luni, 2 noiembrie 2015

Intelepciunea in branhamism


Unul dintre lucrurile pe care Branham le-a dispretuit si urat a fost educatia, intelepciunea, cultura si evolutia personala. Ne-a invatat ca educatia e de la cel rau, de la Cain. De aceea noi, in anii 90, eram invatati ca a face facultatea este ceva total gresit. Asa am putut fi manipulati.

Amintindu-mi multe lucruri din mesaj incerc sa fac o analiza si evaluare obiectiva asupra acestui subiect. Intelepciunea, educatia si propasirea personala. 

Mie personal mi-au facut mult rau limitarile de la mesaj.

Branham a urat intelepciunea si tot ce tine de ea, si a semanat si in noi dispretul lui pentru bine, pentru crestere, evolutie personala. 

Cu ideea in gand ca Branham mereu a fost impotriva Cuvantului lui Dumnezeu, nu este de mirare faptul ca aceste elemente, intelepciunea si cunostinta, sunt primele pe lista in enumerarea apostolului Pavel. 

Din nou, si din nou vedem ca Branham vorbeste impotriva Bibliei.

8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă datorită aceluiaşi Duh; 
9 altuia, credinţa prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor prin acelaşi Duh; 
10 altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor. 
11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte cum voieşte. (1 Cor 12)


Pentru ca unii nu credeau in vindecarea divina sau spuneau ca nu e "logic" ce face Branham, el a pornit o cruciada impotriva intelepciunii.

Facand asta, a dovedit lipsa de intelepciune, pe care o avea.

A dovedit nu ca este "duhovnicesc", ci dimpotriva, ca este firesc, foarte limitat, si ca nu are o cunoastere larga a Cuvantului lui Dumnezeu.

Practic cerea audientei sale sa fie "emotive" adica "sa simta" si in acelasi timp sa fie "proasta", daca luam asa direct lucrurile. 

Asta ca si cum daca "nu simti" sau nu esti peste masura de emotionat, tu nu ai un dar divin in viata ta. Iata mentalitatea unui mediocru care nu a studiat in mod serios Biblia. 

Avea nevoie de un public naiv si mediocru? Probabil.

Dumnezeu nu separa intelepciunea de daruri. Dumnezeu foloseste extraordinare oportunitati, oameni, abilitati, capacitati ca sa lucreze cum vrea El nu cum noi simtim sau nu simtim. 

Sunt oameni si oameni, dar daca esti credincios nu inseamna ca nu poti fi si intelept, cu o bogata cunostinta si inteligent, educat. Liderul unei adunari trebuie sa fie intelept si in stare sa invete pe altii pe langa celelalte cerinte. (Dar trebuie ca episcopul* să fie fără prihană, bărbatul** unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. 1 Tim 3)

Branham a demonizat si dispretuit intelepciunea, care este darul lui Dumnezeu, cum nimeni nu a facut-o dintre liderii anilor 50-60. 

El a confundat teribil lucrurile legate de inteligenta distructiva, rauvoitoare etc. Le-a inteles haotic si le-a plasat haotic si acum cei de la mesaj le culeg haotic.

De ce Branham a facut aceste separari, in modul extrem de radical? Probabil nu avea nevoie de oameni intelepti in jurul lui, tot la fel cum liderii care il urmeaza. Ei nu inteleg conceptul de cooperare a lidershipului ci le place ca sa fie singurii stapanitori.

Branahm se simtea amenintat sau izbucnea emotional atunci cand cei care vroiau sa il ajute, se dovedeau mult mai intelepti decat el si vedeau lucrurile in mod biblic mult mai precis decat el.

Cred ca asta il scotea din sarite. Si noi il numeam smerit. Ei bine, el chiar nu era smerit. El arata smerit, dar nu era.

Avand parte de "daruri de vindecare" Branham a crezut ca intreaga Biserica va trebui sa se supuna lui, si sa construiasca doar pe ideea unui dar de vindecare divina sau asa zis darul discernamantului. 

Ce naivitate din partea lui. 

A limitat Cuvantul lui Dumnezeu doar la el insusi si la ceea ce se intampla in slujba lui. Este incredibil cat rau si-a facut lui insusi in primul rand cu aceasta atitudine. 

A incercat sa magnifice importanta slujbei lui pana la culmi idolatrice, in ultimii ani in special. 

Si cu cat vedea mai mult ca oamenii nu il accepta, cu atat a devenit mai rau si mai critic la adresa lor inventand cu rautate tot felul de imagini si tablouri biblice negative impotriva lor. 

De aceea ne este greu noua celor care am iesit de la mesaj sa gasim o adunare sa mergem la ea. Nu ca neaparat adunarea respectiva e gresita. 

Nu. Ci demonii de ura si dispret mosteniti de la Branham si la mesaj, ne fac sa dispretuim in mod constient sau inconstient pe alti crestini. Iata cum Branham ne-a dus in pacat. Ura si dispretul nostru fata de altii este cancer spiritual, este pacat, este boala.

Branham a uitat, sau nu a stiut niciodata cu adevarat, ca Biserica este plina de multe alte slujbe, chemari, daruri, slujiri care sunt legate fie de invatatura, fie de partea pragmatica, ajutorare, lidership, administrativa, financiara, vizionara si materiala a Bisericii. 

Toate impreuna fac ca o adunare, o comunitate sa evolueze si sa isi implineasca destinul si sensul in calatoria pe acest Pamant. Biserica nu poate fi condusa de un mediocru numai pentru ca are un dar de vindecare care este total lipsit de intelepciune si care chiar predica impotriva ei. Zsolt a zis ca Branham nici nu stia sa citeasca Biblia si aducea sotia sau alti oameni sa citeasca. 

