joi, 29 mai 2014

Mireasa inexistenta si Ilie inchipuit

Dupa seria de mesaje extraordinare din ultimul timp ale fratilor eu am fost mult schimbat si lamurit si mai mult ca sunt pe drumul cel bun ca am parasit secta si mesajul lui Branham. 

Am primit cateva marturii, emailuri si telefoane de la frati care au parasit sau sunt pe cale si ei sa iasa din "mesajul orei'.


Azi noapte am simtit indemnuri puternice sa scriu despre ceva. 


Este vorba despre "Mireasa inexistenta si Ilie inchipuit". Ilie si Mireasa doua idei din Biblie, cu totul falsificate care ne-au ratacit total de la adevarul sfant.


Va rog fratilor, nu va bateti joc, inainte de a studia si compara cu Biblia. Apoi faceti comentarii pe subiect.


In literatura de la mesaj, acum si pe internet, circula foarte multe imagini nu doar cu Branham ci si cu "mireasa". 

Aceasta mireasa este facuta, desenata, dupa cuvintele lui Branham ca va fi o "mireasa Cuvant a carei rochie este Cuvantul" referindu-se probabil la ce spune apos. Pavel cu privire la "imbracati-va cu Cristos" iar pentru Branham si urmasii lui, Cristos in ziua de azi este "mesajul orei" "cuvantul orei".

Ce periculos joc de cuvinte. Observati pericolul de a aduce pe oameni la un dumnezeu fals? 

Ca daca acel "Cuvant" -adica mesajul-, nu e perfect, si s-a dovedit ca nu e, atunci ei au un cristos-cuvant fals, unul inchipuit si haotic pe care il promoveaza si caruia i se inchina. 

E grav acest lucru? Eu zic ca da. Foarte grav!

Cristos la care se refera, este exact cum este si cuvantul pe care Branham l-a adus daca ei il numesc astfel, adica fals.


Ieri am vorbit cu o persoana foarte draga mie si care e la mesaj. 

Ajungand la subiectul ca rapirea este dupa necazul cel mare, am inceput sa vorbim de mireasa deoarece si aici ca de multe alte ori, am auzit fraza arhicunoscuta si incorecta din mesaj: "Ce mire isi lasa mireasa in necaz?" ca argument ca mireasa ar fi rapita inainte de necaz.

Acesta este singurul argument pueril a lui Branham si al lor.

Biblic insa, in toate versetele ne spune ca "DUPA ACELE ZILE DE NECAZ....Fiul Omului se va arata....si va trimite pe ingeri sa dupa alesii Sai...." (nu dupa mireasa Sa) 

Aici pe blog poti studia si tu in 3 articole acest subiect despre rapirea dupa necaz: Rapirea inainte sau dupa Necazul cel mare

Concluzia mea este ca nu exista nici o mireasa in sensul in care branhamistii au format-o. Mireasa este doar o inchipuire. Este doar o metafora.

"Mireasa" este o idee pe care o au fratii despre ei insisi dar fara nici un sens. Fara nici un beneficiu real. 

Ce e grav aici, nu e frumusetea metaforei, nu, ci ideea ca daca ei cred despre ei insisi acest lucru, asta ii mantuie sau ii face mai deosebiti decat altii. Un slogan nu salveaza pe nimeni. O lozinca nu schimba inima nimanui.

Doctrina si ideea "Mireasa" a devenit ca un "cult al miresei", un motiv de mandrie si aroganta. Un motiv de dezbinare. O idee fals mantuitoare. 

Ideea "mireasa" este o simpla idee despre ceva anume, care nu poate mantui pe nimeni, nu poate ajuta pe nimeni si mai ales nu poate duce pe nimeni la cer.


Faptul ca cineva spune cu mandrie si aroganta despre sine ca e "mireasa" nu are valoare nici cat o ceapa degerata!

Prin injectarea acestei idei, Branham ne-a facut sa ne umflam in pene, crezand in mod fals ca devenim ceva special, daca ne numim pe noi insine "mireasa" si dispretuind alti oameni si crestini in acelasi timp.

Da, mireasa in Biblie este doar o metafora, dar nu o realitate. Si intr-un loc in Biblie, este numita simbolic (Mireasa) Sotia Mielului, Cetatea Ierusalimul ce coboara de sus, dar asta nu e pentru branhamisti.

Prin propovaduirea zilnica a acestor invataturi fanteziste false despre "mireasa" si Ilie, noi am fost tinuti departe de Tatal nostru. 

De aceea eu in 25 de ani nu am auzit nici o predica nici la Branham, nici la Coleman, nici la Blewett, Frank, nici la alti predicatori sau pastori de la mesaj despre importanta cunosterii lui Dumnezeu ca Tata, prezentat prin Duhul Sfant in asa fel incat ca sa Il cunoastem mai bine asa cum este si sa ne apropiem de El. 

Sa crestem in dragoste fata de El, in mod real, pentru ca simtim noi asta, nu doar pentru ca scrie asta in prima porunca. Nu asa. Ci pentru mai mult decat atat. Pentru ca Il cunoastem in mod personal si crestem in acea relatie care se transforma in calauzire pentru slujire. "Tatal Meu lucreaza, Eu deasemenea lucrez". E multa bogatie in asta.

Niciodata nu am auzit la mesaj predici si invatatura, studiu, despre ce inseamna relatia Tatal ceresc si noi. 
Cum se realizeaza asta? 
Cum crestem in cunoasterea Lui ca parinte, nu ca o "taina". Nu aroganta aia ca "nu exista trinitate eu il cunosc pe Dumnezeu." Nu nu. 

Nu asa, ci ceva de genul...

"Tata la ce spital vrei sa merg saptamana asta sa vindeci fizic si spiritual pe cineva?" "Ce infractor vrei sa mantuiesti saptamana asta si unde este inchis?" "Ce batrani vrei sa salvezi inainte de deces?" "Ce familie din pragul divortului vrei sa ajuti sa ramana impreuna?" "Ce familie are batalii sufletesti si dezbinare?" 

Si El sa iti calauzeasca mintea, duhul, pasi. Nu trebuie sa fim profeti si nu stiu ce apostoli. 

Trebuie credem ca "Tatal lucreaza" in mod continuu doar sa prindem Ungerea calauzirii Sale si sa fim la dispozitia Lui in cel mai simplu sincer si autentic mod.

Neavand asta, nu am avut nici slujiri cu impact major si nimic in mod pragmatic.

Noi la mesaj L-am cunoscut pe Dumnezeu ca fiind doar "o taina descoperita de profet". 
(e de ras sau de plans?)

Asta e Dumnezeu? O taina descoperita? Nicidecum!

Dar ca relatie de familie spirituala, adanca, nu am auzit niciodata despre El nimic. Nici la Mera Romulus la adunare, nici la ceilalti din Cluj, din alte orase sau alte tari. Nimeni nimic. De ce? Pentru nici Branham nu a spus ceva real despre Dumnezeu ca Tata. Ca Tatal nostru nu stim nimic despre Dumnezeu de la Branham.

Branham ne-a tinut "orfani" de Tata, injectand in noi ideea de "mireasa".

Va e clar de ce este atata salbaticie, ura si mizerie la liderii de la mesaj? 

Stiti care este motivul psihologic al acestor lupte si dezbinari de ani de zile de la mesaj si lipsa propasirii duhovnicesti? 

Iata motivul: Liderii de la mesaj si noi toti, nu am experimentat dragostea Tatalui Ceresc.

Deoarece la mesaj se vorbeste doar aiureli...noi nu am patruns decat foarte rar sau niciodata in zonele spirituale, de acolo de au venit cuvintele care au schimbat istoria omenirii: "Fiindca ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA INCAT A DAT...." 

Urmasii mesajului, liderii, au fost exclusi de la accesul in asemenea zone duhovnicesti. 

De aceea poate ca 95% dintre ei sunt incruntati, nefericiti, tristi, neimpliniti, ceva le lipseste...chiar ei predica zi de zi ca nu sunt multumiti cu ei insisi. De ce nu sunt multumiti? 

Ei stiu ca inima lor nu este convertita in mod real. Inima lor nu cunoaste inima Tatalui ceresc. Inima nu a fost schimbata.

Ne-am exclus singuri ani si ani de zile de la ce are Dumnezeu mai bun pentru noi. In schimb am gandit si vorbit despre istorisiri inchipuite din mesajul lui Branham. 

Am pierdut enorm. Ani multi pierduti. Lipsa de progres pragmatic. Lipsa impactului evanghelic in societate. 

Lipsa unei organizari de calitate pentru a sluji Bisericii si nevoilor din societate.

Ideea inchipuita de "mireasa" a creat o concurenta intre noi. Vrajba.

A hranit mandria noastra ca: "noi suntem mireasa, nu voi". Si au avut loc lupte mari la Cluj si in toata tara si lumea, ura, invidie, rautate fara margini, separari, certuri, atacuri personale, acuzatii false...etc. 

Pe cand, cunoasterea lui Dumnezeu ca Tata, ar fi adus multa iubire, unitate si progres intre frati. ESTE IMPOSIBIL SA CUNOSTI PE DUMNEZEU CA TATA SI SA NU FII SCHIMBAT DUPA CHIPUL FIULUI SAU!

Atunci care e realitatea, daca mireasa e un simbol si o metafora, nu o realitate?

Realitatea biblica, conform cu Cuvantul lui Dumnezeu, este ca noi suntem fii si fiice ale lui Dumnezeu. Mai jos voi pune dovezile biblice. 

Biblia spune ca Dumnezeu este Tatal nostru si Isus este Domnul dar si este Fratele nostru mai mare, Cel intai nascut din Dumnezeu, primul Chip, primul Fiu, iesit din Tatal.

Eu vad ca fiind un lucru foarte grav, faptul ca nu s-a promovat invatatura sanatoasa despre Dumnezeu ca Tata. 

Noi toti am fost vaduviti in a-L cunoaste pe Tatal ceresc intr-o relatie bogata, frumoasa, asa cum este El si sa ne cunoastem pe noi insine asa cum suntem noi, vis a vis de pozitia noastra in El. 

Relatia personala a noastra cu Dumnezeu ca Tata, este mult mai presus decat a stii despre Dumnezeu ca El este o "taina descoperita netrinitara".

Pentru cei mai multi de la mesaj, Dumnezeu este doar atat: O TAINA DESCOPERITA NE-TRINITARA. Ce prostie. Ce orbire. Ce intunerec.

Dar o relatie autentica cu Dumnezeu s-a promovat vreodata deasupra "tainelor"? Nu. Niciodata. Dumnezeu este pentru ei "o taina revelata". Atat. 

Si in lipsa unor explicatii biblice la ceea ce cred, ei nu mai spun nimic. Tac. Sau aduc doar atacuri nesimtite. 

Ei au doar: "taine, pe care voi nu le credeti" spun ei altora. 

Daca am fi fost toti invatati sa cunoastem inima de tata a lui Dumnezeu, sa traim cu El la alt nivel...in ciuda minusurilor pamantesti, cred ca am fi fost cu adevarat oameni speciali prin ce rodim, NU PRIN CE PRETINDEM in mod fals. Este o imensa diferenta. E toata diferenta in adevar si minciuna.

Noi la mesaj am trait, sau traim intr-o inchipuire mincinoasa care doar ne mentine tonusul emotional ridicat vis a vis de dreptul la rapire prin folosirea si atribuirea acestui titlu: mireasa. 

Deci in viziunea lor, esti "mireasa"? Atunci da mergi la cer. Adica urmezi pe mesajul profetului Branham? Ajungi la cer. DAR ASTA ESTE O INSELACIUNE. 

E pacaleala. Aceste idei pur si simplu nu exista in Biblie. Asta este anticrist.

De la o frumoasa metafora - mireasa - care poate fi folosita in predici si care poate imbogatii imaginea noastra despre anumite lucruri duhovnicesti, s-a ajuns la o dogma urata si plina de trufie. 

Ei spun cu aroganta: "Noi suntem mireasa, pentru ca noi credem mesajul timpului, nu voi." 

Fara sa doreasca, si fara sa stie, fratii isi hranesc orgoliile si mandria, zi de zi cu aceste idei pe cat de banale si nebiblice pe atat de otravitoare pentru sufletul lor scump si pretios.

Sa revenim la pozele cu "mireasa" care circula printre urmasii mesajului.

Mireasa si Ilie care in realitate NU EXISTA.
Inchipuiri care produc emotii false ce amagesc credinciosii. 
In Biblie spune ca "hainele sunt albe". 
Aici sunt pline cu citate haotice si 
contradictorii ale lui Branham.
Asa zisa mireasa-cuvant inchipuita 
care nu este in stare sa dovedeasca 
nimic din Biblie ca sa sustina mesajul orei. 
Nimic !


Toate cuvintele lui Branham de pe rochia
acestei "mirese" le gasiti aici in toata
"splendoarea" contradictiilor, minciunilor si haosului lor:

Cadilacul pe care Branham nu il va accepta niciodata


A fi sau a nu fi profet



Despre Ilie s-a vorbit prea mult ca sa mai scriu din nou, dar va dau link sa vedeti ca povestea cu profetul Ilie fiind Branham este inchipuita si nebiblica. 

Articolul si dovezi clare, de netagaduit ale Bibliei, ca Branham nu este profetul promis in Maleahi 4:5,6b le gasiti aici:


Avem astfel, la mesajul orei, invataturi care nu au NICI O DOVADA BIBLICA si care au creat si dezvoltat in constiinta credinciosilor imaginatii si inchipuiri fanteziste si bolnave chiar. 

Acestea sunt motivele ca nu exista adevar, armonie, iubire, crestere si maturizare la mesaj. 

Domnul Isus ne-a avertizat sa ne pazim de profetii mincinosi caci ei ne duc in ratacire.

Ce suntem noi cu adevarat atunci? 

Cum am spus si mai sus, Cuvantul adevarat a lui Dumnezeu ne spune ca noi suntem fii si fiice ale lui Dumnezeu. (In functie de activitatea noastra sau de simbol, suntem numiti mai multe: ucenici, slujitori, temple, madulare, pietre vii, intai nascuti, etc. E corect fiecare atribut, dar ca realitate, in raport direct si in relatia cu Dumnezeu, noi suntem fii si fiice ale Lui.)

In toata Biblia nu exista doua-trei marturii, cum se cere, nici despre "mireasa" si nici despre un profetul Ilie din Maleahi 4:5,6 la neamuri.

Sa vedem acum daca avem doua-trei marturii despre ce am prezentat aici in articol, si ceea ce suntem noi cu adevarat. CU ADEVARAT, ma refer, NU INCHIPUIRI. Da, avem.

Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;



Romani 8
16 Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.


17 Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.

2 Cor 6:18
"Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.”

Duhul de infiere din noi nu spune nici "mireasa", nici "profet", ci spune: AVA!

"Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!”

Pentru ca la mesaj, si nici Branham, nu au predicat acest adevar, ei nu au primit duhul de infiere, deci este foarte posibil ca cei care urmeaza mesajul sa nu fie inca copii ai lui Dumnezeu.

Spun asta pentru a-i ajuta sa fie siguri si sa isi cerceteze de credinta lor personala cu Cristos, deoarece BRANHAM SI ILIE SI MIREASA SI ALTE IDEI NU AU CAPACITATEA DIVINA DE A SALVA PE NIMENI. 

Deci este foarte posibil ca voi sa nu fiti nici macar salvati inca, cum credeti ca veti fi rapiti la cer sau ca veti fi nu stiu ce mireasa inchipuita?

Multumesc Tatălui Ceresc pentru cercetarea si indemnurile acestea de azi noapte. Eu am avut trairi frumoase vis a vis de acest subiect bogat. 

Sper ca va ajuta si pe voi. Daca ma cunoasteti stiti ca imi pasa cu adevarat de voi. Cercetati va rog ce am scris. Credeti doar daca este adevarat.


Dupa zeci de ani de ratacire in fanteziile mistico-religioase ale lui Branham si ale altora, sunt sigur ca El ne vrea ACUM intr-o relatie adevarata, simpla, autentica, reala, roditoare, pasionata, constructiva cu El si unii cu altii, asa cum este un tată adevarat cu fiul sau si cum sunt fratii adevarati ai lui Isus intre ei. 


Dumnezeu nu mai vrea sa traim o relatie imaginara cu lucruri inexistente, inchipuite, fanteziste, nebiblice, care nu ne duc nicaieri deoarece Dumnezeu nu va onora minciunile nimanui ci va onora numai Cuvantul Sau.

Sa ne pazeasca Dumnezeu sa nu fim noi aceia care alearga dupa istorisiri inchipuite si nu dupa Cuvantul lui Dumnezeu:


"ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor. ... urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite" (2 Timotei: 4:1-3)


“Prorocii lor prorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat poruncă şi nu le-am vorbit; ci ei vă prorocesc nişte vedenii mincinoase, prorociri deşarte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor.” (Ieremia 14:14)

170 de comentarii:

  1. A face o slujbă lui Dumnezeu fără a fi voia Sa

    William Branham, Jeffersonville, Indiana, SUA
    18.07.1965 - dimineața


    Sã rãmânem un moment în picioare pentru rugăciune. Să ne plecăm capetele. Doamne, în această dimineață suntem bucuroși să fim din nou în casa lui Dumnezeu, pentru o altă adunare...

    --------------------
    Aşa vorbeşte Domnul: "Cerul este scaunul Meu de domnie, şi pământul este aşternutul picioarelor Mele! Ce Casă aţi putea voi să-Mi zidiţi şi ce loc Mi-aţi putea voi da ca locuinţă?

    Toate aceste lucruri doar mâna Mea le-a făcut şi toate şi-au căpătat astfel fiinţa - zice Domnul. - Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă şi are duhul mâhnit, spre cel ce se teme de cuvântul Meu. Isaia 66:1~2

    Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. 1 Cor. 3:9

    Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?
    Dacă nimiceşte cineva templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt, şi aşa sunteţi voi. 1 Cor. 3:16~17

    Cum se împacă templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: "Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu." 2 Cor. 6:16

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu. 2 Tesaloniceni 2:3~4

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branhamistii din sec. XXI nu mai au nevoie decat de tastele CTRL, C si V ca sa dea copy paste la plesneala. Ei nici macar nu citesc (sau nu inteleg) despre ce e vorba aici si nici nu stiu sa raspunda fruos (pentru ca nu au ce). Ca sa se afle in treaba mai trag din cand in cand un text ca tot nu au ce vorbi.

      Data viitoare Simeone, poti sa dai paste si la cartea de telefon, e tot acelasi lucru.

      Asta numesc eu "A face o slujba lui Dumnezeu fara ca sa fie voia Sa"

      ABEL

      ABEL

      Ștergere
    2. Asa e. Ne arata cat sunt de goi. Daca analizam slujba lui Branham chiar el a fost cel care a facut o slujba lui D-zeu fara sa fie voia Sa.

      Ștergere
    3. S-a contrazis Branham daca asta ai vrut sa arati. Dar cred ca uneori este doar ca o vorba o obisnuinta, nu un absolut.
      Ca si cum zicem si noi "unde mergi la adunare?" La cutare. la Ionica. La Florin, la adunarea lui Ioan. La Biserica lui Lica. E o vorba nu ca aia e Biserica lui Ionica.

      Sau nu am inteles?

      Fratilor. Nu sunteti ingrijorai ca frati ce urmeaza mesajul NU AU DOVEZI BIBLICE SI EI TOTUSI TAC?


      Imi fac griji. Se scufunda multi in directia opusa, gresita...percep uneori ca argumentele noastre aduse din Biblie si mesaj, sunt atat de puternice si evidente incat ei se inchid in ei insisi... Ma rog pentru ei sa reziste si sa poata gasi adevarul....

