duminică, 21 iulie 2013

Branham trinitar si unitar

Daca iei la puricat, diferenta dintre noi, sa zic asa, si trinitate este extrem de mica. 

E interesant ca Branham si la aceasta tema ca si la restul are vreo doua-trei variante.

Mi se confirma ipotezele ca nu era stabil in nici o invatatura.

Ganditi-va bine ca si doar la cativa ani si la peste 25 de ani distanta de la "evenimentul" de la raul Ohio din iunie 1933, el predica inflacarat si trinitatea si unitatea in acelasi timp.

Iata ce zice el: 

"Vedeti, voi credeti in Dumnezeu; voi credeti in Fiul, credeti in Duhul Sfant; aceea este Trinitatea. Noi credem in ea. Intelegeti?"
51-0506E AT.THY.WORD LOS ANGELES, CA

"Cel care a fost peste noi, Cel mort si inviat, este glorificat in Prezenta lui Dumnezeu in seara aceasta, El vine inapoi in forma Persoanei a treia a Sfintei Treimi, Duhul Sfant, si locuieste in noi si se misca si dovedeste ca sa fie acelasi Domn Isus."
58-0208 THE.QUEEN.OF.THE.SOUTH_ SOUTH.BEND.IN

"Lasati-L sa va deschida ochii. EL este Duhul Sfant, a treia Persoana a Sfintei Treimi aici seara sa va unga ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideti-va ochii."

58-0316E DOOR.TO.THE.HEART_ HARRISONBURG.VA

Si sunt inca multe afirmatii de acest gen, una chiar in 1965 in luna aprilie

Pentru Branham trinitatea era ba de la Dumnezeu, ba de la diavol. Depinde unde predica si cum se simtea.

Ne-a asmutit pe crestinii trinitari care explica diferit Tatal, Fiul, si Duh Sfant. Noi am fost invatati ca trinitarii cred in TREI DUMNEZEI. Este minciuna lui Branham si a acolitilor lui. Nu este adevarat.

Ma intreb cum de ne-am lasat prostiti de acest om care efectiv ne-a pus sa uram pe altii si sa ne credem mai presus decat ei desi Biblia spune ca NU PRIN MERIT CI PRIN CE ISUS A FACUT PENTRU NOI SUNTEM SALVATI. Prin har.

E o chestiune mai mult de cuvantul care sincer nici mie nu-mi place cum suna, "sfanta treime" dar la Dumnezeu nu asta conteaza, cred eu, ci vibratia inimii asupra ce inseamna asta. 

Fiii lui Sceva au incercat ceva in Numele adevarat a lui Isus-Iahsuah, dar inima lor nu exprima, nu vibra, ce era acel Nume in realitate.

- Noi zicem unitatea in trei manifestari si ei zic unitatea in trei persoane despre Acelasi Dumnezeu al Bibliei, Dumnezeul lui Israel care s-a facut Om. Problema Unitarilor este la fel de grea cand vine despre elementele Om-Divin ca si ale trinitarilor despre Divin-Om. 

- Trinitari vad in Logos, revelatia lui Elohim ca si chip vizibil in VT, o alta Persoana, Fiul, care a iesit de la Dumnezeu, si asa si pare caci Isus a zis ca El era Acela, iar Unitariani vad ca Acela era Iehova Dumnezeu Insusi si ei au dovezi ca asa este.  

Trinitarii il numesc pe Ingerul Domnului, pe Logosul, pe Iehova, pe Cuvantul, pe Cel iesit de la Tatal din Duhul etern, ca fiind FIUL si pe Cel ramas DUH VESNIC Il numesc TATA, si asa este, DOAR CA Logosul, Cuvantul, nu intrase in lucrarea de OM. Dar este Acelasi. 

Si Unitarieni vad acelasi lucru, dar explica diferit. Ca Fiul este Iehova, si Tatal Elohim (asta Ewald Frank o explica cel mai clar) numai dupa ce a devenit om (Ioan 1:14 Cuvantul s-a facut trup) Si asta este aproximativ la fel cu prima explicatie. 

Branham spunea, dar nu el doar, ca DACA CINEVA INCEARCA SA EXPLICE PE DUMNEZEU VA INNEBUNI si tot nu va reusi. 

Trinitarii nu pretind ca stiu TOTUL despre Dumnezeire, ar fi si o aroganta sa spuna asta, in schimb branhamistii si altii care cred in Unitate pretind ca stiu totul despre acest subiect, asta fiind o mare aroganta din partea lor. Eu vad ca ei nu stiu de fapt mare lucru.

- Urmariti un trinitar cand discuta despre divintatea lui Isus cu un martor a lui Iehova, acestia neaga categoric divinitatea suprema a lui Isus, dar trinitarii nu. Ei explica foarte frumos si biblic.

- Veti fi surprins sa vedeti ca ii da toate dovezile "noastre", sa zic asa, ca sa il convinga ca ISUS este Dumnezeul adevarat si Dumnezeul atotputernic (1 Ioan 5:20, Apoc. 1:8, Ioan 14:9 etc).

- Nimeni de la fratii care urmeaza pe fratele Ewald Frank, in special, nu spune ca Tatal este Fiul si invers pentru ca ei stiu ca Dumnezeu nu poate muri, Isus a murit, Dumnezeu nu are inceput, Isus are inceput, si asa mai departe. 

Asta si Branham a spus-o si plus ca a zis ca "Isus are un Tata caci El nu poate fi propriul Lui Tata". Cam asa vad si eu. Inca lucrez la a-mi stabili noua viziune despre Dumnezeu. Nu e trinitara, dar nici ca Isus este Tatal. 


