duminică, 11 iunie 2017

Rolul inchipuirilor in viata lui Branham

Inca un exemplu concludent il voi da mai jos, cu privire la afectiunile psihice a lui Branham si a suta si mia dovada ca el vorbea deseori DIN INCHIPUIRILE SALE SUBCONSTIENTE NU DIN ADEVAR, nu din realitate.

El vorbea despre ce vroia sa fie nu ce era cu adevarat. Ce e un mincinos inconstient? Este un om bolnav psihic.


Branham a recunoscut ca toata viata lui a fost afectat psihic.

Dar noi nu am stiut ce insemna aceea si el nu ne-a spus ca aceasta boala afecteaza si modul de a gandi, de a trai si de a exprima si interpreta lucruri ale vietii, credintei, relatiilor etc. Asta ne-a dus in iadul lui personal.


Branham, foarte des, nu facea deosebire intre ce era realitate si ce era ceea ce el isi dorea sa fie, sau isi dorea ca acele lucruri sa fi fost reale in trecutul lui.


Un nevrotic afectat de multe alte probleme de natura psihologica nu poate face diferenta intre aceste doua lucruri, creandu-si o viata falsa in paralel si ca sa poata supravietui acolo atrage oameni naivi, usor creduli, prostuti, needucati, lipsitit de baze solide in Cuvant si viata. 


Acesta era Branham cel adevarat, nu cel care ni se arata noua.

Astazi spune un lucru, a doua zi spune cu totul altceva despre acelasi lucru. Asa a facut toata viata lui.


El vorbeste o data din amintiri, apoi din imaginatie. Aceste doua comori ale creierului, zona unde avem amintirile si zona unde imaginatia ne face creativi, la el erau intr-un haos total din cauza mai multor factori. (Am scris in alt articol despre 
Bolile psihice in branhamism. Aveti link mai jos.)


Si faptul ca el a introdus religia si a folosit religia pe acele doua zone afectate, i-a adus succesul, dar apoi i-a adus si distrugerea, deoarece a vrut sa atraga pe oameni in universul lui imaginar, inchipuit iar cei care refuzau erau facuti in tot felul de nume rele, iar cei, naivi, care il urmau au fost numiti Mireasa, tot din inchipuirile lui amestecate cu adevaruri biblice.


Asa a atras la el oameni cu psihicul slab, bolnav, needucati in domeniul Bibliei, fara studii superioare, ignoranti, fara o pozitie si cunoastere solida a principiilor de viata, umanitate, biblice. Branham a mai atras si oameni care cautau un sens spiritual mai profund in viata decat simpla apartenenta la o biserica traditionala. Asa ne-a inselat el pe noi.

Daca noi am fi stiut ca el nu a descoperit nici Epoci nici Peceti nici altceva si ca le-a copiat si modificat ca sa se puna pe el in pozitie mare si sa injoseasca alti crestinii NICI UNUL DINTRE NOI NU AR FI CREZUT MESAJUL PENTRU CA AM FI STIUT ATUNCI CE STIM ACUM: BRANHAM A MINTIT!


Unul din rolurile majore ale inchipuirilor sale a fost sa isi consolideze pozitia pe care dorea el sa o aiba.


Isi dorea sa fie numit inger? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Ilie prorocul? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Fiul Omului? Inchipuirea l-a ajutat.

Isi dorea sa fie Dumnezeu in carne umana? Inchipuirea lui deja bolnava, l-a ajutat.


Tot ce era ascuns in subconstientul sau, toate dorintele lui, au fost transmise inchipuirii ca sa manifeste in exterior acele dorinte ascunse. In acest fel el a cautat versete biblice care sa se potriveasca oarecum cu ideile lui si le-a proiectat ca si realitati, ca si adevar.


Apoi a asociat cu intamplari din viata lui, iar daca acestea lipseau, LE CREA CU O USURINTA FANTASTICA! A creat evenimente care nu au existat. A creat cifre care nu au existat. A creat situatii care nu au existat niciodata. A inventat povesti pur si simplu ireale.

Fiti atenti:

Imediat cum a vazut revista cu norul acela, PE LOC A INVENTAT O ALTA POVESTE. O POVESTE TOTAL DIFERITA DE TOT CE SPUSESE INAINTE DESPRE SUNSET SI DESCOPERIREA CELOR SAPTE PECETI. 

A inceput sa spuna din acel moment, a inventat ca el a fost sub acel nor in 28 februarie 1963, cand de fapt el insusi era in alta parte. Predicile sale, cuvintele sale il arata in o cu totul alta locatie la acea data si in alt context, total diferit si care NU ARE NICI O LEGATURA CU NORUL. De ce nu a spus nimic pana atunci? Pentru ca nu a fost nimic de aceea.

Cand a auzit dupa anul 1950 prorocia sorei Anna Schrader "...asa cum Ioan Botezatorul a premers prima venire a lui Hristos..." dupa ce i-a scos din prorocie pe "altii evanghelisti", IMEDIAT BRANHAM A PLASAT ACELEASI CUVINTE INAPOI IN 1933 LA BOTEZUL DE LA RAUL OHIO, DESI ACOLO NU FUSESE ASA CEVA, CREAND O CU TOTUL ALTA POVESTE, PE CARE NICIODATA NU A MENTIONAT-O TIMP DE APROAPE 20 DE ANI desi a predicat si a scris brosuri si carticele multe in care a spus totul despre el dar acele povesti nu. De ce? Pentru ca nu a fost la inceput vorba de asa ceva!


Aici articolul de care am spus ca il voi publica despre adevarul de la raul Ohio in 1933:


Asa mintea Branham. El a spus ca NICIODATA NU A LUAT OFERTA DE BANI DE LA ADUNARE SAU IN EVANGHELIZARI si apoi zice ca multumeste adunarii si oamenilor pentru ca intotdeauna i-au dat sprijin prin oferte de bani, cadouri si daruri diverse.


El zice ca a refuzat oferta de Cadilllac de la Oamenii de Afaceri Crestini, deoarece nu se cuvine ca un predicator ca el sa aiba asa ceva. A spus asta IN TIMP apropiat, AVEA CADILLACUL IN GARAJ!!! 


Branham si-a inchipuit ca sa rugat pentru regele Angliei si ca acesta sa vindecat pe loc. Dar regele Angliei a murit dupa aceea nu sa vindecat. Ba a suferit mai mult si o operatie grea de plamani. Nu exista nici o dovada, nici o fotografie, nimic sa dovedeasca ca Branham a fost la el.


A fost inchipuirea lui. A fost dorinta lui personala poate. Asta e altceva. Poate s-a rugat pentru regele Angliei acasa la el, la Branham, pe genunchi, asta da, e posibil, dar e cu totul altceva. 


Branham nu vorbea din adevarul zilnic, ci deseori era inchipuirea lui amestecata cu anumite parti reale. 


Si faza cu vizita ingerului, a fost de fapt vizita lui Avak, vindecatorul armenian, la Branham. A fost intalnirea lor si acesta la invatat pe Branham despre vindecarea divina. Voi scrie despre asta. 


Branham a transformat intalnirea aceasta cu vindecatorul Avak intr-o intreaga masinarie de succes evanghelistic. De aceea Branham zicea mereu ca un inger este un mesager. Astfel ca il putea numi pe Avak inger, trimisul lui Dumnezeu, deoarece acesta era ca un mesager. Branham nu se simtea vinovat ca spune asta, deoarece in parte, era adevarat pentru el asta.


Branham se vedea deseori fratele mai mare care a trebuit sa munceasca din greu sa creasca pe cei 10 frati ai sai dupa ce tatal sau a murit, pe cand el era inca un copil. Dar tatal sau a murit in 1936. Branham nu era copil atunci. Avea peste 27 de ani cand tatal lui a murit, si avea biserica, familie si un Ford nou, era plin de bani. Dar ii placea lui sa dramatizeze, sa faca tragedie, sa impresioneze audienta, sa faca oamenii sa planga, sa ii emotioneze.Branham inventa lucruri imaginare dupa dorinta inimii lui.

Amesteca lucruri imaginate cu cele reale si creea o tocana preferata de el, pentru a-si duce planul mai departe.

Vom vedea mai jos inca un exemplu foarte clar.

Branham nu facea diferenta tot timpul intre partea fictionala/inchipuita si realitatea din lumea in care el traia.

El credea ca CE ISI DOREA EL SA FIE, CHIAR A FOST REAL, ESTE REAL SAU VA FI REAL. Asta e boala psihica a lui Branham.

Si oamenii il credeau si il cred si azi nu conta cate fabule scotea pe gura. Iar cei care stiau ca minte si ca fabuleaza nu il credeau, ii spuneau ca nu are dreptate, iar Branham ii critica, ii acuza, ii numea necredinciosi sau samanta sarpelui.

Rautatea ascunsa a lui Branham se vedea in asemenea situatii nu atunci cand toti il periau. In ultimii ani in special a devenit atata de rau incat a numit pe oameni porci, pe femei scroafe, pe crestini samanta sarpelui, si nu se mai satura sa urle, sa tipe, sa acuze.

El fabula lucruri care se potriveau cu viziunea lui ireala despre el insusi.

Toata viata lui e plina de fabule si amestecuri de lucruri reale cu minciuni. Veti vedea si mai jos exemplul care m-a convins deplin ca Branham era afectat grav psihic. Nu am nici o indoiala.

El se proiecta pe sine in zone spirituale de top sau in drame in care ii placea la nebunie sa se afle si sa se creada infailibil sau de compatimit.

De aceea multi din liderii de la mesaj sunt atat de asemanatori cu el. Trufia, mandria si aroganta lor este de-a dreptul satanica si asta in timp ce tot ei se victimizeaza ca cineva le face rau lor sau le-a facut candva, ca ce mult ei au suferit.

Ei se cred alesii Domnului in timp ce urasc si se distrug unii pe altii si mint pe altii zilnic, fara nici o ezitare, fara nici o treaba, fara nici o remuscare.

Eu cred ca lupta interioara de care Branham ne-a spus deseori ca o duce, se tragea de la lupta adevarului cu minciuna, din el insusi. 

