duminică, 24 februarie 2013

Cadillacul lui Branham



Am scris pe blogul lui Nelu Dascal despre cadillacul lui Branham si a folosit o tehnica de manipulare ceausista, atacandu-ma personal in loc sa imi raspunda la subiect. Eu nu voi mai comenta pe blogul lui. 

Cand el si altii ma fac in toate felurile DIN CAUZA LUI BRANHAM SI NU MA POT IUBI DIN CAUZA LUI ISUS, arata ca ei sunt pe un drum intunecat. L-au pus pe Branham intre noi si singurul Mantuitor Isus Cristos. Asta ii face anticristi? Probabil.

Cand el si branhamisti spun ca Domnul Isus Cristos nu este suficient intre noi, ci mai trebuie si un profet, atunci iti dai seama ca sunt pierduti.

Se crede pastorul oilor dar vad ca e in pericol sa devina un lup rautacios si manipulator care evitand adevarul despre un subiect, ataca si loveste pe la spate in mod personal. Copiaza pe cea mai joasa speta de oameni si asta nu i se potriveste ca e un om bun in general. 

Asta este mostenirea lor. Discordia, cearta, argumente puerile. Sa te atace personal, fie cu lucruri reale, fie cu minciuni, cand nu mai au argumente biblice la subiectul despre care se discuta. 

Cum de, dragi frati, dupa zeci de ani la Mesaj sunteti mai nepriceputi si mai rautaciosi uneori, decat un om care are un minim de bun simt si educatie dar care habar nu are despre religie? 

Exista un citat interesant care se potriveste în acest context:

"Unii au încercat atât de mult să fie sfinți, încât au uitat să rămână măcar oameni." Goethe

Asta e. Nu ma cert si nu vreau sa incep sa ma otravesc. Treaba lui, e resposabilitatea lui, e decizia lui eu oricum sunt obisnuit cu aceste duhuri ce ataca pe nedrept, fara mila, fara bunatate, fara nici un Dumnezeu, incepand de la Mera Romulus de la adunare din anii '90. 

Am dovedit ca ideile de baza ale mesajului sunt minciuni. Si ce este corect in Mesaj, este furat, plagiat, este preluat de la altii, sub masca REVELATIEI. 

Daca el si altii stiu aceste lucruri si totusi le imparte mai departe ca fiind adevar absolut el si altii devin invatatori mincinosi. 

Asta se aplica la voi toti fratilor, daca stiti deja ca multe lucruri NU SUNT ADEVARATE DAR LE PREDICATI INCA, eu sunt martorul ca v-am spus adevarul din dragoste. 

Daca aveti, Biblia, internet si CD-uri cu Mesajul complet, in 10 minute puteti afla orice sustin eu in acest blog.

Ori dovediți cu Biblia si cu Mesajul si evenimentele ca este adevarat ce sustineti ori taceti. Puteti sa schimbati ce este eroare si minciuna. Nu lasati astea sa va duca mai departe! 

Nu va mai legati de om ca daca va cauta cineva voua bube in cap precis ca va gaseste multe. Dar nu asta conteaza. Ori cautam adevarul ori nu.

Daca Branham nu ar avea pretentiile foarte mari despre sine insusi, despre slujba lui unica, ca el e Ingerul, sau Ilie restauratorul, si alte nume pompoase, atunci gafele sau greselile lui sunt ok, in sensul ca pot fi acceptate, caci toti gresim, toti avem minusuri si erori in anumite perioade ale vietii noastre. Unii mai repede altii mai tarziu. Cine nu are, sa ridice primul piatra sa loveasca!

Deci nu este corect sa ne cautam greselile unul altuia, dar PRETENTIA CUIVA DE A FI URMAT SI CREZUT IN FIECARE LITERA, trebuie verificata. In loialitatea noastra fata de RASCUMPARAREA SCUMPA A LUI ISUS, PRIN SANGELE LUI, noi suntem raspunzatori total de sufletul nostru. Sufletul nostru si al celor pe care ii invatam este in mainile noastre. Sa riscam ca sa nu verificam, inseamna amagire totala.

Cand cineva PRETINDE ASCULTARE ABSOLUTA TREBUIE SA VERIFICAM. SEMNELE SI MINUNILE LUI POT FI CAPCANA, NU CONFIRMAREA SLUJBEI LUI.

Eu de exemplu, cand am inceput sa am probleme, in casnicie, in viata, AM REFUZAT SA FIU PASTOR. AM FOST PROPUS CU 100% de scumpii mei fratii din adunare. DAR MI-AM DAT DEMISIA DIN TOATE ACTIVITATILE DIN BISERICA. Nu avea rost sa par ceea ce nu sunt. M-am retras. Mi-am recunoscut esecurile si am lasat pe altii sa conduca. 

Ce m-a determinat pe mine sa ma indoiesc de mesajul lui Branham? Erorile. Confuziile. Schimbarea permanenta a invataturilor. Lipsa biblica de dovezi asupra pretentiilor sale ca profet Ilie, Fiul Omului, Ingerul, etc. Si erorile legate de norul acela, de profetii neimplinite, de preziceri penibile, copilaresti, de atitudini incorecte fata de oameni, etc. Pe langa zeci de chestii, mai gasesc una care m-a socat. 
Dar tot Mesajul este plin de asa ceva. 

Inainte nu stiam aceste lucruri, deci nu ni se tine cont de vremurile de nestiinta.

DAR ACUM

- STIM CA NU EXISTA ÎN MALEAHI SI MATEI 17 NICI UN ILIE PENTRU NEAMURI. 

- STIM CA DESCOPERIREA FIULUI OMULUI ESTE IN ZIUA RAPIRII NU IN 1963

- STIM CA BRANHAM NU A FOST IN NOR IN 28 FEBRUARIE 1963 

- STIM CA EPOCILE BISERICILOR NU SUNT REVELATIA LUI

- STIM CA IN APOC 10:7 NU EXISTA NICI UN INGER AL 7-LEA 

- STIM CA IN TOATA APOC 10 SUNT DOUA PERSONAJE NU 3 

- STIM CA BOTEZUL FAPTE 2:38 NU ESTE REVELATIA LUI

- STIM CA D-ZEIREA SUPREMA A LUI ISUS NU ESTE REVELATIA LUI

- STIM CA BRANHAM MEREU SI-A SCHIMBAT INVATATURILE SI MEREU A FOST DA SI NU, NU A FOST DA SI AMIN. 

- STIM CA NIMENI NU ARE DREPTUL SA AIBA PRETENTIA DE A FI CREZUT DACA NU SPUNE ADEVARUL

- STIM CA NIMENI NU ARE DREPTUL SA INTERPRETEZE CUVANTUL IN FAVOAREA LUI PERSONAL FACANDU-L SA SE CONTRAZICA SINGUR 

Nu vreau sa imi dati mie dreptate, vreau sa FITI DREPTI CU VOI INSIVA SI FATA DE DUMNEZEU, atunci veti intelege de ce am decis sa ies din miscarea Mesajului si de ce am INTELES ca Dumnezeu are de lucru cu noi sa ne scoata din acest haos. 

Iata un simplu exemplu din mai multe, care adunate, in timp m-au ajutat sa ies de la Mesaj.

Uite ce scrie in cartea Supranatural:

"Cuvintele acestea au stârnit curiozitatea lui Baxter: „Înteleg ca ai refuzat banii si casele, dar Cadillac-ul de ce l-ai refuzat. Esti sofer si ai nevoie de o masina noua." Branham spune:„Nu am nimic împotriva masinilor noi, dar un Cadillac este prea mult. Cum as putea umbla prin Arkansas cu un Cadillac când unele mame sarmane manânca slanina si mamaliga la micul dejun, mâinile le sunt numai rani de la culesul bumbacului, iar când vin la adunare pun în tava pentru donatii un dolar muncit din greu. Sa ma plimb într-un Cadillac, nu, domnule! Nici vorba! Eu vreau sa fiu la fel ca oamenii pentru care ma rog!"

CE FRUMOS, CE EMOTIONANT, CE SMERIT E FR BRANHAM. Nu? 

Marturisesc ca si eu l-am iubit foarte mult citind asa ceva despre el. Chiar am cheltuit multi bani sa-l promovez. Am tiparit, pe langa multe altele, si 10.000 de brosuri cu predica "Acea zi de pe calvar" fara nici o sponsorizare. Am fost fericit ca pot face asa ceva. Dar cand am inceput sa citesc si sa vad si altceva, nu doar ce ni se prezinta si ni se spune sa credem, am inceput sa am indoieli. Fratii ma urasc pentru ca am sesizat aceste lucruri si am inceput sa intreb. Dar nu un Cadillac sau 10 este problema, ci principiile, modul eronat care ni s-a prezentat noua sa credem si sa avem alte impresii, nu cele adevarate.



El primeste cadou Cadillacul pe care a zis ca nu il primeste. Este incorect sa spui una si sa faci alta.
Degeaba ma blestemati pe mine, fratilor, degeaba ma urasti tu frate Dascal si voi toti urmasii lui Branham care ma amenintati. Problema este in curtea voastra. 

Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini i-a dat Cadillacul. De ce el se lauda ca nu primeste asa ceva? Doar sa vedem noi cat este de smerit?

DAR, REPET, NU CADILACUL E O PROBLEMA. EU CRED CA BRANHAM PUTEA MERITA POATE, NU UNU, CI 10 CADILACURI. Zic ca exemplu.

Nu asta e problema mea. 

Ci modul in care el mereu pune problema sa arate ceva si apoi de fapt in spate este cu totul altceva. Opus. Daca Branham zicea ca vrea sa aiba 10 cadilacuri nu era nici o problema. Era decizia lui. Nu aveam treaba cu asta.

- Daca faza asta din cartea Supranatural nu este chiar asa, oare cate alte faze sunt tot asa de neadevarate? Ele apar acolo in carte si ne impresioneaza pana la lacrimi si apoi sa aflam ca nu sunt chiar asa? Cum te simti tu ca un simplu cititor? TRADAT! MINTIT! Cum te simti daca incepi sa intrebi pe unul pe altul in sinceritate despre aceste lucruri contradictorii si ei imediat te crucifica? Te bârfesc, scot tot felul de invenții atât din mesaj cât și personale numai sa te atace.

- La un moment dat ma intreb daca is normali dpdv psihic oamenii care ma jignesc, ma lovesc, ma ameninta, cand le pun simple intrebari de acest gen?

- Ei chiar nu sunt interesati sa afle adevarul ci vor doar sa acopere lucruri neadevarate? Ei le sucesc de la o zi la alta în speranta ca le vor potrivii? Au ajuns in halul asta atat de rau, incat se lupta sa apere minciuna cu orice pret? Nu le mai pasa CE E ADEVARUL ci doar vor sa apere ce li s-a spus ca este adevarul?

- Dragii mei fratii, adevarul nu se potriveste cu eroarea niciodata nu va mai chinuiti sa faceti minciuna sa para adevarata.


- Asa a facut si Branham cu toate invataturile lui. 

Mereu le-a sucit si schimbat si a ruinat vieti, destine, care si-au pus viata in mainile lui ascultandu-l orbeste fie despre viata personala, cariera, casatorie, recasatorie, in aproape toate domeniile i-a amagit pe oameni. 

Sunt sigur ca nu intentionat a facut-o dar asta s-a intamplat. 

A adus atata confuzie incat oamenii il paraseau dar apoi tot el poza in victima si se compara cu Isus cand a fost si El parasit. Ce lipsa de bun simt. Așa sunt și urmașii lui în 95% din cazuri.

- El a zis sa nu facem brad de Craciun, dar el a facut la copii lui. A zis ca masina de spalat haine e de la satana apoi si-a luat si el. A zis ca daca ar avea TV in casa l-ar impusca apoi si-a luat si el. A criticat cinema-ul si el a vazut de cateva ori un film cu Marilyn Monroe si altele, tocmai la cinema. 

I-a zis lui fiul sau Billy-Paul ca nu se poate recasatori cu Loyce, dupa ce s-a despartit (cu forta de catre tatal sau) de prima lui sotie. 

(Nelutule, cum de si-a permis Branham sa desfaca o casnicie doar pentru ca fata aia nu era pocaita? Nu urăste Dumnezeu despărtirea in casatorie? Inseamna ca Branham a facut ceea ce Dumnezeu uraste.)

Acesta s-a casatorit din nou, fara sa il asculte pe tatal sau. Dupa ani de zile Branham predica in anul 1965 cica "marea revelatie" "Casatorie si divort", in care recunoaste ca un barbat se poate recasatori. 

Asta ne arata ca de fapt Billy-Paul fiul lui, a facut bine ca nu l-a ascultat pe profet. 

Deci, un "mucos razvratit" a aratat mai multa inteligenta si maturitate decat "marele profet Ilie". William Branham ne-a spus prin asta, ca nu putem avea incredere in ce ne el spune deoarece mereu le suceste si le schimba.

Lista cu astfel de intamplari este mare, dar daca tineti brosurile lui Branham pe rafturi nu le veti gasi. 

Pune-ti mana si incepeti sa cititi Mesajul si Biblia si studiati evenimentele. Faceti legatura intre evenimente. 

