marți, 31 decembrie 2013

An Nou fericit

Doresc tuturor cititorilor acestui blog un An Nou fericit si mult binecuvantat, prosper in toate domeniile vietii spirituale, familiale si profesionale.


Va salut pe toti dragi prieteni cu doua adevaruri eterne extraordinare din Biblie care m-au inspirat si ajutat enorm, in ultimii ani. 

Le-am citit de zeci de ori. Dumnezeu mi-a vorbit mult prin ele. 

Mi le-am aplicat mie personal si am inceput sa le cred cu o inima noua. Si uite asa am experimentat vindecarea in multe domenii din viata mea. 

Apoi am descoperit ca aceeasi dragoste divina, este valabila IN ACEEASI MASURA si pentru altii, care poate nu imi sunt simpatici sau nu cred si nu inteleg totul la fel ca mine. Mi s-a deschis un nou orizont bogat si nelimitat de ideile si dogmele cuiva.

Le retransmit mod special pentru voi, ca sa va ajute si inspire in anul 2014. Nu va grabiti cand le cititi:

Romani 5.

  • 1 Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
    2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.
    3 Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare,
    4 răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea.
    5 Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.
    6 Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi.
    7 Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară.
    8 Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
    9 Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu.
    10 Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.
    11 Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea.

Coloseni 2:18,19

"Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti, şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu."

5 comentarii:

  1. Si eu Anonimul care am fost hartuit de dracii care isi spun primii cre(s)tini fiindca raman doar un Anonim ,iti doresc si va doresc tuturor celor care stau pe eterna si neschimbabila dragoste a Tatalui aratata prin Evanghelie un AN NOU PLIN DE REALIZARI ,BINECUVANTARI SI CURAJ SA RAMANETI DOAR PE IUBIREA DIVINA ,SI NU PE VORBELE NEDEMONSTRABILE A VREUNUI OM MURITOR,FIE EL PROFET,PREZICATOR...ETC.

    ""Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului."" Romani 1:16

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte puternic versetul biblic pus de tine! Multumesc.

      As traduce textul asa: Dumnezeu pentru mantuirea celui care crede, a dat Evanghelia si nu imi este rusine de ea, chiar daca altii vin cu tot felul de revelatii si idei fantastice care par mult mai puternice si supranaturale, numai in ea, in Evanghelie, gasim puterea lui Dumnezeu. Numai Evanghelia a fost data sa mantuiasca, intai pe iudeu apoi pe grec.

      An Nou mult binecuvantat si tie frate! Apreciez curajul tau.

      M-a ajutat faptul ca ai comentat pe blog si ai spus lucrurilor pe nume asa cum constiinta iti dicteaza si in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu si dragostea Lui ai indemnat pe oameni sa nu se faca robi altor oameni ci sa fie slujitorii lui Cristos.

      Te rog sa contribui in continuare cu comentarii si rugaciune pentru a putea ajuta si alte suflete sa gaseasca bogatia si comorile ascunse in Cristos.

      An Nou Fericit !

      Ștergere
  2. William Branham in zilele lui bune ale anilor '50.

    "Voi toţi, vă separaţi. Voi spuneţi: „Pot eu să fiu duhovnicesc, dacă fac parte dintre penticostalii unitarieni?”. Sigur! „Pot eu să fiu duhovnicesc dacă fac parte dintre penticostalii trinitarieni?”. Sigur că da! Dumnezeu îţi dă Duhul Sfânt, chiar dacă eşti un catolic. Indiferent ce eşti, atât timp cât eşti născut din nou prin Duhul Sfânt, eşti un copil al lui Dumnezeu.

