marți, 29 octombrie 2013

Teofania in mesaj

Unul din cititorii blogului a pus la zona de comentarii, un studiu interesant despre teofanie. 

Cred ca studiile acestea sunt valoroase si foarte importante pentru cei ce iubesc Cuvantul si trebuiesc puse ca articole nu ca simple comentarii. Cu acest gand am postat acest articol.

Toti sfintii ne indeamna sa cercetam si "sa nu trecem peste ce este scris" asa ca aceste indemnuri se aplica oricui. Chiar si unui facator de miracole, unui inger de lumina, unui pretins profet, mare si infailibil. Cuvantul nu cauta la fata omului.

Astept si alte articole cu subiecte de la mesaj pe care le-ati gasit ca nu sunt in armonie cu Biblia. 

Doresc ca acest blog sa fie o platforma unde in mod liber si cu bun simt Duhul Sfant si Cuvantul se poate exprima liber, neingradit de ideile unui om, biserici sau de limitele emotiilor noastre negative. Iar apoi noi sa cercetam si sa tragem singuri concluzia. 

Astept articole si din partea fratilor care sunt la mesaj si pot dovedi ca anumite invataturi din mesajul lui Branham sunt corecte. Chiar lansez o provocare, in sens pozitiv, in aceasta privinta.

Adi scrie:

Citez din COD ale lui William Branham:

1- "Acum cand El (Logosul) a iesit din Dumnezeu, care era Dumnezeu venind din acest mare izvor intr-un trup in forma unui om; si aceasta a facut Logosul, pe care noi il numim teofanie.
Acum daca luati teofania cand voi priviti la acela, acela este un om.Acum noi...Acum, aceea este unde noi eram la inceput.Acumm ,voi nu o intelegeti acum, dar voi ati fost acolo in urma la inceput in felul acela.
Cand Dumnezeu a facut pe om in chipul Lui, El la facut o teofanie. si El doar la pus in trup...Cand Dumnezeu a facut omul in chipul Lui ,in asemanarea Lui, ei erau...In Genesa 1:28, eu cred ca este,"Acolo inca nu era om sa are pamantul", si Dumnezeui a facut deja pe barbat si femeie.Aceasta este corect."Nimeni care sa are pamantul."Apoi Dumnezeu a adus omul putin mai jos si l-a pus in viata animala, aceea este acest trup, chiar ca animalele asa ca el sa poata lucra pamantul,sa poata atinge. Acea teofanie nu atinge, ea nu vede, gusta, miroase, aude; aceste simturi pe care le avem noi.

Astfel Dumnezeu l-a pus pe om acolo jos pentru ca sa atinga si sa simpta.Si asa cum umbla el umbla prin Gradina Edenului, mai intai ca o teofanie,(cum Duhul Sfant aici acum umbland aici inauntru),el conducea viata animala. El a controlat totul, dar el nu putea lucra pamantul, intelegeti. Priviti, caci atunci cand el a fost facut mai intai,el a fost facut doua persoane impreuna.El a fost facut si barbat si femeie ,omul a fost.
Biblia zice ca el era. Dumnezeu l-a facut pe om si barbat si femeie, El l-a creat. Observati acum, cand omul a fost separat de teofanie si pus in trup, el nu era intru totul acolo; parte din fiinta lui era inca o teofanie, astfel aceasta nu era corect." COD pag 306

2- "Inainte de intemeierea lumii, cand Dumnezeu te-a creat in chipul Sau ,sau a creat omul in chipul Lui,si a creat femeia in chipul barbatului pentru slava barbatului.El v-a facut o teofanie. Intocmai ca pe Sine, cand El a zis catre creaturile pe care El le-a facut,sa facem om in chipul nostru, in asemanarea noastra,o teofanie." COD limba romana, pag 309

Am cautat in diferite dictionare pe mai multe surse, adevaratul sens al cuvantului teofanie:

TEOFANÍE, teofanii s. f. (Livr.) Formă de apariție (revelație, întrupare etc.) a unei divinității în fața oamenilor. [Pr.: te-o-] — Din fr.théophanie. 
Sursa: DEX '09 (2009) 

TEOFANÍE s. f. (Livr.) Apariție sau manifestare a divinității. [Pr.: te-o-] – Din fr. théophanie. 
Sursa: DEX '98 (1998) 

Teofanie (radacina greaca, théo θεός "dumnezeu", și-Phan, "apariție") este în domeniul religios, manifestarea unui zeu sau Dumnezeu, în care are loc descoperirea unui mesaj divin pentru oameni sau pur și simplu un avertisment.
Odată cu apariția creștinismului, termenul păstrează sensul de manifestare divină: revelația lui Moise din rugul aprins și nașterea lui Isus Hristos sunt teofanii esențiale ale Vechiului Testament și al Noului Testament.

In Franceza:
théophanie, nom féminin
Sens 1 Aparitia materiala a unei Divinitati [Religion]. Anglais theophany
Définition :Théophanie du grec théos, Dieu et phainô, rendre visible.
Manifestation de Dieu aux hommes. Dieu se fait reconnaître dans des signes extérieurs, des manifestations sensibles, des phénomènes cosmiques qui ont un caractère symbolique. Il y a dans la Bible de très nombreuses manifestations de Dieu considérées comme des théophanies. Dans l’Ancien Testament le « Buisson ardent" (Ex 3, 2-5) en est un exemple et aussi dans le Nouveau Testament, la « Transfiguration de Jésus » en présence des trois apôtres (Mt 17, 1-9), ainsi que différentes manifestations liés à la Résurrection...

Deci adevaratul sens al cuvantului teofanie este: Formă de apariție (revelație, întrupare etc.) a unei divinității în fața oamenilor, din greaca reiese si mai clar: manifestarea unui zeu sau Dumnezeu, în care are loc descoperirea unui mesaj divin pentru oameni sau pur și simplu un avertisment. 

Cand vorbim de teofanie vorbim de evenimentul in sine (revelația lui Moise din rugul aprins ) nu de corpul sau forma pe care D-zeu o ia ca sa ni se prezinte.

Atunci cand vorbim de o teofanie nu trebuie sa fie intodeauna in forma umana si ne referim exclusiv la o aparitie a divinitatii (Dumnezeu) nicidecum a unor oameni. "termenul păstrează sensul de manifestare divină" ,cum ne dau cateva exemple in dictionar (Dumnezeu in rugul aprins la Moise, pe muntele transfigurarii, Isus si cei trei apostoli) Evenimentul, nu forma !

