miercuri, 23 aprilie 2014

Fecioarele intelepte sunt Mireasa?

Un punct forte in mesaj, predicat multi, multi ani a fost: ”noi suntem Mireasa”, Branham luand textul biblic din  Matei 25 - Pilda celor zece fecioare.

Branham explica defapt, ca cele zece fecioare inseamna crestinii,o parte din ei (adica cei de la mesaj) care au ulei (Duhul Sfant) si ceilalti care nu au ulei.

Branham spune ca cele cinci fecioare intelepte vor pleca in rapire fiind mireasa si cele cinci fara ulei, sau nechibzuite, raman in necazul cel mare. 
(cele cinci fiind ramasita)

El zice:
- cele cinci fecioare intelepte sunt Mireasa
- cele cinci fecioare nechibzuite sunt credinciosi care raman in necazul cel mare
- cei 144.000 din Apocalipsa sunt famenii Templului

Acum sa luam biblic. 
Niciodata Biblia nu ne vorbeste despre mireasa Domnului Isus la plural, Dumnezeu are o singura mireasa, nu cinci, nici zece. 

Intotdeauna ne spune si ne da exemple de o singura mireasa.

-Psalmii 45:9 Printre preaiubitele tale sunt fete de împăraţi; împărăteasa, mireasa ta, stă la dreapta ta, împodobită cu aur de Ofir.
-Isaia 62:5 Cum se uneşte un tânăr cu o fecioară, aşa se vor uni fiii tăi cu tine; şi cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa Se va bucura Dumnezeul tău de tine.
-Ioel 2:16 Strângeţi poporul, ţineţi o adunare sfântă! Aduceţi pe bătrâni, strângeţi copiii şi chiar pruncii de la ţâţă! Să iasă mirele din cămara lui şi mireasa din odaia ei!
-Apocalipsa 21:9 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”
-Apocalipsa 22:17 Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!”, şi cine aude să zică: „Vino!”, şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată!

Deci toate textele Biblice ne arata clar ca este o singura Mireasa.

Sa vedem ce spun istorici, cum se desfasura o nunta in Palestina în timpul lui Isus Hristos. (va rog scuzati eventualele greseli am tradus unele texte din franceza)

”Isus a vorbit de multe ori de căsătorie în parabolele sale, și  a participat la o nuntă în Cana, el însuși, sa comparat cu un soț, precum și informațiile pe care ni le da Talmudul cum s-a sărbătorit nunta printre evrei confirma acuratețea Evangheliei.

Legea lui Moise nu a lăsat nici o directiva, dar vom găsi în Vechiul Testament și multe detaliile specifice in Talmud , care ne permit să reconstruim toate ceremoniile din primul secol. Noi știm exact ce sa întâmplat înainte și în timpul căsătoriei.

Trei faze se disting:
1. promisiunea
2. logodna
3. căsătoria

Promisiunea a fost un angajament simplu, care nu a avut nimic definitiv . Aceasta se putea rupe înainte de angajarea efectivă. Tinerii și tinerele fete isi faceau promisiune in căsătorie, apoi de intalneau ca sa se cunoasca mai bine aflau  mai multe despre ei înșiși și apoi urma să decidă dacă vor să vină la angajamentul real sau nu. Avem un pasaj minunat de la Mischna pe aceste promisiuni tranzitorii care au precedat întotdeauna cu angajamentul final, " R. Simeon, fiul lui Gamaliel, declarând că nu a existat nici o sarbatoare în Israel, cum ar fi 15 AB si Yom Kippur. 

În aceste două zile, tinerele fiice ale  Ierusalimului, îmbrăcate în alb, cu hainele proaspat spalate, dar se imprumuta reciproc, astfel încât să nu să facă de rușine pe cele care nu au avut si ieșeau să danseze în vița de vie. Tineri, încercau să aleaga bine, nu se  ancorau in frumusete, ci mai degrabă consulta familile, pentru că tineretea este trecatoare si frumusețea înșelătoare.

"Femeie care se temea de Dumnezeu era lăudata ". Uneori, tatăl avea fiica sa minoră, consimțământul fetei nu era foarte important, pentru că angajamentul ei ar putea fi spart. În cazul în care fata a fost majora era  nevoie de consimțământul tatalui.

Logodna venea dupa aceea. Era un act de cea mai mare importanță. Logodna trebuia să dureze un an întreg și  avea un caracter asemenea căsătoriei însăși. Fata mireasa care rupea promisiunea ei era ucisa cu pietre ca o adulteră. O ceremonie de ansamblu  avea loc care intarea angajamentul și il facea ceva absolut.

Printre vechii evrei, se logodeau în a-si da fiecare cuvântul sau era un angajament verbal. Din timpul (exilului sau , în orice caz, în momentul lui Mișchna, s-a facut un obicei in  scris și s-au facut contracte semnate. Considerarea ca cei doi tineri erau legati de angajamentul logodnei a fost foarte vechi. Înainte de ceremonie, se decideau conditiile dupa care se va derula căsătoria.

Marea întrebare nu este dacă tinerii se cunoșteau, pentru că de multe ori ei nici nu s-au văzut. Era pur și simplu stabilirea a ceea ce da tânărul pentru soția sa, trebuia sa  spuna la ce preț o va cumpăra , pentru că aceste căsătorii, in care nu tatăl său , isi dadea de buna voie fiica , ci mirele care oferea  bani, au devenit vânzări adevărate. Rude și prieteni stabileau între ele suma la care a fost negociata fata, si darurile care ea ar urma sa le primeasca. Aceasta negociere este numita Mohar. Chiar și astăzi, printre arabi, căsătoria este o afacere.

Tatăl fetei  indica suma și tânărul putea  accepta sau refuza . În cazul în care el  accepta, el isi dadea datoria lui, fie în numerar fie în natură. Uneori, el începea să slujească viitorul său socru - și durata serviciului era durata logodnei(un an).

Ceremonia de logodna era realizata după cum urmează : cele două familii se  întâlneau cu unii martori  străini(din afara familiei) și mirele înmâna miresei , sau tatăl ei , dacă ea era minora , un inel de aur, sau prețul stabilit sau o declarație scrisă simplu, în care el a promitea să se căsătorească cu ea și apoi el a spus: "Aici, în acest inel (sau obiect ), vă sunt consacrat în conformitate cu legea lui Moise și Israel " .

Apoi ei plecau să-și petreacă cel puțin un an, dar inelul era dat, și numai divorț sau decesul putea separa mirele si mireasa.

Talmudul oferă un singur motiv pentru acest angajament pe termen de un an: pentru a lasa timp fetei sa se pregateasca.

Casatoria era celebrata cand logodna de un an era terminata. Tânărul  trebuia să aiba cel puțin optsprezece ani și minim doisprezece ani fata. Nunta se facea in a patra zi a săptămânii și a cincea în cazul în care mireasa a fost o văduvă.

Nunta din Cana a fost sărbătorită intr-o zi de miercuri sau joi. 

Ceremonia avea loc întotdeauna seara, la apusul soarelui. Momentul cel mai solemn, cel care marca finalizarea nunti era atunci când mireasa  intra în casa logodnicului ei , noua ei casă. Asta se numeste nuntă " recepție " sau " introducerea soției " ( în casa mirelui ). 

Părinții fiului veneau pentru a o lua de la tatăl ei să o duca la soțul ei. Alteori, venea mirele sa o ia de la parinti  ca în pilda celor zece fecioare. Părinții lui ii dadeau binecuvântarea lor.

Ea pleca de la tatăl ei parfumata, împodobita cu o coroană pe cap. Ea era înconjurata de prietenele ei, care formau cortegiu și fluturat deasupra capului ramuri lungi de finic. Fiecare dintre aceste fete aveau o lampă, care o aduceau ele. Această lampă era făcută dintr-un băț de lemn, care se încheie într-un vas mic sau un platou de unde existat un fitil cu ulei și smoala.

De aceea Evanghelia vorbește despre fecioare. Aici sunt "zece fecioare" dar uneori erau mai multe si rareori mai puține. Ele nu erau sotia mirelui, ci insotitoarele proaspetilor casatoriti. Aici e secretul.

5 fecioare cu lampile aprinse onoreaza mirele si mireasa.
Noi credeam mereu ca ele sunt mireasa.
Soția în timpul călătoriei avea părul și fața ascunsă sub un văl. Înaintea cortegiului părinții ei distribuiau copiilor porumb la grătar. Bucuria era peste tot în calea sa. În cazul în care soțul  venea să o ia, el era îmbrăcat, de asemenea in alb, și purta o coroană. Ambii mergeau împreună sub un baldachin, în cortegiu se canta la tobe și alte instrumente, altii aveau torțe. Alții cântau și dansau.