Dar asta este o rusine pentru un predicator. Asta nu e o dovada ca Branham era smerit, ca avea 7 clase si nu stia propria Biblie. E groaznic asa ceva si oricine asculta un astfel de om e in pericol sa invete interpretarile acelui om total nestiutor. Noi am invatat sa privim lucrurile tot partinitor sa vedem ca e smerenie. E gresit.

Biblia ne cere sa avem o "minte innoita" nu ne opreste sa ne folosim creierul, cum fals se promoveaza la mesaj. 

Sau faptul ca multi oameni au idei false si rele despre viata sau credinta nu inseamna ca creierul e rau, ca a gandi e gresit, ci ideile rele oriunde sunt rele, si cele bune sunt bune oriunde tot la fel. 


Citatul din poza se potriveste celor care nu vor sa isi foloseasca
darul lui Dumnezeu: PROPRIUL CREIER

Cand pui gandul lui Cristos in creier, atunci gandesti diferit fata de toti de la mesaj. Nu cu gandul altora, ci cu ce ai in creier, poti judeca si analiza ce spun altii. Aceasta este cerinta si varianta biblica, originala, divina si care nu poate fi schimbata nici de 1.000.000 de ingeri si profeti cu puteri care muta muntii si scutura universul. 

E foarte fain si tare sa te simti in siguranta cu Cuvantul adevarat, chiar si impotriva ingerilor.

Eu stau de vorba cu multi de la mesaj si vad ca le lipseste cu desavarsire asta. Ei trateaza lucrurile in mod emotional, nu biblic, nu bazat pe adevar.

Multi nu stiu ce nu stiu. 

Ei nu spun nimic din Cuvant, ci doar din sectarismul lor. Doar isi apara ideile si emotiile lor cu privire la ceea ce cred (asta e alt subiect interesant). 

Cum am mai spus, ei nu reprezinta valori pe care sa le transmita, ci doar se cearta intre ei si cu altii si cu noi, pe diferite idei sectante, doctrine.

Ii vad zi de zi aproape, ca in ceea ce gandesc si spun, ei nu isi folosesc creierul propriu, ci folosesc creierul manipulat de frica plantata de Branham, de mesaj si de scenarii apocaliptice, dramatice, tragedii. 

Ei vad lumea, viata, credinta prin creierul lui Branham, Frank, si alti lideri sectanti. Ei nu sunt reali, in acest fel. Din pacate ei sunt falsi, fara sa vrea asta. Ei sunt ce altii i-au numit si facut.

Deoarece nu sunt ei insisi cand gandesc, sunt sclavii altor mentalitati. Ei din pacate, nu au libertatea de a fi neutrii, nepartinitori si de a lua Biblia si sa spuna in urma cercetarilor ca "da, Branham a mintit." 

Sunt legati pe veci in lanturi? Sa speram ca nu.

Au fost deposedati de capacitatea, de puterea spirituala de a decide singuri in favoarea Cuvantului lui Dumnezeu cand acesta il face bucati pe Branham si mesajul lui.

Nu pot sa mai fie ei insisi asa cum original Dumnezeu i-a creat si i-a salvat. Nu e grav asa ceva? Este extrem de grav.

Nu ei vor sa fie asa, adica nu toti vor, doar ca nu stiu ca sunt falsi folosind doar creierul altora. 

Venirea la mesaj ne aduce intr-un proces profund de depersonalizare si spalare de creier. Propria identitate in Cristos este inexistenta. Totul este prin Branham si ideile lui, nu prin Cristos. Daca tu le spui ca L-ai primit pe Domnul, ca te-ai pocait de pacate, ca crezi in spalarea prin Sangele Lui si asa mai departe EI PUR SI SIMPLU RAD DE TINE. De ce? Pentru ei conteaza sa fi in secta lor, nu e important ca tu crezi in Cristos direct din Biblie. Au facut mai rau decat catolicii.

Ei nu au descoperit realitatea lor, chemarea lor, misiunea lor, scopul lor. Ei copiaza comportamentul si vorbirea lui Branham, Frank etc si concluziile trase de ei din mesaj.

Orice sansa a lui Dumnezeu de a ajuta acesti oameni, lideri, este zero, deoarece ei nu stiu ca Dumnezeu este Viu si este in ei, si doreste sa comunice cu ei prin...creierul lor original, prin inima lor, nu prin ideile pe care manipularea sectanta le-a dat-o. 

"Eu Intelepciunea, am ca locuinta mintea" ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Lasati-o libera atunci.

Branham a urat atat de mult intelepciunea, incat a predicat odata cu tipete si urlete, mesajul: "Intelepciunea contra credintei". Este ca si cum intelepciunea este ceva rau si este total impotriva credintei, si noi sa nu vrem intelepciune ci "doar sa credem" etc. Branham nestiind ca cele doua, intelepciunea si credinta, se completeaza reciproc, a facut un imens deserviciu credinciosilor cu aceste idei banale si nebiblice. 

Ce predicator e si acela care promoveaza ca oamenii sa fie prosti si neintelepti? Unul care ii vrea prosti si neintelepti, probabil. 

Sau... altceva. Cum mai poti manipula oameni care devin intelepti, care studiaza, care verifica lucrurile? Nu mai ai cum. Nu mai poti. 

Tu nu mai poti manipula oameni care stiu ce e fals si ce e adevarat, care vad ce e de pret si ce nu e de pret, si care vad diferenta si o dovedesc 100% oricand.

Este foarte posibil ca asta ii doare foarte tare pe cei care "apara" mesajul. 