      Ștergere
    4. Aiurea Simeone.Doar insiri niste texte din Biblie si acuzi fara temei.Nu este frumos ceea ce faci.Fiecare are dreptul sa creada sau nu in Branham.Nu va pus nimeni judecatori si acuzatori peste altii.Daca descopereai neadevaruri la alt predicator charismatic imediat sareai si aratai cu degetul.De ce nu esti corect sa faci acelasi lucru si cu WMB? Fiindca sunteti atasati de un om in loc sa fiti cu inima doar la D-zeu?

      Stii cum se spune: ""omul slab cand nu mai are argumente incepe sa atace pe cel cu care vorbeste"".

      Ștergere
  2. Psihologia branhamistă (pe scurt):

    A) Introducerea cultului „Profetului” (Partea de Advertising, sau „Momeala”):

    „Ştiai că Dumnezeu a trimis în ziua de azi un Profet ca în timpul Bibliei (de fapt mult mai mare şi mai tare...) şi l-a adeverit cu o mulţime de semne, minuni, fotografii cu stâlpi de foc şi cu nori, îngeri, glasuri, vedenii, etc...”


    B) Edificarea cultului „Profetului” (Crearea de reţele, legături sau „Înrădăcinarea”):

    „WMB este cutare şi cutare personaj biblic (Moise, Ilie, Elisei, Eliezer, Îngerul Bisericii, Îngerul al şaptelea, Fiul Omului, Cristos).”



    C) Scoaterea în evidenţă şi mândria faţă de alţii (Elitismul sau „Spălarea Creierului partea 1”):

    „Noi suntem Aleşii, Mireasa, Preaiubitii, Sămânţa roială, Vulturi, Porumbei. Ceilalţi sunt ciori, găini, pleavă, neghină, curve, necredincioşi, Sămânţa Şarpelui, fii lui Cain” (scuzaţi-mă fiindcă multe alte denumiri le-am şi uitat deja)

    „Cine respectă pe „Profet” are intrare liberă în cer, chiar dacă e necredincios. Cine face servicii „Miresei” de asemenea va primi viaţa veşnică.” (Branham este noul Papă care acordă absoluţiuni iar mântuirea poate se căpăta prin fapte bune...)


    D) Subordonarea (Control şi manipulare prin frică sau „Spălarea Creierului partea 2”):

    „Necazul cel mare va fi foaaaaarte groaznic. Dar Mireasa care crede Mesajul Orei va fi ferită.” „Trebuie să citeşti sau să asculţi zi de zi Mesajul (cel mai bine în original) pentru ca să ai suficientă credinţă de răpire. Altfel vei merge în Necaz...” „Trebuie să atingi toate nivelele de virtuti pentru ca să ajungi Mireasa Cuvânt” „Dacă ai făcut unele greşeli (păcate) ţi-ai pierdut statutul de Mireasă”. „Dacă nu mai crezi Mesajul Orei eşti pierdut”. „Mesajul nu e pentru oricine, mulţi merg pe cale dar pe parcurs cad, pentru că nu sunt aleşi.” „Sunt foarte puţini care vor merge în Răpire, cam 1:1.000.000”


    E) Dependenţa, Obsesia, Psihoza şi alte maladii pshihice:

    Treptat, oamenii îţi schimbă nu doar felul de gândire dar şi comportamentul faţă de familie, rude, prieteni, alţi oameni din jur. Ei ajung închistaţi într-o lume virtuală a fricii şi a obsesiilor. Nu îşi mai dau seama că jignesc şi ameninţă pe toată lumea, şi asta nu că aceasta ar avea o problemă, ci pentru că branhamiştii înşişi au rămas cu aceleaşi probleme sufleteşti, pe care însă şi le-au acoperit cu haina elitismului şi a mândriei, dar le proictează pe acestea în luema de afară. Toţi ceilalţi sunt răi, necredincioşi, trădători, doar ei sunt sfinţi, drepţi şi buni.

    TOATE ACESTEA LE-AM CREZUT ŞI EU 20 ANI DAR SUNT DE FAPT TRĂSĂTURILE UNEI SECTE!

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred, ca din tot ce exista Bestial in lumea asta, la nivel de Amagire ,mai nimic nu se ridica la un asemenea nivel cu al lui branham....
      .......este un fel de combinatie diabolica perfecta inbracata in crestinism, ......odata toata povestea lui incepe inca din pantecul mamei cu viziuni, la 1.3 ani aude voci, din tufisuri, nasterea sa e cu efecte paranormale, intalneste pe parcursul vietii vrajitori si astrologi care prin sugestie il constientizeaza de capacitatiile sale de mediu mostenite de la parinti, se intalneste cu ingeri decazuti care il fac sa creada ca poate sa vindece orice daca numai il cred ca profet, devine un clarvazator si stie cu exactitate totul despre toti, are capacitati de magnetism asupra bolilor, hipnotizeaza si cade in transe extatice, de nici el nu mai stie de el, ramane fara vlaga pe scena dupa serviciile de vindecare, il apuca spaima de fiecare data cand ingerul ii se prezinta, are tulburari psihice, vorbeste delirant, ajunge sa se contrazica pe sine insusi, ajunge sa se creada un profet mai mare ca toti ceilalti, se promoveza pe sine insusi ca un nou mijlocitor, cuvantul sau devine o noua evanghelie, si poarta spre rapire, ameninta pe toti cei care ii se opun si nu cred ca el, devine insusi mielul prin ruperea pecetilor, face preziceri mincinoase gen 1977, copiaza alte invataturi de la altii si se si le insuseste ca fiind DESCOPERIRI , Impune cuvantul sau ca explicatie corecta a scripturii, manipuleaza si ameninta insusi proprii credinciosi prin frica si supunere Absoluta, pe toti ceilalti crestini ii desconsidera si ii ameninta cu semnul fiarei, foleseste cuvinte magice, sub o oarecare smerenie are pretentii Divine, spala creierele si le inrobeste cu literatura deliranta, este bantuit de duhurile mortilor, comunica in mod spiritist cu alte mediumuri, introduce invataturi straine provenite din mistic si ocult, promoveaza si foloseste simboluri masonice, ....... devine varful de lancie al Satanei pentru toti crestinii slabi in scripturi......este arma perfecta in a dezbina, face confuzie in cuvant, si a ratacii cat mai multi oameni de la Adevar, VANATORUL nu VINDECATORUL, facand mai multe victime decat vindecari, cu greu se poate gasi in istoria profetiilor falsi unul mai periculos ca el, este camuflajul perfect al fortelor demonice ,un pseudocrestin

      Ștergere
    2. fff bine spus Max. D-zeu v-a dat intelepciune sa vedeti aceste lucruri . nu va opriti din a scrie.

      Ștergere
  3. E) ...branhamiştii înşişi au rămas cu aceleaşi probleme sufleteşti, pe care însă şi le-au acoperit cu haina elitismului şi a mândriei, dar le proictează pe acestea în luema de afară. Toţi ceilalţi sunt răi, necredincioşi, trădători, doar ei sunt sfinţi, drepţi şi buni.

    TOATE ACESTEA LE-AM CREZUT ŞI EU 20 ANI DAR SUNT DE FAPT TRĂSĂTURILE UNEI SECTE!
    ------------------------------

    Branham, numeste casa lui Dumnezeu, Taverna in care isi exercita cu atata maiestrie planul pus la punct de artistii din spatele lui.

    Dupa cum ai vazut, am adus niste versete din Vechiul si Noul Testament in care gasim ce/cine este Templul Domnului.

    Da, dupa cum se vede, v-au prelucrat puternic si v-au zdruncinat rau duhul din voi de nu mai puteti vedea nimic. Pe langa asta, v-au facut si foarte rai. (stii pilda cu fariseii care inconjoara marea si pamantul)

    Din elucubratiile tale, imi dai o piatra cand eu iti cer o paine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu mi-ai cerut nici o paine
      2. Nu ti-am dat nici o piatra
      3. Comentariul meu nici nu ti se adresa tie. La al tau de mai sus am raspuns.
      4. Nimeni nu inconjoara marea si pamantul
      5. Nu suntem prelucrati si zdruncinati. Aceasta este o trasatura a Branhamismului.
      6. Poate Biserica lui Branham e o "Taverna" (= Cârciumă sărăcăcioasă, murdară si întunecoasă (instalată de obicei la subsol).
      7. Ma faci sa râd.
      ABEL

      Ștergere
    2. Scuza-ma!

      Cateodata din cauza sistemului de comentarii, nu poti vedea cui ii este adresat mesajul(lipsa citat).

      Domnul sa te binecuvanteze, retrag tot ce ti-am zis.

      Ștergere
    3. Nu-i nici o problema, frate Simeone. Eu am scris niste ganduri care mi-au venit dupa ce am citit articolul lui Lica.

      Mi-am dat seama ca oamenii sunt condusi sa creada ca sunt ceva mai special (Mireasa, nu conteaza cum ii spunem) si apoi li se spune ca daca cred un Mesaj vor fi feriti de necaz. De fapt nu este Branham sau Mesajul cel care trebuie sa duca Mireasa (credinciosii) mai aproape de Cristos, ci este chiar necazul care va face lucrul acesta. Nu neaparat "necazul cel mare", ci orice necaz, prigonire, lucru rau care ni se intampla ne face sa ne apropiem mai tare de Domnul. Ideea ca "Mirele isi va feri Mireasa de necaz" nu este biblica pentru ca nu este modul cum procedeaza Dumnezeu.

      Nu am inteles insa treaba cu Taverna. Am cautat prin mesaj si intr-un singur loc Branham povesteste (in 1954) cum cu 15 ani in urma au venit niste penticostali in biserica lui, au cantat niste cantari ritmate si au dansat in Duhul. Branham recunoaste ca ii judeca in gandul lui si ca se gandea ca acei penticostali din Louisville ii vor transforma biserica intr-o taverna.

      Ce ai citat mai sus din Biblie este bun si frumos. Omul este Templul (=Locuinta) lui Dumnezeu. Orice om este facut sa fie un Templu al lui Dumnezeu. Dar omul trebuie sa se lupte sa cladeasca aceasta Casa si sa o tina in ordine, ca Dumnezeu sa locuiasca cu placere in ea. Daca cineva „distruge” Casa lui Dumnezeu, cu alte cuvinte o face „nelocuibila” prin dezordinea din viata sa, atunci si omul este practic „nimicit”. Nu inseamna ca Dumnezeu il pandeste dupa colt sau ursul din povestea lui Elisei ii iese in cale sa-l manance. Omul depinde de Dumnezeu, care trebuie sa conduca. Asa cum caii conduc caruta. Daca caii nu mai sunt inhamati la caruta, aceea este „pierduta”.

      Cum se impaca Templul lui Dumnezeu cu idolii? Ce sunt idolii? Multimea, diversitatea, lipsa de unitate, dezordinea. Dumnezeu este UN SINGUR DOMN. Cand Locuinta lui Dumnezeu este parasita si Dumnezeu nu mai este SINGURUL DOMN, atunci se inmultesc idolii, creste dezordinea in casa, ca panza de păianjen...

      Cine este „omul faradelegii” si „fiul pierzarii” care se aseaza in Templul lui Dumnezeu? E usor sa spui ca e cutare si cutare. De mii de ani deja s-au facut tot felul de afirmatii si speculatii, cine ar fi „Anticristul”. Eu nu vreau sa merg atat de departe si sa arat catre vreo persoana, ci vreau sa atrag atentia, ca „noi” suntem o fiinta duala. Suntem pe de-o parte sufletul, omul interior, cel care se orienteaza, tanjeste catre Dumnezeu, cel care vrea sa tina „casa in ordine” si suntem si „carnea” sau „firea pamanteasca”. Este acea natura din noi care ne creeaza mereu probleme, pe care incercam sa „o rastignim zilnic” cea cu care ne este rusine, cea pe care mereu trebuie sa o aducem la cruce inaintea Domnului. Acesta e sablonul, asa este construit fiecare om. Ca si Cain si Abel. Gemenii de care vorbea Branham nu sunt X si Y, doua persoane diferite, ci „eu” si „EU”. Ati prins ideea? Cand „EU” am pierdut controlul si „eu” ma afund tot mai mult in pacat si faradelege, ma duc tot mai departe de Dumnezeu, care nu mai poate locui in Templul Sau (casa MEA). Atunci „eu” devin un „fiu al pierzarii” pentru ca viata mea, fara motor, caii, Dumnezeu, este „pierduta”, se duce in prapastie.

      Sper ca ati inteles deci: Biblia nu vorbeste despre UN Anticrist (care probabil va veni si pe plan global), ci de Anticristul din mine si din tine. Acela se aseaza in Templul lui Dumnezeu atunci cand il da pe EL afara. Atunci are loc „lepadarea de credinta”. Aici trebuie sa averm grija, nu sa facem speculatii la viitor. Biblia nu le face, ci ne arata cine suntem.

      Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!
      ABEL

      Ștergere
    4. Simeone si Abel salut bunavointa voastra.

      Asa sunt oamenii si fratii adevarati. Stiu sa isi ceara scuze si sa se ierte.

      A face asta, este mai placut lui Dumnezeu decat a sti tot felul de taine inchipuite si sa umbli plin de ura si rautate.

      Ștergere
    5. Concluzie de cosmar: Branham era mai interesat sa credem in ideile si trimiterea si experientele lui decat sa ne dezvoltam o relatie puternica cu Dumnezeu si sa Ii slujim. Desi a scris undeva ca el nu este interesat sa il urmam, a mintit deoarece apoi a zis mereu ca cine nu urmeaza mesagerul epocii nu beneficiaza de promisiunile epocii respective. Horror.

      Ștergere
    6. Tainele lui Pavel pentru "credinta de rapire a miresei"

      Coloseni:3:12. Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare.

      Asta da imbracaminte ! Despre astea nu veti gasi in mesaj. Asta da "rochie" de mireasa. Nu citate multihaotice si nebiblice !

      Branham nu a predicat NICIODATA DESPRE ASA CEVA !

      IN SCHIMB SI-A BATUT JOC DE ALTII CARE ERAU ASA DAR NU IL URMAU PE EL !

      Asemenea versete sunt cuvinte SF in cele mai multe adunari de la mesaj.

      Eu unul in 25 de ani nu am auzit nici un predicator, pastor etc sa vorbeasca din aceste cuvinte, sa facem studiu biblic despre importanta Cuvantului lui Dumnezeu si in aceasta directie.

      In schimb au promovat in adunare "mireasa" imaginara, 3 feluri de credinciosi, samanta sarpelui, babilonul, parul scurt si blugi pe femei si alte idei false si inchipuite ale lui Branham.

      Ștergere
    7. Ma bucur ca in sfirsit ai gasit imbracamintea cu care trebuie sa se imbrace un crestin, caci atunci cind v-am scris despre aceasta imbracaminte, ura, invidia, rautatea etc. v-au orbit ochii tie lui Viorel si lui Abel. Ma bucur sa vad ca mai cititi si in Biblie.
      IONEL

      Ștergere
    8. IOnele nu vb asa ca arati ca nici tu nu o ai.

      Ștergere
    9. Domnule IONEL, pe mine nu ma intereseaza ce gandesti dumneata despre mine sau altii. Ma minunez doar ca ne acuzi mereu si mereu fara sa aduci macar o dovada. Ai pus si tu odata o intrebare retorica despre imbracaminte la care se putea raspunde orice. Pentru ca nu am raspuns pe placul tau, mi-ai imbracat in "haina lui Cain". Altadata ai afirmat ca eu as fi spus ca "Dumnezeirea este formata din trei persoane"... Te-ai legat de persoana mea, daca este scris sau nu in Biblie despre ea...

      Ce tot ai cu noi, omule? Pentru ce am fi invidiosi pe tine sau pe Branhamisti?

      Draga Ionel, daca tu tii cu tot sufletul la Branham si la Mesaj, eu nu ma supar si nu sunt invidios deloc. Nu te urasc, ci iti doresc din inima sa fii binecuvantat si fericit pe calea ta cu Dumnezeu.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
  4. Vreau sa-i raspund pe scurt lui Abeldespre articolul pe care l-a postat acu doua saptamini in urma( eu neavind acces la internet in aceste doua saptamini) unde spune dumnealui ca cuvintele fratelui Branham unde zice ca femeia din Apoc. 17 care are pe frunte o taina si scrie ca este MAMA CURVELOR SI SPURCACIUNILOR PAMINTULUI si aceasta femeie reprezinta biserica catolica, Abel zice ca este o insulta pentru el si pentru toti trinitarii. PAI MAI ABELE ACESTEA CUVINTE DIN APOCALIPSA 17 CU PRIVIRE LA CURVA CEA MARE CARE REPREZINTA BISERICA CATOLICA NU SUNT CUVINTELE LUI BRANHAM CI SUNT CUVINTELE DOMNULUI ISUS HRISTOS CARE A TRIMES PE INGERUL LUI CA SA I LE SPUNA APOSTOLULUI IOAN. ACEASTA BISERICA ESTE MAMA CURVELOR IAR CEI CA TINE CARE COCHETEAZA CU EA FAC PARTE DIN FIICELE ACESTEI CIRVE. Sper ca nu stergi articolul respectiv asa cum ai sters comentariul din 12 Mai fiindu-ti frica sa nu vada si altii ce prostii ai scris acolo. Amin.
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e sigur ca a scris prostii. Mai degraba cred ca noi cei inspirati de adventisti gresim.
      Hai sa vedem, nu se stie.

      In primul rand Luther, adventisti martorii au adus aceasta interpretare despre Apoc 17, nu este revelatia lui Branham asa cum FALS el ne spune mintind si in aceasta tema. Si inca cei ce sunt la mesaj MINT DESPRE ASTA.

      Domnul Isus nu a spus ce spui tu.

      Stiai ca Mecca este pe 7 munti si ca islamul a ucis milioane de crestini? Uite inca o interpretare care poate fi adevarata.

      Stii ca islamul este cea mai mare amenintare a omenirii?

      Si ca ei si in ziua de astazi ucid pe crestini fie catolici si protestanti.

      Nu aveti dreptul sa luati versete ca sa acuzatii pe altii iar prin ata voi sa pareti mai buni. ASTA ESTE EROARE!

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_claimed_to_be_built_on_seven_hills

      Domnul stie mai bine.

      Ștergere
    2. Draga IONEL, iar ma acuzi fara temei? Eu nu am sters nici un comentariu de frica sa "nu mi se vada prostiile". Daca am sters de vreo doua ori ceva, a fost pentru ca nu era pus in locul unde trebuie.

      Spre deosebire de tine, care dai raspunsuri la comentarii din alte articole, eu doresc sa imi scriu comentariile unde trebuie. De aceea am sters, ca sa le pun imediat in ordine.

      Nu ma mai acuza omule. Nu ti-am facut nici un rau
      ABEL

      Ștergere
    3. Vai ce de oraşe cladite „pe 7 munţi”:

      Aman
      Atena (capitala imperiului Elen, fiara a treia)
      Barcelona
      Brisbane
      Brussel („capitala” Uniunuii Europene)
      Budapesta
      Iaşi
      Ierusalim (Orasul Sfânt)
      Istanbul (capitala Imperiului Otoman)
      Kampala
      Kiev
      Lisabona
      Macau
      Madrid
      Mecca (cel mai sfant oraş al islamului)
      Melbourne
      Moscova
      Praga
      Roma (capitala Imperiului Roman, fiara a patra)
      San Francisco
      Teheran (capitala Iranului, Persia, cea de-a doua fiara)

      No acuma, la care din ele s-a referit INGERUL? De ce neapărat catolicii? De ce nu Rusia, Turcia, Islamul, Grecia, Persia sau EUROPA?

      IONELE, iţi spun un lucru pentru cultura ta generală, este treaba ta daca crezi, nu mă interesează:
      DOMNUL ISUS CRISOTS NU A SPUS NICIODATĂ CĂ BISERICA CATOLICĂ ESTE CURVA CEA MARE.