Bucurie sau tristete sunt întotdeauna prezente în Orient prin demonstrații zgomotoase. Cu toate acestea, cand au ajuns la casa mirelui, soția coafata iși desface părul despletit într-un văl gros, acum ea se va descoperi pentru sărbătoarea publică. 

Ea a fost condusa apoi  sub o bolta, fie în casă sau în aer liber, în funcție de sezon. Ea era plasata alături de soțul ei și primeau cuvinte de binecuvântare rostite de oricare dintre cele două parti ale părinților, sau de către un asistent notabil. În cele din urmă a venit sărbătoarea de nuntă. Se impartea pentru fiecare oaspete o "haină de nuntă" cind intra la masa

Masa a fost condusă de un personaj care dupa Evanghelia lui Ioan, în povestea de la nunta din Cana a fost cel care a spus  mulțumiri și  binecuvântari formule  tot timpul cat a durat petrecerea. Printre altele, el a binecuvântat vinul. La o nuntă era demonstrata o bucurie, uneori, o politețe forțată. Era la modă să laude mirele ca are o "mireasa frumosa și grațiosa" erau multe laude.

Poate ati observat că nu a existat nici o ceremonie religioasă. 
Binecuvântarea părinților și a asistenților era data doar tinerilor casatoriti.

După sărbătoare, soțul era condus de către prietenii săi ("prietenii mirelui"), în camera de nuntă, unde soția lui l-a urmat.

Festivitățile de nunta durau șapte zile pentru părinții și prietenii tinerilor casatoriti șapte zile de festivități numite "cele șapte zile ale ospățului de nuntă", dar numărul complet de zile care erau numite ziua nuntii a fost de treizeci.”

Acum sa citim textul Biblic din Matei 25:

1 Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. (In alte versiuni de Biblie scrie :« si au ieşit în întâmpinarea mirelui si al miresei »)
2 Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci înţelepte.
3 Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn;
4 dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase.
5 Fiindcă mirele zăbovea, au aţipit toate şi au adormit.
6 La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”
7 Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au pregătit candelele.
8 Cele nechibzuite au zis celor înţelepte: „Daţi-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.”
9 Cele înţelepte le-au răspuns: „Nu; ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă nici vouă; ci mai bine duceţi-vă la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă.”
10 Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a încuiat uşa.
11 Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”
12 Dar el, drept răspuns, le-a zis: „Adevărat vă spun că nu vă cunosc!”
13 Vegheaţi, dar, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.

Acum, caci stim cum se organiza o nunta in Palestina în timpul lui Isus Hristos ne este mult mai usor sa intelegem aceasta pilda:

- E clar, ca cele zece fecioare sunt invitate la nunta Mielului.
- E clar, ca ele nu sunt mireasa.
- Aceste fecioare formeaza cortegiul nuntii, au candela cu ulei si ramuri de finic.
- Vedem ca miresei i se va inlatura voalul doar in locul unde se tine nunta.
- Vedem ca Mirele are o cununa pe cap.
- Vedem ca si mireasa are o cununa pe cap.
- Mireasa nu are candela cu ulei.
- Cand intra la masa toti nuntasii primesc o haina de nunta.
- Mireasa nu canta si nu aduce binecuvantari mirelui.
- Nuntasii canta, joaca, danseaza, binecuvinteaza…etc
- Si mireasa si nuntasii merg in acelasi timp la masa.

Pe baza acestor date care le avem din Biblie si istoric sa vedem cum stau lucrurile.

Dumnezeu face nunta Fiului Sau, Domnul Isus:

·  Matei 22:2 „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat care a făcut nuntă fiului său.
Matei 22:3 A trimis pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n-au vrut să vină.
Matei 22:4 A trimis iarăşi alţi robi şi le-a zis: „Spuneţi celor poftiţi: „Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sunt gata, veniţi la nuntă.”
Matei 22:8 Atunci a zis robilor săi: „Nunta este gata; dar cei poftiţi n-au fost vrednici de ea.
Matei 22:9 Duceţi-vă, dar, la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi.”
Matei 22:10 Robii au ieşit la răspântii, au strâns pe toţi pe care i-au găsit, şi buni şi răi, şi odaia ospăţului de nuntă s-a umplut de oaspeţi.

Sa vedem ce spune Biblia  despre Barbatul Domnul Isus:

-Isaia 54 :5 căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El Se numeşte Dumnezeul întregului pământ,

-Osea 2:16 În ziua aceea, zice Domnul, Îmi vei zice: „Bărbatul meu!”, şi nu-Mi vei mai zice: „Stăpânul meu!”

-Apocalipsa 21:2 Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.


Sa vedem ce spune Biblia despre logodnica:

Ieremia 2:2 „Du-te şi strigă la urechile cetăţii Ierusalimului: „Aşa vorbeşte Domnul: „Mi-aduc aminte încă de dragostea pe care o aveai când erai tânără, de iubirea ta, când erai logodită, când Mă urmai în pustiu, într-un pământ nesemănat.
Osea 2:19 Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare;
Osea 2:20 te voi logodi cu Mine prin credincioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!
In vechiul testament ne spune clar ca logodnica Domnului este aleasa din Israel.

Apoc 21:9 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”

Apoc 21:10 Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu,

In Noul Testament doar Pavel vorbeste despre asta:
2 Corinteni 11:2 Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.

Domnul Isus ii numeste pe apostoli nuntasii:

-Matei 9:15 Isus le-a răspuns: „Se pot jeli nuntaşii câtă vreme este mirele cu ei? Vor veni zile când mirele va fi luat de la ei, şi atunci vor posti.
-Marcu 2:19 Isus le-a răspuns: „Oare pot posti nuntaşii câtă vreme este mirele cu ei? Câtă vreme au pe mire cu ei, nu pot posti.
-Luca 5:34 El le-a răspuns: „Oare puteţi face pe nuntaşi să postească în timpul când mirele este cu ei?
-Luca 12:36 Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni şi va bate la uşă.

Si Domnul Isus le mai spune un lucru.

-Luca 14:8 „Când eşti poftit de cineva la nuntă, să nu te aşezi la masă în locul dintâi; ca nu cumva, printre cei poftiţi de el, să fie altul mai cu vază decât tine,
9 şi cel ce te-a poftit şi pe tine şi pe el să vină să-ţi zică: „Dă locul tău omului acestuia.” Atunci, cu ruşine, va trebui să iei locul de pe urmă.
10 Ci, când eşti poftit, du-te şi aşază-te în locul cel mai de pe urmă; pentru ca atunci când va veni cel ce te-a poftit să-ţi zică: „Prietene, mută-te mai sus.” Lucrul acesta îţi va face cinste înaintea tuturor celor ce vor fi la masă împreună cu tine.
11 Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi cine se smereşte va fi înălţat.”

Adica ne spune clar sa ne smerim sa nu ne punem ca fiind cel mai mare din imparatia cerului, mai bine sa fim mai smeriti si D-nul sa ne aseze intr-un loc mai de cinste. In schimb noua ne place sa luam locul miresei !

Vedem ca nuntasilor li se da o haina de nunta:

"Împăratul a intrat să-şi vadă oaspeţii; şi a zărit acolo pe un om care nu era îmbrăcat în haina de nuntă. „Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?” Omul acela a amuţit.
Atunci împăratul a zis slujitorilor săi: „Legaţi-i mâinile şi picioarele şi luaţi-l şi aruncaţi-l în întunericul de afară; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.” (Matei 22:11-14)

Cititi cu atentie: "Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi." 

Ce am invatat noi atatia ani in mesaj? Nu ni se spunea ca cei chemati sunt nuntasii, iar cei alesi mireasa ?

Daca gramatica mea e buna, «multi chemati, putini alesi » nu are nimic de a face cu mireasa, se refera doar la nuntasi.

Alt exemplu relevant:

Matei 20:1 Fiindcă Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un gospodar care a ieşit dis-de-dimineaţă să-şi tocmească lucrători la vie.