Cred ca a suferit mult din cauza asta, imi pare rau pentru el, ca om spun asta, ca fiinta umana, dar acesta este motivul urii sale fata de acei care nu l-au acceptat.

Il durea enorm cand acestia nu il credeau. Cand ei NEGAU "REALITATEA" LUI INCHIPUITA il durea tare. Ii furau visul lui SF despre el insusi. II furau singura cale psihologica a lui de a supravietui. Era separat de propria lui realitate si acolo vroia sa traiasca. Nu e de mirare ca a vrut sa se sinucida de 3 ori cel putin spune el. (acelasi duh poate a condus pe Jim Jones care a manipulat 1000 de oameni in 1978, dintre care 300 de copii sa se sinucida in masa. Jim Jones era prietenul lui Branham si credea mesajul lui Branham si tineau adunari impreuna.)

Si cum durerea naste ura si actiune negativa a inceput sa atace si Branham pe cei care nu il credeau. Ii ataca fara mila renuntand foarte usor la baza mesajului Evangheliei: SA IUBESTI SI SA SLUJESTI ALTORA.

Ura, dezbinarea, exodul asa zis, chemarea afara fals numita asa, separarea de altii, discursul emotional negativ, toate acestea devenisera forta si puterea lui. Putere auto-distructiva. (asa e la mesaj si la Cluj, si in alte orase din Romania si in lume. Asa a reusit si Jim Jones, Paul Schaffer, Leo Mercer, toti lideri formati de Branham si Frank, sa tina in sclavie, sa minta, sa abuzeze, sa tortureze fizic si emotional, si sa ucida chiar mii de oameni.)

Apoi ca sa isi consolideze pozitia, avea nevoie sa creeze lucruri si mai grandomane despre sine insusi ajungand sa se creada DUMNEZEU PENTRU ACEST TIMP ca sa reduca la tacere vocea interioara a amintirilor care ii spuneau ca NU E ADEVARAT nici cu trimiterea de la raul Ohio, nici nu ingerul, nici cu norul nici cu descoperirea Epocilor, pecetilor, tainelor si restul din ele. 

Daca se crede Dumnezeu, adica maxim-ul posibil, poate va reduce la tacere vocea interioara a adevarului care ii soptea zilnic ca el MINTE. Dar Branham a numit deseori vocea aceasta ca fiind drept DIAVOLUL, deoarece il facea sa se indoiasca de el insusi. Dar acea voce nu era diavolul. Ce prostut era Branham. Ce naiv. Ce copil era.

Acea voce era doar zona de amintiri din creierul lui care ii transmitea constiintei sale, ca nu e adevarat ce spune el despre acele lucruri. A reusit temporar sa isi astupe "vocea diavolului" dar asta i-a adus distrugerea in final. A devenit sarlatan fara sa stie ce face. Sau a stiut ce face? Nu am un raspuns clar aici.

Nevrotismul lui, isteriile, tipetele, urletele, acuzatiile, boala de ulcer, nervii la pamant, depresia si tot ce ne spunea ca are, i s-au accentuat atunci cand amintirile se "bateau" cu inchipuirile false in creierul lui. Este o disonanta cognitiva. Lipsa unei armonii, lipsa congruentei intre informatiile care exista in mintea lui. 

Cu alte cuvinte, zona de amintiri din creier ii spuneau ca ele nu au depozitate astfel de informatii (cu raul Ohio, vizita ingerului, descoperiri de taine etc) in ele, dar Branham punea presiune pe inchipuire (imaginatia pervertita) ca sa ii creeze universul lui personal asa cum el il dorea, asa cum el il vedea potrivit pentru sine, influentat de nevoia de a supravietui, de forte intunecate sau un egocentrism diabolic.

Are sens? Are!

Daca dupa ce Branham si mesajul lui a fost dovedit ca fiind fals si mincinos, voi considerati ca inca trebuie sa il urmati, ar trebui sa va intrebati care e problema adevarata cu care voi va confruntati la nivel mental si mai ales duhovnicesc. Aveti probleme, asta este 100% sigur.

Daca voi puteti urma orbeste un om bolnav psihic dovedit si mincinos dovedit, cum a fost Branham...mergeti inainte. E treaba voastra alegerea voastra, nu e treaba mea.

Ce vreau sa spun cu asta este ca asta arata ca voi aveti cam aceleasi probleme la nivel emotional, psihic si mental. 

Singura mea treaba este sa ma asigur ca ce scriu aici este corect si este obiectiv si in acelasi timp dandu-va sansa sa comentati liber si sa corectati daca am gresit. ASTA NIMENI dintre voi NU O FACE. Toti ceilalti branhamisti si frankisti au blocat accesul la comentarii pe youtube, facebook si blogurile lor. Le este frica.

Sunt niste slabi, niste fricosi, dar mai ales iresponsabili care nu sunt interesati de adevar, ci de promovarea acestei inselatorii a lui Branham si Frank. Acesti barbati sunt de fapt niste purtatori de duhuri ale unor femei slabe. Sunt corupti, ipocriti dar si foarte mincinosi.

Stiti ce ma mir? Ca de fapt ei ar trebui sa vina dupa noi cu dovezile ca Branham a fost corect sa ne arate dovezi si sa se lupte sa ne salveze dar cand colo, ca lasii, ei fug de adevar ca sa nu fie demascati. Rusine lor!

Pai ce Absolut au ei daca nu pot sa il dovedeasca? De fapt e putrezit tot mesajul orei. Tot e putred si sa prabusit. Minciuna nu poate sta in lumina adevarului!

Ei vor duce lupte mentale grele deoarece ADEVARUL NU SE LASA BATJOCORIT! Adica el vine si revine in minte. El nu cedeaza.

Acum voi stiti ca Branham a mintit, ca a inselat, dar continuati sa mintiti oamenii.

Imi este mila de voi in sensul compasiunii. Stiu sigur ca veti pierde intr-o zi totul deoarece voi nu traiti in propriul vostru adevar. Traiti o minciuna.

Eu ma pregatesc de cativa ani, tocmai pentru acele zile ale prabusirii voastre, ca sa va pot ajuta. Si stiti de ce fac asta? Pentru ca nimeni nu va poate iubi in mod autentic cand va prabusiti asa cum o face unul care candva a trecut pe acolo. Nimeni.

In secta voastra de la mesaj prabusirea unui om este = cu distrugerea lui, dar in mod evanghelic si mai mult, uman, nu este deloc asa. 

Iata mai jos un alt exemplu elocvent care ne arata psihologia lui Branham, erodata atat de grav incat de la o zi la alta el schimba scenariile si povestile. De LA O ZI LA ALTA.

Ei bine, tot asa a facut cu toate celelalte, cu norul, cu botezul de la raul Ohio, cu Epocile, cu Pecetile, cu profetul Ilie, cu tainele descoperite, etc. 

Branham vorbea din INCHIPUIRE, NU DIN REALITATE. Sau le amesteca. Folosea imaginatia lui bolnava ca sa impresioneze multimile cu povesti siropoase, sentimentale, emotionale etc.

El a confundat amarnic CREDINTA PERFECTA in binee vietii, in promisiunea lui Dumnezeu, cu MINCIUNA DESPRE TINE INSUTI.

Sa va explic.

Este cu totul una sa spui ca prin credinta totul e posibil, si sa lupti, sa crezi ca poti sa devii ce visezi sa devii (medic, inventator, predicator, inginer, pilot, om de afaceri de succes, artist, sportiv etc.). Sau sa crezi in vindecarea ta sau a cuiva. Astea sunt posibile. Cu toti le experimentam din diverse forme.

Dar e cu totul alta sa spui ca prin credinta poti deveni diferite lucruri inchipuite false care distorsioneaza, care deformeaza realitatea ta biologica, istorica, prezenta, care distruge adevarul psihologic si spiritual despre tine insuti.

Am mai spus si in alt articol, Branham avea nevoie de o alta realitate, de o identitate falsa, pentru a supravietui intr-o lume simpla si frumoasa, dar pe care el a trebuit sa o faca urata si murdara, ca apoi sa para salvatorul ei. El mesagerul, unicul, singurul, vine si salveaza biserica.

Ati inteles?

Traia din inchipuirea lui rupta de realitate. Si daca s-a mintit pe sine, ne-a mintit si pe noi de fapt.

Urmariti ce spune el, apoi faceti diferenta intre ceea ce este o amintire, si ce este o inchipuire. Atunci veti intelege rolul acestora mai clar dar si veti intelege cum Branham le-a pervertit. 

Tot la fel, cand veti reciti predicile lui, urmariti aceste aspecte si veti fi socati sa vedeti ca acest om este intr-o situatie extrem de delicata si grava. Pur si simplu insala milioane de oameni cu inchipuirile lui.

Fara aroganta, dar cred ca Branham trebuia sa se faca scriitor de carti SF. Ar fi avut succes, fara sa para un sarlatan. 

Ajungem acum la exemplele de unde mi-a venit ideea pentru acest articol. 