      Nu vă este nici un pic de ruşine să ne faceţi „fiicele curvei” din cauză că nu mai susţinem Mesajul haotic, contradictoriu şi nebiblic al liderului vostru de sectă, pretinsul „Ilie” şi Pseudo-Cristosul WILLIAM MARRION BRANHAM?

      Ștergere
    4. Noua ne-a fost spus ca e sigur Roma.

      Ștergere
  5. Vreau sa va intreb ceva si la care sa raspundeti limpede si clar ati predicat si voi mesajul Fr Branham la fel cum l-am primit si noi spuneti-mi atunci daca aceasta slujba a Fr Branham din Maleahi nu trebuia sa o indeplineasca el atunci cine este acela care trebuie sa o indeplineasca?Va multumesc frumos .D.i din Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răspuns limpede şi clar: Aici pe pământ TU şi EU. Fiecare dintre noi este chemat să aducă ordine şi echilibru în viaţa sa. Noi trebuie să creăm legătura, uniunea, sudura între TATĂ-FIU sau AV-BEN din care rezuiltă EBEN sau PIATRA de temelie a Locuinţei Divine.

      În dimensiunea spirituală, există o entitate (să-i spunem forţă, energie) numita ILIE sau ELIYAHU, respectiv „Dumnezeul meu este A FI” care controlează şi pune în mişcare orice suflet aflat în lumea aceasta fizică, pământeană, aşa cum curentul (invizibil) mişcă orice aparat electric din casă sau din oraş.

      Aşa cum computerul tău este alimentat din reţeaua centrală de curent şi nu de computerul lui Lică sau al meu, tot aşa şi noi suntum mişcaţi de DINCOLO de către „ELIYAHU” care sigur există, în lumea spirituală şi nu de Branham sau Alexander Dowie sau oricare se percepe pe sine drept ILIE.

      ELIYAHU nu coboară pe pământ ca să facă treaba mea sau a ta, aceea de a restaura ordinea divină în vieţile noastre. Aceasta este datoria noastră. Aşa lucrează „ELIYAHU” prin mine şi prin tine.

      ABEL

      (P.S: Nu am predicat niciodata mesajul lui WMB. Nu a fost sa fie...)

      Ștergere
  6. Ce te face sa crezi ca acest Fr Branham nu este acest Inger al 7-lea trimis si promis acum cand vedem clar realitatea cum catolici se unesc cu protestantii si cum acest papa care personal cred ca este ultimul a venit asa cum s-a spus din america si cum se asteapta acest cutremur din aceea fasie care este gata sa se implineasca si acest lucru sau cred ca voi aveti niste basme mestesugit alcatuite si nu va bazati deloc pe acest Cuvant al lui Dumnezeu.Sincer nu ati dovedit cu nimic ca detineti si manuiti acest Cuvant ati dat doar citate din biblie si atat astept sa vad daca sunteti voi dovediti si nu doar faceti un exercitiu de defaimare falsa.Multumesc frumos pt raspuns D.i din Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce vrei, sa-ti citam din Coran?

      Papa nu e din America (USA), ci din Argentina. Si nu e ultimul.

      Si ce castigi tu daca se unesc catolicii cu protestantii?

      Si din cutremur? Ce o sa dovedeasca asta?

      Pune-te pe treaba si ordoneaza-ti viata ta cu Cristos, nu mai astepta sa ne trazneasca Sfantu Ilie pe noi, necredinciosii....

      Noi nu avem ce sa mai defaimam pentru ca Branham a defaimat totul si ne-a amagit 50 ani.

      ABEL

      Ștergere
  7. Eu nu castig nimic decat ca se dovedeste exact adevarul curvele revin la biserica lor mama de la roma si se unesc impotriva Israelului si se implineste proorocia care a fost scrisa precum si faptul caci Fr Branham este mesagerul Biserica Laodiceea caci Isus l-a trimis se dovedeste acest lucru in fata voastra desi nu vreti sa acceptati acest lucru,cum si Pavel este mesagerul Biserici Efes si va fi spre rusinea voastra.D.I din Hunedoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde ne cere Biblia sa face ce spui tu? Nu ti-e rusine sa schimbi pe Domnul cu mesagerul tau mincinos?

      Ștergere
    2. William Branham; A man sent from...

      Native american Holocaust Exterminate Them! The California Story (FULL)
      http://www.youtube.com/watch?v=bwgopN9lFpg

      After the 'discovery' of America, and the taking of 99.9% of what the Native Americans had possessed for tens of thousands of years, only several hundred thousand of the original inhabitants were left. Were 19 million or 100 million killed? No one knows and no one was counting. Whatever the number, this was the biggest genocide in the history of humankind. Hitler admired the concept of genocide that he learned from the US 'settlers', but no one in the US wants to admit this deep dark secret, which has been mostly covered up and denied since the 'founding' of this Republic.

      http://agreenroad.blogspot.ro/2013/05/19-to-100-million-native-american.html

      Wounded Knee Massacre
      http://en.wikipedia.org/wiki/Wounded_Knee_Massacre
      http://www.danielnpaul.com/WoundedKnee.html

      Sand Creek massacre
      http://en.wikipedia.org/wiki/Sand_Creek_massacre
      http://www.lastoftheindependents.com/sandcreek.htm

      The Cochecho Massacre
      http://www.dover.lib.nh.us/doverhistory/cocheco.htm

      The Brackett's Lane Massacre
      http://www.hampton.lib.nh.us/hampton/history/military/brackettslanemassacre.htm

      Native American Genocide
      http://espressostalinist.com/genocide/native-american-genocide/

      1866 General Philip H. Sheridan - "Kill the buffalo and you kill the Indians"
      http://www.pbs.org/weta/thewest/events/1860_1870.htm

      The Extermination of the American Buffalo
      http://nationalhumanitiescenter.org/tserve/nattrans/ntecoindian/essays/buffalo.htm

      http://webodysseum.com/history/killing-the-american-buffalo-in-the-1800s/

      ------------------------------------------

      Sa ucizi COPII si sa nu vorbesti nimic despre ei? Ce fel de prooroc era "Fratele" Branham mai ales ca nu era nimic de proorocit fiindca toate crimele astea s-au petrecut in trecut?

      "Fratele" BranHAM mesager? Da! Era mesagerul cu inima anorexica!

      Ștergere
    3. Lasă-i în pace, că atâta ştiu şi ei, săracii... Se agaţă de orice iluzie a minţii lor pe care visează că va deveni realitate.

      Dar de dragul discuţiei, unde scrie în Biblie că protestanţii se vor unii cu catolicii? Şi de Los Angeles unde scrie că va fi pe fundul oceanului ca şi Capernaum? Dacă nu aţi ştiut: Capernaum nu e pe fundul oceanului, nici măcar pe fundul lacului Ghenezaret. Şi ce dacă va fi un cutremur în L.A.? Biblia spune că vor fi multe... De cele din California se ştie de mult. Sunt prezise oriunde şi de oricine, înaintea lui Branham. El nu doar că a afirmat nişte falseturi, dar nici măcar nu a adus ceva nou, ce nu ar fi spus alţii înaintea sa. Astfel, dragă frate, nimic din ce ai scris aici, fie că se va întâmpla sau nu, nu dovedeşte că Branham este Mesagerul pentru Laodicea, aşa cum nu dovedeşte nici că Pavel era mesagerul pentru Efes.

      Domnul să-i ajute pe fraţii noştri orbiţi să-şi recapete vederea corectă şi să fie eliberaţi de duhul de fundamentalism şi extremism în care eram şi noi prinşi.

      ABEL

      Ștergere
  8. Eu nu castig nimic dar se dovedeste caci FrBranham este mesagerul Bisericii Laodiceea precum si Pavel este mesagerul Biserici Efes nu aveti cum sa dovediti ca este un altul.Veti fi dati de rusine prin ceea ce sustineti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Branham a murit de 50 de ani.Deci nu are cum sa FIE vreun mesager...poate A FOST ...dar nu mai conteaza ceea ce A FOST!. Mesajul lui era valabil daca el inca mai traia si introducea Biserica in rapire.Defapt asta a si visat o data!.Deci credinta in slujba lui avea legatura cu credinta lui ca in timpul lui vine Isus Hristos.

    Dar WMB a murit...de 50 de ani.Deci nu mai are nici o valabilitate viziunile lui cu mireasa si alte pseudo-vedenii...COncluzia este ca Mesajul lui WMB a fost valabil doar cat timp TRAIA Branham. Adica esenta mesajului :Ca el este mesagerul unei anumite epoci numite Laodiceea...Dar cand a murit sa terminat si misiunea lui si pretentiile lui de ILIE care iL intampina pe Domnul Isus la fel ca Ioan Botezatorul.

    Ai inteles ideea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate de aceea cei din USA asteptau sa invie Branham.FIindca asa credeau de la Branham ca el adica Branham este Ilie care il intampina pe Isus la revenirea Lui.Dewfapt si Branham a dat de inteles acest lucru!.De la el a pornit asta.Deci asteptarile acelor oameni naivi la mormantul lui Branham a plecat tot de la WMB si de la credinta falsa ca el ar fi ultimul mesager apoi vine rapirea ,si el introduce Mireasa in Rapire...

      Ștergere
    2. Eu cred ca daca venea rapirea cand el traia, sigur nu il lua din cauza multelor falsuri si erori in care a dus poporul. A MINTIT.

      Ștergere
    3. Încă se mai așteaptă ca WMB sa învie, numai ca 40 de zile nu prea ii ajung sa lege capetele dezlegate pe care nu a reusit sa le lege cât timp trăia .
      Mahomed călare, Branham în private-jet pe care n-a reușit să-l aibe în timpul vieții și câți alții Ilie or mai fi fost de a lungul timpului visând la marea slujbă.

      Ștergere
  10. Toti oamenii sa fie gasiti mincinosi si doar Dumnezeu este cel ce este adevarat poate aici doar ne regasim si noi dar cei ce practica adevarul nu au cum sa cada de mincinosi.Asta e parerea mea macar daca ar fi cineva sa invete ceva de la voi cei ce acuzati dar nu poate invata nimic.D.I din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa spune Biblia, ca TOTI oamenii sunt gasiti mincinosi doar cei de la Mesaj umbla in adevar?

      Ștergere
    2. Se pare ca inclusiv WMB a fost găsit mincinos și noi împreună cu el.
      Prin minciuna lui și a noastră adevărul lui Hristos v-a străluci și mai tare atunci când ne vom pleca și noi capetele asemenea copilului prins cu minciuna. Dacă vom proceda cu toții astfel duhul de îndurare a lui Dumnezeu se v-a pogorâ peste noi și vom fi iertați și ne vom ierta unii pe alții de minciunile care ni le-am spus unii altora și vom spune adevărul din inimă aproapelui nostru.
      Iar El ne v-a invata în asa fel ca nu vom mai avea nevoie de unul și altul sa ne învețe. Lumina lui vă străluci mai tare ca soarele în amiaza.
      Dar ce să ne facem cu lanternele stricate cu bateriile descărcate? Eu zic că nu este bine sa le aruncăm așa cum se aruncă un cotor de mar ca nu sunt biodegradabile. Trebuie sa reciclam cu înțelepciune dacă vrem sa trăim într-un mediu curat, nepoluat.

      Ștergere
    3. Frumos ai grăit, frate Viorel. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să ne spunem din inimă adevărul unul altuia, fără să căutăm să învăţăm pe alţii, fără să ne certăm, să ne acuzăm şi să ne facem rău unul altuia.

      Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi să ne ajute să reciclăm tot răul, să-l transformăm în bine spre strălucirea slavei Sale în Isus Cristos.

      ABEL

      Ștergere
    4. Viorele, trei surcele , vrei sa faci un foc cu ele ,dar ma tem ca tu vei vrea chiar " sa ari cu juncana mea "(Judc.14:18) Altfel, ce-i vrut sa zici prin indemnul "Eu zic că nu este bine sa le aruncăm .......Trebuie sa reciclam cu înțelepciune dacă ....."

      Ștergere
    5. http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/06/01/mesajul-nu-e-haotic-pentru-cine-nu-i-habotnic/
      vezi ce zice un berbec , care nu-i tocmai zevzec , daca el stie ceva , precis ca nu va tacea , ci la vremea potrivita va raspunde la " ispita ", ca sa nu triumfe omul ci sa cada , precum pomul putrezit la radacina de prea multa apa lina ce-a baltit in jurul lui , nedrenata , cum sa-ti spui , ca sa poti sa intelegi , folosind CUVINTE-ntregi , fiindca din "ploaie " prea multa te-ai uscat .....si cin' te-asculta zice doar : " pacat, pacat .. ce-a avut si ce-a ratat ! "

      Ștergere
    6. ""Fratele William Branham a prezentat cea mai documentata biblic invatatura crestina , prezentand toate variantele gresite si argumentand fiecare corectare pe care o primea de la Ingerul Domnului , care l-a calauzit in toate adunarile, dovedind insarcinare lui ca Mesager prin lucrarile Duhului Sfant, asa cum a fost prevestit ”"

      Si toate oile sa zica:
      BE HE HE HE HEEEE

      Ștergere
    7. ""Fratele William Branham a prezentat cea mai documentata biblic invatatura crestina... ”"

      CEA MAI MARE MINCIUNA.

      ARATA-MI O SINGURA INVATATURA DOCUMENATTA BIBLIC DE CATRE BRANHAM.

      Ștergere
    8. Nu ti-a mai prezentat nimic Behaitul. Nici macar o singura invatatura documentata biblic, asa cum ai cerut.
      S-a facut ca ploua...a paguba... comediantul blogului.

      Ștergere
  11. O altă taină, şi aceasta o spun cu temere şi nu mi-o socotesc mie, ci Îngerului lui Dumnezeu, este sămânţa şarpelui, care, la fel, a rămas o taină ascunsă de-a lungul anilor. (ACESTA ESTE TIMPUL, DOMNILOR? (Sirs is this the time?) Jeffersonville, 30.12.1962 William Branham.)

    Iata ca s-a dovedit mincinos si antibiblic acest inger de lumina! Doar stiti ce spune Biblia despre "ingerii de lumina"
    2 Corinteni 11:14 Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult inainte sa apara "proorocul" cu "tainele":

      http://en.wikipedia.org/wiki/Join,_or_Die


      ----------------
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Christian_protestor_at_Tea_march_2009.jpg

      Ștergere
    2. Branham zice "a rămas o taină ascunsă de-a lungul anilor." ce comedie.

      cum poate fi atat de mincinos si mediocru vadit si totusi oamenii il urmeaza la pierzare?

      Ștergere
    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Serpent_Seed

      Ștergere
    4. Si-a folosit influenta evanghelistica pentru a raspandi doctrine false.

      William Branham was not the first to preach the doctrine of serpent seed, but he was one of the major proponents of the doctrine in modern times. Branham was the most widely known minister of the 20th century to actually teach serpent seed and much of its spread can be attributed to him. William Branham taught that the fall of mankind resulted from Eve having sexual intercourse with an upright Beast, man-like in appearance, whom Adam had named 'Serpent'.[17]

      Because of his wide acclaim in the late 1940s and throughout the 1950s, Branham was widely followed in Charismatic and Pentecostal movements and to a lesser degree by Methodists and Baptists. His meetings, held all over the world, were attended by hundreds of thousands of people which gave him a very large audience. This popularity and influence gave him the best platform among all adherents of the serpent seed doctrine and it enabled him to spread the doctrine to the masses.

      Ștergere
  12. Va recomand cu caldura cartea "Abuz spiritual" de Marc Dupont,scoasa al editura Invatatorul 2001.

    Veti vedea modul in care lideri sinceri nu stiu ca abuzeaza poporul cu idei nebune si le manipuleaza vietile impunandu-le normele lor de viata.

    Grupuri mici izolate in special penticostale independente au suferit mult in aceste abuzuri, dar si martori, branhamisti si alte secte ciudate infiintate de cate un guru care le interzicea accesul la educatie, la socializare, bucuria si frumuseatea relatiilor familiale, colegiale etc.

    Pastorii fara educati si fara cunoasterea notiunilor de baza ale comportamentului uman pentru a ajuta au comis abuzuri si atrocitati la nivel spiritual distrugand vieti si destine de cele mai multe ori fara premedotare si in necunostinta.

    Frica, condamnarea si vinovatia esta arma de baza a diavolului in aceste grupuri amenintand ca da canu te supui ideilor de acolo esti pierdut, sau ca mergi in iad sau ca Dumnezeu te va distruge.

    Acesti oameni care doreau candva sa slujeasca sincer au devenit oameni fara suflet si fara discernamant ajungand ca sa numeasca vestea Buna a Evangheliei veste rea.

    Pastorii liderii lor nu au pregatirea necesara sa coodoneze si sa organizeze astfel manipuleaza deoarece este singurul lucru pe care l-au invatat pe strada in copilarie sau l-au vazut la prieteni in fabricile comuniste ori in casa proprie. Altceva nu stiu decat smecherie avansata la nivel religios.

    Ei si muncesc si iau zeciuiala si donatii dar bisericile lor nu propasesc banii toti intrand in unul doua buzunare crescandu-le dar numarul oilor scade chiar.

    In locul valorilor crestine ei promoveaza atitudini de elitism spiritual, isi dau nume arogante superioare, ca si cum ar fi o specie speciala care "nu se murdareste" avand prieteni sau partasie cu alti crestini sau oameni din lume."

    Ca si in multe alte secte aceasta carte se potriveste si la secta lui Branham si a abuzatorilor sai pastori.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca omul este mort si nu are nici o putere nu i se duce numele departe dar daca omul este viu atunci si dupa ce pleaca i se duce numele tocmai pentru ca este viu atunci inseamna ca are o mare insemnatate.D.i din Hd

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa unii, Branham ar fi viu. Si nu numai atat. Dar o sa vedem la articolul urmator, peste cateva zile...
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  15. Intelepciunea se odihneste intr-o inima priceputa, dar in mijlocul celor nesocotiti ea se da de gol. -La fel va fi si cu cei care zic ca sunt si nu sunt adevarati crestini.D.i din Hd Abel daca vrei sa vorbim cum te contactez?e-mailu meu este eternitate.iacob@gmail.com ar fi mai usor apoi sa vorbim asta daca cauti adevarul si pe oricine care cauta adevarul poate sa imi scrie eu nu caut un castig pentru mine si un castig pentru Impartia lui Isus Cristos.Amin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spune-ne mai bine cum facem sa iti lasam un raspuns pe blogul tau! Ca am incercat si nu merge!

      Ștergere
    2. Cine vrea sa imi scrie, poate sa o faca, dar in mod civilizat. Vreau ca sa ne respectam punctele de vedere, chiar daca sunt cu totul diferite. Intimidari, amenintari sau jigniri nu vor fi acceptate.

      ABEL
      abel.ba73@gmail.com

      Ștergere
    3. Frate din HD sa stii ca Domnul Isus Hristos este ADEVARUL,CALEA SI VIATA...Deci El sa iti fie calea ta si nu un om mort de 50 de ani!.Stii ce ne spune Domnul Isus privitor la oameni decedati? ""Lasati mortii sa isi ingroape mortii,tu vino dupa MINE"".

      Cum puteti sa ""dezgropati"" un om decedat de acum 50 de ani si sa il puneti pe un pediestal cand noi suntem chemati sa urmam pe Isus in fiecare zi? Va amagit Satana sa nu iL urmati pe ISus ci sa ramaneti blocati in trecut ,la istericalele si nevrotismul lui Branham.

      Viata lui Isus in voi produce roadele Duhului Sfant,pe cand identificarea cu un pastor decedat si muritor produce doar rautate ,ingamfare si dispret.