2 S-a învoit cu lucrătorii cu câte un leu pe zi şi i-a trimis la vie.
3 A ieşit pe la ceasul al treilea şi a văzut pe alţii stând în piaţă fără lucru.
4 „Duceţi-vă şi voi în via mea”, le-a zis el, „şi vă voi da ce va fi cu dreptul.” Şi s-au dus.
5 A ieşit iarăşi pe la ceasul al şaselea şi al nouălea şi a făcut la fel.
6 Când a ieşit pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alţii stând în piaţă şi le-a zis: „De ce staţi aici toată ziua fără lucru?”
7 Ei i-au răspuns: „Pentru că nu ne-a tocmit nimeni.” „Duceţi-vă şi voi în via mea”, le-a zis el, „şi veţi primi ce va fi cu dreptul.”
8 Seara, stăpânul viei a zis ispravnicului său: „Cheamă pe lucrători şi dă-le plata, începând de la cei de pe urmă, până la cei dintâi.”
9 Cei din ceasul al unsprezecelea au venit şi au luat fiecare câte un leu.
10 Când au venit cei dintâi, socoteau că vor primi mai mult; dar au primit şi ei tot câte un leu de fiecare.
11 După ce au primit banii, cârteau împotriva gospodarului
12 şi ziceau: „Aceştia de pe urmă n-au lucrat decât un ceas, şi la plată i-ai făcut deopotrivă cu noi, care am suferit greul şi zăduful zilei.”
13 Drept răspuns, el a zis unuia dintre ei: „Prietene, ţie nu-ţi fac nicio nedreptate; nu te-ai tocmit cu mine cu un leu?
14 Ia-ţi ce ţi se cuvine şi pleacă. Eu vreau să plătesc şi acestuia din urmă ca şi ţie.
15 Nu pot să fac ce vreau cu ce-i al meu? Ori este ochiul tău rău, fiindcă eu sunt bun?”
16 Tot aşa, cei din urmă vor fi cei dintâi, şi cei dintâi vor fi cei din urmă; pentru că mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.”

Nu conteaza cand te-a chemat D-zeu la inceput sau la urma, alegerea e a lui ! 
Dar vedem ca Biblia ne spune clar caci chemarea este ca nuntas, nicidecum ca mireasa.

Sa vedem cine primeste haina de nunta :

Apocalipsa 6:11 Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.
Apocalipsa 3:4 Totuşi ai în Sardes câteva nume care nu şi-au mânjit hainele. Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.
Apocalipsa 3:5 Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi şterge nicidecum numele din Cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui.”
Apocalipsa 3:18 te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.
Apocalipsa 7:9 După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini;
Apocalipsa 7:13 Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?”
Apocalipsa 7:14 „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.
Apocalipsa 16:15 „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!”
Apocalipsa 22:14 Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!

Am remarcat un lucru important. 

In Apoc 7:9 scrie: "iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini;
10 şi strigau cu glas tare şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!”
11 Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu,
12 şi au zis: „Amin. A Dumnezeului nostru să fie lauda, slava, înţelepciunea, mulţumirile, cinstea, puterea şi tăria, în vecii vecilor! Amin.”
13 Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?”
14 „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.
15 Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie Îşi va întinde peste ei cortul Lui.
16 Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă.
17 Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.”

Branham ne spune ca acestia sunt mireasa, sa analizam. Au haina alba cu ramuri de finic in maini, o mare gloata pe care nu putea s-o numere nimeni. 

Oare chiar nu vedem ca acestia sunt nuntasii ?

Ce se spune despre prietenele miresei?

” Ea era înconjurata de prietenele ei, care formau cortegiu și fluturat deasupra capului ramuri lungi de finic. Fiecare dintre aceste fete aveau o lampă, care o aduceau ele. Această lampă era făcută dintr-un băț de lemn, care se încheie într-un vas mic sau un platou de unde existat un fitil cu ulei și smoala.

- Ambii mergeau împreună sub un baldachin, în cortegiu se canta la tobe și alte instrumente, altii aveau torțe. Alții cântau și au dansau.”

(Va urma)

Adi, Belgia

50 de comentarii:

  1. Cu acest studiu nu doresc sa supar pe cineva insa de multe ori ne asezam pe un scaun prea inalt pentru noi vara sa ne dam seama. Aud adesea predicandu-se noi suntem mireasa , cei alesi, noi am inteles cuvantul si suntem pai sus decat ceilalti, despre ceilalti se spune ca ei sunt doar mantuiti si atat.
    Doresc sa aflu si eu un versrt biblic in care Domnul imparte mantuitii in doua parti( unii alesi si altii rapiti).
    De ce ne-ar fi rusine ca suntem mantuiti? Nu pentru asta a venit Domnul Isus Hristos pe pamant? Eu asa gasesc in cuvant ca Domnul Isus a venit pe pamant pentru mantuirea oamenirii. Dar acum ni se predica doar : "Epoca miresei", "suntem mireasa", "suntem cei alesi" etc.
    Eu pot sa multumesc Domnului pentru mantuirea mea si nu mi-e rusine sa spun ca sunt Mantuit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum e Adi. Nu poti sa multumesti pe fiecare. Dar esti de apreciat pentru pozitia ta.

      Tu, Abel, si alti frati care comenteaza aici pe blog sunteti o reala binecuvantare pentru mine si cred pentru multi altii.

      E bine ca ai facut acest studiu foarte important pentru cei interesati de Cuvant si care am stat in branhamism ani si zeci de ani.

      Eu unul studiez ce ai scris, compar, iau tot ce e bun, si mai departe nu conteaza ce spune unul sau altul.

      Ma rog sa fie si pentru altii o binecuvantare si o deschidere spre Sfintele Scripturi prin Duhul Sfant, fara influenta sectanta.

      Mantuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi prin DOmnul Isus. E cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu.

      Eu cred ca aroganta si falsa superioritate a lui Branham a creat acest cult al Miresei branhamiste. Ma bucur ca acest cult fals al unei false mirese se prabuseste si Adevarul triumfa pretutindeni spre slava lui Dumnezeu !

      Ștergere
    2. Da e adevarat ca nu putem multumi pe toata lumea, cred ca fiecare e dator sa cerceteze scriptura pentru el insusi. Cat despre branhamisti, nu ii judec pentru ca, cu cateva luni in urma si eu eram unul dintr-e ei si doar prin mila si harul Domnului am putut vedea adevarul, cred ca va veni si timpul in care lumina va biruii intunericul si mai multi pastori vor vedea minciuna .Nu ne ramane decat sa ne rugam!

      Ștergere
  2. Mulţumim frate Adi pentru acest amplu studiu. Pentru mine oricum e clar că noţiuni ca „Mireasă” sau „Nuntă” sunt folosite în Biblie drept metafore pentru ca omul să priceapă mai degrabă INTENSITATEA ŞI PROFUNZIMEA dragostei lui Dumnezeu faţă de lumea aceasta (Ioan 3:16, etc).

    Dar ce au înţeles sectanţii? Exact ce au vrut ei – ceea ce NU TREBUIA înţeles: anume că NUMAI UNII ar fi „Mireasa”, „Aleşii” şi alţii, care nu cred la fel ca ei... e vai de ei...

    „MIREASA” este un COLECTIV, şi mai mult decât atât, o TOTALITATE, un ÎNTREG. Nu o spun eu, ci o spune însuşi cuvântul ebraic „KaLaH” care provine de la cuvântul „KoL” ce înseamnă „TOT” sau „ÎNTREG”. „KaLaH” este forma feminină a lui „TOT”, e ca şi cum ai spune „TOATĂ” (ca substantiv).

    Nu există în Biblie sau în limba ebraică conceptul de „Mireasă pe jumătate”, „Mireasă aleasă” sau „Mireasă predestinată”.

    În plus, metafora cu „Mireasa” era folosită cu mii de ani înaintea lui Branham de către evrei. Apare în V.T., în Zohar, în Talmud şi peste tot.

    Branhamiştilor le place să se creadă „vârful piramidei” sau „cireaşa de pe tort” în ce priveşte relaţia lor cu Dumnezeu, predestinarea sau identificarea cu „Mireasa”. Aş vrea să-i văd ce feţe fac când vor afla cum descriu evreii legătura lor cu Dumnezeu şi că nu era nevoie de Branham ca să îi inspire să se creadă Mireasa.

    Mă gândesc să public un eseu al unui Rabin pe tema căsătoriei. Unii poate nu vor fi de acord cu tot ce scrie, eu însă când l-am citit, încă la Mesaj fiind, am rămas profund impresionat despre aşteptările evreilor cu privire la Mesiah.

    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cand am citit prima oare de aceasta pilda mi-a sarit in ochi cuvantul Poligamie.Ma gandeam:Uite,mirele vostru Jesus nu are o singura femeie ci...cinci.Cum vine asta?Nu era mai logic sa fi fost o singura fecioara in ambele grupuri? Oare nu este o traditie din orientul mijlociu si care inca mai exista la anumiti indivizi bogati din orient adica sa aibe mai multe neveste?

      Dupa aceea am ""spiritualizat"" putin pilda si am nascocit ideea cu 5 fecioare-5 biserici .Deci Isus nu are o singura secta sau cult din cadrul crestinismului .Ci in toate cultele si miscarile sunt cei care strang undelemn si se pregatesc de venirea Domnului Isus. Adica nu 5 biserici luate in sens strict ci numarul 5 cuprinde tot crestinismul.Este complet.Cinci degete la o mana.Ceva complet.