Ei nu ne mai pot manipula. Nu ne mai pot infrica cu stirile ProTv cu comete, cu Core, Datan, Abiram, Iuda, cu numerologie si cutremure si papa de la Roma. 

Ne-au abuzat cu minciuni ani de zile. Nu ne mai pot tine in lanturi. Asta ii doare. Ii doare tare, ca ceea ce credeau ei ca e ABSOLUTUL s-a dovedit o frauda mondiala, o inselatorie si o apa chioara statuta. Nu sunt liberi sa spuna adevarul. Si-au dat libertatea, darul lui Dumnezeu, pentru lucruri care nu pot fi dovedite biblic. 

Noi suntem liberi si avem curajul si adevarul lui Dumnezeu sa le spunem in fata, fara frica: "Ori aduceti dovezi biblice, ori taceti".

Dar negasind dovezi, ne ataca personal. Bla bla bla, toata ziua. Asta e semnul major al branhamismului. Barfa, rautatea, atacul. 

Asta ii face sa devina rai. Ei nu sunt rai cu adevarat. Ei imita involuntar pe Branham. Prabusirea universului lor imaginar, ii face sa devina agitati, agresivi verbal, infocati si duri. Sursa sigurantei lor dispare zi de zi cate putin. Intra in disperare sufleteasca. Stiu cum e.

Eu ii inteleg foarte bine. De aceea si am multa rabdare cu ei. Am trecut si eu prin aceasta experienta foarte dureroasa. Uneori iti vine sa innebunesti. Stiu bine cum e. 

Imi amintesc ca frica, spaima de amenintarile altora sunt groaznice. 

Cei care erau frati, devin peste noapte persecutori, barfitori, abuzatori emotional, agresori spirituali. Niste lupi care scot colti si musca, sfasie fara mila. Ei pe care i-ai iubit, hranit, imbracat, ajutat, salvat din tot felul de magarii. Ei te abandoneaza si te barfesc primii. Am simtit asta pe propria piele.

Daca in acelasi timp treci si prin alte probleme, poate un faliment, un divort, blocaje, tradari, atunci prabusirea este totala. E temporara, dar e completa. 

Nu cred ca cunosc multi oameni acest tip de durere si experienta. Nu o spun ca lauda, ci ca experienta.

Dar merita efortul. Nimic nu merita mai mult in viata decat ADEVARUL.

Ei se poarta asa si deoarece ei simt ca sunt pe cale sa piarda tot ce credeau ca e adevarat si in care au investit timp, suflet, credinta, durere, bani. 

Vedeti unde ati ajuns? Sa treceti un nou prag. Sa fiti in stare, dupa ce sunteti convinsi, sa lasati deoparte tot falsul din mesaj, pentru Cristos si Cuvantul Sau. Aici este testul credintei adevarate, nu povesti imaginare. Stiu exact ce scriu acum. Si voi o stiti. 

Voi inca nu ati fost testati. Dar urmeaza. Si va asigur ca e spre binele vostru. Incepeti doar sa puneti intrebari simple dar corecte, si totul incepe.

Ganditi-va. Un om ancorat in Cuvant, intelept, iubitor al adevarului profund, nu al aparentelor, le pune intrebari si asta nu le place. Apoi ei il fac Iuda si alte nume negative si scapa de el. Simplu nu?

Mentalitatea asta otravitoare, este mostenirea noastra de la Branham. A lor. Nu trebuie sa ne fie frica de a spune adevarului, adevar si minciunii, minciuna.

Ganditi-va in ce haos ne-a aruncat parintele haosului Branham.

Nu poti sa manipulezi oamenii intelepti si atunci le ceri sa nu se indoiasca deloc, sa nu studieze, ci doar "sa creada tot" deoarece tu, Branham, esti un absolut. 

Hai sa cantam "Crede numai" pana ne spala creierele. 

A pervertit si cantarea asta frumoasa si inspirativa, punand-o de la serviciile de vindecare, la predici cu invatatura falsa. 

A creat ideea "revelatiei" si a dus-o la extrema, si a supus pe toti acesteia, amenintandu-i subtil: 

"Eu sunt vocea lui Dumnezeu pentru acest timp si cine se impotriveste, este credincios prefacut, un necredincios, si el va pieri. Cine se indoieste de mesaj este amagit ca Eva de catre sarpe". Va dati seama ce monstruozitate a creat Branham?

Acesta este idealul raului. Cand ceri urmasilor tai asa ceva, este maximul sarlataniei, prostiei si arogantei unui lider. Este intruchiparea raului, inselatoriei, minciunii. Si este si maximul prostilor care urmeaza asa ceva.

Diavolul nu poate face nimic mai rau oamenilor decat sa ii convinga sa creada asta. Apoi poate face ce vrea cu ei. Le poate da orice vrea el si ei nu se mai pot opune.

Asta a facut Branham si asta fac alti lideri sectanti care nu dau valoare practica oamenilor lor si nu ii motiveaza sa isi foloseasca in mod personal mintea, credinta si tot ce Dumnezeu a investit in ei. 

Branham ne-a tinut de prosti si a calcat in picioare Cuvantul si scopul lui Dumnezeu cu noi, atragandu-ne in scopul lui personal, cu cateva idei si bune, si rele, si furate de la altii si prin niste vindecari, multe exagerate sau false. 

Apoi ne-a asmutit pe unii impotriva altora si a tuturor altor crestini care difera in anumite idei, de parca cateva idei explicate diferit de catre noi, ar fi avut un rol hotarator in mantuire sau planul lui Dumnezeu. 

Ne-a plantat ura si prostia lui in creier si suflet.

