vineri, 23 mai 2014

Va acuz pe toti

Stati linistiti. Nu va acuz cu nimic. Nu sunt eu in masura sa fac asa ceva. Nu acuz pe nimeni.

"Va acuz pe toti" sunt cuvintele lui Branham din predica "Acuzatia" din 7 iulie 1963.


Am gasit o imagine cu cateva cuvinte spirituale profunde, care m-au emotionat si mi-a venit in gand, la celalalt pol, opus, predica lui Branham "ACUZATIA" in care taie si spanzura pe toti, dar auziti de ce....nu pentru ca nu se pocaiesc sau ca nu cred in Isus, Fiul lui Dumnezeu si Domnul Insusi, ci pentru ca ei nu cred in "mesajul orei" si in "mesagerul timpului de sfarsit". 

Branham ii acuza pentru ca ei nu cred ideile lui, multe dovedite nebiblice in final, si ca ei nu au acceptat ca anumite idei personale si experiente pe care Branham le-a numit "supranaturale" ca sa devina doctrina obligatorie in biserica lor. (ca Branham este profetul Ilie, ca el este Ingerul, este Fiul Omului, este profetul Cuvant, mesagerul epocii, Norul, etc. etc).

Are el mai multe brosuri in care tipa la oameni si ii eticheteaza negativ. 

Ce e interesant, e ca in anii 50 a predicat mesajul "O judecata la tribunal", in care a spus ca parasul si acuzatorul fratilor este diavolul, ca acesta ne acuza, ca ne cauta greselile, pacatele si fiind parasul fratilor, e "procurorul" care le doreste condamnarea acestora. Iar Isus este avocatul care ne apara de acuzele celui rau. A vorbit frumos atunci despre acest tablou biblic in care acuzatorul, procurorul, diavolul, nu are sanse sa ne piarda deoarece Isus ne tine noua partea inaintea judecatorului pentru ca El ne-a spalat de pacatele noastre marturisite.

Ciudat este ca dupa cativa ani de la acest mesaj, Branham predica "Acuzatia" si foloseste acelasi limbaj despre care in urma cu cativa ani spunea ca "e de la cel rau". E ciudat sa zici despre ceva ca e DIAVOLUL iar apoi tu sa intri in pielea lui si sa faci exact ceea ce ai zis tu ca e foarte rau, ca e puterea celui rau. Nu stiu de ce a facut o asa prostie si rautate.

Am vazut multe discrepante in limbajul si atitudinea lui Branham. Devenise el "procuror". Opozant treptat al Evangheliei, el predica pe acel "mesager" pe "acel Ilie" pe "ingerul care descopera tainele" "profetul Cuvantului",  iar aceia care nu accepta noile sale idei, sunt pasibili de acuzare si condamnare. 

Ce naivitate mare si ce ratacire in slujba lui Branham.


In istorie si in prezent sunt multi oameni care au binecuvantat pe cei care i-au prigonit, au iubit pe cei ce i-au urat. Branham incepuse sa faca totul invers. 

El blestema pe cei care l-au binecuvantat, fie baptisti, penticostali, samd. Stiti de ce? Pentru ca ei au vazut ce multi deja vedem acum, ca Branham nu este profetul Ilie, nu este Fiul Omului, nu este ingerul din Apoc. 10:7, nu a fost in norul ala in 28 februarie, a fost confuz si contradictoriu in invatatura, etc. Multi teologi au invatat la facultate despre Epocile bisericii si alte invataturi si cand au vazut ca Branham pretinde ca el le-a descoperit, au stiut ca minte. El atat de prostut si naiv a fost ca nu a stiut ca ei stiau despre acele lucruri. Clarence Larkin in special a scris despre Epoci. 

Asa ca vedem ca Branham a inceput sa urle si sa acuze alti crestini pentru ca ei nu au vrut sa ii accepte pe buna dreptate noile idei, deoarece majoritatea l-au acceptat ca evanghelist si vindecator si l-au iubit si ajutat cu bani, mancare, haine, masina, i-au cumparat casa si multe cadouri. Deci Branham critica, urla si blestema pe oamenii care l-au iubit dar nu au fost de acord cu multe idei de invatatura. Si era dreptul lor sa nu creada.

Mi-am amintit de momentele de crucificare ale Domnului. El s-a rugat pentru cei ce L-au rastignit. Stefan la fel.

Un model extraordinar si un caracter cu adevarat divin.


DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU DIN EVANGHELIA MANTUIRII

Priviti in poza, raspunsul potential pe care Isus il da celor care i-au facut rau. (Seamana cu cateva intamplari din viata lui Wurmbrand aceste cuvinte.)  

Apoi ascultati audio, nu cititi doar, predicile lui Branham "Acuzatia", "3 feluri de credinciosi", "De ce nu suntem un cult", "Religia Izabelei" "D-zeu avertizeaza apoi loveste", etc. si trageti singuri concluzia. 

