marți, 26 aprilie 2022

Tipologia sectanta - de cine sa te pazesti - 10 semne


Am primit asta de la un frate ex mesaj care mi-a zis ca la ei in adunare aproape toate cele 10 puncte din filmulet, pot fi vazute la aproape toti din adunare. 

Am zis WOOW este simplu, dar adevarat. 

Nu e complet dar desigur ca va poate ajute daca sunteti inca in secta lui Branham, Frank sau alt lider. Ma rog sa va ajute. 

E timpul sa intelegeti manipularea in care sunteti atunci cand sunteti intr-o secta izolata, toxica, cu pretentii arogante asupra sa si care s-a departat de mesajul simplu al mantuirii data gratuit prin har.

Am vazut asta foarte foarte foarte mult in adunarile de la mesaj. Am inteles in final de ce erau oamenii predispusi la a face rau atat de usor si fara remuscare, la a profita de bunatatea celor bine intentionati si multe multe manipulari. De ce oamenii abandoneaza pe fratii la atunci cand acestora le e greu. De ce barfesc pe cineva care munceste si are succes in munca, afaceri, etc. 

La ei e predominant asa ceva. Nu spun de greseli pe care toti le putem face uneori in viata, si regretam, incercam sa indreptam lucruri, ci ma refer la tipologie. Este vorba de un tipar comportamental dominant in viata individului, specific si repetitiv, care este instalat si cultivat zi de zi ca o model de mentalitate, de viata, de catre spiritul diabolic de manipulare, minciuna si rautate din secte, nu numai la mesajul lui Branham. 

Fiind vorba de secte, a aparut un nou documentar despre Colonia Dignidad, pe Netflix. Am scris un articol aici in blog in urma cu cativa ani despre asta.



41 de comentarii:

  1. Oare e așa ușor să iasă omul din capcana in care a fost prins timp de 30-40 de ani? Membrii de la mesaj și nu numai sunt îndrumați să asculte doar predicile, restul nu e "descoperire". La fel de ignoranți și toxici sunt membrii denominațiile in special penticostalii. Până astăzi nu am văzut ceva diferit, palpabil in nici o religie. Prin faptul că au idei diferite , de mii de ani toți o apă și în pământ sunt. Sunt in stare sa te omoare dacă gândești diferit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e usor deloc pentru ca a fost semanata frica in sufletele naive si proaste care sunt zi de zi manipulate cu aceasta frica. Ei nu se incred in Domnul decat cu gura pt ca daca ar face-o nu s-ar teme sa verifice pe Branham si pe altii falsi pretinsi alesii si mireasa.

      Ștergere
  2. Aici îl văd pe bro. Frank, cel care ii desconsideră pe ceilalți creștini din alte denominațiuni, până într-acolo încât doar el trebuie crezut și urmat, restul fiind rătăciți și neavând " cuvântul original". Ură, răutate și dispreț maxim. Nu e de mirare că și adepții lui sunt ca și el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei nu sunt în stare să ierte pe altul. Cum se pot aștepta să trăiască mari făgăduințe și să fie ridicați, chipurile, la ceruri?


    10Cine* este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari

    Luca 16.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ăștia pun pe live-uri poze cu Frank de acum 10 ani. Probabil că și predicile sunt la fel. Nu e exclus să fie grav bolnav dar nu vor să zică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă uitam pe așa zisa descoperire a celor 7 peceți. Cum mă să copiezi ideile lui Charles Taze Russell?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci că te trăznește cel de Sus. Branham a fost Ilie restauratorul și cel care" a descoperit toate tainele de la Genesa la Apocalipsa" - afirmație spusă de bro. Frank în multe ocazii. Deci crede și nu cerceta că altfel vei arde pe rug.

      Ștergere
    2. :))) Frank e la fel de manipulator ca Branham . Nu există cuvântare să nu își expună "chemarea și trimiterea". Așa zis domnul care i-a vorbit era tare îngrijorat de un caiet de cântări.

