marți, 15 aprilie 2014

A fi... sau a nu fi… „Profet”?

Este sau nu este Branham un profet? A spus ca este sau ca nu este? 

Ne putem baza pe spusele sale in acest subiect?

Sau din nou, la fel ca si restul subiectelor din mesajul lui, dam peste zeci de contradictii cu privire la acelasi subiect? 

Eu cred ca Branham a dovedit din nou ca tot ce a spus este o adunatura de informatii plasata haotic deoarece si in mintea lui era asezata in acelasi fel. Branham a dat mereu semnale neclare, sunete nesigure. 

Chiar el spune mai jos intr-un citat, ca daca cineva face asta, el nu este vrednic de increderea celorlalti. Aici ii dau dreptate. 

Iata mai jos o colectie interesanta de citate din mesaj, colectate de Abel. 

Si comentariile dintre citate scrise cu verde apartin lui Abel.


TREI MARTORI, 51-0728
  E-65    Şi astfel, ca Profet al Tău, eu îl binecuvântez, fie ca el să meargă de aici şi să fie un om sănătos în restul zilelor sale. În Numele lui Isus Cristos. Amin. Dumnezeu să te binecuvânteze, frate. Mergi şi fii sănătos.

TOATE LUCRURILE SUNT POSIBILE CELUI CE CREDE, 53-0218
  E-16    Acum, mă credeţi voi că sunt Profetul lui Dumnezeu? Domnul Isus te-a vindecat acum. Mergi pe calea ta în bucurie. Să zicem „Mulţumire lui Dumnezeu!”

PECETEA ANTICRISTULUI, 55-0311
  E-30    Şi eu am spus: „Păi frate, eu vreau să-ţi spun ceva.” Am spus: „Eu nu sunt un Profet. Este ceea ce spun oamenii. Dar eu am spus: „Aceasta...”, am spus: „Eu sunt doar slujitorul Său.”

ABRAHAM, 55-0608
  E-89    Vrei tu să vii, doamnă? Vino! Doar un moment. Unde sunt oamenii de culoare? Tu, pe targă, mă crezi pe mine Profetul lui Dumnezeu? Tu nu ai cartonaş de rugăciune, aşa-i? Crezi că Dumnezeu îmi poate spune ce e rău cu tine? Vrei tu să mă accepţi ca Profetul tău şi să te supui mie? Atunci ridică-te de pe targă şi mergi acasă şi mănâncă-ţi cina. Isus Cristos te va vindeca. Amin.

PĂRTĂŞIE, 56-0212
  E-6    Cineva a spus: „Păi acum, frate Branham, eşti tu un apostol sau un Profet?” Eu am spus: „Eu niciodată nu am zis vreuna din ele.” Am spus: „Eu am zis că sunt un slujitor al Domnului:”

APOI A VENIT ISUS, 57-0302
  E-62    „În Numele lui Cristos, dacă voi credeţi despre mine că sunt Profetul Lui, eu vă spun aceasta, că în Numele lui Cristos, voi veţi plăti pentru păcatele voastre, dacă veţi părăsi această clădire în seara asta, fără ca să veniţi aici şi să îndreptaţi lucrurile înaintea lui Dumnezeu. Acum, dacă mă credeţi datorită viziunii, dacă credeţi că Dumnezeu mi-a vorbit şi credeţi că Dumnezeu vorbeşte prin mine, faceţi-vă drum către altar, dacă nu sunteţi în ordine cu Dumnezeu.”

-Ce avem aici? O condamnare? O ameninţare? O încercare de intimidare a celor care nu îl acceptă ca „Profet”?-

DOVADA INFAILIBILĂ A ÎNVIERII, 57-0114
  E-102    Eu nu pretind că sunt un Profet. Eu sunt doar slujitorul Său. Eu nu aş putea fi un... Eu nu sunt un Profet. Dar eu sunt doar slujitorul Său. „Darul cunoştinţei”, sau oricum vreţi să o numiţi; este darul lui Dumnezeu. El l-a dat prin har, pentru că eu nu aveam nici un merit, de unde să vină.

