duminică, 8 iunie 2014

Un nou inceput - marturie

Salutare prietenul si fratele meu.

Draga Lica, intotdeauna ai fost si vei ramane prietenul si fratele meu. 

Am invatat ceva in ultimii ani, ce nu se preda in biserica “sfintilor” de la mesaj, dar care, pentru cei nesfinti” este un lucru care nu trebuie predat - ca prietenia si fratia nu tin de biserica, nu tin de religie ci de omenie, de bunul simt.

Prietenia si fratia sunt si in biserica si in afara ei.
Cineva imi spunea asa de frumos ca, chiar daca voi ajunge un drogat sau un alcoolic, pentru el voi ramane un prieten adevarat. Si o spune un om care este in Biserica.

Cu siguranta, nu vreau sa ma plang Lica. Atunci cand am luat decizia de a parasi Biserica de la Mesaj, nemaisimtindu-ma bine acolo, mi-am asumat toate consecintele care decurg de aici. Dar unele chestii erau doar infricare. 

Apropo de asta, recent m-a intrebat cineva care e medic psiholog cum de am stat atatia ani in “secta” respectiva. Stii ce am zis? “De frica.” 


Da, de frica, deoarece “trebuia” sa credem tot felul de chesti altfel ajungi in 
necazul cel mare, nu esti placut lui Dumnezeu, tot felul de amenintari plasate in subconstient de catre liderii nostri.

Eram “obligati” sa stam 8 ore la conectare pe net sa ascultam predicatori din alte tari, nu sa ne bucuram noi, comunitatea. Nu ma mir ca am trecut prin ce am trecut, dupa ce mi-am supus familia la acest tip de abuz spiritual si emotional.

Din pacate, unele consecintele nu au intarziat sa apara, si ele, dureros, vin din partea unor oameni care au pretins ca imi sunt aproape (in ultimii 20 de ani). 

Dupa ce am spus pastorului ce am decis. Din respect nu-i scriu numele. Nici macar nu ma sunat. Mi-a scris un email in care imi spunea ca daca am gasit ceva mai bun sa le spun si lor sa vina si ei (cu un vadit iz batjocoritor) si daca vreau sa il sun eu, pot sa o fac. 
Un nou inceput in fericire, departe de spiritul de secta. Fam Bujor.

“Oh...Paşa...cat de darnic esti.”

Zilele trecute s-a intalnit sotia lui cu mama mea si nu s-a sfiit sa-i spuna mamei mele tot felul de rautati inclusiv ca fata cu care eu sunt acum este imorala. Fara nici macar sa o cunoasca. 

Stau fratele meu si ma intreb ce crestinism e asta???? E cretinism sau crestinism????

Pentru simplul fapt ca doresc sa fiu ceea ce sunt, barbat, si sa imi refac viata, am fost respins de frati. Nu fac nimic rau nimanui, traiesc frumos, muncesc, am grija de copii mei dar sunt urat de altii. De ce? Pentru ca iubesc o femeie si ma insor cu ea dupa ce am stat singur ani de zile.

Stau si ma intreb cum de am fost asa de prost sa stau intr-o astfel de companie si o astfel de biserica atatia ani? Acum regret.

Cum pot oamenii sfinti sa faca astfel de afirmatii mizerabile despre oameni pe care nici macar nu ii cunosc? Este dezgustator. 

Stii ca sunt medic veterinar de multi ani si lucrand cu atatia oameni si animale pot spune ca am invatat mai mult de la ei despre a fi om decat de la oameni care se cred sfinti si care fac din religie un prilej de a dispretui si uri pe semenii lor.

Ma mut curand din Romania. Definitiv. Nu regret nimic. 
Las in urma mea o viata traita dupa voia altor oameni din mesaj. Las in urma o viata seaca, trista, acra de multe ori, partial manipulata de altii, neroditoare, in care am fost supus doar regulilor oamenilor si ideilor imaginare. Unele bolnave chiar. Am fost naiv. Am fost prost.

Abia acum te inteleg fratele meu. Te inteleg ca atunci cand ai avut greutati, nimeni, nimeni dintre mai marii poporului nu l-a cautat pe fratele nostru Lica. Nu a contat cat mult bine le-ai facut si ce ai insemnat pentru ei pana atunci. A fost suficient sa ai probleme, sa mergi in jos, si ai devenit imediat pentru ei un paria, un proscris, un subiect de barfa si de discutii. 

