pe nimeni niciodata in mod real, pana nu schimba polii gandirii negative si branhamiste si frankiste etc. 

Aceasta mentalitate nobila de care va spun, aceasta gandire, acest spirit, a fost cheia lui Dumnezeu catre inimile noastre. Acesta este miracolul iubirii, adevarului si intelepciunii. In rest sunt doar povesti. El ne-a privit prin ceea ce El era, nu prin ce noi eram, adica pacatosi, si asta a fost singura Lui posibilitate de a se apropia de noi. 

Se pare ca aceasta mentalitate lipseste cu desavarsire din cercurile adunarilor de la mesaj iar liderii nu au cheile Imparatiei ci au doar ideea falsa ca cine urmeaza ideile ale unui mort de 60 de ani,  ar avea valoarea echivalenta cu mantuirea. 

Ce poate fi mai penibil si fara valoare decat o prostie ca aceasta? Nimic.

Mai fratilor, mai scumpilor, cu putina bunavointa si efort, puteti transforma adunarile voastre in locuri unde Cerul este mereu deschis pentru toti oamenii care vor mantuirea prin Domnul. Acolo sa vezi cum va turna Dumnezeu tot ce are El si ce vrea El. 

Mai fratilor dragi, voi sunteti (trebuie sa fiti) lumina lumii pentru omenire, nu o secta izolata, cu invataturi false branhamiste, si depresiva, care se ascunde dupa perdele, banuitoare si ingusta mental.

La mesaj ce am vazut foarte des e catastrofa. Dintr-un om cu 1% ceva rau in viata lui, ei, maestrii in arta "festelitului" il murdaresc de tot pana il fac 100% rau. Ei fac dintr-un om bun, unul rau.


Sa etichetezi un om rau ca e rau, oricine o poate face. Sa etichetezi un om bun, ca fiind rau, numai oamenii rai fac asta. Dar sa spui ca un om rau si cazut poate deveni bun, si tu sa contribui la asta, trebuie sa fii intr-adevar special.

De ce toate acestea? 

Nu ca toti liderii sunt rai neaparat, nu, ci sunt incompetenti, sunt necalificati. 

Nu se stiu purta, nu se stiu smerii. Nu pot raspunde cu intelepciune, nici cand au, nici cand nu au dreptate. 

Nu isi pot controla emotiile negative si ei gandesc prin sentimentele lor distructive despre problemele respective, omului respectiv, cazului cutare, si nu prin inima lui Dumnezeu, nu prin indurarea si intelepciunea Lui. 

Biblic si psihologic vorbind, egocentrismul lor, ambitiile lor nu au fost rastignite in cuie la Calvar! 

Eu va invit fratilor acolo. Este inca loc. Este inca Sange. Este inca har. Este inca bunatate la El. Este inca o minte si un duh nou la El. Este loc destul. Si eu sunt aici, cerand transformare, curatare, inoire...dar nici nu mai plec de aici, spiritual vorbind.

Si inca ceva. 

Cu cat mai mare succes ai, cu atat devii mai constient nu ca esti "ingerul local - buricul pamantului", ci atunci devii mai responsabil, deoarece succesul prost administrat aduce falimentul. O stiu mai bine decat voi. Ar fi bine sa invatati din esecurile altora. 

Si succesul te face mai smerit, mai bun, recunoscator, relational, cand esti responsabil si nicidecum un arogant si flegmatic, care se da mare, care face discordie si minte toata ziua, ca numai adunarea lui e adunarea corecta.

Trebuie sa stii ca nu ai dreptul sa fii pastor, lider, daca nu ai studiat si nu te-ai rugat ani de zile, pentru a afla cu adevarat ce inseamna acea calificare duhovniceasca mareata, ce inseamna conducerea, ce obligatii, ce sacrificii, ce responsabilitati ai. 

Ce provocari emotionale, sentimentale, de caracter, de moralitate, de lupta vei intampina si cum Dumnezeu te pregateste pentru ele inainte sa apara si sa le rezolvi tinand cont de 
caracterul lui Cristos, 
bunatatea lui Dumnezeu, 
Cuvant, 
binele tuturor, iar finalizarea sa fie aducatoare 
de slava pentru Dumnezeu. 
Daca nu iubesti oamenii, nu ii vei respecta, dar mereu tu vei dori sa fi respectat si vei predica asta mereu. Asta nu este deloc corect.

Nu ca atunci cand apare o problema, tu cotrobaiesti in trecutul celui care te provoaca, il manjesti pe la toti, acestia il dispretuiesc, ala sau aia pleaca din adunare singuri sau cu familie lor, si tu pozezi ca esti "biruitor". Si nu ii cauti, nu comunici. Crede-ma, nu esti. Esti un incompetent, un necalificat, un interlop religios. Daca si ii ataci si injosesti in lipsa lor, tu esti forma desavarsita a unui parazit religios si uman, nu un biruitor, nu un lider. 

Daca ai fost un astfel de lider, cauta sa repari lucruri din trecut deoarece din cauza ambitiilor personale ai distrus vieti si adunari. 

