duminică, 9 martie 2014

Predica anti-imbracaminte

Daca tot veni vorba de imbracaminte, iata un exemplu de predicare al unuia dintre cei mai renumiti pastori din SUA de la mesaj, impotriva unor pantaloni pe care ii poarta... femeile din lume.



Urlete, urlete, urlete nebunesti.

Cu asa ceva isi pierd timpul multi predicatori de la mesaj. Cu asa ceva si-a ruinat Branham prietenii si slujba lui insusi.

Poate 80-90 % din predicile celor de la mesaj consta in criticarea celor din lume, pentru ca...sunt din lume. 

Nu e maximul de naivitate asa ceva? Ce e cu atata spalare de creier si manipulare? De unde atata prostie? 

UNDE ESTE PREDICATA EVANGHELIA PACATOSILOR PANA LA MARGINEA PAMANTULUI SI INNOIREA MINTII NOASTRE SI MATURIZAREA BISERICII, IN TOATE ACESTE ISTERII? NICAIERI !

Cat de absurd e sa asculti ani de zile tipetele lor isterice cu lucruri care nu sunt de nici un pret impotriva gadilarii firii pamantesti si NU AJUTA BISERICA CU ABSOLUT NIMIC SA FIE MAI BUNA.

Acest om are o problema chiar cu lucrurile impotriva carora tipa, sau efectiv vrea sa arate cuiva cat de mult predica el "sfintirea".

Daca intelegi anumite lucruri legate de comportamentul uman, intelegi ca de fapt Branham nu cu oamenii se lupta, ci cu ispita din sine insusi. 


Cand spui despre femei, ca predicator, ca sunt galeti de gunoi, scroafe, catele, arata mai multe despre tine decat despre ele.


Cum e si acel citat: "Ce spui despre mine, spune mai multe despre tine decat despre mine".


El de fapt lupta cu partea intunecata din el, pe care o nega, dar pe care nu a vazut-o in el insusi, ci in altii, rabufnind in alte forme si ajungand, dupa cum el personal spune, sa nu se mai suporte pe sine insusi si nici viata si pe nimeni. 

A vrut sa plece sa se izoleze in munti singur. Fiul lui Billy Paul l-a oprit. 


Asta arata ca suferea de depresie si nevrotism in faza avansata. Omul avea nevoie de o consiliere, de ajutor. Cand ceilalti din jurul lui au vrut sa il ajute, el a refuzat sub pretextul ca "un profet nu poate fi gresit". 



Predicatorul Branham tipand si strigand.

"De ce strigi, frate Branham? Vorbeste. Nu mai urla atata. Vorbeste." 
Pentru ce strigi? Vorbeste!

De ce nu a ascultat Branham de nenumaratele mustrari si atentionari pe care cei din jurul lui i le-au dat cu dragoste, cu cele mai bune intentii? Nu stiu. Domnul Insusi i-a spus sa nu mai acuze pe nimeni, sa nu mai tipe, doar sa predice in dragoste si sa mearga mai departe.

Pacat de el, ca a cazut in plasa acestor tipuri de mentalitate nespirituala si inculta si legalista. Omul nu se pocaieste ca tipi tu la el si ca il acuzi, ci ca ii arati valoarea Jertfei divine iubirea si calea lui Dumnezeu, pentru mantuirea sufletului sau. In primii ani ani slujbei sale Branham facea asta, si a avut succes si popularitate, faima lui ajungand peste oceane. Nu inteleg de ce si-a ruinat singur propria slujba si in final viata.


Ciudat e ca uneori recunoastea si inca in mod public, dar o ora, sau o zi mai tarziu incepea din nou cu criticile. 


"... I lay myself down and shame my own self and turn my head towards the ground from where You took me. Lord God, I'm ashamed of my weakness and my unbelief. Forgive it, Lord; give me courage.... Some things I said, I didn't think I was going to say it, but it's already said. It's a rebuke to me. I found myself in a--in the way not that I thought I did, but I found myself guilty of crying out all the time instead of speaking. God, help me from this hour on that I'll be a more consecrated servant." (Why cry?Speak- 63-0714M)


Observati din propiile sale cuvinte ca problema adevarata pe care o vedea mereu la altii, era de fapt in el.

Sau daca, - mai gresesti, ca toti gresim- atunci de ce tii neaparat sa arati tuturor ca tu nu asculti de nimeni, si ca esti nu stiu cine? Eu cred ca trebuie ca omul sa aiba si o atitudine de regret, nu doar cuvinte de regret. Atitudinea asta de "infailibil" nu tine decat cu cei naivi. Nu e duhul lui Cristos in ea.

Asta ii munceste deseori pe toti care sunt si am fost in mesaj. (Ma refer si la mine, nu incerc sa ma scot din ecuatie.)

INCERCAM SA NE REZOLVAM PROBLEMELE INTERIOARE ACUZAND PE ALTII? Nu e corect asa.

Din pacate acest mod daunator de a vedea viata, credinta si oamenii ne-a fost predat de Branham (cred ca nu a fost intentionat rauvoitor) si urmasii lui. De aceea modul lor de abordare si comentariile lor acide si acuzative, din acest blog se pliaza perfect pe stilul predicatorului de mai sus si a lui Branham.

Am mostenit o gena spirituala bolnava si grav afectata, care influenteaza negativ zi de zi oamenii de la mesaj.

Am mostenit violenta verbala, agresivitatea emotionala, abuzul sentimental...etc.

Imi amintesc de anumite faze de la Cluj, in special afirmatii ale unor frati, cu tonul ridicat, cu o privire ferma, de genul: "Dumnezeu va dovedi ca noi suntem Mireasa iar voi veti arde". Si multe altele asemanatoare, de multe ori spuse parca cu o 
satisfactie diabolica. 


Ei inca se bucura ca altii vor ramane in Necazul cel mare iar ei sunt Mireasa. Biblic insa, cred ca va fi invers. Aceasta atitudine de respingere, ura, razbunare, lipsa iubirii, ii va ascunde etern de la Fata lui Dumnezeu, cu tot cu asa zisele lor "taine descoperite de profet". Cu "tainele profetului" nu Il impresionati pe Dumnezeu, dragi frati si surori. Nu, nu. Chiar deloc. Cum ati putea vreodata in lumea asta sa credeti asa prostii? Ma tot mir de mine cum am putut sa promovez asa ceva?


Diavolul ne-a orbit sa nu vedem ca jerfta lui Isus este perfecta si ca prin ea, cum zice apo Pavel: "ati fost desavarsiti pentru totdeauna" si e perfect valabila si pentru cineva cu care noi nu suntem de acord in toate explicatiile si ideile despre nu stiu ce. Am trait intr-un EGOISM EXTREM. Nu inteleg de ce am facut asta si inca ei fac asta, caci Domnul S-a dat pe Sine pentru toti. 


Nu exista merit personal in asta. EL MERITA TOATA SLAVA. NE-A DAT HAR.


Mereu am suferit si eu, si multi altii, pentru ca am vazut cu cata usurinta desfiinteaza Branham si fratii, alte vieti. Ati vazut pe Nat Geo documentar despre nazisti? Cu cata usurinta aruncau milioane de evrei la moarte. Nici un regret. Nici o urma de ezitare. 


Noi, cred eu, ca ar trebui sa fim diferiti, nu cu vorbire si comportament acid.


Unde e sarea si harul in vorbirea aceasta? Unde e Jertfa pe altar in ochii lor? Unde e dragostea lui Dumnezeu pentru ceilalti la fel cum e pentru noi? Nicaieri. 


Dar ce e ciudat, e ca la barbati, lideri, pastori, care sunt de 25-30 de ani la mesaj trebuie sa le spui ca nu e frumos asa ceva?


Ei se multumesc doar cu poeziile alea plicticoase de genul: "multumim Domnului ca a trimis un profet in generatia asta, cel din maleahi 4:5, Ilie, bla,bla bla...noi suntem mireasa, noi suntem alesii,  noi suntem mostenitorii, cultele sunt ratacite, profetul ne-a spus, profetul a zis, bla bla bla..."


Imi place ce spune apos Pavel impotriva la modul de gandire de la invataturile "stricte" din mesajul lui Branham, pe care in loc sa le numeasca porunci sfinte le numeste "lumesti", -"traiti inca in lume"- Socant nu? Noi le numeam "sfinte." Cred ca pot fi aplicate in mai multe domenii ale vietii:

Coloseni 2:20-23: „Dacă ați murit împreună cu Hristos față de învățăturile începătoare ale lumii, de ce, ca și cum ați trăi încă în lume, vă supuneți la porunci ca acestea: «Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru!» Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuințarea lor și sunt întemeiate pe porunci și învățături omenești, au, în adevăr, o înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o smerenie și asprime față de trup, dar nu sunt de niciun preț împotriva gâdilării firii pământești.”


Ce mai predica Branham? Anti-sutiene. Ce comedie.



Branham spune ca sutienul face ca femeile sa arate inuman, 
caci face femeia sa fie sexy, nesfanta.  
Ei cred ca daca nu fac ceva anume, "ce lumea face" sunt buni. Asa e si la mesaj. Ei cred ca daca femeile lor nu poarta pantaloni, nu isi taie parul, sau barbatii nu beau nici un pahar de vin, nu merg la un film, nu investesc in educatia lor, etc. etc. atunci ei sunt sfinti. Eu vad acum ca fiind gresita aceasta mentalitate. 

Ati auzit vreodata, pe benzi, cum tipa Branham la cineva care i-a zis lui intr-o discutie ca: "el bea cate un pahar de vin uneori si nu crede ca e gresit asta"? Groaznic. 


Atata prescura i-a trebuit lui ala sa-i zica lui Branham asa ceva. l-a facut carpa.


Este o manipulare a credinciosilor prin porunci emotionale umane cu privire la exterior. Ele doar par a aduce o smerenie si o asprime fata de trup, fata de pacat, dar nu este asa.


Eu ma rog, pentru mine in primul rand, ca Sangele lui Isus sa spele, sa curete, sa innoiasca mintile si vietile noastre si a tuturor fratilor de la mesaj si ex-mesaj care au fost afectati de mentalitatea asta bolnava si otravita.


"Ce urasti la altii este ascuns si in tine dar poate purta alt nume." a zis un intelept.


Fie ca adevarul si iubirea lui Isus, adevaratul Mantuitor si Salvator sa triumfe in vietile tuturor.

100 de comentarii:

  1. Saracii... cat fanatism si habotnicie...Toti imita stilul lui WMB.Oameni cu discernamant redus.

    Asa au facut si cu purtarea podoabelor.Dar oare ce vor spune cand insusi D-zeu isi compara Israelul cu o femeie imbodobita cu bijuterii scumpe? Ezechiel 16.

    Apoi Israelul in versetele din Ezechiel este criticat nu pentru podoabe ci pentru caderea in pacat.

    Deci cred ca Petru defapt vrea sa ne arate ca ceea trebuie sa fie pe primul loc este o femeie smerita,cu suflet curat si cu o anumita frumusete interioara,cu adevarat pocaita...Asta trebuie sa fie preocuparea femeii apoi frumusetea exterioara. Dar nu sa sari intr-o extreme si sa te neglijezi cu totul ,aratand ca o baba ....