Odată spune ca e unitarian, odata trinitarian, alteori neaga ba una ba alta. Branham a fost haotic si instabil in toate ideile sale. Branham explica in multe feluri Dumnezeirea Domnului. Mereu s-a contrazis, mereu le-a intors, de aceea astazi la nici o adunare de la mesaj nu se stie exact ce si cum. Ei toti sunt impotriva trinitatii dar ei nu stiu deplin de ce sunt asa.

Oricum, nu cu taine si stiinta devii placut lui Dumnezeu ci cu o viata traita dupa placul Lui si sa recunosti ce a facut El la cruce pentru tine.  

Sa iti implinesti destinul, sa iti intelegi chemarea si sa actionezi ca atare.

- La "JESUS ONLY" exista o ramura extrema care spune ca ISUS ESTE TATAL. Eu nu o vad asa nicicum pentru ca Biblia nu arata asa ceva, dar arata ca Tatal era in Fiul. De aceea cine are pe Fiul are si pe Tatal dar si cine neaga pe Tatal si pe Fiul, este anticrist. Urmasii lui Branham cam neaga...

Cum sta treaba cu asta? E simplu dupa mine.

Dumnezeu daca ar putea fi explicat nu ar mai fi Dumnezeu.

Dar ce a lasat, este sa credem in Jertfa lui Isus ca El este Fiul lui Dumnezeu, ca om, si Domnul ca si biruitor. ("Caci Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe Acest Isus" a zis Petru)

- Taina lui Dumnezeu este ISUS Cristos, Fiul lui Dumnezeu, dar si Domnul Insusi. Explicatiile si discutiile inutile si ale trinitarilor si unitarilor parerea mea, nu au rost, daca acestia se acuza si judeca reciproc.

- Dar ce este cel mai interesant in studiile mele si ce mi-a spus cineva care studiaza ebraica la sange este ca, tineti-va bine: DUMNEZEU NU ARE UN NUME PROPRIU -ca si ceea ce modelul uman are- CACI TOATE NUMELE LUI SUNT LEGATE DE CEVA ANUME. DE TITLURI. DE CALITATI.

Toate Numele lui Dumnezeu SUNT TITLURI.

Asta m-a dat pe spate cand am aflat caci eu eram cu gura mare impotriva trinitarilor ca folosesc titluri si nu Nume la botez. Domnul m-a smerit si lamurit in multe lucruri.

Asa am aflat si ca "Domnul Isus Cristos" sunt de fapt titluri ale lui Dumnezeu in lucrarea de rascumparare. 

Domnul, Adonai este stapanul, Hristos= unsul, Isus = Eu sunt salvator....deci Numele este o REALITATE A UNEI LUCRARI, nu o fraza magica.

Eu nu am stiut pana acum 3 ani despre literele -IHVH- ca fiecare litera este semnificatia evreiasca pentru Tata- Mama- Fiu- Fica si aici in "familia" asta era Numele Lui ascuns, si ca evreii ii spuneau lui  Dumnezeu Hasem, nicidecum Iehova.

E biblic asta? Eu asa vad in acest moment:
 
"Iata de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos din care îsi trage numele orice familie în ceruri si pe pãmânt". Nu e nume propriu, ci TITLURI, TATA-MAMA-FIU-FICA.

- Minciuna ca Dumnezeu uraste trinitarii este o forma de manipulare a unitarienilor, pentru a domina oamenii si a creea dezbinare, pentru a parea mai speciali. 

- Minciuna ca trinitarii ne vor obliga sa le credem doctrina este teoria conspiratiei prin care oamenii sunt manipulati si mintiti ani si zeci de ani in aceasta secta numita mesajul din timpul de sfarsit. La fel spun adventisti despre Sabat, ca vor fi persecutati si obligati sa tina duminica ca zi de odihna, si care este Semnul Fiarei si martorii lui Iehova la fel, au conspiratia despre Numele Iehova, ca vor fi obligati sa creada trinitatea de catre anticrist si Babilon. Au ideologia conspiratiei in oase si in sange. Oamenii care au crezut aceste lucruri atat de usor sunt cei mai usor de manipulat de catre liderii lor.

- Cum a scris cineva aici pe blog la un comentariu, ceva de genul: "Asa cum Sadrag, Mesac si Abed Nego nu s-au inchinat chipului nici noi nu ne vom inchina la trinitate, cand ne veti obliga". Am citat din memorie. 

Ce eroism fals si ieftin. CE ILUZIE MINCINOASA. Auto victimizare si auto-martirizare.

Sunt peste 4 miliarde de alte religii si atei si umanisti, care nu au treaba cu Roma si catolicismul si nimeni nu ii va obliga sa se inchine la trinitate sau sau sa tina duminica. 

Cum de sunteti inca atat de naivi, desi suntem in secolul 21?

(Cel mai periculos lucru din lume este extremismul islmulului ridicat in tarile arabe si in Europa mai ales, in acest moment. E plin de ei in vest si au venit cu ideile lor din orient dorind sa cucereasca vestul.)

- Dar fratii uita ca acolo in Daniel, era vorba despre inchinarea la chipul profetului nu la "trinitate". Si exact asta se potriveste cu cei ce deja fac asta  de multi ani. Ei au dat Biblia la o parte pentru cuvintele lui Branham. Asta este inchinare la idolul ridicat: profetul.

- Aceste spalaturi de creier sunt foarte greu de rezolvat. Vor trece ani si ani si cei mai multi nu vor reusi sa scape de aceste toxine, otravuri care le-a acrit gandirea, viata si fiinta.