DEOSEBIND TRUPUL DOMNULUI, 59-0812
  21-7    Atunci voi mă credeţi Profetul lui Dumnezeu. Nu vă îndoiţi deloc. Luaţi aceste mâini cu care fluturaţi în jur şi puneţi-le peste cineva aproape de voi şi veţi vedea slava lui Dumnezeu.

CREDINŢĂ, 61-0813
  E-24    Eu nu am mai spus aceasta niciodată în această biserică... Dar, ca Profet al Domnului, eu vă spun: „Aceasta este lumina, umblaţi în ea.”

UNUL MAI MARE DECÂT SOLOMON ESTE AICI, 61-0412
  E-100   Eu vă provoc pe voi, în acele cărucioare cu rotile, să vă uitaţi în partea aceasta şi să credeţi că eu sunt Profetul lui Dumnezeu, sau – vă rog să mă scuzaţi – slujitorul lui Dumnezeu. Vă rog... Voi vedeţi, acest cuvânt îi împrăştie şi îi bate pe oameni. Eu nu sunt un Profet. Eu sunt doar slujitorul Său. Voi să credeţi aceasta cu toată inima.

- Observaţi că nu spune „un Profet al lui Dumnezeu”, ci „Profetul”! De parcă ar exista doar un singur Profet. Ca şi când ai spune „Fiul lui Dumnezeu”, care este unic. După aceea îşi dă seama că oamenii nu îl vor accepta şi o întoarce, zicând că nu este un Profet. Sau poate se gândeşte că nu ar fi un Profet oarecare, ci Profetul?-

ISUS CRISTOS ACELAŞI IERI AZI ŞI ÎN VECI, 61-0516A
  E-83    Eu mă predau ţie în Numele lui Isus Cristos, pentru ca aceşti oameni să ştie că Tu eşti Dumnezeu şi Eu sunt Profetul Tău.

-În acelaşi fel spun musulmanii că „Allah este Dumnezeu şi Mahomed este Profetul său.” Vedeţi, nu un Profet oarecare!-

BALSAM ÎN GILEAD, 61-0218
  E-4    Păi, eu nu sunt un văzător; eu nu sunt un Profet. Dar eu sunt un sărman [om] dintre Neamuri, pe care Dumnezeu m-a lăsat să îi ajut pe oamenii dintre Neamuri în aceste zile.

Nu un Profet, ci Profetul?

LUÂND PARTEA LUI ISUS, 62-0601
  757-62    De multe ori, oamenii mă consideră ca fiind un Profet. Eu nu mă consider asta. Nu domnule, eu nu [mă consider], eu nu am... Eu nu spun aceasta ca să fiu smerit, eu o spun ca să fie adevărat. Eu nu mă consider a fi un Profet al Domnului. Eu nu am această onoare. Eu cred că Dumnezeu m-a folosit pe mine în mici lucruri deosebite ca să ajut, poate, la punerea unei temelii pentru un Profet care va veni. Dar un Profet nu operează (acţionează) în felul cum operez eu, voi ştiţi aceasta. Un Profet nu este un evanghelist şi un evanghelist nu este un Profet. Un păstor nu este un evanghelist şi un evanghelist nu este un păstor. Dar Dumnezeu a aşezat în Biserică întâi apostoli, apoi profeţi, apoi învăţători, apoi păstori şi aşa mai departe. Dumnezeu i-a aşezat pe ei în Biserică şi Dumnezeu le-a dat lor o slujbă.
[...]
Dacă El m-a chemat să fiu Profetul Lui, atunci eu cu siguranţă nu deţin slujba unuia din ei. Profeţii nu evanghelizează.
[...]
Acum, aşa cum eu am făcut lucrarea unui evanghelist. (Şi aici este rugămintea/cererea [engl. „plea”] mea), dacă aceasta este plăcut lui Dumnezeu iar eu am terminat cu bine lucrarea, încrezându-mă că eu I-am fost pe plac, cerându-mi iertare pentru toate greşelile mele, atunci El mă poate chema de pe câmpul evanghelizării ca să fiu Profetul Lui. Atunci, dacă este aşa, eu voi părăsi evanghelizarea. Dar dacă El mă cheamă să fiu un Profet, eu nu voi putea fi un evanghelist. Dacă trebuie să fiu un evanghelist eu nu voi putea fi un Profet. Eu amestec cele două slujbe. Aceasta este ceea ce m-a frământat [engl. „fussed about”] pe mine mereu.
[...]
Vedeţi deci fraţilor, acesta este motivul pentru care nu mă numesc pe mine un Profet. Eu nici măcar nu sunt în slujba vreunuia din ei.(!)