Un om trebuie ajutat la greu nu doar profitat de pe el cand ii este bine. Ei nu stiu asta nici acum. Ce te mai linguseau toti cand iti mergea bine si cum te-au parasit la greu. Oh fratele meu, cate ai indurat si tu.

Mai tii minte ca acum vreo 2-3 ani te-am sunat si ti-am zis ca imi este dor de tine si am vrut sa te aud doar?

Pur si simplu ma uitam la un DVD mai vechi cu fratele Blewett, tu il traduceai la amvon, si deodata mi-am zis: “Ce o fi cu fratele nostru Lica?” Si te-am sunat imediat. Stiam ceva. Dumnezeu este Iubire si o las sa se exprime chiar si catre cineva care nu mai crede cum cred eu. Iubirea nu stie aceste detalii fratele Lica, ea pur si simplu daruieste ce e si ce are.

Stiam ca toti te vorbesc de rau mai ales ca nu mai crezi mesajul fratelui Branham, dar multi dintre ei nici nu se pot compara cu tine fratele meu. Ii ascultam, dar invatasem deja ca un om care barfeste si acuza pe la spate, e mai rau decat cel despre care vorbeste. Asa vor proceda si cu altii. Cu toti. Nimeni nu este in siguranta intre ei.

Ce fel de crestinism e asta? Despre ce vorbim noi de zeci de ani fratele meu???? Iti repet fratele meu Lica, nu vreau sa ma plang impotriva nimanui. Ma simt doar umilit de propria persoana ca am stat atata timp acolo, mintindu-ma ca nu vad ce se petrece, cand de fapt vedeam foarte deslusit. 

Apoi am vazut si ca anumite invataturi din mesajul fratelui Branham nu sunt corecte. Respect ce e de respectat, dar nu ma mai fac sclavul nimanui. Domnului Isus si atat.

In privinta cuvintelor tale de incurajare nu am decat multumiri.

Da Lica, da. Meritam sa fim fericiti. Meritam sa fim fericiti. Asa cum vedem noi fericirea prin Domnul Isus, prin simpla si frumoasa umanitate pe care El a pus-o in noi, si nu prin diferite idei si conceptii religioase.

Meritam sa ne bucuram, asa cum vedem noi bucuria. Meritam sa fim liberi, asa cum vedem noi libertatea. Si meritam sa fim respectati, chiar daca dupa canoane sau legi si reguli din mesaj suntem considerati gresiti. Meritam sa fim cu oameni care ne respecta si ii respectam. Iar respectul pe care il aratam fata de ceilalti se vede in atitudinea noastra si in ceea ce spunem.

Iti multumesc inca odata pentru cuvintele tale si pentru urarile tale. Si pot sa spun ca astfel de oameni sunt rari. Ai si tu minusurile tale, dar cine nu le are fratele meu? Nu esti perfect, la fel cum nimeni nu e. Dar tu ai dovedit de cand te stiu, ca poti iubi si fi alaturi de oameni care trec prin suferinte si greutati. Asta e mare lucru in ziua de azi. Poate tu nu realizezi asta, dar continua asa fratele meu drag.

Oamenii care ajung la un punct al vietii lor, cand dovedesc cu adevarat ca respecta fiinta umana si deciziile semenilor lui, arata maturitate si valoare. De asta e mare nevoie in jurul nostru. Nu vede nimeni? 

Nu se intreaba nimeni de ce e atat de multa ura, prea multa discordie, tensiune, nedreptate intre oamenii mesajului? 

Fratii de la mesaj au facut din mesaj, din religie, un canal prin care isi revarsa rautatea pentru cine e diferit putin. Unde e minima decenta si umanitate in asa ceva? Nicaieri! Cat de adevarat de citatul care mi l-ai scris: nu orice om este un sfant, dar orice sfant este inainte de toate, OM.

Iti multumesc Lica, deoarece mereu m-am simtit respectat si iubit de tine. Chiar daca nu suntem de acord in cateva lucruri si cu parerea celuilalt, este asa o stare de bine sa stii ca esti respectat. E frumos sa vezi ca atunci cand vorbim despre simpla omenie, despre Domnul Isus, exista atata pace si bunatate intre noi doi. Acest sentiment il pot numi fratietate reala. Umanitate, domnule. E atat de simplu.