    Fiindca la urma urmei ele nu poarta bijuterii dar is bune de barfe...cred ca nu le intrece nici o femeie din vreun cult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant este ca anumite pasaje din Biblie cum este cel din Ezechiel nu le-am auzit niciodata in mesaj,fie la branhamism sau la cei cu Frank....

      Am dat de el citind un articol echilibrat si de bun simt ,care analiza una din invataturile lui WMB adica obsesia impotriva purtarii podoabelor.

      Ștergere
    2. REPRIMAND UN LUCRU, NU FACEM DECAT SA-I SPORIM PUTEREA!

      ACCEPTANDU-L PE DEPLIN, STAND FATA IN FATA CU EL,FARA INCERCAREA DE A-L REPRIMA SAU ASCUNDE, IL VOM VINDECA SI ELIBERA.

      ACCEPTAREA ADEVARULUI IN CAMARUTA TA CA ESTI FALS SAU GRESIT ESTE PRIMUL PAS SPRE VINDECARE !

      Ștergere
    3. mustre-l Dumnezeu pe istericul ala.

      Ștergere
  2. Acest stil de predicare nu face decat sa ADUCA PRESIUNEA PESTE audienta. Stiti de ce? Intrebati un psiholog.

    Omul este construit in asa fel incat daca i se repeta o idee negativa de n-spe mii de ori, tot la ea se va gandi si acea idee va crea stari negative si lupte inutile.

    Multi predicatori la mesaj maresc raul prin lupta impotriva lor prin emotiile lor isterico-maniace.

    Chiar Branham spunea (in anii lui buni) ca nu te mai stresa cu fumatul, cu bautul, cu toate "nu pot-urile din viata ta..cauta Duhul Sfant si toate aceste "nu pot" vor disparea. Bine a zis. Adica nu mai proslavitit atat raul ci aratati calea lui Dumnezeu pentru biruinta, nu interdictii, legi si porunci.

    In loc sa tipi ca femeile isi taie parul, arata cat de frumoasa si feminina e femeia imbracata ca o doamna, ca e mai apropiata de ceea ce a fost creata sa fie...frumoasa, buna, calda, blanda, plina de feminitate si frumusete pentru sotul si familia ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. O intrebare pentru cine cunoaste adevarul : NU ESTE ACEST BLOG TOCMAI MIJLOCUL DE UNITATE RELIGIOASA , PRIN CONDAMNAREA = RASTIGNIREA DIN NOU A CUVANTULUI ?
    Vizionati acest video, cata vreme mai este acceptat pe internet : http://youtu.be/b5TwrG8B3ME

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU,NU ESTE ACEST BLOG MIJLOCUL DE UNITATE RELIGIOASA , PRIN CONDAMNAREA = RASTIGNIREA DIN NOU A CUVANTULUI !

      Adevarul e ca noi credem cuvantul , tu nu prea il crezi! De ce nu raspunzi la intre barile puse de frati ? De ce fugi de adevar? Noi nu fugim de adevar, noi am raspuns la fiecare intrebare pusa pe acest blog ,nu ca si tine! Adevarul e ca esti un las, care se ascunde in spatele unor predici ca sa nu afle adevarul.

      Ștergere
    2. Spre fericirea adventistilor si martorilor lui Iehova, ca li se implinesc asteptarile. Acestea nu sunt revelatii de la Branham, referitor la Roma, babiblon anticrist. NU DELOC. El le-a copiat si a pretins ca sunt ale lui, dar slava Domnului ca am gasit adevarul si despre aceste faze.

      Ceea ce tu numesti rastignirea Cuvantului, este de fapt descoperirea invataturilor nebiblice ale lui Branham. Asa au spus si baptisti de voi cand ati iesit de la ei, dar voi doar facuserati un pas mai in fata, dupa cum voi stiati atunci ca emai bine.

      Mantuirea prin Cristos, nu are de a face cu politicile Vaticanului fie cu bune intentii sau cu intentii marsave ce le au. Ei folosesc un limbaj evanghelic ca sa fie mai "politicosi" si sa atraga atentia. E bine, sau e rau, vom vedea.

      Ideile despre unitatea religioasa au existat mereu si vor exista, dar asta nu are legatura cu invatatura falsa despre Ilie si norul si ingerul.

      Cred ca acestea sunt lucrurile grave care rastignesc CUVANTUL ADEVARAT.

      Voi nu aveti un papa, asa e, dar aveti un profet pe care il credeti neconditionat desi vedeti ca a vorbit pe langa Cuvant si s-a contrazis mereu.

      Care e diferenta intre inchinarea la papa sau inchinarea la un profet?

      Sa pui cuvintele lui Branham deasupra Bibliei este inchinarea ta la el, caci orice facem ca slujire este o inchinare.

      Eu nu cred in unitatea religiilor dar cred in propovaduirea Evangheliei tuturor.

      Catolicii nu ucid crestinii de 200 de ani in schimba islamul o face de sute de ani.

      Eu vad ca pericolul este aici:

      http://vimeo.com/20710133

      http://www.youtube.com/watch?v=ahz3BEhkyho

      In SUA este deja avansat: http://www.youtube.com/watch?v=He-ukB9n9oQ

      Ștergere
    3. Eu o urmaresc si pe o evreica blogerita care e un fel de Estera moderna.
      Apara statul Israel de teroarea islamica ce vrea sa il desfiinteze.
      http://pamelageller.com/

      Ștergere
    4. "MOARTE ISRAELULUI!"
      VEZI CINE O VREA? http://www.youtube.com/watch?v=7Gzyeo1Z1I4

      Ștergere
    5. Nu exista in Biblie conceptul de ""rastignire a Cuvantului"" .

      Singura persoana care a fost Cuvantul intrupat a fost Isus.Si El a fost rastignit.Deci o persoana a fost rastignita si nu o ideologie,o invatatura.

      Branham si aici a denaturat lucrurile si a gasit un mijloc de a acuza pe alti oameni.

      Orice invatatura trebuie cercetata si pastrat ceea ce este bun.Pavel ne spune asta.

      Acest act al cercetarii si discernamantului nu are nici cea mai mica legatura cu nici o rastignire.

      Este o idee deplasata plecata de la WMB cu scopul evident de a mai acuza pe cineva ,daca il respinge pe el,Branham,profetul inchipuit.

      Ștergere
    6. O unitate religioasă în sensul teoriei conspiraţiei, potrivit căreia toată planeta va avea "o singură religie", se va închina papei să mai ştiu eu cărui lider mondial, nu prea o văd posibilă şi nici nu a fost subiectul mesajului adus de Papa Francisc şi episcopul său credincioşilor protestanţi.

      În esenţă, ideea lor nici nu era rea, din moment ce biserica catolică crede că mântuirea este doar prin harul Domnului Isus şi nu prin fapte bune, atunci ideea de "a protesta" nu îşi mai găseşte locul. Luter ere "protestant" acum 500 de ani, când biserica era rigidă, închistată, oresantă, dar între timp au mai evoluat şi ei...

      Nu cred că în (cel puţin în viitorul apropiat) papa va pretinde închinarea de la protestanţi şi nici protestanţii nu vor pretinde catolicilor să creadă în liderii lor sau să practice credinţa în felul lor.

      E vorba aici de noţiuni fundamentale de "omenie", toleranţă, înţelegere, comunicare între diferitele religii, culturi, tradiţii şi când unii încearcă să întindă o mână altora, atunci imediat sar alţii cu prejudecăţile lor de acum 200-500 ani şi înmulţesc teoriile conspiraţiei.

      Întrebaţi adventiştii care s-au mai "deşteptat" şi vă vor spune că religia lor a stabilit anumite credinţe şi aşteptări raportate la anumite perioade de timp de acum 200 ani. Pentru că "profetul" lor, Ellen G. White (care a plagiat în stil mare alte lucrări mai vechi) a spus că în curând se va instaura "legea duminicală" care va forţa pe toţi să se închine duminica, sau că în curând spiritismul, care atunci era "la modă", va cuprinde tot pământul, ei au introdus în catalogul lor religios aceste "semne", la fel cum Branham a introdus în catalogul său "maşina ou" sau cutremurul care va inunda jumătate din SUA...

      Cum a spus fr. Lică, "catolicii nu mai ucid de 200 de ani", dar tocmai acolo s-au oprit creierele liderilor şi profeţilor, adventişti, iehovişi, branhamişti... Încă mai "mestecă" argumentele lui Luther, încercând să adapteze prezentul la vechile prejudecăţi şi la cadre istorice şi sociale din timpuri de mult apuse.

      Astfel şi branhamiştii fricoşi de pe blogul acesta mai trăiesc în epoca securităţii şi cred că noi (IUDA) vom veni cu miliţia ca să-i "săltăm", sau că io ştiu ce dictator sau lege le va închide adunările şi atunci va veni "presiunea peste mireasa"...

      O voi neştiutorilor şi fricoşilor, nu sunt toate mişcările voastre înregistrate pe internet? Aproape toate adunările îşi pun de ani de zile predicile pe net, copiii voştri sunt toţi pe Facebook sau pe alte reţele de socializare, aici scriem toţi pe blog. Totul este la lumină, totul se ştie, şi cel puţin aici în Europa şi America nu interesează pe nimeni ce credem noi. Serviciile secrete au cercetat de mult religia branhamistă şi au concluzionat că nu prezintă nici vre-un interes special pentru ele sau pentru stat.

      Ștergere
    7. Si inca acest "argument" este unul din cele mai dezbatute subiecte de la unele adunari, si e, in ochii lor, chiar: "ceea ce profetul a prezis ca va fi. Se implineste tot ce e zis el".

      Pe siteul branham.org Iosif Branham a zis despre mesajul papei catre Copeland ca fiind un semn al nu stiu ce: "Unde am fi fost noi fara un profet?" Mi-a venit rau cand am citit. de parca Branham a avut vrei revelatie sau profetie cu aceste idei adventiste.

      Cu asemenea manipulari si infricari sunt conduse adunarile de la mesaj, an de an.

      Cei care acum stiu dar tac, sunt cei mai urati la suflet oameni pe care i-am vazut vreodata.

      Cei care nu stiu inca, e ok, nu au nici o vina pentru ca nu stiu, dar cei care VAD dar tac si mint credinciosii Domnului in continuare, vor da socoteala, intre ei si Dumnezeu.

      E trist sa vezi mii de oameni traind in eroare? Da. E foarte trist.

      Ștergere
    8. Ce bine că avem şi noi un Profet al nostru! Ne-a învăţat multe lucruri utile: cum să ne asuprim soţiile, ficele, surorile, cum să ne purtăm cu „necredincioşii” şi cu „ex-branhamiştii”... Mai avem un pic şi îi întrecem pe cei cu Profetul Mahomed...

      Şi Iosif si Billy Paul şi cei din trupa lor pot să îi mulţumească din plin lui Allah că le-a trimis un Profet. Ce-ar fi fost ei acuma fără Profet? Ar fi mers şi ei la lucru ca tot omu de rând şi nu şi-ar fi făcut companii de sute de milioane de dolari.

      Nu mă credeţi nebun, că o să vă dovedesc cu acte ce şmecherii financiare face familia Branham cu firme pe hârtie ca să fenteze statul de impozite...