Si cand promovezi prostia, otravesti alte minti si totul in jurul tau. Atunci nu esti doar prost, esti un criminal spiritual fara suflet. Un pradator in turma. Asa am patit eu, asa am patit noi. 

Nu ma exclud si sa arunc vina pe altii. Nu. Am promovat prostia, nu extrem ca altii, dar am gresit si eu mult.

Ce bine ca multi tineri de la mesaj, am mai zis asta, nu asculta de Branham si de mesaj, ci merg inainte sa isi caute rostul in viata, fac studii superioare, isi fac casa, cariera, familie si desi sunt la mesaj. Ei nu si-au pus sufletul si creierul in mesaj, ci isi pastreaza echilibru. Sunt sigur ca intr-o zi vor parasi si ei secta asta non valoare. 

Intelepciune, cunoastere, si credinta. Fiecare are locul, sensul si valoarea ei in vietile noastre ca daruri ale lui Dumnezeu. De ce sa uram ce ne da Dumnezeu? 

Branham le vedea si le promova ca fiind de la diavol. 

Desi biblic, ceea ce el nu putea intelege, numea diavol. Iata un lider cu adevarat penibil. 

Branham era ca un om al inchizitiei spirituale moderne. Exact asa ca si catolicii acum 500 de ani. Numea diavol orice nu ii placea, si arunca anateme.

Faptul ca cineva foloseste inteligenta pentru inarmare, razboi sau pentru a face rau, nu face cautarea intelepciunii reale fara rost. 

Daca cineva se ineaca in apa, nu inseamna ca apa e rea si nefolositoare. Asa este si cu educatia si intelepciunea.

De ce credeti ca exista atata lipsa de organizare, ura, dezbinare si multe probleme nerezolvate si multa suferinta la mesaj? Din lipsa intelepciunii liderilor. 

Ei nu cred si nu aplica ce Biblia le cere, daca Branham a vorbit invers pe acel subiect. Ei cred pe Branham, sau Frank, nicidecum Biblia.

Incapatanarea lui Branham de a nu accepta si vedea diversitatea slujbelor si bogatia lor din randuiala Bisericii l-a facut atat de ingust la minte incat a pervertit chiar si slujba de diacon spunand in mod total eronat, total nebiblic, ca diaconul este doar "politistul" adunarii. 

Va dati seama in ce ratacire a dus Branham pe urmasii lui care si ei sunt lipsiti de intelepciune si pricepere si de restul darurilor biblice? 

Aici este articolul despre ce a spus el despre diaconi. http://mesajul.blogspot.ro/2015/06/diaconii-in-branhamism.html

Mereu, mereu si din nou mereu, Branham a stricat Cuvantul lui Dumnezeu, cand s-a pus pe sine ca invatator si profet. Se vede de departe ca nu era chemat la asa ceva. A stricat si ce a avut el bun.

Citind mult in ultimii ani, vad ca de fapt multi teologi, unul ar fi Larkin, l-au depasit in claritatea multor invataturi biblice. 

Tot ce a avut Branham, a fost emotia pozitiva si emotia negativa a slujbei sale de vindecare. In rest, catastrofa. 

Ca evanghelist in anii 50, mai dadea cate un indemn spiritual si oamenii se bucurau, a avut succes, dar ca invatator, ca asa zis "inger" si "profet revelator de taine" a otravit totul in viata lui si a celor care l-au urmat. 

Aproape tot ce vorbesc ei este otrava mortala caci este minciuna. Si minciuna vine de la cel rau.

Priviti la cei care il urmeaza, cum uneori cu cata lipsa de intelepciune, spun ce spun si fac ce fac. 

Recent, doar am rugat, politicos, bland, sincer, pe un urmas a lui Branham sa imi explice si sa dovedeasca din Biblie despre faza din Apoc. 10 si cea cu venirea lui Ilie de 5 ori, invatate de Branham.

Mama miaaaa, ce explozie de ura si rautate a urmat. A fost ceva de groaza. M-a atacat personal. Sunt isterici si toxici, fara bunatate, fara blandete, fara intelepciune si capacitate de a raspunde calm si biblic. 

Chiar daca Biblia spune altceva, lor nu le pasa cata vreme Branham ii sustine. Dar cine e intelept ia seama. 

Iata robul intelept:

"Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da mantuirea" (2Tim.2:24-25).

Nu un om anumit, ci oricine e intelept procedeaza intelept. 

A predicat Branham asta vreodata? Niciodata. A invatat cat de important e sa fim echilibrati si intelepti pentru a nu devenii fanatici nebuni? Dupa 1960 nu.

Branham si urmasii lui vad in potrivnici, dusmani de moarte, nu vad ocazia de a  cerceta mai mult si mai profund pentru a capata sau a darui altuia plus de valoare din respectivele discutii si dezbateri. Sunt chiar limitati mental.

Ei atata se lauda, dar de fapt nu stiu nimic, nimic, nimic despre aceste valori biblice. Habar nu au, dar nici nu ii intereseaza deoarece "ei sunt Mireasa si ei, au mesajul" si nu vor sa auda nimic altceva.  

Folosind ideea ca au un mesaj corect, ei injosesc mereu pe altii si le conditioneaza mantuirea de mesaj, nu de Evanghelie. De Branham, nu de Mantuitor. Asta este motivul pentru care sunt orbi, rataciti si decazuti total.

Ei nu dau doi bani pe cineva care crede in Domnul Isus, se pocaieste, isi schimba viata, face roade bune in viata lui. Nu. Ba il jigneste inca si incearca sa il devalorizeze.

Pentru ei valoarea, nu are valoare, iar non-valoarea o inalta.