Daca Branham spune ca a fost la vanatoare din 6 la 9 martie 1963 si nu inainte de 6 martie, caci a trebuit sa stea la Houston, Texas, atunci trebuie sa vi se aprinda beculetul, daca pe poza de pe peretii vostri cu norul scrie 28 februarie 1963. 

Apoi daca zice ca a fost la vanatoare si in acel nor la 28 februarie 1963 tot acolo unde a zis ca a fost numai dupa data de 6 martie, voi insiva trebuie sa va intrebati de ce exista aceasta contradictie. 

Te uiti pe CD la anul 1963 si descoperi ca a avut dreptate, cand a zis ca NU A FOST PE MUNTE IN 28 FEBRUARIE, DEOARECE EL PREDICA BINE MERSI IN HOUSTON, TEXAS la 4 martie. Abia dupa aceea el a mers in Arizona. Norul acela, de care oricum nu stia nimic pana nu i-a adus Gene Norman revista "Life", disparuse de mult timp in 28 februarie 1963. In peceti nu vorbeste deloc de nor, nici dupa aceea.

Cercetati, e simplu. Nu trebuie sa va simtiti condamnati si vinovati ca doriti sa aflati lucrurile asa cum au fost in realitate si nu cum ni s-a spus ca sunt. Adevarul nu trebuie sa sperie pe nimeni. Adevarul elibereaza nu vatama. Cum de am ajuns atata de rau incat ne e teama sa cautam adevarul? 

Dati un telefon la cineva care citeste mai mult, studiati CD-urile cu Mesajul in original, intrebati pe cineva care stie engleza, sa fiti voi insiva lamuriti. Studiati, cercetati cu toata adunarea aceste subiecte.

Rugati pe Domnul Isus sa va descopere ce anume este fals si ce anume este adevar. Nu ascultati la sperietorile de ciori, care nu doresc sa aflati adevarul asa cum a fost in realitate ci vor sa credeti minciunile lor. Manipularea prin amenintare, intimidare, infricare sunt instrumentele celui rau pe care ei le folosesc pentru a va tine legati in miscarea lor.

Dumnezeu doreste sa cercetati, sa cautati, sa va feriti de orice rau.

Daca vine cineva si va spune ca Dumnezeu a descoperit lui Branham Cele 7 epoci si botezul biblic, si alte invataturi, trebuie sa verificati daca este asa, din mai multe unghiuri si apoi voi insiva prin adevar si propria voastra constiinta sa ganditi, sa analizati si sa decideti. 

Va este teama sa testati pe autoproclamatul inger al 7-lea, Branham ? Nu va fie teama sa va puneti intrebari voua insiva vis a vis de aceste subiecte. 

Dumnezeu iti da libertatea si dreptul sa iti pui intrebari. Stiu ca Branham si urmasii lui ne-au infricat si ne-au ucis personalitatea si demnitatea ca sa urmam orbeste Mesajul si sa ne fie groaza sa ne gandim macar ca sunt lucruri care pot fi testate si incercate din Mesaj. 

Ei au bagat frica in noi ca sa ne simtim vinovati si sa credem ca nu avem voie sa punem la test mesajul sau pe oricine, fie acesta chiar si un inger. 

Daca simti frica, ura si repulsie cand citesti aceste cuvinte arata ca esti dependent de o ideologie lipsita de adevar, de iubire si de bunatate. Dar poti fi eliberat. 

Daca ar fi fost totul asa cum s-a pretins ar fi rezistat le testele pe care i le-am dat de cativa ani incoace. Precis ca nici la voi nu va rezista daca veti fi credinciosi Bibliei si veti privi cu seriozitate si respect evenimentele din istorie, asa cum au fost ele. 

Daca nu o faceti, nu sunteti credinciosi Celui care va cere asta. Domnul va cere nu eu. Uitati de mine definitiv. Sunt cel mai slab si mai pacatos dintre voi. Dar sunt foarte sigur pe ce am studiat in ultimii 5 ani. 

Pe adevarul faptic, nu pe imaginatia mistica, despre adevar. Fiti linistiti, William Branham va "sustine" de fiecare data cand se contrazice si suceste evenimentele si invataturile sale.

De ex. daca eu va intreb: "Cat timp a ramas pentru Israel? 3 ani jumate sau 7 ani?" Voi puteti din Mesaj sa spuneti ambele variante. 

La fel cu restul invataturilor. 

Astfel vedem ca ceea ce numeam noi ABSOLUT, este de fapt o incurcatura fara seaman. Mesajul nu este "DA SI AMIN" el este " și da și nu."

Eu m-am convins ca slujba lui Branham a esuat cand el a dorit sa fie mai mult decat Domnul l-a chemat sa fie, adica se roage pentru bolnavi. Imi pare rau.

In final cand am vazut ca peste tot in mesaj este haos, contradictie, ipocrizie, ca rautatea si prostia este ridicata la rang de divin, am ales sa plec pe calea cea buna a simplei Evanghelii a Domnului Isus Cristos.

Acum stiti si voi. Va rog cercetati. Acum nu mai aveti scuze. Nu va uitati la mine, ci priviti la Cuvant si la sufletul vostru. 

Daca nu cercetati si nu sunteti obiectivi in cautarea vostra, va numesc IGNORANTI. 

Daca in continuare mai aparati ceea ce deja stiti ca nu este asa, si tot le repetati, va numesc invatatori falsi. 

Daca le faceti pe amandoua atunci va numesc oameni fara suflet si fara minte.

Shalom.

119 comentarii:

  1. Nu imi vine sa cred ce spui aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca spui ca noi toti suntem manipulati, si insinuezi ca suntem prosti fiindca o facem pe degeaba,ba inca mai si dam a zecea parte unora ca si tine ( care spui acuma ca esti om de incredere, care sa dai lectii pe blog despre felul in care sa foloseasca biserica finantele ) ma faci sa ma gandesc la faptul ca tu ai fost baiat istet si te-ai lasat "manipulat si platit "ca sa raspandesti minciuni. Vai si amar de POCAINTA ta ! Si mai ai si tupeul sa spui LA PLURAL Domnul sa NE ierte .Roaga-te pentru tine insuti, care ai crezut ca darurile lui Dumnezeu se capata prin luare de bani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fratele Lica se stie bine ca ai fost mereu pentru frati sa ajuti dar tu cu ce esti mai bun acum daca arunci cu aceeasi rautate si mizerie inapoi pe el?

      Ștergere
    2. Daca ai facut lucrurile astea bune nu trebuie sa te lauzi acum fratele lica.

      Ștergere
  3. Dintre miile de frati si surori din lume pe care i-am intalnit vreodata , nimeni, in afara de tine nu au avut o astfel de marturie , "Stiu ca Branham si urmasii lui ne-au infricat si ne-au ucis personalitatea si demnitatea ca sa urmam orbeste Mesajul si sa ne fie groaza sa ne gandim macar ca sunt lucruri care pot fi testate si incercate din Mesaj. " UCIS PERSONALITATEA ! SI DEMNITATEA ! SA NE GANDIM CU GROAZA !
    Asta-i marturia ta PERSONALA ! Toti ceilalti vorbesc de vindecare, de o nastere spirituala, de o cunoastere mai apropiata de suflet a Bibliei, care este Isus Hristos , Cuvantul exprimat in forma scrisa, dupa ce a fost VORBIT prin PERSOANA lui Dumnezeu, la singular ( de aceea citim : " FERICE (nu vai )de cine citeste si de cine asculta cuvintele profetiei scrise in Carte si pazesc lucrurile scrise in ea ")
    Spui ca sa facem ca tine, "sa punem la test mesajul ", ca sa ne umplem si noi de groaza ta ? ca altfel suntem necredinciosi celui ce ne cere asta ? Dar tu, TU cat spui ca a mai ramas pentru Israel ? Iti pare rau ca Branham " nu s-a multumit = nu a ramas la rugaciunea pentru bolnavi " ca ti-ar fi ramas tie sarcina sa ne dai invatatura peste invatatura....putin aici, putin acolo, ca sa cadem pe spate," cum se intampla cu aceia care fregventeaza pe carismatici, noii tai prieteni si ADMIRATI -- ca ai fi fost in stare sa-l aduci acum cativa ani pe beny hinn la cluj, pe banii fratilor saraci, nestiind ca el nu-si misca fundul decat pentru sume de milioane de lire ,el merge sa ia bani, nu sa dea, si obiceiu ala-l iubesti tu -
    Te-ai convins ca slujba lui Branham a esuat , ei,nu mai spune MINCIUNI , tu ai esuat singur fiindca te-ai apropiat de o lucrare a lui Dumnezeu cu ganduri NECURATE si nici prin gand nu ti-a trecut ca numai prin SFINTIRE = CURATIRE , prin "marturia unui cuget curat" se pot capata Darurile Duhului Sfant
    http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2013/02/26/o-biserica-primind-mesajul-orei/

    RăspundețiȘtergere
  4. nu este nici un fals in Mesaj, insa oamenii care nu inteleg Biblia zic la fel ca este plina de contradictii Nu-i nimic neobijnuit si nici de mirare ca oameni carora nu le-a fost dat sa cunoasca " au schimbat in minciuna " ceea ce Duhul Sfant ne-a dat noua si lor, nu . Fiului nascut prin fagaduinta divina Avraam i-a dat tot ce avea, dupa ce L-A OMORAT si l-a primit inapoi INVIAT prin credinta in Dumnezeul nevazut caruia i-a auzit doar GLASUL si n-a trait suficient ca sa vada implinita toata fagaduinta Lui .Insa fiului nascut prin fire - sex natural - i-a dat doar o caruta de daruri si binecuvantare, numa ca iubita lui sa nu-l mai vada pe langa casa . Ai putea sa spui ca Dumnezeu este nedrept, cum spun multi oameni . poti sa spui ca Fratele Branham este nime-n drum , privit prin prisma ochilor tai , dar pentru mine si pentru altii, care nu-l cunoastem asa cum il cunoaste lumea, prin pozele prezentate precum ale papei in videourile de scandal - ca asta-i acum distractia lumii - ci noi il cunostem cu inima, ca si Rebeca pe ELEAZAR , care a petit-o pentru STAPANUL LUI - desi nu-i era stapan, ci mai degraba prieten adevarat de suferinta .

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu Branham a spus ceva ci Duhul a vorbit Bisericii Lui. Mesajul merge inaintea celei de-a doua Lui veniri, nu Branham. Si impotriva lui Moise s-au ridicat Core, Datan si Abiram si stiti foarte bine ce s-a intamplat cu ei. Va place sau nu va place, William Branham a fost profetul lui Dumnezeu pentru acest timp si Domnul va dovedi in curand ca cei care stau neclintiti in ceea ce a vorbit DOMNUL fac parte din mireasa Lui. Branham nu a obligat pe nimeni sa creada ceea ce spune el si intotdeauna a spus ca Domnul ii este martor in ceea ce sustine. Fiecare este liber sa urmeze ceea ce vrea. Dumnezeu a dat omului libera alegere. Nu mai aruncati cu noroi in cei care cred Mesajul! Fiti intelepti! Fapte 5.38. "Si acum eu va spun: "Nu mai necajiti pe oamenii acestia, si lasati-i in pace! Daca incercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
    39. dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu." Domnul sa va lumineze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sal de la mesaju am aflat despre botezu in numele DOMNULI ISUS HRISTOS ESTE GREIT CE A INVATA WMB SI EL A FOST CORECTAT IN MULTE DE DOMNUL SI TU NU POTI VEDEA CA OMUL GRESTE DAR CE NA INVATAT DOMNUL PRIN EL ESTE SCRIS?SAU NE INVATAT GRESIT CU VERSTE BIBLICE? ARTAND SA NE INTOARCEM LA SCRIPTURA SI NU NE LEGAM DE NIMENI CU CE A GRESIT CA TOTI GRSIM DAR BIBLIA NU GRESTE.UITATE CA EL A STAT TOT TIMPU CU BIBLIA SI UNELE LUCRURI CARE LEA PREZIS NU A DAT O DATA SI TREBUIE SA ASTPTAM INPLINIREA LUCRURILOR CATE NEA INVATA DIN SCRIPUTURA LA ASTA TREBUIE SA NE UITAM CE CE VAD LA TINE CA MAI MULT TE CERTI DECAT SA ZICI ADEVARURILE CARE SCRIE IN BIBLIE DESPRE BOTEZ,DUMNEZEIRE,SI ALTE MULTE LUCRURI SI NIMENI NU TIA BAGAT CU FORTA PE GAT SA CREZI AI TOT DREPTU SA COMENTEZI PARE RAU CA AI INTRA IN JOC DE CEARTA MIA SCHIBAT PAREREA DE TINE SI DE ALTI NOI TREBUIE SA VEDEM CE VREA DOMNUL ISUS DE LA NOI SI ESTE UN VERSET CARE ZICE PRIN LUMINA TA VEDEM LUMINA ASTA TREBUIE SA DEA DE GADIT?FERICE DE CEL CE DA NU DE CEL CE PRIMESTE CA BINECUVANTARE SE HODINESTE PESTE CEL CE DA. OPACAINAT ADEVARTA NE VAT SCRIPTURA SI WMB A ZIS NUMAI CAND SA STATI UNDE ATI GRESIT NU PE ALTE PARTI TREBUEI SA MERGETI ACOLO SA VA CERTI IERTARE FAT DE TOTI CARE ATI GRESIT

      Ștergere
  6. "Eu de exemplu, cand am inceput sa am probleme, in casnicie, in viata, AM REFUZAT SA FIU PASTOR. AM FOST PROPUS CU 100% de scumpii mei fratii din adunare. DAR MI-AM DAT DEMISIA DIN TOATE ACTIVITATILE DIN BISERICA. Nu avea rost sa par ceea ce nu sunt. M-am retras. Mi-am recunoscut esecurile si am lasat pe altii sa conduca. "

    Mai mare MINCINOS decat acela care a facut aceasta afirmatie , nu am intalnit in 55 de ani de cand umblu pe pamant . Semneaza : un branhamist convins , nu parat de altii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fatarnicie anonimule. Bun exemplu cu cadilacul fratele lica. Tie tiar fi dat in cap de erai tu ala cu cadilacurile.