Branham "baga" cu gramada in iad pe crestini pentru mici "imperfectiuni", sa zic asa. (parul scurt, machiaj, ca cineva bea uneori putin vin, ba chiar si ca nu accepta toate ideile din mesajul lui, etc.)

Cine este stapanit de ura, rautate si ratacire? 

Domnul sau Branham? 
Pe cine alegem pentru eternitate? Pe Domnul sau pe Branham?  Vedeti clar diferenta de gandire si atitudinea intre cei doi si intre nevroticul de Branham si spiritul crestin de iubire si sacrificiu.

Ce alegem? Evanghelia desavarsita mantuitoare sau mesajul haotic si isteric a lui Branham? 

Tu cu cine semeni dupa zeci de ani de "mesaj"? Cu Branham sau cu Domnul Isus?

Din pacate eu m-am vazut pe mine insumi uneori mai mult "branhamist" chiar si acum, decat sa seman cu Domnul. Asta pentru ca am crezut si am bagat in mine mesaj, mesaj, mesaj. Si pe altii la fel am vazut, mai ales la nivel spiritual, emotional si intelectual. Multe lipsuri, plini de ura, plini de resentimente, de rautate. Cred ca inca ani si ani de zile vor trebui sa treaca sa ne revenim pe deplin sa scapam de demonii urii si rautatii. E parerea mea.

Nu vreau sa ii bag pe toti in aceeasi oala, dar in mare masura cei care urmeaza mesajul au fost afectati, mai mult sau mai putin, de aceasta mentalitate toxica, generatoare de emotii negative constante, care vad totul in negru.


Daca Branham a anulat mantuirea celor ce cred in Domnul Isus, doar pentru ca nu cred in "mesajul orei" si apoi i-a desfiintat si ne-a invatat si pe noi sa facem la fel, atitudinea lui a fost extrem de grava. 


Nu ma mir ca Dumnezeu l-a avertizat de mai multe ori prin profeti, ca daca nu se calmeaza va permite satanei sa-l distruga. In acelasi an, Branham a si murit in teribilul accident.

Atitudinea lui Branham de pe urma, se potriveste cu ura si uciderea de frate, prin vorbe, pe care Cain a avut-o.


Stiti ca ura, resentimentele, este arma diavolului cu care tine oamenii blocati mental, emotional, spiritual? In astea ne-a tinut "mesajul orei". 


Duhul Sfant ne convinge de pacat, si nu ne acuza. Diavolul ne acuza de pacat, dar nu ne convinge de el. 


Cine acuza pe cine de fapt? Si de ce?

4 comentarii:

  1. A anulat mantuirea la cei care cred in Iisus pentru ca nu credeau mesajul lui? asta da tupeu. Dar ce mantuirea este data de el? sau credea ca el e Iisus? nene gluma asta e tareeeee. A fost un sarlatan branham asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai citeam declaratia lui Ion Ratiu pe cand traia, vis a vis de esenta democratiei, a libertatii de exprimare: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

      Branham, in ultimii ani mai ales, nu a inteles absolut nimic nici din chemarea lui, nici din ceea ce Dumnezeu face si nici ce sens are Cuvantul lui Dumnezeu care este Evanghelia.

      A fost interesat in final sa se propovaduiasca pe sine si complet nebiblicul sau "mesaj al orei".

      Vorbea de Moise? Imediat se compara cu el.
      Vorbea de Ilie? Imediat se compara cu el. Vorbea de Avraam? La fel. Vorbea de apos Pavel? Idem. Vorbea de Isus? Imediat se compara cu El.

      Vorbea de Core Datan? Imediat ii compara pe prietenii lui care nu erau de acord cu el in cateva idei, cu aceia. Vorbea de farisei? Imediat compara pe anumiti invatatori care au facut teologia cu aceia. Tot asa. Toxic si bolnav pe zi ce trecea.

      Acum avem rspunsul de ce noi si fratii d ela mesaj sunt la fel si chiar ei intre ei. Fiecare care faceasta are aceasta "boala" in mintea si emotiile lui sunt total ijectate cu acest tip de otrava.

      Se pare ca Branham devenise tot mai obsedat de cultul personalitatii.

      Ajunsese sa se creada orice pana si DUMNEZEU IN TRUP si revenirea lui Cristos in manifestarea Sa, Fiul Omului din Luca 17:30 implinit.

      Iar daca nu ai crezut falsa invatatura asta...ti-ai luat acuzatia si condamnarea din partea lui, el lepadand total Cuvantul lui Dumnezeu catre oameni care a fost este si va fi Evanghelia data o data pentru totdeauna pentru mantuirea noastra.

      Ștergere
    2. Ce imbecil. In loc sa acuze pacatul el critica acuza alti crestini. Scarbos!

      Ștergere
    3. Disperatul de branham. e asa findca nu este crezut si acceptat si apoi isi bate joc de toti altii.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.