      Cel putin asta a fost viziunea mea vis-a-vis de aceasta ""ciudatenie"" cu 5 femei in loc de una...:)

      Ștergere
    2. Si eu m-am intrebat de ce ar avea Isus mai multe neveste, dar un frate african mi-a deschis ochii cand mi-a spus : verifica cum se face o nunta la evrei ,apoi citeste pilda celor 10 fecioare!

      Ștergere
    3. Realizez ca am fost prinsi in ideologiile indoctrinarii unor metafore sau pilde frumoase ale Bibliei.

      Am rasfoit "Cele Zece Fecioare" tiparita de mine din cartea aia mare a Celor 7 Epoci...sa ma ierte fratii, dar e dezastru....si imi amintesc cu cata pasiune am lucrat la ea... ani de zile am lucrat la cartea aia de peste 1000 pagini....

      Am realizat ca noi toti am "arestat" si incatusat si limitat niste pilde extraordinare pline de intelepciune si mister din Biblie in cutiile noastre craniene limitate de ideile unor autopretinsi profeti si "super rasa mireasa"...dar care in afara de falsificarea fara rusine a Bibliei, teoriile conspiratiei si atacuri la persoane habar nu au de nimic...

      Adi, felicitari pentru articol si ma rog ca Dumnezeu sa continue cu tine lucrarea.

      E aur curatit prin foc. E curatire, albire si lamurire. Cineva m-a sunat si a fost extrem de impresionat. E un nume greu dintre liderii din Romania. Inca se tem multi dar adevarul ii va elibera. Vom auzi multe.

      Stiu cum ai iesit de la Mesaj si stiu ca Dumnezeu te-a ridicat si pe tine cu un scop maret. Esti in rugaciunea mea alaturi de ceilalti frati.

      Slava Lui pentru tot.

      Ștergere
    4. Multumesc si te sustin in rugaciune!

      Ștergere
    5. Ridicarea unei frumoase metafore -Mireasa- la rang de dogma exclusiva celor care cred in ideile unui autopretins profet Ilie este una din cele mai mari invataturi false de la mesaj.

      In realitate nu exista nici o mireasa asa cum ne-a fost explicat. Mireasa este simbolizata ca sfanta cetate.

      Toate simbolurile pot fi dragute si emotionante, avand rolul lor, dar nimeni nu are dreptul sa indoctrineze sufletele si mintile credinciosilor cu ele si sa creeze un adevarat cult si secta in jurul acestora.

      Realitatea este aici: "Eu va voi fi Tata iar voi imi veti fi fii si fice" zice Domnul cel Atotputernic Apoc. 18:4

      Ștergere
    6. Fiecare simbol trebuie lasat in contextul in care a fost folosit. Fecioarele in pilda fecioarelor, nuntasii in pilda nuntii fiului de imparat, invitatii in pilda celor invitati la cina, pestii in pilda navodului, samd.
      Toate pildele au aceeasi morala. Imparatia cerurilor este de asa natura incat nu accepta jumatati de masura.
      Chiar daca ai invitatie la nunta nu poti participa in slapi si bermude.Sau daca esti invitat la un dineu trebuie sa fi punctual ca nimeni n-o sa astepte pana iti rezolvi afacerile. Daca esti molusca chiar daca ai fost prinsa in navod n-o sa ajungi in tigaia pescarului. Toate sunt pilde individuale si simbolurile folosite in una din ele nu pot fi folosite in alta.

      Cu alte cuvinte daca esti botezat in Numele Domnului Isus Hristos si traiesti in preacurvie nu vei intra in Imparatia Cerurilor.
      Daca nu furi dar depui o marturie mincinoasa impotriva aproapelui deasemenea ramai pe dinafara.
      CALCAND O SINGURA PORUNCA TE FACI VINOVAT DE TOATE.

      Intrebare: Ce vom manca la nunta Mielului?
      Friptura de vitel din pilda fiului risipitor?!, sau pestele prajit prins in pilda navodului ?!, sau paine coapta din aluatul framantat din pilda aluatului?!,

      Ma scuzati ca ma gandesc la meniu mai mult decat la prostia fecioarelor proaste scrasnitoare de dinti care n-au intrat in odaia de nunta, in timp ce smecherul in bermude si maieu s-a furisat printre nuntasi. La ce i-a folosit sa intre.

      Va rog nu va apucati de taiat copacii din Eden si sa chiopliti din ei idoli care nu mai pot transmite nimic din adevar.

      Ștergere
  3. Intr-adevar , o lucrare mai "speciala " nici nu se putea gasi pentru voi ! o, si vai , ce scop "maret " !
    La o nunta de romani nu sunt oare " domnisoare si domnisori de onoare ? " Si nu sunt si la alte popoare, nu numai la evrei ? Si nu tot de la evrei a luat obiceiurile si crestinismul mistic ?
    Domnul Isus a dat ca pilda acest obicei de nunta, si voi ati privit " pilda " in termenii firesti, nevrand sa dati atentie la felul cum a fost prezentata . Ati spus despre fecioarele cu candele ca insotitoarele miresei si despre prietenii mirelui . Domnul nu a prezentat in felul acesta pilda celor 10 fecioare , El a spus ca acelea intelepte au intrat in odaia de nunta si usa a fost inchisa dupa ele In conceptia voastra , adica felul in care ziceti ca intelegeti, se pare ca pentru voi nu este diferenta intre odaia de nunta si odaia ospatului de nunta, fiindca asa scrie in Biblie , in cele doua pilde pe care le-ati citat cu multa neatentie . Daca cele cinci fecioare ( de onoare ) au intrat in odaia ospatului, nu trebuiau sa fie acolo si prietenii mirelui ? Dar aceia nu-s , nici macar pomeniti in pilda aceea ! insa in cealalta , este un " prieten" care n-a tinut cont de haina de nunta , dar nu mai sunt fetele fiindca aici este odaia ospatului si in alt loc este scis " ferice de acei chemati la ospatul nuntii " La acel ospat , cei chemati au refuzat sa participe, , astfel casa a trebuit sa fie umpluta fortat , dupa porunca " siliti-i sa intre " pe toti pe care-i veti gasi . . Ce explicatie puteti da aici, dupa obiceiurile evreesti ? Nu ati luat aminte la insarcinarea data de apostolul Pavel lui Tit : De aceea mustra-i aspru, ca sa fie sanatosi in credinta
    si sa nu se tina de basme evreiesti si de porunci date de oameni care se intorc de la adevar.
    Dupa mintea voastra, in felul in care rastalmaciti ce este scris, exista doar nuntasi, si nici urma de Mireasa ! Ce ati zis bine ,totusi , este in comentariul tartorului de blog, este vorba despre cutiile voastre craniene limitate la idei de autopretinsi profeti , ce va erijati a fi , cum reiese si din acest articol nu numai ordinar , ci din cale afara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nelutu sunt onorat ca critici acest studiu, era de asteptat. Sa sti ca in momentul aducerii miresei in odaia de nunta participa si fecioarele de onoare dar si alaiul de nunta. Chiar daca ti se par doua lucruri diferite in momentul intrarii in odaia de nunta absolut toata lumea care intra trebuie sa primeasca haina ,nu conteaza ca sunt fecioare de onoare sau invitat la nunta. In aceasta pilda(de aceea se numeste pilda) Domnul vroia sa scoata in evidenta un lucru , si anume ca nu toate fecioarele vor intra la nunta. Fecioara=biserica.

      Ștergere
    2. Critica si el cum m-as apuca eu sa critic filozofia confucianista.:)

      ""Basmele evreiesti""si alte notiuni folosite de Pavel trebuie vazute in cadrul timpului de atunci .Iudeii nu acceptau implinirea profetiilor in Isus Fiul lui D-zeu si nici venirea Harului prin acelasi Isus.Si in consecinta ei veneau cu tot felul de invataturi si obiceiuri ca obligatie sa fie mantuiti.Tinerea legii,circumcizia...etc erau doar unele dintre ele.

      Era o disputa apriga intre iudei si cei convertiti la crestinism.Tot ce are legatura cu notini ca ""invatatura sanatoasa"" sau opusul ei ""basmele evreiesti,povesti mestesugit alcatuite..."" erau defapt Evanghelia propovaduita de apostoli si opusul ei oranduielile si obiceiuri evreiesti impuse cu strictete. Lucruri care nu nu duc la mantuire si care pun un jug peste frati.

      Nicidecum sa fi branhamist-anti branhamism. Evident fiecare secta isi adapteaza versetele din biblie la ea si la teoriile ei. Si aici branhamismul nu face exceptie.

      Ștergere
    3. E bine si asa si mai mult decat atat, trebuie sa ne intareasca certitudinea ca cei de la mesaj nu cunosc nici mesajul si nici Cuvantul de aceea nu au clarificat inca nici o tema ridicata de mine si frati aici pe blog.