      Dar să mai râdem un pic de recenta pagină web creată de VGR:
      http://www.themessage.com/home

      Stati un pic şi urmăriţi slide-showul. Acolo rulează mai multe imagini. Primul lucru care m-a izbit deja a fost poza cu JUDGEMENT – JUDECATA. Mi-am zis: „Ce încurajare!” Dar ce să mă mai mir, dac asta ne-a predicat mereu profetul...?

      Cine nu s-a speriat încă, trebuie să vadă neapărat poza de dinainte, intitulată „THE DREADFUL DAY OF THE LORD” – „ZIUA CEA ÎNFRICOŞATĂ A DOMNULUI”. Jumătate din planetă e arsă deja de zici că a pârlit-o Darth Vader...

      Apoi mergeţi pe pagina asta şi vedeţi de unde au furat meseriaşii poza:
      http://www.insat-press.tn/evenement/insat-press-exclusif-earths-last-hour-official-trailer/2012/11/28/

      Uitaţi-vă şi la trailerul filmului apocaliptic şi pe toate pozele şi observaţi de la care „Profet” s-au inspirat VGR-iştii :) :) :)

      Cred că e prea tare, trebuie să facem un articol cu poze, ce zici fr. Lică?

      Nu, nu e de râs deloc. E de compătimit, cum liderii religioşi manipulează masele prin FRICĂ.

      Aţi auzit de NICOLAIŢI?

      Acum 1500 ani, da erau catolicii. Acum sunt alţii... Şi când nicolaiţii de acum 1000 ani în sfârşit vor să îşi dea mâna, să trăiască în pace, vin alţi nicolaiţii să-i critice...

      Trist. Şi ruşinos!

      Ștergere
    9. Astept articolul frate. Si Adi mi-a mai trimis cateva. Le pregatesc. Deja stau la rand. Am vrut sa te intreb tu cum vezi expansiunea excesiva a islamului si contextul grav care exista pe plan mondial.

      Ai vazut ca astia ucid orice si vor sa isi puna steagul semilunii pe Casa Alba. Daca si in China au macelarit in gara oamenii, si avionul recent disparut cu 236 oameni la bord se presupune ca ei l-au deturnat.

      Cineva a spus ca islamul este implinirea Apoc 13 pentru ca ei au ucis zeci de milioane de crestini din anul 600 incoace, acolo este sangele sfintilor.

      Uite ca setea de sange a jihadistilor nu se opreste. Ataca orice tara, oricand, cu o agresivitate iesita din comun. Tot ce vor e balta de sange.

      Si in Germania aveti vreo 5 milioane de musulmani, da?

      Ștergere
    10. Aiurea articole pe site-ul branhamist.Cica ""ce sa intamplat cu adevarat in Eden"'?

      Pai ce sa se intample?NEASCULTAREA de ceea ce a spus D-zeu. Doar nu a fost Eva mustrata ca a facut sex cu o reptila.

      Bine,sa presupunem ca Eva a fost mustrata de D=zeu ca a facut sex cu sarpele si nu ca ar fi mancat dintr-un pom. Pana aici toate bune si frumoase.

      Dar lucrurile se complica cand Adam este si el mustrat ca ar fi mancat din pom.Asta inseamna,dupa teoria lor,ca si Adam a facut sex cu sarpele....Doar nu este mustrat ca a mancat dintr-un pom,nu?

      Ștergere
    11. Cutremurătoare filmele cu musulmanii, mai ales ce se întâmplă în ţările în care ei sunt la putere unde îi măcelăresc pe creştini. Nu ştiu ce să zic de islamizarea Europei şi a Americii, mi se pare foarte dubioasă politica aceasta de toleranţă, de integrare, până la radicalizarea comunităţilor musulmane. Aici în Germania sunt milioane de turci care au venit de zeci de ani sau sunt născuţi aici şi nu prea au făcut probleme. Aşa se explică numărul mare de musulmani. Dar cei mai mulţi nu sunt practicanţi. Pe de-altă parte nemţi originari se convertesc la islam şi merg în Afganistan, Siria sau în alte locuri ca să lupte „războiul sfânt”.

      În Germania sau în alte tări din Vest şi în America nu prea văd eu cum vor prelua musulmanii puterea sau se vor manifesta ca în ţările arabe. Dar se vede clar că sunt tot mai mult îndoctrinaţi şi imbecilizaţi ca să se radicalizeze. Nu ştiu cine stă în spatele acestor propagande şi ce interese au, se poate specula mult pe chestia asta, de la Obama, la CIA, la Papa şi la iezuiţi. Poate cauzele sunt însă mult mai naturale, interesele vin din rândul arabilor, anumite persoane sau cercuri vor să se scoată în evidenţă şi se folosesc de religie. Islamul nu e chiar cea mai „paşnică” dintre acestea, dar la ora actuală oamenii sunt în mod clar manipulaţi să ucidă şi să promoveze cruzime şi teroare în lume.

      Poate este şi un răspuns la politicile războinice ale americanilor din ultimii ani, sau ale diferitelor grupuri naţionaliste, sau ale politicii sioniste... Cine ştie, sunt o mulţime de cauze, ceea ce putem spune cu certitudine este că jihadiştii din ziua de azi sunt în cel mai adevărat sens al cuvântului o „fiară” după felul cum se manifestă în lume. Nu mai au aproape nimic uman în ei, sunt cu mult mai jos decât animalele sălbatice.

      O să fac un articol despre VGR, situl lor nou şi afacerile dubioase pe care le învârtesc. Deocamdată lucrez la un articol despre Pilda celor zece fecioare, apoi vreau să mai scriu ceva şi despre Robul (ne)credincios...

      Avionul dispărut este cu adevărat misterios. Există multe neclarităţi în privinţa aceasta. Sperăm ca în timp să aflăm răspunsuri.

      Ștergere
    12. Asa este frate anonim. Pe mine m-a intrebat un crestin mai demult despre ceilalti pomi.

      Mi-a zis ca daca e asa cum zic eu atunci -eu invatam cum Branham ne-a zis- porunca e sa faca sex cu toti, nu doar cu unul nu? ("Puteti manca din orice pom doriti" le zisese Domnul)

      Normal ca i-am raspuns: "nu ai descoperirea, ca numai alesii vad asta"..bla bla bla...spuneam aiureli, eu ce am fost programat sa spun.

      Ștergere
    13. ISTERICI SI NEBUNI FARA NICI UN DUMNEZEU,

      Ștergere
    14. Abel ai facut acel articol despre Robul credincios?Acum am vazut ca ai spus ca vei face si un articol referitor la acest rob credincios...

      Sunt fara Dumnezeu si fara nimic din ceea ce e crestinesc.Ei cred ca daca au niste ivnataturi deosebite atunci trebuie sa creada toti ca si ei,altfel sunt pierduti. Sunt oameni limitati in ratacirea lor. E multa rautate si ingamfare in adunarile lor. Nu isi dau seama ca D-zeu este al tuturor,nu doar al sectei branhamiste sau frankiste. Interesant este ca toate aceste secte au cateva trasaturi care le definesc: aroganta,mandrie,absolutism religios,atotsuficienta dusa la extrem,egocentrism si tendinta de ai desconsidera pe alti crestini fiindca nu au ""descoperirea""...

      Am mai spus si in alte postari:Adevarata ""descoperire"" este ceea ce scriu si invata apostolii,nu ceea ce invata branhamistii,frankistii...

      Ștergere
    15. Abel ai facut acel articol despre Robul credincios?Acum am vazut ca ai spus ca vei face si un articol referitor la acest rob credincios...

      Ștergere
    16. Auleu, aşa mult timp a trecut? Promit să scriu articolul dar mai aştept o idee strălucită şi să am puţin timp pentru comuneri :)

      Dar de scris oricum o să-l scriu.

      Shalom.

      Ștergere
  4. Nu sunt pentru catolici absolut niciodata dar daca ei nu tineau piept la armatele otomanilor noi astazi am fi strigat Alah, nu Isus.

    RăspundețiȘtergere
  5. După cum se pare fratele Branham a "lovit" oamenii ca şi Moise stânca, nu a "vorbit". Poate că, mai ştii că de aceea a fost luat de pe scena ca şi Moise.Dar cu toate acestea eu cred ca a fost un mare om al vindecării şi evanghelismului şi a ajutat oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne place sa aducem imagini din VT sa le aplicam lui Branham sau altii...e ok daca tu asa crezi, e dreptul tau.
      Da, a fost un evanghelist de succes in anii 50.

      Ștergere
  6. Asa cum fratii de la mesaj confunda foarte des cuvantul "misterios" cu "supranatural" si din orice lucru misterios fac mare trambita, dar cu esecuri, ei confunda si cuvantul "increzator" cu increzut".

    Ei ca autointitulata Mireasa, incearca sa fie increzatori, dar de fapt sunt increzuti. Din pacate nu au reusit sa faca diferenta. Sper ca ce scriu aici ii va ajuta.

    Vedeti de ce educatia ne ajuta, iar autoeducatia ne imbogateste in toate domeniile vietii noastre?

    Noi trebuie sa fim increzatori mereu in promisiunile biblice pentru noi, da, sa ne bucuram, sa dam Slava Mielului, sa le impartasim cu bucurie si altora, intr-un spirit nou, pozitiv, dar niciodata sa fim increzuti.

    E o diferenta uriasa dragi frati.

    Am mai lamurit una. O stiam eu, dar nu imi era asezata clar in minte sa o pot transmite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Promisiunea biblica pentru voi ? Necazul cel mare, eu ma lipsesc cu cea mai mare bucurie de o astfel de " promisiune " Voi puteti tine cu dintii de ea, dar eu NU CRED ca cineva ar vrea sa v-o smulga

      Ștergere
    2. Da sunt promisiuni biblice pentru noi, astia rataciti sau cum vrei tu sa ne numesti.
      Insa gandestete ce promisiuni ai tu de la scumpul tau profet:(rapirea inainte de necaz-nebiblic),
      (Venirea Domnului in 1977-nebiblic),(credinciosii,biserica nu sunt neamuri ci sunt evrei printre neamuri- nebiblic),(un profet dupa Ioan Botezatorul-nebiblic),(Branham inger-nebiblic)...etc

      Eu m-as mai gandi !

      Ștergere
    3. Sunt promisiuni de care nu te poti lipsi daca crezi in Cuvant, Nelutule draga.

      Am ajuns in faza in care Cuvantul e mai clar ca niciodata.

      Promisiunea nu e necazul, slaba intelegere ai, ci ca in mijlocul necazului ia poporul la El.

      Domnul Isus personal a spus-o. Adi ti-a dat dovezile si pe blogul tau. Daca nu respecti Cuvantul ala, e intre tine si Domnul. Fiecare e liber sa aleaga ceva in viata lui.

      Dar eu cred ca frumusetea promisiunii e ca desi e in mijlocul necazului cel mare, EL va interveni. E miraculos acest eveniment.

      Dupa ce am vazut intelegerea asta atat de simpla dar corecta din articolele lui Adi - Domnul fie taria lui si mai departe- ceva mi s-a mai aratat chiar in cuvantul RAPIREA. "Secretul" e in insusi insemnatatea cuvantului "RAPIRE."

      Repet. "Secretul" l-am gasit in insusi cuvantul Rapirea care ne arata ca El "NE RAPESTE", adica ne ia din mainile cuiva, dintr-o inchisoare a unor catastrofe, a ceva anume. Smulsi in mod secret fara voia celui care ne tine blocati in ceva anume, sau undeva anume. E clar.