- Trinitarii NU CRED INTR-UN ALT DUMNEZEU. Ei cred in Domnul Dumnezeul lui Israel pe care il explica putin diferit de unitarieni.

Cand fiul meu mi-a zis "Domnule..." l-am rugat sa nu mai imi spuna asa pentru ca nu e relevant, nu-mi place si nu-mi convine, ci eu vreau sa imi spuna tata sau tati. Nu adevarul situatiei era o problema, ci nevoia unei relatii conform cu realitatea tata-fiu.

Atunci m-am gandit ca am gresit mult ca am urat pe trinitari ca ei ii spun lui Dumnezeu Tata, sau Fiu, sau Duh Sfant. Este dreptul lor sa creada asa si al meu sa aleg ce sa cred. 

Cand ei spun trinitate ei nu se refera la Alah-Budha-Krishna ca sa fie ceva fals, ci ei se refera la ceea ce in toate paginile din NT gasim: Tatal, Fiul, Duhul Sfant. 

Ce nu este ok cu aceste titluri? Care titlu este de la diavol? Nici unul.

As fi penibil si ridicol sa imi urasc copilul ca imi spune tati si nu pe nume. Si tu la fel, ai fi un criminal sa faci asta.

Inca, dimpotriva, parca ma unge mai bine la inima, se simte o relatie, ceva cald si intim cand zice TATA. 

Daca ar fi asa protocolar incat sa imi spuna foarte sobru: Stapane, sau Domnule  (m-as apuca de ras) as zice: "hei tu glumesti? Sunt tati al tau".

Isus cand a venit a zis ca a venit in "Numele Tatalui" dar nu a pronuntat nici un Nume propriu. Era vorba de calitate, de titlu, de relatie. Iar Dumnezeu spune in Apoc: "Eu va voi fi TATA, iar voi imi veti fii si fiice". 

Deci prin Numele scump al Domnului Isus de fapt noi accesam dreptul LA TITLURILE SI CALITATILE LUI DUMNEZEU (salvator, vindecator, Mare preot, jertfa, etc) si aici se vede ca titlul este scopul, nu repetarea la nesfarsit a unui nume ca o formula magica.

Inca ceva. Cum vad eu.

Domnul respinge pe unii care au facut minuni si miracole IN NUMELE LUI. De ce? Pentru ca Numele nu era pentru ei manifestarea titlurilor intre Dumnezeu si ei, caci nu era o relatie spirituala autentica. (E complicat ce zic? Sper ca nu e.)

De aceea intreb ce ar insemna numele Traian Basescu daca nu titlul lui dobandit, ar fi cel important? Nimic. Titlul, calitatea de Presedinte al Romaniei ii inalta numele.

Titlul da putere Numelui de aceea si la trinitari au fost sunt si vor fi multe lucrari extraordinare. De la transformari uimitoare la mari semne si minuni. 

Recent am aflat ca in China unii frati au fost "teleportati" ca si Filip si au scapat de executia la moarte de militia comunista.

Dar astea sunt opiniile mele, nu sunt perfecte, dar am gasit multe lucruri noi si bogate si biblice care ma motiveaza sa imi extind modul de a vedea intr-un fel mai larg dupa cum si apos Pavel a fost. 

Eu inca sunt "in tranzitie" cu anumite idei, dar caut sa fiu biblic in toate, ma bucur ca le pot exprima chiar si intr-un mediu toxic cum este uneori cel al branhamistilor.

Dar ceva foarte bun mi s-a intamplat: AM SCAPAT DE DEMONUL OPRESIUNII CARE MA FORTA SA CRED ASA CUM ALTII VOR SI SA IMI FIE FRICA SI SA FIU SUB STRES CA DACA NU CRED EXACT EXACT CUM TREBUIE NU AM ACCES LA DUMNEZEU !

Ma gandeam acum cativa ani: "Diavole mincinos! Sunt salvat prin Jertfa lui Isus care este Pomul Vietii, prin ce EL a facut pentru mine, nu prin cunostinta ta despre bine si rau cu asa zise revelatii inventate de tine!" 

Oamenii de la mesaj sunt inselati de idei nebiblice care neaga adevarul.

Sunt fericit ca atunci cand "intelegi ca Dumnezeu ti-e Tata si Isus ti-e Frate, pot lupii sa urle" cum zice cantarea.

Pun aici inca un articol despre faptul ca Branham predica si trinitatea si unitatea divinitatii. Era extrem de instabil in toate subiectele biblice.

http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/exista-trinitate-in-mesaj-sau-nu.html


36 de comentarii:

  1. Nici Branham nu spune ce spui tu behaiala.

    Tu zici: "IN GANDIREA LUI Dumnezeu ca DUH SFANT Duhul Cel vesnic a devenit Dumnezeu atunci cand gandurile Lui au fost exprimate prin CUVANTUL VORBIT , si au fost inglobate in MATERIE si CAMPURI de energie "

    - Branham spune ca El a devenit Dumnezeu cand au inceput ingerii sa se inchine caci Dumnezeu=obiect de inchinare. Eu nu mai sunt sigur ca e asa deoarece zeu=obiect de inchinare si nu Elohim.

    Mai spui ca: "TATAL CREATOR a trebuit sa faca EL INSUSI un efort fizic ( precum adam a fost destinat sa lucreze pamintul ) luand crucea si suferind bataie si batjocura , ca " ultimul om ""

    - Asta nici Branham nu o spune ca Tatal a purtat crucea. Tatal este o calitate a lui Dumnezeu.

