vineri, 15 august 2014

Tu unde te incadrezi?

Nu vreau sa va tin lectii de psihologie, nu deloc. 

Dar imi place psihologia si iubesc faptul ca Dumnezeu mi-a aratat multe lucruri prin cele mai simple moduri ale acesteia.

Dar daca tot venise vorba de asta si am vazut ca unii frati si cititori nu inteleg, vreau sa clarific pentru a va ajuta. 

In acelasi timp pregatesc un articol a lui Adi despre Divinitatea lui Isus care cu siguranta va va da de gandit.

Uite inca un lucru care m-a ajutat acum cativa ani sa inteleg si sa identific unde se incadreaza comportamentul celor din branhamism (dar si din alte secte) si de ce pe langa doctrine false si minciuna, comportamentul lor se incadreaza intr-un tipar negativ. 

Si m-a ajutat sa ma corectez mult. Sa imi vad eu in primul rand lipsurile si neajunsurile mele si sa lucrez la ele. Sa ma imbunatatesc, sa ma maturizez.

Exista patru tipuri de comportamente pe care oamenii le au in interactiunea lor cu cei din jur. Si la biserica si in viata si oriunde. Le pun pe scurt doar. La un workshop am studiat intreaga paleta precum si combinatiile intre aceste tipuri comportamentale. Nu este vorba de greseli personale, pe care toti le facem, ci este vorba despre punctele dominante din viata noastra care ne si formeaza. 

Acestea nu sunt nici religioase nici politice ci sunt ceea ce noi oamenii suntem ca fiinte. 

1. Comportamentul agresiv. Cei care au acest tip de comportament, isi manifesta frecvent furia, agresivitatea, au un comportament dominator, se simt indreptatiti sa se comporte cu lipsa de consideratie si respect la adresa altora, jignesc, adreseaza acuze, vorbesc pe un ton ridicat. Ei considera ca ei mereu sunt ok, sunt buni, insa ceilalti nu sunt deloc ok. Iar deseori ei sunt aceia care trebuie sa ii indrepte pe ceilalti prin a-i jigni, umilii si domina. Niciodata nu vor vor gandi si nu vor trata pe altii in termeni normali sau de la egal la egal. Acestia nu sunt niciodata interesati de evolutia altora deoarece ii considera o amenintare puternica la adresa lor. Au tendinte dictatoriale deseori si reusesc prin manipularea celorlalti sa isi pastreze functia multi ani. Persoanele care nu se supun acestora si pleaca, indiferent de situatie sau motiv, devin etichetati cu lucruri care ii inspaimanta pe ceilalti ramasi care vor fi manipulati in continuare.

2. Comportamentul pasiv. Aceste persoane nu au reactie atunci cand cineva se comporta sau vorbeste cu ei intr-o maniera lipsita de respect, le permit altora "sa-i calce in picioare", stau cu ochii in pamant, nu riposteaza, le dau voie altora sa le incalce granitele si limitele personale. Cred despre ei ca nu sunt bine cum sunt, insa toti ceilalti sunt ok. Sunt servili, fricosi, fara stima si fara incredere de sine. Ei cred ca a fi bun si ascultator inseamna a te lasa calcat in picioare si a fi abuzat emotional. Sunt in general persoanele carora li se spune inca din copilarie pe drept, naivi, mediocrii, ignoranti, superficiali. Acesta este tipul de personalitate pe care cel de mai sus, agresivul, il poate manipula cu usurinta si e parte majoritara din echipa sa. Ei nu vad, nu aud, nu vorbesc. Se simt mereu oarecum amenintati de autoritatea liderului lor chiar daca acesta nu ii ameninta in mod direct. 