      O RAPIRE inainte ca Mireasa sa fie intr-o conjuctura total nefavorabila, nu are sens. E doar inaltare la cer.

      Pavel a spus "vom fi rapiti". E clar ca vom fi rapiti dintr-un sistem, sau ceva catastrofe, NECAZ...Pentru mine e clar si simplu.

      Ati avut in anii 80 paretar persan pe perete cu "Rapirea din serai" ? Printul isi luase printesa din mana celor care aveau cetatea seraiului. Ea era intr-o situatie grea oarecum. Nimic roz acolo, caci s-ar fi pierdut sensul povestirii.

      Domnul sa dea claritate tuturor.

      Ștergere
  7. vezi ce explicatii are Nelutu!

    http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/03/09/va-lasa-domnul-in-necaz-pe-ai-sai/#comment-1320

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Penibil si anti-Cuvant.

      Ștergere
    2. A lasat Domnul milioane de crestini sa fie martirizati. A lasat. Si sunt in secolul 21 mii si mii de martiri crestini? Ce imbecilitate behaitule...lasa simtamintele si ia odata Biblia drept calauza. Pentru numele lui Dumnezeu dar ce e cu voi urmasi ai lui WMB de nu va mai place Cuvintele lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi?

      Ștergere
    3. Mersi pentru publicitate, si eu ma straduiesc sa va fac voua, dupa puterile mele ,caci sunt in inferioritate numerica
      Ma acuzati pe nedrept si deplasat, parca va faceti ca nu observati multimea de texte pe care le iau in referinta ! PAPALAILOR !

      Ștergere
    4. Problema e ca nu raspunzi intrebarilor puse.
      Aduci doar texte iesite din context si in cea mai mare parte din Vechiul Testament!
      Ma intreb ce s-ar intampla cu voi branhamistii daca evreii v-ar lua Vechiul Testament si ati ramane doar cu Noul?
      Va spun eu, nu ati mai sti sa predicati, nu ati mai sti pe ce planeta traiti, oricum traiti doar din istoria poporului Israel,stiti doar sa va raportati in trecut.
      Nu stiu ce inseamna "PAPALAILOR " dar nu cred ca e o binecuvantare !

      Ștergere
    5. :)))...a vrut sa spuna PAMPALAILOR. Un fel de bleguti. Esti simpatic nelutule cand te infurii. Eu sincer abia astept sa dai dreptate Cuvantului in devafoarea altor idei. Sa iesi din secta asta autointitulata mireasa.

      Am incredere in Dumnezeu pentru tine. Si pentru Mera Romulus, Florin Duca, si alti frati minunati care inca nu reusesc sa discearna si sa faca diferenta in Cuvant.

      Vine si timpul vostru curand dragi frati. Cred ca Domnul asteapta sa faceti acest sacrificiu si "sa dati cu piciorul intr-un tepus".

      Eu stiti ce am patit cand nu am vrut sa ies de la mesaj cand deja vedeam erorile? pe langa multe faze urate, parca Domnul imi spunea: "NU SUNT DESTUL DE BUN PENTRU TINE?"

      CU ASTA M-A CUCERIT DEFINITIV ! Pe loc am avut o zdrobire si am plans. I-am zis: "ESTI DOAMNE ESTI !"

      Daca o iau un pic sentimental spiritual as zice ca eu chiar cred ca El intreaba pe toti de la mesajul lui Branham: "Nu sunt Eu Domnul destul de bun pentru tine? Nu sunt atotsuficient? Jertfa Mea este in zadar si incompleta? Cuvantul meu nu este clar si nu este suficient?"

      Ștergere
    6. Stiti voi bine ce am spus, dar e mai bine asa ca ati saldat-o ca la Ploiesti
      Si eu cred ca ar fi mai bine ca de acum inainte , sa ma exprim direct numai pe blogul meu, ca sa nu creez prejudicii si altora, complet nevinovati , care intr-adevar nu inteleg nimic din ce se intampla , nestiind pe ce lume traiesc . Pentru mine , ati dovedit din plin ce inseamna a avea creierul spalat, netinand cont de nimic din ceea ce altii observa , aceia care nu precupetesc niumic pentru a se informa in mod corect si deplin si care nu se sfiiesc a spune lucrurilor " pe nume "
      Oricine " se joaca " o face pentru a se bucura , nu pentru a-si face amara inima lui si a partenerilor . Cine priveste jocul ca o ofensa, are inima impietrita Biblia ne spune ca " intelepciunea juca pe rotocolul pamantului, gasindu-si PLACEREA in fiii oamenilor "

      Ștergere
    7. Cred ca tu nu intelegi nici cele mai elementare lucruri ca de ex:spalarea creierului.Dar observ ca esti si putin cam smecher,nedrept:preiei de la altii notiuni care nu le cunosti dar le folosesti in avantajul tau propriu,sa iti sustii ideile.

      http://ro.wikipedia.org/wiki/Controlul_minții

      In branhamism,frankism...etc,tortura nu mai e fizica ci verbal-emotionala: amenintari cu pierderea rapirii manipulari si abuzuri emotionale,ce sa mai spun de barfe si adunari de tip securist,nazist:toti imbracati la fel,ganditi la fel....etc.

      La urma urmei daca aveati niste taine dumnezeiesti descoperite voi trebuia sa fiti sarea pamantului,lumina lumii.Daca ""mesajul orei""era de origine divina atunci trebuia sa produca alte rezultate,potrivite cu roadele Duhului Sfant. Nu crezi?

      Dar ce a produs mesajul?Doar sa ne uitam la aparatorii mesajului,la felul lor de vorbire,la apucaturile lor dupa 5 minute de stat de vorba cu un aparator al mesajului,si o sa vedem ca acest ""Mesaj al Orei"" nu a produs nimic bun in oameni,nimic din ceea ce ne spune Domnul Isus Hristos in evanghelii ,nu poate produce o pocainta reala,nu este capabil de asa ceva,nu are forta sa produca o schimbare launtrica si sa te nasca la o viata noua traita pentru D-zeu....

      De ce oare? Fiindca nu este centrat in jurul Golgotei...Nu are in centrul sau Golgota si Dragostea lui D-zeu,care este esenta Evangheliei....

      Voi ati dat doar o invatatura pe alta invatatura,cand ati trecut din culte in branhamism,frankism...Atat si nimic mai mult. Si la urma urmei si cei din culte sunt mai aproape de unele lucrurile esentiale ale evangheliilor....Fiindca ei si acum predica Golgota si vestea buna a harului lui D-zeu. Daca incepi sa judeci cultele sa stii ca si la voi e ca in culte.Sunt multe neclaritati asupra zeciuielii si alte lucruri urate si murdare. Deci in esenta nu va deosebiti de un sistem corupt. Deci ""juecatile"" tale care imita stilul lui WMB nu isi au locul...

      Isus spune personal fiecaruia: ""Iata Eu stau la usa si bat.Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa Eu voi cina cu el(!) si el cu Mine..."" . Deci totul este personal in Imparatia lui D-zeu,si nu exista mantuire la nivel de grup,de adunare care trebuie sa mearga in cadenta (cultul miresei: manipulare si uniformizare de tip nazist-comunist).

      Ștergere
  8. Apropo, cine se supara , e liber sa iasa din joc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar ca la noi nu e un joc, sti ne jucam cu multe lucruri in viata dar nu cu cuvantul D-lui !

      Ștergere
  9. Cine poate vorbi cu voi " taine dumnezeiesti " fara sa batjocoriti ? Pe voi nu va intereseaza decat branhamismul si frankismul , atat si nimic mai mult. si la urma urmei v-ati intors la cultele de a caror nostalgie ati suferit enorm cata vreme ati cochetat cu adunarile crestinilor pentru a gasi motive sa-i barfiti . Santeti interesati de " neclaritatile zeciuielii" si de alte lucruri urate si murdare pe care le pescuiti in ape tot de voi tulburate cu interpretari conforme cu intunerecul din ochiul vostru , fiindca va bagati nasul unde nu va fierbe oala ,. iar gazul cu miros de sulf iese in aer fara sa fie aprins . Asa puteti voi dovedi ca sunteti centrati in jurul Golgotei ? mai degraba golgota voastra este un craniu de mort, asa cum arata dealul Capatanii si ce predicati voi in comentarii anonime Ai zis ca in Branhamism este tortura verbala bine ca nu ai zis ca e tortura prin gadilit cu pana de gaina la talpa picioarelor sau pe sub nas, cu mainile la spate , ca in filmele de desene animate cu asterix si obelisc . Ma intreb la ce " alte rezultate " zici ca te-ai fi asteptat de la acei care predica pe Isus ca Domn, nu ca o persoana a trinitatii , si care cer de la cine asculta ,sa traiasca o viata vrednica de Evanghelie, dupa cum a predicat fratele Branham
    Citind textul citat din Apocalipsa, eu inteleg ca Domnul bate la usa locului in care sunt adunati mai multi , care cheama Numele Lui, si daca " cineva " dinauntru ( un suflet trist ), dintre cei adunati, aude Glasul , nu sunetul bataii in usa , merge si deschide inima pentru Cuvantul Vorbit, intra in partasie cu El, " mananca trupul Meu " si primeste viata . Nu sunt de acord cu ideea ta INDIVIDUALISTA , fiindca nici un madular nu poate trai separat de trup , si daca un madular sufera, toate sufera impreuna cu el . Eu nu judec cultele mai mult decat a facut-o Pavel , care ne-a indemnat " Sa iesim deci afara din tabara la El si sa suferim ocara Lui " nedreapta in toate capetele de acuzare formulate de oameni rauvoitori , al carui duh il vad iarasi " live " in autorii ( s-au inmultit destul de rapid ) si anonimii comentatori pe acest blog , care vad doar nazisti - comunisti inaintea ochilor, cand sund admonestati pentru prestatia lor infama

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptele si cuvintele voastre vorbesc in locul vostru.Toti cei care au iesit din branhamism stiu de comportarea voastra plina de rautate si dispret,de felul vostru urat de a vorbi despre altii si ca va folositi de Biblie sa atacati alti oameni ....Deci textele tale sunt doar o sfortare inutila sa mai dai un gram de autenticitate rasuflatului de branhamism ....

      Domnul Isus bate la usa inimii si cine ii deschide sincer si accepta ceea ce a facut El si Jertfa lui ,este mantuit,salvat,rascumparat....Deci cine aude Vestea buna a Harului ,prin predica,si nu cine aude povestile Orei cu nori si povesti inventate de WMB...

      Intradevar Pavel spune celor din vremea lui sa iese afara din tabara,fiindca ei erau ocariti de iudei fiindca credeau ca Isus este Fiul lui D-zeu,ca El a fost facut Domn si Mantuitor ca sa dea Israelului iertarea pacatelor,dupa cum scrie in Fapte....Si nu sa iesi de undeva de unde se predica despre Evanghelie si sa imbratisezi branhamismul cu povestile lui cu reptile care fac sex cu oameni,cu lumini si artificii vazute doar de WMB la raul Ohio,cu ""profetii"" mincinoase despre fiul sau, puse pe seama lui D-zeu de catre profetul inchipuit WMB...Si lista continua fiindca se tot descopera povesti si inchipuri plecate de la Branham....