Deci ceea ce am citat mai sus din COD ale lui Branham, nu au nici o legatura cu teofania.

In primul rand :
Gen 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
30 Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” 

In al doilea rand: daca citim bine si atent vedem ca Dumnezeu se refera la doua persoane si le spune:

Creşteţiînmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”„Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.

Intreb: Oare un duh poate sa manince iarba? Rodul unui pom poate sa fie hrana unui duh?

Si ca sa ne confirme Dumnezeu ca Omul (femeia si barbatul), care aveau suflare de viata si erau fizic pe pamant, le spune animalelor acelasi lucru: Gen 1:30 "Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” 

Inainte de intemeierea lumii Dumnezeu nu poate fii o teofanie. (Formă de apariție (revelație, întrupare etc.) a unei divinității în fața oamenilor) deci daca nu exista oameni, nu exista teofanie !

Dumnezeu ne vorbeste de un trup ceresc, dar asta nu are nimic de a face cu o teofanie. 
1 Corinteni 15:40 "Tot aşa, sunt trupuri cereşti şi trupuri pământeşti; dar alta este strălucirea trupurilor cereşti, şi alta a trupurilor pământeşti."

In acest citat din COD ni se spune ca in Genesa 1:28 omul a fost facut in duh si abia in Genesa 2:7, atunci a fost facut din pamant.

In capitolul 1 ne explica in mare, ce a creat D-zeu in fiecare zi.
Stim ca o zi = o mie de ani

Despre ziua a sasea ne spune:

Genesa1:24 Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor.” Şi aşa a fost.
25 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.
26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
30 Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.
31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

Acum sa luam Genesa 2:

Aici D-zeu ne arata istoria cum au fost facute lucrurile in ziua a sasea si ne vorbeste de facerea omului.
Aceiasi lucrare care a prezentat-o in capitolul 1 ne este descrisa acum cu amanunte :

Genesa 2:4 Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute. 

5 În ziua când a făcut Domnul Dumnezeu un pământ şi ceruri, nu era încă pe pământ niciun copăcel de câmp şi nicio iarbă de pe câmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pământ şi nu era niciun om ca să lucreze pământul.(In ziua cand a facut D-zeu un pamant si ceruri "ziua intai"atunci nu era nici un om ca sa lucreze pamantul. Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.”aceasta a fost ziua a treia.)
6 Ci un abur se ridica de pe pământ şi uda toată faţa pământului.
7 Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.(ziua a sasea)

Pana aici D-zeu ne vorbeste despre Eden, in continuare ne vorbeste despre Gradina Eden.
8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
15 Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.
18 Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”
21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.”
Inca era lucrarea zilei a sasea !

Deci:

1- Dumnezeu l-a creat fizic, in trup pe om in Eden! Biblia nu ne mai arata o alta creatie a omului.
2- D-zeu pune omul in Gradina Edenului (femeia  a fost creata in Gradina Edenului)
3- In aceiasi zi, ziua a sasea (in perioada celor 1000 ani) au fost creati si Adam si Eva dar intre creatia lui Adam si a lui Eva a fost sadit-a Gradina Edenului in care a fost pus Adam.
4- D-zeu ii binecuvinteaza si le spune: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.

Concluzie Adi:
Cuvatul teofanie nu poate fii inclus in facerea omului !
Dumnezeu l-a creat pe om si i-a dat suflare de viata de la El, nu a luat o « teofanie » si a pus-o in trup.
_______________
Multumesc Adi pentru articol.
Concluzia mea:  Se confirma ceea ce de fapt am tot scris in blog. Si anume ca Branham nu a fost chemat sa dea invatatura si din acest motiv a incurcat grav de tot lucrurile, inclusiv la aceasta tema. Nu era atent la ceea ce citeste. In SUA se spune la acest gen de predicatori cum era si Branham, "lazy theology", adica teologi care studiaza superficial, necitind corect in Biblie, astfel nu pot nici interpreta corect acel lucru citit eronat. Asa apar falsurile.
De fapt relansez intrebarea: IMI PUTETI ARATA O SINGURA INVATATURA A LUI BRANHAM care este revelatia lui si este si corecta? Va rog, UNA SINGURA MACAR. Si daca nu aveti, atunci puneti-va singuri intrebarea in ce credeti voi de fapt?

Asteptam comentariile Dvs cu privire la teofanie.


34 de comentarii:

  1. Lucrurile nu le-a incurcat fratele Branham, ci tu insuti si prietenul tau incercati sa le-NCURCATI, , fiindca nu pricepeti nici macar lucrurile simple pe care le cititi in Biblie .
    Dintre toate fiintele despre care ne spune Biblia ca au fost create de Dumnezeu, care, in afara de Adam au mai fost DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI ? Si cine altul ar fi putut sa steie in prezenta DIVINITATII si sa VORBEASCA cu Creatorul , decat o fiinta Divina , care a fost Adam in TEOFANIE? ( inainte de a i se da SUFLARE DE VIATA TERESTRA , adica umana si cele cinci simturi ale trupului cu care sa CONTACTEZE IN DIRECT MATERIA )
    Voi ziceti , dupa dictionare umane, ca " teofanie " este o aparitie Divina in fata oamenilor . Dar, inainte de creatia pamantului, El a creeat cerurile si toata ostirea lor, si in fata cui S-a prezentat atunci, si in ce forma ? Iar daca omul a fost creat asa cum am citit, si era pe atunci UNIC, adica SINGUR in felul acela , oare nu era el un dumnezeu cu d mic, caruia i-a fost dat sa creasca si sa se inmulteasca ? Dar care era pentru el PLANUL ORIGINAL , daca citim ca inmultirea prin sex a fost socotita CALCAREA PORUNCII si condamnata cu moartea fizicului , Dumnezeu hotarand o zi a rascumpararii si o NASTERE DIN NOU ?
    Bine as spus Domnul Isus " Va rataciti, fiindca nu cunoasteti Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu " adica va laudati degeaba ca ati scrie si vorbi prin Duhul Sfant

    RăspundețiȘtergere
  2. Frate nelu citeste Biblia.
    Pe pamant omul nu a fost duh niciodata.
    Omul a fost creat din pamant si D-zeu a suflat suflare de viata in el.
    I s-a dat sa manance iarba si sa stapaneasca peste animale, nu inteleg ce e asa de greu de inteles?

    Tu spui ca adam nu ar fi putut sa stea in fata D-lui.
    Pai nici nu au vazut pe D-nul. In Biblia mea scrie(si am verificat in franceza) au "auzit vocea D-lui "si s-au ascuns.

    Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
    Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?”
    El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentru că eram gol, şi m-am ascuns.”

    Vezi fr Nelu ca nu spune Adam ca te-am vazut si ..... ci ti-am auzut glasul. A auzit vocea D-lui care se plimba prin gradina.Daca te uiti in original spune: "vocea Domnului care era vantul"
    Chestia care o prezinti despre dumnezeu cu "d "mic si "D" mare,inger cu i mic si ci I mare nu ai suport Biblic ci doar textul mesajului lui Branham.
    Deci e greu sa sustii teoria fr Branham cu Biblia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce scrie si cum citesti , de vorbesti numai povesti ? ^omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină." S-au ascuns de FATA Domnului, nu de Glasul Lui , oare nu inseamna asta ca inainte de-a face sex si a CUNOASTE goliciunea pacatului cei DOI ( deja DESPARTITI ) avusesera privilegiul de a-L VEDEA PE DUMNEZEU fata in fata ? Si ce a vorbit Dumnezeu si cu cine , de I-au auzit glasul ? Poate ca Domnul CANTA SINGUR o melodie cereasca !
      Tu zici de " chestia cu d mic, " sa stii ca e de la Moise si de la David si de la Pavel citire :•Daca vei uita pe Domnul Dumnezeul tau si vei merge dupa alti dumnezei, ( CA SFANTA TREIME ) daca le vei sluji si te vei inchina inaintea lor, ( TREI PERSOANE COEGALE = COATE GOALE ) va spun hotarat azi ca veti pieri. (Deut.8:19) •Cine este ca Tine intre dumnezei, ( FII SAI si-Adam a fost PRIMUL din ei ) Doamne? Cine este ca Tine minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda, si facator de minuni? (Exod.15:11)•Eu am zis: "Sunteti dumnezei, toti sunteti fii ai Celui Preainalt." (Ps.82:6)
      •Nimeni nu este ca Tine intre dumnezei, Doamne, si nimic nu seamana cu lucrarile Tale. (Ps.86:8)
      •Caci chiar daca ar fi asa numiti "dumnezei" fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi "dumnezei" si multi "domni"), (1Cor.8:5)
      Fratele Branham a vorbit doar Cuvantul, TEORIILE se vede ca le STRUMFESTI tu si Lica NEBUNICA pe acest blog de RENEGATI impielitati !

      Ștergere
    2. Deci dupa tine Abraham a avut privilegiul sa il vada pe D-zeu, Moise deasemenea dar Adam nu a avut acest privilegiu ? Tu spui ca Adam trebuia sa fie un duh ca sa il vada si sa il auda pe Dumnezeu si nu un trup!
      De ce toti ceilalti din Biblie au acest privilegiu si doar Adam nu?

      Adam si Eva "nu"au facut sex in gradina Eden ! Nu ai text Biblic pentru asta , asta e doar o poveste de adormit copi !
      Biblia spune :Genes3:24 Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.
      Genesa 4:1 Adam s-a împreunat cu nevasta sa Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Şi a zis: „Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!”
      Nu mai mintiti oamenii cu minciunile voastre din basme !
      Cititi Biblia ,nu povesti nemuritoare de W.M.Branham !
      Inca ceva, Cand ne vorbeste Biblia de dumnezei nu ne vorbeste de oameni !
      Nici cand ne vorbeste de ceata ingerilor n se refera la oameni !

      Ștergere
  3. Intrebate pt fr Nelu: Daca Moise nu era "teofanie" ci era o fiinta in carne si oase de ce a putut sa stea in prezenta D-lui si sa vorbeasca cu el?
    Daca Avraam nu era o teofanie ci era o fiinta in carne si oase de ce a stat la masa cu D-nul si cu ingerii lui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Domnul si ingerii Lui AU MANCAT carne fripta de la Abraham , ce erau ei, doar OAMENI ca tine ? De ce oare Abraham A AVUT PRIVILEGIUL sa stea la masa cu Domnul ? El A CAPATAT TRECERE = privilegiu
      Vezi, Adi, NU GANDESTI nici corect, nici bine ! In multe locuri din Biblie poti gasi , la fel si pe INGERUL Domnului , ci " I " Mare , si pe ceata ingerilor cu " i" mic
      Cu ce fel de " carne si oase " S-a aratat Domnul lui Moise, daca citim aceasta relatare : "••Eu ii vorbesc gura catre gura, Ma descopar lui nu prin lucruri grele de inteles, ci el vede chipul Domnului. Cum de nu v-ati temut deci sa vorbiti impotriva robului Meu, impotriva lui Moise?" (Num.12:8) Cand a ispravit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele doua table ale marturiei, table de piatra, scrise cu degetul lui Dumnezeu. (Exod.31:18)
      Constat ca nu aveti nici un fel de intelegere corecta despre TEOFANIE , si totusi pretindeti sa INVATATI . Veti obtine totusi ceva ABSOLVENTI , pe care-i faceti CAPETE PATRATE, care vor da din colt in colt la JUDECATA Cuvantului lui Dumnezeu !

      Ștergere
  4. Lica zice la final: " va rog, una singura macar !" , cu voce ca de magar , ce nu pricepe nici chiar ce citeste-n dictionar , El preia ce spune Adi, care bate si el campii frunzarind pe ici colea ce scrie prin Biblia pe care el o cunoaste precum viermele pe " moaste " ( morti imbalsamati, si de de viermi nevatamati )
    Deci, ei nu pricep ce scrie acolo de TEOFANIE : "TEOFANÍE s. f. apariție, manifestare a divinității sub formă materială. (< fr. théophanie) " si nici faptul ca apostolul Ioan a stiut CEVA cand a zis : :•Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2), caci, de-ar fi priceput, ar sti bine ce va transmit prin citatele biblice din comentariile anterioare, adica lucruri care apartin EXCLUSIV Mesajului orei . Vreti nu vreti, trebuie sa stiti ca noi AM FOST CU EL INAINTE DE INTEMEIEREA LUMII, si El a dorit sa devenim VIZIBILI MATERIAL = sa ne aratam ,