3. Comportamentul pasiv-agresiv. Este acel tip de comportament in care un om nu ia pozitie in fata celui care il ataca sau il face sa se simta inconfortabil, insa acumuleaza resentimente, furie si ura, iar atunci cand au ocazia, se razbuna "pe la spate" - prin barfa, "bete-n roate", denigrare, samd. Ei cred ca nu sunt ok mereu, insa nici ceilalti nu sunt. Cercetarile arata ca acest tip de comportament -ipocrit la infinit- este considerat cel mai indezirabil si cel mai periculos in interactiunile interumane - atat la job cat si in viata personala. Distruge relatii, otraveste prietenii, strica buna convietuire, creeaza stari tensionate permanentedin ascuns in special, pe care deseori le ascunde atunci cand e vorba despre el. Nimeni nu ii poate invata ceva bun pe acest tip de oameni deoarece ei cred ca stiu totul si ca toti trebuie sa recunoasca acest fapt. Sunt ambitiosi si le place sa lucreze mult. Desi le place in echipa, in special pentru a li se recunoaste meritele, deseori le place si rolul de "lup singuratic".

4. Comportamentul asertiv. Sunt acei oameni care isi stabilesc clar limitele si granitele de interactiune cu ceilalti, sunt calmi, fermi, hotarati, se pretuiesc si se respecta atat pe sine cat si pe ceilalti in acelasi timp, isi sustin punctul de vedere, au verticalitate si congruenta intre ceea ce gandesc, spun si fac. 
Ei considera ca sunt persoane ok, bune, demne de iubire si de respect, si ca si ceilalti sunt la fel ca si ele. Considera ca au ceva bun de oferit si in aceeasi masura cred ca pot si primii de la altii lucruri bune pentru dezvoltarea lor spirituala, materiala, relationala si financiara. Acestia considera un castig chiar si atunci cand altcineva castiga datorita lor. Acesta este tipul de comportament si de atitudine functional si in interactiunile interumane din societate si interesant, pe care Biblia il onoreaza si il gasim in majoritatea personajelor pozitive si de calitate din Scripturi si istorie.


"Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!" Psalm 139:14 

Noi toti trebuie sa stim ca atat noi cat si ceilalti sunt fapturi minunate si ca toti sunt iubiti de Dumnezeu, de aceea a dat Jertfa Suprema pentru noi. A dat Sangele Lui nevinovat pentru pacatosi, (nu pentru urmasii lui Branham) Asta e pretuire din partea Lui frate, nu "taine" si vorbe goale sau comportament agresiv si pasiv-agresiv de tip sectant.

Exista doua extreme deosebit de toxice si nocive atat in religie cat si in societate. Una care se autoproslaveste pe sine plina de mandrie si care dispretuieste pe altii fara pic de suflet in ei, si alta care se uraste pe sine si uraste si pe altii. 

Tu stii ce fel de comportament adopti in fiecare zi? Degeaba te crezi mare religios daca baza unei vieti nu o respecti. 

Daca calci in picioare respectul si viata altora, cum poti sa spui despre tine ca esti alesul lui Dumnezeu si Mireasa? Dragul meu, tu esti afectat de o boala mentala grava si nu o stii. Branhamismul la fel. Nimeni de pe planeta nu este manipulat asa cum tu esti. (poate islamul radical).

Cum am mai zis ca "nu orice om este un sfant, dar orice sfant este inainte de toate, OM."

Acum poti sa identifici si comportamentele celor din jurul tau. Trebuie sa stii ce inseamna faptul ca, de exemplu pastorul tau tipa si barfeste pe altii si sugereaza ca nu aveti voie sa cercetati. 

Trebuie sa stii ce inseamna frica ce te bantuie, nemultumirea, frustrarea adunata, trebuie sa stii de ce tu dintr-un om bun si calm si frumos la suflet te-ai trezit in mijlocul unor nevrotici si limitati si ai devenit ca si ei. 

Cunoscand aceste lucruri, oamenii rai, vicleni si manipulatori nu te mai pot manipula deoarece tu stii ce inseamna ceea ce ei iti spun si ceea ce exprima.

Eu regret enorm ca nu am stiut aceste lucruri in momentele dificile ale vietii mele si nu le-am dobandit mai repede. De aceea scriu. Sa ajut pe altii sa stie ce inseamna atunci cand ia o decizie in acest sens.