      Ștergere
    2. http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2013/03/03/hristosii-contemporani/
      Ar trebui sa tii cont de ce spune omul ala ,ca nu degeaba te pune el la colt !
      Da tu esti cam fara obraz , ca de oameni nu tii rusine si de Dumnezeu vad bine ca nu te temi ,vedea-voi eu ce ti-i face cad vei da fata cu MAMA PADURII . Semneaza Copilul de gradinita

      Ștergere
    3. Fratele Lica eu te inteleg stiu ca ai dreptate in multe lucruri. Familia mea te iubeste noi te-am apreciat stim ca ai facut bine la frati si material si duhovnicestedar spune-ne de fapt ce vrei. Vrei sa nu mai credem Mesajul numai pentru ca fratele Branham a avut cateva greseli. Ceva nu se leaga. Ai vrea sa aruncam tot la gunoi si daca este e ceva dovedit bun?

      Ștergere
    4. Anonimule si-a dat sau nu demisia si a refuzat fratele Lica postul de pastor sau nu? Eu stiu adevarul de la fratele Duma Ioan dar vreau sa vad pana unde mergi? Deci astept raspunsul tau.

      Ștergere
    5. In cei 55 de ani ai tai nu ai vazut un mincinos mai mare decat tine, asta ai vrut sa spui de fapt. Te ai aratat mincinos si rautacios dar ti-a placut sa acuzi pe altul. Ce urat iti sta la 55 de ani sa faci asa ceva.

      Ștergere
    6. si se lauda ca e si branhamist pe deasupra...vai si amar :)))

      Ștergere
    7. Annonimule, acuzatorul mincinos la 55 de ani de care spui tu, este acel tip de branhamist made in cluj din prima adunare care a fost infiintata de fr Mera.

      - Ei sub anonimat isi permit fara rusine sa murdareasca, sa acuze, sa atace iar cand le dai raspunsul ADEVARAT, se retrag, niciodata neavand de gand un simplu "am gresit" sa spuna.

      - Ei cred fals, ca daca recunosti ca ai gresit e o dovada ca nu ai DUhul Sfant. Aceasta invataturafalsa ii face sa devina de o mandrie luciferiana din care nu vor iesi niciodata deoarece ei cred ca daca ar arata smerenie, umilinta, ar arata ca au fost gresiti

      - In realitate mandria si incapatanarea este diabolica si a recunoaste ca ai gresit, a te smeri, a-ti vedea limitele, este de la Duhul Sfant.

      Domnul sa ajute pe toti sa iasa din aceasta inchisoare spirituala numita mesajul orei.

      Ștergere
  7. Am recitit ce ai scris si am realizat mai bine faptul ca mi te-ai adresat in mod direct , spunand , printre altele, ca nu ti-am raspuns la nici una din subiectele prin care dovedesti falsitatea fratelui Branham, in purtare si invatatura .
    Ma simt obligat sa-ti raspund iarasi, nu cu RAUTATE, cum apreciezi, ci cu ce spune Cuvantul Domnului : dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta! (Mat.6:23)
    Ca exemplu, tu ai zis mai sus :Daca ar fi fost totul asa cum s-a pretins ar fi rezistat le testele pe care i le-am dat de cativa ani incoace. Precis ca nici la voi nu va rezista daca veti fi credinciosi Bibliei si veti privi cu seriozitate si respect evenimentele din istorie, asa cum au fost ele.

    Stim cu totii azi cum sunt "evenimentele din istorie " prezentate pe parcursul timpului de catre diversi POLITICIENI NEPOLITICOSI , care sunt si ei "oameni ", asa ca eu nu ma bazez pe ce zic ei, ci mai degraba pe relatarile Bibliei, si daca mi se prezinta vre-o PRETENTIE , pentru mine este valabila daca trece TESTUL Scripturii
    Astfel, tu pretinzi ca lumina si Glasul de la evenimentul botezului in Ohio, prin care fratele Branham a primit insarcinarea, ar fi FICTIUNE .
    Dupa a ta TEORIE, si lumina si Glasul de la BOTEZUL DOMNULUI trebiue considerate la fel , avand in vedere DOAR ce este scris :
    " Eu nu-L cunosteam, dar tocmai pentru aceasta am venit sa botez cu apa: ca El sa fie facut cunoscut lui Israel."
    Ioan a facut urmatoarea marturisire: "Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si oprindu-Se peste El.
    Eu nu-L cunosteam; dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa mi-a zis: "Acela peste care vei vedea Duhul coborandu-Se si oprindu-Se este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant."
    Si eu am vazut lucrul acesta si am marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu."
    Nu s-a mai pastrat nici o alta marturie de atunci, totusi aceasta reletare DUPA MARTURISIREA LUI IOAN este considerata REALA , datorita altor evenimente care au urmat-o si , mai ales datorita PROFETIILOR din Scriptura care s-au implinit LA LITERA .
    Asa e cu insarcinarea primita de fratele Branham : ..." cancerul nu va sta in fata rugaciunii tale " sau " cum a fost trimis Ioan Botezatorul ..." sau " vei primi doua semne , precum Moise ".
    Chiar daca nu a vazut nimeni LUMINA si nu a auzit nimeni GLASUL , evenimentele care au urmat SUNT MARTURIE . Dar, iarasi zic : "daca lumina din ochiul tau este intuneric ..."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta este iarasi o afirmatie nedreapta a ta :" tendinta lui de a compara cu Isus orice din viata lui l-a dus in alte extreme. "
      Eu cred ca Duhul Sfant care l-a calauzit pe Pavel era si in fratele Branham "Caci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati. (Rom.8:29) Singurul mod de comparatie al vietii oricarui crestin trebuie sa fie viata Fiului lui Dumnezeu, FRATELE MAI MARE decat toti.Daca bine am citit, tu insuti sustii ca " toti suntem fii ai lui Dumnezeu ", adica mai multi, insa DUHUL care locuieste in acele trupuri sfintite si botezate cu Duhul Sfant cauzeaza UNICITATEA lui HRISTOS Cine citeste, sa inteleaga !.Hristos nu i-a "menejat " pe farisei, spunandu-le, sincer, cine era tatal lor , pe baza unei dovezi zdrobitoare " "Daca ar fi Dumnezeu Tatal vostru, M-ati iubi si pe Mine, caci Eu am iesit si vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis. (Ioan.8:42)
      Eu il iubesc pe fratele Branham fiindca eu CRED ca el a fost TRIMISUL lui Dumnezeu . Tu insa-i negi orice afirmatie, de aceea intre noi n-are cum sa fie PACE . Tu l-ai incarcat pe acest blog cu toate greselile din lume, eu sustin, precum Aaron mainile intinse ale lui Moise, pana la victoria finala a Cuvantului lui Dumnezeu pe care l-a pronuntat William Branham
      Tu ai spus ca-l pun pe Branham intre noi si Isus si eu nu neg lucrul acesta , doar iti fac de cunoscut motivul biblic :"Ascultati-ma, Iuda si locuitorii Ierusalimului! Incredeti-va in Domnul Dumnezeul vostru, si veti fi intariti; incredeti-va in prorocii Lui, si veti izbuti." (2Cron.20:2)
      "Cine va primeste pe voi Ma primeste pe Mine; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. (Mat.10:40)
      "Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor(Ioan.17:20)
      Eu marturisesc faptul ca niciodata n-am intalnit vre-un predicator care sa-L PREZINTE MAI BINE SI MAI FRUMOS pe DOMNUL ISUS HRISTOS, nici inainte si nici dupa FRATELE BRANHAM
      Toate basmele scornite de cineva pe seama activitatii lui sunt pentru mine ca nisipul aruncat de catre un luptator NECINSTIT in ochii celui care SE LUPTA CU DREPTATE , avand ca arma CUVANTUL DESCOPERIT DE DUMNEZEU .
      Unii insa nu pot accepta in ruptul capului VOIA LUI DUMNEZEU de a Se descoperi numai aceluia caruia vrea EL sa Se descopere si indurarea Lui numai fata de aceia de care El vrea sa se indure

      Ștergere
    2. Tu si nu numai tu, nu puteti accepta ALEGEREA lui Dumneeu in dreptul fratelui Branham , ca TRIMISUL = ingerul la aceasta ultima epoca a Bisericii . Este adevarat ca Multi s-au declarat sau au fost decarati trimisi, insa numai pe Branham l-a DOVEDIT Dumnezeu prin mai multe lucrari supranaturale decat pe oricare altu, de-a lungul Istoriei . Chiar si greselile Lui au demonstrat ca nu omul, ci UNICUL DUMNEZEU isi dovedea PUTEREA LUI prin el .Omul a fost omorat pe drum, dar Cel care l-a folosit pentru aproape trei decenii isi continua lucrarea pana la timpul implinirii numarului deplin al Neamurilor lui Israel, SAMANTA lui Abraham, care SE INTORC la El, din toate popoarele intre care au fost risipiti si cu care s-au amestecat dupa cucerirea Asirienilor. Biblia a continut multe taine, pe care Dumnezeu le-a revelat Bisericii Sale , si prin ultimul profet din poporul Sau ( Branham este si el samanta a lui Abraham , si tu nu stii asta , ca Dumnezeu totdeauna a ales profetii NUMAI din samanta Parintelui credintei , numai din spita de neam a lui Abraham , din care sunt si crestinii din toate epocile ) le-a adunat si le-a prezentat GENERATIEI CARE MARTURISESTE si IUBESTE VENIREA LUI
      Glasurile din viitor pe care le-a auzit si au fost scrise in cartea PECETLUITA de Daniel sunt identice cu Glasurile celor sapte tunete pe care si Ioan le-a marturisit, si ele sunt auzite si intelese ASTAZI cu CLARITATE de aceia care AU O URECHE de auzit Cuvintele Duhului Sfant . Pentru toti ceilalti raman doar GALAGIE ASURZITOARE , a carei inteles ramane ascuns , fiindca ei NU AU CREZUT MARTURIA NOASTRA . (Ioan.3:11)

      Ștergere
    3. Intreb si eu , daca cei 7 ingeri ai biserici din Apocalipsa sunt cei descrisi de Branham ,de ce Irineu a combatut invatatura gnostica printre altele si (samanta sarpelui) Atunci doi trimisi (ingeri)ar fi in contradictie, asta nu e Biblic.

      In Ap 3:7 spune:Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: „Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide:
      8 „Ştiu faptele tale: iată, ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere, şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu.
      Cum adica n-ai "tagaduit Numele meu" cand noi plasam aceasta biserica ca fiind trinitara.
      Adica (tradus)spune fr Branham: aceasta biserica,Filadelfia este trinitara,dar biblia spune ca nu a tagaduit numele lui Isus.

      InAp 3:1 Îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: „Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort.
      2 Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu.
      3 Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te! Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ, şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine.
      Aici ne arata clar Biblia ca pe aceasta biserica o gaseste pe pamant la venirea lui.
      Daca nu veghezi...voi veni ca un hot.
      Dovada:AP 16: 15 „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!”

      Ștergere
    4. Behaitul a zis: "Tu si nu numai tu, nu puteti accepta ALEGEREA lui Dumneeu in dreptul fratelui Branham , ca TRIMISUL = ingerul la aceasta ultima epoca a Bisericii."
      Unde scrie in Biblie ca exista EPOCA A BISERICII? In doctrinele lui larkin copiate de WMB da, dar nu in Sfanta Scriptura.

      Ștergere
    5. Pentru fr Nelu:
      Citez:Asa e cu insarcinarea primita de fratele Branham : ..." cancerul nu va sta in fata rugaciunii tale " sau " cum a fost trimis Ioan Botezatorul ..." sau " vei primi doua semne , precum Moise ".

      O sa incep cu prima parte:
      1- cancerul nu va sta in fata rugaciunii tale.
      Ce se intampla cu oameni care au murit dupa ce Branham i-a declarat vindecati? Sunt marturii vi in acest sens.
      Multi nu au fost niciodata vindecati chiar daca au fost declarati vindecati.

      2- cum a fost trimis Ioan Botezatorul.
      Pentru el avem text in scriptura ,nu si pentru Branham !