    in forma de TEOFANIE, nascuti prin METODA SPIRITUALA , prin CUVANT.=BINELE
    Insa Eva , "•Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. (1Tim.2:14)" si ne-a aruncat in moarte prin METODA SEXUALA ,= RAUL , pe care ea ( fiind partea NEGATIVA a omului ) a ales-o , desi stia ca Domnul i-a interzis -o !
    Dumnezeu a facut pe om cu trup material si cu organe sexuale inainte de a face vegetatia ( care tot sexual se inmulteste ) chiar inainte sa faca vre-un mamifer ( animal ) tocmai pentru ca sa-l poata pune in postura de ALAGATOR , ca AGENT liber moral, intre cele doua moduri de implinire a BINECUVANTARII de a creste si a se inmulti , cu POSIBIITATEA DE STAPANITOR peste CREATIE , sau FARA aceasta posibilitate ( desigur, astazi omului i se pare ca are acea stapanire, dar la o cercetare mai atenta , este doar o impresie ( fals )- caci este scris "Daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice dudului acestuia: "Dezradacineaza-te si sadeste-te in mare", si v-ar asculta. (Luc.17:6)
    Asa zici tu , Licaca fratele Branham n-a avut nici o descoperire ! Da BINE CA AI TU !
    Fii deci fericit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce aberatii branhamistte...Femeia este jumatatea omului,a fost facuta sa fie un ajutor pentru barbat.De unde le scoti ca femeia este partea negativa a barbatului? Si cum sa ii interzica D-zeu daca tot El a adus femeia la barbat si le-a dat porunca:Cresteti inmultiti-va si umpleti pamantul!?

      Cum sa se inmulteasca fara sex?

      Metoda sexuala este raul? D-zeu a hotarat ca omul sa isi lase parintii si sa se alipeasca de nevasta-sa. Nu este nimic rau aici.Asa a hotarat D-zeu omule!. Si cei doi vor fi un singur trup.

      Nu scrie niciunde ca metoda sexuala este RAUL de care spui. Neascultarea de ceea ce a spus D-zeu este RAUL adica calcarea poruncii lui D-zeu de a nu manca din pom. La baza este neascultarea adica rebeliunea asa precum a facut si Lucifer ridicandu-se impotriva lui D-zeu.

      Va sucit WMB mintile cu povestile lui pana acolo incat nu mai vedeti Cuvantul cum este scris .

      P,S: Teofanie inseamna ARATARE dar nu se refera la cei care vin in aceasta lume prin sex.Acestia nu apar ci se nasc si se dezvolta,apoi imbatraensc si mor.

      Iarasi sucesti Cuvantul dupa mesajul lui Branham.E clar ca pentru voi a doua Biblie este copiuta orei pardon mesajul orei.

      Ștergere
    2. Te contrazici la maxim.Spui ca sexul este raul suprem iar apoi spui ca noi eram in gandurile Lui si ca trebuia sa venim in aceasta lume.

      Dar cum sa venim in aceasta lume daca nu prin sex? Deci pana urma este raul suprem sexul sau nu? :))

      Asta inseamna cand vi cu invataturi dubioase si le adaugi la Cuvant.Intrii inntr-un ghiveci de unde nu mai poti iesi. Si un asemenea ghiveci este mesajul lui WMB adica defapt un ghiveci pe care Branham la luat din toate cartile.

      Acesta e adevarul ultim si nu are rost sa te mai ascunzi dupa deget.La fiecare afirmatie care o faci te contrazici grav de tot. E clar ca nici discernamant nu mai ai.

      Ștergere
    3. Chiar inainte de caderea omului ,dupa ce a fost facuta femeia ,omul care ulterior va fi numit Adam spune clar :Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea!.Ea se va numi femeie pentru ca a fost luata din om.

      De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de sotia asa;si ei vor deveni un singur trup"". Genesa 2:23 ! .

      Asta a fost destinat omului creeat de D-zeu.Nu este nici sarpele de vina si nici Eva.

      Se pare ca doar behai doi la leu ,sa te afli in treaba.Un orb-WMB-conduce pe alti orbi si toti pica in groapa interpretarilor prostesti ale lui WMB.

      Stii vorba aia:Daca te iei dupa un nebun esti mai nebun ca el.


      Ștergere
    4. Nu doar ca ai deviat de la Cuvant crezand invataturi prostesti si naive marca WMB dar cel mai grav este ca numesti o porunca data omului de D-zeu Raul:Metoda sexului=Raul.

      Cred ca cel Rau va sucit mintile cu fabulele lui Branham,sa numiti ceva bun stabilit de D-zeu ca fiind rau.

      Adevarul e ca voi ati fost amagiti prin metoda Raului adica prin invataturi adaugate la Cuvant!.

      Ștergere
    5. Pentru behaituloilorsiglasulpastorului !
      Nu vezi cum te contrazici singur?
      Deci, ei nu pricep ce scrie acolo de TEOFANIE : "TEOFANÍE s. f. apariție, manifestare a divinității sub formă materială. (< fr. théophanie) " si nici faptul ca apostolul Ioan a stiut CEVA cand a zis : :•Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.
      Pai daca "Si ce vom fi nu s-a aratat inca." inseamna ca nu s-a aratat inca! Adica nu a fost inainte asta ,asta va venii !
      Pai daca Adam era teofanie(cuvant incorect) cum adica "ce vom fi nu s-a aratat inca"?
      Nu intelegi nici macar ce citesti !
      Tu spui : "Dumnezeu a facut pe om cu trup material si cu organe sexuale inainte de a face vegetatia ( care tot sexual se inmulteste ) chiar inainte sa faca vre-un mamifer ( animal ) tocmai pentru ca sa-l poata pune in postura de ALAGATOR , ca AGENT liber moral, intre cele doua moduri de implinire a BINECUVANTARII de a creste si a se inmulti.
      Gresit frate Nelu , mai citeste Biblia.
      Genesa 1:11 Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.
      12 Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
      13 Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.
      In ziua a treia D-zeu a facut vegetatia.
      Iar pe om l-a facut in ziua a sasea !
      27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
      28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
      29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.
      31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

      In plus nu mai minti lumea cu Biblia in mana !

      in forma de TEOFANIE, nascuti prin METODA SPIRITUALA , prin CUVANT.=BINELE
      Insa Eva , "•Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. (1Tim.2:14)" si ne-a aruncat in moarte prin METODA SEXUALA ,= RAUL , pe care ea ( fiind partea NEGATIVA a omului ) a ales-o , desi stia ca Domnul i-a interzis -o !