      Din pacate denaturati orice verset si orice text din Biblie si il adaptati sectei voastre care este plina de neadevaruri si afaceri murdare...Deci voi criticati cultele dar sunteti exact in postura lor,poate mai grav ca ei...Va proiectati pe voi si imaginea voastra in alte culte,miscari crestine...

      Un sistem cand iti interzice sa gandesti si sa cercetezi lucrurile si cand se impune un fel de imbracaminte fiindca asa a spus fondatorul ei mort in urma cu 50 de ani,pai acest sistem este de factura nazist-comunist...Amanadoua elemente se regasesc in secta numita branhamism,frankism... Nu aveti nici cele mai elementare lucruri spirituale din evanghelii si din ceea ce predicau apostolii....Aveti doar un ritual diferit de ceilalti adica botezul in Numele Domnului,si va bateti cu pumnul in piept de parca a plecat de la voi acest botez....

      Afla omule ca in vremurile cand WMB era mic copil cu mucii la nas,mormonii si altii predicau de botezul in Numele Domnului Isus....

      De fiecare data spui doar ""o mare de cuvinte intr-un pustiu de idei"" ...vorba lui Eminescu.

      Ștergere
    2. Cati stiu ca femeile din societatea Thule,o organizatie secreta nazista,aveau toate parul lung? Era o cerinta obligatorie pentru femei. Ele credeau ca prin intermediul parului captau o anumita energie a cosmosului.

      Dati un mic search pe Google: women of thule society

      Oare ce mai citea Branhamel de ii veneau tot felul de idei nastrusnice?

      --------------------------------------------------------------------------------------------

      In contrast cu sectele rasiste si deviate de la realitate,in vremurile biblice femeile aveau un val pe cap precum barbatii cand citeau din Scripturi...se poate vedea in orice documentar si in Isus din Nazaret.

      Vorba unui anonim de pe blog: De ce li se spune femeilor sa se tunda daca parul este acoperirea capului ?

      "" Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească."" .

      Ștergere
    3. Omule nestiutor si prost informat , Isus al mormonilor, daca vrei sa stii , nu e Hristosul, ci Isus Sirah, intr-o alta spita de neam si ingerul despre care vorbeste fondatorul cultului se numeste MORMON , martorii lui Smith nu au fost oculari, ci ei declara ce le-a spus Smith , sau cum, il mai cheama pe acel mincinos desfranat , care si-a luat cate neveste a vrut sexul lui, dar tu vii acuma sa mi-l lauzi ca cat de bine a facut el botezul, pe care nici voi nu-l doriti : Iti spun ca eu am cartea mormonilor, am citit-o cu multi ani in urma si sunt lamurit in privinta lor Am pastrat cartea , ca s-o pot arata celor naivi , sa vada ca acel cult n-are nimic a face cu Domnul nostru Isus Hristos Daca voi ii mai faceti propaganda , inseamna ca sunteti si voi stapaniti de acel duh imoral

      Ștergere
    4. Ti-am dat o referinta ca sa iti arat de unde sa inspirat WMB despre botez...Dar ca de obicei denaturezi lucrurile si spui ca as face propaganda...Tipic voua: nu vedeti padurea de copaci. Si mai sunteti si perversi .Cautati repede sa va legati de ceva...dar te faci ca nu vezi ideea care am scris-o.Nu e nimic.Or sa vada altii si o sa deschida ochii asupra faptului ca WMB nu a restituit nimic si a nu a adus nici o descoperire divina.

      Ștergere
    5. Omul slab si las din lipsa de argumente incepe sa atace persoana cu care vorbeste.

      Ștergere
    6. a restitui inseamna pentru mine a da inapoi un lucru care ti-a apartinut, inainte sa fii deposedat de el . Voua Mesajul nu are ce sa va restituie, fiindca niciodata n-ati avut fagaduintele Lui .si NU LE CUNOASTETI ! Verifica si te vei convinge ca s-a mai scris favorabil despre mormoni pe blogul asta , spunand ca ei au botezat cu mult inainte in Numele lui Isus , si n-ati spus ca nu-i Hristosul, ci Sirah, . Bine a zis profetul, ca " poporul piere din lipsa de cunostinta ". Daca Branham n-a restituit nimic, ce fericire avem ca restituiti voi , carismaticii, prin episcopul Tony Palmer si popa Copeland , reconcilierea cu Papa si abolirea protestului lui Luther . Bravo voua, good job !( Cand eram in generala, circula o vorba : " Bravo ! se zice la magari ") Asta da " perversiune " spirituala ! Sa pui reconcilierea , intoarcerea curvelor la mama lor, pe seama duhului lui Ilie ?

      Ștergere
    7. Nu exista nici o fagaduinta in Biblie ca Branham va restitui ceva. Argumentul cu mormonii era ca sa vezi ca Branham nu a adus nimic nou,botezul in Numele lui Isus nu era de la el....Nici nu intereseaza pe nimeni de mormoni pe aici. Iarasi deviezi si vezi dusmani peste tot. Nu e nimic.Asa sunteti toti. Boala asta a plecat de la liderul vostru care ii placea sa minta si sa zica in numele Domnului profetii mincinoase.Una din ele este cea cu fiul sau B.Paul.

      Mai bine sa nu ai nimic decat sa crezi ca ai totul dar sa fie defapt o mare minciuna.

      WMB a avut darul credintei si atat.Si din cauza acestui dar multi au luat de buna tot ce spunea el.Dar nu cunostea Biblia.EL a preluat de la altii tot ceea ce sustinea. Deci lasaneee....mantuirea este in Domnul Isus ,nu in miile de predici ale lui Branham,incalcite si balbaite de nu intelege nimeni nimic si in acelasi timp fiecare intelege ce vrea.Foarte "'divin"" mesaj....

      Ștergere
    8. Daca nu ai inteles nimic din " balbaielile " fratelui Branham, ma intreb acuma cat ai putut sa intelegi din Legea data prin balbaitul Moise , care a zis " sa nu pui puterea pe femeie "

      Ștergere
    9. Fiindca Isus spune de Moise. Dar nu spune nimic de Branham.

      Compari pe un om care a primit legile lui D-zeu si pe care l-au vazut toti din vremea lui ca sa suit pe muntele Sinai unde era slava Domnului ,cu WMB care vroia sa fie si el ca cei din vechime si mergea paan acolo incat a mintit ca a fost ridicat in Nor la 30 km ,sa primeasca pecetile,dar nu a fost nimeni sa confirme asta.

      Ma intreb cum ai putut sa ii compari pe cei doi? Putina decenta te rugam.

      Ștergere
    10. Domnul a dat fratelui Branham semnul bolilor pe mana , asa cum a dat si lui Moise semnul pe mana

      Ștergere
    11. Ai fost acolo sa vezi pe mana lui Branham vreo boala? Eu nu il vad ca se uita pe mana lui cand vorbea cu cineva.Vezi tu invreo filmare cu WMB ca se uita spre propria lui mana ?

      Nici macar el cand predica nu se uita pe mana lui sa vada ce boli are cel din fata lui...El spunea ca ingerul ii spune de ce boli sufera omul din fata lui.In alte predici spune ca este un dar.

      Deci...ori ingerul ii spunea ori vedea pe propria lui mana?Cum era defapt?

      Ștergere
    12. Stai putin...Branham nu era Ilie?Si ce cauta un semn al lui Moise la Ilie?

      WMB parca stia de nepotrivirea asta si spune chestia cu mana stanga doar cand era copil mic...Dar apoi nu mai spune nimic in predici ca ar vedea bolile pe mana stanga.

      Chiar din contra...schimba subtil placa si spune ca ingerul ii sopteste bolile audientei.

      Probabil si-a dat seama ca daca vrea sa fie Ilie nu se potriveste sa aiba un semn dat lui Moise.

      Ștergere
    13. Sti ce e ciudat, ca Branham nici macar nu cunostea biblia. El spune ca ingerul i-a dat doua semne ca si la MOISE dar nu a citit ca MOISE a avut TREI semne !

      Exodul 4:3 Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ.” El l-a aruncat la pământ, şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Moise fugea de el.
      4 Domnul a zis lui Moise: „Întinde-ţi mâna şi apucă-l de coadă.” El a întins mâna şi l-a apucat; şi şarpele s-a prefăcut iarăşi într-un toiag în mâna lui.
      5 „Iată”, a zis Domnul, „ce vei face ca să creadă că ţi S-a arătat Domnul Dumnezeul părinţilor lor, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.”
      6 Domnul i-a mai zis: „Bagă-ţi mâna în sân.” El şi-a băgat mâna în sân; apoi a scos-o, şi iată că mâna i se acoperise de lepră şi se făcuse albă ca zăpada.
      7 Domnul a zis: „Bagă-ţi din nou mâna în sân.” El şi-a băgat din nou mâna în sân; apoi a scos-o din sân; şi iată că mâna se făcuse iarăşi cum era carnea lui.
      8 „Dacă nu te vor crede”, a zis Domnul, „şi nu vor asculta de glasul celui dintâi semn, vor crede glasul celui de al doilea semn.
      9 Dacă nu vor crede nici aceste două semne şi nu vor asculta de glasul tău, să iei apă din râu şi s-o torni pe pământ; şi apa, pe care o vei lua din râu, se va preface în sânge pe pământ.”

      Ștergere
    14. In multe locuri face la fel...de fapt aproape peste tot.

      El nu citeste cum este scris clar si de aici a dat peste cap totul...pai, Adi gandeste-te doar un exemplu de cea mai mare groaza si orbire in invatatura...e ca Branham a zis ca anticristul din daniel 9:27 este ISUS tot din aceasta cauza...NU STIA SA CITEASCA IN CONTEXTUL PREZENTAT DE BIBLIE.

      Asa a facut cu toata Biblia. Te miri de ce sunt atatea dezbinari si linii la mesaj? Sunt roada acestor invataturi false si prost intelese.

      Ștergere
  10. " acel duh imoral " caruia-i place sa se uite dupa formele femeilor care umbla in pantaloni, indraznesc si eu sa spun, din umbra anonimatului . Zic asta fiindca am citit pledoaria din acest articol pentru a permite acest lucru surorilor . Sa va fie rusine , rastalmacitori de Evanghelie ! Crestini sunteti voi ? sau " papalai " , cum v-a numit Behaitul... va scriu de pe laptopul lui .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde scrie in Biblie de pantaloni ca sa fie interzisi? Va innebunit Branham cu totul...Va luat si ultimul gram de minte pe care cred ca il mai aveati.

      Ștergere
    2. Esti deplasat omule. Dar pacat ca nu realizezi asta.

      Citeste cartea ""Cantarea cantarilor"" si ai sa vezi ca mai toata cartea este o pledoarie adusa formelor si frumusetii feminine.

      Inca o dovada ca branhamismul si adeptii lui sunt deplasati de normal,de la realitate ...vorba romanului:"" cred ca nu aveti toate tiglele pe casa"".

      Ștergere
    3. Vrei sa zici ca afirmatia Domnului e " deplasata " " Cine se uita la o femeie ....a si preacurvit cu ea in inima lui " voi va lasati nevestele sa fie o pricina de pacatuire pentru lumea prin care se deplaseaza , pe motiv ca ati citit Cantarea Cantarilor ?
      Un Anonim din cealalta tabara

      Ștergere
    4. Cine se uita la o femeie si o pofteste in inima lui...""