      Ștergere
    4. Stiti ce cunosc ei?Doar un ritual in Numele lui Jesus.Adica botezul in apa.

      Dar referitor la botez eu am o nedumerire:acolo in Fapte scrie ca dupa botez vei primii darul Duhul Sfant. Sunt curios ei au primit darul Duhului Sfant? Sau trebuie sa astepte ploia tarzie?

      Frankistii au gasit repede o portita de scapare aici si plaseaza aceste eveniment al primirii darului Duhului Sfant ...la viitor.Adica cand va venii inchipuita ploaie tarzie.Desi nu scrie nici unde in biblie ca inainte de rapire vine o ploaie tarzie peste Biserica.Aceasta ploaie e in legatura doar cu textele din V.T si sa implinit la Rusalii.

      Deci sa revin la intrebare:Au primit ei darul Duhului dupa ce sau botezat?

      Ștergere
    5. Si cu botezul au c-am dat-o in bara, pentru ca ei spun ca formula magica este: In numele Domnului Isus!
      Domnul=Tatal
      Isus=Fiul
      Hristos=Duhul Sfant
      In schimb in biblie vedem ca Apostolii au botezat in:

      - In Numele Domnului Isus Hristos (formula complecta)

      - In Numele Domnului Isus (Hristos lipseste)

      - IN Numele lui Isus Hristos(Domnul lipseste)

      - chemând Numele Domnului (Isus si Hristos lipseste)

      - în Isus Hristos(Domnul lipseste)

      Asta ne arata ca nu formula conteaza ci marturisirea unui cuget curat asa cum spune scriptura.

      Ștergere
    6. Marturia unui cuget curat , cu LIPSURI ? La unii Domnul lipseste, la altii Isus lipseste si la ceilalti Hristos lipseste .. Cum poti sa crezi ca ceea ce spui este asa cum zice scriptura ? Asta ne arata ca toti aceia cu lipsuri NU SUNT INTREGI, nici la cap si nici la minte . Cum deci ne-am putea astepta de la ei sa implineasca cuvintele poruncii, si nu sa le repete doar, ca zevzecii ? vai de sufletul lor !

      Ștergere
    7. anonimule, care te intrebi insistent " Au primit ei darul Duhului dupa ce s-au botezat ? ", nu te-ai gandit ca vei gasi mai repede raspunsul corect bazandu-te pe o experienta "personala " decat sa te astepti la o parere a cuiva , care isi are experienta lui, reala sau ticluita doar ? Daca vrei sa fii crestin adevarat, , cum si esti, urmeaza sfatul pe care Duhul Sfant ni l-a dat la Cincizecime, prin apostolul Petru , citindu-l din Faptele apostololor 2. 38

      Ștergere
    8. Imi amintesc ca noi am fost invatati de pastorii nostri: apostolii au botezat toti la fel in numele Domnului Isus Hristos!
      Adevarul e altul....!

      Ștergere
    9. Ne minteau pe fata.Nu stiu daca intentionat sau nu.Dar aveam sentimentul ca ei stiu mai multe dar nu vor sa spuna plebei care era impovarata cu predici intentionate si cu povara zeciuielii si a judecatilor prostesti de tipul celei de mai sus adica al celui care ""spune o mare de cuvinte intr-un pustiu de idei"" alias papagalul oilor....Tot timpul vorbeste paralel cu subiectul de parca ar trai intr-un univers paralel si le ocoleste de parca ar fi in infractor care a fost prins trecand pe rosu...

      Ștergere
    10. Botezul in Numele Domnului Isus Cristos este de fapt si in titluri si in nume deoarece Domnul este = Adonai, adica stapanul iar Cristos= Mesia, Unsul. Acestea nu sunt nume.

      Numai Isus este nume dar care si acesta este tot titlu tradus inseamna = "Eu sunt" este salvator (Iahshuah)

      Ștergere
  4. DESPRE SĂRBĂTORI ŞI CĂSĂTORIE
    (de Rabbi Naftali Silberberg)
    Traducere parţială de pe pagina: http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/717175/jewish/Of-Holidays-and-Weddings.htm

    Deşi serbarea zilei de 15 Av nu este menţionată în Biblie, Mişna, la finalul tratatului „Taanit” ne spune: „Israel nu a avut o sărbătoare mai mare decât „15 Av” şi „Yom Kippur”. În acele zile fiicele Ierusalimului ies afară la vii şi dansează.” [echivalentul românesc ar fi ziua de „Sânziene”]

    Talmudul pune întrebarea: „Este clar de ce Yom Kippur este o sărbătoare mare, deoarece în această zi a fost acordată iertarea (pentru păcatul viţelului de aur); şi al doilea set de tăbliţe ale Legii au fost date. Dar ce este cu ziua de 15 Av?”...

    Cheia pentru înţelegerea incomparabilei naturi ale acestei sărbători plină de bucurie constă poate chiar în maniera specifică prin care este celebrată: fete tinere la vârsta căsătoriei se adună în vii şi dansează înaintea unui public de potenţiali peţitori, în speranţa găsirii unui tovarăş de suflet. Chiar şi în Mişna se face aluzie la această idee:

    Întrebare: Ce este atât de remarcabil cu privire la 15 Av (şi Yom Kippur)?
    Răspuns: Fecioarele au ieşit să-şi găsească parteneri pentru căsătorie.

    Misticii învaţă că o căsătorie de fapt nu este o uniune între bărbat şi femeie, ci este o reuniune. Un suflet este împărţit în două jumătăţi; o jumătate coboară în această lume într-un trup masculin, cealaltă într-un trup feminin. Căsătoria este reuniunea plină de bucurie a acestor două jumătăţi înstrăinate. Fiecare soţ şi soţie sunt predestinaţi unul pentru celălalt nu (doar), pentru că ei se completează perfect reciproc, ci pentru că de fapt ei împărtăşesc un suflet.

    Acesta este motivul că dintre toate relaţiile de iubire, dragostea dintre soţ şi soţie este cea mai electrizantă si pasională. Această pasiune este rezultatul anilor de separare, ani în care sufletul tânjeşte să atingă plinătatea prin reunirea cu cealaltă jumătate de mult pierdută. Când cei doi în final se regăsesc şi se reconectează, emoţiile rezultate sunt ameţitor de intense.

    La un nivel cosmic, bărbatul şi femeia sunt METAFORE pentru Dumnezeu şi naţiunea Lui. Sufletul evreului este o „PARTE VERITABILĂ DIN DUMNEZEU”. NOI SUNTEM, ÎN ESENŢĂ, UNA CU CREATORUL NOSTRU, la fel cum soţul şi soţia sunt derivaţi dintr-o esenţă.

    Şi noi, de asemenea suntem supuşi acestui proces de înstrăinare şi reuniune, un proces ce are ca scop mărirea dragostei şi a pasiunii, pentru a le aduce la trepte ce nu pot fi imaginate fără experienţa separării. Întâia dată când neamul nostru a fost înstrăinat de Dumnezeu, a fost la scurt timp după logodna noastră la Muntele Sinai. La doar câteva săptămâni după aceasta, am alunecat şi ne-am închinat unui viţel de aur. Reconcilierea şi dublul angajament de dragoste a avut loc la Yom Kippur, a doua mare sărbătoare în calendarul nostru.

    Aceasta a fost, totuşi, o înstrăinare relativ scurtă. La Tisha b'Av însă (ziua de 9 Av), odată cu distrugerea Sfântului Templu şi cu începerea a două milenii de exil, noi am pornit pe calea celei mai dureroase şi groaznic de lungi înstrăinări. Scopul? Pentru a ajunge la apogeul pasiunii şi îndrăgostirii „până peste urechi”. REZULTATUL ACESTEI ÎNSTRĂINĂRI VA FI CEA MAI MARE NUNTĂ DIN TOATE TIMPURILE: VENIREA LUI MESIA, CARE VA INTRODUCE O ERĂ DE VEŞNICĂ FERICIRE MARITALĂ.