Daca nu vrei e treaba ta, dar dupa parerea mea, ar trebui sa iti dai demisia sau sa anunti ca iti vei schimba lidershipul din unul egoist mascat cu argumente, intr-unul dovedit prin pasiunea pentru Cristos si sufletele oamenilor.

Inchei cu asta: Daca intelegi ca functia ta ESTE RESPONSABILITATEA TA, NU PRIVILEGIUL TAU, si vei lua masuri imediate, atunci acest articol si-a atins scopul iar viata ta va cunoaste transformari miraculoase. 

Dumnezeu sa fie cu voi toti. 

Shalom.

48 de comentarii:

  1. Zici de altii dar tu esti calificat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e necesar sa fiu calificat ca predicator.

      Nu sunt pastor, nu sunt predicator, nu sunt lider religios asa ca nu am nevoie de calificari in domeniul ala. Am alte calificari.

      Totusi cred ca experientele prin care viata m-a dus m-au invatat lucruri si valori care depasesc cu mult mediocritatea si incompetenta instalata la mesaj. Asa ca...

      Regretul meu major este ca nu am stiut inainte toate aceste lucruri utile si bune, pentru a-mi evita mie si familiei mele, multe din esecurile din trecut in branhamism.

      Am zis de altii pentru ca asa vad eu lucrurile, si am scris cu scopul sa ii ajut.

      Acum cateva zile blogul era citit deodata, din peste 70 de locuri din Romania si strainatate in acelasi timp.

      Deci poate fi de folos celor interesati.

      Ștergere
    2. Si la pretentiile voastre de a fi Mireasa si nu stiu ce, ar fi trebuit sa aveti calificarea unei "Mirese", nu sa va spuna omul ca sa nu mai barfiti si sa nu mai mintiti impotriva aproapelui vostru.

      Voi ati ramas tot la chestiile alea...asta arata adevarul ca nu ce pretentii ai tu despre tine conteaza ci conteaza ceea ce competentele tale dovedesc zi de zi.

      Ștergere
    3. Cu pretentiile vor ramane .Astea sunt povesti dupa care se ascund sa se simta ei bine,sa isi hraneasca ego-ul deformat si lipsit de dragoste.

      Ștergere
  2. O emisiune interesanta: "Al treilea Cer"
    https://www.youtube.com/watch?v=5A1znJLY4lI

    Craciun Fericit si multa pace in suflet!

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O continuare a subiectului si o analiza a ce insamna "pierderea religieri" dintr-o perspectiva psihologica:

      https://www.youtube.com/watch?v=fzGSbEQBhfs

      Concluzie:

      "Mai devreme sau mai târziu, cu toţi ne vom pierde religia. Şi cu toţi trebuie să intrăm în faza a cincia... Un lucru de care mă tem. Sunt falsele negocieri care ne ţin pe drum şi ne fac iluzii. Un lucru de care mă tem este depresia, pierderea credinţei. Nu mă tem de mânie, m-am învăţat cu ea. Ştiu că refuzul de a vedea realitatea este neproductiv. Poate că cineva îl ţine într-o generaţie, dar copiii lor nu îl vor mai avea. Mă uit de multe ori pe internet la biserici pe care le cunosc. Recunosc oameni pe care îi ştiu de decenii. Îi văd îmbătrâniţi, cu aceeaşi expresie, spunând Amin, auzind mereu aceleaşi lozinci în acelaşi limbaj de lemn. Mereu vin şi tot speră că vor primi ceva. Copiii lor de multă vreme au părăsit acest cuibuş, acest culcuş cald, şi cei pe care i-au păstrat, i-au păstrat cu diverse mijloace mai mult sau mai puţin oneste, însă mă îndoiesc că îi vor păstra pentru multă vreme. Şi ei tot speră că o minune, ceva se întâmpla, ca să salveze acest univers.

      Pretenii mei, lumea e într-o continuă schimbare. Totul se schimbă, universul se schimbă, sistemul solar se schimbă, planeta Pământ se schimbă, speciile se schimbă, viaţa se schimbă, omul se schimbă. Şi cu atât mai mult, noi ne schimbăm, nu de la o generaţie la alta, noi ne schimbăm radical de câteva ori în aceeaşi generaţie. Aşa că îmbrăţişaţi schimbarea şi mergeţi către stadiul al cincelea, stadiul în care priveşti la marea schemă a cosmosului şi a existenţei şi vezi, îţi înţelegi şi evoluţia ta din trecut, şi evoluţia religiei din trecut, înţelegi de ce a avut loc o istorie a creştinismului, de ce a fost aşa cum a fost. De ce istoria Bisericii tale începută în secolul 19 a fost aşa cum a fost. Şi eşti mulţumit de ea, ţi-a dat ceva, a dus cumva acest efort un pas mai înainte. Şi acuma, speri că se va întâmpla o minune să te întoarcă în trecut, în secolul 19? Nu, asta nu se va întâmpla! Poate în secolul 1? Nu se va întâmpla! Poate, ştiu eu, pe undeva acum 6000 de ani, prin 4000 înainte de Hristos? Nu se va nici asta!