Iata ca lucruri care ne ajuta, au fost mereu considerate de cei intoxicati spiritual si mental, drept lucruri false. Asta arata cat de falsi sunt ei in realitate. Nu vor sa stie aceste lucruri caci acestea arata despre ei cine sunt cu adevarat nu ceea ce pretind ca sunt. 

Iubirea si cunoasterea omului, iubirea si cunoasterea lui Dumnezeu sunt baza unei vieti armonioase care aduc cresterea, propasirea si prosperitatea noastra.

Nu acestea sunt cele mai mari porunci? Acestea nu există în branhamism aproape deloc.

"Să iubeşti pe Domnului Dumnezeul tău...şi pe aproapele tău ca şi pe tine însuţi"

Cu cât cunoşti pe Domnul mai mult cu atât Îl iubeşti şi cu cât cunoşti oamenii mai mult cu atât mai mult îi poţi iubi şi ajuta, deoarece tu vezi că Sursa ta de iubire trimite şi pentru ei aceeaşi iubire, El nu trimite o idee, confuzie, contradictie, o religie seacă uscată goala numită "mesaj" sau nu trimite vreun "profet". El a trimis IUBIREA si ADEVARUL, oamenii ar trebui sa le gaseasca. Ele sunt la indemna noastra a tuturor.

1 Cor 2:11. "În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului care este în el? Tot aşa, nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, afară de Duhul lui Dumnezeu."

Bun. Acum hai sa vedem ce tip comportamental exista in aceste versete de mai jos? Ce spune Adevarul absolut despre lucrul esential al existentei noastre umane si spirituale?

1 Cor 13.

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

13 Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Tu unde te incadrezi? Daca te incadrezi aici te felicit. 

Daca vrei sa ai viata deplina trebuie sa lepezi comportamentul si gandirea copilareasca pastrand doar inocenta sufletului unui copil. Trebuie sa intelegi odata ca nu ce ai sau ce pretinzi ca ai si faci conteaza, ci ceea ce esti conteaza.

De ce acest tip de comportament asertiv descris in 1 Cor 13 nu exista in branhamism?

De ce daca exista totusi undeva, exista pentru ca oamenii l-au avut intr-o masura mai mare sau mai mica pe cand erau la baptisti sau in alta parte? Ba unii au fost mai buni si mai ok cand erau in lume decat sunt acum la mesaj. Eu personal cunosc asemenea cazuri. 

Cum a reusit branhamismul sa-i strice atat de mult? Tipul de gandire si comportament a lui Branham si urmasii lui ne-au stricat pe toti. El este agresiv si pasiv-agresiv. Noi nu putem fi diferiti de el daca il ascultam si urmam.

Unde e de fapt nasterea aia din "Cuvant" a "miresei desavarsite" sau nasterea din nou de care tot vorbiti? Nicaieri. 

Dragii mei, ati devenit doar niste instrumente de propaganda a branhamismului, fara sa stiti asta. Sunteti victimele unui sistem fals si bolnav.

Intelegand aceste lucruri mi-a fost destul de usor sa inteleg mai bine ce s-a intamplat in viata lui Branham, a mea dar si a celor cu care am petrecut zeci de ani. 

Daca as fi stiut mai repede as fi evitat multe necazuri prin care am trecut, unele dintre ele mi le-am facut eu cu mana mea.

Cand il ascult pe Frank sau Branham sau alt predicator imi este usor sa identific zona din care vorbeste si inspre ce indreapta cu adevarat audienta. Cand vad comentariile lui Behaituloilor sau al altora imediat imi dau seama din ce zona vine mentalitatea lor dominanta.

Acesti peste 4 ani de studii de leadership si psihologie m-au ajutat mult. Ii multumesc lui Dumnezeu din toata inima mea. E harul Sau.

Le supun sub autoritatea Sfintelor Scripturi, Adevarului, si le las calauzite de Duhul Sfant si ii dau Lui toata slava si onoarea pentru ceea ce face cu noi, oamenii. 

Exista multe comori si multa bogatie in multe domenii ale vietii, cum nu am vazut si auzit nicaieri in sectele astea parazitare cu comportament agresiv si pasiv-agresiv.