      Ștergere
    3. Cineva din România31 iulie 2022 la 20:02

      Ați terminat cu postările? Nu mai aveți de ce să vă legați? E bine așa. Asta se datorează faptului că nimeni nu mai intră pe aici ca să piardă vremea și să vă contreze. E foarte bine așa. Eu recunosc că din când în când mai intru pe mizeria asta de site :)))
      Dar e bine că temporar ați amuțit.

      Ștergere
    4. Așa am zis că e mizerie de site până am citit Apocalipsa lui Larkin și Adevărul Dispensational ori articole scrise de Charles Russell. Cât de ipocrit să fii atrubuindu-ti că epocile și pecețile sunt descoperiri. Mesagistii doar dacă scot capul din nisip vor vedea realitatea. Un american prostind pe mulți așa cum au făcut alții înainte. Piramida masonica pusă pe Russell cât și Branham nu sunt la întâmplare.

      Ștergere
    5. @Cineva din România - nu am amutit. Acest blog vorbeste cu voce tare si ot mai multi citesc si isi deschid ochii sa vada adevarul. Ai putea sa imi aratai o singura mizerie si neadevar din acest blog? Eu am aratat zeci de minciuni si falsuri ale lui Branham si ale voastre. Tu poti sa imi dovedesti ca nu am spus adevarul? Astept.

      Ștergere
    6. " Tu poti sa imi dovedesti ca nu am spus adevarul? Aștept "

      O întrebare la care branhamistii și frankistii tac și se fac că nu o înțeleg. :)

      Ștergere
    7. Cât de naiv trebuie să fii să mai crezi balivernele lui branham și plagierile lui mârșave, când deja de zeci de ani sunt dezvăluite.

      Ștergere
  6. De e temporar, nu merită să pierzi timpul cu lucruri inutile ce sunt cu adevărat inutile.

    RăspundețiȘtergere
  7. In legătură cu descrierea lui Branham despre Isus, cred că a plagiat de la acest yogin in legătură cu tabloul lui Hofmman

    https://www.facebook.com/510528145805667/posts/pfbid02oDFF4RjJ8SjVJm2vCaNmjGh3wZAnFsoLmjsmj77HTJpGoUyNekc6mxGANsv84NWKl/?app=fbl

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Whohohoooo, ce ai gasit tu aici? Asta e nucleara pentru branhamisti. Nu mi-a venit sa cred (de obicei nu prea ma iau dupa feisbuc) si sincer sa fiu, ma gandeam ca poate a copiat careva ideea de la branhan. :) Asa ca mi-a luat ceva timp pana am cautat cartea lui Guru, mai exact citatul cu pricina. Da, este adevarat, exact asa a scris in cartea sa "A doua venire a lui Cristos" vol. I undeva la introducere, pagina xxvii:

      "Jesus did not have a light complexion with blue eyes and blond hair as many Western painters have depicted him. His eyes were dark brown, and he had the olive-colored skin of his Asiatic heritage. His nose was a little flattened at the tip. His moustache, sparse beard, and long hair were black. His face and body were beautifully formed. Of all the pictures I have seen of him in the West, the rendering by Hofmann comes closest to showing the accurate features of the incarnate Jesus."

      https://www.pdfread.net/ebook/the-second-coming-of-christ-paramahansa-yogananda/

      Branham spune in felul urmator, practic acelasi lucru, in 1955:

      "There’s not an artist in the world could paint His picture, the characters of His face. The best I’ve ever seen is that Hofmann’s Head of Christ at Thirty-Three, I’ve got it on all literature and everything I use. That’s because that looks just like it, and so then…or pretty near, as close as it could be."