      Mai devreme sau mai târziu, religia de care te agăţi va muri, fiindcă toate religiile mor. Şi religia ca experienţă personală nu moare. Deci religia ta personală nu moare, atunci când te agăţi de o dogmă şi de un sistem, ci eşti dispus să mergi înainte."

      Ștergere
    2. Citate:

      "Cele cinci stadii ale pierderii religiei sunt:
      1. Refuz.
      2. Furie, mânie. (Când le arăt fraţilor mei că legile universului sunt incopatibile cu concepţiile lor religioase)
      3. Negociere.
      4. Depresie.
      5. Acceptare. (O viziune mai largă a realităţii)"

      ...

      "Orice religie este omenească, nu există o religie 'revelată de Dumnezeu'. Toate religile sunt omeneşti; în acelaşi timp, toate religiile sunt divine, revelate. Eu sunt adeptul acelei concepţii care vede în istoria religiilor o evoluţie a căutării omului de Dumnezeu. Şi cred că în fiecare religie este o parte de adevăr.

      ...

      "Un călugăr dominican spune: "Bărbaţi Galileeni, nu vă mai uitaţi cu luneta la cer. Isus s-a suit la cer şi va veni din acest cer. Dar privind cu luneta la cer, s-ar putea ca între timp să vă pierdeţi credinţa. S-ar putea să vedeţi lucrurile pe jumătate, nişte jumătăţi de adevăruri, şi aceasta ne zguduie credinţa. Acuma, s-ar putea întreba, că în sec 21 de ce să ne zguduie credinţa faptul că Pământul se învârteşte în jurul Soarelui? Răspunsul este simplu, pentru că cosmologia biblică este geocentristă, şi a pământului plat. Pentru că dispare noţiunea unui cer din care îngerii se suie şi coboară, şi sus stă tronul lui Dumnezeu. Aşa că este o fază de refuz. Şi nu numai călugării, dar chiar profesorii de filosofie de la universitatea din Padova invitaţi de Galileo să privesască prin telescop, refuză să privească. De ce refuză să privească? Pentru că ceea ce văd prin telescop le răstoarnă cosmologia lui Aristotel, Ptolemeu şi a grecilor pe care Biserica a încorporat-o în sistemul ei cosmologic. Ca urmare, apare aici o incertitudine. Trîieşti într-o Biserică care te învaţă cum să gândeşti, cum să vezi Universul. Şi odată ce această Biserică se arata a nu fi infailibilă în concepţia cosmologică te temi că se dărâmă totul. Aceasta este prima fază de rezuz. Refuzul Bisericii Catolice a fost până în 1834, ea a păstrat cartea lui Kopernikus pe indexul cărţilor interzise. Abia Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut greşeala pe care Biserica a făcut-o cu Galileo. ...

      Până la urmă Biserica trebuie să accepte că Biserica se învârteşte în jurul Soarelui, şi Biserica intră într-o fază de renegociere, în sensul că Biserica caută să împace teologia ei cu Universul heliocentrist. Mai mult decât atât, Biserica Catolică merge mai departe după aceea şi împacă teologia ei cu Universul relativist, cu teoria Big-Bang, cu teoria nebulară a formării sistemului solar, cu legile relativităţii spaţiului şi timpului, chiar şi cu legile fizicii cuantice. Aşa că se face că la ora actuală, teologi catolici sau anglicani nu au nici o problemă să împace teologia creştină cu un univers relativist.

      Ștergere
    3. Vaticanul chiar a recunoscut ca exista extraterestrii.Este imposibil sa fim singuri intr-o asa imensitate de galaxie,de univers. Dar a ramas la o mentalitate depasita ,dogmatica,spunand ca extraterestrii trebuie convertiti la crestinism. :)

      Ștergere
    4. Hahaha, sunt curios, ce spune liderul bisericii extraterestre de ideea aceasta. ;)

      Totusi, nu e ciudat, faptul ca desi catolicii s-au departat de vechile dogme cosmologice (creatia in 6 zile literale acum vreo 6000 ani, pamantul plat, geocentrismul) si ei insisi chiar poseda un observator propriu pe munele GRAHAM, cu care se uita dupa Dumnezeu si extraterestrii... totusi adventistii, branhamistii si alte secte pe care nu dau 2 bani, care inca mai tin mai au nesimtirea sa-i numeasca "curve" si "mama curvelor". Acestia nu tin cont ca Biblia nu este deloc o carte de stiinta, ci de invataturi spirituale, si ca a fost scrisa in contextul cunostintelor "stiintifice" de la vremea respectiva, sau cum au crezut-o oamenii inainte sa se uite Galilei prin luneta sa. Asa ca acesti conducatori religiosi deosebiti de "luminati" sunt mult mai nenoriociti, saraci, orbi si goi decat au fost catolicii in vremea lui Kepler, Newton sau Galilei.