      Ștergere
  16. Biblia nes spune si chiar Isus ne spune ca avem nevoie de prooroci si sa ascultam de ei de aceea noi aveam un prooroc Fr Branham care a trecut la Domnul Isus la fel cum si Apostolul Pavel a trecut la Domnul Isus Cristos si daca nu ar fi fost asa astazi nu ati fi avut chiar nici voi ce sa criticati acest mesaj al Fr Branham de aceea consider ca este viu caci dupa cum au trecut 50 de ani inca mai vorbiti si criticati acest Fr Branham care noua celor de la mesaj ne este ata de drag din pricina celor vazute si auzite si care nu vor putea fi stere dara anonime macar scrie de unde esti ori iti este teama ca vei pati ceva eu personal spun cum ma cheama si de unde sunt si atat timp cat Isus este cu mine nu ma tem de nici un rau si va pot spune limpede si clar acest profet Fr Branham este Ingerul Biserici Laodiceea de aceea noi putem spune astazi ca sunt in timpul acesta de sfarsit profet si Inger.Va multumesc D.I din Hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Dan ingerul bisericii laodicea este ORB GOL TICALOS NENOROCIT SARAC SI NU O STIE.
      http://mesajul.blogspot.ro/2013/10/scrie-i-ingerului-din-laodicea.html

      Ștergere
    2. Predicile lui WMB trebuie aduse in Scriptura!.Si unde nu sunt martori sau mai rau unde Branham se contrazice -vezi povestea cu Norul-nici nu ar trebui sa fie bagate in capul altora asemenea nascociri. Nu intelegi ca suntem chemati sa il urmam pe Isus zi de zi? Ati facut alta Evanghelie din miile de predici ale lui WMB.

      Omule draga ce ai vazut tu si ai auzi din predici? "".....Fr Branham care noua celor de la mesaj ne este ata de drag din pricina celor vazute si auzite..."""??

      Nu iti dai seama ca ai facut un idol din Branham?Ai fost tu acolo in Ohio in anii 33?Ai vazut tu acel Nor si ingerii din el? Norul acela dupa vreo 2h sa aplatizat total si a ramas doar o fasie lunga pe cer. Nu realizezi ca ai inghitit gogoasa lui Branham si exagerarile lui iesite pe banda rulanta?

      Ștergere
    3. Si de cand prorocul Ilie este inger in perioada Harului? Ultimul ""Ilie"""a fost Ioan Botezatorul.De aceea si scrie ca ""Prorocii au tinut pana la Ioan.."".

      WMB a fost doar un simplu vindecator cu invataturi preluate de la altii.Dar spre sfarsitul vietii a inceput sa aiba pareri mai mari decat i se cuvine adica sa se creada un proroc din perioada vechiului testament.

      Ștergere
    4. Si mai lasatine cu amenintari dinastea ieftine si de prost gust.Credeti ca D-zeu se uita in gura voastra si va place pe plac ? Aveti si dorinte dracesti,dupa cum vad.In loc sa urmariti pacea voi semanati doar frica ,blesteme si alte lucruri urate Domnului.

      D-zeu este Dragoste si Dragostea Suprema.El ne-a primit pe toti in Hristos.Si in dragoste nu este frica

      Cuvintele voastra parca vin din alta sursa...de acolo de unde a venit si grandomania lui Branham de a ajuns sa se creada seful unei super rase.

      Ștergere
    5. Branhamismul,frankismul-Gogoase infuriate.

      Ștergere
  17. Sunteti de-a dreptul entuziasmati ca faceti o fapta buna criticand degeaba pe cineva care a facut un lucru maret si demn de lauda pentru Isus dar va spun sincer si deschis celor anonimi care nici macar nu au curajul sa spuna cine sunt personal nu va cunosc dar va spun sigur apogeul vostru este aproape.D.i din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pleaca domle de aici ca esti deplasat rau .Crezi ca D-zeu se ia dupa gura ta? Ati uitat de Evanghelie,de pocainta,de faptele bune pe D-zeu le-a randuit sa umblam in ele(Ap Pavel a spus asta nu eu!),de roadele Duhului si de viata spirituala plina de belsug celor care iL urmeaza pe Isus,de credinta dovedita prin FAPTE si nu prin vorbe si povesti mestesugit alcatuite....sunteti doar niste robotei plini de Ego care au impresia ca pot sa judece si sa acuze pe altii pentru care a murit Hristos...va hraniti doar cu gogosile lui Branham.

      Ștergere
    2. Dupa cum decurg lucrurile se pare ca apogeul branhamismului este aproape .Mintiti lumea cu lucruri confuze si nedovedite.Lui D-zeu nu ii place minciuna mai ales cea care este plina de rautate si ingamfata.Nu te-a invatat nimeni ca nu ai dreptul si nu este nici corect sa impui la altii lucruri nedovedite sau dovedite ca fiind false? Este o chestiune de educatie,chiar educatie spirituala adica normele de conduita care ni le expune foarte bine Ap Pavel si alti apostoli.

      Reluati epistolele si cititile apoi revino aici,cand esti destul de matur sa intelegi ca nu poti acuza pe alti frati pentru niste povesti inchipuite ale lui BRanham.

      Ștergere
    3. Vad ca doar in Romania se doarme in baca , cum se spune!
      In celelalte tari se cerceteaza si se studiaza cazul, oameni chiar sunt interesati de mantuirea lor, la noi chiar daca vede ca e minchiuna, chiar sunt convinsi ca vor intra in rai pe minciuni!

      Ștergere
    4. Confortul psihologic este mai mare decat curiozitatea si dorinta de a vedea de unde isi imprumuta Branham invataturile sau daca sunt adevarate experientele lui cu ridicarea in Nor ,cu voci la raul Ohio dar care nu le-a auzit nimeni....etc.Poate si banutii care vin din zeciuiala sunt un motiv si/sau legaturile in USA,in Germania la Krefeld...deci primeaza motive pur umane,pragmatice.Dorinta de adevar se pare ca lipseste...ca un om care doarme si viseaza frumos ca el ar fi ceva deosebit,o specie unica in univers.Si cand vine cineva si il scutura sa se trezeasca el vrea sa mai doarma in continuare...

      Ștergere
    5. Branhamistii nu mai au nici un suport de cand a murit Branham adica de acum 50 de ani.Ilie care trebuia sa il intampine pe Domnul a murit. Singurii care au ramas in picioare si care mai au un "'insarcinat ""cu voce de pe geam este E.Frank.Dar sa vedem ce o sa se intample cand si Frank moare fiindca are si el o varsta...Acestia au mai ramas care se mandresc cu apartenenta la o super specie si care se simt bine fiindca au un slujitor in viata ca in "'vremurile biblice""....Dar dupa ce isi da duhul ce or sa mai inventeze? Sau Frank o sa numeasca pe altul si atunci povestea continua...? ! :)

      Oricum ar fi sectele acestea care au un ''Cap"" pamantesc si care este inconjurat de slugi ,toate sunt sortite esecului...ramane doar mandria si aroganta in adunarea lor.In rest sunt morti,fara viata,fara rod...

      Ștergere
    6. ... peste ceata de tâlhari... care mai susțin si masajul corzilor vocale...
      Câ după... s-or apuca de cântat, n-ai grijă....sau afaceri imobiliare?! . Ha. Ha. Ham. Am. Am.

      Ștergere
  18. Sunteti fara minte si nechibzuiti in tot ce spuneti atacati doar asa de dragul de a spune ceva si nu aveti nici o dovada ca este minciuna doar aveti niste speculati dar nu detineti nici un adevar asa cum nu puteti dovedi ca stalpul de foc de pe capul Fr Branham fotografiat in vazul tuturor care arata limpede ca este un trimis al lui Isus si care este o dovada ca are o pecete in timp ce voi vati gasit mai destepti sa criticati si sa vorbiti de rau mesajul si pe mesager drept cine va credeti sau credeti ca nu veti pati nimic mai devreme sau mai tarziu?Ei bine va spun limpede si clar o veti pati sigur Isus tace dar se va face dreptate.D.i din Hd Eu asa ma semnez si am curajul sa spun oricui ca veti fi aspru judecati asa precum a spus si Pavel caci dupa evanghelia lui veti fi judecati.Domnul sa aibe mila de voi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Predicile lui WMB contrazic Evanghelia Domnului.

      Stalpul acela de pe capul lui Branham a fost creat artificial.Chiar cel care a facut asta a recunoscut.A exista un articol aici unde se vorbeste despre aparatul defect in care intra lumina desi era inchis .Deci era defect.Si aceasta defectiune a creat poze cu lumini...si amagiri. In lumea asta exista milioane de fotografii cu stalpi de foc,cu sfere luminoase si alte lucruri aparute in poze. Haideti sa ii credem pe toti,ce spui? De aici porneste ratacirea:voi in loc sa ramaneti la ceea ce este scris si sa traiti evanghelia,voi ati ridicat niste poze la rang de adevar absolut. Apoi ati mai adaugat si nascocirile lui Branham cu norul acela produs de racheta...si ""meniul"" a fost pregatit. Trebuia doar servit.Evident la oameni care nu vor sa cerceteze lucrurile.

      Stilul tau de a aduce doar amenintari dar fara argumente ne lasa reci si indiferenti.Se vede ca ai ramas fara argumente si atunci treci la atacuri de prost gust.De parca D-zeu se ia dupa gura si rautatea voastra. Ce oameni limitati sunteti...sa nu spun distrusi.V-au distrus fanatismu,sectarismul si povestile unui om de acum 50d e ani.La anul se implinesc 50 de ani de cand a murit WMB iar voi tot o dati cu povestile lui de prostit adultii.

      Suntem chemati sa urmam pe Domnul in fiecare zi. Intelegi asta?

      ""De ce imi spuneti Doamne,Doamne,si nu faceti ce spun Eu?"".

      Ștergere
    2. Biblia spune ca suntem chemati la binecuvantare nu la blestem. Poti continua cu blestemele, ca biblia ramane biblie si mesajul se duce pe rapa!

      Ștergere
    3. Ascultati aici povestea aparatului foto stricat, asa cum a marturisit insasi fr. Pearry Green ca l-a prins pe Fred Sothman cu ocaua mica...

      https://www.youtube.com/watch?v=shm3TcDLpr4

      Va spun ca cei care acum mai ameninta si vorbesc in vânt o sa inchida gura rusinati dupa ce vor vedea ce le pregatesc. Doar acordati-mi inca cateva zile timp, materialul pe care il am este foarte vast, se aduna zi de zi tot mai mult de nici nu stiu ce sa mai selectez... Adi, o sa te rog sa ma ajuti un pic daca ai timp, sa traducem niste lucruri din franceza.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    4. pe cine ajuta o poza cu o lumina ? se da mantuire prin asa ceva? terminati bai branhamistilor cu prostiile ca au crescut mai marid ecat voi.

      Ștergere
    5. ivan_the_terrible11 august 2014 la 22:19

      subtirel...subtirel e videoclipu....nu zice nimic....plus Sothman e cam batran...nush cate lucruri lucide poate sa zica...no offence.

      Ștergere
    6. Nu este deloc subtirel,si spune chiar multe despre ideile haotice ale lui WMB. Este chiar elocvent si te ajuta sa iti faci o imagine din afirmatiile lui Branham despre ceea ce credea el despre lume,despre viata...etc. Tot asa a spus si despre purtarea pantalonilor scurti pana acolo incat a lasat in urma o secta intunecata si obscurantista,care nu cerceteaza ci doar accepta tot ceea ce spune "'profetul"",pana la fanatism si sclavie spirituala.

      Si ironia este ca insusi Branham a fost pozat in pantaloni scurti sau la bustul gol. Deci sa lasam ipocrizia si falsitatea la o parte si sa fim sinceri cu noi insine,macar de dragul adevarului.

      Femeilor le plac masina de spalat asa cum si barbatilor le plac automobilele.De ce nu sunt si automobilele de la satana ci doar masina de spalat? Oare fiindca Branham avea un dispret patologic pe femei si cauta tot timpul sa le acuze cu ceva? Branham denota un limbaj de frustrat sexual. In contrast cu Domnul Isus care vede latura pozitiva la Maria Magdalena si ii spune acesteia:""Fiindca a iubit mult i se va ierta mult"".

      Asa cuvinte nici vorba sa le gasesti la Branham mincinosul. Asa ca va rog ramaneti la Evanghelie si nu mai tineti partea unui om decedat in urma cu 50 de ani,care a mintit in repetate randuri ,si care suferea de nevroza,frustrare ...etc.

      Nu incepe sa o dai cu marile si magicele daruri ale lui Branham.Nu ma intereseaaza.Si nici pe Domnul Isus nu il intereseaza asa ceva,din moment ce in Matei 7 ne atentioneaza cu privire la acesti indivizi plini de daruri dar fara roade adica pomi uscati ....

      ""si secera a fost pusa la radacina pomilor.Orice pom care nu face roada va fi taiat si aruncat in foc"". Voi ati picat in capcana capacitatilor oculte ale lui Branham ,dar ati uitat invatatura sanatoasa si ceea ce ne invata Isus si apostolii.

      Ștergere
    7. In contrast cu Domnul Isus care vede latura pozitiva la Maria Magdalena si ii spune acesteia:""Fiindca a iubit mult i se va ierta mult"".

      Doar fariseii vroiau sa o linseze fiindca era prostituata.Oare Branham nu facea la fel adica linsa oamenii verbal, psihologic si emotional de la amvon?

      Mai ganditi ce credeti si apoi vorbiti.Vorba lui Solomon:: ""multe cai i se par bune omului dar in final duc la moarte"". Poate sa fie moarte fizica,spirituala,afectiva ,sociala...

      Ștergere
  19. Un profet a creat veverite pentru interese personale: Sa le traga un glonte in cap si sa fie apoi admirat de multimi pentru talentul sau vanatoresc... Suna ca o poveste din "Legendele Olimpului", unde un ZEU mândru a coborât din nou pe pamant, fiindca acolo in muntele lui se simtea prea putin adorat de muritori. Doar ca povestea nu vine din Grecia antica, ci din America secolului XX. Dar ceva in comun tot are cu legenda antica: si anume ca nu este adevarata. Nu au existat martori la treaba aceasta, nici inregistrari video. Legenda moderna inca se mai transmite prin viu grai si in scris...

    Un instalator a gasit o veverita mai mult moarta decat vie intr-un bazin si i-a facut masaj pana cand aceasta a inceput sa respire. Apoi a asteptat aproape o ora ca sa se asigure ca veverita va fi bine. Cand aceasta si-a revenit pe deplin din umbra mortii, i-a dat drumul in libertate. Aceasta nu este o poveste, ci un fapt real, pe care puteti sa il urmariti aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=QZlu0RciMU0

    Intrebare: Care dintre cei doi a facut voia Domnului? Fiul Zeului Divin sau muritorul de rând?

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai încurcat peștișorul cu veverița... se pare.
      Din câte știu peștișorul a primit masajul undelor sonore la burtică.

      Cu veverițele create relatarea mi se pare cât se poate de veridica.
      Dacă erau din altă creație decât cea relatată as fi spus ca relatarea era "vanatoreasca".


      Ștergere
    2. Hai sa admitem măcar ca era un vânător de excepție. Câ multe veverițe au fost secerate și nu numai veverițe....
      Cu ursu in schimb s-a împotmolit treaba ca ne-am fi dus cu toții să-i vedem pielea, asa ca a rămas doar la faza de proiect.
      L-au avertizat probabil alți vânători sa nu iasă din cadrul "vânătoresc".

      Ștergere
    3. Vorba aia ne-am fi adunat ca la urs.
      La veverițe sau peștișor prefer sa cred decât sa trec Atlanticul ca mulți alt

      Ștergere
    4. Pe de altă parte cred că prea mult timp ne pierdem cu vânătorul american de veverițe în timp ce neamțul și a băgat combina în holdele noastre, ca numa românii is cei mai fraieri. Nu că am ceva cu nemții, da au ei cu noi... cu evreii... cu rusii...

      Ștergere
    5. E o relatare tipica branhamista adica unde se petrece ceva si Branham pune iarasi pe seama lui D-zeu faptul ca au aparut langa in PADURE 3 veverite.Pai in padure apar veverite langa tine cand nu te astepti.Si in parcuri prin Romania apar veverite langa tine.

      Deci este doar o relatare tipica pentru Branham de a exagera si de a pune si acest eveniment normal si firesc pentru o padure ,pe seama lui D-zeu si a importantei propriei lui persoane.

      Observati ca totul se invarte in jurul persoanei lui Branham?

      Ștergere
    6. Fie cum o fi, dar vânatorul nostru nu are nici o dovada ca a impuscat veveritele aparuta din nimic in mijlocul padurii. Trebuie asadar, sa ramanem in contextul vânatoresc si sa acceptam relatarea cu un ;) din ochi

      In context pescaresc ;) ar fi totusi un motiv pentru care as trece Atlanticul, chiar si înotând:
      http://img.izismile.com//img/img6/20130221/1000/morning_picdump_311_07.jpg
      (Samânta Porcului?)

      Ștergere
    7. E tare poza.:)) .Are dovezi ca a impuscat veverite:propriile lui afirmatii :))

      Vad ca la Branham propriile lui afirmatii erau si dovezi in acelasi timp.Caz unic in istorie.Aici intra si povestea cu Ohio,cu Norul....

      Ștergere
    8. "Nu ma impusca frate Bill. Cateva momente in urma m-ai creat! Vreau sa traiesc!
      Sa simt caldura adierii vantului nu otelul rece al unui glont!" Veverita creata

      http://www.pinterest.com/pin/532902568380426134/

      Ștergere
    9. Branham se numeste pe sine DUMNEZEU IN TRUP DIN NOU.
      http://www.pinterest.com/pin/532902568380658178/

      Ștergere
    10. Oau, ce tare. Asta e o piesa importanta care imi lipsea din puzzle meu.
      ABEL

      Ștergere
    11. Astea cu ""D-zeu manifestat in trup"" ma duce cu gandul la misticismul indian.Poate de la acel mistic indian a preluat Branham multe teorii .Exista si o poza cu acel mistic pe care Branham il numea ""Cristos manifestat in trup"". E si o poza pe blog .

      Deci acest mesaj al lui Branham nu e chiar Cuvantul curat,original...si alte denumiri caraghioase,cum le place la unii sa tot dea din gura."""Mesajul"" lui Branham este defapt un amestec...poate cel mai perfid amestec dar imbracat in haina nevinovatiei.

      Ștergere
    12. I-am spus unui frate de afimatiile haotice ale lui Branham.Si el mi-a spus:fr.Branham vorbea aiurea in multe cazuri.

      Si atunci i-am spus:Pai stai putin.Nu este el Ilie care a restaurat tot adevarul?Cum spui ca vorbea de multe ori aiurea si haotic?

      La care el zice:"cel mai clar vorbeste Frank.

      _________________________________________

      No comment. :)
      Trageti voi concluziile din acest amalgam si ghiveci numit ""mesajul si mesagerul orei"".

      Ștergere
    13. Mda.Deci nu mai e ""ilie"" Branham ci E.Frank. :)) Ne-am lamurit cum sta treaba.

      Ștergere
  20. Sunteti niste oameni bolnavi la cap si nu va mai ascult balivernele voastre lansate de niste oameni de nimic care vorbaria voastra duce spre nicaieri am inteles ce sunteti doar niste umbre pe pamant purtate de valurile lumii nu aveti nici macar daruri de vindecare sau facere de bine sunteti orbi si goi si nu va vedeti voi parasi definitiv acest blog Domnul Isus sa aibe mila de voi.Adio.D.i din Hd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumiri pentru jigniri, sa iti de-a Domnul sanatate si viata vesnica frate D.i din HD.