      3- Daca ai fi citit bine scriptura stiai ca Moise a avut 3 semne si nu doua cum a zis Branham.
      Exodul 4:1 Moise a răspuns şi a zis: „Iată că n-au să mă creadă, nici n-au să asculte de glasul meu. Ci vor zice: „Nu ţi S-a arătat Domnul!”
      2 Domnul i-a zis: „Ce ai în mână?” El a răspuns: „Un toiag.”
      3 Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ.” El l-a aruncat la pământ, şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Moise fugea de el.
      4 Domnul a zis lui Moise: „Întinde-ţi mâna şi apucă-l de coadă.” El a întins mâna şi l-a apucat; şi şarpele s-a prefăcut iarăşi într-un toiag în mâna lui.
      5 „Iată”, a zis Domnul, „ce vei face ca să creadă că ţi S-a arătat Domnul Dumnezeul părinţilor lor, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.”
      6 Domnul i-a mai zis: „Bagă-ţi mâna în sân.” El şi-a băgat mâna în sân; apoi a scos-o, şi iată că mâna i se acoperise de lepră şi se făcuse albă ca zăpada.
      7 Domnul a zis: „Bagă-ţi din nou mâna în sân.” El şi-a băgat din nou mâna în sân; apoi a scos-o din sân; şi iată că mâna se făcuse iarăşi cum era carnea lui.
      8 „Dacă nu te vor crede”, a zis Domnul, „şi nu vor asculta de glasul celui dintâi semn, vor crede glasul celui de al doilea semn.
      9 Dacă nu vor crede nici aceste două semne şi nu vor asculta de glasul tău, să iei apă din râu şi s-o torni pe pământ; şi apa, pe care o vei lua din râu, se va preface în sânge pe pământ.”

      Ștergere
  8. Completez comentariul de mai sus :
    Evenimentul de pe drumul Damascului, cand apostolul Pavel si-a primit "chemarea" in slujba Domnului, a fost relatat de el intr-o predica ,(Fapte 22 ) la fel cum a vorbit fratele Branham adunarii . Daca pe Branham il consideram fals, am spune oare acelasi lucru despre Pavel ? Putem oare da dreptate criticilor Bibliei, doar fiindca am gasit relatari APARENT CONTRADICTORII, cum sunt acestea : Oamenii care-l insoteau au ramas incremeniti; auzeau in adevar glasul, dar nu vedeau pe nimeni.( Fapte9.7 ) . Cei ce erau cu mine au vazut bine lumina si s-au infricosat; dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea.(fapte 22.9 ) Si in continuare sunt relatate VEDENII si lucruri spirituale departate de intelegerea oamenilor firesti , la fel cum sunt predicile si evenimentele din VIATA PROFETULUI WILLIAM BRANHAM
    Lica draga, tu spui ca ai fost FORTAT sau OBLIGAT prin amenintare ( cum o fi fost asta ) sa crezi lucruri pe care NICIODATA NU LE_AI INTELES . Nu pot intra in pielea ta si nu te pot intelege in acea directie . Domnul sa ma ierte , si tu la fel .
    Eu iti spun, din EXPERIENTA MEA, lucrurile spirituale pe care le traim se pot intelege doar cu al saselea simt . Tu le privesti insa numai cu celelalte 5. Asa ca nota ta de trecere la examen este aceasta : 5 minus


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicidecum, ci nota se mai micsoreaza , fiindca nu ai putut sa intelegi ca te-am facut atent la eroarile din gandirea ta cand ai spus ca in mesaj sunt contradictii si am vrut sa te fac atent la ceea ce sustii fara temei, intocmai ca si aceia care au spus ca acele 2 pasaje din fapte sunt in contradictie .Dar, asa cum ai spus, ca Neamtu ti-a explicat pe romaneste , probabil ca de data asta pe nemteste ar trebui sa-ti deschida cineva mintea inca o data la intelegerea Scripturilor , caci asa este proorocit : Ei bine! Prin niste oameni cu buze balbaitoare si cu vorbirea straina va vorbi poporului acestuia, Domnul. (Isa.28:11)

      Ștergere
    2. Un mesaj pentru "Viata in mainile manjite de sange lui Lica": SA-TI FIE RUSINE,LICA !!!
      Nu este adevarat ceea ce spui de adunarea din Cluj,acolo fratii sunt LIBERI si cu adevarat FERICITI.Domnul lucreaza minunast cu noi si toate lucrarile se implinesc cu DA si AMIN.
      Eu sunt acolo de cand sunt mic si sunt un martor impotriva MINCIUNII TALE.
      Asa ca nu tine.Nu stiu cine te crede...

      Ștergere
  9. Ti-am dat note mari pe vremea cand le meritai, la citire si aritmetica , dar acum, cand s-a trecut la analiza matematica si literara, cand pentru tine numerologia este tabu, iar sensurile ascunse din veacuri ale Cuvantului sunt pretentii false si plagieri , nu pot decat sa te las REPETENT .Treaba ta daca nu vrei sa repeti clasa si ai parasit scoala, dand vina pe profesori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte bine pregatit, dar NU AI INTELES NIMIC si asta e rasplata faptului ca ai iubit mai mult intunericul decat lumina pentru ca faptele tale erau rele . si iubesti mai mult slava oamenilor decat slava lui Dumnezeu, pe aceia care te lauda , decat sa asculti la critica si sa te pocaiesti . Ar fi destul daca Dumnezeu t-ar deschide ochii sa vezi pe ce lume traiesti nu sa cauti numai ce se potriveste cu ceea ce-ti stie mintea ratacita , ca sufletul tau nu mai raspunde la indemnurile Duhului , pentru ca te-ai razvratit impotriva Lui si cauti confirmare doar la contrazicerile tale, in care te bucuri si te simti liber si fericit : Viata in mainile tale , fa deci ce vrei tu cu ea, ca nu-ti mai are NIMENI treaba . Un om destept si simtitor ca tine , cu gandul si cu vorba, foarte greu mai poate fi pus la o LUCRARE BUNA .
      Ce am avut de spus din partea Domnului impotriva ta am spus direct, nu m-am consultat si nu am amestecat pe nici un om, dar tu nu ai vrut sa iei seama si sa te linistesti ci ai ridicat in fata ca OSTATICI mai multe nume, sub marturie mincinoasa , defaimandu-i public , sub masca ta vopsita crestineste .
      Dar , prin indaradnicia ta , ti-ai dat singur foc la valiza , vorba recrutului comunist , si te-ai dovedit singur nevrednic de Imparatia cerurilor , vorba Sfintei Scripturi . De aceea , PACEA LUI DUMNEZEU a fost luata de la tine .
      Dovada este insasi existenta blogurilor tale continutul lor

      Ștergere
    2. Domnule behaitul... cum de in comentarile dvs nu ati ridicat niciodata problema adevarata adica aceea a invataturilor si contradictilor ridicate de dl Lica ci doar ati acuzat si jignit.

      Ștergere
    3. Nimeni in lumea religioasa nu defaimeaza mai mult si mai urat pe altii ca voi branhamisti, dovada e tot ce ai postat mai sus si in alte comentarii. Nimeni nu va intrece in arta jignirilor, acuzatiilor, denigrarilor, invidiei, prostiei si otravii. Daca este adevarat ce sustineti ca REVELATIE DIVINA a lui Branham, de ce nu prezentati dovezi ci defaimati si batjocoriti pe altii iar daca cineva va pomeneste vreun nume de al vostru imediat pozati in victime. Sunteti rataciti in haosul creat de branham si acolitii lui.
      - Minti iarasi. Pacea lui Dumnezeu imi este data prin credinta in Domnul Isus nu in Branham, iarasi vorbesti fals ca de obicei. Ati schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu in aproape toate ideile si invaturile. Voi priviti oamenii si viata prin cu totul altceva si total diferit de Evanghelia vesnica, de invataturile Domnului Isus. Inchipuirea si intunerecul s-a asternut peste voi. Nu mai putti scapa din lanturile falsului, desi nu aveti DOVEZI PENTRU 95% din ce sustineti !
      De aceea ACUM CA STITI ADEVARUL SI TOTUSI STARUITI IN MINCIUNA SI URA SI RAUTATE VOI VETI PIERDE PACEA; IUBIREA SI ORIENTAREA.

      Ștergere
    4. in primul si in oricare alt rand, un om cinstit ( care nu vorbeste minciuni si nici nu-i plac barfele, si povestile de doi bani ) nu se ascunde in tufis ca sa fluiere un offside, ci lasa pe adevaratul ARBITRU sa judece situatia din teren . Astfel, nu este lucru mai urat decat sa te amesteci intr-o disputa fara sa-ti denunti IDENTITATEA .si nu este lucru mai rau decat sa spui ce te taie capul (al tau sau al altuia ) sub masca de ANONIM ( probabil ca te gandesti ca astfel nu vei putea fi adus la bara acuzatilor in caz de clevetire = purtare de povesti de la radio sant , cum sunt acestea pe care le-a initiat tovarasul Lica , pe blogul fantoma , PLAGIERE a MESAJULULUI OREI trimis de Dumnezeu acestei ultime generatii
      Toate acuzatiile pe care eu i le-am prezentat sunt adevarate, nu am defaimat si nu am acuzat pe nimeni altul, nici nu am dat nume si nu am chemat la bara martori, din simplul motiv ca este CINEVA care Judeca cu dreptate si m-am gandit ca poate totusi CONSTIINTA sus numitului nu a adormit somnul de veci .
      Prin faptul ca aproape nici un alt comentator nu se SEMNEAZA CU NUMELE , sunt indreptatit sa cred ca MAJORITATEA ANONIMILOR sunt tot LICA NEMES !
      Este usor sa te strecori intr-o multime si de acolo sa strigi : " Rastigneste-l ", neavand habar daca acuzatul a fost judecat corect sau abuziv . Sa va fie rusine, voua, anonimilor , care umpleti blogul cu comentarii fara noima si fara discernamant !
      In dorinta voastra de a lepada CUVANTUL PROFETIC voi vreti sa obtineti dovezi pe care singuri vi le fabricati mental, nevrand sa acceptati pe acelea pe care vi le-a dat Dumnezeu in Sfanta Scriptura , si aceasta se datoreaza aceluiasi duh pe care l-a infruntat SFANTUL STEFAN : " Oameni tari la cerbice si netaiati imprejur cu inima, voi intotdeauna va impotriviti Duhului Sfant ". Duhul Sfant cere SFINTIRE, cere marturisirea , nu negarea pacatelor , si de aceea EL LE DESCOPERA . Cine nu se poate pocai si intoarce la adevar si dreptate, se dovedeste a fi DRAC IMPIELITAT . Acesta aduce mereu motive de indreptatire si se ascunde dupa OSTATICI ( vezi ce a facut "numitul " , vezi ce a zis " numitul ", dar nu-ti spun ce am zis si ce am facut eu ca sa-i determin actiunea, ca sa-l tin sub control cu propriile mele observatii )

      Ștergere
    5. Stiu ca metota de publicare a comentariilor pe "blogspot " este greoaie si pentru unii este mai usor sa clicuiasca doar pe " anonim ", dar nu ar dovedi acestia ca au simtul respectului personal daca la finalul comentariului ar scrie : Ma semnez sub numele de " ION ( cel picat de pe ) CREANGA " ? (nde exemplu )