      Este unul Ben Carson, candideaza la presedentia SUA, un doctor adventist, care in afara ca e doctor, dpdv sttintific e un idiot. El a zis, printre altele, ca secretul Marii Piramide din Egipt era ca, aceasta era un... hambar de grau pe care l-a construit Iosif cu ocazia foametei (stiti voi, cand cu vacile slabe...) Pai oameni buni, voi ati vazut vreodata cum e construita piramida aceea? E facuta din pietre masive, una peste alta, si are doar cateva mici culoare, pe care abia poti sta in picioare, si unul mai larg si o hala mare cu un sarcofag. Unde sa incapa acolo atata grau pentru tot Egiptul pentru 7 ani? Si nu mai tinem seama, de diversele proportii matematici si aliniamente astronomice, fara rost pentu un hambar, nu era oare mult mai simplu daca Iosif facea niste hale mari, uriase, inalte de 3-4 metri, decat asa o constructie monumentala??? Dar ce ti-e si cu "neo-evanghelistii" astia atat de destepti...

      Apropo, daca va uitati in filmul de mai sus, cu pierderea religiei, este o parte in care Edi descrie cum s-a "inspirat" pre-aaleasa prorocita "Sora Ellen White" din povestirile unui marinar (Bates) care citea carti de astronomie populara in loc sa se uite cu luneta la stele... El a scris despre Jupiter cu cei 4 sateliti ai sai, si Saturn, si alte lucruri, si hop, Ellen White are vedenii ceresti in care vede aceste lucruri, si fiinte "perfecte" pe Jupiter, si pe Saturn, unde nu e pacatul... bla bla bkla...

      Din pacate, Ellen White si cu Bates marinarul nu au avut ultimele cunostiinte in materie, nestiind ca Jupiter si Saturn au mult mai multi sateliti, si ca sunt planete gazoase, unde nu numai ca nu este atmosfera, dar nici macar "pamant sub picioare" pe care sa poti sta...

      Asa este si cu Branham, s-a "inspirat" din Jules Verne, sau alti autori SF, care au "vizionat" automobile ce merg singure pe autostrazi cu ghidare automata, si pasagerii jucandu-se pe iPaduri... Si ne-a vandut aceasta ca profetie, nu este aceasta minunat? Ce bun e Domnul... ;)

      Sunt sigur ca branhamistii ca I.D. din Hd nu sunt de aceeasi parere, si vor obiecta, ca Papa a mers la Ierusalim, si in America, si ca observatorul sau e de la Satana, pentru ca e pe muntele G-R-A-H-A-M (care e doar din 6 litere) fiind semnul omului, semnul Fiarei, ca e Anticristul, bla bla blaaaaaa.

      Abel

      Ștergere
    5. Mai stii cand si Ewald Frank predica ca de la Adam la Avraam sunt 2000 de ani...si pana la noi ar fi doar 6000 de ani ,adica insasi istoria omenirii si implicit a Pamantului nu ar fi decat de ....6 milenii?. Avea si o schema la sfarsitul unei carti,cred ca ""Apocalipsa cu 7 peceti"" ,daca nu ma insel. Nu am stiut niciodata de unde i-a venit lui Frank ideea asta cu 6000 de ani de istorie a umanitatii.

      Toti intemeietorii astia de secte au scos niste perle din ei,incat doar o mana de naivi si creduli le-au mai dat atentie. Apoi culmea tot ei au vociferat ca cine nu ii asculta pe ei nu sunt pe placul Domnului.

      Recent am descoperit de unde i-a venit ideea lui Branham de a nu se manca oua.In timpul vietii lui exista un anume dr.Royal Rife care trata pacienti cu unde sonore pe anumite frecvente.Se spune ca a vindecat multe cazuri de cancer si alte boli incurabile.Acest Rife a spus in vremea lui adica pe undeva prin anii `30 sa nu se consume oua.Dar era valabil in perioada lui,fiindca ouale erau infectate cu bacterii.In acelasi timp a si descoperit diferite frecvente care distrug virusi,bacterii si paraziti.

      http://rifevideos.com/dr_rifes_true_original_frequencies.html

      Ștergere
    6. Branham credea si el in extraterestrii, dar zicea ca ingerii sunt OZN-urile care vor lua intr-o zi mireasa in rapire.

      E funny faza cu convertirea extraterestrilor dar e o decizie curajoasa totusi, nu?

      Intrebare de-a mea. Mantuirea e posibila pe Marte? Cred ca nu deoarece Sangele lui Isus nu a fost varsat acolo.

      As mai zice ceva dar apoi chiar ziceti ca am luat-o razna.

      Ma risc putin.

      Adunarea unde am fost multi ani era langa padurea Baciu si eu am avut cateva visuri de noapte si am observat cateva lucruri ciudate deasupra ei, locuiam tot acolo si era 15 minute pe jos, 3 minute cu masina de la intrarea prin Muzeu.

      Stiati ca fenomenele de la padurea baciu sunt cotate de specialisti ca fiind cea mai stranie. E top 1 in lume dupa cei mai multi si top 2 dupa altii care considera ca o padure sin japonia care atrage mii de sinucigasi este mai stranie decat padurea Baciului.