      Ștergere
  21. Acuma am un putin timp si vreau sa-ti raspund tie Lica si lui Abel si nu va mai iau pe rind ca sunteti o apa si-un pamint. In primul rind Biblia arata in cartea proorocului Daniel despre 4 fiare care se ridica din mare. Aceste fiare sunt 4 imparatii mari care au facut sau vor face prapad pe pamint.
    1) Prima fiara semana cu un leu si reprezinta imperiul BABILONIAN.
    2)A doua fiara semana cu un urs si reprezinta imperiul MEDO-PERSAN.
    3)A treia fiara semana cu un pardos si reprezinta imperiul GRECIEI
    4) A patra fiara care era mai deosebita decit toate reprezinta imperiul ROMAN care din roma pagina a trecut in ROMA PAPALA.
    Asa cum ai scris Abele Roma papala este a 4-a imparatie si apostolul IOAN o vede aceasi fiara pe care a vazut-o Daniel in vedeniile lui. Adica fiara aceasta este o amestecatura.De aceea nici un oras din acelea pe care le-ai prezentat tu nu poate si nici nu reprezinta fiara din Apocalipsa 13. Daca va uitati mai cu bagare de seama nu este vorba numai despre 7 munti ci si de sapte imparati si fiara este al 8-lea si face parte di cei 7. Iar daca comparati viziunile lui Daniel cu viziunile lui Ioan, atunci toate argumentele voastre cad, cum cad prunele din pom.Iar balaurul ( care este Satan) a dat toata puterea lui fiarei(care este papalitatea) si aceasta fiara conduce femeia ( care este biserica catolica) si care este numita Mama curvelor si spurcaciunilor pamintului. Amin.
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E doctrina adventista si a martorilor preluata de Larkin partial si "imbunatattita" iar Branham a furat de la toti 3 plus altii pretinzand ca e revelatia lui.
      Lica

      Ștergere
    2. E OK. Pot sa accept ca Fiara a patra (in simbol) este Roma (in simbol). Aceasta nu e nimic nou, au invatat deja adventistii cu peste 100 ani inaintea lui Branham. Nu asta trebuie sa demonstram aici.

      Ce am spus eu ca era o jignire era afirmatia lui Branham: "Daca tu crezi in trinitate, du-te la catolici. Acolo este unde apartii tu." Am spus ca deoarece catolicii sunt considerati "curva" (de catre Branham, adventisti si altii), a trimite pe cineva la catolici inseamna a-l face curva.

      Nu era deci problema, daca catolicii sunt sau nu curva (asta putem discuta in alta parte daca vrei) ci ideea ca un frate sincer, cu Duhul Sfant, cu inima predata lui Dumnezeu, este automat trimis la "curve" daca spune "a treia persoana a dumnezeirii". De ce oare? Cum isi poate permite cineva o astfel de jignire? Mai ales daca el insusi foloseste cuvintele "a treia persoana a dumnezeirii" dupa bunul lui plac, dupa cum am demonstrat?

      Draga Ionel, citeste cu atentie articolul despre Trinitatea in Mesaj daca nu ai inteles, si daca vrei, scrie acolo ceva legat de articol. Am vazut ca nu s-a gasit pana acum NIMENI care poate spune ceva impotriva, ca doar nu am vorbit eu, ci profetul vostru iubit. De ce plecati toti capul si nu aveti curajul sa analizati sau sa-l trageti la raspundere pentru ce a spus?

      Daca nu ai nimic de spus la asta, te rog sa nu imi mai pune nici mie in gura alte cuvinte pe care nu le-am spus niciodata.

      Foarte ciudati sunteti, in loc sa va luati de Branham si de afirmatiile sale pe care le vedeti negru (saur rosu/albastru) pe alb, inventati afirmatii false si va legati de ele pe unde apucati, numai nu in articolul in care trbuie, pentru ca sa se piarda legaturile...

      Eu stiu exact ce spun, va pot spune si in somn daca vreti, si crede-ma ca nu voi lasa pe nimeni sa imi suceasca cuvintele ca sa iasa ce vrea el.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    3. Pace!

      Scuzati-ma ca intervin in acest duel.

      Acum ceva timp, cineva, nu conteaza, mi-a pus urm. intrebare:
      Crezi ca femeia si fiara pe care o poarta din Apoc. 17:7~8 este bis. romei (catolicismul), sau cuprinde si alte state cu puteri militare si politice?

      I-am raspuns dupa "invataturile" primite ca da, Roma e curva cea mare...

      Domnul Isus sa va binecuvanteze!

      Ștergere
    4. Pe ce baza i-ai spus ca Roma este curva cea mare? Ca doar nu scrie in Apocalipsa negru pe alb cuvantul Roma!.

      Toate sunt de fapt doar interpretari plecate de la Luther .Stiti de ce?Fiindca Apocalipsa a fost scrisa in imperiul roman si atribuita unui personaj inchipuit numit ""ioan din patmos"". Dar cercetatorii in ale Bibliei si-au dat seama demult ca Apocalipsa a fost scrisa in Imperiul Roman.

      Pana si numarul ""666"" inseamna defapt Nero!. Si nu papa de la Roma...

      Ștergere
    5. Fiara a patra era prima data adusa pe scena in prorocie de Daniel cu vreo 600 ani inainte de Cristos. Pe atunci nu se stia ca e Roma, dar s-a dovedit ulterior, cand romanii au devenit Imperiul Mondial.

      Pe timpul cand Ioan a scris despre Fiara din Apoc 13 sau 17, toti evreii stiau deja ca se refera la Roma, chiar daca nu a scris explicit "ROMA". Toate scrierile ebraice (Talmud, Zohar, etc.) o pomenesc insa cu numele pe ROMA.

      Si astazi, pentru Evrei "ROMA" este simbolul fiarei distrugatoare. Poate ca pana in Evul Mediu, "ROMA" pentru crestini si Evrei era Biserica Catolica. Dar mai apoi, lucrurile se schimba. De exemplu in timpul celui de-al treilea Reich, cand Evreii erau exterminati mai rau ca in vremurile romane, desi ei in continuare citesc in cartile lor "ROMA", pentru ei aceasta nu insemna nici Catolicii, nici Protestantii, ci NAZISTII.

      Conculzie: Biblia si alte carti cand au scris (sau au facut aluzie) la "ROMA", aceea era in mod primar asezat in contextul istoric de atunci. Evreii cand citesc acum in cartile lor despre "ROMA" vor transpune cadrul in realitatea cotidiana. Dar noi, crestinii (adventisti, martori, mormoni, branhamisti, etc) de ce am ramas inca cu ideea fixa de acum 2000 ani, sau acum 500 ani, cand Roma sau sa zicem Biserica Catolica mai era o putere (rea) in lume.

      Hai sa vorbim serios, ce amenintare mai prezinta Biserica Catolica astazi? Ok, ei cred inca aceleasi lucruri ca acum 1000 ani, Maria, Sfinti, etc... Dar fiecare are dreptul sa creada ce vrea el. Papa nu te obliga sa-l crezi si te lasa sa crezi ce vrei tu, chiar sa-l injuri cat vrei tu... Hai sa vedem, cand a invadat Biserica Catolica ultima data o natiune si a exterminat-o? Cand a ingradit ea cuiva sa isi manifeste religia cum vrea?

      Deci, sa fie clar: ROMA BIBLICA (FIARA) LA ORA ACTUALA NU POATE FI BISERICA CATOLICA.

      Ce va fi in continuare, nu stim. Degeaba se chinuie branhamistii sau adventistii sau martorii conspirationisti sa gaseasca legaturi intre Biserica si Stat, speculezand pe o dictatura religioasa, ca acestea nu sunt decat pure speculatii, menite sa mai tina in picioare vechea oranduire de acum 500 ani si frica de "ROMA". Astazi insa ROMA PAPALA practic nu mai exista. Papa nu mai este de mult o "fiara" care mananca copii. Dar Branham inca nu a inteles aceasta, inca mai crede ca va face cutare si cutare lucru, si Rusia va face cutare si cutare lucru. Hai sa fim seriosi. Credeti voi ca Putin are un interes sa „dea o bomba atomica in Vatican” cum tot afirma Branham? El are interesele lui, Ucraina, Crimea, China, si nu va da nici macar o singura bomba, darmite una nucleara...

      Dar pentru branhamistii si alti obsedati de "sfarsitul lumii" distrugerea este iminenta... Nu putem exclude niciodata ca nu va mai fi un alt razboi mondial, dar atunci protagonistii principali vor fi altii (UE, NATO, SUA, Arabii, Chinezii, Rusii, nicidecum o mana de bosorogi din Vatican...)

      ROMA sau FIARA din BIBLIE a existat si va exista mereu. Dar isi schimba rolul, ca pe o haina ce o schimbi. Nero, Caligula, Papa Cutare, Hitler, Angela Merkel, Manuel Baroso, Obama, Putin? Nu stiu...? Ce este astazi sau va fi maine, nu stim. Dar in nici un caz Biserica Catolica, Ortodoxa, Baptista sau Penticostala...

      ABEL

      Ștergere
    6. Imi aduc aminte cand eram la frankisti si se tot spunea ca iezuitii l-au omorat pe Kenedy.Dar apoi am aflat ca acest Kenedy a fost defapt primul presedinte catolic al Americii.Si atunci ce interes aveau iezuitii sa il omoare pe un om de al lor?

      Doar baliverne in secta asta.Mai grav este ca se preiau prostii de la Branham fara nici o lipsa de discernamant.Totul este pe feeling.Daca le place lor sa creada atunci este un adevar absolut,daca nu....este de la satana.

      Ștergere
    7. adica cu o grava lipsa de discernamant...

      Ștergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai intii vreau sa lamurim un lucru. Nu stiu daca a-ti observat ca nu vorbesc de Branham Elen w. sau Rusel. Am vorbit de proorocul Daniel si de apostolul Ioan.Vreau sa stiti ca nu sunt branhamist.Nu sunt ce am fost, nu sunt ce vreau sa fiu si nu am ajuns ceea ce ar trebui sa fiu.Lica stiu ca ai abilitatea de a te ascunde in spatele cuvintelor cind vezi ca cineva zice corect si tu ai vrea sa fie altfel.Ai scris ca MECA ar fi femeia din Apoc. 17 si ai pomenit ceva si de Islam. Eu cred ca nici tu nu crezi ce zici..CE ESTE CORECT ESTE CORECT.Tu zici ca nu este Mireasa si nu vorbeste Biblia despre Mireasa.si este doar o inchipuire si o metafora.Biblia spune in Apocalipsa 22 cu 17 asa ,, DUHUL SI MIREASA zic VINO,,...
    Apocalipsa 20 cu 9zice
    ,,Vino sa-ti arat MIREASA, NEVASTA MIELULUI...
    Apocalipsa 19 cu 6 la 9(citeste
    Abel degeaba incerci sa schimbi Cuvintul lui Dumnezeu caci nu ai nici o sansa.
    Temelia nu suntem TU SI EU. Ci TEMELIA ESTE DOMNUL ISUS HRISTOS.
    1Corinteni 2 cu 11
    ,,Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decit cea care a fost pusa si care este ISUS HRISTOS....
    Deci LICA nu le mai arunca cite un os incitindu-i si dupa aceea te uiti cum se bat si se musca unii pe altii asa cum se face in ziaristica.
    Sa stii ca as vrea sa stau de vorba cu voi nu in locur intunecoase si ascunzindu-va dupa niste nume care nu sunt ale voastre ci in fata oamenilor si noi sa vorbim si ceilalti sa judece.
    In Evanghelia dupa Ioan la cap. 3 cu 29 scrie ca CINE ARE MIREASA ESTE MIRE...
    Deci Binlia vorbeste despre DOMNUL ISUS HRISTOS ca este MIRE.Iar daca EL este MIRE trebuie sa aiba MIREASA.sau poate vrei sa spui ca si MIRELEeste o inchipuire sau o metafora
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Ionel as dori sa iti raspund eu la problema ridicata de tine.
      Eu nu pot sa imi bat joc de propria Biblie, in Biblia mea spune ca suntem fii lui Dumnezeu, asa ca concluzia mea este ca nu poti sa fi si fiu si nevasta!
      Eu o sa iti dau doar cateva texte unde biblia ne invata clar ca suntem fii lui Dumnezeu, in schimb as dori sa imi dai si tu doua sau trei versete unde biblia ne promite ca suntem sau vom fi nevasta lui Dumnezeu!

      Luca 20 :34-36 Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită; dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.

      1 Ioan 3 : 1-2 Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.

      Romani 8 :14 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!”

      Galateni 3 :25-28 După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus. Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.

      Ioan 1 :11-12 A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;

      Ștergere
    2. Draga IONEL, sau cum te cheama. Ce te intereseaza numele meu real? Daca-ti spun ca ma cheama Popescu Gheorghe te-ai simti mai bine? Eu de unde sa stiu ca te cheama intr-adevar Ionel? As vorbi tot asa cu tine si daca mi-ai spune ca esti Vasile Nicolaescu... In viata reala nu ne cunoastem.

      Daca nu vorbim de Branham, White sau Russel, atunci sa nu pretindem nici ca „Curva” sunt catolicii. Ei au spus aceasta. Si poate era adevarat, partial, in acele epoci. Cu tot respectul insa pentru Biblie, asa ceva nu a spus nici Isus, nici Ioan sau Daniel, nici ingerul care a vorbit cu ei si le-a aratat simbolurile. NU VEI GASI IN BIBLIE CA CURVA ESTE BISERICA CATOLICA.

      In legatura cu Mireasa: tu zici ca eu schimb Scripturile. Hai sa vedem ce spun acestea:


      Isaia 49:18 Ridică-ţi ochii de jur împrejur, şi priveşte: toţi aceştia se strâng, vin la tine.” „Pe viaţa Mea, zice Domnul, că te vei îmbrăca cu toţi aceştia ca şi cu o podoabă, şi te vei încinge cu ei CA O mireasă.

      „CA O” este o COMPARATIE, nu lucrul in sine


      Isaia 61:10 „Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească, şi CA O mireasă, împodobită cu sculele ei.

      Acelasi lucru ca mai sus


      Isaia 62:5 CUM se uneşte un tânăr cu o fecioară, CUM se vor uni fiii tăi cu tine; şi CUM se bucură mirele de mireasa lui, ASA se va bucura Dumnezeul tău de tine.”

      „CUM...ASA” este alt un termen de comparatie, nu descrie obiectul de comparat


      Ieremia 2:32 Îşi uită fata podoabele sau mireasa brâul? Dar poporul Meu M-a uitat de zile fără număr.

      Aici „mireasa” este termen de comparatie iar „poporul Meu” este obiectul de comparat


      Ioan 3:29 Cine are mireasă, este mire; dar PRIETENUL mirelui, care STA SI-L ASCULTA, se bucură foarte mult când aude glasul mirelui: şi această bucurie, care este a mea, este deplină.

      Aici nu spune explicit ca Isus ar fi mirele si cineva e mireasa. Nici macar nu se accentueaza RELTIA dintre mire si mireasa, ci RELATIA dintre PRIETEN SI MIRE. Si observati ca „prietenul” este acolo, prezent langa mire si il asculta.

      In ziua de azi cineva ar putea formula o comparatie si in felul urmator: „Cine are Mercedes este sofer, iar prietenii soferului CARE SUNT CU EL, se bucura cand acesta ii invita la o tura”.

      Acesta este termenul de comparatie. Apoi urmeaza lucrul in sine: „Si aceasta este bucuria mea deplina” (adica a lui Ioan Botezatorul, prietenul lui Isus, care NU ESTE, ci SE COMPARA cu un mire, ce are o mireasa, despre care nu se spune mai departe nimic...


      Apocalipsa 21:2 Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea Sfântă, noul Ierusalim, gătită CA O mireasă împodobită pentru bărbatul ei.

      Din nou „CA O” – termenul de comparatie, nu lucrul real...


      Apocalipsa 21:9-12 „ ... Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!” ... „Şi mi-a arătat cetatea Sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu,” ... „Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi la porţi”

      Aici scrie ca Mireasa e o... cetate cu ziduri si porti. Daca aceasta nu e o metafora, cu siguranta ca nu este nici Mireasa lui Branham...


      Dupa cum vezi, niciunde nu scrie in Biblie ca noi suntem numiti de Dumnezeu Mireasa. Peste tot sunt doaar comparatii, cum am demonstrat. Mai mult, cum a aratat deja Adi, peste tot in Biblie spune ca noi suntem numiti fii si fiice, copiii ai lui Dumnezeu.

      ABEL

      Ștergere
    3. Apocalipsa 22:17 Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude, să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!

      Iata in sfarsit primul si ultimul loc in care apare o „Mireasa” ca lucru real, nu obiect de comparatie. Insa nici aici nu scrie ca e Mireasa vreunei epoci, nici macar a lui Isus. Cine este asadar aceasta „Mireasa”?

      Pai mai devreme ni s-a dat raspunsul: „Cetatea Noului Ierusalim care se coboara din cer”. Ierusalimul in Biblie era comparat si el de multe ori cu o femeie „Fiicele Ierusalimului” sau „Fiica Sionului”. „Mireasa” aceasta nu e atat o constructie arhitectonica impresionanta, ci mai degraba o dimensiunea spirituala, latura noastra nevazuta, ceva din noi ce traieste dincolo de lumea aceasta, „sus in cer” cum am zice, cu Dumnezeu.

      Si chemarea „Vino” nu este chemarea miresei pamantesti catre mirele ceresc. Duhul Sfant si Ierusalimul ceresc (casa noastra, dimensiunea spirituala) striga ca noi sa mergem acolo, sa ne unim cu ea. Celui ce ii este sete (adica traieste inca in lumea fizica) sa vina si sa ia apa vietii (viata vesnica, sa se uneasca cu lumea cereasca, sa devina desavarsit...).

      Exista si chemarea omului dupa venirea Domnului si a acelei locuinte ceresti, dar abia in versetul 20: „Vino Doamne Isuse”.

      Sper ca incet incet se lamureste treaba cu Mireasa.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    4. Da asa este .Este o eroare sa astepti o constructie masiva cereasca sa se pogoreasca din Cer.Este doar un simbol al Miresei care este impodobita cu pietre scumpe adica cu diferite virtuti,calitati....Bineanteles ca aceste tablouri simbolice au puterea sa refaca unitatea omului cu D-zeu in el insusi,sa restabileasca in sine insusi ceea ce era pierdut adica armonia cu Dumnezeu.

      Si totul prin Domnul Isus Hristos.

      Ștergere
    5. Ioane ioane nu am zis ca e Mecca am gasit ca sunt multe alte posibilitati deoarece sunt multe orase pe 7 dealuri nu e musai sa luam invatatura adventista cum a facut Branham.

      Ba da eu cred ce spun. Nu cred in ceea ce intelegi tu, din ce spun eu.

      Si da, islamul este dusmanul crestinismului si INTERZICE INCHINAREA LA DOMNUL ISUS. CATOLICI NU INTERZIC ASTA.

      Crestinii s-au ucis intre ei din cauze prostesti politice, influente, putere, si mai putin din cauze religioase dar nici unul nu a interzis inchinarea la Domnul Isus Cristos ca Fiu si Domn asa cum islamul o face.

      De ex. intr-o inchisoare islamista e si un baptist si un catolic si unul de la mesaj pentru ca ei cred in Cristos ca Domn si Fiu al lui Dumnezeu si asta islamul nu accepta.

      Dpdv religios Islamul radical este singura amenintare reala a lumii civilizate si a crestinilor.

      Daca tu faci asa cum ai zis cu osul aruncat, nu inseamna ca si altii sunt ca tine. Ai si tu o minte redusa ca si branhamistii aia bolnavi ca vb asa cu mine? Sper ca nu ai. Pari lucid cat de cat.
      Dar daca ai, spune-mi ca te pot ajuta. Lica

      Ștergere
    6. Nesimtitul de Branham a adaugat la Biblie, la Apocalipsa: "Şi Duhul şi Mireasa si Profetul zic: „Vino!”

      In Apocalipsa 22:17 scrie: Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude, să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!"