      Ștergere
  10. PARE RAU SA CRED CA ZICETI CA BRAHAMISTI URASC DAR NU ESTE ADEVARAT EI AJTA CUMPATE PE ORICINE SI CINE A VENIT NU I DAT AFARA SI DOAR LE PREZENTAT SCRIPTURA NU PE BRANHAM SI FORTE MULT VA LEGATI DE FAPTE LE UNI OM NU DE CE A INVATAT DOMNUL SI LA CORECTAT IN MULT UITATIVA LA MOISE NU AGRESIT UITATIVA LA ILIE IN SCRIPTURA SI VEDETI CA NOI TREBUIE SA FIM ATENIT CAND SANT SUB UNGERE SA URMAM CE A ZIS SI VINE DE LA DOMNUL DAR SA DOVEDIT CA SANT OAMENI GRESIND SI EI DAR ASAT DOVEDEA CA NUMAI DOMNUL ISUS A FOST FARA GRESEALA
    DAR CANDA ERA UNGEREA ERA ASA VORBESTE DOMNU ERA ALCEVA DE ACEA EU NU MAM UITAT LA FAT OMNULUI SI LA CE A VORBIT CAND AFOST SUB UNGEREA DHULI SFANT CUM A VORBIT DE BOTEZ,DUMNEZEIRE SI MULTE ALTEL,DOMNUL ISUS A VINDECAT SA ATRGA ATENTIA LA CE URMA MESAJU LUI DAR CNAD A ZIS MESAJUL CARE LA AVUT A FOST PUS DEOPARTE LA CE FACEI VOI DOVEDETE CA NU AVTI NASTERA DIN NOU CA DUPA ROADE VA CUNOSTE LUME DOMNUL SA NE AJUTE SA AVEM NASTERA DIN NOU CA NUMAI ASA PUTE INTRA IN PARATIA LUI PUTEM ZICE CE VREM CHIAR SA CREDEM DACA NU URMAM FIECARE PASA CARE CERE SCRIPTURA UITATIVA LA TANRU BOGAT A AVUT TOT DAR NU AVEA VIAT VESNICS SI NU LA URAM PE ISUS SI APIERIT AVE NEPRIHANIRE,SFINTIRE SI UNGERE LA NIVELU DUHULUI DAR NU AVEA ACEEA VIATA VESNICA PT CA NU A URMAT PEISUS SI VOI CREDTI CA VETI TOT DAR CUM PUTI DOVEDI?NUMAI DAC ATI URAMT TOT PLANU LUI DUMNEZEU CU SCRIPTURA CE FACTI VOI DOVEDETE CA NU AVTI NIMICA CU DUMNEZEU SI AVETI UN DUH DE CEARTA PESTE VOI LEGADUVA CARE ESTE MAI SFANT SI MAI CURAT ASTEA SANT ROADE?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ungerea Duhului Sfant este dovedit a fi primita mai degraba de analfabeti cu suflet mare decat de Dascali fara portofoliu ,care au curaj sa traga la raspundere pe Omul pe care Dumnezeu l-a legitimat prin faptul ca i-a ascultat rugaciunile si a vindecat trupurile celor care l-au crezut pe el , cel care si-a prezentat INSARCINAREA DIRECTA trimisa printr-un INGER : " daca vei vorbi astfel incat oamenii sa te creada pe tine , cancerul nu va rezista rugaciunii tale "
      Astfel, ma adresez tie, Lica , si Anonimilor care comenteaza : " Ce avantaj am daca te cred pe tine ? Cum dovedesti ca ai un mesaj ANTIMESAJ dat tie de Domnul Dumnezeu ?" Ca eu ......stii bine ca am o mie de dovezi din Biblie si practica de toate zilele ca Mesajul fratelui Branham a venit printr-un INGER AUTENTIC
      Oricine poate urmari pa you tube cum se vede o explozie venita din spatiu si urma pe care o lasa pe cer :http://www.youtube.com/watch?v=hcNPPEfD4OI&list=PLk353zSt3mWGPr7yt90LzyDWluv6J5ztO - Explozia unui meteorit in Rusia , un nor lung si dens de praf si fum . Cum oare isi poate cineva inchipui ca norul despre care fratele Branham zice ca a fost semnul lasat de INGERI la intoarcerea lor in vesnicie , si nimeni de pe timpul acela nu a negat afirmatia lui si nici astazi nu pot dovedi contrariul, ar fi fost facut de explozia unei rachete americane . O racheta explodata in aer, orice incarcatura ar avea, lasa o dara lunga, nu sub forma de fata umana sau alta forma geometrica speciala , cum au , de exemplu , artificiile create nu cu mult timp in urma de mintea umana inteligenta . Cine a scornit povestea cu explozia rachetei necontrolate numai " minte inteligenta " nu are , ca prostia si-o plimba cu " car"-ul american in toata lumea

      Ștergere
    2. vad ca trebuie sa continuam controversa ,fiindca eu consider ca plasezi multe subiecte pe pozitii si moduri GRESITE de prezentare . Se vede ca esti tot timpul cu capul in nor , si de aceea calci tot prin strachini in sfortarile de a umbla cu viata in mainile tale pe un drum ratacit inca de la ultima intersectie , care a fost atunci cand nu ti-ai aplecat genunchii si inima la CRUCE , ci ai trecut arogant pe langa locul de sacrificiu al Mielului Divin, neintelegand chemarea Lui.
      De ce invat eu, vrei sa spui, ( ca tu se pare ca nu ai invatat niciodata ) ca William Branham a PREZENTAT DIN BIBLIE, verset dupa verset, invataturile corecte , asa cum le-au avut apostolii, despre tainele Cuvantului lui Dumnezeu, botezul pentru mantuire, cine este Isus Hristos, cum a venit in lume samanta sarpelui si drumul ei in istorie, cine este Biserica, nevasta Mielului, si tot prin W.Branham Dumnezeu a demonstrat practic generatiilor din vremea sfarsitului MODUL LUI DE LUCRARE cu aceia carora El le-a dat DUHUL SFANT CARE FUSESE FAGADUIT
      Eu spun ca, dupa ce a venit lumina in lume, in ziua Rusaliilor , oamenii au iubit mai mult intunericul si au trait in el peste 1800 de ani.
      Atunci cand Dumnezeu a trimis ingerii Lui pe pamant poporul era deja pe cale ratacita fiindca acceptasera sa schimbe invatatura apostolilor cu invatatura nicolaitilor . Si datorita faptului ca ISRAELUL , acum in numar nelimitat si imprastiat printre toate popoarele lumii , a ramas tot pe pozitia de razvratire pe care o aveau strabunii atunci cand au trecut prin PUSTIETATE (Deut.9:7)
      sub conducerea lui Moise, El a facut cu ei UN NOU LEGAMANT , punand ca zalog SANGELE FIULUI SAU .



      Ștergere
    3. Numai datorita faptului ca EL NU iSI CALCA NICIODATA LEGAMANTUL, " Caci Eu sunt Domnul, Eu nu Ma schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-ati fost nimiciti. (Mal.3:6) ba am si primit alta fagaduinta "Dupa cum ati fost un blestem intre neamuri, casa lui Iuda si casa lui Israel, tot astfel va voi mantui, si veti fi o binecuvantare. Nu va temeti, ci intariti-va mainile!" (Zah.8:13) ( Si in clipa aceasta diavolul arunca blestem peste casa lui Israel pe care Domnul a ales-o dintre Neamuri , ca sa-i poarte Numele si sa fie TRUPUL LUI HRISTOS in vremea de pe urma . Si in clipa aceasta si chiar prin comentariul de mai sus, el a spus ca " asa ceva nu este adevarat "
      Daca spui ca altcineva, mai demult, a primit acele descoperiri, ai dreptate, fiindca la fiecare timp si generatie Dumnezeu S-a prezentat printr-unul sau mai multi TRIMISI la poporul Lui , DAR PENTRU ACEASTA GENERATIE , Dumnezeu a trimis pe W. Branham, nu pe altcineva . . De ce nu este astazi nici o adumare care sa tina la aceste invataturi biblice, sa le traiasca si sa le propovaduiasca pe de-antregul in afara de adunarile care cred ca fratele Branham are Duhul lui Ilie ? Daca e asa ca ALTII au avut originalul, unde s-a pierdut acesta si aceia, de nu l-au pus IN LUMINA CUVANTULUI , pana la primirea slujbei data fratelui Branham? Si de ce TOTI URMASII acelora pe care tu-i prezinti ca " originali" au lasat deoparte acele DESCOPERIRI ?- asa cum esti si tu EXEMPLU CONCLUDENT . Eu zic ca ei niciodata nu au primit astfel de descoperiri , fiindca nu le-au fost date lor !. Au incercat sa le atinga , dar s-au dovedit a fi mai presus de intelegerea lor " O stiinta atat de minunata este mai presus de puterile mele: este prea inalta ca s-o pot prinde. (Ps.139:6)" fiindca au ramas FARA CREDINTA si supusi LEGII firii pamantesti, si au ajuns sa numeasca "greseli imense " lucrurile spirituale pe care mintea lor nu le poate concepe , cu toata prezentarea lor numai in citate biblice.
      Noi spunem ca Branham a primit ABSOLUTUL si L-a prezentat CAT S-A PUTUT MAI BINE , pentru oamenii simpli, care au insa SUFLET MARE si LARG, ca sa-L poata cuprinde
      Unul din aceia cu suflet mic si CAP MARE a zis , referitor la prezentarea unor lucruri duhovnicesti , ca " numai un nebun ar putea sa priveasca in felul acela si sa accepte ce i se prezinta " Am fost de acord cu el, dar gandul m-a dus la Pavel, care si el s-a dovedit a fi " nebun" pentru modul in care a prezentat lumii pe Hristos , ca DOMN, nu ca TREIME .
      Tu zici mereu ca Biblia " nu-l sustine ca Ilie ", eu zic " BA DA , caci NUMAI DUHUL LUI ILIE Il ARATA PE DUMNEZUL UNIC , fiindca numai Duhul Sfant VEDE ASA ,-CLAR - toti ceilalti BETI DE VINUL CURVIEI LOR SPIRITUALE, vad DUBLU si ciar TRIPLU !
      Numai Duhul lui Ilie, care a fost luat de Dumnezeu IN VAZDUH in carul de foc tras de calarimea lui Israel, poate vedea NORUL din Slava pe care VINE HRISTOS ( Dumnezeu a trimis pe pamant UNGEREA Lui, numai pentru Mireasa , ceilalti primesc un alt duh, care iese prin FUMUL DE LA VATICAN si prin fumul de rachete pamantesti explodate necontrolat pe blogul tau )
      VA CONTINUA, cu voia dumneavoastra ...

      Ștergere
    4. Pentru fr Nelu:
      Citez" Ungerea Duhului Sfant este dovedit a fi primita mai degraba de analfabeti cu suflet mare decat de Dascali fara portofoliu ,care au curaj sa traga la raspundere pe Omul pe care Dumnezeu l-a legitimat prin faptul ca i-a ascultat rugaciunile si a vindecat trupurile celor care l-au crezut pe el , cel care si-a prezentat INSARCINAREA DIRECTA trimisa printr-un INGER : " daca vei vorbi astfel incat oamenii sa te creada pe tine , cancerul nu va rezista rugaciunii tale "
      Astfel, ma adresez tie, Lica , si Anonimilor care comenteaza : " Ce avantaj am daca te cred pe tine ? Cum dovedesti ca ai un mesaj ANTIMESAJ dat tie de Domnul Dumnezeu ?" Ca eu ......stii bine ca am o mie de dovezi din Biblie si practica de toate zilele ca Mesajul fratelui Branham a venit printr-un INGER AUTENTIC "
      Daca ingerul a fost autentic ,acel inger nu poate gresii pentru ca vine din cer !
      -Crezi ? Dacă tu poți crede , toate lucrurile sunt posibile . Ești din afara orasului deasemenea , dar crezi? Ți-e frică , nu-i așa . Sunteți pe punctul de a naste , iar motivul pentru care ți-e frică , ai o ruptură , și ți-e frică de acest copil , dacă va fi bine sau nu. Numai dacă nu va veti îndoi , doamna Hoffman - Huffler , atunci poti să crezi - vindecat . Crezi tu? De unde știu numele tău și știi cine ești ? Îți vine să crezi cu toată inima ta ? În regulă , d-na Huffler , poti sa te duci acasă și vei naște copilul în pace .
      Iehova - Jireh , 06 ianuarie 1957 ( bandă # 57-0106 )

      Dacă Dumnezeu imi va revela – despre ceea ce va rugati , o vei primi ? Tu faci rugăciune pentru fiul tău . Și fiul tău are o probleme cu inima . Și are o umbră neagră peste el , pentru moarte . Nu , eu cer scuze , doamnă . El este un păcătos . Umbra întunecată , te rogi pentru mântuirea sufletului său . Asta e ceea ce că umbra întunecată este . Ridică mâna dacă e adevărat .
      Hristos în fața ușii , 30 martie 1958 ( bandă # 58 - 0330E )

      Există un om în picioare în fața mea , el a avut o operație de hemoroizi , nu a făcut nici un bine . Mr- Day , Îmi cer scuze , Mr Short , se ridice în picioare și sa primeasca vindecarea .
      Lui Avraam
      Grace Covenant , 17 martie 1961 ( bandă # 61-0317 )

      Suntem străini , nu -i așa? Pune mâna pe acea femeie din spatele tău , spune- i McAlister . Ea nu ma cunoaste. . McAllen , mai degrabă .
      Crede numai , 27 aprilie 1961 ( bandă # 61-0427 )

      Ești aproape de Bedford , Springville , ceva de genul . Asta este la , Springville . Mr Burton ... nu ... Îmi cer scuze , nu am vrut să spun . Dna Parker , acesta e numele tău , nu-i așa ?
      El care este în voi , 10 noiembrie 1963 ( bandă # 63 - 1110E )

      Acum , când El [ Iisus ] vine la Simon , El ia spus cine era el . Tu crezi ca "Dumnezeu" poate să-mi spui cum te cheamă ? Te-ar face să crezi mai mult ? Tu a-i fi ? Mrs Strong ... [ Sora spune: " Stout " - Ed . ] Stout , crezi ? Du-te și crede că și tu ... Totul s-a terminat.
      O mărturie de la Marea , 07 martie 1964 ( bandă # 64-0307 )

      Dl. Branham a spus că darul lui de discernământ a fost , de fapt, Duhul Sfânt care vorbește prin buzele lui .Mai sus vedem ca spune ca Dumnezeu ii spune . Din moment ce Dumnezeu nu face greșeli ce putem spune despre asta? Nu vom găsi exemple de acest tip de eroare făcută de către apostoli și profeți ai Bibliei . Ei nu au avut un discernământ fals , care trebuie corectat.
      Cel putin nu in Biblia mea.