      Interesant. Mi-am amintit multe din experientele mele vanzand acest documentar.
      https://www.youtube.com/watch?v=b0jgbaxs4PU

      Ștergere
    7. Eu si fratele meu Cain suntem interesati de astfel de fenomene si locuti misterioase din Romania, gen padurea Baciu, muntii Bucegi, etc. Daca mai ai ceva marturii despre acestea, ti-am fi recunoscatori, poti sa imi scrii si pe mail. Multumesc, Shalom!. Abel!

      Ștergere
  3. Mi-am desfatat sufletul si mintea in ultimele zile cu unele dintre cele mai tari lectii de lidership.

    Ce sa spun? Pur si simplu eu care credeam ca stiu ceva de lidership, am inteles ca sunt doar un incepator in arta conducerii. A fost ultima intalnire de anul acesta dintre cei care studiem si s-a incheiat fabulos, mai ales ca mi-au permis sa o pun si in lumina Nasterii Domnului, si a lidershipului Sau.

    Am mai inteles si doctrinar ceva ca un lider cursant, cred ca era ceva crestin care nu respecta deloc Sarbatoarea Nasterii Domnului acolo si a spus ceea si noi stiam de la mesaj ca ziua de 25 Decembrie era ziua nu stiu cui, fiului zeului soare, etc si acum este a Fiului lui Dumnezeu, deci e ceva pagan.

    Dar am inteles ca de fapt Isus a triumfat peste acea zi pagana si a CUCERIT-O! Ziua de 25 decembrie sa zic, este creata de Dumnezeu si a fost folosita in onoarea unui zeu pagan pana Isus a venit si El a cucerit-o si si-a insusit-o! Superb!

    Exact ca si inima noastra. Era creata de Dumnezeu dar cel rau a cucerit-o. Si cand Isus a venit in ea, si-a insusit-o, a cucerit-o. Nu este nimic pagan in ea, chiar daca inainte era a "celui rau".

    Au fost discutii interesante si chiar acela care era foarte impotriva, s-a mirat cum de nu s-a gandit in felul asta. Faptul ca unii oameni nu respecta semnificatia reala a Nasterii Domnului, nu are nimic, adica nu anuleaza aceasta realitate pe care toti cei care erau acolo martori la Betlehem, au sarbatorit-o.

    Lectia de lidership e alta. Am invatat ca liderul adevarat da permisiunea celor din jurul lui sa se opuna cand trebuie, sa fie ei insisi. Exemplul din Biblie si modelul lui Isus de lidership suprem.

    Lui Petru i-a "permis" sa se lepede. Lui Toma sa se indoiasca. Lui Iuda sa il vanda. Nu era nimic nesigur in lidershipul Lui si facand asta le-a permis sa fie ei insisi.

    Nimic manipulatoriu, nimic dominativ, nimic acuzator, nimic defaimator, ci un lidership pur, total, suprem. Ador stilul asta al Domnului de a fi si a gandi. Se pliaza perfect cu viziunea mea despre un lider. Sa nu regret ca nu am stiu aceste lucruri acum 15 ani? Ba da, regret. Regret ca am pierdut atati ani cu bataia de joc a incompetentilor si necalificatilor de la mesaj.

    In Romania au inceput sa fie biserici, desigur nu la mesaj, care incurajeaza lidershipul acesta, nu in chip rebel ci in constructie duhovniceasca a lucrarii si a identificarii a tot ce au oamenii mai bun in ei pus de Dumnezeu pentru adunare, slujire, conducere. etc.

    De aceea poate am fost frustrat, cand am vazut atata nedreptate si incompetenta si manipulare la mesaj. De fapt oamenii de la mesaj nu cunosc nimic despre a conduce.

    Ei sunt doar promotorii unor idei al lui nu stiu cine. Atat. Si incearca sa le promoveze cum stiu mai bine. Si gata.

    Ei nu dau voie ca Isus altora, sa se opuna, sa dezbata, sa "greseasca", sa faca ceva care nu e pe placul lor, dar sa poata trece peste asta dovedindu-si ei suprematia in acest mod. Nici vorba. Asta este excelenta, asta este siguranta de sine, asta este a fi gentleman, un om finut, de caracter.

    Aceste parti din cer sunt total ascunde de ei. Ei traiesc intr-un spital, legati.

    Ei fac urat daca cineva ii contrazice. Ei ii considera pe aceia rai si pierduti din cauza incompetentelor grave si a conducerii in stil dictatorial. Emotii negative. Sentimente agresive. Ganduri rele. Cuvinte jignitoare. Dispret fata de altii. Respingerea altora.

    Asta este cea mai inferioara si parazitara forma de a gandi si de a conduce.

    Lidershipul real este cel care vede si da valoarea celorlalti si facand cu bucurie asta, el stie ca a CONTRIBUI LA BINELE CELORLALTI, A SCOATE SI CRESTE TOT CE E MAI BUN IN EI, ESTE MISIUNEA SUPREMA A OMULUI SI A COPIILOR LUI DUMNEZEU.