Asta cred eu, trebuie sa invete cei care urmeaza mesajul orei. In goana dupa senzational, taine si supranatural au uitat omenia si iubirea frateasca (macar ca vorbesc de ea din Piramida). Acestea doua intrec  toate asa zisele taine, semne si minuni dupa care ei alearga. Iata miracolul, iata semnul adevarat: Oamenii vor cunoaste ca sunteti ucenicii Mei daca vor vedea dragostea intre voi”. Iubirea este cea care transforma vietile in mod definitiv.

Vreau sa transmit cititorilor blogului tau, fratilor mei dealtfel, ce a zis apost Pavel: FITI OAMENI”.

Dragi frati nu lasati religia sa distruga maretia pe care a pus-o Dumnezeu in voi. Nasterea din nou schimba ego-ul vechi si rau, nicidecum fiinta noastra frumoasa facuta dupa chipul minunat a lui Dumnezeu. 

Iubiti pe Domnul si pe aproapele vostru ca pe voi insiva, faceti bine altora, chiar si celor necredinciosi. Nu va amagiti cu idei inchipuite care va abat de la calea iubirii pentru Evanghelie si pentru semenii vostrii.

Va mai indemn sa nu lasati sa treaca ani si zeci de ani de zile si sa ramaneti inca in idei religioase fanatice, caci nu in acestea sta credinta adevarata ci in traire si in facerea binelui. 

Priviti in urma voastra. Priviti prezentul vostru si intrebati-va daca sunteti fericiti cu adevarat. Intrebati-va daca sunteti multumiti cu ce ati rodit cu adevarat pentru Cer si pentru aproapele vostru in ultimii 5-10-20 de ani? Viitorul vostru nu va fi diferit daca nu schimbati nimic in prezent.

Priviti, dragi frati, daca ceea ce credeti si promovati este cu adevarat ceea ce pretindeti ca e?

Te salut fratele meu Lica si te imbratisez.

Salut cititorii blogului tau cu sanatate, inspiratie si binecuvantare.

 Costy Bujor

22 de comentarii:

  1. Frumos, Domnul sa te intareasca si sa iti dea ajutorul de care ai nevoie! Iti spune asta un frate care a stat 20 de ani la mesaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. " Un frate care a stat la Mesaj 2o de ani," fara sa priceapa nimica si fara sa faca ceva pentru a da roade vrednice de " pocainta lui "si de chemarea care i-a fost adresata, poate sa fie de acord cu tine, domnule doctor, si sa te aprecieze pentru o decizie gresita , tocmai fiindca si el a pornit pe aceeasi cale larga de umblare cu lumea de-a valma ! Eu nu stiu ce idei religioase fanatice si de cine ti-au fost inoculate, dar stiu ca de-ai fi fost un om sincer si umil fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ai fi observat ca descoperirea tainelor Imparatiei lui Dumnezeu nu-i nicidecum o goana dupa senzational, ci doar o traire reala a supranaturalului de care oricare crestin , ca si copil al lui Dumnezeu nascut de curand, din apa si din Duh, trebuie sa aiba parte . Daca tu nu ai avut, probabil ca te-ai multumit, asa cum afirmi, sa traiesti intr-un cerc inchis de oameni prefacuti, doar cu pretentii de cult penticostal dizident . Imi pare rau pentru tine si, de asemenea, pentru toti din grupul la care ai aderat, sperand , la fel ca si pana acum, ca oamenii ar putea sa-ti redea " bucuria mantuirii " ( cand de fapt n-ai avut-o niciodata )
    In aceste afirmatii ma bazez pe marturia ta , a faptului ca n-ai avut alti ochi cu care sa privesti in jurul tau decat aceia care vad doar " negru ", adica asa cum te gandesti ca "Nu se intreaba nimeni de ce e atat de multa ura, prea multa discordie, tensiune, nedreptate intre oamenii mesajului? " apoi, pretinzi iarasi ca ai merita fericire, bucurie, libertate si RESPECT de la oameni.. Se vede ca ai uitat sau nici macar n-ai stiut ce ti s-a promis atunci cand crezi ca ai luat tu insuti decizia sa urmezi un MESAJ deosebit de toate provocarile religioase care l-au precedat . Permite-mi sa-ti amintesc si sa-ti spun ca Domnul Isus i-a avertizat pe UCENICII LUI ca acestia , ca sa-L urmeze, trebuie sa-si ia crucea in fiecare zi, fiindca, "Aduceti-va aminte de vorba pe care v-am spus-o: "Robul nu este mai mare decat stapanul sau." Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvantul Meu, si pe al vostru il vor pazi. (Ioan.15:20)
    Te dai in vant dupa MERITE si aprecieri, in loc de-a ramane umil, asa cum zice Cuvantul :"Tot asa si voi, dupa ce veti face tot ce vi s-a poruncit, sa ziceti: "Suntem niste robi netrebnici; am facut ce eram datori sa facem." (Luc.17:10) Sa stii deci , domnule doctor, ca faptul de a-ti lua viata in mainile tale este mai periculos decat acela de-a fi constient ca ai in mainile tale viata unui animal de povara , a carui structura anatomica presupui ca o cunosti bine , totusi nu esti totdeuna in stare sa-l tii in viata , chiar in cazul unei boli banale care a dat peste el, din cauza ca a mancat prea multa lucerna verde . Te sfatuiesc sa fii mai prudent in aprecierile altora si mai grabnic in a te vedea pe tine la propria-ti valoare, care, fara ajutorul primit de la Duhul Sfant, este mai mica decat zero taiat in patru . Cu respect , dar cu vederi in opozitie fata de acelea pe care le afisezi , ti-a scris UN BERBEC CU COARNE RAuSUCITE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inapoiat si primitiv. Si salbatic. Tipic branhamistilor.