      Ștergere
  11. Domnule Lica. Tot ce pot sa spun, este ca slujba pe care o faci este foarte necesara. Tu defapt culegi neghina. Credema ca o faci foarte bine, si iti spun sincer ca nu afectezi graul deloc... Iata implinita si aceasta scriptura din Matei 13. Este vremea sfarsitului, este vremea secerisului si trebuie sa fie separarea. Asa cum Dumnezeu are nevoie de slujitori pe pamant , la fel are nevoie si deavolul... Spor la cules ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cerut dovezi, adevar, paine spirituala, nu bolovani. Nu aveti dovezile care vi le cer, si atunci etichetati negativ.

      - Nu te supara dar nu este deloc duhovniceasca aceasta metoda a voastra. Nu este nici umana, nici sociabila, nici de bun simt. Intepi pentru ca ai spini.

      - Dragul meu , eu inteleg ca trebuie sa va aparati minciuna cu ponegrire, dar nici un semn de maturitate nu dati dupa atatia ani?

      Domnul sa ne ajute.
      Cred ca va veti trezi.

      Ștergere
    2. Ce ai scris tu este inca o dovada ca folositi metoda infricarii si NU A ARGUMENTELOR BIBLICE.

      - Esti manipulator, numind pe oamenii care isi deschid ochii, drept neghina, doar pentru ca ei nu cred in Branham, ti-e nepasandu-ti ca ei sunt copiii ai lui Dumnezeu, impacati cu El prin credinta in Domnul ISUS.

      - Asta va munceste sufletul: BRANHAM, BRANHAM, BRANHAM. Credinta in Branham nu in ISUS.

      - Iata cum zi de zi se vede ca voi nu aveti nici o treaba cu adevarul biblic.

      Ștergere
    3. Faptul ca nu ii raspundeti cu dovezi acestui "frate" Lica ce a devenit atat de obraznic nu ajuta pe nimeni. Eu sunt noua la Mesaj de 2 ani si nu stiu atatea ca fratii, va rog inchideti-i gura odata sa se incheie rusinea asta de pe internet. Eu sper ca acest Lica-Goliat va fi "lovit" cu adevarul, de careva dintre noi. Cat de repede va rog.

      Ștergere
    4. catre vasi k. Nimeni nu iti da dreptul sa judeci asa frate. Eu sunt intristat de ceea ce se petrece intre noi. Nu suntem in stare sa dovedim dar noi lovim. Eu nu cred ca Fratele Branham ar fi facut asa ceva.

      Ștergere
    5. Ai dreptate. Nu trebuia sa o fac in felul asta. Imi pare rau. Oricum, nu am timp de contraziceri. O minte fireasca lipsita de descoperire va putea cntrazice si Biblia, la urma urmei. Daca intrati pe saituri unde sunt discutii contra Bibliei, le puteti da dreptate, dupa spusele lor logice. O minte carnala fara descoperire, le va da dreptate. Dar slava Domnului pt Duhul Sfant, ca El da descoperirea. Dumnezeu nu va pierde pe niciunul din ai Sai

      Ștergere
    6. Vasi K Imi poti dovedi ca NU ESTE ADEVARAT CE AM SCRIS?

      - Te rog fi om si nu incerca sa ma faci sa ma simt vinovat ca am gasit falsurile din mesaj, erorile si contrazicerile grave ale lui Branham. NU LE-AM INVENTAT, ceea ce era grav. LE POTI GASI SI TU IN 10 MINUTE.

      - Eu vorbesc de un pretins profet care a trait acum 50 de ani si are carti si inregistrari audio in care spune 3 feluri despre un subiect si mult multe contradictii.

      - Daca nu avea pretentia CA E ABSOLUT 100% PERFECT TOT CE A VORBIT, acest blog, sau altele probbail nu aveau nici un sens. Dar pentru ca el a judecat grav pe altii care au fost putin diferiti si i-a jignit si etichetat cu nume urate, desi ei sunt copii ai Domnului prin pocainta si credinta in Jertfa lui ISUS. I-a blestemat si acuzat nu pentru ca nu cred Evanghelia, ci pentru ca nu il mai urmau, in special din 1962 cand tot mai mult predica ca el este Ilie si ingerul bisericii. Era tot mai bolnav, nevrotic, depresiv, dupa propriile lui cuvinte. Si a imprastiat toate frustrarile lui personale si insuccesul de pe urma peste cei ce il urmau.
      - Domnul Isus in bunatatea Lui l-a avertizat pe Branham inca din 1964 sa se calmeze (citeste brosura "Pentru ce strigi?Vorbeste" si vezi conflictul lui interior tot mai clar. ISI PREDICA LUI INSUSI.

      - APOI "SMERESTE-TE", "APOI DUMNEZEU AVERTIZEAZA APOI JUDECA", in care a spus ca" daca un om incepe sa se creada Dumnezeu sau oamenii incep sa il urmeze asa, Dumnezeu il va lua de pe scena" Dumnezeu ii vorbea lui prin el insusi de multe ori in ultimul timp inainte ca Branham sa moara.

      - Apoi Anna Schrader a profetit ca pana la Craciun la muri daca nu se potoleste. In 24 decembrie a fost declarat MORT. Exact ca profetul ala fals din Isaia caruia ii este profetita moartea de catre Isaia si apoi chiar moare cum s-a spus.

      - Exact asa i s-a intamplat si lui. ESTE TRIST? DA ESTE. ESTE GROAZNIC? DA ESTE. DAR ESTE ADEVARAT SAU NU? ASTA TREBUIE SA CAUTAM SA VEDEM.

      - NU emotional sa cautam adevarul, CI BIBLIC HOTARATI SI PRIN CREDINTA IN ISUS, IN BIBLIE, IN PRINCIPIILE DE BAZA ALE EVANGHELIEI SI MANTUIRII nu prin anumite idei nesigure ale lui Branham.

      - De ce sa credem ce spune Branham daca el contrazice 100% zi de zi Biblia? Eu nu mai fac de astea. Am facut destul. GATA.

      Ștergere
    7. Catre anonima. Sora, nu trebuie sa ma jignesti pentru ca nici nu ma cunosti nici nu ai dreptul asta. Te-am jignit eu cu ceva?

      - Daca tu exprimi credinta ta in mesaj ai dreptul nu? Ei bine tot asa si eu am dreptul sa imi exprim opiniile cu privire la ceea ce AM GASIT NU INVENTAT si imi arata ca mesajul nu este ceea ce pretinde ca este.

      - Dar epreciez ca esti inteleapta pe de alta parte. VREI CA OAMENII SA IMI DOVEDEASCA CU ARGUMENTE CA CE AMSCRIS PE AICI NU E ASA. !

      - Crede-ma ca abia astept, dar cred ca VEI FI DEZAMAGITA. STII DE CE?

      - OAMENII NU AU NICI UN FEL DE DOVEZI CARE SA CONTESTE CE AM SCRIS AICI PENTRU CA 90 % SUNT SPUSE DE BRANHAM, RESTUL DE ISTORIE.

      - MA ANGAJEZ CA DACA VENITI CU DOVEZI SA RASTURNATI CE AM SCRIS AICI REFAC BLOGUL IN FAVOAREA LUI BRANHAM SI MESAJULUI SAU SI MA POCAIESC SI VOI UMBLA CU PANCARTA PUBLICTARA PRIN ORAS CA MESAJUL SI BRANHAM SUNTE REALI !
      - DAR DACA NU VA INVIT PE VOI SA VA PUNETI PANCARTE CA EL SI MESAJUL ESTE FALS.

      ESTI DE ACORD ? SUNTETI DE ACORD?

      Catre fratele Pace si Iubire, iarta-ma dar e adevarat ca Branham anilor 1950 nu ar fi facut asa dar cel din 1960 incoace a fost diferit, el i-a invatat pe urmasii lui sa fie asa. DAca cineva nu este ca ei SA LE PUNA ETICHETE NEGATIVE. Acesti oameni sunt plini de Branham, dar NU AU PE DUMNEZEU IN NICI UN LOC DIN MINTE, SUFLET, DUH. Au o ideea despre el, atat.

      Ștergere
  12. Si apropo despre cadilac. El a refuzat cu desavarsire, cand ei iau propus, dar oamenii de afaceri au insistat, si au facuto impotriva lui. El doar sa trezit cu ea deja cumparata,comandata special pt el... Lau incoltit, si eu cred ca fratii au facuto din dragoste pt el, deoarece multi dintrei ei si familile lor au fost vindecati de Dumnezeu la adunariile sale. Dar ce nu stiati este ca el de rusine a tinut masina in garaj timp de doi ani. Eu inteleg foarte bine sentimentul. Oricum stim din declaratiile martorilor, ca fr.Branham a refuzat cecuri cu sume uriase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasi K stiu astea, eu am si scris ca NU ma deranja daca 10 cadillacuri primea ci stilul asta dualist este falsitatea, NU CADILACURILE.

      - Cine citeste in Supranatural sau predici ca el se lauda ca asa ceva el nu face si spune peste tot de smerenia profetului sau, si apoi da peste REALITATEA DIFERITA nu poate spune decat ca E IPOCRIZIE ASA CEVA.

      - Asa face cu toate invataturile lui. Ti se pare normal????

      - De ce sa dai impresia la ceva ce nu e asa???? FI TU INSUTI SI ESTI MULT MAI PUTERNIC SI OAMENII TE ACCEPTA CUM ESTI.

      Ștergere
    2. Nu avem dovezi ca a refuzat cecurile, la fel ca si cu cadillacurile.

      - NU NE PUTEM BAZA PE CE SPUNE BRANHAM. Din pacate, spun cu mana pe inima, DIN PACATE multi ia-u spus lucruri ce le-a contrazis numind FALS ce spun altii, DAR SURPRIZA, peste cativa ani el vine si spune aceleasi lucruri ca si ADEVARATE.

      - Ce e adevar si ce nu e in mesaj? Nimeni nu stie daca nu cauta sa compare si sa fie obiectiv si cinstit.

      Ștergere
    3. Despre cadillac sunt cel putin 3 variante.
      Cea din Supranatural este cea mai completa, cand el ii explica lui Ern Baxter DE CE A REFUZAT-O si de ce niciodata nu o va la lua, ca sa fie la fel ca oamenii saraci carora le predica.

      - Asta nu e smerenie. Este frica de critica. Sau putea sa zica, da domnule am gresit, m-am grabit, am gandit ingust, etc ca nimeni nu ii dadea in cap. Dar el "niciodata nu a gresit" la fel ca fr Mera din Cluj. Lipseste smerenia.

      - Lipseste spiritul lui Cristos bland si bun care ne indeamna sa ne vedem mai mici decat altii nu mai mari. La mesaj este exact INVERS din pacate frate Vasi K.

      Ștergere
    4. Nu a fost fals. Lasama sati zic ceva. Toti marii predicatori din vremea aceea, lau admirat pe fr.Branham si lau catalogat ca cel mai sincer si umil om. Chiar daca nau fost deacord cu inavaturile lui, au respectat slujba. Am intrebat nu demult pe un predicator american penticostal. Frate ai auzit de Branham ? A spus da. A fost un om sincer umil. Putea sa nu fie deacord cu invataturile lui, dar nu putea contesta viata curata pe care a traito. Deci, esti singura marturie pe care am auzito, ca fr.Branham nu a trait o viata curata.

      Inca ceva... Uitate putin la ce scrii. Toate argumentele si exemplele pe care le dai, totate sunt inspirate din predicile lui WMB. Ai acelasi stil ca al lui. Oricum, la oricine vei vorbi despre Dumnezeu sau oriunde vei predica vei folosi inspiratia fr.Branham. Sti foarte bine ca nici un denominational nul poate prezenta pe Cristos asa cum a facuto WMB. Vei avea un succes extraordinar la denominatiuni daca vei predica exemplele fr. branham. Limbajul si exemplele te va da de gol, ca folosesti inspiratiile fratelui Branham (bineinteles, isi vor da seama doar cei ce citesc Mesajul orei ). Dute si predica evanghelia, adui pe oameni la Cristos cheamai la pocainta, dar inregistreazate cand vorbesti si apoi ascultate... sunt sigur ca vei folosi doar ce ai invatat de la fr. Branham

      Ștergere
    5. Nu am zis ca nu a trait curat. Am zis ca a produs confuzie prin limbajul, actiunile si invataturile dualiste. Adica mereu ai doua-trei variante despre orice tema el o predica. Ce fel de Absolut e asta? E haos.

      - El conform pretentiilor sale ar fi trebuit sa ne scoata din haos nu sa ne bage in altul si mai ingust si mai intunecat.

      - Eu am suferit f mult cand efectiv, citind istoria si alte predici ale lui direct in engleza (pe care Romania nu le are traduse), nu am mai putut spune ca el a descoperit botezul, D-zeirea, Epocile Bisericilor, Cina Domnului, etc. ERA SA LESIN cand am vazut astea.

      - Practic ADEVARUL DESPRE ACELE SUBIECTE M-A BLOCAT S AMAI POT SPUNE CE FUSESEM INVATAT LA MESAJ.

      - Oamenii l-au iubit chiar si cand el ii jignea, mai ales in ultimii ani. Eu nu am stilul lui, poate ceva din partea dinamica ce o avea in anii '50. Asta este puterea convingerii personale.