    Aceasta este căsătoria definitivă, pe care noi o sărbătorim pe data de 15 Av. Ziua aceasta, după doar şase zile de la Tisha b'Av, simbolizează reîntoarcerea noastră, reconcilierea care vine în urma înstrăinării de la Tisha b'Av şi motivul existenţei noastre.
    ...
    Dintre toate festivităţile evreieşti, nici una nu egalează bucuria unei nunţi. Dintre toate sărbătorile evreieşti, nici una nu egalează bucuria lui 15 Av.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continuati in NEPUTINTA de a intelege mesajul Evangheliei ( care este prea simplu fata de intelepciunea sofisticata fabricata in mintea voastra ) care ne-a fost dat prin cele doua pilde pe care le rastalmaciti continuu . ( oare chiar va asteptati la " venirea lui Mesia , care va introduce o era de vesnica fericire maritala ", cu a doua sau a treia sotie in viata ?S-o credeti voi ! Nu stiti ce scrie , n-ati citit ce-a zis Domnul, ca in acea era viitoare " cei ce vor fi gasiti vrednici sa aiba parte de veacul viitor si de invierea dintre cei morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita. (Luc.20:35) Parabola nuntii si a cinei = partasiei care se da ne face constienti de dorinta care a fost pusa in noi ca sa fim ca El, " fiindca Il vom vedea asa cum ESTE " De aceea " neinteleptele " au batut la usa - crezand , nu gluma , ca li se va deschide- dar nu stiau ca timpul acelei fagaduinte trecuse (Mat.7:7) Pilda fecioarelor tinteste " odaia de nunta " , pe cand pilda celor poftiti de Imparat la nunta , ( si aceea a celor poftiti la cina ) tinteste odaia ospatului , unde nimeni nu s-a inghesuit de buna voie, trebuind sa fie siliti ca sa intre . Semnifictia Cuvantului lui Dumnezeu a trecut demult pe langa urechile voastre, ca huruitul unui tunet indepartat , fara sa aveti parte de binecuvantata ploaie , timpurie si tarzie , ca odinioara .. Cuvantul se adevereste fata de voi : "Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. "(Isa.55:9)

      Ștergere
    2. "oare chiar va asteptati la " venirea lui Mesia , care va introduce o era de vesnica fericire maritala ", cu a doua sau a treia sotie in viata ?"

      cine sa fie aceea?

      Ștergere
    3. De aceea " neinteleptele " au batut la usa - crezand , nu gluma , ca li se va deschide- dar nu stiau ca timpul acelei fagaduinte trecuse (Mat.7:7)

      Perfect de acord. Daca nu esti echipat corect si la timp cu ce cere evenimentul oricare ar fi el nunta cina, pe linga faptul ca ratezi oferta de destin te faci si de ras. Esti ca sarea care isi pierde puterea de a sara. Nu e nimic sofisticat in pilde.

      Invitatiile la cina se pare ca au fost anulate pentru cei care au boicotat evenimentul. Cina a avut loc si fara ei. Numele lor au fost sterse de pe locurile rezervate lor si au fost inlocuite cu altele.
      Se pare ca Imparatia Cerurilor trebuie cautata mai intai.
      Cine continua sa-si traiasca viata in preacurvie sau se tine de furat sau depune marturie mincinoasa samd isi v-a pierde viata.
      Te a lasat nevasta?; traieste in continuare o viata pierduta pentru tine si o vei castiga pentru Domnul.
      Te ai inselat singur furandu-ti caciula? nu pune vina pe altul. Fiecare isi v-a purta osanda lui sau cununa de biruitor.

      Ai cioplit idoli zeci de ani ?! Nu mai ciopli altii. Le-ai platit zeciuiala ? N-o mai plati.

      Vremea sau timpul pierdut pot fi rascumparate.
      Cei din urma chemati sa munceasca un ceas la vie au primit primii aceeasi rasplata cu cei tocmiti la zi.

      Ștergere
    4. Bine a zis behaitul dar aplicarea e chiar la mesajul lor fals si complet nebiblic:

      "Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. "(Isa.55:9)

      Inventiile voastre bolnave cu Ilie si Fiul Omului si Apoc 10 si ingerul si cadilacul si norul si raul Ohio, Tabernacolul "Baptist", "Descoperirea" Epocilor, Pecetilor, plagiaturile lui Branham, atitudinea lui si a voastra toxica, rautacioasa fata de alti frati, minciunile voastre zilnice...TOATE ACESTEA SUNT EXPRESIA UNOR MINTI DEVIATE SI BOLNAVE, ANTI CUVANT....acestea va arata de fapt pe voi branhamistii departe de realitate, departe de adevar, traind intr-un univers inventat plin de haos contradictii si inchipuirii nebiblice...degeaba tot acuzati pe altii, atacati pe altii pentru ca ei va spun adevarul.

      Voi trebuie sa rezolvati prima data problema invataturilor false din mesaj, dovedite deja 100% ca fiind nebiblice. Ati devenit invatatori falsi, invatatori mincinosi.

      Acum nu va mai puteti scuza ca nu stiti ca cele enumerate un pic mai sus sunt false.

      Ștergere
    5. Asa se exprima si se comporta urmasii lui Branham ca si cum Adi sau altcineva nu ar avea dreptul la o alta opinie vis a vis de un subiect biblic pe care impreuna sa il studiem.

      Ce e cu atitudinea asta bolnava? Sunteti nebuni ? Dictatori? Iezuiti?

      Lasati omul sa isi spuna parerea asa cum si voi raspanditi toate minciunile lui Branham si el are dreptul la o opinie.

      Rai sunteti.

      Ștergere
    6. Au cel mai jegos caracter din cati oameni cunosc eu. Sunt primitivi. Turba de furie cand cineva este diferit de ei si vede ceva mai bun decat invataturile lor false. Se poarta de parca "de la ei a pornit Cuvantul si numai la ei a ajuns" si Mantuirea prin Golgotha ar fi monopolul lor pe care numai ei au dreptul sa il distribue. Sectantii astia branhamisti sunt putrezi in limba si inima lor e goala ca de creier nici nu poate fi vorba.

      Ștergere
    7. Se vede că behaituloilorsilatratulcâinilor nu a înţeles nişte lucruri, sau nu vrea să le recunoască, aşa că am să i le repet mai pe limba lui:

      1. Noi nu aşteptăm nimic, am citat mai sus ce a scris un Rabin EVREU despre aşteptările poporului său vizavi de venirea lui Meshiah.

      2. „Veşnica fericire maritală” este o metaforă la fel ca şi „eternele plaiuri vânătoreşti” şi nu are nici o legătură cu căsătoriile între oameni.

      3. Am citit şi noi Luca 20:35 dar tu schimbi ca de obicei subiectul, trecând de la lucruri „cereşti” la cele „pământeşti”.

      4. Poţi numi şi această PILDĂ „Basm evreiesc”, dar atunci şi ce spune Branham este acelaşi lucru, pentru că el doar a preluat ce unii aveau deja stabilit acum 2000 ani.

      5. Branhamiştii cred că tot ce au ei, le-a adus „Profetul”. Ei se cred „Mireasa”. Înainte de ei, penticostalii se credeau „Mireasa” (şi se cred şi azi). Baptiştii se cred Mireasa. Şi Adventiştii. Şi Ortodocşii. Şi Catolicii. Şi chiar şi Evreii! Nimic nou sub soare.

      6. Şi care e problema? Ce, nu este loc destul în „odaia de nuntă” pentru toţi? Sau credeţi că numai Branham a „descoperit roata” (pardon, „Mireasa”)?


      Încă odată:

      Vă rog, lăsaţi Mireasa şi pildele în pace, sunt nişte PILDE, simboluri, imagini, arhetipuri.

      Cum a spus şi Viorel, căutaţi mai degrabă Împărăţia lui Dumnezeu. Şi acolo nu veţi intra fără dragoste. Dar dacă excluzi pe fratele tău, care nu crede la fel ca tine, dacă nu îl poţi vedea în Împăraţia lui Dumnezeu, NU AI DRAGOSTE faţă de el!

      În cer nu va fi nici o „nuntă” a vreunui „miel” şi nici o „cină” cu peşte prăjit din pilda năvodului şi nici un altfel de „ritual” pe care ni-l imaginăm noi acum. VA FI MULT MAI MULT decât se poate imagina sau exprima. Noi NU SUNTEM ÎN STARE SĂ CONCEPEM aceste lucruri ÎNCĂ. Acum suntem în trupurile noastre LIMITATE. Biblia ne vorbeşte ca unor COPII. Dar când vom fi acolo, vom VEDEA şi CUNOAŞTE DEPLIN.

      Acum nu suntem în stare să înţelegem decât dacă ni se vorbeşte pe limba noastră. Noi înţelegem când ni se spune despre căutarea hranei (pescuitul), mâncarea ei (cina) sau despre însurătoare. Ce altceva ar putea înţelege omul „prost”?

      Evident că acolo nu va fi „însurătoare”, dar o „nuntă” exprima cel mai bine (RE)UNIUNEA noastră cu Dumnezeu, dragostea Lui plină de (com)pasiune, etc, etc.

      Aşa că citiţi în continuare pildele, luaţi-le cu BUCURIE ca nişte COPII şi TÂNJIŢI SĂ AJUNGEŢI ACOLO! Din TOATĂ INIMA şi cu TOT SUFLETUL! Dacă Mesajul sau Branham, sau Sfântul Părinte sau Preafericitul vă ajută să vă apropiaţi mai mult de Domnul, este OK.