      Cum poti spune ca D-zeu le-a interzis sa se inmulteasca cand Biblia ne spune clar :
      Gen 1:28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
      Mai bine ai citi:
      Ioan 8:44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

      Ștergere
    6. Oameni buni ne numim "Crestini"?!?!
      Ce sunt cu comparatiile astea gen "ca un magar" sau "bate campii frunzarind pe ici pe colea ce scrie prin biblie"?
      Asta este un exemplu de vorbire "unul din Mireasa" ?
      Hai, chiar...?
      Se pare ca "voi" mai mult "BLESTEMATI" decat "BINECUVANTATI"..:))
      behaituloilorsiglasulpastorului*, pretinzi si tu ca esti unul dintre primele locuri cand ajungi in cer? sau ca doar voi, cei ce credeti asa zisul"profet" ajungeti in Cer (Rai) ??
      Ei bine, sa stii ca nu este tocmai asa!
      Dupa spusele lui WMB, doar "Mireasa" (adica, doar cei cel recunosc pe WMB ca profet) va fi rapita.
      In biblia mea nu scrie asa!
      "Cerceta-ti scripturile" spune biblia!!! Daca nu este scris in Scriptura, nu il iau!
      1 Ioan 4:1 Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.
      WMB, a venit cu un jug asupra oamenilor, cerându-ne imposibilul... si vedem ca tocmai in biblie gasim: Fapte 15:10-11
      "Acum, dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu şi puneţi pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?"

      Cercectati Scripturile, nu Brosurile!!!!
      Ci credem că noi, ca şi ei, suntem mântuiţi prin harul Domnului Isus.”

      Ștergere
    7. Lasal in pace ca traieste in lumea lui unde doar spera sa fie rapit intr-un nor ca acela cu care ia mintit WMB ca a fost ridicat si a primit pecetile (cata mandrie sa afirmi asa ceva.Nici unde nu scrie in biblie ca pecetile vor fi inmanate unui om).

      Le e ciuda ca se descopera tot mai multe dovezi de minciuna si plagiat din viata lui Branham.

      Ștergere
    8. Teofanie inseamna ARATARE dar nu se refera la cei care vin in aceasta lume prin sex.Acestia nu apar ci se nasc si se dezvolta,apoi imbatranesc si mor.

      Iarasi behaitul, care nu stie sa vorbeasca dupa limbajul biblic ci doar behaie dupa behaitul lui WMB,suceste Cuvantul sa se potriveasca dupa mesajul lui Branham.

      Referitor la prostia numita samanta sarpelui vezi ca si Adam a mancat din pom,nu doar Eva.Daca ai minte iti dai seama de prostia aceasta numita invatatura sarpelui. Genesa 3:17

      Ștergere
    9. Voi ziceti ca " se descopera " , dar noi CONSTATAM ca SE FABRICA pe banda rulanta tot mai multe ( dove-vezi ? numai voi le vedeti ) MINCIUNI si PLAGIATE la lucrarea lui Dumnezeu pentru Biserica vie in timpul de pe urma

      Ștergere
    10. Behaitului m-am adresat cand am spus: vezi ca si Adam a mancat din pom,nu doar Eva.Daca ai minte iti dai seama de prostia aceasta numita invatatura sarpelui. Genesa 3:17.

      Tin sa adaug inca ceva:Daca Eva a fost pedepsita ca a facut sex cu sarpele si nu fiindca a mancat dintr-un pom , atunci Adam pentru ce a fost pedepsit fiindca scrie ca Eva ia dat si lui din pom? Doar nu o fi facut si Adam sex cu sarpele? :)) Genesa 3:17.

      Asta inseamna sa preiei invataturi dubioase si contradictorii.Ajungi sa pici in ridicol si fanatism de cea mai joasa speta.

      Ștergere
  5. Fiecare epocă a Bisericii a avut un mesager! Asa spune mesajul !
    THE.SEVEN.CHURCH.AGES JEFF.IN 54-0512
    Și veți vedea în câteva minute , vreau să va arat , doar lasă Biblia să vorbească de ceea ce a fost . Acestea sunt cele șapte ingeri , un inger la fiecare epoca a biserici șapte epoci , păstrațe în mâna dreaptă . Amin . Este acolo . Au fost șapte îngeri șapte mesageri , unul pentru fiecare biserică . Ia-o ?
    THE.PATMOS.VISION JEFF.IN 60 - 1204E
    Un înger pentru fiecare epoca a biserici ... Ei au avut acelasi departament , este exact la fel de-a lungul veacurilor în această mică biserică .
    Dacă ati crezut mesagerul ați fost salvat.
    PROVING.HIS.WORD JEFF.IN V - 6.9 N 64-0816
    El a fost la acel moment la fel cum a făcut-o în toate epocile , și ca o va face , așa cum a promis . Dumnezeu promite ceva , apoi coboară și descoperă Cuvântul Său pentru a fi corect . toți cei care cred , cei care cred mesajul această epoca vin și sunt salvati . Acesta va fi la orice epoca . Toți cei care nu credeau mesajul și mesagerul , au pierit .
    Doctrina Trinității vine de la satan .
    REVELATION.CHAPTER.FOUR.3 JEFF.IN 61-0108
    Acum , fratele meu prețios , știu că aceasta este o banda . Acum , nu te supăra . Permiteți-mi să spun asta cu dragoste divină . Timpul s-a apropiat , acum când eu nu mai pot sta pe aceste lucruri nici mai mult : prea aproape de intrare . Vezi ? " Trinitatea este de la diavolul . " Eu spun ”așa vorbește Domnul”.
    PERGAMEAN.CHURCH.AGE - BISERICA CPT.5
    Religia politeiste a inamicului a început cu doctrina Trinității . El a fost acolo ,în antichitate sa născut ideea de " un Dumnezeu în trei Persoane " . Cât de ciudat teologii noștri moderni nu l-au reperat , dar, evident, au fost la fel de înșelati de Satan ca strămoșii lor, ei încă mai cred în trei persoane în Dumnezeire .
    Avraam, un descendent al lui Sem în Geneza 18 a văzut un singur Dumnezeu cu doi îngeri .
    Acum, că este ceea ce teologii moderni încearcă să ne spună când vorbesc despre o trinitate . Doar amintiți-vă un singur lucru de acum : aceste documente sunt făcute și acesta este un fapt - Satan este un mincinos și tatăl minciunii , și de fiecare dată vine cu o lumina , aceasta este încă o minciună . El este un criminal . Și doctrina sa ,a Sfintei Treimi a distrus mulțimile și distruge până la revenirea lui Isus .