- În predica „Stând de partea lui Isus”, Branham vorbeşte mai mult despre sine şi lucrarea sa. Deşi se consideră mai degrabă „un evanghelist” decât „un Profet”, speră ca Dumnezeu să-l „promoveze” la rang de „Profetul lui Dumnezeu”. 

Frământarea aceasta se întinde pe multe pagini în această predică. 


De fapt, era dorinţa şi visul lui de a fi „Profetul lui Dumnezeu”, vis pe care îl confunda cu realitatea, aceea că era un om înzestrat cu calităţi de clarvăzător. În psihicul lui Branham exista acest conflict interior între realitate şi dorinţe, idealuri. 


Cu toate că subconştientul lui cunoştea că nu este „Profetul lui Dumnezeu” ci doar un om mai deosebit decât alţii, el visa să devină „Profetul”, ba chiar singurul în măsură şi autorizat de Dumnezeu să-i transmită oamenilor voia Sa. 


Când le spunea acestora: „Mă credeţi pe mine Profetul lui Dumnezeu” nu o făcea pentru ca aceştia să aibă mai multă credinţă, ci pentru ca să se convingă el însuşi. Cu alte cuvinte, se hrănea (ca un vampir energetic) din credinţa celor din rândul de rugăciune. Un clarvăzător sau un vindecător bio-energetic serios nu va pretinde niciodată pacienţilor săi să-l creadă „Profet”.

Totuşi, conştientul niciodată nu va putea domina subconştientul (care ştia exact cine este el); astfel se explică de ce Branham a devenit depresiv, nevrotic, violent (în vorbire), ameninţător, iar în final i-a condamnat şi îndepărat pe toţi cei ce nu l-au acceptat aşa cum se visa el.-

JEHOVAH JIREH, 62-0707
  213    Ascultaţi! Mă credeţi pe mine că sunt Profetul Său? Eu nu am mai mărturisit aceasta până acum. Dar eu cred că spunând-o, oamenii vor înţelege şi vor şti ce încerc să vă aduc. Sunt oameni aici înăuntru care mărturisesc că Creştinismul ar trebui să fie chiar aici. Vino, nu vrei tu? Lasă-mă să te întreb cum o veţi face voi vreodată? Voi nu veţi mai primi niciodată un alt semn. Acesta este el. AŞA VORBEŞTE DOMNUL. Ar face un Profet al lui Dumnezeu o afirmaţie ca aceasta, dacă nu ar fi adevărat? Voi aţi primit cel mai mare semn, şi ultimul semn înainte de apariţia lui Cristos.

TREI FELURI DE CREDINCIOŞI, 63-1124E
  249  Şi eu nu am ştiut-o, apoi, stând în acea încăpere, Domnul mi-a descoperit-o.  Şi eu am păşit drept afară acolo. Şi mulţi dintre voi eraţi acolo. Eu am spus: „De ce ar spune un om un lucru ca acesta, dacă Cuvântul...” Acum, vedeţi, Eu niciodată nu am spus că aş fi un Profet; el a spus-o.

  250 Şi Profetul, cuvântul „Profet”, „văzător”, Vechiul Test-... Acum, versiunea engleză de „Profet” însemnă un „predicator”. Dar un „văzător” în Vechiul Testament era un bărbat care avea „interpretarea divină a Cuvântului” şi era dovedit prin Cuvântul care venea la el şi el îl prevedea.


Definiţia în limba engleză engleză după dicţionarul online Cambridge:

Profeto persoană despre care se crede că are o putere specială, care îi permite să spună ceea ce un zeu doreşte să spună oamenilor, în special, lucruri care vor avea loc în viitor.