      Du-te draga in pesteri unde poti pune cruci la altii in spate si ii poti jigni, ii poti bate, si manipula. Luca 17:10 se refera ca in fata Domnului vom spune asta, nu inseamna sa ne manipulati voi si sa ne spalati voi pe creiere sa ne mintiti cu profetul vostru mincinos si sa facem ce vreti voi.
      Cata lipsa de adevar in ce spui si cata manipulare.

      Fii ca robul ala bataus, daca asta ti-e soarta. Dumnezeu il va pedepsi.

      Daca mesajul s-ar fi dovedit adevarat da merita suferinta la asta se refera. Dar a-ti duce crucea, nu inseamna sa NE FACEM ROBI OAMENILOR, sa ne manipuleze cum vor, mai BERBECULE.

      CU VERSETE BIBLICE DISTORSIONATE ATI INSELAT OMENIREA CU PROFETUL VOSTRU FALS. Ba chiar apostolul Pavel spune sa NU NE FACEM ROBI OAMENILOR. Se vede ca semeni cu Mera Romulus care tine adunarea cu frica si cu versete de astea interpretate fals ca sa asupreasca sufletele oamenilor sa-i poata teroriza spiritual dar ei sa stea cuminti acolo.

      Da, sa ne luam crucea PENTRU ISUS CRISTOS, NU PENTRU BRANHAM si urmasi de-ai lui depresivi, batausi si badarani.

      Costy si eu si altii am luat crucea asta a mesajului sa zic asa, deoarece credeam ca Branham ne spune adevarul dar se vede ca ne-a mintit. Bai omule a ce iti place sa stai in minciunia si sa o aperi. Continua tot asa daca asta ti-e chemarea.

      Dar adunarea primara era o biserica unde era armonie, pace, bucurie in Duhul Sfant nu se prigoneau ei intre ei.

      Nu ai inteles nimic. Nimic. La voi respectul fata de alt om nu exista. Pai voi nici pe alti branhamisti nu ii respectati. Cuvantul "respect" la voi se refera la a respecta profetul. Atat. Nici umanitate nu aveti.

      Voi sunteti ca cei salbatici. Mergeti inapoi in grote si dati-va in cap pentru Branham daca asta va place, chiar va rog asta, dar nu mai puteti impune oamenilor cum sa traiasca, dupa mintea voastra bolnava. Biblia si Constituta tarii respecta dreptul omului de a alege sa iubeasca pe Dumnezeu si sa traiasca asa cum Biblia, nu branhamistii, ii spun.

      Ai promis ca nu mai vii aici pe blog. Tine-te de cuvant.