      Dar nu vă mai CERTAŢI CA NIŞTE COPII (proşti), crezând că dacă acum aţi înţeles ceva sau credeţi anumite lucruri, ceilalţi (copii) nu vor avea parte de ele. Vă înşelaţi singuri! Suntem încă „copii”, adică în trupul acesta fizic, natura căzută, şi nu ştim mai nimic despre ce este dincolo de el.

      ABEL

      Ștergere
    8. Nu sunt de acord cu cele scrise mai sus, oricine ar fi scris anonim.

      În primul rând, şi branhamiştii sunt oameni şi aceasta înseamnă foarte mult: o creaţie a lui Dumnezeu. De aceea trebuie să avem mare grijă cu orice fel de caracterizare de felul „ei (nu) sunt” pentru că Dumnezeu e singurul „EU SUNT” şi ştie deplin ce sunt alţii. În nici un caz cu „inima goală”, etc.

      Este însă o diferenţă între ce SUNTEM şi ce MANIFESTĂM. Aşa cum orice pădure are uscături, sunt şi unii branhamişti care manifestă trăsături mai puţin frumoase. Dar cei mai mulţi fraţi la Mesaj sunt oameni cu o trăire sfântă la care nu ai ce să le reproşezi.

      Trebuie să respectăm aici pe toată lumea, nu avem voie să vorbim negativ, să jignim sau să înjosim pe fraţii noştri pentru care a murit Hristos. Chiar dacă acum unii MANIFESTĂ spini care vă înţeapă uneori, nu ştiţi voi dacă ei nu SUNT cumva nişte trandafiri care mâine vă vor produce bucurie cu mirosul lor plăcut.

      Vă rog, nu rupeţi florile din grădina Domnului!
      ABEL

      Ștergere
    9. Ai mare dreptate Abel, nu e frumos sa lovim in uni si alti. E corect sa avem opinii diferite dar nu calomnieri sau rautati.

      Ștergere
    10. Imi place de voi fratilor ca tot voi care ati fost loviti raspundeti cu bunatate. Va apreciez.
      Vezi? Asta este crestinism veritabil.

      In schimb inteleg -desi nu sunt de acord si atitudinea de frustrare- reactia altora impotriva branhamistilor la nedreptate si la abuzurile verbale ale acestora.

      De cand ii stiu eu pe frati fac asta. Mesajul la Cluj a fost sub artilerie grea mereu.

      Sute daca nu cumva peste o mie de oameni in total au parasit toate adunarile de la Cluj, in ultimii 20-25 de ani...si majoritatea nu din cauze doctrinale pe atunci nu se stia falsurile cu Ilie, cu Epocile, cu Norul, ci din cauza atitudini de acest fel, de guerila, de discutie agitata, mereu ofensiva, nevrotica, care are mereu de dovedit ca toti ceilalti sunt pierduti si numai cei care urmeaza mesajul sunt Mireasa si apoi asta extinsa si intre frati clasificandu-se fiecare pe fiecare dupa nume negative ale Bibliei dar si influentand adunarea in aceeasi directie.

      Uneori e chiar si funny cum procedeaza. Atata imaturitate dovedesc ca ti-e si jena.

      Tactica lor se vede si in comentariile din blog. Ascund sub pres 10000 de minciuni si gunoaie ale lor si apoi flutura o singura greseala - sa zic asa- dintr-un articol, sau din viata cuiva, real sau inventat, sau pur si simplu inventeaza niste baliverne nebiblice ca te miri chiar ca o pot face.
      Iar cand Adi sau alt frate le raspunde biblic, ei tac si fug la alt subiect, niciodata nemairevenind -in semn de respect sau de fair-play- asupra discutiei initiale.

      Se pare ca ei nu stiu ce e respectul decat atunci cand subiectul RESPECTULUI ESTE BRANHAM.

      Pentru mine e un mare semn e intrebare cum am si pus intrebarea mai sus? Sunt nebuni? Deja ma intreb la modul serios, fara gluma.

      Deoarece un om normal fie el branhamist, frankist si chiar fanatic doctrinal, nu face asa ceva, deoarece aceste lucruri tin de sanatatea mentala, de educatie, de bun simt si respect, de afectiuni emotionale diverse.

      Ștergere
    11. Ei sa invete sa comunice respectuos si fara atacuri si umiliri.Nu le da nimeni acest drept.Nici Isus si nici apostolii.Ei sunt doar o imitatie palida al lui WMB.De parca sunt chemati sa calce pe urmele lui Branham.Daca se simt bine in acest univers unde ei sunt stapani ai Bibliei si al harului dumnezeiesc atunci inseamna ca au o problema grava.Si cu oamenii cu probleme nu se prea poate comunica,nu? Incercati un dialog cu un bolnav psihic.O sa vorbeasca doar paralel cu ceea ce ii trasmiti tu.Poate iti mai aplica si o lovitura fiindca ei nu au simtul discernerii si al deosebirii intre bine si rau. Ei sunt intr-o lume a lor.

      Oare de ce se potrivesc anumite afectiuni psihice si nervoase cu branhamismul?

      Ștergere
    12. Interesnat ce spui. Asa este. Asta e raspunsul ca ei nu raspund la subiect.
      Habar nu ai si nu au nici o treaba.

      Am observat ca pe langa oameni extraordinari branhamismul atrage foarte multi oamenii instabili emotional probabil deoarece le ofera satietate "supranaturala", hrana emotionala cu ajutorul semnelor si minunilor din brosuri, scotandu-i din realitatea in care sufera si ducandu-i in alt univers.

      Cand le spui ca nu e corect mesajul devin agresivi deoarece lumea lor imaginara in care se simt bine, este amenintata.

      Da. Asa este. Superba observatia ta. Multumesc.

      Asta este motivul psihologic al agresivitatii lor verbale, abuzurilor emotionale, acuzatiilor, amenintarilor si stilului ofensiv, in loc de a purta un dialog fratesc cu dovezi biblice, in pace si respect

      Apoi am mai vazut ca in mesaj oamenii instabil emotional daca trec prin multe probleme si nu le administreaza bine, devin instabili psihic si sufera mult.

      Apoi ei tot mustra pe satana dar nimic nu se schimba deoarece modul de abordare este total gresit. Ei nu stiu ca daca nu iti schimbi gandirea nu iti poti schimba viata.

      Ștergere
    13. In El PRIN EL SUNTEM FRATI SI SURORI care respectam ce a facut Domnul pentru ceilalti! in Branham dusmani, banuitori, acuzatori falsi, calomniatori, barfitori.
      In El cei dezbinati se unesc ! in Branham mereu despartiti.
      In El din doi de face unul ! in Branham din doi frati se fac doua biserici.
      In El frica este alungata ! in Branham suntem mereu infricati.
      In El avem pace cu Dumnezeul si unii cu altii ! in Branham mereu depresivi si in dusmanie cu cerul si unii cu altii.
      In El avem totul pe deplin ! In EL avem toate nevoile emotionale, spirituale si materiale implinite !

      El a iubit si iertat pe cei care L-au urat si scuipat si rastignit ! Branham a urat pe cei care l-au iubit si l-au sponsorizat !

      El este Capul Bisericii Lui !

      El este Iubire !

      El este bunatate !

      El face dreptate celui asuprit.

      El nu face marturie mincinoasa impotriva aproapelui Sau.

      El este Tatal orfanului si barbatul vaduvei !

      El si-a dat sangele Sau pentru noi pacatosii ca sa ne pocaim de pacate si sa ne intoarcem la el sa ne dea haina alba si curata !

      El ne-a rascumparat din felul desert de vietuire.

      El a fost crucificat pentru ca noi sa primi viata vesnica.

      El este Alfa si Omega.

      El a inceput si El va desavarsi in noi lucrarea Lui.

      El nu are nevoie de inlocuitori si de imitatori pentru a da poporului Sau favoruri.

      El isi zideste Biserica Lui si nu va da gres !

      Branham si mesajul orei al lui au dat gres si zi de zi se dovedeste ca e o minciuna bine ticluita care duce de nas a doua generatie de oameni deja care nu vor sa cerceteze Scripturile si sa le dea dreptate.