Ei critica pe toti, eticheteaza pe toti negativ, plasandu-se in mod arogant mai presus de ei. 

Spiritul luciferian de inaltare proprie de la Branham conduce si adunarile de la mesaj. De ce? Pentru ca ei nu au creierul lor personal in functiune. Ei gandesc cu creierul si cu mintea lui Branham, Frank sau cu creierul altor lideri sau al fricilor induse de acestia. 

Ganditi-va la raul ce il fac ei altora si chiar si lor insisi. 

"...dar limba niciun om n’o poate îmblînzi. Ea este un rău, care nu se poate înfrîna, este plină de o otravă de moarte. Cu ea binecuvîntăm pe Domnul, şi Tatăl nostru, şi tot cu ea blestemăm pe oameni cari sînt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu?...Din aceeaşi gură iese şi binecuvîntarea şi blestemul! Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei!"


Daca chiar ar avea ceva real, atunci ei ar fi plini de iubire, de puterea Duhului Sfant, de unitate intre ei, de bunavointa, de creativitate, de fapte bune si tot ceea ce Duhul Sfant rodeste in viata unei biserici. 

Am fi tentati sa mergem la ei, deoarece ar dovedi ce cred si  ar fi exprimat ce cred. Asa exprima ce sunt nu ce pretind a fi.

Dar ei sunt la miliarde de ani lumina distanta de asa ceva. 

Ei urasc tot ce e bun, pentru ca "acela nu ar fi la mesaj", dar iubesc tot raul pentru ca acela pronunta numele de "Branham" sau "Frank."

De aceea sufera unii buni de acolo de la mesaj. Eu personal stiu cativa asa. Ei stiu ca ceva nu e bine acolo la mesaj, dar le e frica sa se gandeasca ca Branham poate fi gresit.

Sa ma ierte Dumnezeu, si fratii, dar eu nu am intalnit oameni mai lipsiti de pricepere si de intelepciune ca acesti oameni.

Sunt ei prosti sau handicapati mental? Nu. Nici vorba.

Sunt multi oameni capabili la mesaj. Sunt multi oameni buni si cu potential. 

De ce sunt asa atunci? Pentru ca ei nu isi folosesc propriul creier. Asta este problema lor de baza, in opinia mea. 

Ei folosesc ideile limitate, nebiblice din creierul lui Branham. Sunt conectati la "creierul" lui.

Incepand cu gandirea partinitoare, subiectiva si pana la subiecte din mesaj ei sunt total pe dinafara realitatilor vietii si a Bibliei mai ales. 

A fi anti-viata, anti-adevar, anti-iubire, anti-intelepciune nu e o dovada de a fi "mireasa".

Branham a fost complet lipsit de intelepciune cand ne-a invatat asa ceva. 

De la faptul ca ura pe toti si pe toate, si arunca vina pe altii, a ajuns sa se blesteme sa moara in fata intregii Americi, urand si propria lui viata. 

Asa i s-a si intamplat, din pacate zic asta. A fost lipsit de intelepciune si a stagnat in impietrirea inimii lui.

Nu a ascultat de nici un apropiat, prieteni, unii intelepti si foarte buni prieteni cu el. 

Ei l-au hranit, l-au finantat, l-au ajutat, l-au iubit. Ei l-au ajutat sa creasca si sa ajunga cunoscut si faimos. I-au fost mentori de bun ajutor si vedem chiar ca in acei ani Branham a avut un succes imens.

Dar el tintea dupa titluri mai arogante decat cele ale Papei.

Devenise depresivo-maniac pe ideea ca toti sunt falsi si el este "singurul inger", "singurul mesager" si "singurul si cel mai mare profet al epocii". 

A fost total neintelept sa creada asa ceva. Stiti ce zice un intelept? 

"Omenirea este in pericol atunci cand cel care conduce, nu este condus si el de altii, la fel sau mai intelepti decat el." 

Un lider fara un mentor, fara un sfetnic, fara un sfatuitor, se pierde usor si poate deveni un dictator ordinar. 

Cand auziti ca un lider va spune ca el asculta direct de Dumnezeu si ca nu are nevoie de oameni, sa stiti ca acela este ori un mare prost ori este un sarlatan.

Solomon spune: "Nu mustra pe cel batjocoritor, ca sa nu te urasca; mustra pe cel intelept si el te va iubi!" 

Vedeti? Si cei intelepti au nevoie de mentori. Si ei asculta. Dovada ca sunt intelepti, ii face sa asculte. 

Chiar si Domnul a spus ca "El nu face nimic fara ca Tatal sa ii arate mai intai". E superb Domnul! Are un lidership total, perfect. De cand studiez lidershipul de top, ma uimeste zi de zi stilul Lui de a conduce. Este EXTRAORDINAR. Si ca om sa luam lucrurile. E ceva cu totul si cu totul iesit din comun. Ador modul Lui de a fi si de a actiona. E modelul perfect de lider.

Deci si El a avut sa zic asa, un Mentor. Pe Tatal.

Cu atat mai mult au nevoie cei care nu sunt intelepti. Dar batjocoritorii nu vor sa auda nimic din asa ceva. 

Branham incepuse sa ii urasca pe cei mai intelepti decat el. Atata i-a jignit, pana ragusea la amvon. 

Branham avea falsa si total nebiblica impresie ca el nu are nevoie de nimeni si de nimic si ca numai el este centrul lumii, buricul pamantului. 

Visul unui prieten al lui, si angajat la Tabernacol, care era si homosexual, si inregistra benzile, l-a inselat spunandu-i ca Branham e "singurul mesager" si sa mearga inainte. 