Investitia in tine frate este cea mai buna prima alegere. In curand, cu ajutorul Lui voi incepe sa tin cursuri si traininguri.

Te rog scrie-mi ce tip comportamental obisnuiai sa fii tu si comunitatea sau pastorul din adunarea ta. Spune-mi cu ce te pot ajuta?

Astept comentarii obiective si, da, nu uitati sa trimiteti poze cu dovezile ca v-ati aruncat masinile de spalat haine, asa cum profetul vostru v-a spus sa faceti ca femeile voastre sa spele cu mainile toate hainele, asa cum mama lui facea. 

Shalom.

26 de comentarii:

  1. Imi amintesc acum si fac legatura cu anumite intamplari din trecut.

    Efectiv imi vine rau dar si o mare tristete cand realizez cata ura s-a manifestat in aceasta secta in Cluj si in Romania.

    Acum inteleg de ce comportamentul agresiv si pasiv-agresiv domina oamenii de la mesaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta secta cu ramificatiile ei atrage doar oameni cu o inteligenta mediocra,si in consecinta sunt foarte usor de manipulat de liderii lor din adunari.Acesti lideri in general sunt superiori lor si ei stiu si sunt constienti ca ceilalti sunt foarte usor de prostit ,si in consecinta actioneaza folosindu-i dupa bunul lor plac. Daca membrii acestor adunari ar avea putere de discernamant nu ar face tot ceea ce spune un pastor sau altul.Dar ei nu au asa ceva si actioneaza dupa cum le spun pastorii lor sa o faca.Deci in aceste aduanri nu este pe primul loc valorile crestine promovate de apostoli si de Isus,ci doar un tip de comportament plecat de la WMB ,pe care ei il preiau ....bineanteles fara discernamant. De aceea am spus isi alte comenturi ca ei sunt doar niste papagali programati de cei din adunarile lor. Nici vorba de armonia data de implnirea Cuvantului. Branham si E.Frank conteaza si atat...superficialitate si ignoranta duse la extrem.

      Ștergere
    2. Asa este, in loc de valori, avem la mesaj numai idei mistico-fantastico-apocaliptico-conspirative si anarhice si antisociale.

      Si, culmea prostiei si a ignorantei e ca oamenii inca se lauda cu nimicurile ce le au, asta e trist si dureros.

      Eu chiar sunt trist din cauza asta.

      Ștergere
    3. si normal ca nu le place educatia si cultura la sectanti. Pe cine ar mai prosti si insela cu debilitatile lor ?

      Ștergere
  2. Intradevar e important sa ne cunoastem pe noi insine si gandirea dar mai pesus de asta e sa iubim nu cu vorba ci cu fapta. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca citesti atent in Cuvant spune chiar si Ingeri gresesc deci a gresi in vorbire se poate a gresi in comportament se poate,omul fara Dumnezeu este un animal pur original asa ca nu cred ca nu a gresit si Fr Branham dar asta nu il descalifica in a ramane un Inger chiar de a gresit

    Daca n-are incredere Dumnezeu nici in slujitorii Sai, daca gaseste El greseli chiar la ingerii Sai, (Iov.4:18)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A zis ca D-zeu i-a aratat despre masina de spalat. Atunci nu a gresit. Ne-a inselat. Noi gresim zi de zi in lucruri firesti. El a mintit.Daca un om spune ca D-zeu ii zice ceva dar se vede ca nu i-a zis atunci aia nu e greseala ci minciuna si el e un proroc mincinos. Minciuna e de la diavolul nu mai apara pe diavol Iacob Dan. E greseala daca te imbeti si ti rusine si te pocaiesti si nu mai repeti ori daca te-ai enervat sau te ai intors pe strada sa vezi fundul unei femei goale aia e greseala sa ne pocaim de greseli si alte pacate mai mintim mai barfim da astea le fac oameni dar e altceva. Branham nu a gresit , el a inselat oameni cu invataturi si cu inchipuiri e cu totul altceva. A adus invatatura falsa si a stricat Cuvantul interpretand fals ca e prorocul Ilie si ca a fost in nor. Ce proroc ai mai Iacob Dan care te invatats a arunci masina de spalat la gunoi. Vai si amar de mama voastra cum va prostit un mincinos fara scoala care nici Biblia nu si-o cunoaste.