      Branham s-a blestemat pe sine adaugand fara rusine. Asa a facut cu toata Biblia. harcea -parcea, varza. Ne-a atras si pe noi sub blestemele Bibliei facandu-ne sa credem minciunile si erorile sale. lica

      Ștergere
    7. Anonim 7 iunie 2014, 08:15

      "....Bineanteles ca aceste tablouri simbolice au puterea sa refaca unitatea omului cu D-zeu in el insusi,sa restabileasca in sine insusi ceea ce era pierdut adica armonia cu Dumnezeu.

      Si totul prin Domnul Isus Hristos."

      Amin. Domnul sa te binecuvanteze, frate drag!

      Acesta trebuie sa fie tot scopul vietii noastre. De aceea m-am hotarat sa scriu pe acest blog. Ma bucur ca ai putut exprima acest lucru atat de clar si concentrat.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    8. Nu doar ca am fost fermecati de Branham datorita unor poze si unor relatari inflorite dar acest Branham si-a permis sa spuna ""asa vorbeste Domnul"" apoi sa minta spunand ca ingerul al 7-lea va fi pe pamant la revenirea lui Hristos.Apoi sa comparat cu Ioan Botezatorul care l-a intampinat pe Mesia...si ca el,chipurile,va face acelasi lucru!.

      Oare Duhul lui D-zeu spune minciuni cu ""asa vorbeste Domnul""? El face mascarade cu poze ca sa ridice un om in slavi? Nu ne calauzeste El in tot adevarul?Si cine este adevarul suprem aici? Branham sau Isus? Cine este vrednic de crezare in tot ceea ce a spus?Domnul Isus Hristos sau WMB?

      Ștergere
    9. Branhamistii au facut defapt din Branham un al doilea Mesia fiindca ei cred TOT ceea ce a spus acesta.Asta nu e idolatrie?

      Ștergere
  24. Adi esti orb sau nu vrei sa vezi? Am scris mai sus unde nu eu sau tu vorbim ci vorbeste Duhul Sfint si zice
    DUHUL SI MIREASA ZICE....Pai tu chiar sucesti Cuvintul lui DUMNEZEU dupa bunul tau plac????
    Scrie ca ,,FERICITI SI SFINTI SUNT CEI CHEMATI LA OSPATUL NUNTII MIELULUI,,...
    Tu ai vazut Mire fara MIREASA????Pai daca DOMNUL ISUS ESTE MIRELE ATUNCI EL ARE MIREASA.
    NU VEZI CA HABAR NU AI SI DAI NISTE INVATATURI CARE NU SUNT DUPA SCRIPTURA???
    Sau sustii si acuma ca Dumnezeu a pus in biserica si APOSTOLPTE siINGERITE????
    Daca stiam ca mergi la conferinta in Germani mergram si eu doar sa te intilnesc si sa iti spun in fata tuturor cum sucesti Cuvintul lui Dumnezeu dupa bunul fau plac.
    Nu gindesti ce spui????
    OM NU ESTE ACELA CARE SPUNE TOT CE GINDESTE CI OM ESTE CEL CARE GINDESTE TOT CE SPUNE
    IONEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am scris mai sus, nu scrie niciunde ca „Isus este Mire” si ca EL „Are o Mireasa”

      Cat despre „NUNTA MIELULUI”, ce imagine produce acest termen in mintea ta? Daca zici ca „Mireasa” Mielului nu este un simbol si o metafora, figura de stil, atunci trebuie ca e reala. In cazul acesta, si Mielul trebuie sa fie un Miel Real. Ca nu poti sa imi zici ca Mielul este un simbol pentru Isus. Ce e Isus de fapt? E Miel sau Leu? Sau Om, sau Dumnezeu?

      Cum arata atunci intreg tabloul „nuntii mielului”? O mireasa reala (de oameni) asezati toti la mese (sau pe jos) cu un Miel real in mijlocul lor sau in capul mesei?

      Tabloul asta seamana mai mult cu cel al vacii care paste in varful stalpului de telegraf...

      ABEL

      Ștergere
    2. Mi-ar fi placut sa ne intalnim ,probabil ca ne-am intalnit deja cand faceam parte din mesaj.
      Daca Duhul si Mireasa spun "Vino" inseamna ca biblia trebuie sa ne vorbeasca despre mireasa aceasta ! Am cerut doua versete biblice in care Isus sau apostolii ne invata ca suntem mireasa.
      Vad ca am cerur un lucru foarte greu.
      Pai daca scrie ferice de cei cemati la nunta mielului , inseamna ca trebuie sa fie un mire si o mireasa. insa vor fi fericiti cei chemati la nunta, nu spune biblia "ferice de mireasa"!
      Biblia ne arata ca Isus este mire(binenteles ca metafora)

      Biblia ne arata ca exista o mireasa:(binenteles ca metafora)
      Ap21: 9-11 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!” Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă, ca o piatră de jasp, străvezie ca cristalul.

      Deci mireasa nu o persoana ci cetatea Ierusalim. aici ar fi mult de vorbit insa nu aici ,nu acum!

      Atunci oameni care intra in cetate sunt cei invitati la nunta.(binenteles ca metafora)

      Shalom.

      Ștergere
    3. Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: "Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!"

      Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă, ca o piatră de jasp, străvezie ca cristalul.

      Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi, la porţi, doisprezece îngeri. Apoc. 21:9~12

      ~~~~~~~~~~~~
      ...căci Agar este muntele Sinai din Arabia - şi răspunde Ierusalimului de acum care este în robie împreună cu copiii săi.

      Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, şi el este mama noastră. Galateni 4:25~26

      Ștergere
    4. Abeliuta , ai cerut doua versete biblice in care Isus sau apostolii ne invata ca suntem mireasa.. Iata un raspuns DUPA NEBUNIA TA :
      Bietul apostol Pavel , bine l-a apreciat dregatorul Festus , cand l-a apostrofat, de fata cu imparatul Agripa, care-l asculta :" Pavele, esti nebun! Invatatura ta cea multa te face sa dai in nebunie."
      Putem zice astazi ca Pavel a deraiat grav cand si-a exprimat imaginatia bolnava prin cuvintele : "Caci sunt gelos de voi cu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit cu un barbat, ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata. (2Cor.11:2)
      Dar, iarsi zic , RETORIC : CE NE FACEM daca el a vorbit prin inspiratie si noi suntem aceia cu GANDIREA BOLNAVA de nebunie ?
      Berbecul cu cap tare , unde da , de-acolo sare , dar nu darul, ci mustarul celor care dau cu parul in baltoaca de pe drum sa stropeasca omul bun , care trece far' sa stie ce-l asteapta -n locul spre care se-ndreapta ,, cand va trece-n vesnicie .

      Ștergere
    5. Am cerut două versete unde cineva ne învaţă că suntem mireasa? Bine. Tu mi-ai dat unul, dar, ciudăţenie... Nu găsesc deloc cuvântul "Mireasă" în el...

      Bietul Pavel, sigur era tare deraiat - cum ai presupus - pentru că în alt loc spune şi că "n-aveţi mai mulţi părinţi; pentru că eu v-am născut în Hristos Isus, prin Evanghelie."

      Întrebare pentru Berbe-CUŢU sau cine s-o mai găsi să răspundă:
      În cazul acesta, Pavel era tătic sau mămică? Sau ambele chiar?

      Aparent s-a molipsit şi Brănhămel de "nebunia" lui Pavel, dar cum posturile de părinte erau deja ocupate, s-a băgat repede "NAŞ" la cununie...

      Ar mai fi ceva posturi vacante de gropar. Cine ne bagă în mormânt?

      Nu mai contează, avem deja pe UNUL care ne scoate de acolo...
      (Chiar dacă berbecuţului nostru îi vine greu să creadă...)


      Ștergere
    6. ""Imparatia lui D-zeu este inauntru vostru. ea nu vine sa inzbeasca pivirile."" ati uitat versetul asta?

      Ștergere
    7. Corect.
      Îmi spui te rog cu ce se pot izbi privirile?
      Și ce consecințe sunt în urma izbiturii?
      Nu cumva orbirea? Urmată de călăuzire rătăcitoare într-un "marș al mortii" spre nicăieri.

      Ștergere
    8. Cine va baga in mormant ? Ar trebui sa stiti , daca ziceti ca-L cunoasteti pe Acela care va scoate !
      Dar nu stiti ( ca doar de-aia intrebati ) la fel cum nu stiti de ce in Cartea neamului lui isus Hristos nu sunt scrise numele MAMELOR ( decat doua-trei, - Rahab, Ruth, vaduva lui Urie ) ca sa stabileasca bine descoperirea Fiului lui Dumnezeu in SAMANTA dintre Neamuri a lui Abraham ) Pavel este TATA pentru toti Israelitii nascuti intre Neamuri prin Cuvantul Evangheliei propovaduit de el , care ne spune , printre altele, ca si noi suntem din Neamul Lui, si ne si explica prin ce imprejurari . si motivul real pentru care NASTEREA NOASTRA DIN NOU nu este la indemana voii vreunui om ( aici nu incape ce pretindeti voi a fi "manipulare " a branhamistilor , asa ca-i acuzati fara temei ) sau a " voii firii lor" adica a dragostei sexuale
      Foarte , foarte, foarte rau in cazul vostru, al celor care nu cunoasteti sau n-ati inteles Cuvantul Vorbit prin Mesajul Orei, ci v-ati poticnit de inima voastra de piatra, gandirea din mintea voastra lucrand LA RECE, , asa cum a iesit din astfel de inima ,lipsita de bunatatea si caldura Duhului prin care a vorbit fratele Branham tuturor bolnavilor vindecati in randurile kilometrice de rugaciune , asistate direct de Ingerul Domnului. .Bine-ar fi -zic eu - pentru cine ar putea sa asculte cateva din predicile fratelui Gwena, in care este prezentat adevaratul Mesaj, original, nu acela contrafacut de inteligentii cunoscatori care s-au nascut in generatia fara viitor actuala . , carora nu le mai pasa de consecintele faptelor lor ( in fiecare zi se intampla omoruri in public si fiecare afirmatie a cuiva este urmata de o multime de contraafirmatii, care deruteaza pe oricine care nu este corect informat de la "sursa reala " , fiindca dupa ultima generatie, care precede rapirea crestinilor dintre Natiuni, este profetita DISPARITIA TRUDEI SUFLETULUI .

      Ștergere
  25. Iata un alt raspuns neBUN dat la vreme de nebunie celor care pun si ei intrebari pentru a primi raspunsuri nebune :
    Bietul Isaia , si el a avut parte de " intortocheri ale mintii " mai ceva ca inteleptii lumii de azi, cand a zis : "Cum se uneste un tanar cu o fecioara, asa se vor uni fiii tai cu tine; si cum se bucura mirele de mireasa lui, asa Se va bucura Dumnezeul tau de tine." (Isa.62:5)
    Si iarasi zic : CE NE FACEM daca Ioan Botezatorul a primit o inspiratie reala , stiind bine la CINE s-a referit cand a marturisit :"Omul nu poate primi decat ce-i este dat din cer.
    Voi insiva imi sunteti martori ca am zis: "Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis inaintea Lui."
    Cine are mireasa este mire; dar prietenul mirelui, care sta si-l asculta, se bucura foarte mult cand aude glasul mirelui: si aceasta bucurie, care este a mea, este deplina.
    Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez.
    Cel ce vine din cer este mai presus de toti; cel ce este de pe pamant este pamantesc si vorbeste ca de pe pamant. Cel ce vine din cer este mai presus de toti.
    Deci, prin urmare si asadar, stimate Abeliuta , de ma socotesti magar ce-ti vorbeste din caruta , nu uita ca Cel ce poarta grija de a noastra soarta ne-a spus , cu mult inainte CE NE PASTE, prin cuvinte care trebe intelese, si crezute , pe vecie. ( nu luate-n bascalie si interpretate , frate , dupa minti intunecate )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Berbe-CUŢU-le,
      poţi să-mi spui mai simplu:
      ABEL

      Ștergere
    3. As dori sa vada toata lumea cum procedeaza Branhamistii! I-au un singur verset dintr-un anumit context si il plaseaza referinduse la cu totul atceva ! Biblia ne arata foarte clar in Isaia 62 cine va fi mireasa , Ierusalimul. In schimb berbecutul i-a un singur verset si il plaseaza pentru neamuri si nu pentru toate ci doar pentru cei Branhamisti.

      Isaia 62:1-12 „De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie care s-aprinde.
      Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii, slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou pe care-l va hotărî gura Domnului.
      Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău.
      Nu te vor mai numi „Părăsită” şi nu-ţi vor mai numi pământul un pustiu, ci te vor numi: „Plăcerea Mea este în ea”, şi ţara ta o vor numi „Beula”, „Măritată”, căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine, şi ţara ta se va mărita iarăşi.
      Cum se uneşte un tânăr cu o fecioară, aşa se vor uni fiii tăi cu tine; şi cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa Se va bucura Dumnezeul tău de tine.
      Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! Voi care aduceţi aminte Domnului de el, nu vă odihniţi deloc!
      Şi nu-I daţi răgaz, până nu va aşeza din nou Ierusalimul şi-l va face o laudă pe pământ.
      Domnul a jurat pe dreapta Lui şi pe braţul Lui cel puternic, zicând: „Nu voi mai da grâul tău hrană vrăjmaşilor tăi, şi fiii străinului nu vor mai bea vinul tău pentru care tu te-ai ostenit.
      Ci cei ce vor strânge grâul, aceia îl vor mânca şi vor lăuda pe Domnul, şi cei ce vor face vinul, aceia îl vor bea în curţile Locaşului Meu celui Sfânt.”
      Treceţi, treceţi pe porţi! Pregătiţi o cale poporului! Croiţi, croiţi drum, daţi pietrele la o parte! Ridicaţi un steag peste popoare!
      Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: „Spuneţi fiicei Sionului: „Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui.”
      Ei vor fi numiţi „Popor sfânt”, „Răscumpăraţi ai Domnului”. Iar pe tine te vor numi „Cetate căutată şi nepărăsită”.


      Acelasi lucru il confirma si Apocalipsa 21

      9 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”
      10 Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu,
      11 având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă, ca o piatră de jasp, străvezie ca cristalul.
      12 Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi, la porţi, doisprezece îngeri. Şi pe ele erau scrise nişte nume: numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel.

      Ștergere
    4. Ce bine ne-ntelegem, am acceptat sa ne " alintam ", asta da, iubire adevarata ! Abeliuta si Berbecutu ! Mai nou, pe internet vedem tot mai multe filmulete despre " prietenie ", chiar intre pisicuta si soricel, si intre alte fiinte care ajung, prin diverse imprejurari , sa locuiasca impreuna . Dar, ce sa mai " fabulam ", mergand direct le Scriptura, si chiar Domnul a avut un " prieten ", pe care l-a indemnat sa faca repede ce are de gand .
      cat priveste pe Viorel ( tot un nume alintat ), are el experiente in sportul de " aruncare cu privirea ", destul de nereusite, de stie ce inseamna " izbirea privirilor " care cad unde nu trebuie
      despre anonimi , exista si ei, n-au incotro, de vreme ce s-au nascut handicapati, uitandu-si chiar si numele ( daca l-au avut cumnva ) Au totusi nevoie de compasiunea noastra, nu-i asa ? De ce sa-i dispretuim ?
      In literatura , multi scriitori recunoscuti post mortem au scris semnandu-se cu pseudonime , tocmai pentru a se feri de popularitatea imediata . Ar fi multe lucruri care sa fie intelese , daca cineva si-ar pune mintea s-o faca , ( nu s-o tina doar ca si materie cenusie si sa vorbeasca ventrilog )

      Ștergere
    5. Stimabililor, daca n-ati umblat la scoala doar pentru a va bea cerneala si a suge pixul, va veti aminti desigur lectia de romana despre autorul anonim, caruia i se datoreaza balada Miorita si o gramada de proverbe si zicatori izvorate din intelepciunea populara . Ce pacat este in faptul ca anonimii care se ingramadesc sa bata tastaturile ( bine ca nu pot bate si pe aceia pe care-i dispretuiesc prin scrierile lor ) se grabesc cu aprecierile fara sa aiba rabdare a cerceta adevarata valoare a lucrurilor despre care se discuta , si fara sa stie implinesc prin ei insisi profetia scrisa in cartea lui Iuda "Arhanghelul Mihail, cand se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a indraznit sa rosteasca impotriva lui o judecata de ocara, ci doar a zis: "Domnul sa te mustre!"
      .ACESTIA ( majoritatea anonimi ) dimpotriva, batjocoresc ce nu cunosc si se pierd singuri in ceea ce stiu din fire, ca dobitoacele fara minte.

      Ștergere
    6. La cine te referi?

      Ca aici avem cel putin doua tabere care batem tastaturile si pretindem ca ceilalti sunt batjocoritori..

      Mai mari dispretuitori ca si branhamistii nu vei gasi pe aici... eu cand uneori replic mai iute, sunt dur putin si inca unul ca mine, dar in rest nu...

      Cei care urmeaza mesajul lui Branham batjocoresc ce nu cunosc, adica ei nu cunosc Scripturile si nu cunosc pe Duhul Sfant care doreste sa ii lumineze sa iasa din secta ratacita si mincinoasa branhamista.

      Da asa este...anonimii se ingramadesc sa bata tastaturile...anonimule...:)

      Unii pe drept se protejeaza deoarece ar si aproape linsati in adunarea lor sa se stie ca ei sunt anti -mesaj.

      La inceput i-am criticat pe unii pentru ca au fost anonimi, dar si in asta este o oarecare intelepciune...sa te protejezi...

      Ce nu am vazut ca e drept si corect e sa acuzi din pozitia de anonim pe unul care e evident cine este... acest lucru este o lasitate...si eu am facut-o uneori dar in alt mod...sa ne ierte Domnul este ruga mea...pe toti.

      Ștergere
    7. Foarte bine, domnule Adi , ( vezi ca ma adresez tie in mod " civilizat ") ia vin-o putin sa te urechez, cred ca-i mai bine asa decat sa te iau in coarne , ca sa vada toata lumea cum procedeaza branhamistii ! Zici ca " berbecutul ia un singur vereset si -l plaseaza pentru Neamuri.... ..pentru cei branhamisti " Aceasta afirmatie dovedeste cat de bine cunoaste " domnia ta " ( asta nu esti tu, ci ala care te stapaneste ) ce zice Scriptura . Sau cunostinta pe care o ai nu-ti permite sa recunosti faptul ca atunci cand a vorbit bisericilor Duhul , prin scrierile ucenicului Ioan, El a trimis Cartea in cetatile Asiei Mici, unde erau Israelitii printre Neamuri, nu in Ierusalim, unde erau Iudeii ce se considerau pe ei insisi a fi " buricul pamantului " de religiosi ce erau , iar in adunarea ucenicilor din Ierusalim dupa ziua Cincizecimii, " Petru a spus ca Dumnezeu si-a aruncat privirile ( vezi diferenta de " aruncare " prin felul de privire a lui Viorel , comentat de distinsul anonim precedent ) mai intai peste Neamuri, ca sa aleaga DIN MIJLOCUL LOR un Popor care sa-I poarte Numele ". Cetatea Sfanta nu-i Ierusalimul iudeilor ci Ierusalimul Ceresc, "Dar aceasta nu inseamna ca a ramas fara putere Cuvantul lui Dumnezeu. Caci nu toti cei ce se coboara din Israel sunt Israel; (Rom.9:6)Aceasta inseamna ca nu copiii trupesti sunt copii ai lui Dumnezeu; ci copiii fagaduintei sunt socotiti ca samanta. si, macar ca sunt samanta lui Avraam, nu toti sunt copiii lui Avraam; ci este scris: "In Isaac vei avea o samanta care-ti va purta numele." Aceasta SAMANTA a fost semanata de Duhul Sfant pe tot ogorul pamantului, pentru ca oricine va primi credinta lui Avraam sa poata sa fie nascut din nou ca fiu ai lui Abraham ( cred ca , daca vei cauta, vei gasi unde scrie acest lucru in Biblie , Daca nu vei gasi, de capul tau, citeste pe blogul lui Berbecutu, ca ti-a spus el si tie , dar n-ai luat seama pana acuma , asa cum n-ai bagat de seama nici alte lucruri despre care scrii , numai prostii, dupa capul tau ) Te-ai luat dupa niste derbedei spirituali , in a caror gasca a intrat si Lica , incepand sa faca prozelitism , pe considerente de NEIMPLINIRI in viata asta " scurta si plina de necaz " pentru care si-a pus nadejdea ( cum insinueaza el ) in Hristos, devenind unul dintre cei mai nenorociti dintre oameni ( daca zici ca n-am dreptate, mai citeste odata multele lui comentarii in care se lamenteaza asupra timpului pe care l-a pierdut in "secta branhamista", inainte ca sa adere la evanghelia prosperitatii in care se lafaie penticostalii carismatici . Dar vei putea recunoaste vreodata ca dorinta inimii tale este comuna cu a lor, si este la fel de paguboasa ? )

      Ștergere
    8. Care e problema ta lamentarile mele? Ce ai vrea sa ma bucur ca am petrecut intr-o secta a carei invataturi sunt false si plagiate?