    Chiar Branham si Lee Vayle care i-a dat lectii lui Branham de invatatura au spus ca ISUS NU POATE FI PROPRIUL LUI TATA.

    Deci ISUS este Tatal ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima dezbinare s-a facut la Cluj din cauza acestei teme. Unii sustineau ca Duhul s-a facut trup altii ca Cuvantul s-a facut trup si s-a dovedit pana la urma ca fratele Romu a avut dreptate cu varianta din urma. Si cand fratele Frank a venit si a predicat la cantina in Cluj atunci la nunta lui Florin a spus clar ca: Tatal nu este Fiul si Fiul nu este Tatal. Gyuri si alti i-a amagit pe frati sa il urmeze a urmarit doar sa fie cineva sa fie pastor dar nu i-au tinut smecheriile.

      Ștergere
    2. Fratele Frank ( ca si lee vayle si ceilalti care au aderat la Mesaj avand deja o invatatura denominationala in brate ) este un teolog stralucit, si asa a ramas, el niciodata n-a patruns Mesajul decat cu teoria , iar acum, la varsta inaintata , e si mai greu pentru el sa discearna SPIRITUALUL ascuns in MESAJ . Dar Dumnezeu nu ramane de ocara cu implinirea fagaduintelor, El a dat descoperirea cuiva,oamenilor needucati in religii, si aceasta descoperire va ajunge cu siguranta la aceia care o doresc si o cauta cu toata inima . Nu-i un lucru extraordinar sa negi, ca Tatal nu este Fiul, si reciproc , ci este bine sa poti spune afirmatia :Fiul este CHIPUL , este TRUPUL UMAN al Dumnezeului celui Nevazut, cel intai nascut in toata zidirea corecta, inceputa in secunda INVIERII cu trupul cel nou, asemanator acestuia dar cu totul alte proprietati ,( este Duh datator de viata )fiindca prima zidire a fost lasata intentionat sa poata fi pervertita de Diavol, pentru ca acesta si ingerii= trimisii lui exilati pe pamant sa poata fi incatusati in trupuri de carne pacatoasa , sa poata fi judecati si osanditi la nimicire, in JUDECATA DREAPTA , cu fapte evidente

      Ștergere
    3. Dar cine oare l-a luat pe apostolul nostru Pavel intr-o "rapire " si l-a inspirat ca sa scrie ca " DUMNEZEU era in HRISTOS , impacand lumea cu SINE " ? Si ce este SINEA lui Dumnezeu, decat TRUPUL LUI DE CARNE ? Acesta este SINGURUL MIJLOCITOR intre Dumnezeu si omul muritor , fiindca in ACEST TRUP Dumnezeu a vorbit si a mancat impreuna cu oamenii , adica a fost partas sangelui si carnii, a suferit ocara in locul nostru si a luat bolile noastre incurabile ca sa le distruga prin sngele din trupul Lui . Nu ai reusit sa vezi aceasta imagine in realitatea slujbei fratelui Branham, care, dupa ce lua mana bolnavilor in a sa, SUFEREA BOALA lor, iar la sfarsitul adunarilor de vindecare era EXTENUAT ? El, fiind rapit in Duhul, era dus intr-o alta dimensiune existentiala, unde era de fata la evenimentul prin care pacientul contactase boala , si era de fata la evenimente cheie din viata acelora pentru care se ruga .
      Dar, cum ati putea voi aprecia lucruri spirituale fara sa fiti nascuti din apa SI din Duh ? Cum ati putea pricepe ca Biserica este TRUPUL LUI, plinatatea Celui ce implineste totul in toti, dupa ce TOATA plinatatea Dumnezeirii a locuit trupeste in Cel intai nascut dintre mai multi frati ?
      Domnul Isus S-a aparat de acuzatiile Friseilor, care-l invinuiau de hula , dar acestia nu puteau sa-i primeasca cuvintele de aparare , fiindca erau RANDUITI sa-si faca datoria ! Si nu degeaba este scris ca in vremurile din urma vor fi unii care-l rastignesc iarasi , pentru ei .Dar vor mai putea acestia sa fie salvati ?

      Ștergere
    4. Sinea Lui este trupul lui de carne? Ai citat gresit.

      Si unitari si trinitari cred ca "DUMNEZEU era in HRISTOS, impacand lumea cu SINE"

      - Nu cred ca este corect sa spui ca Fiul este doar trupul Lui de carne. E ca si cum Fiul este o masa de carne, nimic mai mult, fara personalitate, fara gandire, fara suflet, pe cand Biblia zice ca "El crestea in intelepciune, era placut oamenilor,...etc"

      Nu trupul, ca o masa de carne, este mijolocitor ci Omul Isus, adica duh-suflet trup...apostolul PAvel zice ca e El dovedit dupa duh ca este Fiul lui Dumnezeu, nu se refera numai la trup.


      Shalom

      Ștergere
    5. Cand zici ca "Dumnezeu era IN Hristos impacand lumea cu Sine" nu inseamna ca ISUS ERA TATAL ci inseamna ca Dumnezeu era in Hristos. Si da asa este si unitari si trinitari cred ca "DUMNEZEU era in HRISTOS, impacand lumea cu SINE" ei doar explica in alte feluri. Ei cred acelasi lucru in final.

      Ștergere
    6. Dumnezeu a impacat lumea prin Hristos.Este simplu.Nu stiu de ce unii despica firul in 10,100,1000 si merg pana acolo incat afirma ca Isus a fost creat in pantecele Mariei,prin crearea ovulului acesteia.