      - Crezi ce spui si aia are forta. Shalom. DOmnul sa fie cu noi cu toti. EL este mai presus de oricine si orice. Esti de acord ca numai EL este Mantuitorul si numai prin Numele Lui putem fi salvati si ca NU EXISTA INLOCUITORI LA ACEST ADEVAR ETERN ?

      - Daca crezi asta esti fratele meu prin Domnul nostru Isus.

      Shalom. Azi numai intru.

      Ștergere
    6. Desigur ca nu mai El este mantuitorul Eu niciodata nam pretins ca Branham ar fi si cei care afirma asta nau descoperire. Dar eu spun sincer. Eu personal mam indragostit de Cristos un urma predicilor fr.Branham. Am citit atent Mesaju. Pe mine unu ma legat de Cristos.

      Pt mine a fost ca si eliezer. Rebeca sa indragostit de Isac, fara sal vada, doar din spusele lui. La fel sunt si eu. Orice predica iau so citesc, nu pot sa vad altceva decat pe Cristos cu harul si mila Sa.

      Ștergere
    7. Asa a fost la inceput. Dulce si smerit, am scris mult despre el.
      - Apoi a blestemat pe toti si i-a acuzat pentru ca nu au crezut ca el este Ilie si ingerul.

      - Ceva rau i s-a intamplat daca nici dupa ce Domnul il avertizeaza, nu se calmeaza si chiar in noiembrie 1965 spune ca acel Ilie, adica el, este ISUS. O luna mai tarziu moare. Shalom.

      Ștergere
  13. El a ramas dulce si smerit pana la sfarsit. Infine...

    Vreau sa zic ca Toti care intra pe acest site si se indoiesc de Mesajul fr.Branham cu siguranta se va indoi si de Biblie, daca va intra pe situri cu argumente contra Bibliei.

    Pot sa iau argumnete contra Bibliei de pe saituriile ateilor si sa ti le pun in fata. Daca ai fi firesc leai da dreptate. Dar noi stim ca lucrurile supranaturale nu se pot explica.

    Ramane intre tine si Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred lucrarile supranaturale si eu am avut experiente minunate. Nu am negat asa ceva niciodata.

      - Este posibil sa fie cateva neconcordante in Biblie e si normal deoarece a fost scris pe parcursul a mii de ani, E O MINUNE CA E SI ASA. Dar asta nu o face neadevarata. Sau daca as spune ca David a gresit, ca Moise a gafat, etc. nimeni nu imi da in cap caci este scris, dar daca imi permit sa zic si de Branham, e DEZASTRU. Sunt etichetat cu tot felul de chestii.

      - De ce asta? Greseala nu face parte din viata? Nu suntem oameni care avem limitele noastre? De unde acest rang de ZEU a lui Branham ca TOTUL A FOST ABSOLUT PERFECT in slujba lui si in ce a zis, cand se vede 100% CA NU ESTE ASA.

      - Branham la distanta de 3 saptamani spune niste contradictii foarte mari.

      Ștergere
  14. Nu iti pot da dreptate. Eu vad dincolo de litera. Eu unu vreau sa inchei. Dumnezeu isi va proteja Cuvantul lui oricum, nu trebe sa ne luptam nici eu nici tu.Daca a protejat Biblia mii de ani cu siguranta nu o va pierde acum la sfarsit. Tu nu poti si nici eu sa deschidem sau sa inchidem ochii cuiva. Duhul Sfant este cel care o va face...

    Mergi inainte asa cum esti. Sunt sigur ca vei ajunge un mare lider la denominatiuni. Vei fi apreciat si respectat. Poate asta e chemarea ta.

    P.S Eu nu te cunosc. Eu nu sunt vechi la Mesaj. Te stiu doar din vedere. Am fost odata la Cluj si team vazut acolo dupa adunare. Zic asta ca sa sti ca nam nimic personal cu tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesul meu este sa ma dezvolt personal, spiritual, financiar si sa slujesc dupa modelul lui William Booth.

      - Investesc in mine de cativa ani si vad ca are sens. Daca te pot ajuta si pe tine, o fac cu mare drag.

      - Cam asta mi-a vorbit Domnul sa fac. Sa incurajez sa motivez si sa dau speranta omului care trece prin suferinte ca exista un Soare dincolo de norii grei in intunecati.

      Shalom. Cred ca ai un suflet minunat. Domnul cu tine.

      Ștergere
    2. Fr "Vasi k" am si eu o intrebare daca imi permiti.
      Cred ca ai citit cele" 7 Epoci", "cele 7 peceti","Casa viitoare a mirelui",...etc. unde ni se spune ca "noi"suntem mireasa si ceilalti sunt doar mantuiti ei trec prin necazul cel mare,dar mireasa nu.
      Acum, intrebarea mea este:
      -Ai gasit in Biblie ca mireasa este alta decat cei mantuiti?
      -Ai gasit in Biblie ca mireasa pleaca inainte de necazul cel mare?
      Sau am citit doar si o spunem mai departe, pentru ca si eu am facut asta multi ani pana cand cu ajutorul D-lui am inceput sa citesc Biblia sa vad ca nu e asa.
      Sunt foarte multe lucruri de studiat cu Biblia sa vedem daca intradevar e asa cum ni s-a spus sau totul e doar parerea cuiva.

      Ștergere
  15. Un mesaj pentru sora din 29 aprilie 2013:
    Draga sora,multi frati,de-a lungul timpului,au incercat sa-l ajute pe Lica,dar fara nici un folos.
    Si eu am incercat sa-l conving sa nu mai batjocoreasca Mesajul,dar se pare ca totul este in zadar.
    Aceasta este calea Domnului,o cale batjocorita si luata in deridere.
    Chiar si tu cred ca ai experimentat aceasta cand te-au intrebat: Ce religie esti?--Sunt crestina. De care? Ca toti suntem ! Doar crestina.
    Atunci ei au inceput sa rada de acest nume,de tine...dar ei de fapt radeau de El. 1 Petru 4 cu 16.
    Dar tu BUCURA-TE SI LAUDA PE DOMNUL CIT VEI TRAI,PENTRU CA TU AI PRIMIT HAR.
    O,DACA AM FI ATAT DE CONSTIENTI CE MARE HAR AM PRIMIT !!!
    Asa ca lupta sora ca mult nu mai este !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - "Harul si adevarul au venit prin Isus Hristos"- (Ioan 1:17) Invatatura adevarata si curata care ne duce la Dumnezeu

      - "Harul si adevarul au venit prin mesajul lui Branham"- Invatatura falsa si necurata care va duce la pierzanie

      Care frati au incercat sa ma ajute? Barfitori si acuzatorii mincinosi de la mesaj?

      EXISTA O SINGURA CALE ADEVARATA. CEA BIBLICA. Pocaiti-va sau veti pieri!

      Ștergere
    2. Pentru anonimul care a scris:Draga sora,multi frati,de-a lungul timpului,au incercat sa-l ajute pe Lica,dar fara nici un folos.
      Si eu am incercat sa-l conving sa nu mai batjocoreasca Mesajul,dar se pare ca totul este in zadar.
      Aceasta este calea Domnului,o cale batjocorita si luata in deridere.

      Intreb si eu cu ce ati vrut sa il ajutati pe fr Lica?
      Eu am vorbit cu cineva si cand am pomenit numele Lica mi-a spus: O nu Lica e pierdut !
      Am intrebat de ce? Pai s-a despartit de nevasta !
      Acum intreb, dupa Biblie un om care s-a despartit de nevasta e pierdut?
      Sau nu ne place ca nu mai sustine mesajul? Pentru ca asta e altceva...
      Eu stiu ca toti fratii care cred ca D-nul Isus este Fiul lui D-zeu si se boteaza sunt fratii mei.
      Chiar daca mesajul nu invata asta ar trebuii sa va puneti intrebarea : Este Biblic sa nu ? inainte sa dam un verdict impotriva celorlalti frati. Stiu ca fr Branham a spus ca daca cineva e nascut din curvie nu este mireasa !Poate cineva sa imi dovedeasca asta cu scriptura ca noi platim pacatele parintilor? Eu cred ca Homosexualitatea e un adevarat pacat si asta el nu a combatut-o. O avea in biserica si nu a zis nimic ! Uni vorbesc si sustin foarte puternic mesajul dar nu au citit poate nici un sfert din predici.Poate ar fi cazul sa aducem argumente biblice la mesaj sa vedem cat din mesaj putem sa il bagam in Biblie.As fi curios !

      Ștergere
    3. Dupa mesaj nu poti avea un verdict clar deoarece Branham nu numai ca a desfacut casnicia lui propriul lui fiu, dar in timp ce tot lui ii zicea ca nu se poate recasatorii (inainte de predica "casatorie si Divort") a oficiat a treia sau a patra casatorie a lui fratele lui de corp Henry Branham (nume pe care l-a folosit intr-o campanie de vindecare in anii 40. nu stiu de ce s-a dat drept fratele lui.).

      A interzis recasatoria barbatilor despartiti si cand a predicat in 1965 "casatorie si divort" oamenii au fost profund dezamagiti deoarece ei nu si-au refacut viata de familie din cauza lui Branham si multi au fost extrem de frustrati si au plecat. adunandu-se erorile tot maimult si acestea fiind exprimate de catre membri de la "Tabernacolul Branham", asa zisul profet plin de iubire si intelepciune si-a pregatit o serie de predici ca sa se scoata "trei feluri de credinciosi" samanta de discordie" etc in loc sa recunoasca cat rau a facut oamenilor spunandu-le ce s afaca cu viata lor.

      Nu si-a cerut iertare niciodata de la oamenii a caror vieti le-a distrus si manipulat, probabil nici de la fiul lui Billy paul, care, mai inteligent decat tatal sau, s-a recasatorit cu Loyce inainte ca Branham sa fie de acord cu rcasatoria barbatului.

      Acest stil de abordare l-am vazut si al Cluj la un pastor. NICIODATA NU SI-A CERUT SCUZE, IERTARE DESI sute de oameni au plecat din adunarea lui in ultimi 20 de ani, 95% (parerea mea) plecand din cauza abuzurilor de prorocii false, mandrie, aroganta, duhuri de nebunie religioasa mistica, etc

      Oamenii la mesaj au facut asta de cand ii stiu: cand altii au fost in necazuri si probleme NU AU FACUT NIMIC PENTRU A-I AJUTA, dar apoi au avut grija sa critice si sa acuze. Cum eu am vazut nu doarla mine, ci la zeci si sute de cazuri, e o apa chioara toxica, aceasta teologie branhamista a acuzarii, barfei si a rautatii.

      Cand Branham a zis ca un cineva nascut din curvie nu e mireasa a zis de fapt CA NASTEREA DIN NOU E EGAL CU ZERO, anuland promisiunea lui D-zeu, invatatura biblica despre mantuire.

      Nasterea din nou anuleaza total trecutul cu tot ce el a fost, dar Branham a uitat -din nou- ca el insusi a predicat candva asta iar apoi in COD se contrazice, ca de obicei.

      Ștergere
  16. lica tu te iei de Cadillacul lui branham de ce nu te iei de avionul particular a lui beny him? eu cred ca asta este doar invidie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebare.

      - Chiar nu ai avut tu singur un raspuns? Unde e logica ta?

      - Pentru ca Benny Hinn NU a spus niciodata ca nu ar accepta asa ceva niciodata si apoi sa il vedem ca primeste cheia de la avion ca dar. Ar fi fost ipocrit si el atunci.

      - Am spus de nspe mi de ori, ca NU Cadillacul primit este problema mea, tu nu ai citit articolul? Branham merita poate si 10 cadilacuri.

      - Dualismul din gandirea lui Branham am vrut sa il scot in evidenta, ca asa face toata viata lui cu toata Biblia si afirmatiile si profetiile si temele biblice. LE FACE VARZA prin acest stil de gandire, vorbire si practica DUALISTA, confuza.

      - Nu e buna lauda de sine in public. CA (cica) EL NU ACCEPTA NICIODATA ASA CEVA. Care e problema ca are un cadillac? Ii pasa ce spun oamenii de el? Dar ca a mintit nu ii pasa? Dualismul devine minciuna subcostienta. Din cate il stiu pe Branham nu era mincinos intentionat dar a dat-o in bara mereu.

      - Asta nu este corect, si inca ceva dragul meu: IN CARTEA "SUPRANATURAL" ESTE SCRIS ASTA SI ORICINE CITESTE ACOLO VA FI MISCAT PANA LA LACRIMI, DE MODESTIA LUI BRANHAM DE A REFUZA MASINA DE LUX. Apare apoi judecata trufasa a celor de la mesaj: "El nu e ca altii, el e smerit." Dar nu asta este adevarul.

      Ștergere
    2. Daca e asa WB este unul din cei mai mari fatarnici pe care i-am vazut si e si viclean pe deasupra.