      Chiar recunoaste ca s-a inspirat din "literatura pe care o foloseste", sincer omul. :) Adica avea niste carti, reviste cu poze ale lui Isus si tocmai pe una a gasit-o si a spus: "That's the right one". ;)

      Acum, Guru Yogananda a trait in trup pana in 1952, nu stiu exact cand au aparut cartile sale (voluminoase), dar "profetul orei" avea tot timpul sa le fi citit. (?) Nu, nu cred ca a citit toate cele 3000 pagini, dar ajunge sa fi citit introducerea. Fiti atenti ce-avem noi aici:

      Introducerea e numerotata cu numere romane, de la 1 la 33 (!). Si ghici ce se afla dupa pagina 32? O pagina ne-numerotata cu chipul lui Isus pictat de Hoffmann. :) WTF? Urmatoarea pagina nu e nici ea numerotata, intrucat NU continua propozitia de pe pagina numerotata cu 32, inainte de poza, ci are ca titlu "Christ at 33". Undeva scrie si ca: "Jesus Christ is very much alive and active today. In Spirit and occasionally taking on a flesh-and-blood form..."

      Acu hai sa ne gandim. Suntem in America unde miscarile crestine sunt tocmai ca dupa big-bang (apar la toate colturile), si vine un tanar zelos si vede intr-o librarie o carte cu titlul "A doua revenire a lui Christos". I se pare un titlu foarte pe plac, asa ca o ia in mana, o rasfoieste, ajunge rapid la poza cu pricina (care e si COLORATA!), dupa care citeste ce am citat mai sus, adica, anume ca "din cand in cand, Isus Chrisots este activ in Spirit, dar si in carne si oase".... Sa nu ii vina idei? ;)

      Ma opresc aici, cred ca voi studia mai mult aceasta carte sau introducerea, pentru ca mai am multe indicii. Ar merita sa facem un articol pe subiectul asta, este WOOOOW.

      Ștergere
    2. Cum de nu am aflat pana acum acest lucru? Am aflat de mult ca a mintit si a plagiat cat a putut, epoci, peceti, saptamani, dar astea erau de la diversi teologi crestini. Dar sa inspiri tocmai de la Guru Yogananda, asa ceva? Acum imi vine in minte o idee: Branham zicea ca a fost in India, si ca a vorbit acolo la 17 religii diferite (era mega-obsedat de 17, este insa alt subiect). Guru a fost Hindus care traia in America si a incercat si el sa creeze cumva punti intre spiritualitatile crestine si hinduse... Ce ziceti, seamana cumva cei doi? Poate se si cunosteau. Poate ca chiar Yogananda era acel OM-INGER care l-a "vizitat" pe Branham. Nu a spus ca era Isus, cel putin nu la inceput. I-auziti aici, predica din 1947:

      "And coming walking through this Light, came a Man that looked like, as I said before, would weigh two hundred pounds, a huge Man. He did not have beard over His face, like Christ’s picture does. Who He is, I do not know. But He had…[Blank spot on tape—Ed.]…shoulder. He was more of an olive complexion; He had dark eyes. He walked as close to me as the microphone is there."

      "OMUL nu era cu barba, precum picturile cu Isus" (chiar si cea de Hofmann). Cuvantul "complexion", nu l-am cunoscut pana ieri. Se traduce prin "culoare a pielii". Interesant ca si Guru si "Profetul" l-a folosit, apare de 11 ori in mesaj, cautati...

      Alt citat:

      "And He looked at me, He’s tall, big Man, about two hundred pound, got dark hair to His shoulders, kind of an olive complexion, always carries His arms folded, comes from the right, always coming to me. And He’s come since I was a little bitty baby. I was just a few minutes old when He made His first appearance in a little log cabin in Kentucky." (Hai mai, cine isi aduce aminte de ceva ce a vazut in primele minute dupa nastere? :)

      Dar poate l-a vazut (mai tarziu) pe acesta?
      https://de.wikipedia.org/wiki/Yogananda#/media/Datei:Paramahansa_Yogananda_Standard_Pose.jpg