      De ce denaturezi predicile lui Isus? Stiu ca WMB facea asa,dar nu trebuie sa fiti papagali...

      Odata cu venirea harului prin Isus Hristos,sa inmultit si pacatul. Sub lege pacatul era doar cand era savarsit.Citeste ceea ce ne spune Pavel despre lege si har.

      Argumentul tau este foarte copilaros si imatur.Pe aceasi logica a ta,as putea spune ca parul lung la femei este un motiv de preacurvie. De ce nu le puneti batic la femeile voastre? Le lasati sa fie o pricina de poticnire?

      Sau ca defapt calugarii sunt perfect justificati cand fug de lume fiindca peste tot sunt pricini de preacurvie.

      Vezi cum se aluneca in fanatism? Isus scoate in evidenta inmultirea harului si inmultirea pacatului. Iar Pavel explica acest fapt foarte clar.

      Dar voi nu vedeti in ansamblu.Doar spicuiti versete din contextul lor apoi duceti totul in ridicol si penibil.

      Ștergere
    5. Pacatuiti voi " ca sa se inmulteasca harul " sunteti destui, nu mai indemnati si pe altii !

      Ștergere
    6. Ce spun eu si ce intelegi tu...defapt Pavel o spune foarte clar.Citeste in Galateni despre lege si har.Nu credeam ca din ceea ce am scris tu ai inteles exact ideea asta copilareasca.

      Ideea este ca suntem morti fata de pacat.Este o lege caruia nu se paote imptrivi nimeni.Dar prin harul lui D-zeu suntem vii in Domnul Isus. Citeste Galateni sa vezi puterea Harului.

      Nu suntem vii prin mesajul si invatatura nici unui om.chiar daca aduce ceva in aparenta nou si diferit de ceilalti.Ci prin Harul Domnului Isus .

      Ștergere
    7. Parul lung este sexy.
      "Parul lung, frumos sanatos si stralucitor este visul oricarei femei! Chiar daca se poarta anul acesta si parul scurt, cel lung este incomparabil mai frumos, mai sexy si semn al feminitatii. Exista cateva reguli si sfaturi pe care ti le voi da, astfel incat parul lung sa nu devina doar un vis frumos ci o realitate.

      1. Pregateste-ti parul
      Primul pas inainte de a-ti lasa parul lung este sa-ti tai toata portiunea distrusa, indiferent cat inseamna asta. Toata lumea fuge de partea asta, dar este foarte importanta. Du-te la coafor, cere-i stilistei sa iti taie orice urma..."

      Ștergere
    8. Nici cand eram in lume nu imi placea ca femeile sa aiba par scurt. Mama mea purta lung si a fost ortodoxa. Nu tine de religie. Tine de ce place fiecaruia nu trebuie impus.

      Ștergere
    9. Nu existau pantaloni in timpul cand Domnul a zis ca "cine se uita la o femeie ca sa o pofteasca a si preacurvit cu ea in inima lui".

      Mai degraba era vorba despre acele dansuri vulgare care au devenit in ziua de azi numite striptease. Cum ne-a invatat Abel, daca privim in original textul gasim mult mai usor sensul.

      Domnul a zis: "cine se uita ca sa o pofteasca." Nu a zis "cine se uita si observa forme frumoase." Nu existau atunci haine mulate ca si acum. E ceva mai mult acolo.

      Deci, cine priveste o femeie cu acest gand, de a o pofti, acolo e problema, caci atunci toate femeile aveau rochii largi si lungi.

      Branhamismul si legalismul in general, este concentrat pe exterior, pe aparente, pe ce zice cineva, pe ce face cineva, pe ce isi inchipuie ei ca cineva gandeste sau face. Sunt concentrati pe primele emotii negative ce le are un om cand aude sau vede ceva. Ceva explodeaza in ei si actioneaza instinctiv nu rational sau spiritual.

      Asta e din cauza ca Branham a promovat in acest fel. El reactiona uneori extrem. Apoi ii parea rau, apoi iarasi tipa, apoi din nou se pocaia, apoi rabufnea din nou...asa am devenit si noi in timp. Asta se numeste instabilitate emotionala.

      Se confunda lucrurile mult. De multe ori "pofta" este de fapt testosteronul din barbati si estrogenul din femeie si alti hormoni sexuali, niste compusi chimici care isi indeplindesc scopul in mod normal. Adica e ceva normal. La unii gradul lor este scazut la altii ridicat.

      De aceea "fiecare barbat sa isi aiba femeia lui" zice apos. Pavel referindu-se la casnicie.
      Autoeducatia vis a vis de asta si de alte lucruri si folosirea lor in cadrul Cuvantului aduce normalitate, bucurie si fericire.

      Problema noastra e ce facem cu ce avem, nu e problema ca avem.

      Cu cat crestinii maresc puterea pacatul cu atat el creste, cu cat ignora, cu atat el nu are putere. Ce hranesti aceea creste. Cu cat ne concentram pe a face ce e bine cu atat progresam. Cu cat ne concentram sa nu facem raul cu atat stagnam sau dam inapoi.

      Si efectul psihologic de care vb predicatorul de mai sus este exact invers.

      Cu cat el tipa mai mult si mai des despre rau, cu atat acesta creste in constiinta celor care asculta si ei vor incepe sa urasca tot.

      Iar aceasta ura interioara, in timp, le distruge orice urma de omenie, de ratiune si spiritualitate iar ei vor crede ca sunt sfinti si alesi.

      A zis un intelept.: "Sa urasti pe cineva, este ca si cum ai bea tu otrava si astepti sa moara dusmanul".

      Apos Pavel a zis: "Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?" Nu ura, nu tipetele, nu acuzatiile. Bunatatea Lui. Daca o biserica prinde acest adevar propaseste.

      Doamne Tata ceresc, ajuta-ne pe toti, (la mesaj, ex-mesaj, etc.) sa facem numai ce este bine inaintea Ta.
      Amin.

      Ștergere
    10. Amin!

      Aşa este. Din punct de vedere istoric-cultural, pe vremea aceea nu erau pantalonii, era pofta, adică gândul care pricinuia păcatul. Şi acela vine din cauza hormonilor şi este ceva normal, de aceea avem nevoie de educaţie şi de Duhul Sfânt care să controleze aceste lucruri, nu de ţipete şi acuzaţiii care nu ajung niciunde.

      Domnul sî ne binecuvânteze pe toţi!
      Shalom

      Ștergere
    11. Eu cred ca trebuie sa traim in prezent.In secolul 21 .Nu sa ne conformam oricarui habotnic caruia ii place sa faca pe interesantul si sa se impuna in fata altor oameni.

      Bineanteles asta nu inseamna indecenta dar nici sa adopti o imbracaminte doar fiindca asa considera unul si altul.

      Si la urma urmei vremurile se schimba,oamenii se schimba.Obiceiurile se schimba si ele.Nu pute m traim ca in vremurile biblice fiindca atunci ar trebui sa ne imbracam in robe.

      Deci ceea ce unii numesc ""indecenta"" poate este ceva normal pentru vremurile acestea...Este ""indecenta"" in raport cu vremurile biblice. Dar ganditi-va ca cei din vechime nu aveau de ales intre pantaloni si fuste si itnr-un final au ales pantalonii.A fost doar o vestimentatie care a apartinut unor epoci demult apuse.

      Ștergere
    12. "" Dar ganditi-va ca cei din vechime nu aveau de ales intre pantaloni si fuste si itnr-un final au ales pantalonii""

      Am vrut sa scriu ""....si intr-un final au ales fustele"".

      Ștergere
    13. Si ma rog care era imbracamintea barbateasca si femeiasca in vechime ,daca toti erau in robe?

      Eu asta nu inteleg...nu existau robe decente si indecente.Deci analiza textului facuta de Abel ne arata ca nu se refera la vestimentatie stricta,cum este in ziua de azi pantaloni versus fuste-rochii...ci mai mult la un comportament,o atitudine intre sexe adica itnre barbat si femeie:barbatul sa nu isi ""imbrace "" femeia cu lcururi barbatesti adica cu sarcini si atributii barbatesti....

      Fiindca robele din vremurile biblice erau unisex!. nu existau pentru barbati si pentru femei.

      Ștergere
  11. Stii de ce " nu avem toate tiglele pe casa " ? Fiindca unele au cazut pe capul vostru si acuma nu mai puteti gandi la ceea ce va spun . Dar eu ma rog Domnului sa va ajute sa va reveniti, ca tare mai sunteti lesinati in credinta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datorita faptului ca vati pierdut orice urma de discernamant si echilibru spiritual.

      Daca te referi la credinta branhamista si la Branhamel cu minciunelele lui,da ,suntem cam lesinati fata de aceata credinta.Ne lasa reci si indiferenti povestile unui om nevrotic si inchipuirile lui mistice.

      Dupa ultimele dovezi despre branhamism se pare ca situatia este tocmai invers.Profetului vostru inchipuit ii cam placea sa le infloreasca la foc automat. Chiar mergea atat de departe incat spunea ca D-zeu ia spus anumite ""profetii""....Sau ca pamantul nu este rotund....sau ca stelele de pe cer sunt luminate de soarele noastru.





      Ștergere
    2. Daca cineva vrea pur si simplu sa poarte haine lungi, sa o faca. E dreptul fiecaruia la propria alegere.

      Problema nu e in alegerea cuiva conform propriiei lui constiinte, nu. Obligatia de a purta ce vrea altul este greseala si mai mult gasirea si interpretarea gresita a unor versete biblice pentru a impune idei izvorate din propria problema.

      Ideile multor par bune dar, repet ce a zis Pavel:
      "Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuințarea lor și sunt întemeiate pe porunci și învățături omenești, au, în adevăr, o înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o smerenie și asprime față de trup, dar nu sunt de niciun preț împotriva gâdilării firii pământești.”

      Intrebati femeile de la mesaj sau din alte culte, care pun pret atat de mare pe exterior, daca decizia de a purta mereu fusta pana la pamant, este decizia lor personala, sau altcineva a decis pentru ele iar ele s-au supus doar.

      Daca ar fi sincere cu ele insele deplin, fara sa se simta amenintate de doctrinele lui Branham sau altii, ce ar spune? Poate ca am ramane surprinsi cat de mult oamenii la mesaj fac lucruri pentru ca "trebuie" si nu din propriia lor convingere.

      Ștergere
    3. Sectele impun oamenilor o anumita vestimentatie,frezura,o anumita culoare la haine pe placul liderilor .,un anumit model de gandire si pedepse asupra celor care isi permit sa gandeasca cu propria lor minte....Este o autentica spalare mentala.Constrangere.Infricare.

      Stii ce e e grav in toata treaba asta? Ca nu prea au argumente.Tot ce au sunt teancul de predici ale lui WMB ,pline de contradictii si nascociri mistice. Iti dai seama cand cineva se ia dupa predicile alea ce iese....directii si miscari fantasmagorice,fiecare urland ca are ""descoperirea"" .Foarte "'divin"" mesaj...fiecare nu intelege nimic si in acelasi timp fiecare intelege ce vrea.

      E un adevarat circ religios,fara o analiza clara si obiectiva a textelor biblice din original. Totul la nimereala...cum i sa parut lui WMB pe moment.