DE CE MICUL BETHLEHEM, 63-1214
  155    Cineva a spus în altă zi: „De ce, noi credem că tu eşti un Profet.”
  156    Eu nu am spus niciodată aceasta. Eu nu spun. Eu nu sunt un Profet. Eu sunt doar slujitorul lui.
  
ÎNSEMNUL, 64-0308
  179   Acum mă crezi pe mine Profetul Său? Eu o voi spune oricum. Crede şi tu vei fi vindecat.

 AMNEZIE SPIRITUALĂ, 64-0411
  198    Aici, nu cu mult timp înainte, a venit un mare slujitor adevărat şi a zis: „Eu vreau să-mi pun mâinile peste tine, frate Branham.” A spus: „Toţi te consideră un Profet.” Eu am zis: „Niciodată nu am spus că aş fi un Profet.

CINE ESTE ACEST MELHISEDEC, 65-0221E
  196    Vrei tu să te supui mie, ca Profetul al lui Dumnezeu?

CĂSĂTORIE ŞI DIVORŢ, 65-0221M
  34      Oamenii m-au numit un Profet. Eu însumi nu mă numesc un Profet, pentru că eu nu aş îndrăzni să spun aceasta.


Aici cineva a completat un cec pentru „Profetul W.M. Branham

ÎNSĂRCINAREA MEA, 51-0505
  E-40    Dacă v-am ofensat spunând aceasta, vă rog să mă iertaţi. Dar eu am simţit că aceasta poate v-a ofensat. Însă eu sunt Vocea lui Dumnezeu pentru voi. Vedeţi? Eu o spun din nou. De data aceasta a fost sub inspiraţie. Vedeţi? Şi eu m-am simţit prost prima data, dar Aceasta a repetat-o.

ABSOLUT, 62-1230M
  41-3    Absolutul femeii era Profetul; absolutul Profetului era Dumnezeu.

ESTE ACESTA SEMNUL SFÂRŞITULUI, DOMNULE, 62-1230E
  7-4    Un Profet adevărat al lui Dumnezeu va merge întotdeauna la Scriptură. De aceea el este absolut, căci trebuie să fie în felul acesta.




  
E-39   Tot ce este nesigur nu poate fi de încredere. Dacă este nesigur, nu te poţi încrede în aceasta. Pavel a spus aici: „Dacă trâmbiţa dă un sunet nesigur, cum ne vom pregăti de luptă?” Acum, nesiguranţă... Nu a fost niciodată un timp când lucrurile erau atât de nesigure ca şi astăzi. Şi tot ce este nesigur nu poate fi de încredere. Doar amintiţi-vă, tot ce este nesigur, nu poate fi de încredere. SUNETUL NESIGUR,  62-0714

Abel, Germania

24 de comentarii:

  1. Prin 1963 la o adunare din New York, ajunge si spune pentru prima data:

    "Crezi ca sunt profetul din Maleahi 4?"

    A inceput sa se autoproclame fara rusine, "Ilie restauratorul" care de fapt nu a restituit NIMIC.

    Din "Branham plagiatorul" a devenit peste noapte "Ilie restauratorul?"

    Ce comedie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Branham zice: "Dar un „văzător” în Vechiul Testament era un bărbat care avea „interpretarea divină a Cuvântului” şi era dovedit prin Cuvântul care venea la el şi el îl prevedea."

    Unde scrie asa ceva in Biblie? Asta era impresia falsa a lui Branham despre a fi un profet de aceea a copiat un model gresit plasat in mintea lui.

    Un profet in VT nu interpreta Cuvantul, ci il primea si il transmitea mai departe !

    Branham s-a apucat sa invete ore in sir, ani de zile, tot felul de istorii reformate, catolice, idei de tot felul, doctrine etc nicidecum nu a primit vreun cuvant de la Dumnezeu: "ASA VORBESTE DOMNUL !"

    Atata le-a incurcat incat noi ne-am incurcat in ele atat de mult ca nu mai avem aproape nici o sansa sa iesim din ele cu mintea limpede oameni normali, oameni echilibrati.