      Daca nu raspunzi la subiect si ataci iti sterg comentariile fara avertisment.

      Inca nu ai raspuns la sute de dovezi adunate de "derbedei spirituali" ca mesajul este fals.

      Ai innebunit cu carismaticii tai si obsesia ta nebuna pentru evanghelia prosperitatii ti-a stricat mintea. Pur si simplu debitezi prostii.

      Ștergere
    9. Asta este problema ta adevarata:

      Da o sectă ca toate celelalte secte.

      Citiţi aici articolului integral scris de Bogdan Mateciuc din care voi cita putin:
      http://www.odaiadesus.ro/manipulare.html

      "Ce este o sectă?

      Prin definitie, secta este o grupare care s-a desprins dintr-o structură/organizatie initială, în scopul corectării unor abateri doctrinare atribuite structurii-mamă. Există, de asemenea, secte desprinse din alte secte.

      O sectă este un grup sau o miscare caracterizată printr-un devotament sau dedicare exagerată fată de o persoană, o idee sau un obiect, folosind tehnici de manipulare si control care nu sunt etice (de exemplu, izolarea de prieteni si membri ai familiei, debilitare, folosirea unor metode pentru a mări sugestibilitatea si supunerea, controlul informatiilor, anularea individualitătii sau a judecătii critice, promovarea dependentei fată de grup si teama de a-l părăsi, etc.) în scopul atingerii scopurilor conducătorilor de grup, în defavoarea membrilor, a familiilor lor sau a comunitătii.

      Sectele pretind o anumită pozitie pentru ele sau pentru conducătorii lor, ceea ce le asează în opozitie cu societatea si/sau cu familia. Ele adoptă atitudini fătarnice, propagandistice, pentru a câstiga noi membri. Într-o lume în care cifrele vorbesc, un număr mai mare de membri creează iluzia de veridicitate învătăturii religioase.”

      Hai să analizăm mai îndeaproape trăsăturile unei secte şi să vedem dacă au aplicabilitate în cazul branhamismului:

      1. Ruptură abruptă cu crestinătatea istorică.
      Există! Mesajul declară toate cultele „prostituate”. Profetul mesager este cel ce urmează să restaureze credinţa apostolică.

      2. Tendinta spre perfectionism
      Există! „Mireasa Cuvânt” este o „Super-Rasă”. Ea trebuie să acumuleze toate virtuţile din „Piramidă”.

      3. Tendinta de a supra-aprecia lucrurile secundare
      Există! Îmbrăcămintea, machiajul, părul, etc. Cei ce nu se conformează sunt mereu batjocoriţi sau chiar condamnaţi.

      4. Comunitatea exclusivă a celor mântuiti
      Există! Dumnezeu „a lepădat denominaţiile” pentru că au respins Mesajul.

      5. Rolul central al grupării în sfârsitul lumii
      Există! Profetul WMB este aici ca să premeargă a doua venire a lui Isus, să vestească „Acuzaţia” şi pedepsirea omenirii.

      6. Conducător carismatic sau mesianic
      Există! William Marrion Branham – fondatorul mişcării carismatice

      7. Dependentă psihologică fată de grup.
      Există! Cei care părăsesc „Mesajul” sunt consideraţi „lepădaţi”. Pentru membri Mesajului, doar acesta devine singura sursă valabilă de informare. Ei nu vor să aibă legături cu oameni care nu corespund credinţei lor.

      Abel

      Ștergere
    10. Esti nesupus acestui Cuvant: 1 Ioan 4:1 "Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi."

      Pur si simplu ignori PE DUMNEZEU APARAND UN FACATOR DE MINUNI MULTE FALSE. Tu crezi ca minunile lui Branham Il impresioneaza pe Dumnezeu? Copil slab la cap ce esti.

      Calci in picioare cerintele lui Dumnezeu cu buna stiinta tu si restul "aparatorilor" mesajului lui Branham. Fa-o daca asa iti place tie. Faceti-o fratilor.

      Dar lasati pe altii in pace sa asculte de ceea ce Dumnezeu spune.

      Ștergere
    11. SI DUMNEZEU NU POATE SA MINTA IAR BRANHAM A MINTIT LA FOC CONTINUU:
      http://mesajul.blogspot.ro/2014/06/dumnezeu-nu-poate-sa-minta.html

      Ștergere
    12. Atata stiu sectantii Branhamisti, uitati aici cat ii duce "capul" (pardon "Profetul")

      "Cum sa iti bati corect sotia"
      https://www.youtube.com/watch?v=Jj19-ztJfpY

      Noi romanii ne pricepem bine la asta (bataie), si o aplicam cu succes si in alta parte (biserica, rudele, prietenii, necredinciosii, chiar fratii intre ei, pe blog...)

      Ștergere
    13. Asta e tare..stiu sigur ca si la islam este un ghid practic sa iti bati sotia daca nu respecta pe profetul lor scump si drag.

      Ștergere
    14. "Cum sa iti bati corect FEMEILE" (asa se traduce corect)
      https://www.youtube.com/watch?v=Jj19-ztJfpY

      "Să vină fiicele lor acasă dimineaţa, cu ruj pe toată faţa şi părul tot răsucit în sus şi pe jumătate dezbracate. ..? ... cu o ţigară în mână; ei vor lua o şipcă de lemn, sau o nuia de nuc acolo, şi ea va şti data viitoare când trebuie să iasă. Apoi tu spui: "inculţi". Ei pot învăţa această grămadă de golani cum să-şi crească copiii. Asta este... Oh, poate că n-ar trebui să spun asta. Ei bine, nu. Eu nu o retrag. Am spus aceasta cănd când Duhul Sfânt m-a unS pe mine. Asta-i corect, exact corect. Da, domnule. Astăzi, nu-i asa ... Oh, my. (Sunetul nesigur, 62-0714)"

      Branham îndeamna deci la abuzuri asupra copiilor (numiţi "golani") prin bătaia cu parul...


      "Ia un tânăr (copil) acolo afară şi scutură-l puţin. Tu nu trebuie să îi spui atât de mult: "Săracule micuţule Ricky, tu eşti atât de drăguţ. Tu nu trebuie să faci rău, Marta" EA ARE NEVOIE DE O BĂTAIE BUNĂ, DE ASTA ARE NEVOIE. Biblia spune "Cine urăşte nuiaua îşi STRICĂ copilul" şi aceasta este exact corect. Voi nu veţi găsi nimic mai bun. (Unul mai mare decat Solomon este aici, 62-0721)"

      Greşit frate Branham! Ai căzut în plasă. Citatul nu îi aparţine nici lui Solomon, nici unuia "mai mare decât Solomon". L-ai luat dintr-o poezie numită "Hudibras" scrisă undeva în sec XVII de un oarecare Samuel Butler care din când în când îi lua peste picior pe extremitii şi făţarnicii religioşi ai "epocii" sale (ca să vorbim în temrenii mesajului).

      http://www.thisdayinquotes.com/2010/11/spare-rod-and-spoil-child-is-not-in.html

      Ceva mai bun şi mai autentic găsim în Biblie, unde Solomon spune: "Cine cruţă nuiaua, URĂŞTE copilul, dar cine îl iubeşte, îl disciplinează îndată" (Prov. 13:24)

      "A URÎ" nu este totuna cu "A STRICA" şi a "disciplina" nu înseamnă să-l omori cu parul...

      ABEL

      Ștergere
    15. Cine poate fi atat de incult, incat sa-si bata copiii (chiar tineri adolescenti)?

      Si cine e atat de ignorant incat sa nu stie ce zice Biblia?

      Care "Duh" l-a uns pe omul acela, in acel moment (si in altele) sa dea afara din el astfel de cuvinte?

      Ștergere
    16. In sutele voastre de articole nu sunt prezentate decat opiniile unor ganditori ai tagarii cu filtru, care cred ca pot "trage in piept " pe oricine, dar nu vor sa stie de avertizarea scrisa LEGAL pe pachetul oferit de ei cu slogan viclean de protejare : "
      Filtrul unui om ganditor " Avertizarea obligatorie de care crestinii tin seama spune ca " ....dauneaza grav sanatatii ", si nei nu agreaza trasul vostru in piept al FUMULUI DE RACHETA iesita de sub control si explodata apoi cu intentie de distrugere si eliminare a dovezilor de nereusita a planurilor voastre omenesti Cine oare v-a dat ochelarii FUMURII prin care filtrati lumina Mesajului Divin, tagaduind puterea lui de vindecare ? . Nu va puteti macar gandi ca de aceasta au parte oameni si in zilele noastre, cum credeti voi ca-i mai puteti ruina pe acestia, asa cum v-ati ruinat propriile case? De la cine asteptati voi raspunsuri la scornelile voastre? aveti doar cateva idei mincinoase pe care le multiplicati in progresie aritmetica prin repetare desantata, pentru care nu aveti nici un temei biblic pe care ar putea sa va raspunda Duhul lui Dumnezeu . Crestinilor insa nu le pasa de ideile voastre , de-a dreptul idioate, fiindca ei stiu ce a vorbit Dumnezeu , caci este implinit si experimentat . De exemplu, toate afirmatiile voastre despre evenimentele care au fost prezentate in predici sunt contrafacute, fiindca, daca ar fi adevarate, este imposibil ca aceia care le-au trait sa nu le fi contestat atunci, cand au auzit cu urecile lor si au vazut daca lucrarea era de la Dumnezeu sau era cum ziceti voi, dupa 5o de ani , profitand de faptul ca MARTORII , majoritatea, au adormit si crezand ca in felul acesta scornelile voastre vor fi inghitite de oricine pleaca urechea la teoriile voastre V-ati declarat cu nerusinare o victorie inchipuita, fara macar sa fi cunoscut adevaratul camp de batalie, pe care voi l-ati tabarat pe plan material, precum Sirienii odinioara pe vremea lui Elisei, fara sa vedeti Ostirea spirituala de care sunteti inconjurati Cu parere de rau pentru voi toti, va veni ziua cand veti ajunge "LEGATI in cer ," dupa promisiunea data de Domnul , prin apostolul Petru ( daca ati putea pricepe macar ce s-a spus prin aceste cuvinte )

      Ștergere
    17. Va chinuiti sa dovediti falsitatea si inselatoria unui om dupa 50 de ani de la adormirea lui in Domnul, despre care nimeni din milioanele de oameni care i-au ascultat predicile si au beneficait de revarsarea dragostei lui Dumnezeu asupra lor in timpul vietii lui nu a gasit motiv de blamare . Insa voi, voi cei EDUCATI in spiritul catolic si ecumenic , care este complet pagan, aveti impresia ca faceti un lucru mare ca voi demascati ideile pe care mintile voastre le-au fabricat, luand pasaje din predici si aranjandu-le dupa dorinta voastra, prin folosirea robotica a calculatorului programat sa va deie rezultatul scontat de voi . Si, daca nu voi faceti aceasta, voi preluati si va insusiti ceea ce altii au pregatit ca si capcana pentru voi, ca sa fiti amagiti , asa cum ne-a avertizat Evanghelia . Va intreb unde este amagirea, la aceia care cred ca Dumnezeu nu vindeca decat in urma primirii adevaratului Lui Cuvant , si au experimentat vindecarea , sau la aceia care neaga lucrarea pe care Domnul Insusi a legitimat-o prin prezenta Lui in public si habar n-au ca exista o vindecare divina si pentru ei, daca primesc darul Credintei .

      Ștergere
    18. Dar voi prin comentariile voastre nu ati dovedit ca nu avem dreptate.

      Nu ati adus dovezi contra, deoarece nu aveti, pentru ca insusi profetul vostru se da de gol ca a mintit si ca a interpretat fals multe scripturi in favoarea lui.

      Ștergere
    19. Ai zis: "De exemplu, toate afirmatiile voastre despre evenimentele care au fost prezentate in predici sunt contrafacute, fiindca, daca ar fi adevarate, este imposibil ca aceia care le-au trait sa nu le fi contestat atunci, cand au auzit cu urecile lor si au vazut daca lucrarea era de la Dumnezeu sau era cum ziceti voi"

      PAI TOCMAI DE ACEEA L-AU PARASIT PE BRANHAM ! Nu evangelizarile si vindecarile le-au contestat ci ERORILE DOCTRINALE. Exact asta este si aici, nepriceputule.

      L-AU URMAT SI SUSTINUT CU BANI ANI SI ANI DE ZILE, DAR CAND AU VAZUT BALIVERNELE SI MINCIUNILE IN CARE S-A BAGAT, L-AU PARASIT.

      Apoi Branham si-a creat o drama in jurul acestei "parasirii" ca si "pe Isus L-au parasit" ca si pe mine. Se credea Mesia.

      Orice eveniment exista, el repede se compara ba cu Avraam, ba cu Moise, ba cu Ilie, ba cu Isus, ba cu Pavel...parca era obsedat mereu.

      Si la oamenii din mesaj este la fel, exista mentalitatea asta de autovictimizare comparativa cu personaje din Biblie.

      Intreaba-te si tu de ce oamenii l-au sustinut pentru campaniile de vindecare de care tot vorbesti tu, dar cand au vazut in ce intra, l-au parasit.

      Ștergere
    20. Branham zice: "Nu vă puneţi încrederea într-un om. Când acel om părăseşte Cuvântul lui Dumnezeu, voi părăsiţi acel om. Vedeţi? Voi părăsiţi omul; staţi cu Dumnezeu, Dumnezeu este Cuvântul.
      INFLUENTA_ SHREVEPORT.LA V-17 N-8 SATURDAY_ 63-1130B Par. 171

      Raspuns: Ce cuvinte adevarate! Da. Noi trebuie sa parasim urgent pe omul care a parasit Cuvantul si ne invata fals, chiar daca il cheama Branham sau Frank, sau alt nume.
      Si sa ramanem cu Dumnezeu si Cuvantul Sau!

      Adi, Belgia

      http://mesajul.blogspot.ro/2014/06/filoane-de-aur-sau-ruginite.html

      Ștergere
    21. Behăitul a scris mai sus:

      „Cine oare v-a dat ochelarii FUMURII prin care filtrati lumina Mesajului Divin, tagaduind puterea lui de vindecare ?”

      Până acum nu a tăgăduit nimeni vindecările care au avut loc pe vremea lui Branham sau în vieţile credincioşilor în ultimii 50 ani. Cunosc personal o persoană care acum 30 ani a fost vindecată de cancer prin Domnul Isus, mai târziu a primit Mesajul în care a rămas până când un alt cancer a dus-o mai repede lângă Domnul. Mai cunosc personal şi un evreu care în mod aproape instantaneu (2 săptămâni) a primit o arteră nouă prin credinţa în IHVH. Şi voi puteţi da zeci de exemple cu oameni vindecaţi sau nu, atât în Mesaj cât şi în afara Mesajului. Nu există vreo diferenţă...

      „Semnele şi minunile” – chiar învieri din morţi de ar fi – nu dovedesc cu nimic pretenţiile de profet-mesager-ilie-eliezer-înger-etc. ale lui WMB. Aceste lucruri există şi sunt oameni care au înţeles cum funcţionează „puterea de vindecare”. Nu ai nevoie de nici un om special care să se pună intre tine si Dumnezeu. Mai degrabă ai nevoie de cineva care să-ţi arate cum trebuie să crezi, sa gândeşti şi să-ţi deschizi canalul pentru ca vindecarea lui Dumnezeu să vină în tine...

      Ștergere
    22. ...continuare...

      As dori sa mai accentuez că Biblia nu dă o importanţă prea mare semnelor, vindecărilor şi „profeţiilor”, pe cât dorea Branham să ne facă să credem.

      În limba ebraică cuvântul „NES” înseamnă steag, drapel, standard, SEMN. Şi în sensul de miracol, ca „semn divin”. În schimb, cuvântul „NESAH” înseamnă test, încercare. Astfel, putem înţelege de ce Domnul Isus a spus Satanei, când acesta i-a cerut să facă un „semn”: Să nu „ispiteşti” pe Domnul. Sau în Luca 11:16: „Alţii, ca să-L ISPITEASCĂ, Îi cereau un SEMN, din cer.”

      Pavel spune în Evrei 3:7-9: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie, unde părinţii voştri M-au ISPITIT, şi M-au pus la încercare, şi au văzut lucrările (=Semnele) Mele 40 de ani!” Citiţi voi şi în Psalmul 95:9-10. Dumnezeu şi-a „aprovizionat” poporul timp de 40 ani în pustie făcând „semne” supranaturale în mijlocul lor.

      Nu că Dumnezeu s-ar supăra sau i-ar părea rău de „semnele” pe care le face... Dar El face mult mai mult decât aceasta, El face zi de zi semne în viaţa noastră. Pur şi simplu faptul că trăim este un miracol pentru care ar trebui să-I fim recunoscători.

      Oamenii s-au obişnuit să „ispitească” pe Domnul, prin umblarea după senzational. Nu este nimic rău să te rogi pentru vindecare, dar dacă abuzezi de aceasta pentru a-ţi desfăşura propriul program, atunci din „Nes” se poate repede aluneca în „Nesah”: SEMNUL devine o ISPITĂ.

      Fie ca să îl recunoaştem pe Domnul în toate lucrurile, mai ales în cele care se petrec „în ascuns”, în „susurul blând” nu în showuri de fulgere şi tunete, grindină şi ploaie... Şi Tatăl, care „vede în ascuns” ne va răsplăti...

      Branham a făcut din SEMN un „show” şi l-a numit „Semnul lui Mesia” pe care l-a asociat cu întâlnirea dintre Isus şi femeia de la fântână. Însă un „Semn al lui Mesia” nu există nicărieri în Biblie. Isus a făcut multe „semne”, dar cand oamenii umblau dupa SEMNE, nu s-a lăsat ISPITIT.

      Vreţi să ştiţi care ar fi „semnul” de recunoaştere al lui Mesia? Citiţi Isaia 53: „N-avea nici frumuseţă, nici strălucire ca să ne atragă privirile... era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă”. Acesta e senzaţionalul lui Dumnezeu. Nu în demonstraţii de putere, nu în a umbla pe uliţe şi să strige „Iată Semnul lui Mesia”. E atât de subtil, atât de obişnuit, ceva ce nu iese în evidenţă. De aceea Domnul Isus însuşi a spus să fim atenţi când ni se spune „Iată Cristosul, aici sau acolo”.

      Aşa că dragă Behăitule, care ţii îndârjit cu dinţii de credinţa pe care Branham a dat-o pentru o „epocă”, nu te mai osteni să o aperi punând înainte SEMNE ISPITITOARE, care mai apar şi unde nici nu te aştepţi, ci mai bine apucă-te şi răspunde serios la problemele ridicate PE DREPT de noi, cei care dovedim cu Biblia şi din cuvintele şi faptele celui care se intitulează pe sine „Profetul lui Dumnezeu” că acesta era UN SIMPLU OM, nu mai bun şi nu mai rău decât alţii.