      Uite o dovada: In Biblie lui Moise i sa dat doua semne. Dar WMB spune ca lui i sau dat doua semne de catre inger. Apoi isi da seama ca daca vrea sa fie Ilie nu se prea potriveste cu Biblia si o schimba subtil spunand ca ingerul ii sopteste bolile oamenilor.

      Deci nu mai vede pe mana asa precum ingerul ia spus... ;)

      Totul e la plesneala....cum se nimereste...apoi nimeni nu isi mai da seama de gafele lui fiind vrajiti de semne si minuni mai mult sau mai putin autentice,si de poze dubioase puse pe seama lui D-zeu....de parca D-zeu e un circar care apare in poze ca in desene animate ,unde ingerasii au o aureola deasupra capului.... O autentica bataie de joc,as putea spune...manipulare religioasa cu implicarea serviciilor secrete.In cazul de fata FBI-ul....

      Ștergere
  12. Au desfintat ei pe alti destul timp dar acum Dumnezeu ii desfiinteaza si dezintegreaza pe ei pe secta branhamista , frankista , tunetista , norista , merista , si restul din ei asa ca prabusirea sid escoperirea tot mai mult aminciunilor din branhamism este inevitabila.
    I
    N
    E
    V
    I
    T
    A
    B
    I
    L
    !
    !
    !
    !
    !
    !

    RăspundețiȘtergere
  13. Branham acuza femeile de pacat pentru ca isi taie parul. Le jigneste cat poate el mai bine, si desi spune ca regreta ce a zis de ele, revine mai tarziu si devine mult mult mai rau decat inainte de a se pocai de acuzatiile si jignirile aduse lor.

    Merge pana acolo incat le taie dreptul la mantuire si da dreptul barbatului sa divorteze daca ele se tund.
    A creat o imensa drama, tragedie, scandal in jurul acestui subiect. Si multe multe situatii tensionate a creat si in evanghelizarile sale de mai tarziu.

    Si daca te gandesti ca nicaieri in Biblie nu scrie asa ceva. Are cineva idee de ce a facut asa ceva?

    Citind cu atentie am vazut ca e "rusine" pentru o femeie sa aiba parul scurt, nu era un "pacat" si asta deoarece daca ele nu ascultau sau faceau ceva rusinos le taia parul ca pedeapsa, si cine le vedea in acest mod, stiau ca ele au fost in ceva neascultatoare. E si logic cat de simplu si frumos scrie.

    Parul era podoaba si era semnul supunerii ei iar nesupunerea ei temporara aducea in viata ei aceasta rusine. (6. "Daca o femeie nu se inveleste, sa se si tunda! Iar, daca este rusine pentru o femeie sa fie tunsa ori rasa, sa se inveleasca.") Era o rusine -NU PACAT- sa fie tunsa ori rasa. Sunt in VT mai multe motive pentru care o femeie isi sau i se taia parul, chiar pana la adulter. Era RUSINE PENTRU EA SA O VADA OAMENII TUNSA SAU RASA DEOARECE ERA SEMNUL CA GRESISE CEVA. Era rusinea ei. branham habar nu a avut de aceste lucruri. daca nici macar nu credea ca pamntul este rotund ci e patrat, ce mai pot eu spune?

    Intreb cu calm si bunavointa fratii: atunci de ce Branham si-a permis sa SCHIMBE SI IN ACEST SUBIECT Cuvantul? Nu a schimbat destule in Cuvant? Chiar nu inteleg de cepe o parte tipa sa NU schimbam nimic din Cuvant iar pe alta parte el il sfasie in bucati si il amesteca in cel mai haotic mod posibil. Nu a falsificat destule? A mai vrut si asta? De ce?

    Aducea intelesul Bibliei prin mintea si emotiile lui si nu le supunea pe acestea intelesului atat de simplu a Bibliei.

    In ziua de azi nu se pot aplica traditii evreiesti. Nu au sens. Nu ne cere Biblia nicaieri asa ceva.

    Are dreptul un muritor, fie el si facator de minuni, sa SCHIMBE ETERNUL CUVANT A LUI DUMNEZEU?

    Eu zic ca nu.

    O intrebare. El a zis ca ESTE FALS daca cineva schimba un singur cuvant din Biblie ca sa isi apere doctrinele lui, sau lor (referindu-se la denominatiuni)...se aplica si lui insusi?

    Ce a predicat despre altii si altora i se poate aplica si domniei sale?
    Hai sa fim nepartinitori. Hai sa fim corecti.

    Este valabil acest adevar si pentru "profetul" Branham sau el are scutire de la adevar?

    Studiu cu istoria parului:
    http://www.thefreelibrary.com/From+veil+to+wig%3a+Jewish+women's+hair+covering.-a014873627

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai zis. Eu cred in barbatia unui barbat si in feminitatea unei femei.
      Asa trebuie sa fie fiecare, asa cum a fost creat, dar parul lung este alegerea femeii nu impunerea religioasa unei secte si nici nu e dovada ca esti mai buna decat alta daca ai parul lung.
      Istoria parului lung
      http://en.wikipedia.org/wiki/Long_hair

      Ștergere
    2. In vremurile biblice adica atunci cand a scris Pavel pasajul cu acoperirea capului,nu parul era semnul supunerii femeii ci acoperirea capului cu un văl.Acelasi obicei era la barbati cand citeau din Scripturi si nu numai.Prin asta aratau ca erau supusi lui D-zeu si Legii.

      Daca parul era acoperirea capului atunci de ce Pavel scrie ca : ""Daca nu se inveleste sa se tunda..."". ?

      Sau intreb invers sa fie mai simplu de inteles: Daca parul era acoperirea capului atunci de ce mai scrie ""Daca nu se inveleste sa se tunda..."" ? De ce sa se inveleasca daca oricum parul era invelitoarea capului?

      O dovada ca in vremurile biblice vălul era acoperirea capului si nu parul,care oricum era purtat lung fiindca la iudei nu era obiceiul taierii parului,este in Cartea Cantarilor cap.4 :

      "" Ce frumoasă eşti, iubito, ce frumoasă eşti! Ochii tăi sunt ochi de porumbiţă, sub marama ta. Părul tău este ca o turmă de capre poposită pe coama muntelui Galaad.

      2 Dinţii tăi sunt ca o turmă de oi tunse care ies din scăldătoare, toate cu gemeni, şi niciuna din ele nu este stearpă.

      3 Buzele tale sunt ca un fir de cârmâz, şi gura ta este drăguţă; obrazul tău este ca o jumătate de rodie, sub marama ta.""

      Maramă este sinonim cu văl sau voal. In alte traduceri scria văl şi nu maramă.

      MARÁMĂ, marame, s. f. Fâșie lungă de voal fin, cu care își acoperă capul femeile de la țară când se îmbracă în costum național (lăsând capetele să atârne până aproape de pământ); ștergar (2). [Var.: mahrámă s. f.] – Din tc. mahrama.

      Deci una este parul lung care este o calitate naturala a femeii si care barbatul nu ar trebui sa poarte parul lung fiind o rusine pentru el,si alta este acoperirea capului in semn de supunere.

      Ștergere
    3. Interesant si e de studiat. Mersi de coment.

      Ștergere
    4. ivan_the_terrible20 august 2014 la 14:17

      Podoaba capilara la femei era considerat parul lung, dar in zilele noastre, cu influentele pe care le-au adus curentele/miscari socio-culturale moderniste (emanciparea femeii, curentu' hippie, pop, rock,etc...) au diluat principiile crestine, relativizandu-le....sub pretextul drepturilor femeii sau a rigorilor prea "dungoase" ale Bibliei. Ei bine...parerile critice ale modernismului nu valoreaza NIMIC.

      Atat barbatul cat si femeia au un loc precis si clar stipulat in Biblie. Nu cred ca sunt defavorizati unul fata de celalalt...poate usor femeia este conditionata de "dorintele tale se vor tinea dupa ale barbatului" sau "capul femeii este barbatul"....dar asta stim din ce cauza si e decizia lui Dumnezeu.

      Toate aceste principii ar trebuie practicate fara impunere sau fortare, dimpotriva ele trebuie sa "curga" din noi, cu toata fiinta noastra, cu drag ar trebuii sa le practicam. Tot ce e fortat e fara valoare si fara rod sau poate are rod, dar e salbatic!

      Feminitatea femeii poate sa fie Kosher prin: decenta, simplitate, fara senzualitate si opulenta. Oare cere prea mult Biblia? Oare sunt prea "invechite" regulile si principiile astea? Probabil ca pt omul modern asa "se pare".

      Omului modern, traind sub influenta curentelor/miscarilor socio-culturale mentionate mai sus, i-a fost sucita mentalitatea, traind mai mult pt. placerile si poftele trupesti...ca doar o viata are.

      Femeia de azi, e mult mai dispretuita si batjocorita prin moda si "principiile moderne" decat femeia clasica (casnica, mamica, ajutor potrivit pt barbat...etc: a se intelege NU SLUGA BARBATULUI). Moda o considera un obiect de dorit, de privit, de poftit, de folosit...etc..prin insasi felul de vestimentatie care il promoveaza. Totul e de vanzare...chiar si femeia.

      Oare schimbarile in imbracaminte din modernism trebuie sa ne clinteasca principiile noastre crestine? Oare trebuie sa avem indoieli, sa ne revizuim constiinta cu privire la principiile Bibliei? Oare trebuie sa ne pliem dupa lume, de dragul de a nu fii considerati nebuni sau expirati?

      Ștergere
    5. Am o intrebare Ivan. femeile de la Mesaj au ales sa poarte par lung si fusta sau le este impus de la doctrinele lui Branham? Cu hippie ai gresit total. femeile hippie la fel ca si tigancile poarte fuste si par lung.

      Ștergere
    6. ivan_the_terrible20 august 2014 la 18:13

      Moda/curentul hippie in esenta era o miscare a tinerilor dornici de senzatii tari (utilizarea de droguri...etc si alte alimente cu efect halucinogen, exprimarea libertatii sexuale). De altfel, Hippie au imbratisat si revolutia sexuala....nu intru in detalii. Poti citi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Hippie
      O fi purtand femeile hippie fuste si par lung....dar per ansamblu curentul hippie promova opulenta si libertinajul, desfrâul, cu alte cuvinte dezlănțuirea firii pamântești.
      O intrebare: s-ar cuvine portul hippie (femei si barbati) la crestini? Sau practicarea Yoga...etc?

      In Biserica lui Hristos care este ținuta femeii in adunare? Nu cred ca un bărbat creștin ar putea sa-si lase nevasta sa-si facă de cap in domeniul îmbrăcăminții....decât dacă nu-i pasa de "slava bărbatului"...sau depinde cine e cocosu' in casa. Nu e o chestie de a impune, ci de a discuta pașnic si concret, intre 4 ochi, despre acest subiect. De a lamuri neclarități...cu înțelegere si multa ințelepciune.

      Treaba cu femeile de la Mesaj...nu pot sa-ti spun pt. ca nu știu cum e, doar cum gândesc eu pot sa-ți spun. Indiferent de orice, dar eu sunt împotriva impunerii.

      Ștergere
    7. Ivane spui doar non-sensuri.Ai o idee fixa preluata nu stiu de unde ,dar in vremurile biblice acoperirea capului era un val pe cap.Chiar si barbatii isi puneau un val pe cap cand citeau din Scripturi. Nu era parul lung ,care oricum era purtat lung fiindca femeile nu se tundeau in acele vremuri.Citeste fara prejudecati si cel mai important,studiaza obiceiurile iudaice din antichitate .