    Aici este o problema :
    William Branham a învățat că fiecare epocă a Bisericii a avut propriul mesager care corespunde aceastei epoci .
    De asemenea, el a învățat că, pentru a fi mântuit , trebuie să credem mesajul si mesagerul pentru această epoca .
    Creștinii ortodocși cred in 5 mesageri ai epocii bisericii ,enumerati de către William Branham.
    Cei 5 mesageri au acceptat , au crezut și au învățat doctrina tradițională a Sfintei Treimi .
    William Branham a învățat în mod clar că doctrina Trinității este satanica . Credincioși de la mesaj sunt obligați să -l accepte pentru că el a spus că " Așa vorbeste Domnul . "

    Concluzie : În cinci " epoci ale bisericii , " creștini adevărati au fost obligati să creadă o doctrină a diavolului ( Sfanta Treime ), pentru a fi salvati , si în cazul în care au respins mesajul pe care mesagerul la adus (inclusiv doctrina trinitatii ) , au fost pierduti .
    Sa intelegem prin aceasta ca daca cineva din timpul unuia din cei cinci ingeri(IRENEU, MARTIN,COLUMBA,LUTHER,WESLEY) ar fi citi in Biblie si ar fi gasit botezul in numele Domnului Isus Hristos si s-ar fi botezat asa nu ar fi fost mantuit pentru ca era in contradictie cu ingerul !
    Sau daca in timpul celor 5 (IRENEU,MARTIN,COLUMBA,LUTHER,WESLEY) cineva nu ar fi crezut Sfanta Treime si ar fi crezut doar in D-nul Isus nu ar fi putut fi mantuit pentru ca cei 5 ingeri credeau in Sfanta Treime chiar daca ea venea de la Diavolul !

    Ce spune Branham: Toți cei care nu credeau mesajul și mesagerul, au pierit .
    Ceva nu se lega nici cu Biblia si nici cu intelegerea fireasca.
    D-zeu trimite 7 ingeri din care 5 cred intr-un fel si restul cred in alt fel ?
    Cinci aduc mesajul de la Diavolul si 2 de la D-zeu ?
    Oare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci daca trinitatea e de la diavolul dupa spusele lui Branham inseamna ca el insusi a predicat...de la diavolul...

      "Vedeti, voi credeti in Dumnezeu; voi credeti in Fiul, credeti in Duhul Sfant; aceea este Trinitatea. Noi credem in ea. Intelegeti?"
      51-0506E AT.THY.WORD LOS ANGELES, CA

      "Cel care a fost peste noi, Cel mort si inviat, este glorificat in Prezenta lui Dumnezeu in seara aceasta, El vine inapoi in forma Persoanei a treia a Sfintei Treimi, Duhul Sfant, si locuieste in noi si se misca si dovedeste ca sa fie acelasi Domn Isus."
      58-0208 THE.QUEEN.OF.THE.SOUTH_ SOUTH.BEND.IN

      "Lasati-L sa va deschida ochii. EL este Duhul Sfant, a treia Persoana a Sfintei Treimi aici seara sa va unga ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideti-va ochii."
      58-0316E DOOR.TO.THE.HEART_ HARRISONBURG.VA

      Ștergere
    2. WB spune: "Trinitatea este de la diavolul. "Eu spun ”așa vorbește Domnul”."

      Ștergere
    3. Ati iesit pe aratura si va credeti pe highway, dovedind invatatura cu vorbe fara temei !
      Cine va-nvata pe voi sa " mancati de la gunoi ", acceptand idei aiurea care strica mantuirea refuzand hrana curata prin Duhul Sfant aratata :, LEGEA si FAGADUNTA au fost date prin credinta numai catre-acea SAMANTA ce-a primit-o un popor prin Ingeri , cu drag si dor ca sa fie inmultita si-mpartita tuturor , cu mana de MIJLOCITOR (Gal.3:19)
      Cine altu-a fost trimis ca s-ajunga -apoi PROSCRIS ,( dupa ce a dovedit un DUMNEZEU NE-MPARTIT ) si sa lase o lumina pentru seara (, spre odihna pentru toti ce-asteapta clipa infierii , cand va suna -n pragul serii ingerul ce-aduce vestea ca e vremea revederii ,- si-o va face -n glas puternic, cu tambita invierii , dupa ce Mesajul orei va strabate-ntreg pamantul ) ...daca nu fratele Branham ? Cine-a prezentat Cuvantul in imagini mai bogate si vindecari minunate , in spirit si trup, mai frate , pentru toti ce-au ascultat si inima si-au predat CELUI ce vorbea PRIN EL, Domnul nostru EMANUEL , Cel numit ISUS HRISTOS , si-a coborat mai prejos decat ingerii =trimisi , sa ajunga toti ...proscrisi ( nu de Domnul, ci de om , cel care- " a mancat din pom "
      Spuneti voi, care stiti toate, ( numai sa scapati de moarte in stare voi nu sunteti ,) in inima , CE AVETI ?

      Ștergere
    4. Nelutule, daca ai in fata ta negru pe alb dovezi de netagaduit -DIN PROPRIA LUI GURA IESITE-ale uriasei lui contraziceri si haos in mintea, invatatura si afirmatiile sale si inca mai spui ce spui pentru mine e clar un lucru: TU NU CAUTI ADEVARUL.

      Cum a comentat cineva asa este, branhamisti nu vor sa afle adevarul, ci vor sa justifice minciunile, erorile si invataturile false, haotice din mesaj.

      Deci daca Branham zice: "Lasati-L sa va deschida ochii. EL este Duhul Sfant, a treia Persoana a Sfintei Treimi aici seara sa va unga ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideti-va ochii."

      Si apoi zice: "Trinitatea este de la diavolul. "Eu spun ”așa vorbește Domnul”." PENTRU ORBII DIN MESAJ NU CONTEAZA. LA EI E TOTUNA.

      Daca in continuare tot asa puneti problema, va recomand sa va cautati urgent un psiholog.

      Ștergere
    5. behaituloilorsiglasulpastorului a spus urmatoarele:
      Voi ziceti ca " se descopera " , dar noi CONSTATAM ca SE FABRICA pe banda rulanta tot mai multe ( dove-vezi ? numai voi le vedeti ) MINCIUNI si PLAGIATE la lucrarea lui Dumnezeu pentru Biserica vie in timpul de pe urma
      De ce nu ne dai citate asa cum iti dam noi ca sa vada oamenii care citesc acest blog cine minte si cine spune adevarul?
      Oricum cred ca oameni isi dau seama... la toate contrazicerile clare ( cu citate din mesaj) pe care le-am arata aici tu ai venit cu poezi !
      Tu spui "dovezi numai voi le vedeti" .
      Pai normal pentru ca tu fiind orb nu ai cum sa le vezi .(Vezi ap 3:17 Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol)

      Ștergere
    6. Cine nu are un raspuns adevarat si clar face poezii !