Branham asculta mai degraba de un pervers sexual decat de oameni intelepti precum Gordon Lindsay, TL. Osborn, Billy Graham, Moore, Ern Baxter, etc. 

Toti acestia l-au apreciat si respectat pentru slujba de vindecare pe Branham, dar l-au si atentionat asupra gravelor rataciri de la Cuvant. Branham nu asculta de ei ci a luat visul unui homosexual de bun. 
(nu urasc homosexualii, au si ei sansa la pocainta cat timp traiesc, dar am pus-o mai dur ca sa vedeti diferenta.)

Auziti. 

Doi împăraţi ai lui Israel fac câte o greşeală gravă. 
Amândoi sunt mustraţi. Dar reacţia lor este foarte diferită.
Saul este mustrat de Samuel. Dar el nu recunoaşte greşeala, aruncă vina pe alţii şi stăruieşte în împietrire până când nu mai are încotro. (1 Samuel 15: 10 – 30)
David este mustrat de Natan. Dar îşi recunoaşte imediat greşeala, o regretă şi se pocăieşte. (2 Samuel 12: 1 – 14). 
Unul a dat dovadă de nebunie și unul a dat dovadă de înţelepciune.
Dpdv al lidershipului, pot vedea ca acesta este motivul ratacirii, caderii si prabusirii lui Branham. A dat dovada de nebunie. Si-a alungat mentorii de langa el crezand ca el este autosuficient.

Apoi, singur fiind, diavolul atata l-a inaltat si laudat, pana cand Branham si-a promovat numai propria persoana ca mesager-inger-profet si a ajuns un obiect de inchinare. 

A inceput sa predice mesaje cu titlu in care el era subiectul principal, "Mesagerul timpului de sfarsit" si multe altele. Cam toate.

Se predica singur. Se predica pe el insusi. Exact ce apos Pavel zice ca sa NU facem.

Apoi mai rau, a schimbat adevarul in minciuna declarandu-se DUMNEZEU IN TRUP IN ACEST CEAS. Inger, mesager si profetul Ilie deja erau chestii marunte acum pentru el. 

Duhul lui Lucifer l-a amagit sa ajunga sa se declare Dumnezeu-Omnipotent. 

Branham a facut mai rau decat Papa de la Roma, si decat toti teologii cu titlurile lor, cum bine a zis si Abel in recentul sau articol. http://mesajul.blogspot.ro/2015/09/branham-dumnezeul-omnipotent.html

Mai omule, tu cand ajungi sus, esti mai tare, mai inspirat, si ai mare succes, ai mare faima, devii bogat, influent, puternic, ajungi asa pentru a slujii cator mai multi oameni, si de a ajuta pe multi altii, nu pentru a astepta ca ei sa "te recunoasca". 

Branham nu a stiut sa isi administreze nici succesul nici esecul. De ce? Nu a citit nici o carte de dezvoltare personala sau de management. Si-a alungat si managerii de langa el. 

Branham nu a inteles ca in calitate de lider, are si responsabilitati manageriale imense si trebuia ori sa isi plateasca un manager, un mentor, ori sa invete cum sa fie un bun administrator, nu doar un bun vindecator. Traia in secolul 20, nu in secolul 15.

In loc de a sluji mai departe, a inceput sa pretinda sa fie crezut si ascultat orbeste, neconditionat. 

Branham a lasat mostenire, nu un mesaj corect, ci o lipsa masiva de intelepciune. 

Ne-a lasat gandirea lui partinitoare, prostia, limitarea, blocajul mental, dispretul fata de viata, fata de posibilitati, fata de educatie, fata de alti crestini. 

Ne-a inselat in ultimul hal facandu-ne sa credem ca daca noi explicam ceva diferit din Biblie, asta ne-ar da drepturi mai mari in Imparatia lui Dumnezeu decat altora.

Branham ne-a legat mintea cu lanturile care existau in creierul lui si ne-a "interzis" categoric sa ne permitem luxul de a ne folosi propriul nostru creier.

Dar a vrut sa ne folosim emotiile, frica, teama si supunerea orbeasca fata de mesajul lui. 

De cand Branham a murit, ei tot se cearta la mesaj. Se dezbina mereu. Se urasc, unii chiar foarte grav. Se vorbesc de rau toata ziua. Se sapa pe la spate. Isi fac rau intentionat unii altora. De ce sunt roadele acestea la mesaj? 

Ca nu cunosc mesajul, sau ca nu cunosc pe Dumnezeu? Ei cunosc mesajul.

Deci a cunoaste pe Dumnezeu si a face voia Lui nu are nici o legatura cu mesajul si cu explicatiile branhamismului.

De fapt, "hrana duhovniceasca" de care el vorbeste si Frank la fel, este LIMITAREA GANDIRII NOASTRE LA IDEILE LOR. Atat. Asta e scopul lor cu noi. Ei ne vor limitati si prosti, nu vor sa fim intelepti.

Repet, "hrana duhovniceasca" de care el vorbeste si Frank este LIMITAREA GANDIRII NOASTRE LA IDEILE LOR. 

Asta este "hrana duhovniceasca": 

Sa nu folosim propriul creier in care Dumnezeu a pus primul informatia Sa, Cuvantul, ci sa folosim alt creier, alta minte, cu informatiile ei secundare si falsificate.

Asta ne cere Branham si Frank si restul liderilor de la mesaj.

De fapt, nu exista nici o hrana duhovniceasca nicaieri. Dar ce este? Este conectarea creierului nostru la MATRIXUL CREIER BRANHAM. 

Creierul oamenilor de la mesaj este sclavul creierului ideilor false ale lui Branham.