      Prorocul Daniel spune clar ca originea lui Isus este in vesnicie,adica inainte de inceputul din Genesa.

      ""...a carui origine este in timpurile stravechi,in zilele vesniciei"".

      Ștergere
    7. Adica in Mica scrie,nu in Daniel :

      "" 2 Şi tu, Betleeme* Efrata, măcar că eşti prea mic între** cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie* se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.”

      Isus cand se ruga spunea urmatoarele cuvinte: "" Tata,tu m-ai iubit inainte de intemeierea lumii"" Ioan 17

      Ștergere
  2. Tu vrei sa spui ca am gresit, spunand ca El a devenit Dumnezeu exprimandu-si gandurile, dar tocmai modul pe care-ti bazezi afirmatia o confirma pe a mea, si este scris " La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul " si ca , la creatia acestora , adica " inainte de intemeierea lumii ",atunci " stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie si TOTI fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie" Deci, El a inceput sa fie laudat si sa primeasca inchinare, doat cand gandurile Lui se materializau si au putut sa fie percepute de CINEVA . Noi stim ca prin aceste cuvinte Dumnezeu i-a sters lui Iov AMNEZIA SPIRITUALA ! Da, noi toti AM FOST ACOLO , IN DUHUL LUI, inainte sa fim materializati, dupa facerea pamantului .
    Desigur, dintre toti evanghelistii " renumiti " numai Branham a "vazut " acest adevar Dumnezeiesc in scrierile apostolilor si proorocilor , si de aceea , invidia lor i-a orbit , obligandu-i sa-i nege slujba si invatatura , ca sa ramana a lor in picioare , cu "pareri de cenusa si intarituri de lut"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era afirmatia lui Branham ca Dumnezeu nu era Dumnezeu decat dupa ce ingerii i s-au inchinat, nu cand a creat cerurile si creaturile din ele.

      - Nu e adevarat ca numai Branham a vazut asta, nu tot te inchina la statuia lui spirituala, asta este ideea MORMONA.

      - Toate ideile despre pre-existenta ale lui Branham provin de la Joseph Smith profetul mormonilor.

      Toate ideile cu teofaniile si restul le-a copiat.

      Tu nu pricepi inca faptul ca Branham nu a avut nici o revelatie? Branham a fost cel mai invidios si frustrat dintre ei de aceea a inceput critica distructiva.

      A avut darul de vedenie si rugaciunea pentru bolnavi.

      Ștergere
    2. Dece nu ai spus nimic ca prorocul tau este atat de contradictoriu si a promovat trinitatea.

      Ștergere
  3. Lui Isus Hristos i-au fost supuse toate lucrurile!

    Dar asta il face oare D-zeu Atotputernic?

    Intradevar lui Hristos I-au fost supuse toate lucrurile "" dar se intelege ca in afara de Cel care I-a Supus toatem lucrurile"" ! 1 Corinteni 15"27

    Nici unde nu scrie ca Isus Hristos este Creatorul!Ati observat asta?Scrie ca doar prin El au fost create toate lucrurile!

    Unde scrie ca Isus este marele nostru D-zeu si Mantuitor se intelege ca nu este mai mare decat D-zeu Tatal adica Tatal Slavei!

    Noi avem un singur D-Zeu:Tatal Slavei care este Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos!

    Daca asa zisa slujba de Fiu a lui D-zeu a fost doar in timp si spatiu ,de ce apostolii vorbesc de El si Il plaseaza in inferioritate desi dupa inviere EL nu mai era Fiu ci si-a reluat functia de D-zeu?

    Fiindca mai era Fiu si dupa inviere! Ap Stefan la vazut la dreapta lui D-zeu!

    Credeti ca vazut doar o functie sau a avut o vedenie,ca si Daniel?

    In acelasi mod in care a vazut Daniel un fiu al omului inaintea Celui imbatranit de Zile ,in acelasi mod si Stefan L-a vazut pe Isus Hristos la dreapta lui D-zeu!

    In acele momente cand era ucis cu pietre crdeti ca Stefan a vorbit in simboluri?Nu! Chiar L-a vazut pe Isus Hristos la dreapta lui D-zeu! Ce e asa de greu?

    Si Daniel a vazut pe fiul omului inaintind spre Cel Imbatranit de Zile...Deci o persoana care a venit inaintea altei persoane si primind stapanirea asupra tuturor lucrurilor!

    De aceea era si bulversat si nu stia ce e cu aceasta vedenie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Defapt era o vedenie profetica !

    Adica Daniel vedea tocmai ziua cand D-zeu L-a inviat pe Isus si L-a facut Domn si Mantuitor adica cand I-a dat in stapanire toate lucrurile...""dar in afara ce Cel care I-a supus toate lucrurile"".

    Ce frumos se leaga toate versetele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiul este CHIPUL?Este Trupul uman al lui D-zeu? Tulai Doamne ce aiureli....

    Sa vedem ce spune Fiul cand se ruga:

    "" 24. Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii. """

    Deci Fiul a fost iubit de Tatal inainte de intemeierea lumii!

    Cum este EL doar un trup ,doar pentru o perioada de timp?

    Sau versetul din V.T unde scrie ca ""obarsia lui este in vremurile stravechi,in zilele vesniciei""!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu considerati , totusi ca ar fi mai bine sa cititi fiecare personal ce a predicat fratele Branham, decat sa comentati dupa ureche la ceea ce mistifica-lica ?
      Tocmai fiindca mesajul Lui Dumnezeu este unul de REASEZARE, veti putea afla pozitia corecta in TABLOUL INTREG AL SCRIPTURII, pentru toate versetele pe care le citati, tragand prin judecata partinitoare,cu facaletul DOCTRINEI, " spuza pe turta voastra "

      Ștergere
    2. Nu sunt comentarii dupa ureche ci ti-am raspuns intr-un mod biblic cu versete atat din V.T cat si din N.T!