Branham zice: 

"M-am nascut intr-o casa pacatoasa. Tatal meu si mama, oamenii dinainte de ei sunt catolici. Si tatal meu si mama s-au casatorit in afara Bisericii si ei nu erau deloc religiosi. Si eu nu am fost NICIODATA in biserica pana am devenit un tanar barbat cam de douazeci si... douazeci si cinci de ani." 51-0501 

A DOUA ZI ACELASI BRANHAM SPUNE:

"Il iubesc pe Paul Rader. Oh, am fost un copil mic si stateam la picioarele lui atunci cand el ne invata. El predica. Imi amintesc una din predicile sale predicate cand el a fost in ceva camp si oh, ce a avut loc..." 51-0502

Cu alte ocazii tot Branham spune: 

"Ascult acel glorios cantec vechi "Crede Numai" a lui Paul Rader, scriitorul acelei cantari. Am fost doar un copil mic si stateam la picioarele lui cand el a scris acea cantare. Ghiciti putin, de atunci el stia ca acesta va fi cantecul meu de baza in jurul lumii... 51-0729A 

E-4 Imi aminteste aici la Fort Wayne, cu ceva timp in urma, ca era un om, unde...acest cantec a lui Paul Rader, obisnuia sa fie in acest oras. Cred ca aceasta a fost despre ultima mare trezire pe care Chicago a avut-o vreodata, o adevarata trezire care a scuturat in zilele lui Paul Rader si Armedea, unii din ei. Si el a scris acel faimos cantec "Crede Numai" care a fost apoi si cantecul meu tematic. Eu nu l-am auzit niciodata pana intr-o noapte, si eu nu am stiut ca Paul scrisese acea cantare si odata cand pianistul meu a cantat-o, acesta doar a atins inima mea. Am folosit cantarea apoi de-a lungul tarii si in campanii si puteati auzi oamenii cantand-o. 
WHAT.THINK.YE.OF.CHRIST_ CHICAGO.IL SUNDAY_ 54-0321 

E-56 El, Paul Rader, a predicat aici la Chicago Gospel Tabernacle, el a pastorit aici, eu presupun ca multi dintre voi l-ati auzit, un om mare. Eu l-am auzit o singura data in viata mea cand am fost un copil mic. THE.GREAT.COMING.REVIVAL.AND.THE.OUTPOURING.OF.THE.HOLY.SPIRIT_ CHICAGO.IL SUNDAY_ 54-0718A

Ati vazut ce poate spune Branham de la o zi la alta?

Avem deci un Branham care toata viata lui ne-a spus ca a fost sarac, a crescut in familie de necredinciosi, care erau traficanti de alcool, mafioti, batausi care se ucideau cu cutitele, si care pana la 25 de ani nu a avut parte de nimic crestinesc si avem un alt Branham care toata viata lui ne-a spus ca a crescut la picioarele lui Paul Rader, a invatat de mic calea lui Dumnezeu in biserica, ascultand predici, invataturi sfinte si a avut experiente supranaturale ocazionale.

(Si avem inca un Branham care amesteca uneori aceste doua personalitati ale sale. Despre asta voi scrie altadata probabil.)

Care a fost adevarul si care a fost inchipuire aici? 

Va dau si un test! Ganditi-va putin, nu e greu.

Ok, haideti sa va explic.

El nu a fost in biserica pana pe la 25 de ani. - Este adevarat (dovezile arata totusi cam varsta de 22-23 de ani. Aici il putem "scuza" pe Branham pentru nu si-a amintit exact varsta, iar asta nu e o minciuna.) 

Dar este adevarat din ce a zis si faptul ca EL NU A AUZIT NICIODATA CANTAREA "CREDE NUMAI" PANA CAND ACEL PIANIST A CANTAT-O. Prin asta Branham ne spune ca toate celelalte relatari spuse de el, legate de copilarie, de Paul Rader si cantarea Crede Numai, sunt false.

Deci Branham ne minte. El fabuleaza, el inventeaza. E simplu de observat asta.

Acum vedem inchipuirea lui - fabulele lui, inventiile lui, dorintele lui- pe care acesta a proiectat-o ulterior ca fiind un adevar, desi nu a fost adevarat.

Inchipuirea lui Branham, dorinta inimii lui era si ca el ar fi vrut sa stea la picioarele lui Paul Rader de mic copil, si sa asculte predici, sa creasca in biserica, sa invete cantari si sa fie martorul marelui eveniment cand Paul Rader a primit inspiratia pentru cantarea "Crede Numai". 

Eu cred personal, e opinia mea doar, ca Branham avea momente cand ar fi vrut sa nu fie in copilaria sa martor al betiilor si scandalurilor tatalui sau, a familiei Branham, sa nu vada atata rau in jurul lui.

Asa ca pentru a supravietui, Branham si-a creat mental, in paralel o viata, o copilarie fericita imaginara, inchipuita, ca sa poata rezista dpdv mental. Era instabil emotional. Era despartit de realitatea propriei sale vieti normale. Sa nu cedeze psihic. Sa nu urasca viata. Sa nu se sinucida.

Acesta este rolul inchipuirilor lui Branham! Supravietuirea! 

Asta in prima faza. Apoi a urmat constructia vietii conform cu toata inchipuirea, cu tot scenariul lui personal. Ulterior a continuat si cu trufia lui, cu auto proclamarea falsa ca mesager/profet/inger unic mondial.

Despartit de realitate isi creea singur un drum imaginar in care viata lui avea sens si directie. Altfel nu putea inainta nicicum. 

Am aflat, iata, in final motivul pentru care Branham a fost atat de haotic si contradictoriu. Slava Domnului pentru intelegere! 

Am fost calauzit "divin" pana la acest punct in aceste zone adanci ale psihologiei lui Branham, deoarece chiar am vrut sa aflu pentru mine personal, dar si pentru voi, sa va ajute aceste studii reale si obiective pe care le-am facut in ultimii ani, fara sa ma departez de la Cuvant, de la iubirea pentru cititori si sa respect si nivelul duhovnicesc al situatiei si analizei.

Ati inteles acum? Va este clar acum? 

Cercetati, oameni buni! Cercetati. Nu este responsabilitatea voastra ca lideri, ca predicatori sa cercetati? Atunci cercetati. Fiti barbati. Fiti oameni. Fiti voi insiva nu fiti copia cuiva.

Nu va porunceste voua Cuvantul sa nu credeti orice "ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu"? Ba da va porunceste. 

Si atunci de ce considerati ca un lucru gresit cand eu sau altii am cercetat aceste lucruri? Si de ce credeti ca e gresit sa verificati si pe Branham si Frank si pe altii cu pretentii exagerate? Nu e gresit deloc. E porunca dumnezeiasca nu e gresala!

Va rog nu ma faceti sa ma gandesc la voi ca la niste pui de gostat de gaina slabi, fricosi, impotenti spiritual, fara personalitate, fara coloana vertebrala, goi si niste neputinciosi, slugile oarbe ale lui Branham si Frank si altor oameni care nu dau doi bani pe voi. Asta sunteti voi original? In planul original a lui Dumnezeu asa ati aparut? Niste papagali a lor? Niste lingusitori marunti? Asta sunteti voi?

EU REFUZ CATEGORIC SA CRED ASA CEVA DESPRE VOI! DE ACEEA RIDICATI-VA ACUM! RIDICATI-VA SI CERCETATI TOATE LUCRURILE!

Refuz sa cred asa ceva despre voi, desi imi dati zilnic toate motivele sa o fac. Cred in omul original, omul adevarat, care nu e sclavul minciunii si falsului.

Intelegeti de ce Branham spunea un lucru astazi si maine altul despre acelasi lucru?

Asa a facut cu 99% din povestiri si din intamplarile din viata lui. A mintit in mod constient si inconstient. A inventat lucruri. A amestecat adevaruri cu falsele lui inchipuiri numindu-le experiente personale.

Inutil sa comentez mai mult. Dar este totul clar si dovedit. Sunt lamurit deplin. Inteleg deplin. Sunt multumitor Cerului pentru asta. Si pentru toti cei ex mesaj care au iesit afara din inchisoarea asta.

Pentru el, orice vroia sa spuna, o spunea, si pentru el chiar era un "adevar", provenit din inchipuirile sale mincinoase. Si asa ne-a invatat si pe noi. Sa credem toate inchipuirile lui. Sa nu ne indoim de ele. Asa este peste tot la mesaj. 

Ba dimpotriva, Branham a promovat amenintarea, intimidarea si spiritul de frica, sa ne fie frica si groaza sa ne gandim cumva ca el ar putea fi gresit.

Stiti de ce a facut asta? Pentru a nu ii fi atacat universul lui mincinos, care era singurul loc de refugiu mental pentru el. De aceea liderii care il urmeaza sunt la fel SI DOAR O MINUNE II POATE ELIBERA DE CORUPTIA ASTA SUFLETEASCA. E o inchisoare groaznica, de unde nu se mai poate scapa. Este Alcatrazul spiritual. Nu se poate evada de acolo. Sunteti prinsi! Nu puteti iesi. Asta e clar.

Dar dincolo de manipularile acestui mincinos cronic pe nume Branham, amintiti-va ceva important de retinut: inchipuirea ramane inchipuire si aceasta nu este un adevar. Nu este adevar, nu a fost adevar si nu va fi veci adevar! Pricepeti?

De ce oare pentru liderii de la mesaj si urmasii acestuia este atata de greu de crezut ca o minciuna este o..... minciuna? 

Mai fratilor, mai liderilor, mai oameni buni, mai pastorilor, mai predicatorilor dragi, este chiar atat de greu sa discerneti lucruri asa de simple?

De ce ati crede ca minciuna e adevarul? Eu nu va inteleg deloc! 

La nivelul vostru, unii de 25 de ani predicati, si sa va purtati ca si oameni care nu pot discerne deloc, e un lucru chiar foarte grav. Care este motivul real ca nu puteti accepta acest lucru simplu de dovedit? Nu va inteleg. 

Sa fie faptul ca sunteti corupti spiritual si sufletul vostru nu mai apartine adevarului? Foarte posibil.

Voi nu puteti apartine de adevar dar sa fiti nascuti din minciuna, crescuti in minciuna, spunand minciuna, promovand minciuna, pe drumul mortii in minciuna. Nu aveti cum sa fiti in adevar. 

Voi traiti in visul mincinos a lui Branham. Viata voastra este in robia inchipurilor mincinoase ale unui bolnav psihic. Sunteti captivii altor oameni cu psihicul dereglat de ideile lui Branham. 

Voi nu traiti in planul lui Dumnezeu pentru voi. Voi traiti ideile lui Branham! Eliberati-va fratilor. 

Viata este prea valoroasa pentru a trai in viata altuia, in universul mincinos al unui profet fals, si nu in Imparatia dragostei Fiului Sau, daca ati ales calea crestina. Pierdeti mult. Pierdeti de fapt TOTUL.

Sa stiti ca nimeni nu poate schimba asta in vietile urmasilor mesajului...decat ADEVARUL singur. 