    Am fost deformati sufleteste, strambati din chipul lui Dumnezeu in chipul urat al branhamismului urator de oameni, urator de frumos, urator de adevar si lumina.

    Am primit un chip depresiv, nevrotic, acru, rece, copiat de Branham dupa inchipuirea sa despre un "adevarat profet" care trebuie sa urle sa condamne sa urasca pe toti si pe toate dar lipsit de Vestea cea Buna a lui Dumnezeu catre omenire care spune ca "Dumnezeu ne-a impacat cu Sine prin Hristos".

    RăspundețiȘtergere
  3. E-39 "Tot ce este nesigur nu poate fi de încredere. Dacă este nesigur, nu te poţi încrede în aceasta." = Nu te mai poti increde in Mesajul Orei !

    "Pavel a spus aici: „Dacă trâmbiţa dă un sunet nesigur, cum ne vom pregăti de luptă?” Acum, nesiguranţă..." = Tot Mesajul Orei este nesiguranta - Toata Evanghelia din Sfanta Scriptura ESTE SIGURANTA DEPLINA !

    "Nu a fost niciodată un timp când lucrurile erau atât de nesigure ca şi astăzi." = La Mesajul Orei la fel !

    "Si tot ce este nesigur nu poate fi de încredere. Doar amintiţi-vă, tot ce este nesigur, nu poate fi de încredere."
    = Adevarat spui Frate Branham si nici Mesajul Orei nu mai poate fi de incredere !

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii pot fi atat de usor amagiti. Ani de zile am luat de bun ce ni se spunea despre Branham. Cei mai multi sunt atat de usor manipulati cand vad cateva semne "supranaturale" sau vindecari de bolnavi ar urma pe oricine, parca si-au pierdut mintea, ratiunea si tot.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  5. Branham e sincer aici.

    Ce spune cu adevarat Branham despre el, cand e sincer:
    "Vedeţi deci fraţilor, acesta este motivul pentru care nu mă numesc pe mine un Profet. Eu nici măcar nu sunt în slujba vreunuia din ei."

    Cand spune asa ceva, face diferenta clara intre ce inseamna un profet din VT si ce inseamna un evanghelist cu dar de vindecare si vedenie asa cum el era de fapt.

    Pacat ca nu l-a tinut mult aceasta sinceritate si claritate.

    RăspundețiȘtergere
  6. And just then the serpent turned to me when I said that, and looked at me again. And a Voice came from above me and said, "You have been given power to bind him, the worst, or any."
    And I said, "Well, God, what must I do?"
    He said, "There's one thing you must do: you must be MORE SINCERE. (See?) You must be MORE SINCERE." (PARADOX 61-1210)
    I said, "Well, God, forgive me for my UNSINCERITY, and let me have SINCERITY." And when I raised up my hands to Him again, there was a great Something came over me, just lifted me up, seemed like that my whole body was charged with Something.

    Asta era de fapt problema. Si aici era sincer ca a mentionat-o
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant...ce vrea sa spuna despre "NESINCERITATEA" lui?

      Crezi ca Domnul ar spune "Trebuie sa fi mai sincer"? De ce nu "Fii sincer".
      Ce inseamna de fapt "mai sincer"?

      Asta pune presiune inutila pe Branham.

      Poate constiinta lui il mustra si ii vorbea din partea subconstientului care il avertiza ca a inceput sa spuna basme si inchipuiri fara numar.

      In cateva locuri, nu in contextul descris de tine, spune despre acelasi lucru ca: "un gand mi-a venit" "ceva mi-a zis" ca apoi doi-trei ani mai tarzius a spuna despre acelasi lucru "Domnul mi-a vorbit".

      Cum vezi asta? De la "un gand mi-a venit" la "Domnul mi-a spus".

      Ștergere
    2. Da clar, toata viata a incurcat "Domnul mi-a spus" sau "Asa vorbeste Domnul" cu "Ceva in mine mi-a spus"...

      Poate ca Domnul (sau vocea lui interioara) a vrut sa-i spuna "Sa fi MAI DES sincer", nu "MAI SINCER". Adica sa nu iti furi singuri caciula, sa nu te dai "Profet" daca nu esti...

