joi, 10 decembrie 2015

Inchisoare mentala - experientul celor 5 maimute

Filozofia acestui scurt videoclip se poate aplica in orice sfera si domeniu. 

Dar se potriveste de minune in special in sectele religioase ridicole si inguste unde oamenii nu se respecta pe sine destul si nu isi permit sa isi puna cele mai firesti si normale intrebari despre secta lor, ideile lor, sau despre adevaratul lor loc in viata, societate si in planul lui Dumnezeu. 

Si asta nu o fac fie din cauza fricii, fie pentru ca liderii lor le-au dat niste dusuri reci ale manipularii, amenintarilor subtile sau directe incat nu au curajul sa faca nimic, decat sa fie sclavii lor.

Puteti viziona pe tot ecranul. Click in dreapta jos dreptunghi.




Asa ca, oamenii buni, va rog, mai ales pentru lucrurile serioase ale vietii, puneti-va intrebari. Aveti curaj sa va puneti intrebari. Nu in sensul unei obsesii, ci in sensul cautarii, in sensul frumos al cercetarii lucrurilor.

Este dreptul pe care Creatorul si Salvatorul vostru vi l-a dat. Va rog, nu confundati maretia si iubirea desavarsita de tata a lui Dumnezeu pentru voi, cu nevrozele si cu negativismele sectante ale oamenilor. 

Aveti pace si impacare deplina cu Dumnezeu -nu prin mesaj sau alte idei- prin Jertfa Domnului Isus. Asta este mai mult decat orice pe acest pamant.

Domnul nu are atitudinea unui sectant emotional negativist care explodeaza de suparare. Duhul Sfant nu este un agresor al sentimentelor noastre. El este exact invers fata de ce stiam. Este vindecatorul acestora si al fiintei noastre. 

Domnul nu va bate, nu va ataca, nu va jigneste, nu va ameninta, nu va abuzeaza verbal, emotional cand cercetati si puneti intrebari. El este mandru de voi. 

Asa ca urcati pe scara vietii fara frica. Nu este ilegal. 

2 comentarii:

  1. Am vazut acest videoclip acum un an, si chiar ma gandeam ca exact se potriveste tuturor religilor....

    Daca pui intrebarea "de ce?" , raspunsul este: asa stau lucrurile pe aici !

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.