      Stiu ca nu va plac aanumite versete si pasaje si cautati sa le minimalizati importanta sau daca puteti sa le ignorati total.Aici intra si versetele de mai sus!


      Esti spalat pe creier cu reasezare ta! Niciunde nici un proroc din vechime nu vorbeste de REASEZAREA BISERICII ,doar voi branhamistii aveti anumite fixatii si obsesii religioase!

      Aici vin si frankistii din urma care la fel ca branhamistii le place sa felieze versete cum este cel din Fapte 3 pentru a-si sustine prostiile ridicate la rang de mare descoperire...defapt este MARE ABUREALA!

      Ștergere
  6. Obarsie inseamna origine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fratele Branham a folosit termeni trinitari cu scopul ca aceia care asculta sa poata face comparatia intre doctrina lor si felul in care Dumnezeu S-a ARATAT lumii, " dezbracat de slava , luand chip de rob " ca sa fie RASCUMPARATORUL RUDENIE .
    Pentru ca Satan,( duhul rau al sarpelui cel vechi ) prin Eva, si-a plast in omenire samanta de urmasi , Dumnezeu, Duhul cel vesnic si sfant ( care a suflat viata in omul dintai,) prin fecioara Maria a venit ca o noua samanta pentru a putea iarasi sa locuiasca in oamenii pe care i-a regenerat din samanta Lui spirituala : "nascuti din nou, prin Cuvantul lui Dumnezeu , din apa si din duh " ( cine stie ce este aceasta ? )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Nu trebuie sa pui in gura lui Branham cuvinte pe care nu le-a spus sau idei pe care nu le-a avut doar ca sa il scuzi.

      - Branham a folosit termenul "trinitar" sau "sfanta treime" intr-un cadru simplu de amvon, in rugaciune chiar, nicidecum unul de invatatura, ca exemple comparative sa explice, sa scrie la tabla, si sa nege, etc.

      - Daca eu as spune acuma, acelasi lucru ca si el mi-ai da in cap si m-ai jigni in ultimul hal.

      - Pur si simplu a spus-o asa cum o vedea in anumite momente ale vietii.

      Am fost nascuti din nou prin Cuvantul lui Dumnezeu care este Evanghelia mantuirii noastre prin lucrarea Domnului Isus.

      Ștergere
    2. Am observat un lucru foarte rau si mi se pare ca este grav. Am citit o idee asemanatoare in blog dar o dezvolt putin ca fratele Lica nu a continuat. Fratii care apara Mesajul considera ca sunt necredinciosi, rai, samanta sarpelui, pe cei pocaiti, pe crestini, nu pe pagani si nu pe pacatosii care nu s-au intors la Domnul Isus Hristos. Consider aceasta doctrina si atitudine total in afara Sfintelor Scripturi ca sa nu spun chiar demonica. Ups, am behait-o.

      Ștergere
    3. Comic este ca ei vorbesc de urmasii sarpelui dar tot ei spun ca potopul lui Noe a fost trimis de D-zeu tocmai ca sa elimine urmasii sarpelui !

      Se incurca in propria invatatura! Nimic nou la Branham. ;)

      Tocmai existenta potopului ne arata ca in lume nu mai sunt cei din samanta sarpelui fiindca au fost eliminati la potop si a ramas doar Noe si familia lui!

      Deci unde sunt urmasii sarpelui? Au disparut...s-au evaporat...:))



      Ștergere
    4. Buna observatie anonimule.

      - Am scris mai pe larg in doua articole despre acest lucru incorect si care eu cred ca i-a dus in ratacire incepand cu Branham.

      - Sa ajungi sa blestemi, sa critici sa injosesti pe alti crestini DOAR PENTRU CA NU CRED LUCRURI CARE NU POT FI DOVEDITE NICI ISTORIC, FICI FAPTIC DAR MAI ALES NEBIBLIC, ARATA COSMARUL INTUNECAT IN CARE BRANHAMISTII SE SCALDA.

      - Incepand cu Branham ei continua blestemata idee ca cei mantuiti prin credinta in ISUS SUNT OBLIGATI SA CREADA chestii false si nedovedite ale lui Branham. Ce monstruos lucru. Nu este nimic sfant nimic spiritual in aceste idei.

      - Au schimbat predicarea Evangheliei pentru mantuirea pacatosilor, cu OBLIGATIA crestinilor de a accepta ca Branham este Ilie, Inger Fiul Omului, etc lucruri false. Si daca nu accepta aceste ideologi (dovedite false) ii fac in chip si fel. Sa va fie rusine ca faceti asa o asuprire la nivel spiritual, un pressing depresiv, cu drama, cu tragedie. Este un abuz spiritual de proportii, manipuland suflete prin FRICA DIABOLICA.

      - Anonimul 2. - Unii de la mesaj spun ca samanta sarpelui s-a strcurat printr-o fica a lui Noe care s-ar fi culcat cu altul, afara de sotul sau, inainte de potop.

      Ștergere
    5. Oricum e o aberatie invatatura asta.D-zeu spune clar ca distruge lumea datorita rautatii ei si nu altui motiv.

      Si cel mai important aaspect este ca aceasta teorie nu este descoperirea lui Branham ci doar a preluat-o din cartile care le-a tot citit adica literatura ezoterica gen kabalah si misticism iudaic. Acolo scrie de asa ceva.