    Un lider real nu este gelos, nu este invidios.DIMPOTRIVA ESTE FERICIT, CA ISUS, STIIND CA CE LASA IN VIATA UCENICILOR VA IMPACTA LUMEA PANA LA REVENIREA LUI. Asta da lidership.

    Care este lidershipul tau si care misiunea ta suprema? Mai ai o zi din acest an sa iti raspunzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos articol si raspuns. Dumnezeu sa va binecuvinteze fratilor.

      Ștergere
    2. Dumnezeu sa fie cu noi sa ne ajute la asa ceva. Amin.

      Ștergere
  4. Duhul Sfant conduce. El este lider deci. El nu este identificat in nici o forma de lidership egoist, bazat pe complot, pe daramarea oamenilor pentru a urca El, nu exista emotia negativa nevrozata in Duhul Sfant. Nu exista teama de a pierde o functie, un post, beneficii, reputatie, imagine. Nu. El este sigur pe El si El este interesat de adevar in realitatea lui, nu in a-si atrage dreptatea asupra lui in chip smecheresc, cu minciuna si rautate.

    Comparand lidershipul lui Isus si cu roadele Duhului Sfant din Galateni, totul a fost deschis pentru mine ca niciodata inainte.

    Am inteles pe Wurmbrand si altii mai bine in cateva intamplari si incercari foarte grele din temnita. Era acelasi tip de gandire de mentalitate de lidership suprem ca al Domnului. Nu trebuia sa minta nimic, nu trebuia sa ascunda nimic, nu trebuia sa se prefaca cu nimic. Era el. Se cucerise pe sine si se lasase cucerit de Liderul Suprem. Mantuitorul Isus.

    Oamenii saracii de la mesaj trebuie ca in fiecare zi sa infrunte adevarul ca mesajul este fals, trebuie sa omita toate zecile de minciuni ale lui Branham, trebuie sa se prefaca la adunare ca nu aud si ca nu stiu ca predicatorul minte fara rusine cand spune ca"Domnul ne-a descoperit prin profet Dumnezeirea, botezul, Epocile, Pecetile...".

    Scarbos. E de-a dreptul jenant.

    Ei, sarmanii, traiesc in niste presiuni teribile -celor ce la pasa de viata lor- deoarece NU SUNT LIBERI IN ADEVARUL LUI DUMNEZEU CI SUNT LEGATI IN MINCIUNILE LUI BRANHAM. Ei se fac ca nu aud adevarul, il inabusa si continua sa minta si sa creada in minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Branham nu a permis nimanui sa i se "opuna". Dimpotriva ii considera dusmani si ii numea Core, Datan si Abiram. Stiti asta deja. Asa si-a pierdut cei mai apropiati prieteni care l-au ajutat sa fie de succes. Ern Baxter, Gordon Lindsay, TL Osborn, fratele Moore si multi altii. Liderii din Romania al fel, au luat ca afront personal cand cineva le spunea ceva care nu le placea, care nu ii peria. (Stati un pic. Nu sunt de acord cu cei care isi bat joc de liderii lor si ii acuza fals si le poarta ciuda, eu vorbesc in general de mentalitatea stricata de la mesaj.)

    Ei au mentalitatea aia tampita si josnica pe care o au cei care ascundeau "Caietul de sugestii si reclamatii" dintr-un magazin. Acestia luau totul ca afront personal, nu intelegeau ca toate sugestiile si reclamatiile din caiet, pot aduca imbunatatirea afacerii si satisfactia clientului. In occident se dau bani grei pe asa ceva, adica sa afle ce ar dori clientul sa faca respectiva unitate mai bine, mai bun, mai folositor.

    Asa este mentalitatea la mesaj. Blocata, prea mult prelucrata emotional si sentimental negativ. Ei orice vad, gandesc, simt si vorbesc ESTE DETERMINAT DE NEVROZELE MOSTENITE DE LA BRANHAM si de incapatanarea lui proverbiala. Dumnezeul lor este nevroza si sentimentul negativ deoarece lucreaza numai prin ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce spun ca Dumnezeul lor este nevroza si sentimentul negativ?
      Deoarece lucreaza numai prin ele. In primul rand ei intre ei fac asta. Apoi si cu ceilalti, normal.
      Adica, atunci cand ei aud ceva de cineva, apeleaza la ele.
      Cand cineva le spune ceva corect, apeleaza tot la ele.
      Cand cineva le arata clar cu dovezi, ca mesajul este fals, apeleaza tot la ele.

      Viata lor religioasa este bazata pe nevrotismul si sentimentul negativ cu care au imbracat-o ei.

      Citit orice articol de pe blogurile si siteurile lor. Poate ca peste 95% orice idee au, politica, religioasa, culturala, o analizeaza numai prin "dumnezeul" lor nevrotismul si sentimentul negativ.

      Chiar si cand apare o solutie sau problema reala, ei nu cauta SOLUTIA ci ei cauta problema la solutie dovedind ca intreaga lor focusare pe viata, credinta, relatii este prin intermediul nevrozelor de tot felul.

      Ștergere
    2. Comparati:
      "Toata viata m-a condus Dumnezeu" Branham
      "Toata viata am fost un nevrotic." Branham

      Ștergere
    3. Ewald Frank: Noi avem Cuvântul original!.