      ABEL

      Ștergere
    3. Asta arata ca nu era normal din punct de vedere psihologic.Unii predicatorii care strang oameni in jurul lor ajung sa se creada vocea lui D-zeu pe pamant.Diferite voci din mintea lor care intra in contradictie cu ceea ce cred ei ,sunt puse pe seama lui Dumnezeu. Evident este un razboi si o dizarmonie launttrica care atinge sfera patologicului.

      Poate totusi o mica licarire divina era pe acolo,care ii soptea sa o lasa mai moale cu acest cult al personalitatii si a grandomaniei mistice.Nu de alta dar a mai fost unul in istorie pe care oamenii il aclamau ca si ""Glas dumnezeiesc"" si a sfarsit mancat de viermi.

      ""Cui i sa dat mult si se va cere mult"". Si ""cel care a gustat darul Duhului Sfant ....si a picat nu mai poate fi reanoit iarasi fiindca rastigneste din nou pe Isus pentru el"". Citat din memorie din Evrei.

      Deci sa luam ceea ce este bun si care ne indreapta pasii inspre DOmnul Isus si inspre trairea Evangheliei Sale,daca e ceva in predicile lui WMB vrednic de luat.Si restul lucrurilor nedovedite sa fie aruncate la gunoi.

      ""Evanghelia este puterea lui D-zeu...."""si nu semnele,fotografiile si povestile nascocite in jurul lui Branham.

      Sa nu uitam ca ""Harul si adevarul au venit prin Isus Hristos"".

      Faptele Apostolilor 12

      21 Şi într'o anume zi, mai dinainte rânduită, îmbrăcându-se Irod în vestmânt regesc şi şezând în tribună, le vorbea;
      22 iar poporul striga: „Glas dumnezeiesc este acesta, nu omenesc!...“ .
      23 Şi îndată îngerul Domnului l-a lovit, pentru că nu lui Dumnezeu I-a dat slavă. Şi mâncându-l viermii, şi-a dat sufletul.""

      Ștergere
    4. Exact aşa este, foarte bine ai tras concluziile, frate.

      Cu cât cineva are "vedenii" mai multe sau in jurul lui se întâmplă lucruri "supranaturale" mai mari, cu atât exista riscul "deraierii mistice". Cine nu are experienţă, este tentat a se crede ceva mai special. Foarte grav, când se rostesc atât de uşor cuvintele "Aşa vorbeşte Domnul"...

      Dumnezeu la urma urmelor "vorbeşte" oricui, dar numai la foarte puţine persoane speciale din Biblie "Gura către gură". "Comunicaţia" cu Dumnezeu poate fi atât de distorsionată si bruiată de propriile experienţe, dorinţe, cunoştinţe, etc. ca şi o conversaţie telefonică unde semnalul nu e bun.

      Dacă cel care "comunică" cu Dumnezeu mai este si un pic mândru sau susţinut de "lucrări supranaturale", vă puteţi imagina ce repede apar "mesaje" pe care Dumnezeu niciodată nu le-a transmis în felul acesta. Un profet adevărat ar trebui să cunoască lucrul acesta. Iar un om cu daruri deosebite, viziuni sau vise, ar trebui să spună mai degrabă: "In inima mea ceva mi-a vorbit" - fiind conştient că orice informaţie de sus poate fi alterată de gândurile de jos...

      ABEL

      Ștergere
    5. Așa este. Dumnezeu sau Isus nu vorbesc propriu-zis cu oamenii,așa cum susține de ex. Ewald Frank.

      Ștergere
  7. Branham nu a zis niciodata ca e proroc :)))))

    389 Veniţi aici, unde, ca proroc al lui Dumnezeu, vă vorbesc în Numele lui Hristos şi vă spun că El este aici, cu braţele deschise, gata să dea oricărei persoane tot ceea ce cere şi Săgeata eliberării depline.

    RăspundețiȘtergere
  8. CÂT TUPEU???