      Deci daca ar fi totusi prin absurd ceva adevarat asta se datoreaza misticismului iudaic si nu vreunei descoperiri a lui Branham.

      Si oricum este o exagerare cum se pune problema:Cain era de la cel Rau datorita crimei pe care a facuto.Este un fel de a spune.

      Nu este genetic de la cel Rau fiindca atunci ar fi trebuit sa aiba macar solzi sau ceva din semnalmentele fizice ale sarpelui!

      Cand doi indivizi total diferiti ca rasa sau mai rau,ca specie,se combina sexual atunci macar jumatate din urmasii lor vor semana cu unul dintre parinti fiindca caracteristicile fizice(par,culoarea pielii,ochii) se transmit in proportie de 50%.

      Dar nu am vazut si nu am auzit sa fi existat oameni-serpi in istorie.

      Deci totul este la figurat,metaforic Cain era de la cel Rau datorita faptei pe care a facuto.

      Ștergere
  8. Lucru atat de interesant este faptul ca, pe cand Fr. Branham a fost in viata i-a solicitat pe predicatori, teologi sa vina personal la el ca sa dezbata intrebarile pe care le au dar ei nu au venit. Acum insa dupa moartea lui se ridica asa de multi care vor sa-l corecteze Mesajul lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zsolt, din pacate noi am avut mereu varianta lui Branham despre orice. Domnul ne cere doua-trei marturii. Nu avem voie sa luam una singura.

      - Sa sti ca prietenii lui au incercat sa il ajute cand traia nu dupa moartea lui, referitor la doctrinele care erau nebiblice, dar el i-a indepartat de langa el si apoi el se credea ca asa cum si pe Isus cei apropiati L-au parasit si pe el la fel.

      - Acum pentru ca avem acces la intrnet si tehnologie este mult mai usor sa compari afirmatiile lui, intamplarile din viata lui, etc de aceea tot mai multi se trezesc la adevarul ca nu mesajul si mesagerul au fost date pentru mantuirea si plecarea la Cer, ci ISUS si Evanghelia.

      - Nu e corect sa te compari mereu cu Isus si sa faci o mare drama daca nu iti iasa lucrurile cum te astepti. El asa a facut.

      - Zsolt, este biblic sa cauti adevarul, este corect sa nu crezi toate afirmatiile cuiva, mai ales daca vezi ca se contrazice pe undeva.

      Un crestin trebuie sa se simta liber sa cerceteze, fara frica, cu dorinta de a gasi mai mult din adevar.

      Shalom si binecuvantari sa ai.

      Ștergere
    2. Am inceput sa iti citesc blogul numai de cateva zile. ASa cum citesc simt parca un gust de tristete in cuvintele pe care la scrii. In multe lucruri sant deaord cu tine. Pentru ca am observat si eu, faptul ca multi frati de-ai nostrii care sant la Mesaj, sant aroganti si ingamfati. Foarte multi au citit Mesajul pana acolo incat pentru ei chiar nu mai conta parerea altora decat a lor. Acestia nu mai tineau cont nici de Biblie. Dar ce rost are sa-i analizam. Sant unele aspecte a le vietii crestine pe care nici eu nu inteleg, cu toate ca le studiez de foarte mult timp.
      Frate drag, eu respect parerea ta despre Mesaj. Ai tot dreptul la parerile tale,la felul tau de gandire. Dar te rog, nu mai intra in discutie cu aceia care isi arata in mod arogant dezacordul fata de tine, pentru ca de aici se ivesc certurile care sant total lipsite de dragoste.

      Ștergere
    3. ASa cum citesc simt parca un gust de tristete in cuvintele pe care la scrii. In multe lucruri sant deaord cu tine. Pentru ca am observat si eu, faptul ca multi frati de-ai nostrii care sant la Mesaj, sant aroganti si ingamfati. Foarte multi au citit Mesajul pana acolo incat pentru ei chiar nu mai conta parerea altora decat a lor. Acestia nu mai tineau cont nici de Biblie. Dar ce rost are sa-i analizam. Sant unele aspecte a le vietii crestine pe care nici eu nu inteleg, cu toate ca le studiez de foarte mult timp.