      Ștergere
  6. v- am spus c-aveti -inc-o data -- JUDECATA ERONATA -
    Judecati totul FIRESTE , desi mintea nu va creste
    spre a-ntelege ce citesti in termeni DUHOVNICESTI
    ceea ce-i scris despre BOU , fara-a fi NASCUT DIN NOU !
    "•In adevar, in Legea lui Moise este scris: "Sa nu legi gura boului care treiera graul!" Pe boi ii are in vedere Dumnezeu aici? (1Cor.9:9)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si care este judecata duhovniceasca?Sa credem tot ce scrie in mesaj?Sa fim naiivi si sa nu mai cercetam nimic ? Nu vezi ca te ratacesti in ceea ce spui? In loc sa spui:Cercetati fratilor mesajul si luati ceea ce este bun,dupa cum ne spune Ap Pavel,tu incepi sa bati campii dar defapt nu spui nimic clar si cu dovezi de netagaduit! Cei din Berea cercetau sa vada daca este asa cum li se spusese!. Judecau fireste? Dupa mintea ta judecau fireste!.Daca erai acolo ii faceai in toate felurile ,exact cu faci cu cei care isi permit sa cerceteze mesajul!.

    Pui gresit problema omule!.Traiesti intr-o minciuna si ai vrea sa ti si pe altii in aceasi minciuna.

    Ai fost plecat de la branhamisti multi ani.De ce te-ai intors inapoi daca se comportau urat ? Oare nu simteai nevoia sa crezi in ceva diferit de ceilalti?Sa crezi in ceva pe care tu sa il consideri superior fata de restul?

    Cel care se intoarce din mocirla din care a iesit devine mai rau ca inainte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma iertati ca nu-s " bolund " si ca nu va mai raspund, dar acum am alta treaba decat sa stau la taraba si discutii fara noima numai sa fiebeti in ciorba , sa m- amestec si eu cu vorba unde nu-mi prea fierbe ciorba , eu am blogul meu, pe care l-am cam neglijat, se pare , netinand cont de bun sfat : ca nebunului nu-i arde de-nvatatura , mai frate, ca le stie pe-ale lui, nu tine seama ce-i spui, si sunt doua variante, sa-i raspunzi, sau nu, ,prin poante, ( dupa nebunia lui, sa nu se creada intelept ) SAU SA NU-I MAI ZICI NIMIC, , ( sa nu te asemeni si tu cu el ) sa taca si el " chitic ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum nu ai raspuns la NIMIC.

      Am insistat in multe ocazii sa ne spui de ce sunt atatea contradictii si minciuni iesite din gura lui Branham, si afirmatii false dovedite chiar de ce spune Branham cu privire la evenimentul de la raul Ohio din 1933, despre nor, despre asa zisele taine descoperite, despre Ilie, despre ingerul inexistent in apoc 10:7, despre plagiatele de la Larkin cu privire la "epocile bisericii", peceti copiate partial de la adventisti, de la scrierile lui Luther (papalitate, antihrist, roma pagana, etc) botezul apostolic si D-zeirea, si altele preluate de penticostalii unitarieni, plut toate ideile lui nebiblice preluate de la masoni, piramidologie, numerologie, ideea nebiblica de samanta sarpelui copiata de la kabala si restul lucrurile discutate aici in blog.

      In plus unul-doi anonimi si ceea ce Adi foarte frumos si elegant te-a intrebat, lucruri de bun simt fie de invatatura biblica fie evenimente din viata lui Branham, NICIODATA nu te-ai sinchisit sa deschizi Biblia sa vezi ce te intreaba si ce ai de raspuns.

      NU AI DAT NICI UN RASPUNS LA NICI O SINGURA INTREBARE CI AI INCEPUT SA FACI POEZII DE SLABA CALITATE. La aproape fiecare articol scris tu nu ai explicat nimic care sa ajute si sa ne dea ajutor, lamurire, ci doar te-ai napustit cu atacuri si mai recent cu poezii de slaba calitate.

      Nici macar lucruri simple de tot cum e la ultimul articol cand am intrebat despre AMOS 3:7 care se predica de zeci de ani in bisericile de la mesaj si se aplica lui Branham:

      "Doresc sa intreb publicul cititor care urmeaza mesajul orei, cum il numesc ei, ce anume a descoperit Domnul lui Branham conform Amos 3:7 care spune: "Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere mai intai taina Sa slujitorilor Sai proroci."

      1. Ce anume a vrut Dumnezeu sa faca in sec 20, dar nu a facut-o deloc, pana cand mai intai a descoperit acel lucru lui Branham?
      2. Ce taina a descoperit?
      3. Cand a descoperit-o si unde este inregistrata in scris sau pe benzi?"

      Nelutule tu te prefaci sau tu chiar nu vezi ca sunteti in plop cu toata invatatura si branhamismul, iar plopul e in aer?

      Cu regret iti spun ca invatatura tocmai tu si alti branhamisti nu ati vrut sa o luati din Cuvantul lui Dumnezeu. Ati preferat sa calcati sfintele invataturi biblice pentru a tine sus idei ieftine, haotice, contradictorii si total nebiblice ale lui Branham.

      Chiar fi Ewald Frank ii "mitraliaza" pe branhamisti pentru multimea erorilor biblice EVIDENTE.

      NU AI DAT NICI O SINGURA DOVADA BIBLICA si nici nu ai gasit inmesaj explicatii care sa ne lamureasca asupra gravelor erori ale lui Branham.

      Daca el spune ca trinitatea e de la Dumnezeu si o predica apoi, iar dupa aia zice ca e de diavolul, pentru voi e totuna.
      Daca zice ca Isus nu a zis niciodata ca e Fiul lui Dumnezeu, dar vezi in Biblie ca El zice asta de multe ori, la voi e totuna.
      Daca el zice ca la raul Ohio in 1933 doar el a auzit vocea in mintea lui, apoi ca o tanara sora a auzit, apoi ca mii de oameni au auzit vocea, pentru voi e totuna.

      Daca el nu stie si nu zice NIMIC de nor pana nu primeste revista Life si el nu e prezent in Flagstaff la 28 februarie 1963 cand norul a fost pozat, dar apoi zice total invers, dupa luni de zile, pentru voi e totuna...asta dovedeste ca tu si alti branhamisti NU ATI FOST NICIODATA IN CAUTAREA ADEVARULUI dupa ce ati aflat ca exista si o alta fata a monezii si multe lucruri ce ne-au fost ascunse.