    ÎNSĂRCINAREA MEA, 51-0505
    E-40 Dacă v-am ofensat spunând aceasta, vă rog să mă iertaţi. Dar eu am simţit că aceasta poate v-a ofensat. Însă eu sunt Vocea lui Dumnezeu pentru voi. Vedeţi? Eu o spun din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. smeritul Branham se declara singur ca e vocea lui Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Se vede ce voce a lui Dumnezeu era. A lăsat in urmă doar fanatism si mărăcini. Asta e vocea lui Dumnezeu? Nu cred. Pomul bun se cunoaște după roade. Culeg oamenii struguri din spini si smochine din mărăcini?

      Cuvintele lui Isus sunt mereu actuale, fie că vorbim de Branham sau Frank. Cine înțelege bine, cine nu asta e... Persistă in eroare si întuneric.

      Ștergere
    3. " Un înțelept învață un fiecare zi câte ceva, in timp ce prostul crede că le știe pe toate".

      Ștergere
    4. Vorbind de înțelepciune, de ce in predicile lui Branham nu găsim nimic despre înțelepciune si sfaturi înțelepte? Si cu toate astea a avut îndrăzneala să spună că a fost condus de Duhul Sfânt...Știți cum i se mai spune Duhului Sfânt? Mângâietorul. De ce oare?

      Dacă predicile lui erau inspirate aduceau alinare si mângâiere spirituală.

      Dar ele aduc doar amărăciune, frustrare, nervozitate si răutate cu Biblia in mână.

      Peter

      Ștergere
    5. De ce?

      Pentru ca lui Branham i-a cam lipsit Intelepciunea (si Priceperea)...

      In schimb nu a dus lipsa de Orgoliu si Aroganta (combinata cu Ignoranta) :D

      Ștergere
    6. Nici nu e de mirare că a murit mai rău ca un câine.. Halal moarte, pentru cineva care pretinde că a fost profetul Ilie din Maleahi. Parcă ar fi fost mai degrabă o pedeapsă, si nu o moarte bună, demnă si liniștită, dacă ar fi fost cine a pretins că e.

      Imi vine in minte un proroc mincinos din Biblie, care ar fi fost sfâșiat parcă de niște lei, din câte imi amintesc. Am scris din memorie. E pe undeva prin VT relatarea.

      La urma urmei asta e o moarte normală, pt cineva despre care se spune că a fost cel mai mare slujitor din NT? Hai să fim serioși. E mai degrabă a unui ticălos, escroc si șarlatan.

      Peter

      Ștergere
    7. Intelepciunea este cel mai mare dar in Biserica...ma rog, ar trebui sa fie in fiecare adunare. Branham a predicat mereuimpotriva la intelepciune. Asta nu a fost deloc intelept din partea lui.

      Ștergere
  9. "Acum, dacă mă credeţi datorită viziunii, dacă credeţi că Dumnezeu mi-a vorbit şi credeţi că Dumnezeu vorbeşte prin mine, faceţi-vă drum către altar, dacă nu sunteţi în ordine cu Dumnezeu.”

    Oare nu ar fi trebuit sa spuna ca "DACA VRETI SA AVETI O VIATA NOUA CU DUMNEZEU, DACA VRETI SA AVETI O INIMA NOUA, DACA VRETI SA CUNOASTETI PE CRISTOS, DACA AVETI VREO NEVOIE, PROBLEMA, etc sa veniti la altar"? Observam si aici cum ii lega de oameni de el si de asa zisa slujba lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Lumea nu se îngrămădeşte decât în jurul vânzătorilor de iluzii."
      Emil Cioran

      Ștergere
  10. Viziuni vise... Scrie clar să nu ne ghidam după acestea. Așa se ajunge la excese si fanatism. Din păcate branhamismul in loc să moară odată cu moartea lui Branham, el continua să existe si să spele creiere sincere si nevinovate.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu e spiritualitate ci vanitate.

      VANITÁTE, (2) vanități, s. f.
      1. Ambiție neîntemeiată; dorință de a face impresie; orgoliu, trufie, îngâmfare, înfumurare.
      2. (La pl.) deșertăciune, zădărnicie. – Din fr. vanité, lat. vanitas, -atis. [DEX '09]

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.