      Ștergere
    2. Pacat ca vorbesti asa frumos in primul rand cred ca nu am zis nimic de mama ta sau altceva dar daca te numesti crestin asa cum te crezi anonime si nu te semnezi te rog nu mai folosi jargoane de genul acesta imi pare sincer rau pentru voi chiar daca scorniti niste minciuni si le credeti eu totusi tin sa cred ca un crestin nu foloseste asa ceva niciodata vau de mama voastra am repetat asta din greseala pentru ceea ce spui te rog sa te semnezi anonime apoi am sa iti mai raspund la altele ,cred ca asa e frumos nu sa vorbesti porcos indiferent de religie.mie nu imi este frica sa spun cine sunt daca tie iti este atunci te poftesc pe usa din dos sa iesi mai bine ca nu e locul tau aici.

      Ștergere
    3. Corect anonimule. Nu a gresit, ci ne-a inselat.

      Este o imensa diferenta intre a gresi ca om si a minti in calitate de "profet"

      Ștergere
  4. Lica nu te teme nu am aruncat masina de spalat la gunoi si pamantul este plat indiferent de ceea ce spuneti veniti cu dovezi biblice nu cu 2 versete poate si alea adaugate este ca si o farfurie care se misca pe un bat asa cum fac scamatori la circ.Domnul cu voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti ignorant omule.Pacat ca ai nume biblice:Iacob Dan.In Biblie scrie clar de ""cercul pamantului""...Solomon incuraja invatatura si stiinta.Voi branhamistii considerati ca ignoranta si incultura sunt calitati. Foarte trist .In loc sa tineti cont de ceea ce ne spune Solomon,voi sunteti ignoranti din cauza faptului ca il credeti pe Branham in tot ceea ce a spus.

      Daca ai fi vazut macar o imagine cu Pamantul din spatiu ai fi vazut ca aceasta planeta ,ca si celelalte ale sistemului solar sunt rotunde,sferice,nicidecum plate.

      Plata este mintea celor care au renuntat la gandire doar fiindca asa le-a spus WMB.

      Iti recomand Proverbe capitolul 1. Poate intelegi ceva de acolo.

      Ștergere
    2. Pana si Luna este sferica,ca si celelalte luni si planete ale sistemului solar.Ai privit vreodata printr-un telescop Iacobe? Sa nu imi spui ca si Luna este plata ca vorbesc cu Lica sa iti interzica sa mai intrii pe aici.Oricum deja devii poluant si haotic...interesant,dar asa era si Branham.

      Ștergere
    3. Pai trebuia sa arunci masina de spalat,daca crezi tot ceea spune ""profetul"".Cum adica ai in casa o unealta a satanei? Arunc-o repede ca doar profetul care era plin de Duhul a spus ca este de la satana.Sau spuneti una si credeti alta?

      Ștergere
    4. Trebuie sa iti pui sotia sa spele hainele si vasele cu mainile daca crezi ca Dumnezeu i-a vorbit lui Branham.

      Arunca masina de spalat sa ii dovedesti credinciosie mesajului lui Branham.

      Ștergere
    5. Cam asa e corect daca ei cred tot ce spune Branham.Dar parca ii vad ca se chinuie sa iasa si din aceasta situatie si vin cu placa aia ca ""Branham a spus-o ca om,nu a zis Asa vorbeste Domnul"". :)) Si asa au rezolvat minciunile si aberatiile lui Branham.Dar ce ne facem cand Branham spune sub lozinca ""asa vorbeste Domnul"'lucruri care nu s-au implinit,de genul ca ingerul al saptelea -adica el- va fi in viata la revenirea lui Isus? Si apoi mai si spune ""asa vorbeste Domnul""? Sa va vad branhamistilor cum iesiti din incurcatura asta?