      Întrebare :Dar nu toți avem aceeași Biblie? O deschidem si citim ceea ce predicau primii creștini. E simplu.

      Ewald Frank:Noi avem descoperirea!.

      Întrebare :Primii creștini aveau descoperirea! Da. Ap Pavel o spune :" Prin descoperire dumnezeiasca luai cunoștință de taina aceasta...".

      Deci ce alta descoperire mai speciala decat a lui Pavel ai tu domnule Ewald Frank?

      Ewald Frank are doar o teologie a lui proprie, pe care o ridică la rangul de descoperire divină!.

      Peter

      Ștergere
  6. ce departe e fiul de tatal lui Ghiuri care a murit.Ala stia dar copilul lui e pe nicaieri.
    http://bchdb49.podbean.com/e/biserica-02082015-fr-berki-claudiu-gheorghe/
    Atatea urlete si nimic serios in tot ce vorbeste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fratele Ghiuri a zis ca nimic in lume nu e mai valoros decit Mesajul. E un sarlatan si asta.Fratele Filu aduna toti invatatori mincinosi aici la Hunedoara.

      Ștergere
    2. Scrie-i si stai de vorba cu el, daca vrei sa ii spui ceva, e sfatul meu pentru tine.

      Ștergere
  7. Il cunoasteti pe acest predicator?https://www.youtube.com/watch?v=dSDGjpzJh4E
    mi se pare un mare fals.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e inchis,doar ca mai cade serverul.Mai des s-a intamplat in ultimul timp,dar a revenit destul de repede.

    Cat despre acel predicator,e ceva pastor la Baia Sprie.Mi se pare ok omul,cel putin asa pare la suprafata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cand am vazut intrebarea am si scris administratorului siteului probabil ca chiar el a raspuns. Nu?

    Multumesc pentru raspuns.

    Da, este Florin Katler pastor la Baia Mare, asa e stilul lui de a predica, fiecare e bine sa se cum e el, original. Ei au fost la Adi Pop in adunare candva.

    Nu vreau sa judec. Nici sa ma bag in viata si felul cuiva de a fi. Daca ma intrebi despre ce spune el din Cuvant, e alt subiect. Acolo e specialitatea mea, dar nu sa critic sau jignesc pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În vara acestui an 2016, sora mea era grav bolnavă şi era internată în spital de 2 luni la Baia Mare. Iar pastorul Florin Katlter a anunţat post în ziua de miercuri pentru însănătoşirea ei, iar în urma rugăciunii bisericii din Baia Sprie, joi medicul i-a făcut ieşirea declarând-o sănătoasă.

      Ștergere
    2. este minunat ca legile Cuvântului funcționează. de aia se vindeca milioane euro creștini care cred pretutindeni. asta este meritul Domnului. nimeni nu are exclusivitate pe vindecare. "credința ta te a vindecat!" a zis Salvatorul Isus.

      Ștergere
    3. în Europa și lume am scris dar a apărut doar euro mai sus.

      Ștergere
    4. Nici macar nu are legatura cu crestinismul, sau cu vreo credinta religioasa...

      https://www.youtube.com/watch?v=pvdYCjsa24g

      Ștergere
  10. M-am uitat putin pe video. E talentat ca show man si are stilul unei predici de stand-up comedy spiritual. E nostim.

    Cat de Cuvant, chiar la pilda cu Eliazar am ascultat cateva minute, nu e biblic deloc ce vorbeste. Chiar nu este deloc ok, deoarece anuleaza Evanghelia total, ducand la extrema pilda cu Rebeca.

    Nu ai dreptul sa folosesti pilde din VT mai ales, pentru a le proiecta interesului tau si sa nu tii cont de Evanghelie care este data "oricui crede in EL nu va pieri" si asta nu are legatura cu povestioara lui pe care a strambat-o in avantajul lui.

    Nu e cinstit sa faci asa ceva. Stiu ca toti fac asta, dar e un grav lucru sa distorsionezi Cuvantul pentru a-ti apara ideile in care crezi.

    Brosura nu e calea cum zice el, ci Isus este Calea. Cat de usor uita branhamistii asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce comic e asta...:))). Foarte combativ tipul.De aceea si denatureaza Cuvantul,fiindca au un duh de superioritate si au impresia ca detin adevarul absolut.Dar nu e decat atmosfera ieftina.Oricat incearca ei sa anime atmosfera. ""Ferice de cei cu inima curata caci ei il vor vedea pe Dumnezeu. ""

      Ștergere
    2. Cica canta "" Numai harul,numai harul.."".Mai corect ar fi sa cante "" Numai mesajul,numai mesajul..."" fiindca in realitate asa se comporta si cred.

      Ștergere
    3. Ce fain scrie pe amvon: "" Pocaiti-va si credeti in Evanghelie"".Pacat ca nu ii intereseaza Evanghelia,ci doar teancul de predici ale lui Branham .

