sâmbătă, 19 iulie 2014

Motivul caderii lui Branham

Inainte de a publica doua articole ale lui Abel doresc sa lamuresc ceva. Am aflat momentul si motivul spiritual si psihologic al caderii lui Branham. 

Dupa ce am iesit de la mesaj, in criza de identitate, am inceput sa citesc multe carti de dezvoltare personala, psihologice, de leadership. 

Pe scara vietii catre succes, fie spiritual sau de alta natura,
este necesara o pozitie potrivita, altfel suntem in dezechilibru. 
 
Si de cand am inceput sa studiez, mereu am dorit sa aflu motivul spiritual si psihologic al caderii lui Branham. 

Am vrut sa aflu ca simplu om, ce anume l-a facut sa minta si cada atat de mult. 

M-a interesat de ce a deviat si de ce si-a distrus cu mana lui slujba, renumele, chemarea si succesul?

Stiti cum e? 
Cand intelegi un lucru din mai multe perspective, nu mai judeci atat de mult persoana in cauza intr-un mod emotional, nu o urasti, te detasezi emotional de problema, dar o privesti cu multa seriozitate si maturitate. 

Te lamuresti asupra unor pericole grave la care ai fost expus. Te lamuresti asupra unor lucruri la care nu ai avut atatia ani raspuns. Eu am primit raspunsul mult cautat. Slava Domnului. Era mai simplu decat credeam.

Un anumit raspuns aveam, dar nu era luminat din toate directiile. Acum e mai ok pentru mine.

M-a surprins si este incredibil cat de perfect se leaga tipurile comportamentale omenesti cu partea duhovniceasca a Sfintelor Scripturi. 

Trebuie sa stiti si voi ca nimic din ceea ce omul simte, gandeste si actioneaza nu este inafara lui si nu este fara un anumit motiv. Fie bine fie rau. Afland motivele adevarate, in cazurile negative, putem trata si vindeca problema reala, si nu doar sa identificam anumite simptome de suprafata. Cunoasterea de sine conteaza foarte mult. 

Noi la mesaj am gresit foarte mult ca in loc sa cautam sa ne cunoastem si pe noi insine mereu, cu frumusetea pe care Dumnezeu a pus-o in noi, valorile Sale, noi am pretins ca "stim noi cine e ala, sau aia, ce  afacut ala sau celalalt". 

Iata o gandire toxica, primitiva si mediocra mostenita de la Branham si alti lideri.

Necunoscand ce a pus Dumnezeu in noi, nu am vazut nici ce a pus El in altii, iar ce credeam despre noi "bun" era doar o forma de aroganta, de aceea eram si cu altii dispretuitori.

Voi publica articolele lui Abel despre idolatria care se raspandeste tot mai mult la mesaj. Va asigur ca veti fi socati, chiar si daca sunteti cei mai infocati urmasi ai mesajului lui Branham. Asa ca, stati aproape.

Iar apoi voi scrie, cu ajutorul Domnului, un articol in care vom lamuri si problema caderii lui Branham dpdv spiritual, biblic si psihologic.

Actualizare: Am scris articolul despre care am vorbit aici si contine elemente din ideile mentionate: http://mesajul.blogspot.ro/2015/03/ruinarea-slujbei-lui-branham.html

6 comentarii:

  1. Interesant. Foarte interesant chiar. Dar eu nu cred că putem trata nimic dacă omul nu îşi vede problema şi nu o recunoaşte ca să se căiască să se pocaiască cum a scris şi Simeone nu de mult timp întrun comentariu.Aştept nerăbdător articolele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A picat fiindca a mintit de multe ori sub cuvintele ""asa vorbeste Domnul"".Si El ne spune ca daca vreun proroc indrazneste sa spuna ceva in Numele Lui fara sa ca El sa o faca atunci acel om va fi lovit cu moartea. Deuteronom 18. Asa doveste ca WMB nu a fost trimis intr-un mod biblic adica "'un singur om trimis la poporul lui D-zeu"". El asa a vrut sa creada si a facut si o teorie din asta dar Biblia ne spune ca ""prorocii au tinut pana la Ioan"". Deci dupa Ioan Botezatorul Domnul Isus nu mai trimite UNUL SINGUR ci trimite...12 ucenici in misiune!. Deoarece modelul vechi testamentar se terminase cu slujba lui Ioan Botezatorul: ""Prorocii au tinut pana la Ioan...."".

      DAca nu integem asta picam in capcana sa credem pe oricine care vine si spune ca e unic trimis pe Pamant.

      Ștergere
    2. Da asa e. Da, stim ca a mintit. Ma refer la altceva, mai mult. Am cautat sa aflu momentul si motivul declansarii minciunii.
      In general, nu exista o minciuna pur si simplu. Exista un motiv pentru care se minte. Shalom. lica

      Ștergere
  2. Da, suna interesant. Parca am avut acelasi gand. Cand redactam articolele ma gandeam sa mai zic ceva si despre acest subiect (caderea cauzata de "imbatarea cu vin"). Dar ar fi fost prea multe lucruri deodata, asa ca astept publicarile articolelor, si apoi voi scrie probabil ce mai aveam de scris la comentarii.

    Nu stiu ce vei scrie, fr. Lica, abia astept sa citesc despre motivele caderii, dar deocamdata imaginea cu scara pe care ai pus-o, imi da deja un prim indiciu. Omul acela care vroia sa urce in cer a cazut deoarece scara lui, respectiv fundamentul pe care sta, nu era bine ancorat intre cer si pamant. Era "unipolar" asa cum era de fapt si Branham, care când s-a vazut la cateva trepte deasupra pamantului, a pierdut cu totul contactul cu pamantul, cu realitatea fizica, lumea, incepand sa o dispretuiasca si sa o condamne...

    Si eu cred ce a scris Anonim mai sus, ca proroci "unici" de tip vechi-testamentar, ca Moise, Isaia, Ezechiel, nu mai exista, sau cel putin nu sunt trimisi public. De ce? Foarte simplu, pentru ca toti profetii au fost evrei si trimisi la Israel. Deocamdata Israel este in starea in care e, de vreo 2000 ani. Poate ca atunci cand se va arata Mashiah, va veni iarasi un proroc EVREU, poate chiar Ilie. Evident, autenticul Ilie, care a fost luat la cer, nu o imitatie ieftina madie in Kentucky...

    Acesti "proroci" pe care ii au penticostalii, care prezic unele lucruri cu un oarecare grad de incertitudine, sau cei numiti in Noul Testament "proroci", nu sunt decat oameni cu o constiinta ceva mai extinsa, care pot percepe informatii sau fluctuatii de energie dintr-o dimensiune spirituala aflata in imediata vecinatate a lumii materiale. Nici chiar Daniel sau Ioan (Revelatorul) nu pot fi considerati proroci, deoarece ei nu au auzit DIRECT glasul lui Dumnezeu, ca Moise, Ilie, Isaia, Ezechiel. Totusi, ei au patruns in dimensiuni spirituale mult mai inalte, decat cei mai multi oameni, pentru ca puteau sa vada ingerii "inalti" (arhangeli) si puteau comunica cu acestia. Dar si de acolo pana la Dumnezeu, mai este cale lunga...

    RăspundețiȘtergere
  3. Se dezbina si urasc intre ei mai mult decat denominatiile si inca au tupeu sa vorbeasca de alti.aceasta grupare este una dintre cele mai ratacitedin istoria lumii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, doresc sa intreb daca acest articol are continuare. Cu respect, Maria.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.