Sfatul biblic:

13 Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blîndeţa înţelepciunii! (nu prin revelatii imaginare si explicatii diferite)
Pentru mesajul orei: 

14 Dar dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului. (mesajul minte impotriva adevarului)
15 Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pămîntească, firească, drăcească.
16 Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de 
fapte rele. (de cand Branham traia si pana acum tot astea sunt la mesaj)
Rodul si utilitatea intelepciunii reale: 

17 Înţelepciunea care vine de sus, este, întîi, curată, apoi pacinică, blîndă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roduri bune, fără părtinire, nefăţarnică. (Iacov 1)
Observati simplitatea si Cuvantul original? Observati utilitatea intelepciunii? Citind, ne putem da seama de faptul ca ideile, mentalitatea, atitudinea si invatatura de la mesaj sunt total impotriva Cuvantului lui Dumnezeu. 

Nu uitati. A fi lipsit de educatie nu inseamna ca esti duhovnicesc. Inseamna ca esti prost. Si a dispretui intelepciunea inseamna a dispretui pe Dumnezeu care a dat-o. Asta te-ar face un mare neintelept. 
Chiar si in contextul Rapirii, fecioarele erau...intelepte.

Eu am umblat de prost prea multi ani in mesaj. Am vazut ca nu numai mie, dar tuturor le-a lipsit uneori intelepciunea de a rezolva probleme extrem de usor de rezolvat, atunci cand ai putina bunavointa si intelepciune. 

S-a creat multa drama si suferinta din lipsa intelepciunii liderilor. Eu primul am fost neintelept, neinspirat si prost cand am crezut toate ideile din mesaj dar pe care Biblia in mod precis le contrazice. 

Imi doresc sa schimb totul. E foarte greu sa te detoxifici 100% dupa ce ai fost zeci de ani 100% pentru Branham si mesaj. Vreau sa fiu un om complet diferit, cinstit cu inima mea, cu ce mi-a dat Dumnezeu, cu toti oamenii. Si am luat masuri speciale in acest sens. 

Acum caut intelepciunea, cunostinta si credinta mai mult decat aurul si priceperea mai mult decat argintul. 

Am pus stop definitiv acum acestui izvor de otrava numit "mesajul orei." Acum ma detoxific de urmele ei din mine. Nu dau vina pe nimeni. Eu am decis singur sa urmez mesajul crezand ca ce a spus Branham a fost sincer si corect. Apoi dezamagirea a venit. E un cosmar urat. 

Stiti ce imi da pacea si linistea?

Mesajul adevarat este Crucea, care este intelepciunea lui Dumnezeu. Nu mesajul branhamist, ci Crucea lui Cristos. Aceasta intelepciune a lui Dumnezeu din Evanghelie, este o nebunie pentru cei care sunt pierduti, dar este adevarul simplu si pur pentru cei salvati. 

Nebunia propovaduirii Crucii este intelepciunea lui Dumnezeu. Inseamna ca asta este maximul ce El a putut oferi umanitatii si asta este deci suficient! Minunat!

Orice tentativa de a schimba asta te face un anticrist, un sarlatan si un mincinos.

Top 3 daruri in Biserica: 

1- Intelepciune
2- Cunostinta
3- Credinta

Branham le-a desfiintat pe toate trei. Dupa ce a facut asta, a putut sa injecteze orice otrava in Biserica sub pretextul de "revelatie". Ce urat si grav lucru.

A facut-o cu voia, sau fara voia, nu ma pot pronunta. 

Stia el oare cat rau va face oamenilor? Nu stiu. Poate ca in imaginatia lui toate lucrurile erau bune si roz. 

S-a inselat. Traia in propria lume utopica.

Ce stiu sigur, este ca Branham stia de pericolul la care se expune si ca nu doar prietenii l-au avertizat asupra ratacirii si impactului negativ, ci au fost prorociri cu "Asa Vorbeste Domnul", real, ca daca nu se corecteaza, Branham nu va prinde in viata Anul Nou din 1965. De Craciun 1965 a fost declarat mort. Intelepciunea l-ar fi salvat. 

"Prin mine ti se vor inmulti zilele si ti se vor mari anii vietii tale." spune Intelepciunea.

Dar nu il interesa in a avea intelepciune, chiar deloc. 

Avea ideile lui, emotiile lui care miscau cateva corzi din creierul si sufletul nostru si care sunau bine, deoarece noi tanjeam, sincer, dupa lucruri supranaturale, divine. Aici e mult de scris inca. Nu insist acum. A exploatat nevoia noastra de supranatural.

Acum vad mai clar ceva in Biblie. Intelepciunea nu este totul, dar este cel mai important dar.

Intelepciunea este cel mai important si cel mai mare dar din Biserica, tot asa cum iubirea este cea mai superioara calitate, virtute. 

Asa zisele "revelatii" din mesaj sunt apa chioara, complet lipsite de aceste substante divine eterne si esentiale. Biblia nu ne indeamna sa umbla dupa iluziile cuiva.

"Umblaţi dar după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună." ne indeamna apos Pavel.

Cred cu tarie ca Dumnezeu vrea acum si ne spune ca acestea trebuiesc cautate mai mult si crescute.

Sa le cerem de la Domnul, sa le cautam, si cred ca vom gasi in acest fel, marile bogatii si comori ascunse in Cristos. Accesul la ele nu este limitat de aderarea la o miscare, ci de seriozitatea cautarilor noastre in mod personal.

Inchei cu Solomon si va salut prieteneste pe toti indemnandu-va cautati intelepciunea, iubirea, sfintirea si pacea. 