      Oricum nu sunteti corecti branhamistilor.Daca era vorba de altcineva sareati in sus si radeati ironic de cele spuse cu masine de spalat.Asa e vorba de Branham taceti malc,si le tot intoarceti si veniti tot cu alte lucruri in loc sa raspundeti provocarilor de pe blog...ca doar voi credeti ca aveti descoperirea,nu? voi aveti adevarul absolut si restul sunt in intuneric...Sincer imi e mila de voi cand va vad cat de disperati sunteti cu Branham al vostru...

      Ștergere
    6. Lica, astia spicuiesc din predicile lui Branham doar ce le convine.Restul le dau la o parte si se fac ca ploua.Deci nu este nici un mesaj infailibil si perfect.Ci doar o suma de predici spuse aiurea ,cum i se parea lui Branham si in functie de ce frustrari mai avea . Cum putea sa spuna ca o inventie care usureaza viata multor oameni este de la satana,si despre armele lui de vanatoare cu care omori alte creaturi ale lui D-zeu spre amuzamentul propriu,nu spunea nimic ??? Cum sunteti atat de orbi sa nu vedeti invataturile false ale lui Branham ,aberante,haotice,fara nici un sens?

      Intradevar cine urmeaza un orb este si el orb si amandoi pica in groapa.

      Ștergere
  5. . In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau

    www.facliaiubiri.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci branhamisti sunt in afara rascumpararii caci ei si tu Iacob dan credeti ca prin mesajul orei si prin ingerul laodicea aveti mantuire.Ce ai scris tu este valabil pentru oricine nu pentru cine vrei tu sau secta voastra.

      Ștergere
  6. 13. Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit


    www.facliaiubiri.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evanghelia mantuirii voastre da Amin ea e pentru oricine crede in ea...decu CUVANTUL e EVANGHELIA NU MESAJUL FALS COPIAT DE LA LARKIN DE CATRE FALSUL PROROC BRANHAM. nu nori inchipuiti nu voci inchipuite la riul ohio nu minciuni branhamiste.

      Ștergere
  7. Caci este scris in Scriptura: "Iata ca pun in Sion o Piatra din capul unghiului, aleasa, scumpa; si cine se increde in El nu va fi dat de rusine." (1Pet.2:6)

    www.facliaiubiri.blogspot.ro

    Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu sa locuiasca in noi ne vrea cu gelozie pentru Sine. (Iac.4:5)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Isus totul este Da si Amin,nu in Branham sau E.Frank.Cand o sa pricepeti asta se vor schimba multe lucruri.Pana atunci scrieti una si credeti alta. Dar nu va dati seama de asta.

      Ștergere
    2. Iacob Dan , de ce tot iti postezi "Blogul tau" ,cand ti-am mai spus de cateva ori ca nu se poate raspunde la nimic din ce ai postat acolo doar daca ai un cont Wordpress. In consecinta daca vrei ca cineva sa iti raspunda la cele postate de tine schimba modul in care iti pot raspunde oamenii !!!

      Ștergere
  8. "Din pricina putinei voastre credinte", le-a zis Isus. "Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici acolo", si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. (Mat.17:20)

    www.facliaiubiri.blogspot.ro

    Drept raspuns, Isus le-a zis: "Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia: "Ridica-te de aici si arunca-te in mare", se va face. (Mat.21:21)

    RăspundețiȘtergere
  9. La mesaj oamenii trec cu usurinta invers. In loc sa devina mai buni ei trec de la asertiv la agresiv sau pasiv-agresiv.

    Care se lupta cu "firea" se chinuie ani de zile sa treaca de la agresiv la asertiv si unii reusesc ce e foarte bine dar inca nu este nimic divin acolo.

    Este ceva normal sa iti doresti sa fi mai bun si sa reusesti. lica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica prin asta nu ai devenit "mireasa" sau nu stiu ce "ales" daca ai devenit asertiv si un om normal e o alegere frumoasa si buna dar nu e nimic mistic in asta.

      Urmasii mesajului au despre ei insisi o parere ultrainalta etichetandu-se cu nume mari laudaroase, dar in realitate nu ar trebui.

      A fi bun, asertiv, este uman nu este nimic legat de Branham in asta. Lica

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.