      Ștergere
    4. Cica ei sunt vulturi si se ridica dintre gaini...:)) . Doamnee ce comedii de predici. Nu mai zic nimic de stilul lor de a predica,de parca ar fi in piata de masini vociferand ca masina lor e cea mai tare... :))

      Ștergere
    5. Incepe sa ma distreze bisericuta asta.Cica : "" Va rugam inchideti telefoanele mobile.Dumnezeu nu vorbeste la telefon"". :)))

      Ștergere
    6. pacat de ei ,chiar imi pare rau Domnul sa-i Lumineze sa se indure de ei sa vada ca Adevarul este la Domnul si nu la un om muritor

      Ștergere
    7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    8. Am scris ceva la predica lui Florin Katler .Sunt curios sa vad ce o sa raspunda.

      Ștergere
  11. Răspunsuri
    1. Vad ca au disparut comentariile care le-am scris.

      Ștergere
    2. A predicat ca Branham nu ar fi gresit in nici o viziune.Din cate tin minte.Nu mai stiu la ce minut este .Si i-am intrebat ,cum de pot predica asa ceva cand deja se stie ca Branham a gafat in multe viziuni?

      Cam asa ceva le-am scris la comentarii.

      Ștergere
  12. Invitatie la dezbatere biblica asupra mesajului lui Branham, lansata de Believe The Sign.

    http://en.believethesign.com/index.php/A_Scriptural_Challenge_to_Followers_of_William_Branham

    Credeti ca vor raspunde cu demnitate, bun simt si onestitate urmasii minciunilor lui Branham? Eu cred ca nu.

    Ei stiu ca sunt invinsi cu argumentele biblice si cele contradictorii din mesaj.

    Ei se poarta de parca sunt doar niste pui "de gostat" fricosi, care se tem de AUTORITATEA FINALA CARE ESTE SABIA DUHULUI, CUVANTUL ETERN SI INDESTRUCTIBIL A LUI DUMNEZEU.

    Mesajul lui Branham este invins. Cuvantul lui Dumnezeu este invingator.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este biblic sa iti aperi pozitia. Branhamistii se prefac ca sunt smeriti si ca ei nu "se cearta". Dar nicaieri nu este vorba de cearta ci de argumentare calma, serioasa, pentru cei interesati de adevar.

    Iata pe Pavel.

    Cuvântarea lui Pavel
    1 „Fraţilor* şi părinţilor, ascultaţi acum cuvântul meu de apărare faţă de voi!”

    16 Le-am* răspuns că la romani nu este obiceiul să se dea niciun om, înainte ca cel pârât să fi fost pus faţă cu pârâşii lui şi să fi avut putinţa să se apere de lucrurile de care este pârât.

    3 Iată răspunsul meu de apărare împotriva celor ce mă cercetează.

    "Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da mantuirea".

    CAPABILI SA INDREPTE PE POTRIVNICI (adica pe ex branhamisti in cazul nostru) NU SA II JIGNEASCA, NU SA II JUDECE, NU SA II CRITICE.

    Se dovedeste din nou ca urmasii mesajului SUNT INCAPABILI, NECALIFICATI SI INCOMPENTENTI, dar si INSELATORI DEOARECE EI STIU CA NU AU ADEVARUL DAR CONTINUA SA OTRAVEASCA MINTILE SI SUFLETELE OAMENILOR.

    Si Petru:

    15 Fiţi totdeauna gata* să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 16 Le-am* răspuns că la romani nu este obiceiul să se dea niciun om, înainte ca cel pârât să fi fost pus faţă cu pârâşii lui şi să fi avut putinţa să se apere de lucrurile de care este pârât.

      Ganditi-va ca la paganii romani era obiceiul de a nu barfi, acuza si judeca pe cineva fara ca acela sa fie de fata pentru a se putea apara. Asta si Moise spusese.

      La mesaj o astfel de gandire sanatoasa este complet inexistenta.
      Oamenii sunt atat de infundati in ura, barfa si acuzatie falsa incat niciodata nu si-au insusit invataturile sanatoase de viata, atitudine, judecata.

      Branham cu stilul lui toxic si veninos i-a otravit pe urmasii lui.

      Pai ganditi-va ca apos Pavel a fost scapat de soldatii romani pentru a nu fi linsat si ucis de catre religiosii evrei.

      Asta imi spune totul despre mentalitatea sectanta care este si in branhamism.

      Ștergere
    2. Imi aduc aminte cand se spunea ca Epocile Bisericii nu sunt in Biblie fiindca sunt pentru Mireasa.Deci sunt o descoperire pentru Mireasa.

      Acum cand sa descoperit ca Branham a preluat Epocile de la dr.Larkin,ce mai spun branhamistii?

      Ștergere
    3. Sau lozinca expirata cum ca Branham ar fi descoperit toate tainele din Genesa pana in Apocalipsa.Este usor pentru unii sa se dea descoperitori pe seama altora.

      Ștergere
  14. http://en.believethesign.com/index.php/An_Open_Letter_to_Owen_Jorgensen
    Fratilor ati vazut raspunsul pentru Owen Jorgensan dat de un frate? Ar fi bine sa il traduca cineva.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.