Curajul vostru de a cerceta, de a trage singuri concluzii si de a vorbi cu altii despre adevar, da, acestea vor schimba totul.

Va urez mult curaj si mult succes dragi cititori!


Fie ca Adevarul sa triumfe!


Nu eu sunt dusmanul vostru!


Un adevarat prieten va spune adevarul si va indeamna sa cercetati toate lucrurile fara frica.


Eu sunt adevaratul vostru prieten, in acest context. Da, par simplu, dar sunt foarte puternic bazat pe adevar.


Sunt omul care va iubeste in duh si in adevar.


Aceasta este adevarata mea dovada de iubire neprefacuta pentru toti liderii si urmasii mesajului lui Branham si Frank!


Va cer sa aflati acum cine este adevaratul vostru inamic.


Va dau mai jos un indiciu biblic sa il identificati!


Da, va dau un indiciu clar cu ajutorul caruia care il puteti prinde pe adevaratul vostru dusman chiar astazi, chiar in urmatoarele ore, daca iubiti adevarul. Ma rog si declar ca aceasta zi, 11.06, sa fie ziua cand lanturile sectarismului, fricii, minciunii, manipularii si ratacirii incep sa se rupa de pe sufletul, mintea si din spiritul tau!Acesta este indiciul: 


"Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii." Ioan 8:44b

Aici jos aveti si alte articole inrudite cu acest articol, pe care le recomand tuturor celor interesati de adevar, pentru studiu si cercetare a lucrurilor. Si mai sunt prin blog articole foarte evidente care arata din predicile lui Branham lucruri care nu ne-au fost spuse clar.


Va rog cercetati-le.


Rugati-va, studiati, tineti post 3-5 zile doar cu apa, ca sa primiti o minte clara in timpul cercetarii si studiului. Va promit ca veti simti diferenta. Nu fiti superficiali si ignoranti, va rog. 

Viata voastra chiar conteaza.

Branham trinitar si unitar
http://mesajul.blogspot.ro/2013/07/branham-trinitar-si-unitar.html

Boli psihice in branhamism:

http://mesajul.blogspot.ro/2015/12/boli-psihice-in-branhamism.html

Afirmatii haotice - botezul de la râul Ohio:
http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/afirmatii-haotice-ale-lui-branham.html

Nici o taina si nici o descoperire in mesajul orei!
http://mesajul.blogspot.ro/2014/05/nici-o-taina-si-nici-o-descoperire-in.html

Minciuni dupa minciuni:
http://mesajul.blogspot.ro/2014/04/minciuni-dupa-minciuni.html

Descoperire sau inselatorie?

http://mesajul.blogspot.ro/2015/04/descoperire-sau-inselatorie.html

Descoperire sau plagiatura?
http://mesajul.blogspot.ro/2014/12/descoperire-sau-plagiatura.html

FALS, FALS, FALS:
http://mesajul.blogspot.ro/2014/12/fals-falsfals.html

Catre liderii de la mesaj:

http://mesajul.blogspot.ro/2015/09/catre-liderii-de-la-mesaj.htmlReferinte biblice impotriva minciunii- Psalmii 119:163 Urăsc şi nu pot suferi minciuna, dar iubesc Legea Ta.


- Proverbele 8:7 Căci gura mea vesteşte adevărul, şi buzele mele urăsc minciuna!


- Ioan 8:44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.- Efeseni 4:25 De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.- 1 Ioan 2:21 V-am scris nu că n-aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr.


- 1 Imparati 22:22 Domnul i-a zis: „Cum?” „Voi ieşi”, a răspuns el, „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor prorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi şi-ţi vei ajunge ţinta; ieşi şi fă aşa!”- 2 Cronici 18 :21 „Voi ieşi”, a răspuns el, „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor prorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi şi vei izbuti; ieşi şi fă aşa.”- Psalmii 5:6 şi pierzi pe cei mincinoşi; Domnul urăşte pe oamenii care varsă sânge şi înşală.- Psalmii 26:4 Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi şi nu merg împreună cu oamenii vicleni.-Psalmii 40:4 Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi!-Psalmii 58:3 Cei răi sunt stricaţi încă din pântecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pântecele mamei lor.-Psalmii 120:2 Doamne, scapă-mi sufletul de buza mincinoasă, de limba înşelătoare!-Psalmii 140:11 Omul cu limba mincinoasă nu se întăreşte pe pământ, şi pe omul asupritor, nenorocirea îl paşte şi-l duce la pierzare.-Psalmii 144:8 a căror gură spune neadevăruri, şi a căror dreaptă este o dreaptă mincinoasă.

-Proverbele 6:17 ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile care varsă sânge nevinovat,

-Proverbele 8:13 Frica de Domnul este urârea răului; trufia şi mândria, purtarea rea şi gura mincinoasă, iată ce urăsc eu.

-Proverbele 10:18 Cine ascunde ura, are buze mincinoase, şi cine răspândeşte bârfele este un nebun.

-Proverbele 12:17 Cine spune adevărul face o mărturisire dreaptă, dar martorul mincinos vorbeşte înşelăciune.

-Proverbele 12:19 Buza care spune adevărul este întărită pe vecie, dar limba mincinoasă nu stă decât o clipă. 

-Proverbele 12:22 Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr Îi sunt plăcuţi.

-Proverbele 13:5 Cel neprihănit urăşte cuvintele mincinoase, dar cel rău se face urât şi se acoperă de ruşine.

-Proverbele 14:5 Un martor credincios nu minte, dar un martor mincinos spune minciuni.

-Proverbele 17:7 Cuvintele alese nu se potrivesc în gura unui nebun; cu cât mai puţin cuvintele mincinoase în gura unui om de viţă aleasă!

-Proverbele 29:12 Când cel ce stăpâneşte dă ascultare cuvintelor mincinoase, toţi slujitorii lui sunt nişte răi.

-Proverbele 30:8 Depărtează de la mine neadevărul şi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie.

-Isaia 30:9 Scrie că: „Poporul acesta este un popor răzvrătit, nişte copii mincinoşi, nişte copii care nu vor să asculte Legea Domnului,

-Isaia 44:25 Eu zădărnicesc semnele prorocilor mincinoşi şi arăt ca înşelători pe ghicitori; fac pe cei înţelepţi să dea înapoi şi le prefac ştiinţa în nebunie.-Isaia 59:13 Am fost vinovaţi şi necredincioşi faţă de Domnul, am părăsit pe Dumnezeul nostru; am vorbit cu apăsare şi răzvrătire, am cugetat şi vorbit cuvinte mincinoase;-Ieremia 14:14 Dar Domnul mi-a răspuns: „Prorocii lor prorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat poruncă şi nu le-am vorbit; ci ei vă prorocesc nişte vedenii mincinoase, prorociri deşarte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor.-Plangerile lui Ieremia 2:14 Prorocii tăi ţi-au prorocit vedenii deşarte şi amăgitoare, nu ţi-au dat pe faţă nelegiuirea, ca să abată astfel robia de la tine, ci ţi-au făcut prorocii mincinoase şi înşelătoare.

-Ezechiel 13:6 Vedeniile lor sunt înşelătoare, şi prorociile lor mincinoase. Ei zic: „Aşa vorbeşte Domnul!”, măcar că Domnul nu i-a trimis; şi fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor.-Ezechiel 13:7 Nu sunt înşelătoare vedeniile pe care le aveţi şi nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiţi? Voi ziceţi: „Aşa vorbeşte Domnul!”, în timp ce Eu n-am vorbit.-Ezechiel 13:9 Mâna Mea va fi împotriva prorocilor ale căror vedenii sunt înşelătoare şi ale căror prorocii sunt mincinoase; ei nu vor rămâne în adunarea poporului Meu, nu vor fi scrişi în cartea casei lui Israel, nici nu vor intra în ţara lui Israel. Şi veţi şti că Eu sunt Domnul Dumnezeu.-Ezechiel 22:28 Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii înşelătoare, prorocii mincinoase. Ei zic: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu!” Şi Domnul nu le-a vorbit!-Zaharia 13:2 În ziua aceea – zice Domnul oştirilor – voi stârpi din ţară numele idolilor, ca nimeni să nu-şi mai aducă aminte de ei; voi scoate, de asemenea, din ţară pe prorocii mincinoşi şi duhul necurat.-Matei 7:15 Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.-Matei 24:11 Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.Matei 24:24 Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.-2 Corinteni 11:13 Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos.- Galateni 2:4 din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi ca să pândească slobozenia pe care o avem în Hristos Isus, cu gând să ne aducă la robie;-1 Timotei 1:10 .....pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strâmb şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase-2 Petru 2:1 În norod s-au ridicat şi proroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică.-1 Ioan 4:1 Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.-Apocalipsa 14:5 Şi în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

-Apocalipsa 21:27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.

-Apocalipsa 22:15 Afară sunt câinii........... închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!

-Apocalipsa 21:8 Dar, cât despre fricoşi..................... şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

Evrei 6:18..."este cu neputinţă ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte."
31 de comentarii:

 1. "Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii." Ioan 8:44b

  Asa este Lica.Astia in adunari vorbesc doar din ale lor.Mai ales acolo unde sunt asa zisele prorocite.Minciuna si manipulare cat cuprinde.Nu ii mustra constiinta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals13 iunie 2017, 07:43

   Nu cred ca ii mustra deoarece si ei se aliniaza inchipuirii, adica imaginatiei imbolnavite de toxicele lor idei, si nu amintirilor, adica faptelor reale.

   Aici la Cluj s-au petrecut multe monstruozitati inclusiv sinucideri dar ei continua sa minta si sa mearga inainte catre distrugere.

   Anul trecut cei de la adunarea unde sunt prorociri au avut lucrare ca Domnul se va arata in mod fizic, trupeste, mijlocul lor pe data de 23 august (sper ca bine am retinut).

   Desigur ca sunt care au venit de departe, si din alte tari, s-au pregatit luni de zile, si cand s-au intalnit in 23 august la ora cutare...țeapă...nu a venit nimeni. De 25 de ani tot ii minte dar niciodata nu se intampla ceva. Decat scuzele amagitoare. Niciodata nu vine.