      Ai cautat sa aperi un mesaj haotic care el insusi spune despre el ca e haotic si mincinos, iar elementele adevarate ce le contine au fost otravite de Branham si urmasii lui prin insasi minciunile acestea, exagerari de vindecari, preziceri false, etc.

      Asa ca nu te supara Nelutule dar faptul ca nu vei mai comenta aici nu e nimic regretabil.

      Ștergere
    2. Ba da e regretabil ca nu mai raspunde, eu chiar speram sa gaseasca ceva raspunsuri biblice la intrebarile mele. E pacat ca nu vine cu raspunsuri in scimb preia de pe blogul tau citate si le transforma in ce vrea el.E totusi pacat ca in loc de raspunsuri facem poezi, sunt oameni care intra pe acest blog si care cauta raspunsuri, in loc sa le dea raspunsuri le da versuri Eminesciene.

      Ștergere
    3. E regretabil ca nu a raspuns biblic da, cum zici si tu, dar nu e regretabil daca nu mai scrie tot felul de chestii aiurea.

      Intr-un fel e bine ce s-a intamplat, modul superficial in care branhamistii au raspuns sau au tacut, pentru ca si astazi cineva mi-a spus ca se vede CLAR ca branhamistii nu au dovezi, nu au scripturi, nu au raspunsuri.

      Si cand cauta in mesaj mai degraba Branham ma ajuta pe mine la dovezi ca e gresit decat pe ei sa echilibreze erorile acestea.

      Inca o minune astazi: am fost la adunare la frati din mesaj si 2 ore nu au spus cuvantul Branham. Abia la finalul adunarii putin au amintit ceva de el. Au disparut pozele cu norul, cu Branham...semne bune anul are.

      Dupa aceste semnale, plus daca Ewald Frank si Billy Paul vor merge la Domnul, prevad foarte clar prabusirea branhamismului in toata lumea la un nivel mai mare decat cel de dupa 1977.

      Romania va fi zguduita puternic deoarece multi lideri prieteni vechi de ai mei se vor ridica -unii au inceput- si vor predica adevarul scotand afara (nu anumite adevaruri care circula in mesaj si sunt biblice) ci spiritul sectant plin de ura si minciuna, invidie, rautate, idolatrie, prostie, invataturie false si idolul numit branhamism

      Inteleg cum e aceasta dependenta. E ca si o afectiune. Ca o boala.

      Eu am vorbit recent in public si mi-am dat seama ce grav am fost afectat si eu in trecut deoarece inca si acuma abia ma abtineam sa nu spun ceva de "profet", "fratele Branham", m-am incurcat si abia am iesit la mal ca sa zic asa.

      Ștergere
    4. Eu cred ca pe oamenii sinceri care cauta adevarul, D-nul nu ii lasa. Totusi dupa cum vad eu secta Branhamista va continua, inca sunt oameni ca fr Nelu care ascund toate minciunile si neregulile doar de dragul de a avea un profet. E destul de dureros, ca nu luam in seama ce spune biblia dar luam orice ne da un asa zis profet.

      Ștergere
  9. Intr-un mesaj ni se spune :
    "Amintiți-vă că nu Domnul Isus sa identificat ca fiind Fiul lui Dumnezeu. El a spus: tu ești cel care spune! Acesta este motivul pentru care m-am născut. Și așa mai departe, dar el nu se identifica. "
    (W.M.B, căsătorie și divorț, 1965, pagina 4)

    Apostolii au stiut ca el este Fiul lui D-zeu:
    Ioan 1:34 Şi eu am văzut lucrul acesta şi am mărturisit că El este Fiul lui Dumnezeu.”
    Faptele apostolilor 9:20 Şi îndată a început să propovăduiască în sinagogi că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
    Romani 1:4 iar în ce priveşte duhul sfinţeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morţilor; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
    Romani 5:10 Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.
    2 Corinteni 1:19 Căci Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, care a fost propovăduit de noi în mijlocul vostru, prin mine, prin Silvan şi prin Timotei, n-a fost „da” şi „nu”, ci în El nu este decât „da”.
    Galateni 2:20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.
    Efeseni 4:13 până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;
    Evrei 4:14 Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – să rămânem tari în mărturisirea noastră.
    Evrei 7:3 fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârşit al vieţii, dar care a fost asemănat cu Fiul lui Dumnezeu – rămâne preot în veac.
    Evrei 10:29 Cu cât mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări sângele legământului, cu care a fost sfinţit, şi va batjocori pe Duhul harului?
    2 Petru 1:17 Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste şi slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.”
    1 Ioan 4:15 Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.
    1 Ioan 5:5 Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?
    1 Ioan 5:10 Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.
    1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.


    Isus a spus ca el este Fiul lui Dumnezeu:
    Luca 22:70 Toţi au zis: „Eşti Tu, dar, Fiul lui Dumnezeu?” Şi El le-a răspuns: „Aşa cum o spuneţi; da, sunt.”
    Matei 26:64 „Da”, i-a răspuns Isus, „sunt! Ba mai mult, vă spun că de acum încolo veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii lui Dumnezeu şi venind pe norii cerului.”
    Matei 27:43 S-a încrezut în Dumnezeu: să-L scape acum Dumnezeu, dacă-L iubeşte. Căci a zis: „Eu sunt Fiul lui Dumnezeu!”
    Ioan 5:25 Adevărat, adevărat vă spun că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, şi cei ce-l vor asculta vor învia.
    Ioan 9:35 Isus a auzit că l-au dat afară; şi, când l-a găsit, i-a zis: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?”
    Ioan 10:36 cum ziceţi voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M-a sfinţit şi M-a trimis în lume? Şi aceasta, pentru că am zis: „Sunt Fiul lui Dumnezeu!”
    Ioan 11:4 Dar Isus, când a auzit vestea aceasta, a zis: „Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu, pentru caFiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea.”
    Ioan 19:7 Iudeii i-au răspuns: „Noi avem o Lege, şi după Legea aceasta, El trebuie să moară, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul luiDumnezeu.”
    Apocalipsa 2:18 Îngerului Bisericii din Tiatira scrie-i: „Iată ce zice Fiul lui Dumnezeu, care are ochii ca para focului şi ale cărui picioare sunt ca arama aprinsă:









    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.