      Ștergere
    2. Pentru "UN BERBEC CU COARNE RAuSUCITE".
      M-ai luat la tinta repede frate Nelu, asa fara motiv iti place sa te i-ei de viata mea. Nu m-ar deranja daca m-ai cunoaste , insa nu m-ai vazut niciodata insa continui sa dai cu parul in mine!
      Nu e nimic, Biblia ma invata sa iert de 70 de ori cate 7.
      Nu vreau sa iti dau prea multe detalii despre mine pentru ca vad ca nu meriti, insa poti sa fi sigur de un lucru: In toti acesti 20 de ani am citit predici insa nu prea am citit Biblia, si daca ar fi venit cineva sa imi spuna un lucru rau despre mesaj cred ca as fi fost in stare sa il i-au de gat!
      De ce ? pentru ca cunosteam foarte bine mesajul, insa nu cunosteam Biblia! Ma laudam ca iubesc pe toata lumea ,asa cum faci tu, in schimb era doar de fatada, nu acceptam pe nimeni in grupul meu de prieteni decat daca erau la mesaj!
      Multumesc Domnului ca mi-a deschis ochi si am putut iesi din aceasa "secta", da mai repet o data "secta"!
      Domnul sa te ajute in viata si sa iti de-a viata vesnica!
      Adi

      Ștergere
    3. Pentru cei ce nu au inteles de ce am spus "secta":

      SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). — Din fr. secte, lat. secta.

      Ștergere
    4. De cand ii intereseaza pe branhamisti de roadele pocaintei?Imi vine sa rad.SAu poate aceste roade sunt frecventa la adunari si conformarea la regulile adunarii?! Alte roade nu vad in branhamism.Dar bineanteles unii apeleaza la tot felul de lucruri pentru a acuza pe altii adica cere de la un om "'roade"" cand este constient ca el este deficitar la acest capitol. Doar asa cu scopul sa il ACUZE si sa il JUDECE...Deci tot asa ati ramas branhamistilor.Sunteti manipulati de liderii vostrii care sunt cu D_zeu pe buze dar plini de rautate si ingamfare...

      Asa se ajunge cand un om este crezut in TOTALITATE adica pus pe aceeasi treapta cu Domnul Isus Hristos.Si in acest caz WMB este crezut in totalitate de adeptii lui.Cum sa te mai intereseze de implinirea evangheliei daca tu ai alt DOMN in inima ta,care il crezi in TOT ceea ce a spus? Adica WMB...Ajungi fara sa iti dai seama sa calci cuvantul Domnului in picioare aparand predicile unui om MORT de 50 de ani!.

      ""De ce imi spuneti Doamne Doamne si nu faceti ce spun Eu"" ? Matei 7

      Ștergere
    5. Da o sectă ca toate celelalte secte.

      Citiţi aici articolului integral scris de Bogdan Mateciuc din care voi cita putin:
      http://www.odaiadesus.ro/manipulare.html

      "Ce este o sectă?

      Prin definitie, secta este o grupare care s-a desprins dintr-o structură/organizatie initială, în scopul corectării unor abateri doctrinare atribuite structurii-mamă. Există, de asemenea, secte desprinse din alte secte.

      O sectă este un grup sau o miscare caracterizată printr-un devotament sau dedicare exagerată fată de o persoană, o idee sau un obiect, folosind tehnici de manipulare si control care nu sunt etice (de exemplu, izolarea de prieteni si membri ai familiei, debilitare, folosirea unor metode pentru a mări sugestibilitatea si supunerea, controlul informatiilor, anularea individualitătii sau a judecătii critice, promovarea dependentei fată de grup si teama de a-l părăsi, etc.) în scopul atingerii scopurilor conducătorilor de grup, în defavoarea membrilor, a familiilor lor sau a comunitătii.

      Sectele pretind o anumită pozitie pentru ele sau pentru conducătorii lor, ceea ce le asează în opozitie cu societatea si/sau cu familia. Ele adoptă atitudini fătarnice, propagandistice, pentru a câstiga noi membri. Într-o lume în care cifrele vorbesc, un număr mai mare de membri creează iluzia de veridicitate învătăturii religioase.”

      Hai să analizăm mai îndeaproape trăsăturile unei secte şi să vedem dacă au aplicabilitate în cazul branhamismului:

      1. Ruptură abruptă cu crestinătatea istorică.
      Există! Mesajul declară toate cultele „prostituate”. Profetul mesager este cel ce urmează să restaureze credinţa apostolică.

      2. Tendinta spre perfectionism
      Există! „Mireasa Cuvânt” este o „Super-Rasă”. Ea trebuie să acumuleze toate virtuţile din „Piramidă”.

      3. Tendinta de a supra-aprecia lucrurile secundare
      Există! Îmbrăcămintea, machiajul, părul, etc. Cei ce nu se conformează sunt mereu batjocoriţi sau chiar condamnaţi.