   Da, sa vezi ce spirit ironic si de batjocura asupra acelor oameni naivi. Prorocia a venit imediat: "Eu Domnul v-am pus la incercare sa vad daca Ma credeti".

   Dati seama...nici unul nu s-a ridicat sa spuna ceva. Sa spuna ca Dumnezeu nu zice azi una, maine alta, poimaine se scoate de ce a zis etc... Branham e acela care o face, nu Dumnezeu. Sunt fricosi. Sunt manipulati de lideri in care zac monstrii.

   (Sa stii ca si Jim Jones a zis prima data catre oameni ca le-a pus ceva in bautura si ca ei vor muri pentru Dumnezeu. Apoi a zis ca a glumit, ca i-a pus la incercare. De fapt stii ce facea el? Ii pregatea psihologic pentru adevaratul masacru care a urmat.)

   Si ei AU CREZUT CE A ZIS LA FINAL (adica au crezut minciuna cu care sa scos prorocul sau prorocita). Is catastrofe. Eu nu m-am putut abtine sa nu rad in hohote. Desi e de plans nu e de ras.

   Au nevoie de MINCIUNA ca sa poata merge inainte. Au nevoie de inchipuiri false. Intreaga loc constructie spirituala si psihologica este bazata pe eroare, minciuna, falsitate, inchipuire.

   Cam tot anul trecut...sau acesta...nu mai sunt sigur, unei femei cu cancer i s-a prorocit sa nu ajunga pe masa medicului ca va muri acolo pe masa, ci sa creada ca Domnul o va vindeca. Ghici ce sa intamplat? A murit. Cred ca faze de genul acesta au cu sutele, iti dai seama daca si eu am auzit. Adica unul pe care nu il intereseaza prostiile lor a auzit, pai gandeste-te ce e acolo.

   Oameni sinceri care cauta spiritualitatea au fost deformati spiritual, mental si uman. Au ajuns sclavii unor emotii, sentimente si ganduri subconstiente proiectate ca si ASA VORBESTE DOMNUL.

   Acesti mincinosi si inselatori sunt urmasii perfecti a lui Branham. Asta e ceea ce ei sunt. Nu isi gasesc misiunea personala, scopul in viata si au nevoie disperata de a proiecta inchipuiri false, amagitoare, bazate si amestecate desigur, cu anumite elemente biblice ca sa para corect.

   Ei complica lucrurile pana la distrugere, pe cand colo iata ce simplu este totul: "Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

   Ștergere
 2. "...ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr." AMIN! Cine are urechi de auzit sa auda!

  RăspundețiȘtergere
 3. Oau, cât de tare a fost asta pentru mine. A fost o revelație dublă. Abia acum am citit ce a scris Lică și este o confirmare exactă la clickul care mi s-a făcut mie în timp ce ascultam o emisiune cam pe timpul când publicase el articolul.

  Va dau acum ce am eu, dintr-o emisiune de pe Facebook, după care voi comenta un pic:

  "Bolile psihice apar datorită rupturii legăturii dintre fizic, psihic, emoțional, mental și SUFLET. Atunci când apar blocaje la toate nivelurile, apar atacurile de panică, apare depresia, apar tot ce înseamnă boli psihice si psihiatrice. Începând de la psihoza maniaco-depresiva, de la paranoia, și continuând cu schizofrenia. Știți ce înseamnă schizofrenia? Schizo înseamnă rupere. Schizofrenia înseamnă: mă rup de cine sunt eu acum și îmi creez o noua față, o nouă fațetă. Este modalitatea creierului de a ne menține în viață."

  https://www.facebook.com/dr.KadarEdith/videos/422199451486544/

  Unii oameni numesc aceasta "SINCRONICITATE". Nu este vorba de "coincidență". Cuvântul "SINCRONICITATE" este forjat de Carl Jung pentru a reda un concept care îi aparține. Este vorba de înlănțuirea a-cauzală a două sau mai multe fenomene psiho-fizice. De obicei, lucrurile acestea se întâmplă mai des când oamenii trec la niveluri superioare de conștientizare, cum este cazul acum la noi ăștia care am "depășit" faza infantilă a "Branhamismului".

  Practic, Lică a scris negru pe alb: "Am mai spus în alt articol, avea nevoie de o altă realitate, de o identitate falsă, pentru a supraviețui într-o lume simplă și frumoasă."

  Si mai jos: "Acesta este rolul închipuirilor lui Branham! Supraviețuirea!"

  Si doamna doctor in emisiunea ei a spus același lucru: "Schizofrenia înseamnă: mă rup de cine sunt eu acum și îmi creez o nouă față, o nouă fațetă. Este modalitatea creierului de a ne menține în viață."

  Deci Branham nu a devenit dereglat psihic deoarece se credea Ilie, Profet, Înger, etc. ci invers. Aceste lucruri ÎNCHIPUITE sunt de fapt rezultatul ruperii legăturii, a dezechilibrului dintre SUFLET si restul planurilor de existență (fizic, mental, emoțional si psihic sau spiritual).

  După cunoștința mea înainte de a asculta emisiunea, OMUL (Sufletul) există pe mai multe planuri (cele enumerate mai sus) iar ceea ce doamna Doctor numește "SUFLET" este partea ascunsă, necunoscută, dar importantă. Este însăși ESENTA, daca vreți "SINELE" pe care îl mai numim si Divin. Nu, acela nu este "Dumnezeu", să nu mă acuzați de blasfemie. Este însă SCÂNTEIA DIVINĂ sau FLACĂRA DIVINĂ pe care oricine din rasa ADAM o are, nu îmi pasa ce zic Branhamiştii sau alții...

  Nici un om nu comunică direct cu Dumnezeu, pentru ca practic este imposibil. Doar SUFLETUL (SCÂNTEIA, SINELE, FLACĂRA, "EU SUNT", IDENTITATEA) comunică "în sus" cu Divinul. Si Același SUFLET comunică şi in "jos", către planurile "umane" (mai joase) care sunt:
  4 - SPIRITUAL (sau PSIHIC, ce ține de lucruri "duhovnicești", spirituale sau para-psihologice),
  3 - RAŢIONAL (sau MENTAL, ceea ce gândim cu mintea),
  2 - EMOŢIONAL (sentimente și stările pe care le simțim) si
  1 - FIZIC (corpul material).

  Va dați seama că acest "SUFLET" este de fapt adevărata IDENTITATE a lui ADAM? Este și "Locomotiva vieții" sau "caii de la căruță", după ei urmând carul cu cele patru roți? SUFLETUL reprezintă de fapt "Cerurile" (pentru că este divin și conectat direct la DIVIN) iar celelalte patru planuri sunt cele "Patru lumi" exterioare despre care se vorbește și în Kabbala, chiar dacă sunt înțelese greșit de către mulți. Nu sunt lumi sau dimensiuni meta-fizice, ci sunt doar planuri diferite de existență.

  ... va urma ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și în Biblie apare acest principiu "1–4". Vă dau doar câteva exemple: În Geneza se zice că "Un râu ieșea din Eden și uda grădina; și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe." Chiar credeți că acolo era vorba despre o lecție de geografie a Mesopotamiei antice? Este un principiu care străbate întreaga Biblie, despre asta s-ar putea scriu multe... Și Omul a fost creat după acest principiu, el are UN CAP și PATRU membre. Palma sa (nu al animalelor inferioare) are UN deget care este mai deosebit decât celelalte PATRU, și daca nu ar fi așa, nu am putea prinde cu mâna, nu am putea acționa. Aceasta înseamnă și CHINTESENŢĂ, vine de la cuvântul CVINTĂ (grup de cinci) din care UNU este esența celor PATRU, pentru că DOMNUL DUMNEZEU E UNA (ECHAD)! Simt că nu mă credeți, deci vă voi da un alt exemplu. Cât din roadele Egiptului au fost strânse de Iosif pentru a putea salva țara și familia sa din Canaan de la moarte? (Geneza 41:34, credeți că este un manual de economie?)

   Deci, aici avem SUFLETUL/SINELE = Caii de la căruță și carul cu cele 4 roți, cele PATRU LUMI sau forme inferioare de conștientizare, care sunt precum cele patru colțuri ale pământului. Vedeți, că totul trebuie înțeles simbolic? Dacă unii vor să tragă concluzia din aceasta că pământul este plat sau în patru colțuri, nu au decât să se facă de râs...

   Așadar, ce se întâmplă atunci când SUFLETUL nu mai este pe PRIMUL LOC în viața noastră? Nu că ar fi vreodată, dar omul nu mai este conștient de asta. El pune pe primul loc una din celelalte forme inferioare de conștientizare. Fie corpul fizic (trăiește doar materialist: "Să mâncăm și să bem..."), fie corpul emoțional (emoțiile și simțirile sunt totul pt. el), fie pe cel rațional/mental (trăiește în amintiri sau închipuiri și scenarii mentale), fie pe cel spiritual/psihic (se crede Jesus, Înger sau vreun personaj religios)...

   Da, oameni buni. Acesta este "profetul" vostru. Un om cu legături rupte sau blocate dintre SUFLETUL (Divin) și planurile de existenta umană. Iar această Schizmă, conform definiției duce la SCHIZIOFRENIE. Înseamnă pierderea legăturii cu PROPRIUL SINE, înseamnă PIERDEREA IDENTITĂŢII PROPRII. Înseamnă DEZORIENTARE, sau să fii "PIERDUT" în sens Biblic. Un ORB care conduce alți ORBI.

   Și pentru că nu poți trăi fără IDENTITATE, fie și una falsă, omul deconectat de SUFLET (SINE, ESENŢĂ, Adevărata identitate) începe și își creează una nouă, virtuală, mincinoasă, cu ajutorul unora din cele patru planuri inferioare ale existenței sale.

   Urmarea... A scos Lică foarte bine în evidență în acest articol: ÎNCHIPUIRI, PRETENŢII! Cunoaștem bine întreaga poveste și toate fațetele falsei identități a lui Branham.