      Tot respectul pentru cartea lui Guru. Nu am auzit pana acum de el, nici de carte. Pare o lucrare foarte complexa si bine elaborata. Are doua volume, peste 1500 pagini fiecare. Evident, nu da apa la moara crestinilor, dar nu asta e ideea. Branham nu a scris nici o carte, altii au scris in numele lui. El numai tipa si se manifesta isteric, asta putem auzi in fiecare din cele peste 1200 predici inregistrate. Dar cine sunt eu sa judec? Eu doat constat. Atata a putut fiul omului. :P

      Multumesc inca odata pentru ca ai descoperit si ne-ai impartasit aceste lucruri. Daca mai gasesti ceva, baga aici, o sa facem un articol pe seama asta.

      ABEL

      Ștergere
    3. Trebuie sa fac o rectificare.

      Cartea in formatul actual nu a fost scrisa de Yoganaga insusi. A fost publicata in varianta finala abia in 2004 de catre societatea "Self-Realization Fellowship", care este, cam ceea ce este "Voice of God Reordings" pentru Branham. Guru a scris totusi numeroare articole, a tinut prelegeri, deci a avut material enorm, pe care insa nu a mai reusit sa il editeze intr-o carte.

      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Second_Coming_of_Christ_(book)

      Acum, noi astia de pe blog sigur nu avem access la acele documente originale, manuscrise, etc, insa eu sunt total increzator, ca ideea cu Hofmann i-a apartinut lui Yogananda, si Branham a gasit asta pe undeva.

      Ștergere
    4. Text preluat partial postarea pe Facebok a Yogananda-SRF-Bucuresti Cerc de Meditatie, link sharuit de catre Anonim mai sus.

      https://www.facebook.com/510528145805667/posts/pfbid02oDFF4RjJ8SjVJm2vCaNmjGh3wZAnFsoLmjsmj77HTJpGoUyNekc6mxGANsv84NWKl/?app=fbl

      Pasajele sunt ingrosate de mine, parca ar fi cuvintele lui Branham (sau invers). Le-am remarcat si eu ieri in cartea cu pricina, nu este asadar o simpla postare a unora pe Facebook.

      "ISUS ESTE REAL. EU L-AM VAZUT"
      Paramahansa Yogananda în cartea sa, „The Second Coming of Christ”

      La povestea din Noul Testament despre Cristos din Galileea îmi aduc și eu umila mea mărturie. Cunosc din experiență personală realitatea vieții și miracolelor Sale, pentru că L-am vazut de multe, multe ori și am fost in comuniune cu El și am primit confirmarea Sa directă in legatură cu aceste lucruri. EL m-a vizitat deseori ca pruncul Isus și ca tânarul Crist. L-am văzut așa cum era inainte de crucificare, cu fața sfâșietor de tristă; și L-am vazut in forma glorioasa in care a aparut dupa reînviere.

      Isus nu avea piele deschisă la culoare, cu ochi albaștri si păr blond, cum L-au pictat mulți pictori vestici. Ochii lui erau căprui închis și avea pielea măslinie, conform cu moștenirea lui asiatică. Nasul Ii era puțin turtit la vârf. Mustața și barba rară, ca și părul lung, Ii erau negre. Fața și trupul Ii erau minunat construite. Din toate picturile care Il reprezintă, pe care le-am văzut in lumea vestică, aceea a lui Heinrich Hofmann se apropie cel mai mult de adevăratul aspect fizic al lui Isus.


      Este destul de ciudat, cat de multi filozofi, guru, "profeti" au fost vizitati personal de Isus :)

      ABEL

      Ștergere
    5. Cică Yogananda ar fii apărut după moarte discipolului său. Afirmație neverificată.