      4. Comunitatea exclusivă a celor mântuiti
      Există! Dumnezeu „a lepădat denominaţiile” pentru că au respins Mesajul.

      5. Rolul central al grupării în sfârsitul lumii
      Există! Profetul WMB este aici ca să premeargă a doua venire a lui Isus, să vestească „Acuzaţia” şi pedepsirea omenirii.

      6. Conducător carismatic sau mesianic
      Există! William Marrion Branham – fondatorul mişcării carismatice

      7. Dependentă psihologică fată de grup.
      Există! Cei care părăsesc „Mesajul” sunt consideraţi „lepădaţi”. Pentru membri Mesajului, doar acesta devine singura sursă valabilă de informare. Ei nu vor să aibă legături cu oameni care nu corespund credinţei lor.

      Ștergere
    6. behaiala a zice ca "dar stiu ca de-ai fi fost un om sincer si umil fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ai fi observat ca descoperirea tainelor Imparatiei lui Dumnezeu nu-i nicidecum o goana dupa senzational "

      CE TAINE ALE IMPARATIEI GASESTI LA BRANHAM INMESAJ? ca barbatul isi poate lasa femeia daca ea se tunde? ca epocile le-a creat C. Larkin? ca botezul in Nume este preluat de la penticostali si tot asa mai departe norul fals si celellate minciuni? fit-ar rusine bai obraznicule cu de astea vi? e deja tarziu sa mai inseli suflete cu balivernele lui branham.

      esti un excroc si inselator spiritual un lup sfasietor tu si toti care incearca sa bage pe gat la oameni minciuni. suneti niste oameni de nimic disperati ca imparatia lui Branham nu are nici o taina si e plina de ura minciuna si prefacuti ca tine si oameni vad asta si pleaca prin harul Duhului Sfant marturisind adevarul ca NIMIC BUN NU ESTE IN MISCAREA VOASTRA DE DOI BANI.

      Ștergere
    7. Stiti cum e?Trecem prin viata crezand ca am gasit toate raspunsurile.Apoi ne dam seama ca defapt am uitat toate intrebarile.

      " Când crezi că ai găsit toate răspunsurile (in conceptii, credinte si dogme), vine viaţa şi schimbă toate întrebările""

      Asa sa intamplat si cu WMB si cu adeptii lui ,asa se va intampla si cu E.Frank si oamenii care sunt legati de el...

      Ștergere
    8. - Am uitat toate intrebarile - Wow ce intelept ! Multumesc.
      -Vine viaţa şi schimbă toate întrebările- Foarte profund e acest adevar. Multumesc mult.

      M-a inspirat, deoarece asta mi s-a intamplat cand am inceput sa vad ca mesajul nu e ce pretinde ca e, si ca viata mea nu era ceea ce Creatorul a facut-o sa fie. Eram doar o clona branhamisto-frankisto-merista...imi vine rau cand imi amintesc.

      I-am invitat pe frati la o discutie barbateasca frateasca si BehaitulOilor a fost cel care a sarit ca aprins strigand ca: "eu nu mai vin la aceasta adunare". I-am zis. "ba da sa vii si tocmai sa rezolvam aceste probleme." Atunci nu stiam decat ca Ilie si norul si epocile sunt fraudate si interpretate gresit.

      Este bine si intelept sa iti pui intrebari. Nu in sensul rautatii suspicioase, ci in sensul frumos al cautarii adevarului.

      Branham ne-a comparat cu sarpele si Eva daca ne punem intrebari ca sa ne poata manipula prin frica.

      Eu percep ca Ewald Frank va merge in curand dincolo si grupul care il urmeaza se va destrama in sute de bucati.

      Fara sa vreau asta neaparat, simt/percep ca voi crea o alianta cu Florin Duca si alti "grei" pe viitor. Ne desparte doar plecarea fratelui Frank care va arunca in aer adunarile lor. Dar fiecare lucrare la momentul potrivit.

      Astept in tacere si ma pregatesc in tot ce vad ca voi fi de folos adunarilor si societatii in general pentru a-mi implini scopul si misiunea pe acest pamant.

      Poate nu voi mai colabora niciodata cu cei de la mesaj. Eu asta as dori, dar nu stiu daca e si voia lui Dumnezeu.