      ABEL

      Ștergere
    23. Ca bine spui Abel.Sunt vindecari peste tot.Chiar recent am vazut o filmare cu vindecarea unui cancer in 3 minute la o clinica din China.Totul a fost filmat chiar si cancerul cum se indeparta pana la disparitia lui totala.Totul avea la baza CREDINTA respectiv increderea pacientei si emotiile ei care au fost canalizate in aceasta directie.Puterea emotiilor ghidate corect cu incredere pot sa faca adevarate minuni. Uitati una dintre ele.

      http://www.youtube.com/watch?v=zS54C5G0LJo

      Ștergere
    24. Ce inseamna: „M-a lovit ca un doi pe patru”?
      http://english.stackexchange.com/questions/9373/what-does-hit-me-like-a-two-by-four-mean
      (Adica ca mi-a ars una ca si cu o scandura lunga cu muchia de 5 pe 10 cm)

      „Acum, tu poti sa iei unul din acele mici „Doi pe Patru” daca doresti, dar aste este ce a spus Dumnezeu [Oare?]. Aceasta este ce a spus Cristos. [Serios???] Acum, acesta este adevarul. O Doamne, ai mila. Ce trebuie ca gandeste marele Duh Sfant, cand el vine inaintea Tatalui? [Asta ma intreb si eu? Si daca Duhul e diferit de Tatal?] Tu spui, „De ce te tot iei de noi, femeile?” Ok, barbatilor, iata-va pe voi. Orice barbat care isi lasa SOTIA sa fumeze tigari si sa poarte tot felul de imbracaminte, arata din ce este facut el. El nu este prea mult un barbat. Aceasta este corect. Adevarat. El nu o iubeste, altfel el ar lua o SCANDURA [un „doi pe patru”] si AR ARDE-O CU EA. Voi stiti ca acesta este adevarul. [Evident, asa este, frate Branham...] Acum, eu nu spun aceasta sa fiu smecher [Ha-Ha-Ha]. Eu va spun adevarul. Aceasta este corect. Ce trebuie ca gandeste Duhul Sfant? [Nu stiu, poate ca ai luat-o razna???] (Ascultati de El, 53-0328 E26)

      Ștergere
    25. Doamne ce aberatii....Branham isi mentine adeptii la un nivel salbatic,ignorant .Saracu avea o mentalitate de taran misogin unde bataia si alte aberatii erau de la Duhul Sfant....

      Mai ales ca textul de mai sus contravine TOTAL la ceea ce ne invata Ap Pavel adica sa avem grija si sa ne iubim nevestele asa cum Hristos a iubit Biserica....Nu invata niciunde Pavel de o anumita violenta fizica indreptata asupra femeii.

      Deci iata alta invatatura falsa si periculoasa ....plecata evident tot de la Branham.

      Ștergere
    26. De la acest individ WMB a plecat doar violenta fizica,verbala,misoginism,intoleranta fata de alti crestini....deci doar violenta si rautate. Eu zic sa aruncati predicile alea ca sunt doar un amestec de teorii si prostii debitate de Branham dupa ce le prelua de peste tot...

      Noi avem indemnurile apostolilor,ale Domnul Isus in evanghelii....tot ce nu se potriveste cu ceea ce invata ei ca mod viata ar trebui dat la o parte.

      Ștergere
    27. Ap Pavel a putut sa spuna ca daca vine cineva cu o alta Evanghelie atunci sa fie anatema.De ce a spus asta?Fiindca Revelatia,Descoperirea sa terminat.Era finalizata ,ca sa ii spun asa....

      Alta descoperire care invata diferit de apostoli este vrednica de anatema,poti sa o dai la o parte fara probleme...Ei-apostolii-au expus si invatat TOATA Descoperirea...nu trebuie sa vina altul sa ne invete sa luam scanduri si sa ne batem partenerele de viata ,in loc sa ne invete sa le respectam deciziile....adica daca vrea sa fumeze nu putem decat sa ii spunem ca nu e bine,dar in nici un caz sa luam bate si scanduri dupa modelul """profetului Ilie"" din America...:))

      Ștergere
    28. Ceva tot a restituit...bataia si violenta in familie. :))

      Ștergere
    29. Hai să analizăm mai îndeaproape trăsăturile unei secte şi să vedem dacă au aplicabilitate în cazul branhamismului:

      1. Ruptură abruptă cu crestinătatea istorică.
      Există! Mesajul declară toate cultele „prostituate”. Profetul mesager este cel ce urmează să restaureze credinţa apostolică.

      2. Tendinta spre perfectionism
      Există! „Mireasa Cuvânt” este o „Super-Rasă”. Ea trebuie să acumuleze toate virtuţile din „Piramidă”.

      3. Tendinta de a supra-aprecia lucrurile secundare
      Există! Îmbrăcămintea, machiajul, părul, etc. Cei ce nu se conformează sunt mereu batjocoriţi sau chiar condamnaţi.

      4. Comunitatea exclusivă a celor mântuiti
      Există! Dumnezeu „a lepădat denominaţiile” pentru că au respins Mesajul.

      5. Rolul central al grupării în sfârsitul lumii
      Există! Profetul WMB este aici ca să premeargă a doua venire a lui Isus, să vestească „Acuzaţia” şi pedepsirea omenirii.

      6. Conducător carismatic sau mesianic
      Există! William Marrion Branham – fondatorul mişcării carismatice

      7. Dependentă psihologică fată de grup.
      Există! Cei care părăsesc „Mesajul” sunt consideraţi „lepădaţi”. Pentru membri Mesajului, doar acesta devine singura sursă valabilă de informare. Ei nu vor să aibă legături cu oameni care nu corespund credinţei lor.

      Abel

      Ștergere
    30. Multumesc ca ai readus in prim plan aceste ganduri mai vechi ale mele. Tocmai scriu un articol despre aceasta intitutlat "Prizonierii Branhamismului", si am inceput cu aceste 7 puncte.

      Dumnezeu sa te binecuvanteze
      ABEL

      Ștergere
  26. Ignori adevarurile dovedite in sute de articole ca acesta de ex: http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/nici-o-taina-si-nici-o-descoperire-in.html

    Tu nu esti serios deloc si nici sanatos la minte si nici la suflet cand ignori cu nosalanta ADEVARUL faptic si biblic !

    RăspundețiȘtergere
  27. Tu , Abele, vei experimenta intr-o zi pe propria-ti piela atributele de Tata adevarat, nu VITREG , adica UNUL CARE_SI IUBESTE COPII , fiindca sunt ai lui.
    Tu, Abel, nu poti inca sa intelegi de ce a zis Dumnezeu, de multe ori , VOI PEDEPSI , si nu cu USURATATE, ci chiar pana la nimicire ! Oare fratele Branham a rostit - citind - cuvintele de dojana si avertizare, sau Duhul Tatalui Ceresc, care ne vrea cu gelozie pentru Sine, ca Mireasa a lui Hristos, curatita de orice pacat carnal si spiritual ? de ce oare selectezi si prezinti numai versete care -ti convin , in invatatura ecumenica pe care o inoculezi celor care citesc fara duh de deosebire ? De ce tii mortis sa ai parte de o "rapire dupa necazul care va veni peste toti locuitorii pamantului " sortiti judecatii ? . De ce nu poti tu accepta fagaduinta data celor care cred ca " nu vor veni la judecata ", si vor fi scutiti de acel necaz, , in care tu tii mortis sa intri , impreuna cu cei necredinciosi ? Asta-i " treaba ta " pentru care esti platit s-o implinesti, clatinad credinta unora , randuiti la aceeasi soarta cu tine ? Chiar crezi ca faci un lucru bun ? Chiar crezi ca fratele Branham si cei care cred invatatura lui, cu pedepsele si rasplatirile dupa raul si binele pe care-l facem cata vreme traim in acest trup, sunt fatarnici si mincinosi . sunt inapoiati si au creierul spalat de o doctrina sectanta ? . Daca crezi asa, , si chiar daca te prefaci numai, eu te sfatuiesc sa cercetezi si sa compari cu mai multa luciditate si sinceritate credinta ta cu aceea ceruta in Scripturi si sa nu incetezi sa ceri calauzire divina ,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Berbecule, asta e treaba mea daca prefer sa fiu rapit inainte sau dupa necaz, pentru care te asigur ca nu sunt (ras)platit.

      Nu e nici treaba mea sa iti mai raspund, si nici treaba ta sa te legi de treaba mea, pe care consider ca trebuie sa o fac GRATIS. Considera ca e un HAR PENTRU TINE SI CEI CA TINE. Tu nu esti Dumnezeu, nici dadaca mea ca sa am nevoie de tine sa-mi spui ce am de facut.

      TREABA MEA ESTE SA DAU PE FATA PRIN ARGUMENTE CONCRETE SI SERIOASE NEBUNIA CARE A CUPRINS MESAJUL ACESTA SI PE CEI CE-L URMEAZA ORBESTE (CA BERBECII). TREABA TA AR FI SA DOVEDESTI CONTRARIUL TOT CU ARGUMENTE SERIOASE. DACA NU POTI SA-TI FACI TREABA, STAI DE-OPARTE SI NU MAI FA CIRC AICI ACUZANDU-NE PE NOI. NU VEZI CA ESTI NEBUN OMULE? AFARA DOAR CA VREI SA DOVEDESTI CEE CE SCRIU, ATUNCI CONTINUA DOAR, DA-I NAINTE - NEBUNULE!

      Fratilor, eu propun sa-l ignoram pe Berbec si pe toti ceilalti care striga disperati, atata timp cat nu raspund serios la intrebarile noastre. Misiunea noastra nu este sa ne certam cu ei, ci sa fim o lumina. Si daca ei vor sa arate ca sunt intuneric, atunci e foarte bine, prin aceasta ei ne ajuta mai bine sa ne facem treaba noastra. Ce spuneti?

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    2. Te contrazic Abel. :D
      __________________________________________

      Ei au dreptul sa sa ne controleze, sa ne spuna cum sa ne tundem cums a ne imbracam, au dreptuls a ne interzica un pahar de vin, sa ne interzica educatia, ei ne spun ce filme ne plac, ei ne spun ce carti sunt bune, ce nu e bun, ei ne spun cum sa se imbrace sotiile si fetele noastre, ei ne spun daca suntem rapiti sau nu, ei ne spun daca suntem crestini sau nu, ei ne spun daca suntem alesii Domnului sau nu, ei ne spun unde sa mergem si unde sa nu mergem in concedii, ei ne spun ca trebuie sa urmam un profet ca sa fim salvati, ei ne spun tot ce vor si noi trebuie sa ascultam tot ce ne spunei altfel nu va fi bine cu noi deoarece ei au fost inzestrati cu "descoperirea" ca ei sunt imaginara Mireasa.

      Ștergere
  28. Ce zice Bisericilor, Duhul : " Eu mustru si pedepsesc pe aceia pe care-i iubesc " Dumnezeu nu agreaza copiii nascuti din curvie , pe acestia- i lasa de capul lor, adica " in voia mintii lor blestemate, sa faca lucruri neingaduite ". Voi tot infierati " tipetele " de acuzatie ale fratelui Branham, crezand ca sunt de la el citire, si nu reusiti sa intelegeti si sa acceptati cuvintele Duhului " fii plin de ravna , deci si pocaieste-te " , fiecare in dreptul vostru, pentru a avea pace cu Duhul a carui mustrare o simtiti, dar incercati sa va aparati de ea si o repudiati, cu sau fara buna stiinta , desi stiti bine ca nimeni nu se poate sustrage de la JUDECATA LUI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branham nu a mustrat pe nimeni.

      El a acuzat si a judecat si a tipat la alti crestini, deoarece acestia nu au acceptat aberatiile lui nebiblice ca el e inger, ca e Ilie, ca e dumnezeu in carne.

      Este cu totul altceva fata de o mustrare frateasca chiar aspra. Aceea vindeca. Noi de mustrari avem nevoie nu de acuzatii si defaimari. Dar el nu a facut diferenta intre ele. Nici noi nu am fost mai treji decat el.

      In schimb acuzatiile lui si predicile lui de discordie, au dezbinat si dezbina si azi pe frati.

      Daca Biblia spune ca rapirea va fi "dupa acele zile de necaz" de ce tii tu mortis sa SCHIMBI SFINTELE SCRIPTURI NUMAI CA SA IL APERI PE BRANHAM?
      E NEBUNIE TOTALA CE SPUI !

      Tu te auzi ce spui? Tu vezi ce scrii? ne ceri sa credem lucruri NEBIBLICE? Chiar in halul asta te-a adus branhamismul? Mustre-l Domnul de branhamism stricat si otravit, iar pe tine sa te vindece frate drag si pretios.

      Citeste-ti cuvintele. Esti pe un teritoriu EXTREM DE GRAV. Ai ajuns sa negi pe fata Biblia CLARA SI SIMPLA, si sa ne ceri si noua sa facem la fel, doar ca sa il aperi pe Branham. TRAIESTI IN INTUNEREC !

      Ma rog pentru tine.

      Anticristul este judecat de Biblie ca isi permite sa schimbe Cuvantul cu ceva convenabil.

      Dragul meu, pentru noi toti ar fi convenabil in fire sa fie rapirea inainte, clar da da dar DACA BIBLIA SPUNE CLAR CUM VA FI CINE ESTI TU SI BRANHAM SI ALTII SA NEGATI ADEVARUL???

      BIBLIA VA NUMESTE MINCINOSI !

      Iar voi din cautatori sinceri ai lui Dumnezeu ati devenit fara sa vreti aparatorii inselatoriilor din mesaj.

      Alti frati l-au mustrat pe el dar nu a luat aminte. Domnul l-a mutrat sa nu mai jigneasca pe alti crestini si alti oameni dar nu a luat aminte. Apoi tot Domnul l-a avertizat sa se potoleasca. Nu a luat aminte. Apoi l-a lasat sa-si urmeze mintea lui blestemata care s-a declarat DUMNEZEUL ACESTEI EPOCI.

      In cateva luni a si murit in teribilul accident exact cu Domnul il avertizase.

      Abel va pregati un articol pe tema asta sa vezi unde s-a ajuns.

      Ștergere
    2. Prostiile lui Branham de la Duhul Sfant?In Biblie Pavel ii spune lui Timotei sa invete cu blandete pe altii, nu cu istericale si bazaconii gen batai ...Branham al vostru era dus cu pluta saracul.A crescut intr-un mediu subdezvoltat unde de obicei educatie inseamna bataie...si prin Romania mai sunt asemenea mentalitati in special in zone mai sarace si lipsite de educatie..

      Si oricum sa dovedit a fi un mincinos.Nu stiu de ce tot aparati un mincinos care spunea ca a si venit Isus Hristos. Stiti ce scrie Biblia despre un asemenea duh?Ca este de la Antihrist. Cititi 1 Ioan sa va convingeti. Si Branham dupa cum vorbea si judeca pe toti desi Domnul ne cere sa nu o facem deloc,e clar ca se poate spune ca un duh anti crist,anti evanghelie a pus stapanire pe el in ultimii ani din viata. Si daca mai adaugam si ideile acelui indian cu care Branham sa intalnit si pe care la simpatizat atat de mult incat ia preluat ideile mistice fara pic de discenamant,idei de genul ""el e D-zeu manifestat in trup.."'...cititi sau auziti un guru indian sa va convingeti ca ei predica acelasi misticism al identificarii omului cu D-zeu:TU esti D-zeu""....Este un gram de adevar fiindca toti suntem din D-zeu pana la urma.Totul este o emanatie din El .

      Dar Branham a denaturat putin asta si a pus un monopol pe acest adevar si a spus ca DOAR el este Hristos manifestat,D-zeu in trup in acest timp.....Asa a facut si cu prorocia Anei Schreder despre evanghelisti:ia dat pe toti la o parte si sa pus pe sine pe un pediestal inchipuit....

      In acelasi mod a facut si ideile mistice indiene care le-a auzit de la acel indian ...

      DAca nu stim anumite credinte din alte popoare nu vom pricepe de unde isi extragea WMB ideile ciudate,mistice,partial adevarate dar pe care nici el nu le-a stapanit dar le-a folosit sa isi construiasca o imagine de D-zeu in trup....

      In concluzie acest mesaj este o amestecatura de idei preluate de peste tot...dar care intr-un final nu spune nimic concret ci doar este centrat in jurul persoanei lui Branham.

      Ștergere
  29. Despre ce indian vorbiți?
    Sa înțeleg ca era vorba de o adaptare a mesajului la "cabalistica' indiană cu scopul ca la un moment dat sa producă impactul previzionat de vedenia cu sute de mii care se convertesc la o singură evanghelizare?

    Dacă oricum America era deja acuzată, judecată și condamnată ce rost mai avea să dea cu nuca de pereti, sau ma rog cu capul de pereți bisericilor, când India era pe vremea aia cea mai mare ispită chiar și pentru cei mai cumpătați evangheliști.

    N-a fost sa fie...câ dacă era...îi pupa mana regina Angliei,... și papa de la Roma ar fi crăpat de ciudă ca WMB a făcut din câteva servicii, istorie de proporții milenare. Ca așa-i în tenis.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paulaseer Lawrie Muthukrishna
      http://en.wikipedia.org/wiki/Paulaseer

      Ștergere
    2. Aici e o secta numita "christbranham" al carei lider a iesit din miscarea indianului Paulaseer Lawrie povesteste ceva despre inceputurile lui cu acest Lawrie care credea ca in 1977 este sfarsitul lumii.

      http://christbranham.com/bro_st_profile.html

      Si Ewald Frank a avut legaturi cu Lawrie, in 1967 l-a invitat in Germania
      http://www.lawrieministries.net/lm/basic_links/biography/02-ch-07-Worldwide_Ministry/preview.html

      Branham s-a si pozat cu Lawrie asta
      http://www.lawrieministries.net/LM/Basic_Links/End_of_Christianity/preview.html


      Dar cred ca mai sus nu se vorbea despre acest "indian", ci despre armeanul Avak Hagopian... El a venit prin anii 40 in America cu "vindecari divine" si cineva a presupus acum ceva timp aici pe blog ca acest Avak ar fi fost defapt "ingerul" care i-a dat lui Branham insarcinarea... Probabil era un om cu capacitati telepatice, de aceea presupun ca mai sus s-a facut referire la acest "mistic".

      https://www.facebook.com/SeekYeTheTruth/posts/430469067014801
      http://www.britishpathe.com/video/one-minute-news-30/query/avak (de la minutul 2:50)

      ABEL


      Ștergere
  30. Aceasta religie falsa a lui Branham se bazeaza doar pe imaginatie si inchipuire. Proroc mincinos.

    RăspundețiȘtergere
  31. Haine adevarate!
    "Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare."
    Coloseni:3:12.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ați văzut pe cineva de la mesaj cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare din Coloseni:3:12? Unul măcar.

      Ștergere
    2. Dupa roadele lor ii veti cunoaste.O teologie a unui teolog nu poate produce transformarea interioara sau pocainta.Oricat s-ar chinui el sa arate ca detine invatatura corecta .Evanghlelia este puterea lui Dumnezeu,dupa cum srie Ap Pavel.Nu o idee teologica diferita de celelalte,sau vocile auzite de cineva in anonimat.Si lui Cain i-a vorbit Dumnezeu.A fost demn de urmat? Nu cred. Deci sub masca corectitudinii si a asa zisei descoperiri,se pot ascunde cai periculoase omului.Am spus a corectitudinii fiindca ei tot timpul dau de inteles ca doar ei sunt corecti si adevarati,iar restul sunt in intuneric si ratacire. E doar o impresie...falsa.Daca tot repeti o minciuna pana la urma se transforma in adevar.Si in branhamism si frankist asta predomina.

      Peter

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.