      Ștergere
  8. https://youtu.be/bUSzNKDCRek

    RăspundețiȘtergere

  9. Nu vă supărați, aș dori să știu unde anume aveți întruniri sau vă adunați? Cum vă numiți sau cum vă încadrați în Scriptură?
    Aș dori să particip la una din întâlnirile pe care le aveți. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai adună nimeni nicăieri. Eu cel puțin nu mai vreau să aud de cartea asta plină de basme numită biblia. Dumnezeu nu este in ea. Unul care în vechime poruncea să ucizi popoare și după să păstrezi pentru tine virgine , nu are cum să fie dumnezeul adevărat.

      Ștergere
    2. Ne "adunam" in Sinele nostru Divin, respectiv cautam sa "adunam" impreuna toate bucatelele de Suflet ce au fost fragmentate si imprastiate de-a lungul mileniilor prin toate programele posibile si imposibile de inrobire si manipulare. Lucram la recladirea Templului nostru launtric, si nu mai asteptam sa se intample ceva in afara. Din contra, lucram personal pentru a depista si a elimina tooate reziduurile depuse in mintile noastre prin convingeri si credinte limitative dobandite prin biserici si "adunari" toxice. Doar asa putem evolua spiritual.

      Ștergere
    3. Știați că Biblia a fost canonizată de către catolici?
      Biblia a fost Canonizată prin Votul majoritar al clericilor catolici, la 4 secole după evenimentele petrecute și nimeni din cei care au votat nu au stat de vorba nici cu Isus nici cu Apostoli despre acele scrieri.

      Știm că în primele secole, printre scrierile adevărate, prin biserici circulau multe scrieri false, modificate, fabricate și prost traduse etc…

      Întrebare: Ce Standard au folosit acei clerici catolici când verificau, aprobau sau respingeau scrierile?

      Întrebare: Cum eu pot avea încredere în decizia catolicilor de a canoniza în
      anul 393 – Biblia, dacă ACEIAȘI clerici catolici (70 de ani mai devreme) în
      anul 321 – au canonizat Ziua Zeului Soare ca zi de odihnă (sunday)
      și au interzis odihna de Sabat. Aceeași clerici (50 de ani mai devreme) în
      anul 337 – au canonizat închinare la moaște și aceeași clerici ulterior au votat/canonizat indulgențile, închinarea la statui, icoane, Maria, iar pe Papa de la Roma l-au declarat INFAILIBIL ?
      Iar Apocalipsa a fost canonizată la 600 de ani dupa Hristos.

      Ștergere
    4. Nu ne mai aburi si tu acuma cu povestile sambatare ca nu mai tine. S-au rumegat destul 200 ani. Nu v-ati saturat sa-i demonizati pe catolici? SI Branham a preluat acelasi duh, deoareece Branhamismul are ca tata Adventismul si ca mama Penticostalismul. Din doua rataciri, poate iesi oare ceva bun vreodata?

      https://www.youtube.com/watch?v=jWF5BCF1vB8

      Ștergere
  10. Am înțeles. Deci Biblia nu este decât o abureală umană și prin urmare Dumnezeul Bibliei nu există.
    Nu trebuie să merg niciunde să am părtășie cu cei care credem la fel. Atunci e mai bine să mă sinucid că și așa viața nu are sens. Mulțumesc pentru răspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cine a spus ca nu trebuie sa mergi, sau sa nu mergi undeva. Nu TREBUIE nimic, totul este sa VREI ceva. Ti-am spus numai ce facem noim, cum credem noi ca e mai bine pentru noi. Daca tu VREI sa te aduni cu cineva, o poti face, este alegerea ta, vei gasi oricand oameni cu care rezonezi (sau care te vor manipula) si poti sa te aduni cu ei.

      Iti recomand mai bine sa citesti cartile "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch, poate ca iti vor schimba putin perspectivele,.

      Ștergere
    2. De când m-am născut am fost manipulat , ba de penticostali, ba de branhamisti, ba de ăla sau celălalt fără să îmi pun întrebări. Acum după atât de mult timp mă întreb cu ce sunt mai deosebit dacă accept o idee sau cealaltă? Toți mâncăm la fel , toți ne kkm la fel, nimic deosebit. Luam cu noi ură, dușmănie că unul sau celălalt nu acceptă ce gândim sau credem . În funcție de alegeri trăim mai mult sau mai puțin fericiți. Numai bine.