   Trebuie mai întâi să-ți regăsești IDENTITATEA, să te RECONECTEZI cu SUFLETUL, să te ÎMPACI CU DUMNEZEU. Altfel vei rămâne o viață întreagă un dezechilibrat, pe toate planurile. Cum spune și Biblia, vei fi un "Ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol" (GOL = LIPSIT DE INDENTITATE).

   ... va urma ...

   Ștergere
  2. Lică a analizat foarte bine zicând: "Știți de ce a făcut asta? Pentru a nu îi fi atacat universul lui mincinos, care era singurul loc de refugiu mental pentru el."

   Da, IDENTITATEA este totul, și a o menține înseamnă a supraviețui. Dacă o ai pe cea adevărată, într-adevăr trăiești, ești un SUFLET VIU. Îmi vine acum în minte că "Dumnezeu i-a suflat lui ADAM în nări SUFLARE DE VIAŢĂ", care în ebraică se cheamă NESHAMAH. Este acel SUFLET ("AL 5-LEA ELEMENT", PARTEA DIVINĂ) despre care am vorbit mai sus și pe care orice om îl are. Dar când nu mai ești conștient de adevărata ta IDENTITATE și trăiești doar în limitele existențiale inferioare, tu nu trăiești cu adevărat, tu doar SUPRAVIEŢUIEŞTI!...

   Branhamiştii sunt de-asemenea blocați și supraviețuiesc doar în dezechilibru (nu trăiesc de fapt). De aceea le este frică să renunțe la închipuiri și scenarii, și se înverșunează să accepte adevărul, deși văd clar că Branham a mințit și nu au ce să răspundă. Nu Branham e problema, ci identitatea proprie, căci că se tem că și-o pot pierde. Și că lumea lor virtuală, cu care se identifică, ea fiind tot ceea ce cunosc ei, s-ar putea nărui într-o bună zi. Ei nu pot suporta aceasta idee, care de fapt i-ar elibera și care i-ar ajuta să-și regăsească adevărata lor identitate. De aceea au și scris acea carte de povesti intitulată "SUPRANATURALUL", pentru a-și menține acea falsă identitate.

   Săracii, ei nu trăiesc ADEVĂRATA LOR IDENTITATE ci, cum a observat și Lică:

   "Voi trăiți în visul mincinos a lui Branham. Viața voastră este în robia închipuirilor mincinoase ale unui bolnav psihic. Sunteți captivii altor oameni cu psihicul dereglat de ideile lui Branham.

   Voi nu trăiți in planul lui Dumnezeu pentru voi. Voi trăiți ideile lui Branham! Eliberați-va fraților."


   Ștergere
  3. Mesajul este fals14 iunie 2017, 07:16

   Multumesc pentru completarile acestea. Sunt toate peste asteptarile mele. Apreciez mult si evolutia ta.

   Este foarte interesanta explicatia cu sufletul. Este mult mai clar cum o explici tu. Este adevarat ca alegerea atator personaje biblice este semnul de schizofrenie. Schizofrenia dadea energie, cauta flamanda (avand parte de ruperea aceea) altceva, si prin parghia inchipuirii isi crea propria nou identitate falsa. Bine am inteles?

   Eu nu stiam cum sa o pun in cuvinte in mod mai clar, in asa timp scurt de cand am citit faza cu Paul Rader, dar bine ca am reusit sa explicam esenta subiectului.

   Am vrut sa ajut cititorul ca sa inteleaga unul din motivele principale pentru care Branham se contrazice atata de la o zi la alta si sa inteleaga ca ei traiesc in spirala lui Branham, in universul lui imaginar, inexistent.

   Cred ca daca am sapa mai adanc am gasi multe alte lucruri, inchisori spirituale si sufletesti, dar esentialul a fost spus.

   Este extrem de dificil sa explici pe Branham la inceput. Dar dupa ce deschizi usa si stabilesti, pe baza dovezilor, lucrurile, poti cu usurinta sa patrunzi in adancurile mintii lui si sa definesti cat de cat pe intelesul nostru ce vezi acolo. Si plimbandu-te, poti avea parte de multe alte surprize.

   Un lucru bun am sesizat la mine, care ma ajuta foarte mult.
   Am observat ca am reusit sa ma detasez emotional, in foarte mare masura fata de trecut.

   Simt doar nevoia, normala, umana, de a vedea ca oamenii incep sa gandeasca cu propriul creier si ca isi identifica frumusetea vietii lor proprie (desigur cu bune si rele) si ca o traiesc frumos, dupa propriile alegeri, liberi si departe de Alcatrazul spiritual creat de Branham in mintile lor.

   Tu cum esti emotional?

   Ștergere
 4. Lică a dat un exemplu de închipuiri – dorințe, acela cu visul de a fi stat „la picioarele” lui Paul Rader când a compus frumoasa cântare „Crede Numai”. Foarte interesant că Branham se contrazicea de la o zi la alta, pentru că doar cu o zi mai devreme recunoscuse de fapt că nu a fost niciodată la biserică, până la vârsta de 20-25 ani.

  Ca să știm despre ce vorbim: Paul Rader a compus cântarea „Crede Numai” în 1921. Pe atunci, Branham avea doar 12 ani. Și chiar dacă s-ar fi rătăcit de unul singur la vreo evanghelizare a lui Paul Rader, este cu totul de necrezut că acela ar fi compus cântarea chiar acolo în adunare în timp ce Branham „stătea la picioarele lui”... Și, cu siguranță, Paul Rader nu s-a gândit să compună acel imn tocmai pentru slujba lui Branham ce avea să urmeze. Că doar nu a văzut în băiatul de 12 ani pe „Cristos descoperit în trup”...

  Hai să-i lăsăm pe Branhamişti să mușamalizeze, să spună orice, că Branham nu își mai amintea bine data când s-a întâlnit cu Rader, că acela nu a compus cântarea chiar de față cu Branham, ci doar ar fi interpretat-o... Lasă-i să zică ce vor ei, haideți să comentăm un alt exemplu de ÎNCHIPUIRI AMĂGITOARE

  În 1899, un alt dezechilibrat spiritual pe nume John Alexander Dowie se pretindea mai întâi „Mesagerul lui Dumnezeu”, iar în 1901 „Ilie cel care reașază lucrurile”. Sună cunoscut?

  https://en.wikipedia.org/wiki/John_Alexander_Dowie#/media/File:John_Alexander_Dowie_in_his_robes_as_Elijah_the_Restorer.jpg

  Nuuu, nicidecum a fost Branham primul nebun care a pretins aceasta, el fiind doar acela care îi copia pe toți cei mari dinaintea sa...

  Dar, haideți să privim cum și-a clădit Branham mitul închipuit, bazat pe acest presupus „Profet” Dowie:

  „Dr. Alexander Dowie, când el a murit, el a profețit, zicând: 'Se va întâmpla ca după 40 ani de la moartea mea, această cetate va fi ruinată, dar după 40 ani va veni o trezire care va fi mult mai glorioasă decât a fost prima dată'. Și eu am scrierile aici și vă pot citi: 'Dr. Dowie a profețit că după 40 ani de la moartea sa bisericile vor fi restaurate în putere și glorie mai mare decât erau în trecut'” (W.B. "Eu nu am fost neascultător de vedenia cerească" - ZION.IL, 49-0718, E-5).

  Suntem abia în 1949, Branham era un nimeni. Știți unde predica? In orașul ZION din Illinois, oraș întemeiat chiar de acel mare John Alexander Dowie, în a cărei umbră (sau la ale cărui picioare) încerca și Branham să prindă rădăcini, inventând și o "profeție"... Dacă mă uit bine, seamănă mai mult a discurs electoral decât a predică, Branham încercând să găsească priză la cât mai mulţi.

  Mai departe, un an mai târziu:

  „Marele învățător, Dr. Dowie, la moartea sa a profețit că EU VOI VENI ÎN ACEASTĂ CETATE la 40 ani după moartea sa. Neștiind nimic despre aceasta, el a murit într-o zi iar eu m-am născut în următoarea. Și după 40 ani de la acea zi EU AM INTRAT ÎN CETATE neștiind nimic despre aceasta.” (W.B. "Speranța noastră este în Dumnezeu" - New York, 50-0929, E-8)

  Aici "ucenicul" merge mai departe, punându-se deja pe sine în mitul pe care îl urzea prin acea presupusă profeție. Dar lucrul cel mai grav este că mai inventează și acea legendă despre nașterea lui, în ziua imediat următoare după moartea lui Dowie. Era în mod evident o minciună ieftină, deoarece Dowie a murit în martie 1907 și Branham spunea că s-a născut în aprilie 1909. Cine dintre oile sale ar fi putut verifica aceasta? Dar pentru Branham nu conta, deoarece el deja își închipuia „Duhul lui Ilie” căzând înapoi peste el, „ucenicul Elisei”... Cu toate că la vremea aceea era încă un Nobody (adică nimeni), din moment ce mai pupa poala lui Dowie (că așa umbla acela, cu poale preoțești, dați click pe poza de mai sus să vedeți), Branahm se vedea intrând triumfător în cetatea lui Alexander Dowie, de parcă era Isus în duminica floriilor...

  ... va urma ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Haideți să vedem acum cât frumos dă Branham cu Dowie de pământ, după ce cu ajutorul lui s-a înălțat la rangul și pe tronul acestuia de „Ilie” și chiar deasupra:

   „O, au fost sute de Ilie venind sus în aceste zile din urmă: Alexander Dowie și mulți în lume zicând că ei erau Ilie, că ei erau Ilie al zilei. Ilie va merge înapoi la biserica originală Penticostală și va aduce același mesaj la oameni cu semnele lui Mesia. Biblia spune aceasta." (W.B. "Mesia" - Shreveport.LA, 61-0117, E-51)

   Da, clar, Branham se identifică cu mișcarea Penticostală, din a cărei ideologie s-a desprins doctrina sectei.