      Ap Pavel cand vorbeste de un val pe capul femeii,nu vorbeste de parul natural.Asta e un non sens.Vorbeste de un val pe care femeia trebuie sa il aibe in adunare in semn de respect si supunere.

      Si nu inteleg ce are yoga cu biblia? Macar stii ce inseamna cuvantul ""Yoga""? Iarasi vorbesti si folosesti cuvinte aiurea,dar fara sa le cunosti sensul.

      ""Yoga"" inseamna '"unire"" si scopul ei era unirea cu Divinitatea.

      Yoga facem si cand il iubim pe D-zeu si il laudam.Ai stiut asta? Este o forma de yoga devotionala.Sau cand eliminam toate gandurile si ne concentram doar pe Dumnezeu.Asta duce la detasare de probleme,nemultumiri...etc. Yoga este defapt o stiinta straveche,de mii de ani.Unii spun ca e o stiinta stelara,cosmica. Toata spiritualitatea care exista in lume este defapt o forma de Yoga sau de incercare de unire cu Divinul.

      Ștergere
    8. ivan_the_terrible20 august 2014 la 20:37

      Ești Yogin, cumva?....din fericire nu am studiat asiduu Yoga, ca sa știu exact ce presupune (toate detaliile și subtilitățile ei). De fapt nici nu ma interesează, pentru ca nu am timp de pierdut cu nimicuri...am altele mult mai importante. In fine...nu Yoga era subiectul in discuție. Am facut doar referire la ea....pfai...ce înseamnă ca cineva sa se lege de absolut fiecare virgula, paranteza...etc pe care il spui...si sa facă din țânțar armăsar.
      Am observat asta si pe blog...probabil asa e obiceiul...si încă nu m-am obișnuit :))

      Isus Hristos nu a venit sa unească religiile intre ele, ci a venit sa-l împace pe om cu Dumnezeu. Deci nu a amestecat toate practicile păgâne si le-a unificat in creștinism. El a venit ca si o pilda, ca sa ne arate ca adevărații copii ai lui Dumnezeu se închină in DUH si in ADEVĂR. (Period)....e cam fixa ideea, asa-i? pare cam rigida, nu? ai vrea sa fie mai flexibila, nu?....in fine....e preluata ideea mea? Daca o sa citești in Biblie o so găsești in Ioan 4:23.

      Ștergere
    9. Stai linistit ca nu sunt yoghin si nici nu ma prea atrage dar nu sunt atat de ingust incat sa critic ceva nu inteleg.Doar fanaticii fac asta.Este ""talentul"" lor sa numeasca ""nimicuri"" ceea ce ei nu inteleg. Ti-am demonstrat ca vorbesti doar sa te afli in treaba si folosesti cuvinte pe care nu le intelegi,doar sa pari interesant si sa iesi victorios intr-o dezbatere.Acest tip de comportament este specific branhamistilor,frankistilor ...

      In alta postare folosesti cuvantul ""ocult"" la nimereala ,neantelegandu-i sensul...acum folosesti cuvantul sanscris Yoga adica ""unire"" exact la fel. Este tipic celor ingusti la minte sa para inteligenti.

      Vad ca ai criticat si psihologia .Nu cred ca ai tinut vreodata un manual de psihologie in mana.Este evident ca vorbesti doar din auzite si din ceea ce tie ti se pare ca asa ar fi,deci judeci dupa emotii lucrurile.

      Tocmai ca ideea de mai sus nu este deloc fixa.O faceti voi sa fie fixa,cei carora le place sa se puna stapani pe anumite lucruri,sa absolutizeze niste adevaruri limitandu-le doar la ei si la secta lor. Sa te inchini in duh si in adevar inseamna sa te inchini dintr-o inima sincera. Isus ii critica pe farisei fiindca ei se inchinau doar sa fie vazuti si apreciati de ceilalti,deci erau fatarnici.

      Deci Isus critica prefacatoria si ipocrizia. Nu se referea sa te inchini crezand invatatura lui Branham. Tocmai ca Isus desfiinteaza puterea literei,a dogmei,a regulilor rigide,a ritualului fara inima... ""Mila voiesc si nu jertfe"". Adica compasiune,sacrificiu,binele suprem dezinteresat dedicat lui Dumnezeu...etc...acestea sunt virtuti spirituale cosmice,eterne,care nu sunt rezultatul vreunei religii ci fac parte din spiritualitatea umanitatii,este o intelepciune solara,cosmica,Chiar si Ap Petru ne spune ca varful piramidei este iubirea de oameni ... Doar inchizitorii inrobesc spiritul uman si nu vad arhetipurile universale.

      Ștergere
    10. Chiar si Mariei Magdalena Isus ii spune: ""Fiindca a iubit mult si se va ierta mult"".

      Isus a urat invatatura rece,devitalizata de etern,de esential...Voi cu Branham nu faceti decat sa reveniti la dogmatismul rece cu miros de ev mediu,o adevarata inchizitie verbala...Dar timpul trece si le schimba pe toate.Stai linistit. Deja ies multe lucruri la iveala din legenda numita Branham.

      Doar Evanghelia sta in picioare.Si Evanghelia este spiritualitate pura,traire autentica,apa pentru suflet...ttrece dincolo de limitari,dogme si absolutisme religioase de factura sectar-medievala:catolicii il aveau pe papa ca si cap al bisericii,branhamistii il au pe Branham iar frankistii pe Ewald Frank.

      Incearca in fiecare zi sa traiesti un verset din evanghelii,si vei experimenta starea dincolo de cuvinte,de dogme si limitari .

      Ștergere
    11. Corectare: ""Fiindca a iubit mult i se va ierta mult"".

      Ștergere
    12. ivan_the_terrible21 august 2014 la 11:33

      De obicei nu-mi place sa ma justific....dar iti fac si hatârul asta.
      De Yoga am facut doar referire si am pus cuvantul de legatura SI. Nu inseamna ca i-am pus in aceeasi oala toate....in fine...daca tie iti place sa faci din tantar armasar....asta e. Iti place tie sa bagi bete in roate...asta e.
      La treaba cu psihologia...eu am accentuat altceva....tu sau Lica altceva...in fine...
      Nu mai lungesc vorba...pt ca asta e...nu ai cu cine domne'.

      Ștergere
  14. Sa vada si branhamiti poze cu WMB in haine de preot catolic ,in rochie ,el care urla in gura mare la femeile in pantaloni .Tot hotul, striga hot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Buna observatie.
      Sau cea cu pantaloni scurti. El zice: " daca tu ca barbat porti pantaloni scurti esti cel mai mare sissy." Si apoi chiar el poarta.

      A criticat bradutul, el avea bradut de Craciun.
      A criticat daca barbatii umbla in bustul gol, el a umblat. Si o sora i-a zis:" Frate Branham dar daca e ff cald nu-ti dai jos camasa? El a zis "Nu nu, niciodata, deoarece ea imi tine racoare" Si el are zeci de poze cu bustul gol.

      A incercat sa ne invete ceva ce nu respecta el insusi. Dar nu numai atat dar a etichetat urat de tot pe cei care nu il asculta.

      Cu alte cuvinte, S-A ETICHETAT PE SINE. S-A ACUZAT PE SINE deoarece el nu a ascultat ce el insusi si-a predicat lui si altora.

      Ștergere
  15. Nici sutienul nu e bun in ochii lui Branham?Asa ceva e nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca articolul despre care vorbesti se gaseste aici: http://adevaruribiblice.wordpress.com/2014/03/28/tinuta-femeii-in-adunare/

    Concluzia mi se pare destul de relevanta , daca intri intr-o biserica Baptista sau Penticostala o sa vezi imbracaminte mai indecenta decat in fotografiile postate in acest articol.
    Cred ca a avut dreptate cel care a scris articolul spunand:
    -vedeti nu intodeauna o fusta este o imbracaminte corecta ,asa cum nu intodeauna un pantalon este o imbracaminte indecenta.

    Orice imbracaminte putem sa o folosim in doua scopuri:

    -pentru a atrage privirile altora. (indecenta)

    -pentru a ne imbraca cuvincios. (modestie)

    De fapt asta ne spune biblia: Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare ca chiar Branham era obsedat sexual daca a spus ca sutienul face femeia mai sexi. Cum sa spui asa ceva? trebe sa fi prost gramada! Este exact invers. O femeie in tricou este ispititoare fara sutien. Daca mai si ploua afara e clar. Deci surorile de la Mesaj sa nu mai poarte sutiene? hahaha... ce ar mai zice Branham sa le vada sfircurile? Vorba din strabuni 'prostul nu e prost destul daca nu e si fudul."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in camasa e sexy fara sutien. Branham asta este genul de om contra la toti si la toate fie ca sant bune fie ca sant rele. Cea mai vizibila e ura antifemei, anticrestini, antisutiene anti masini de spalat haine , anti bradut , antioua de Pasti anti sistem anti oameni , anticultura , anti educatie , anti prieteni , anti iubire , dar a fost pro prostie pro nebunie pro falsuri pro ura pro rautate pro isterie pro acuzatie pro neiertare pro homosexuali pro fantezii si inchipuiri nebunesti.

      Ștergere
    2. Din pacate sunt multi prostani care i-au de buna tot ceea ce a spus WMB.Aici e problema defapt: Lipsa de discernamant,grandomania din care unora le place sa guste...etc.

      Defapt i-au ce vor ei din predici adica ce le ridica Eu-l lor complexat sa se simta deasupra altora.Ca daca ar fi credinciosi 100% ""mesajului"" lui Branham atunci ar lua TOT din predicile lui adica ar renunta la masina de spalat,femeile lor nu ar mai vota...etc.

      Dar important este ca ar avea "'liber"" la inarmare ...fiindca Branham nu considera nimic rau armele si pustile. :)) .Se vede cand un om care este destinat pentru vindecare incepe sa faca pe invatatorul:face toata lucrarea de rusine.

      Ștergere
  18. O femeie tanara mai ales fara sutien pe ea este mai sexy si mai atragatoare decat una fara sutien. Branham asta nimic nu stie. Am ascultat video de mai sus al lui Bro Reagan si vedeti la min 2:51 ce mare drama construieste si imprima groaza in femeile care asculta. in adevar acum vad si eu ff bine ca aici la Mesaj este o foarte mare manipulare si nu este Duhul Sfint.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vrut sa zici ca o femeie fara sutien este mai sexi decat una cu sutien. Asa si este deoarece i se vad sfarcurile daca nu are sutien. Am ascultat "predica" isterica a lui ala demai sus. Asa ceva nici la casa de nebuni nu gasesti. Isi bat joc de vietile oamenilor. Sarlatanii religiosi din secta "Mesajul Timpului de Sfarsit". E sfarsitul lor.

      Ștergere
  19. Mai un pic si isi da sufletul bietul om.

    RăspundețiȘtergere
  20. isteric nebun ca Branham!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Branham a ucis ursul cu cutitul =))))))))))))))))))))). A urlat la urs si a facut infarct.

    I’m a hunter, and with wild beasts, all my life. And people have said, “How…” That time when I had to kill that bear, with a knife, see. Said, “Wasn’t you afraid of him?”
    61-0425B - The Godhead Explained

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.