      Ștergere
    3. Sclavia mentală

      Este forma cea mai înșelătoare care creează iluzia libertății ce te face pe de o parte să ai încredere, să-l iubești și să-l aperi pe asupritor, iar pe de altă parte să-ți faci dușmani din acele persoane care vor să-ți deschidă ochii și să te elibereze din grava eroare în care te afli!.

      Peter

      Ștergere
  11. Lasatimi un nr de telefon sa va sun

    RăspundețiȘtergere
  12. Sint o persoana care am intrat in masaj si nu stiu ce de intimpla

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine e COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ DIN APOCALIPSA 12????
    Ewald Frank în cartea Apocalipsa cu 7 peceți afirmă cu tărie că, COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ din Apocalipsa 12;5 nu este Domnul Isus ci Mireasa pe care a născut-o Biserica ( Femeia ) din Apocalipsa 12;6.
    Să vedem ce ne spune Biblia cine este Cel care va cârmui cu un TOIAG DE FIER toate popoarele.
    Atenție la Toiag și cine este Cel ce va cârmui.

    Apocalipsa 12
    5. Ea a născut un fiu, un COPIL de parte BĂRBĂTEASCĂ. El are să cârmuiască toate neamurile cu un TOIAG de FIER. Copilul a fost RĂPIT la Dumnezeu și la scaunul Lui de domnie.
    6. Și FEMEIA a fugit în pustiu, într-un loc pregătit de Dumnezeu, ca să fie hrănită acolo o mie două sute șaizeci de zile.

    Orice interpretare trebuie să aibă un răspuns din Biblie nu din părerile personale.
    Iată ce ne spune Biblie în Apocalipsa 19 despre cine este Cel care va avea TOIAGUL DE FIER.
    NICIDECUM nu spune că va fi mireasa sau femeia care va avea TOIAGUL DE FIER pentru cârmuire.
    Adevărul Scriptural nu trebuie interpretat dupa ureche, lăutărește, ci lăsat așa cum spune Biblia.
    Iata ce spune Apocalipsa despre Cel care are Toiagul;
    Apocalipsa 19
    15. Din gura Lui( a cui?) ieșea o sabie ascuțită, ca să lovească neamurile cu ea, pe care le va CÂRMUI cu un TOIAG de fier. Și va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.
    16. Pe haină și pe coapsă avea scris numele acesta: „Împăratul împăraților și Domnul domnilor.”
    Așadar răspunsul îl găsim în Apocalipsa 19;16 cine este COPILUL DE PARTE BĂRBĂTEASCĂ;
    ESTE ÎMPĂRATUL împăraților, DOMNUL domnilor ISUS HRISTOS!
    Fraților ieșiți din interpretările forțate din diferitele mișcări religioase și rămâneți în ADEVĂR!
    FIȚI BINECUVÂNTAȚI CU DRAGOSTE ȘI ÎNȚELEPCIUNE DIVINĂ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam așa este. Copilul acela e Iisus și nu vreo mișcare religioasă specială. Cel puțin asta reiese din versetele acelea. Anonimul care a reacționat cu acele versete, se pare că sa trezit vorbim fiindcă nu au nici o legătură cu copilul de parte bărbătească. :)

      Ștergere
  14. Iată răspunsul corect la întrebarea ta, acuzatorule.
    Apocalipsa 5:10
    "Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!”
    Apocalipsa 20:6
    "Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani."
    Apropo acuzatorule, recitește versetele cu atenție. Cuvântul cheie aici este "împreună cu El". Altă întrebare?