   „John Alexander Dowie este îngropat acolo, învelit într-o robă; el a spus că era Ilie. Și noi am avut toate felurile de lucruri ca acelea. Ce este aceasta? Este doar ca să ia la o parte Adevărul care trebuia să fie prezentat. Vedeți?” (W.B. "Pecetea a patra", 63-0321, 293-3)

   Cât de mârșav, cât de ticălos poate fi creatura acesta? După ce l-a pupat în c... în sus și în jos pe „Dr. Dowie”, pe „Marele Învățător”, să-l facă în felul ăsta pe cel care i-a „profețit apariția”, pe acela al cărui „duh” l-a primit imediat după moartea sa? Branham era un nimeni în 1949, în schimb Dowie, că era în toate mințile sau nu, el întemeiase un oraș în America, pe când Branham cu ce putea să se laude? Vă dați seama? Bine, nu cred că era nici el cu totul întreg la minte, din moment ce i-a pus orașului său numele „ZION” (adică „Sion”, în SUA), mă gândesc că avea o oarecare dereglare spirituală... Dar Branham ce moștenire a lăsat în urmă, în afară de acel imperiu de multe sute de milioane, de care se bucură acum familia sa și slugile lor?

   Întreb acum pe toți Branhamiştii care citesc acest articol și aceste exemple. Și aș vrea să răspundă sincer:

   - Ați știut toate aceste lucruri?
   - Ați știut că John Dowie se considera „Profetul” si „Ilie” încă din anul 1901?
   - Ați știut că Dowie a murit în martie 1907?
   - A spus Branham că s-a născut în 1909?
   - Cum se face atunci, că din martie 1907 până în aprilie 1909 a trecut numai „o zi”?
   - A fost Branham sincer în acest caz?
   - Ați știut că Branham s-a folosit de renumele lui „Dr. Dowie”, de „Marele Învățător” pentru a crea un mit, o legendă în jurul persoanei și a se pune pe sine într-o poziție mai înaltă?
   - Vi se pare corectă o asemenea atitudine?

   Nu trebuie să îmi răspundeți mie. Așezați-vă în fața oglinzii și răspundeți în fața propriei voastre conștiințe.

   Ștergere
  2. Branham se indentifica chiar cu zilele apostolilor,cand afirma ca la botezul de la raul Ohio au fost 500 ,1000 sau mii de oameni. Intocmai ca la botezul in apa de Rusalii,cand Petru a botezat 3000 de oameni. :)

   "" - Ați știut că Branham s-a folosit de renumele lui „Dr. Dowie”, de „Marele Învățător” pentru a crea un mit, o legendă în jurul persoanei și a se pune pe sine într-o poziție mai înaltă? "'

   Intotdeauna cand am fost in ceea ce se spune a fi mesajul orei,m-am intrebat de unde lui Branham ia venit ideea asta cu "" Ilie care restituie toate lucrurile"". Si datorita faptului ca nu gaseam vreo explicatie,incepeam sa ma minunez cum de unui om ia venit aceasta idee cu Ilie,bineinteles in favoarea lui Branham.

   Dar acum am vazut mai clar de unde ia venit si ideea asta lui Branham,ca si multe alte idei. O ""imprumutase"" si pe aceasta...:) .

   Ștergere
  3. Vorba unor realizatori de emisiune,unde se arata gafele altora: Rusinicaaa.

   Ștergere
  4. Mesajul este fals14 iunie 2017, 17:13

   A plagiat si pe duhul lui Ilie nu doar pe Larkin....rusinicaaaa. Bine ai zis Peter.

   Ștergere
  5. Imi ""place"" de E.Frank cand afirma ca Branham a descoperit toate tainele din Genesa pana in Apocalipsa.Apoi cand este confruntat cu vreo chestiune anume,cum este si cea cu Epocile,o intoarce repede si exclama sus si tare: "" Fratele Branham a preluat Epocile.Chiar el o spune..."". :) .

   E chiar hilara chestia asta,sa nu spun penibila si in bataie de joc la adresa celor ce il asculta...gaseste repede portite de iesire.Bleeeaaahh...:)

   Ștergere
  6. Mesajul este fals18 iunie 2017, 09:54

   Urmasii lui Frank ar trebui sa vada cel mai bine ca Branham a mintit, tocmai din faptul ca ei resping multe invataturi ale lui Branham din cauza ca Frank le-a aratat de ce acelea nu sunt corecte.

   Problema este ca nu poate sa nege si sa spuna ca Branham e profet fals, deoarece atunci ii cade si lui scaunul.

   El spune doar ca Branham a gresit pe ici pe colo...dar atunci ce fel de profet au?

   Unul care greseste ani de zile in invatatura, in Cuvant si in prorocire?Pai duce oamenii in eroare ii minte dar asta nu e o mare problema?

   Pai asta este exact definitia unui profet fals!

   Ștergere
 5. Mesajul este fals14 iunie 2017, 07:37

  Dupa ce stiam ca el statuse la picioarele lui Paul Rader fiind un bun ucenic crestin de mic, si ca a fost martor cand a compus Paul cantarea, cand am citit astalalta, am facut imediat legatura cu celelalte contradictii si mi-a devenit clar dintr-o data.

  "Si el a scris acel faimos cantec "Crede Numai" care a fost apoi si cantecul meu tematic. Eu nu l-am auzit niciodata pana intr-o noapte, si eu nu am stiut ca Paul scrisese acea cantare si odata cand pianistul meu a cantat-o, acesta doar a atins inima mea."

  Mi sa aprins becul atunci. Aici el spune adevarul, nu dincolo. Branham ucenic la picioarele lui Paul Rader este o alta poveste inventata de el. A fost incredibil sa aflu asa ceva dar sa inteleg si de ce. Branham de fapt nu aflase de cantare decat mai tarziu si in cu totul alta situatie. Tu iti dai seama cum ne-a dus de nas acest om?

  La fel ca si cu cifrele de la botezul de la raul Ohio si celelalte lucruri.

  Acest om isi inchipuia lucruri pentru universul lui si le proiecta in lumea normala, isi picta tabloul cum vroia si ne punea sa ne uitam la el si sa intelegem asa cum ne explica el.

  Vroia sa aiba un istoric de genul apostolului Pavel la picioarele lui Gamaliel. Si-a mintit propria lui viata. Un om sanatos, un om spiritual, un slujitor al Evangheliei, nu poate face asa ceva. Un om rupt de ele insusi, de realitate, un om bolnav psihic da face asa ceva.

  La el nu exista gresala, nu exista corectare, deoarece totul este perfect.

  Nu poti ajuta pe un asemenea om legat in aceste groaznice lanturi.

  Observi boala/demonul/schizofrenia de acest gen si la urmasii mesajului? Eu vad asta la fiecare ca un lanț.

  LA EI NU EXISTA NICI O GRESALA. TOTUL ESTE PERFECT. MESAJUL E PERFECT. PROFETUL E PERFECT. CUVANTUL E PERFECT. ROBUL ESTE PERFECT. Asta este o setare pe orbire totala.

  Branhimizare si robotizare.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mesajul este fals14 iunie 2017, 17:12

  Am inteles mai mult de ce a criticat pe alti vindecatori care aveau succes, unii mai mare decat el.

  In plus a criticat pe cei care tineau post. Asta a fost o imensa prostie din partea lui. De aceea postul este TOTAL INEXISTENT LA MESAJ.

  Eu am inceput de acum 3 ani sa tin post cu apa, dar de doi ani la un nivel ceva mai semnificativ si sunt enorm de multe beneficii fizice, psihice, spirituale, mentale si in orice alt palier al vietii. Deci Branham a jefuit Biserica de aceasta practica, plina de binecuvantari extraordinare. Exista atata vindecare, transformare si binecuvantare in postul cu apa incat il recomand tuturor chiar daca nu o faceti ca o practica stric religioasa.

  Aici am scris experienta mea:

  http://viatainmainiletale.ro/repaus-alimentar-total-de-21-de-zile/

  Mai critica si pe cei care scoteau ulei din maini si pe frunte, si pe cei carora le apareau "mingi de foc" pe platforma si vindecau oamenii.

  Critica pe toti de frica, de nesiguranta de sine dar mai ales pentru ca daca acele lucruri nu existau in universul sau creat dupa schizofrenia lui (cum Abel bine ne-a invatat), dupa inchipuirea lui asta insemna la el ca este gresit.

  A criticat pe cei care au inceput sa aiba darul discernamantului la un nivel mai mic decat el. A criticat pe alti evanghelisti care promovau healing-ul si aveau succes. Ii vedea ca si competitori nu ca si parteneri in campul de slujire. Ii vedea ca si amenintare la adresa sa.

  Branham a calcat in picioare toate cuvintele biblice care opresc critica, barfa, defaimarea, judecata, condamnarea etc. si care incurajeaza intelepciunea, bunatatea, claritatea, capacitatea de a dovedi un lucru in care crezi si capacitatea de a respecta pe altii pentru diferentele lor.

  De aceea urmasii lui sunt plini de aceste cuvinte, atitudini si mentalitati otravite, fara nici un Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere
 7. daca e fost sarac de unde a avut masina Ford noua la 25 de ani si era imbracat la papilon si costume scumpe?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună întrebare, să ne răspundă Branhamiştii...

   Altă întrebare: Cum a ajuns familia Şarlatanului să conducă o afacere de sute de milioane de dolari / an?

   Asta era de fapt moştenirea lui Branham: Pentru unii, cei la mulţi moarte (distrugere psihică, schizofrenie, o viaţă în închipuiri ireale), iar pentru "cei aleşi", familia sa şi slugile sale, o viaţă de barosani, în vile şi maşini de lux...

   Ștergere
  2. "daca e fost sarac de unde a avut masina Ford noua la 25 de ani si era imbracat la papilon si costume scumpe?"