      Sunt dificili. Sunt formati in chipul prejudecatilor, nedreptatii, gandirii imature si rautacioase. Acuzatori, atacatori, barfitori...e greu si mult de lucru cu acest tip de oameni. Nu ca nu ii iubesc sau ca nu as vrea sa ii ajut dar...e greu.

      Vad la mine cat de mult lucrez cu mine. Trebuie sa ma detoxific spiritual de idei bolnave despre viata, societate, credinta, preluate din prima adunare de la pastorul Mera romulus.

      Si chiar daca eu nu am fost un material dur, robust, totusi e mult de lucru si la mine. Recunosc asta. Ma vad, nu ma exclud.

      Sper ca si voi va pregatiti dragi frati.

      Ștergere
    9. In cazul meu...

      A venit Viata cu intrebari peste cei ce pretindeau ca sunt "unsi" sa dea raspunsuri.
      Au inceput sa se clatine usor in stanga si-n dreapta, semn ca ceva deranja.
      Intrebarile perimau programa.

      ---------------------

      "Cercetaţi predicile si circularele lui Branham, Frank, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine."

      Nu! Nu! Cu asta ne-au mintit! Maculatura de laborator!

      "Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine."

      Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?

      Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.


      --------------------

      Domnul sa va binecuvanteze pe voi si familiile voastre, casele voastre, copiii vostri si pe cei dragi voua, pe cei prinsi in intunericul tesut de cei ce zic ca sunt..., si nu sunt. Domnul sa va dea curaj si izbanda in tot ce faceti!

      Maranatha!

      Ștergere
    10. Da domnule da !
      La fel si pe tine sa te binecuvinteze si tot ce are Dumnezeu mai bun pregatit pentru noi oamenii, sa vina si peste viata ta si a celor dragi ai tai.
      Vad ca lucruri bune se intampla cu oamenii care primesc raspunsuri din Scriptura.

      Ștergere
  3. Dragă frate Costy

    Mă bucur că ai avut curajul să faci acest pas înainte în evoluţia ta ca OM şi mă rog ca Dumnezeu să îţi dea ţie şi familiei tale putere să mergeţi înainte fără teamă şi eliberaţi de prejudecăţi şi de amprentele negative pe care secta branhamistă le-a pus peste voi. Psihologul acela a spus ceva ce am început şi eu să înţeleg, anume că cei mai mulţi stau la Mesaj din cauza fricii care este subtil indusă începând cu Branham, de „Robul credincios” cu ceata lui de slujitori, până la „Glasul Păstorilor” frustraţi că oiţele lor au înţeles că sunt de fapt oameni, nu dobitoace.

    Găsesc un lucru bun că ţi-ai refăcut viaţa, şi poate şi mutarea într-o altă ţară te va ajuta să te desprinzi mai uşor de trecut şi de persoanele care nu pot să aprecieze şi să recunoască adevărata ta valoare.

    În multe puncte pe care le-ai scris mă regăsesc pe mine sau persoane dragi mie, de aceea vreau să te încurajez, spunându-ţi că ai luat decizia corectă pentru tine şi familia ta. Fii statornic şi mergi înainte încrezător. Nu asculta şi nu te lăsa intimidat de „behăiala” unora precum a „berbecului cu coarne răusucite”, o behăială care în urechile mele sună mai degrabă ca şi chelălăitul unui lup flămând. Vorbeşte încă odată cu psihologul acela, şi îţi va confirma că un astfel de om trăieşte o viaţă de frică şi de constrângere şi că toate vorbele rele ce le aruncă peste alţii sunt de fapt propriile sale lipsuri şi defecte. Nu ai de ce să te temi, frate. Un miel adevărat nu se stresează, nu se îngrijorează de nimic, el priveşte înspre viitor cu pace şi senitătate, chiar dacă viitorul lui este să fie sacrificat...

    În încheiere, îţi dedic din toată inima nişte cântări, care se leagă mult de ce ai trăit tu, şi care mie mi-au dat multă pace şi linişte când am fost rănit de orgoliul şi lipsa de iubire a acelora ce se mândresc că au „Mesajul Orei”... (Ar fi bine să ia şi ei seama la cuvintele care se spun, pentru că sunt cu mult mai inspirate decât cele ale profetului lor.)

    https://www.youtube.com/watch?v=s8eLfZ04luk
    https://www.youtube.com/watch?v=nOIx8ahJ3ps
    https://www.youtube.com/watch?v=F_gBk6kWivM
    https://www.youtube.com/watch?v=l92czji1w-A

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În epoca de aur mergea un om îmbătat de foame pe strada cu magazinul "Pâine". A pus mâna pe clanța ușii încuiate și a leșinat. După câteva ore se trezește buimac cu o coadă de câteva sute de oameni flămânzi care așteptau la "Pâine".
      Unul din mulțime îl întreabă :
      -de unde ști ca vine azi mașina cu pâine?
      -Nu știu , răspunde primul din rând. Și le spune la toți cum s-a întâmplat să ajungă primul din rând.
      -pai, atunci de ce nu îți vezi de drum?
      -Ești nebun? După ce am stat atâtea "ore"... , și mai ales că sunt și primul?