      Ștergere
  9. ... Ma gandesc la faptul ca in lumea crestina sant multe confesiuni care se dezaproba si se resping reciproc. Din acest punct de vedere nu poate veni niciunul in discutie. Din fericire am o slujba deosebita. timp de 8-9 ore in care lucrez pot asculta intre timp predici, conferinte etc. Crede-ma ca am ascultat predicile diferitilor frati predicatori din diferite biserici. Aceste predici insumeaza sute de ore ca durata de timp. As putea sa iti numesc numele diferitilor pastori. Sa stii ca in mod EXCLUSIV, fiecare crede ca el detine adevarul. Din acest punct de vedere nimeni nu poate sa arate cu degetul spre Fr. Branham care a crezut ca numai el detine adevarul. Daca am lua predicatorii in varsta astazi, gasim ca multi dintre ei au luat-o pe calea fanatismului intr-o masura foarte deranjanta. Am putea enumera greselile lor si neconcordanta in invataturile lor. Astfel toti ar trebui dati jos din posturile lor. Ce sa zicem de enoriasii care ii asculta cu atata zel si nimic nu poti spune de predicatorul lor caci sant cu de-a drepul gata sa te omoare. Am intalnit astfel de fanatici. Daca lucrurile stau astfel in toate denominatiile, atunci ce rost are sa me las de ceeace cred (in mod general zic) numai sa ma fac fanaticul altuia. Sau daca as incepe eu o adunare, oare care este garantia ca nu voi sfarsii si eu la felca ei?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu te inteleg de ce te simt instrainat de aceste grupari care sant la Mesaj. Viata mea la un moment dat a luat o intorsatura in urma caruia am plecat din HD intr-un loc unde nu am aproape nici o legatura cu fratii de la Mesaj. Mai urmaresc arareori predici aparute pe internet dar unele imi lasa un gust amar in inima. Asa cum ai spus tu intr-un loc, acesti oratori nu se ocupa numai cu "descoperiri mari". Oricine este putin talentat, daca citeste NUMAI MESAJUL, poate face la fel. Totusi, am gasit suflete sincere, ff putine, care nu sant spalati la creier. Dar si ei mi-au spus, oare unde ar putea merge ca peste tot este fanatism.
    Eu iti pot spune, cu toata sinceritatea, ca de cand cunosc Mesajul, nu m-a atras nici o grupare, nici o linie. Eu oricum, pot crede ceeace a predicat Fratele Branham. Nu il idolatrizez de fel. El a spus ca Mesajul nu este o denominatiune. In ciuda acestui fapt multi au facut din el un insrument de castig fie de bani, fie de reputatie. Eu imi iubesc frati si de la celelalte biserici denominationale. Lasa-ma sa fac o precizere in aceasta directie. Cred sincer, ca din denom. vor fi foarte multi care vor mosteni viata vesnica. Dar cred si faptul ca dintre acei care citesc astazi Mesajul, vor fi putini care vor fi Mireasa Lui Cristos. A fi Mireasa nu este un drept capatat prin a crede Mesajul, ci a trai Cuvantul Lui Dumnezeu. Pentru mine Mesajul este un Instrument pentru a intelege mai Bine Cuvantul. Dar ascult multe predici, asa cum ti-am scris mai sus, si de la alte biserici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Zsolt tu iubesti pe alti din denominatiuni pt ca ura nu ti-a stapanit inima ca la ceilalti brahmanisti. Foarte bine faci dar problema e la Branham ca el ii pune pe frati sa se urasca si sa urasca pe cei din culte.

      Ștergere
    2. Asa spune in acest comentariu,dar in altele ii acuza si blestema pe exbranhamisti ,cu toate apelativele din Biblie si bineinteles ale lui William Branham.

      Ștergere
  11. Am întrebat o soră de la brahamiști dacă conform cu Biblia Isus a avut și are un Tată care a fost înainte de El și este mai mare decât El? Nu a știut să îmi dea un răspuns nici pînă astăzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" Nu ma tinea,i-a spus Isus,caci ma urc la Tatal Meu si Tatal vostru,la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru". Ioan

      Aceeasi exprimare o reia intr-o scrisoare adresata unei biserici,deci la 50 -70 de ani dupa inviere :"...si il voi face un stalp in templul Dumnezeului Meu.."".

      De unde ideea ca Isus dupa inviere sa transformat in Dumnezeu Tatal? Daca era asa atunci Pavel nu spunea ca AVEM LA TATAL UN MIJLOCITOR!. Nu poti sa ai ceva ce nu exista!.

      Peter

      Ștergere
    2. Mesajul este fals27 aprilie 2018 la 16:22

      Alexandra este foarte inteleapta intrebarea pusa de tine. Mi-ai dat de gandit.

      La ei femeile nu au voie sa vorbeasca din Cuvant. Asa ca incearca si cu sotul ei dar sunt sigur ca la intrebat si nu a stiut ce sa raspunda.

      Multumesc pentru postare.

      Peter, din nefericire oamenii de la mesaj au ajuns sa calce in picioare restul din Cuvant, si sa foloseasca doar anumite parti, ca sa isi linisteasca constiinta si sa explice totul dupa ideile unitariene ale lui Branham.

      Si eu pot explica dupa ideile trinitare promovate de Branahm in acelasi timp in care promova si unitarismul.

      Chiar nu pricep nici acum, cum de oamenii urmeaza pe un predicator atat de contradictoriu si haotic in invatatura, precum era Branham.

      Oricum nici nu mai vreau sa pricep. Am trecut de faza asta. E fix treaba lor. Nu e treaba mea ce cred ei.

      Treaba mea e ca ceea scriu aici sa poata fi verificat si sa fie corect. Restul nu ma mai priveste.

      Toate cele bune!

      Ștergere
  12. A avut WMB o invatatura clara subiectiva si constanta , sau a fost el influentat in aceasta invatatura?
    Din pacate, avem din nou o invatatura dualista si interpretabila.
    Incepem cu anul 1951, sa vedem ce invata WMB in acest an.
    „Vedeti, voi credeti in Dumnezeu; voi credeti in Fiul, credeti in Duhul Sfant; aceea este Trinitatea. Noi credem in ea. Intelegeti?” 51-0506E

    Şi fie ca Duhul Sfânt, a treia Persoană a Trinităţii, să vină acum înăuntru, Promisiunea, Mângăietorul pe care Tu ai spus că-L vei trimite. Şi El va lua lucrurile lui Dumnezeu şi ni le va arăta. 51-0729A

    Apoi a suferit din cauza lui Pilat din Pont, a fost răstignit, a murit, a fost îngropat, a înviat a treia zi, stă la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, făcând mijlociri acum, pentru că noi, care am acceptat Duhul Sfânt, a treia Persoană a trinităţii… 51-0929
    Articl in care zice si aici multe
    https://exmesajulorei.wordpress.com/2014/09/10/a-fost-wmb-unitar-sau-trinitar/

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.