   Posibil loja nr. 40?

   https://i.ytimg.com/vi/_EEeZi6_BHI/maxresdefault.jpg

   https://www.youtube.com/watch?v=_EEeZi6_BHI

   https://www.indianafreemasons.com/Search/City/Jeffersonville/

   https://bisericasecreta.wordpress.com/2007/09/07/b%E2%80%99nai-b%E2%80%99rith-fiii-legamantului-lumea-si-romania/

   https://www.antena3.ro/externe/masonii-din-b-nai-b-rith-si-au-ales-noul-presedinte-la-bucuresti-49252.html

   Ștergere
  3. Piramida mormantului,defapt ideea celor 2 gay...Si-au pus si bietii de romani o piramida in fata bisericii din Uliuc,dar fara sa-i stie adevarata origine...Ce stupid si caraghios. :)

   Ștergere
  4. "Piramida mormantului,defapt ideea celor 2 gay...Si-au pus si bietii de romani o piramida in fata bisericii din Uliuc,dar fara sa-i stie adevarata origine...Ce stupid si caraghios. :)"

   La ce poate duce lipsa cunostintei...
   Sa te fotografiezi zambind cu diavolul.


   Ștergere
  5. Mesajul este fals24 iunie 2017, 07:06

   Avem atunci un al patrulea Branham care era bogat, imbracat la ultima moda, lux, masina noua Ford, care era o avere atunci. Astazi la aproape 100 de ani de atunci multi nu isi permit o masina noua in America.

   Primul Branham era sarac, amarat, trist ca in casa si in jurul lui erau faradelegi cauzate de alcool si femei si era si sluga in casa la cei nspe frati si surori ai lui intr-o cabana din lemn.

   Al doilea Branham unul religios profund, care a stat la picioarele lui Paul Rader ascultand de mic cantari, invatatura, predici, martor cand Duhul Sfant a venit peste Paul Rader si a compus Crede Numai.

   Al treilea Branham era si religios si nereligios, si bogat si sarac, si a stat la picioarele lui Paul Rader, dar nici nu l-a cunoscut personal niciodata pe acesta, si a stat sa creasca pe fratii lui, ba a fugit la Phoenix Arizona la 17 ani si sa intors dupa cativa ani cand a murit fratele sau in accident. Ba a lucrat la electricitate sa isi intemeiese familia.

   Imi amintesc ca undeva Collins sugerase ca Branham il ajutase pe tatal sau la contrabanda cu alcool si ca de acolo facusera bani multi pentru o perioada scurta de timp. Probabil de aici se leaga si cu asocierea ulterioara cu masoni.

   Branham fusese in adunarea lui Roy Davis, vrajitorul imperial, o perioada de timp. Apoi a pornit pe cont propriu dar se pare ca Branham a fost in conflict personal cu Davis -nu cu masonii- deoarece apoi masonii au fondat Tabernacolul Penticostal a lui Branham avand afisata steaua lor pe tabernacolul devenit ulterior Branham.

   Ștergere
 8. Mult timp pierdut pentru a defaima un om...prea mult timp irosit degeaba...
  Chiar nu va dati seama nici dupa atatia ani ca va pierdeti vremea blamind un om , daca considerati ca este gresit uitatil...daca va grsit cu ceva iertatil !
  Intr-o zi va ve-ti intalni cu CREATORUL , daca va va intreba ce a-ti facut pentru EL , ca sa va recompenseze, ce ve-ti spune , ca a-ti stat pe un blog si l-ati barfit pe unul care il chema William Breanham ?
  Mult timp sa cauti materiale sa le postezi...in loc sa mergeti si sa vestiti evanghelia.
  Menirea noastra ca si crestini nu este sa stam la barfa pe bloguri ci sa cautam suflete si sa le aducem la Cristos , asta va ajuta in ziua cand ne vom intalni cu Creatorul .
  In alta ordine de idei vreti sa scoateti in evidenta pe William Branham ca un om imperfect...
  Moise probabil dupa o ora a uitat ce i-a poruncit Dumnezeu...si a lovit stanca de doua ori...Hm , asa sunt profetii, oameni imperfecti...
  Punem noi sa ridicam piatra sa o aruncam ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals23 iulie 2017, 07:26

   L-am barfit? Tu glumesti da?

   Adica stai asa. Branham minte si insala milioane de oameni, tu si altii nu spuneti nimic de asta, iar daca eu scriu ca am aflat ca acel om este un mincinos si a inselat omenirea, tu ma critici pe mine nu pe el?

   Branham nu a fost un profet imperfect. Asta e altceva. Toti am gresit. Toti au gresit si vor mai gresi. Eu nu m-am legat de niste greseli si pacate personale ale lui Branham.

   El nu a gresit ceva ca om asa ca Moise sau altii. El a mintit. Si alta il face MINCINOS. El a inselat si asta il face inselator.

   Unde tu si altii urmasi ai mesajului ati citit in Biblie ca Domnul va spune sa aparati profetii mincinosi?

   Dragul meu, asta ai invatat tu in Cuvantul lui Dumnezeu? Sa aperi lupii rapitori? Tu stii ce a zis Domnul despre profetii falsi? Poate nu stii. Nu te condamn. Dar daca nu stii, si nu poti, lasa pe altul care stie. Dumnezeu lucreaza in multe feluri nu doar cum tu vrei.

   Domnul a poruncit sa ne pazim de profeti falsi! Ei sunt lupi rapitori care distrug vieti. Asta nu ai citit in Biblia ta?

   Nu te supara te rog. Ai aratat ca nu ai discernamant. Asta nu inseamna ca altul nu are.

   Stii ce ma mir de voi?

   Voi luati ce a zis Branham despre femeie, crestinii din alte culte si ii faceti cu oua si otet, ii criticati si ii vopsiti asa cum Branham v-a invatat. Dar nu cumva ca si altii sa faca asta cu Branham ca voi spuneti ca e barfa si defaimare.

   Asta inseamna lipsa unui sistem de valori in mesajul lui si in viata voastra. Esti lipsit de personalitate. Asta inseamna nedreptate. Inseamna partinire. Inseamna autoinselaciune. Inseamna multe, nu le mai insir pe toate.

   Stii ce e vadit fals la voi? Voi strecurati tantarul si inghititi camila.

   Cu alte cuvinte voi va faceti ca nu vedeti muntele de minciuna ura si distrugere de la mesaj, voi vedeti ca cineva scrie pe un blog despre acel munte de minciuna.

   Chiar la fiecare in parte trebuie sa va spun ca Dumnezeu nu poate sa minta si ca Duhul Sfant este Duhul Adevarului? Bine o spun din nou.

   Dumnezeu nu poate sa minta si Duhul Sfant este Duhul Adevarului.

   Ștergere
  2. Mesajul este fals23 iulie 2017, 08:39

   Nu pot sa nu ma mir din nou!

   Deci tu tocmai ai citit articolul de mai sus, in care ai vazut cat de mult Branham minte, cat de mult spune baliverne, si ca viata lui este bazata pe inchipuire nu adevar, pe fals nu pe realitate, dar tu ai preferat sa ma critici pe mine ca am spus adevarul si nu pe el ca a mintit.

   Asta spune multe despre modul de gandire pe care il aveti. Acest mod de gandire nebiblic, toxic si bolnav este mostenirea lasata de Branham voua, urmasilor lui.

   Ștergere
 9. Dragă frate,
  Am mai postat câteva articole despre W. Branham ca să fiu de folos cititorilor. Mi s-a întâmplat și mie, am fost si eu la o adunare lunara la Cugir, prin 2009, cred, conjunctural cu cineva, apoi la o adunare locală, duminica. Am simțit că ceva nu e ok, plus secretismul lor. În orice caz, m-a prins în cursă, cât de cât, pentru câteva zile, deși vedeam că nu e ok. Dar chestia cu Mesajul - eu îi ziceam Circulara lui Ewald Frank, am depistat că e o treabă abuzivă, nebilică de a-i ține în mâna sa, să-i dirijeze.
  Am postat tot materialul, ca nu cumva să se piardă munca excepțională făcută, o treabă care de regulă nu o poate face decât o echipă foarte competentă și harnică! Deci, felicitări, multumiri. Să sperăm că vor citi branhamiștii și sevor trezi, n-au cum să nu facă asta. Mai marii cultelor ... libere, să se roage pentru branhamiști, să se lepede de Branham și de Ewald Frank și de Satana. Poate îmi scrieți și în privat, pentru o comunicare mai aparte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "" Dar chestia cu Mesajul - eu îi ziceam Circulara lui Ewald Frank, am depistat că e o treabă abuzivă, nebilică de a-i ține în mâna sa, să-i dirijeze. ""

   Din acelasi motiv tot predica despre vocile si experientele pe care le-a auzit si avut.?

   Ștergere
  2. Mesajul este fals7 septembrie 2017, 09:46

   Multumesc George pentru apreciere si interes. Sa speram ca Domnul va da biruinta in vietile lor.
   Sunteti din Cugir si locuiti in America, sau cum?
   Nu gasesc adresa de email ca sa va scriu.

   Ștergere
 10. L-am repostat articolul, cum spuneam, o muncă și o cercetare mai grozavă decât un doctorat luat in 5 ani și care de regulă nu aduce mari contribuții pentru societate și creștinism. Autorul a răspuns documentat pentru orice întrebare pe care am mai putea s-o avem. Părerea mea constructivă, de moment, ar fi, ca mai marii branhamiștilor de la București să-și revadă poziția, să-și vină în fire, să se desprindă din cursa Celui Rău care i-a amăgit să creadă o minciună (mai multe). Să iasă de sub cupola în care s-au aflat, dependenți de Ewald Frank, de Mesaj, de Circularele searbăde ale acestui impostor conjunctural de atâtea decenii și să formeze Adunări locale independente, creștine, biblice, căutând să îndrepte tot ce e de îndreptat (organizare, practicare, CREZ, statut cultic, etc., ghidându-se după Biblie, așteptând și primind îndurarea Domnului (prin pocăință și credință).
  https://armoniamagazineusa.com/2017/09/06/rolul-inchipuirilor-in-viata-lui-branham/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul este fals7 septembrie 2017, 09:49

   Perfect!
   Multumesc pentru repostare. Sa fie de folos oamenilor sinceri cautatori, asta imi doresc.
   Da, am devenit expert in branhamism fara sa vreau :))).
   Multumesc inca o data pentru aprecieri. Toate cele bune.

   Cred ca le voi scrie liderilor de la mesaj o scrisoare de toamna, asa ca sa le fac zilele mai senine. :)

   Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.