    RăspundețiȘtergere
  15. descoperit Cuvântul. Deja mi-am pierdut destul de mult timp scriindu-vă că și așa nu veți asculta, replica voastră preferată fiind: uite alt branhamist și frankist acuzator plin de ură și venin, îndoctrinat de așa zișii aleși și proroci al lui Dumnezeu.
    Replicați cum doriți dar să știți aceasta: ziua nu este departe când veți vedea și auzi întâmplându-se tot ce au spus acești doi bărbați al lui Dumnezeu și atunci veți înțelege că ați fost prostiți de cel rău. Dar atunci va fi prea târziu. Eu vă doresc ca totuși să încercați să ascultați lucrurile poruncite de Dumnezeu Miresei Sale, rostite prin predicile fr. Frank din ultimele luni și poate veți înțelege în ce timp ne aflăm. Poate veți înțelege cine este dușmanul nostru comun și care este poziția noastră față de tot Cuvântul lui Dumnezeu.
    Evident că iar veți răspunde: "Voi? Mireasa? :))) Amărâților, prostiților de un om cu patru clase care a făcut bani de pe urma proștilor și credulilor, care a mers la vânătoare cu homosexualii. Voi Mireasa mă? Cu ăla care nu mai aude bine, nu mai vede bine și se află în pragul morții prin Germania și vă promite răpirea? Voi mă? Voi veți trăi dezamăgirea vieții voastre inutile, pe care ați petrecut-o într-o sectă de nebuni și răi și înveninați, atunci când vă va muri urâtania aia de moș, cu fața lui de monstru, un manipulator de clasă." Poate nu am exprimat tot dar v-ați făcut o ideea despre ce am vrut să vă arăt.
    Ce să mai scriu? Nimic. Mă pun să ascult o predică inspirată și mă voi bucura nespus de mult de harul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  16. M-am plictisit de Frank cu toată prostia lui "acum primiti mesajul , acum e ultimul , vine apocalipsa, profețiile biblice se împlinesc".. Branham cât și Frank au rupt din context unele versete care sunt exclusiv pentru Israel și le-au atribuit lor. Ce penibil.!

    RăspundețiȘtergere
  17. Zsolt. Nu am mai scris de forte mult timp pe acest blog. S-ar putea, ca unii să vă aduceți aminte de mine. Ei bine, nu aceasta asta important. Ceeace vreau sa va scriu este faptul că vă înțeleg și pe cei care sunteți PRO MESAJ, dar și pe cei care sunteți ANTI MESAJ. Probabil că știți, unii dintre voi, că eu sânt proMesaj, dar sânt acea persoană care de câțiva ani de zile mă preocup și de dezvoltare personală într-o măsură destul mare, asta inseamna că citesc și ascult materiale de dezvoltare în fiecare zi. Știu că lucrul acesta nu este un lucru popular în rândul celor de la Mesaj, ceeace se și vede la foarte mulți. Din nefericire mulți frați de la Mesaj nici măcar nu știu să comunice în limbajul cerut de Biblie. Din comentariile lor emană ura și disprețul. Mai bine nu ar scrie nimic. Ei uită faptul că fiecare dintre noi este responsabil pentru orice cuvânt rostit, scris și gândit. Mulți frații, surori, și tineri sunt prinși în bisericile de la Mesaj, în acelea care au devenit la fel de organizate ce bisericile denominaționale.
    Îi ii înțeleg și pe aceia care sânt acum împotriva Mesajului, probabil, zic eu, au fost în acele biserici unde conducătorii nu au fost conducători ci numai șefi. Conducătorul dă exemplu prin viața lui, dar șeful împarte doar ordinii și trage la răspundere pe subalternii pentru executarea sau neexecutarea ordinelor. Cei de la Mesaj citează mereu ce a spus Braham, dar aproape niciodată ceeace la editarea casetelor a fost scris pe spate: Nici pentru un moment nu aduc eu un mesaj la oameni ca ei să poată să mă urmeze, sau să adere la biserica mea, sau să înceapă vreo părtăşie şi organizaţie. Eu niciodată nu am făcut asta şi nu voi face asta acum. Eu nu am nici un interes în acele lucruri, dar eu am un interes în lucrurile lui Dumnezeu şi în oameni, şi dacă eu pot realiza doar un lucru eu voi fi satisfăcut. Acel singur lucru este să văd stabilită o adevărată relaţie spirituală între Dumnezeu şi oameni, în care oamenii devin creaţii noi în Cristos, umpluţi cu Duhul Lui şi trăiesc conform cu Cuvîntul Lui.
    Țin ei oare cont de acest lucru? Peste tot au construit clădiri prețioase cu mulțimi de oameni și slujba lor este asemenea celor din dominație. Creştini din aceste biserici sunt obligați să țină reguli făcute pe baza Mesajului, și dacă nu atunci vai de ei. Ce este asta dacă nu cult denominational? Oamenii fug din aceste biserici, mai mult nu din cauza presupuselor greșeli din Mesaj ci din cauza d duhului NICOLAIT.
    Dragi frați de la Mesaj vă propun cu căldură să ascultați câteva materiale de dezvoltare personală, aceasta vă va trezi din amorțeală spirituală în care sunteți și apoi să vă întrebați dacă Dumnezeu vrea ca voi să mai aparțineți de vreo astfel de biserica. Eu nu zic că toate sânt la fel, dar majoritatea sânt biserici penticostale mai degrabă decât biserici la Mesaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut Zsolt. An Nou Fericit. Bine ai revenit sper ca esti bine si sanatos. Te inteleg perfect.Totusi ma mir ca la intelepciunea pe care o ai, si la faptul ca vezi atatea lucruri asa de clar, totusi nu aplici si lui Branham aceeasi masura. Nu ar trebui sa iti fie frica sa il cercetezi si pe el. Poti pastra ce e bun si renunta la falsuri si invataturile false. Nu poti sa negi ca Branham amintit daca il verifici. Te salut. Lica