      Ștergere
  5. Voi Lica Nemes Abel Adi cei 3 crai de la rasarit care va credeti crestini dar nu sunteti nici pe departe vreau sa va spun urmatoarele am observat ca voi sunteti cei care puneti teme si care tot voi comentati singurul care ramane constat in mesajul Domnului este behaituloilorsiglasulpastorului daca voi il cunoasteti pe Isus ca Domn si Imparat ati fi cunoscut cu adevarati si profeti pe care Domnul Dumnezeu i-a trimis in dealungul timpului voi criticati degeaba mesajul sau pe mesager caci nu sunteti in acelasi Duh Sfant prin asta sunteti diferiti de cei ce cred mesajul orei si indiferent cat de mult il criuticati tot se va intampla ce este scris.Domnul sa va binecuvanteze.D.I din Hd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa se intample?SA intamplat cu Branham in urma cu 50 de ani.Cei care cerceteaza Cuvantul sunt cu o inima aleasa.Dar voi sunteti invatati sa amenintati si sa dispretuiti pe cei care cerceteaza Cuvantul.

      Nu mai traim in perioada Vechiului Testament unde era trimis un singur proroc.Si chiar daca am trai Dumnezeu ne avertizeaza cu privire la acesti ""proroci"" care spun minciuni in Numele Domnului. Deci dute si varsati rautatea si fierea amara in alt loc.De preferat inaintea lui D-zeu si poate vei simtii o pocainta autentica si vei vedea pe alti oameni asa cum ii vede Domnul Isus Hristos nu cum ia vazut prezicatorul WMB.

      Ștergere
    2. Dane draga lasa te rog povestile fara sens. Voi nu ati raspuns la nici o tema care s-a dovedit falsa din mesaj.

      Biblic nu exista nici un mesaj al Domnului prin Branham.
      A existat o slujba de vindecare prin el.

      Nu exista nici un Ilie, nici un "inger la epoca", nici o voce la raul Ohio, nici sute si mii de martori, nici revelatia Epocilor, etc etc nimic.

      Raspunde la problemele adevarate ridicate aici pe blog, nu mai veni cu povesti. Spune clar ce dovezi biblice ai.

      De ce promovati ceva la care nu exista dovezi nici biblice nici istorice, ba chiar Branham ne ajuta dandu-se de gol prin contrazicerile sale fara numar.

      Ștergere
  6. The Mystery of the Flying Saucers in the Light of the Bible
    Compiled by Gordon Lindsay

    Se pare ca în vremea respectiva fenomenul ozn era foarte popular printre predicatori. Lindsay a scris mult pe tema asta.
    Pe vremea aia a crede în 'nor supranatural' extratereștrii chiar nu era considerat erezie ca acum. Voice of healing relata la greu pe tema asta. Predicatorii scoteau bani grei pe cărți.
    WMB s-a ales cu eticheta de eretic și blasfemiator ceilalti cu banii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era foarte popular in toata America,nu doar printre predicatori.Nu cred ca cineva sustine ca a crede in nori supranaturali este erezie.Doar ca WMB nu a fost in acel nor produs de o racheta esuata.Este simplu ca buna ziua.

      ""WMB s-a ales cu eticheta de eretic și blasfemiator ceilalti cu banii. "". Si fiu su Billy are conturile ticsite de dolarei.El are un interes sa sustina mitul Branham-Ilie. Si Branham avea multi bani si daca mai trai era un predicator plin de bani.Deci...despre ce vorbim totusi?

      Cum crezi ca se strangeu zeci de predicatori pe scena cand el predica?Sau campaniile din Africa la vanatoarea din banii cui erau platite? Stii ce scump e sa vanezi in Africa? Normal ca Branham avea sustinere financiara...

      Ștergere
    2. Branham s-a ales cu eticheta de blasfemiator deoarece s-a introdus pe sine ca inger si singurul mesager la Epoca adaugand si scotand din Biblie dupa bunul lui plac.

      Apoi s-a proclamat ABSOLUTUL. Apoi s-a proclamat Ilie restauratorul. Apoi Fiul Omului. Apoi ingerul al 7-lea. Apoi Cristosul acestui ceas. Apoi Dumnezeu dezvaluit.

      Apoi a devenit parasul si acuzatorul fratilor. (va mirati cu cine seamana fratii?).

      Apoi fara rusine a anulat dreptul, oricui crede in Domnul Isus, de a fi mantuit sau "mireasa" daca nu il crede si pe el si mesajul lui.

      Apoi in semn de nebunie si ratacire clara, s-a introdus in Biblie in Apocalipsa, carte care adauga blestem celui care adauga la ea.
      A introdus fara rusine o noua versiune a versetului biblic "Si Duhul si Mireasa zic: Vino". El a scris in Epoci: "Si Duhul si Mireasa si profetul zic vino". Iti trebuie o aroganta si un tupeu iesit din comun sa faci asa ceva. (Cei mai adevarati sau falsi evanghelisti si profeti carismatici din ziua de azi si din istorie nu isi permit asa ceva.)

      Biblic, se pare ca toate acestea l-au facut pe Branham eretic, plagiator, mincinos, invatator fals, profet fals si anticrist.

      Exact cum zicea el in predica "Sarpele ranit": "ACEASTA IMI VA RUINA SLUJBA SI PE MINE INSUMI."

      Ștergere
  7. Încă nu aveți descoperirea Cuvântului cercetați scripturile ,peste tot an Biblie femeia reprezintă biserica ea fiind biserica ,toate predicile lui Branham sunt adevărate el este ultimul mesager al timpului nostru cereți descoperire prin Duhul Sfânt cs să înțelegeți Scripturile ,cele zece fecioare sunt biserica ,așa ca va dau un sfat nu va lepadati de credință adevarata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credinta adevarata te invata sa traiesti cuvintele lui Isus,nu sa te lauzi cu o presupusa descoperire ,care defapt nu este nici o descoperire ci o suma de teorii preluate de Branham de peste tot.

      Credinta adevarata o intalnim la ceea ce predicau apostolii .Este credinta data sfintilor odata pentru totdeauna. Este ceea ce predicau apostolii in Faptele Apostolilor.Oricine poate citii sa vada negru pe alb credinta adevarata.Nu este necesar sa credem intr-un predicator american care sa autointitulat profet ,inger care chipurile suna dintr-o trambita,si chiar Ilie din Vechiul Testament. Sau nu este necesar sa credem in vocile auzite de Ewald Frank si in discutiile lui private avute cu Branham,ca sa fim pe placul lui Dumnezeu. Acestea sunt cerinte absurde si arogante.

      Toti suntem acceptati de Dumnezeu prin Hristos.TOti suntem iertati si primiti de Dumnezeu .Toti suntem vindecati si eliberati prin Hristos. Aceasta este esenta Vestii Buna predica de apostoli.In epistole apostolii ne descopera esenta Evangheliei.

      Nu mai este necesara nici o alta descoperire pe langa Evanghelia predicata de Pavel.

      Branhamistii si frankistii vin cu un alt ISus si o alta Evanghelie,diferita de ceea predicata de Pavel ,Petru si ceilalti apostoli. Ei vin cu evanghelia ingerului al 7-lea si cer oamenilor sa creada in acest presupus inger ,in teoriile si in relatarile lui. Este biblic asa ceva? Ce ne spune si ne cere Pavel sa credem? In oameni care se cred ingeri si vin cu relatari fara martori ?

      Oare Hristos isi da Cuvantul la o parte si ne cere sa credem in misiunea lui Branham sau lui Frank daca vrem sa fim pe placul lui Dumnezeu? Sau ne cere o traire a Cuvantului precum si o inima schimbata ?

      Ștergere
    2. "" Credinta adevarata te invata sa traiesti cuvintele lui Isus,nu sa te lauzi cu o presupusa descoperire ,care defapt nu este nici o descoperire ci o suma de teorii preluate de Branham de peste tot. ""

      Exista pe acest blog dovezi ca tot ceea ce a predicat Branham a fost preluat de la alti predicatori ,teologi si invatatori. Un exemplu este Cele 7 Epoci ale Bisericii.

      Ștergere
    3. Branham preia lucrarea lui Larkin despre cele 7 Epoci ale Bisericii.

      https://www.youtube.com/watch?v=DqPSAu4uvJw

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fitii binecuvantati dragi mei frati este frumos cum analizati si cercetati cuvantul lui Dumnzeu,Biblia arata ca an zilele din urma cunostinta va creste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar unii au preluat această cunoștință și și-au însușit-o pe nedrept.

      Ștergere
  11. Ultima perlă a lui bro Frank:În ultima predica de la Krefeld se laudă că e sănătos tun și că nu are nici o boală.

    Că să vedeti ce mincinos... O ia pe urmele lui Branham. La 88 de ani aprope toți oamenii din zonele industrializate au probleme cardiovasculare și afecțiuni ale ochilor sau ale altor organe.



    Mai mult ca sigur că are și medicație împotriva tensiunii arteriale. Dar fraierii trebuie să-l privească cu uimire și venerație.

    Mare e grădina Domnului, după cum spune o vorbă.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.