      Părerea mea este ca branhamismul nu este o sectă cu atât mai puțin un cult. Amândouă presupun o minimă coerență la ideile propovăduite. Aici e mai degrabă un caz hilar, unic în felul lui, în care un orb conduce un alt orb și cad amândoi în groapă.

      Trece vulpea și întreabă :
      - ce faceți acolo în groapă, berbecilor?
      - Ce vrei fa, ne ascundem de lup.
      -he, he, he,... dacă ați fi avut minte cât par în barbă, n-ați fi ajuns acolo...

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abel iti multumesc mult de cuvintele tale. Sunt incurajatoare. Nu este nevoie sa pleci de aici sa te poti desprinde de ideile si preconcepriile unor oameni care nu sunt in stare sa recunoasca, ca sunt nefericiti. Referitor la adevarata ta valoare tu trebuie, ca entitate, sa fi in stare sa ti-o apreciezi, chiara daca uneori risti sa pari lipsit de modestie. Am reusit sa ma desprin usor de preconceptiile lor si de rautaile lor. Nici macar nu imi mai amintesc de ele. Ma simt fericit si pentru mine este singurul lucru care conteaza. W.M. Branham spunea ca el, chiar daca nu este de acord cu parearea cuiva, il RESPECTA. Ar fi multumitor daca cei ce urmeaza Mesajul lui, ar fi in stare sa inceapa cu aplicarea acestei afirmatii. Eu dupa ce am decis sa plec din Biserica nu am putut vedea acest lucru. Am stat acolo multi ani, si nu l-am vazut niciodata - in nici o discutie cu altcineva care avea opinii divergente fata de Biserica si nici atunci cand altii au luat decizia de a pleca din Biserica. Dupa umila mea parere vorbim in van despre taine, descoperiri, Piramida daca nu avem nici macar tangenta cu calitatea de om. Parerile carcotasilor ma lasa rece. Pentru mine ca medic veterinar este de la sine inteles ca berbecii nu vorbesc, chiar daca au coarne rasucite. In istoria de 6000 de ani a omenirii au vorbit doar doua animale - sarpele si magarita lui Balaam. Luand in considerare acest adevar de nedesfiintat, inclin sa cred ca berbecul respectiv s-a semnat gresit. Iar pentru mine oamenii care nu au curajul de a spune cine sunt, semnandu-se ANONIM, sunt intr-adevar anonimi. Ei de fapt se considera un NIMENI, iar eu nu fac decat sa le respect propria apreciere.
      Te salut cu respect si consideratie, Costy Bujor

      Ștergere
  5. A plecat deja costy cu ambele fete. stiai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da stiu. M-a sunat si tinem legatura pe telefon si Facebook.

      Ștergere
  6. Ce frumos a zis fratele asta ca viitorul vostru nu va fi diferit daca nu schimbati nimic in prezent. Nu il cunosc personal dar Dumnezeu sa il binecuvinteze pe el si pe familia lui. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia luminat Dumnezeu mintea la acest frate mai repede ca la noi. Slava Domnului.Stiu si eu cine i pastorul lui de atunci. E fratele Santa Vasile. Si el ca si ceilalti pastori badjocoresc pe frati si surori din adunare daca ai indrazneala de a spune ceva ce nu le comvine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt prosti ca stau si suporta figurile oricarui nebun si aiurit de pastoras...Dar mai mult ca sigur sunt infricati ca sa nu-si pararseasca adunarea,ceea ce mi se pare o manipulare de cea mai joasa speta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe noi care am fost in legatura cu fratele Frank ne infrica si ne baga piedici si aproape ca ne obligau fortat sa facem ce spun ei ca altfel ne pierdem mantuirea. Sunt o rusine care au parasit pe Domnul pentru a tine parte la fals, la diavol.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.