      Ștergere
    2. Au ajuns să calce Cuvântul în picioare cu bună știință și asta de dragul ideilor lui Branham și a lui Frank. Este interesant ce scrie pe acele casete dar cine tine cont? Duhul nicolait era încă pe vremea lui lui Pavel, cu acele secte care spuneau că ei sunt sunt a lui Pavel sau a lui Apollo. Același duh predomină în adunările de la mesaj. Și cum asta nu era de ajuns, mai există și proroci falși ce prorocesc minciuni. Ce mai putem spune în fața acestor fenomene? Oamenii înțelepți și inteligenți părăsesc adunările de la mesaj. Aceste adunări au picat în sectarism dogmatic și nu se mai raportează la Scriptura ca fiind inspirată ci la niște fixuri și idei a lui Branham făcute dogme și literă de lege. Păcat că și-au pierdut simțul de a deosebi lucrurile și a cerceta nepărtinitor lucrurile.

      Peter

      Ștergere
    3. Salut Zsolt si bie ai revenit pe aici. Ma bucur sa aud ca in ultimii ani te-ai preocupat de dezvoltarea personala, este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru tine.

      Ai observat si subliniat bine problema, care nu este doar la Mesaj, ci universala, si o sa citez esenta pentru a scoate in evidenta: "...sunt obligati sa tina reguli facute...". Nu e vorba aici ca fiecare sa poata face ce doreste, de exemplu sa incale legi, sau norme de bun simt. Dar, de obicei omul, grupul, societatea, biserica, toti sunt "experti" in a creea tot felul de "reguli" si programe (obicieiuri, ritualuri, etc), care il constrang pe om, impiedicandu-l sa fie liber, sa se poata dezvolta.

      Iti doresc mult succes in continuare pe calea ta, ca sa descoperi, sa inveti si sa integrezi tot ceea ce este benefic, de care ai nevoie si iti este de folos pentru evolutia si cresterea ta in aceasta viata.

      Multe salutari!
      Abel

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.