    Gândiţi-vă că şi celălalt frate trage de pătură. Pătura este suficient de mare, încât să vă acopere pe amândoi. Dumnezeu a făcut-o aşa. N-o trage doar în jurul tău, spunând: „Îngheţ de frig”. Dacă ţi-e frig, lasă-mă să te ajut. Dacă ai ajuns să nu mai vrei să ajuţi un frate căzut… Tu crezi că el este căzut – ajută-l într-un fel sau altul. Stai în spărtură pentru el! Umple spărtura cu dragoste! Acesta este mortarul care ţine Biserica lui Dumnezeu laolaltă: dragostea sfântă a lui Dumnezeu între fraţi. „Prin aceasta întreaga lume va recunoaşte că voi sunteţi ucenicii Mei” – pentru că sunteţi unitarieni sau trinitarieni? Nu. „Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii”. Atunci lumea va recunoaşte că noi suntem creştini, că suntem fraţi şi surori, dacă avem dragoste unii faţă de alţii. Acesta este semnul adevăraţilor creştini: dragostea unul faţă de celălalt. Când această dragoste va fi în mijlocul nostru, atunci Dumnezeu va începe să lucreze între noi şi ne va aduce lapte, miere, lucruri mari. Este bine atunci că noi aflăm care este planul lui Dumnezeu şi ne mişcăm în acesta."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce mesaj e?

      E frumos, dar branhamistii nu fac ce spune el acolo decat in foarte mica masura.

      Nu cred ca e neaparat din anii 50, eu cred ca e un citat din "Stand in spartura" ca si spune asta "Stai în spărtură pentru el! Umple spărtura cu dragoste!".

      Banuiesc ca e una din acele predici vorbite de Branham dupa ce Domnul sau constiinta lui, sau prietenii apropiati, inclusiv Meda sau Billy Paul, l-au mustrat pentru ca a devenit extrem de critic si toxic.

      Si inca ceva, tot el singur isi calca in picioare aceste cuvinte frumoase, de valoare spirituala, numai ca sa isi apere pozita lui de autoproclamat inger, Ilie, etc.

      Oamenii citesc asa ceva si zic "vai uite ce smerit si bun era fratele Branham cum predica iubirea intre frati si chiar pentru cei cazuti, etc" Dar din 1962 pana la moartea sa aproape ca nu mai gasesti asa ceva, iar daca gasesti sunt putine si predicate in alte parti la alte adunari ca inca il mai primeau dar daca predica la Tabernacol, numai judecati si critici si tipete.

      El nu predica in alte orase mesaje de tipul "Trei feluri de credinciosi" nu. Doar din 1964 a inceput sa extinda negativismul si cand predica in alte orase. Fratii nu l-au mai agreeat prin America, nici pentru atitudinea lui, nici pentru invataturile nebiblice.

      Si apoi cand revenea la Jeffersonville ii critica si dramatiza ca "ei nu cred Cuvantul".

      Dar de fapt ei nu credeau cuvantul lui Branham despre sine, noile invataturi false si pretentiile lui absurde de inger, Ilie, si un "profet absolut cu un mesaj absolut perfect".

      Daca tinea aceste cuvinte si le dezvolta la un alt nivel spiritual devenea si ramanea in istorie ca un om special nu doar pentru rugaciunea pentru bolnavi ci si pentru promovarea valorilor eterne ale Imparatiei lui Cristos.

      In opinia mea, pentru ca Branham nu a tinut aceste lucruri de care ai scris mai sus, el singur si-a stricat propria slujba, cu idei false despre sine, despre viata, despre credinta si despre oameni, etc.

      Ștergere
  3. Am vazut asta din Coloseni foarte mult la mesaj si la mine chiar si la frati in general:

    1 - închinare la îngeri,
    2 - amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut,
    3 - umflat de o mândrie deşartă,
    4 - prin gândurile firii lui pământeşti...

    Deci aici gandurile firii pamantesti sunt in legatura cu lucruri de care ne umflam de mandrie, dar pe care nu le-am vazut niciodata dar le credem si inca verm sa impunem si altora sa creada si ei ca si noi iar daca nu le cred ii facem cu oua si otet.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.