"Dă inteleptului, si se va face si mai intelept; invata pe cel neprihanit si el va invata si mai mult!"

13 Ferice de omul care gaseste intelepciunea si de omul care capata pricepere!
14. Caci castigul pe care-l aduce ea este mai bun decat al argintului, si venitul adus de ea este mai de pret decat aurul;
15. ea este mai de pret decat margaritarele, si toate comorile tale nu se pot asemui cu ea.
16. In dreapta ei este o viata lunga; in stanga ei, bogatie si slava.
17. Caile ei sunt niste cai placute, si toate cararile ei sunt niste carari pasnice.
18. Ea este un pom de viata pentru cei ce o apuca, si cei ce o au sunt fericiti.

2. pentru cunoasterea intelepciunii si invataturii, pentru intelegerea cuvintelor mintii;
3. pentru capatarea invataturilor de bun simt, de dreptate, de judecata si de nepartinire;
4. ca sa dea celor neincercati agerime de minte, tanarului cunostinta si chibzuinta -
5. sa asculte insa si inteleptul, si isi va mari stiinta, si cel priceput, si va capata iscusinta -
6. pentru prinderea intelesului unei pilde sau al unui cuvant adanc, intelesul cuvintelor inteleptilor si al cuvintelor lor cu talc.

2. Caci Domnul da intelepciune; din gura Lui iese cunostinta si pricepere.

3. Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale.
4. Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

19. Prin intelepciune a intemeiat Domnul pamantul, si prin pricepere a intarit El cerurile;
20. prin stiinta Lui s-au deschis adancurile si strecoara norii roua.
21. Fiule, sa nu se departeze invataturile acestea de ochii tai: pastreaza intelepciunea si chibzuinta!
22. Caci ele vor fi viata sufletului tau si podoaba gatului tau.
23. Atunci vei merge cu incredere pe drumul tau, si piciorul nu ti se va poticni.

35. Inteleptii vor mosteni slava, dar partea celor nebuni este rusinea.


5. Dobandeste intelepciune, dobandeste pricepere; nu uita cuvintele gurii mele si nu te abate de la ele.
6. N-o parasi, si ea te va pazi; iubeste-o, si te va ocroti!
7. Iata inceputul intelepciunii: dobandeste intelepciunea, si cu tot ce ai, dobandeste priceperea.
8. Inalta-o, si ea te va inalta; ea va fi slava ta, daca o vei imbratisa.
9. Ea iti va pune pe cap o cununa placuta, te va impodobi cu o stralucita cununa imparateasca."

1. Nu striga intelepciunea si nu-si inalta priceperea glasul?

4. "Oamenilor, catre voi strig, si spre fiii oamenilor se indreapta glasul meu.
5. Invatati-va minte, prostilor, si inteleptiti-va, nebunilor!

11. Eu iti arat calea intelepciunii, te povatuiesc pe cararile neprihanirii.
12. Cand vei umbla, pasul nu-ti va fi stanjenit; si cand vei alerga, nu te vei poticni.
10. Primiti mai degraba invataturile mele decat argintul, si mai degraba stiinta decat aurul scump.
11. Caci intelepciunea pretuieste mai mult decat margaritarele, si niciun lucru de pret nu se poate asemui cu ea.
12. Eu, Intelepciunea, am ca locuinta mintea si pot nascoci cele mai chibzuite planuri.
10. Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este priceperea.
11. Prin mine ti se vor inmulti zilele si ti se vor mari anii vietii tale.
12. Daca esti intelept, pentru tine esti intelept; daca esti batjocoritor, tu singur vei suferi.

5 comentarii:

  1. Faina incheiere Lica.Solomon vorbeste tocmai de acele lucruri pe care Brnaham le-a urat din tot sufletul,adica priceperea,invatatura care dau "" tanarului cunostinta si chibzuinta "".

    Intelepciunea,priceperea ,sunt daruri de la Dumnezeu.Doar Branham le-a anatemizat,fiindca ducea lipsa de ele. Si a creat niste oameni dupa chipul si asemanarea lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca Branham spunea ca priceperea si cunostiinta sunt calitati proprii samantei sarpelui. :D

      Concluzie: Ce imi place Cuvantul: distruge orice fanatism si obscurantism religios. :))

      Peter2100




      Ștergere
  2. Branham si Frank si altii poate manipula pe prostimea. E singurul motiv pentru care multi nu vor ca oameni sa fie educati. ii poate manipula cum vrea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleptii vor mosteni slava, dar partea celor nebuni este rusinea.

    Nu branhamistii vor mosteni slava ci inteleptii.

    De ce oare Branham a urat atat de mult intelepciunea incat a si predicat impotriva ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branhamismul a murit odata cu Branham.Si nu doar atat dar ne-a aratat ca Branham nu a fost Ilie care duce biserica in rapire.Odata cu moartea lui a picat si teoria ca el este ultimul mesager.A fost o poveste frumoasa dar din pacate neadevarata.Asta nu inseamna ca Ewald Frank ar fi ultimul mesager.Astea sunt povesti preluate de Branham si folosite sa isi umple anumite goluri launtrice.Ewald Frank ii tine pe oameni legati de el in aceeasi maniera ii care erau tinuti oamenii si colonia Dignidad.Foloseste santajul emotional la modul cel mai salbatic cu putinta.Dovada este ca oamenilor le este frica sa se indoiasca de el sau de slujba lui.Branham a folosit aceeasi tactica sa ii tina pe oameni aproape de el.De fapt acesti oameni au grave lacune emotionale . Dumnezeu nu este atat de limitat incat sa se identifice cu acesti doi abuzatori si santajisti psihologici.

      Peter

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.