      Ștergere
  17. Voi astia care va indoiti de Mesaj sau il credeti pe jumatate, va invit sa intrati pe bloguri cu argumente contra Bibliei. O sa vedeti daca aveti o minte fireasca fara Duh Sfant, o gramada de contraziceri. Daca va luati la contraziceri cu atei va vor inchide gura, deoarece ajungi la anumite lucruri supranaturale pe care nu le poti explica, deoarece Supranaturalul nu se explica ci se crede ! La fel este si cu Mesajul. Esenta si valoarea Mesajului este strict de la Dumnezeu si nu se contrazice. Merge mana in mana cu Biblia... Cei care citesc Mesajul si sunt sinceri, inclusiv Lica, va declara ca nimeni altul nu il poate prezenta pe Cristos sau sa predice salvarea, mantuirea, iertarea pacatelor etc. mai bine de cum a facuto Branham. Cele mai mari tipologi si pilde Dumnezeu lea adus la lumina prin fr. Branham. Noi stim ca toti marii lideri denominationali din romania citesc predicile fratelui Branham si predica ideiile lui in biserici si au o mare trecere inaintea oamenilor. Unul din ei e Pustan... defapt sunt toti. Nu zice de unde se inspira, dar noi care citim Mesajul stim. Asa ca fratilor TREZITIVA. Nu va grabiti sa aruncati predicile fr Branham... Aruncand Mesajul sar putea sa faceti aceiasi gresala care sa facut cu Piatra din capul unghiului, pe care au lepadato zidarii. Punetil deoparte. Rugativa si Dumnezeu va va descoperi mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai degraba Branham a copiat si plagiat lucrarile altora.

      Contrazicerile din mesaj sunt atat de multe incat abia daca gasesti ceva real in mesajul lui Branham.

      - In contradictiile lui, cand ma refer la ele, nu e vorba de a explica ceva supranatural, o minune, o vindecare, si eu am experimentat vindecarea divina -si eu m-am rugat pentru altii si au fost vindecati- ci este vorba despre faptul ca el a parasit Cuavntul pentru a se inalta pe sine si a inventat tot felul de povesti cu care sa ne impresioneze. Mereu a exagerat.

      - In ultimii ani am vazut ca multe din vorbele lui celebre nu ii apartineau de fapt dar noi le-am transmis mereu ca fiind inspiratia lui.
      - Nu e adevarat aproape nimic.

      - Sa ne trezim la ce? La un mesaj furat 90 % de la Larkin? La contradictiile lui Branham si isteriile lui? La minciuna cu Ilie? La norul fals numit cristos in pustiu? la razvratirea lui Branham? la discordia si ura de la mesaj? La ce? Ce are mesajul mai mult decat Biblia? ce ofera Branham mai mult decat Domnul? NIMIC ! NIMIC ! NIMIC !

      - Pustan sau altii daca citesc anumite brosuri, citesc pentru le place sa citeasca si sunt interesati de trezirea din anii '50 dar asta nu inseamna ca Branham sta pe un piedestal si toti merg la el sa se inspire. NU fi naiv si ridicol. Inspiratia o da Domnul.

      Timpul mediocritati a trecut. Timpul amagirii a trecut.
      E dreptul tau sa crezi ce voiesti dar acum nu ai scuze ca nu ai stiut lucrurile nu cum ni s-au spus ca sunt, ci cum sunt ele in realitate.

      Punue si tu cap la cap si vei vedea ca Dumnezeu nu minte si Evanghelia nu are inlocuitor.

      Shalom

      Ștergere
  18. Tot ce faci tu cu blogurile astea sunt AFACERI. Scopul tau este sa demonstrezi ca nu mai crezi invataturile care le credeai pana acuma, ca numa asa poti ajunge un lider denominational. Nici o biserica cu bani multi nu ar colabora cu oameni care cred Mesajul. Tu vrei sa demonstrezi ca nu mai crezi Mesajul si sati gasesti o biserica denominationala care sa te lanseze si sa te sustina financiar. Tu ai capacitate, si stofa de predicator. Lideri denominationali va observa asta la tine. Mai ales daca vei predica lucrurile evanghelistice pe care leai invatat de la Branham, vei avea un succes enorm si vei aduce o gramada de prozeliti. Va fi o afacere buna si pt tine si pt denominatiune... Va trebui sa negi Botezul biblic pe care il ai descoperit 100% deoarece nui invatatura lui Branham ci e a lui Pavel si Petru. Dar va trebui sa compromiti deoarece nu te vor lua in denominatiunea lor. MILA, MILA MILA asta e tot ce doresc din partea lui Dumnezeu pt tine si pt mine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti ridicol si penibil.

      Ștergere
    2. toata treba asta cu mesajul lui branham este o inselaciune aduce cearta incepand din famili si apoi in biserici

      Ștergere
    3. ar trebui ca fiecare sa se cerceteze sa vada care este viata lui si nu sa cautam sa ne distrugem pe noi si pe altii in jurul nostru cu aceste falsuri ce au iesit in vremurile de urma nu ne trebuie sa credem alceva mai mult de cat pe Domnul nostru Isus Hristos Cel rastignit ,sa facem voia Lui nu sa rastalmacim scriptura dupa voia unui om muritor

      Ștergere
  19. Domnul să vă binecuvinteze pentru aceste lucruri! Nu fac parte dintre cei care au învățăturile lui Branham, dar am destui „frați” care sunt. M-am ferit de acest mesaj ani la rând. Sunt un simplu creștin botezat în Numele Domnului Isus Hristos, fără doctrină sau religie, fără cult sau altceva.

    Personal vă mulțumesc pentru aceste cuvinte pe care le-am citit pe blog, în mai multe teme.

    Domnul Isus să deschidă ochii tuturor celor pe care îi are în planul Său de mântuire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si pentru apreciere, Lucian, slava Domnului pentru tot. Ma bucur.

      Ștergere
    2. Și eu mă bucur că am găsit acest blog. Vă urmăresc cu interes! :)

      Ștergere
  20. Scuza-ma ca te intreb dar sunt curios cum de esti botezat in Numele lui Isus dar nu esti branhamist?

    Sau frecventezi adunarile celor care sunt cu E.Frank?

    Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de întrebare, dl. Anonim. Nu fac parte nici din adunările dlui E. Frank. :) Șofer nu înseamnă doar cel care conduce autobuzul sau TIR-ul. Șofer e cel care conduce un autovehicul. Relevant? :)

      Ștergere
    2. In Romania sunt dupa aprecierea mea aproximativ 700 la fel si care nu urmeaza nici pe Branham nici alt lider.
      - Unele adunari sunt de 5 membrii altele de 100. Multe sunt in legatura cu UPC, penticostalii de la care Branham a luat aproape toate invataturile apostolice inca din timpul cand era pastor penticostal si asistent si senior ulterior, la "Tabernacolul Penticostal", numit apoi dupa propriul lui nume "Tabernacolul Branham".

      - Ce nu imi este clar e ca nu inteleg sensul povestirii ca el a fost pedepsit de DUmnezeu ca nu a urmat penticostalii de la Mishawaka din adunarile din corturi, unde au fost botezati cu Duhul Sfant cateva sute de credinciosi...si ca Hope pe patul de moarte i-a zis sa ii urmeze...NU ARE SENS (toata povestea) CACI EL ERA PENTICOSTAL DEDICAT I ACEL TIMP AI ANILOR 1937-38 dupa inundatii cand si ea si Sharon s-au imbolnavit si ca le-au ingropat deodata, am citit recent ca este o eroare. Voi verifica si asta.

      - Eu am fost la mormantul lui Hope Branham la Jeffersonville in 2001, dar nu retin ca era si micuta Sharon ingropata acolo...tre sa caut pozele...Shalom tuturor

      Ștergere
    3. Daca vrei sa imi spui la ce adunare ,secta,miscare,cult..etc mergi e bine,daca nu...tot e bine.Decizia iti apartine.

      Eu unul m-am saturat de aceste raspunsuri confuze,cu zece mii de intelesuri,fara nimic concret ....Daca e un secret locul unde te aduni atunci poti sa o spui fara jena...Dar maniera asta confuza de a raspunde unor intrebari banale,simple nu este sanatoasa.

      Sa stii ca acest stil de vorbire plus muuulte altele m-au determinat sa plec si de la branhamisti si de la frankisti.


      O zi binecuvantata!

      Ștergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt multi care au marturisit ca Dumnezeu i-a salvat si vindecat prin fratele Branham si multe minuni s-au facut tu ai scris despre ele fratele Lica. Ce facem cu ele? Le aruncam pentru ca a strigat la oameni si impotriva denominatiunilor oarbe si goale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da stiu bine asta, si eu am intalnit in SUA multi care au avut de a face cu slujba de vindecare a lui Branham.

      - Nu toti au fost vindecati si adunarile nu erau chiar asa cum ne-am facut impresia.

      - Oricum nu asta este esenta vietii crestine, chiar Branham a spus ca un om se poate vindeca si dupa aceea sa fie din nou bolnav de altceva si tot la groapa ajunge dar, schimbarea unei vieti, salvarea sufletului, innoirea mintii, sunt de fapt cele mai pretioase lucruri ale Evangheliei.

      Nu, nu trebuie sa aruncam la gunoi nimic din ce e bun.

      - Dar nici sa luam orice lucruri ca bune sau unice sau sa le facem statui de lauda cand colo sunt falsuri sau nu merita atat atentie nefiind importante.

      Ștergere
    2. Mai ales ca nu a fost singurul evanghelist charismatic.Au fost si altii cu daruri de vindecare...

      Mie personal asta mi se pare ceva ce ma face sa reflectez la atitudinea unora de a scoate in evidenta doar persoana lui Branham!

      Ștergere
    3. Ce are WB la ferestre? Ce semnifica acele steaguri negre cu cruce?

      Ștergere
    4. Chiar nu stiu ce inseamna. Am vazut asta in mai multe poze cu casa lui.

      Ștergere
    5. Cunoscut sub numele de "AA Allen", a trait in (27 Mars 1911, en ​​soufre Rock, Arkansas - 11 Juin 1970 à San Francisco ) a facut o multime de vindecari, a fost filmat si dat pe toate canalele de tv, radiouri (verificati cu Youtube). Daca D-zeu ii da unui om un dar de vindecare nu inseamna ca tot ce spune acel om e adevarat. Sunt si altii :T.L. Osborn ,Oral Roberts ,Reinhard Bonnke ,Benny Hinn ,Séverin Kacou.....etc
      Ce facem cu toti acesti oameni pentru ca nu exista doi dintre ei care sa predice aceleasi lucruri.
      Toti au doctrine diferite si invataturi care nu se potrivesc una cu cealalta.
      Parerea mea, sa stam tari pe cuvantul lui D-zeu sa nu ne luam dupa oameni si cuvantul ne va face liberi !

      Ștergere
  23. Curios este ca in predica ""Calea unui adevarat profet al lui D-zeu'' la pagina 32 el critica pe predicatorii care au Cadilacuri si ii acuza ca si-au vandut dreptul de intai nascuti.Predica este din 1962.

    El cand a primit Cadilacul?

    Oricum o atitudine fatarnica si deplasata a avut acest om numit WMB.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate imi amintesc prin anul 56 deja zicea ca e in garaj.
      - Dupa cativa ani l-a vandut. Deci putea critica pe altii ca garajul era gol. :))
      - De ce s-a jucat asa cu cuvintele, cred ca nici el nu stia.
      Ne-a spus sa il numim ignorant. Inteleg de ce ne-a zis asta. Asa era el ignorant.

      Ștergere
  24. Nenea Lica: daca ai parasit Mesajul, acum cu, ce miscare esti? sau care este credintza ta? care a fost data odata pt totdeauna, sau esti o trestie purtata de orice vant? pocaitule! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti simpatic cu nenea Lica. Imi poti spune Lica daca nu te rastesti la mine :)). Credinta mea este in Evanghelie si in Domnul Isus. Credinta data pentru totdeauna este asta sa crezi in EL.

      - Dar de ce ma intrebi? Doresti sa ma ajuti cu un sfat? Cunosti o adunare care este in randuiala si traiesc in unitate cu Domnul si unul cu altul? Au pe Cristos rastignit si 1 Cor 13 in mijlocul lor? Abia astept sa gasesc o astfel de adunare.
      Primesc orice sugestie daca ai.

      Acum te intreb eu. Ce sfat imi dai si cum ai putea s ama ajuti daca as fi o trestie purtata de vant?
      Astept comentul tau...pocaitule :))

      Ștergere
    2. Biserica de la Hunedoara, str. Severin, nr. 37, cunoscută și sub numele de „adunarea de la fratele Nelu”. Nu au mesaj și nu-l propovăduiesc pe „nenea Branham” ci pe Hristos și pe El răstignit! Vă așteptăm!

      Ștergere
    3. Oh tu erai omule. Salut si shalom Lucian.
      Multumesc pentru invitatie.
      - Cu ajutorul Lui voi veni. Detalii pe email daca vrei sa corespondam.
      - Am pe cineva care ma suna din HD, nu e incantat de adunari si cauta ceva care e simplu, biblic si cu iubirea divina. Va voi face legatura eventual.

      Ștergere
    4. Nenea Lica: sfatul meu este: pocaieste-te !!! si Domnul sa aibe mila de tine(daca mai exista)
      si daca cautzi 1Cor:13 ...aceasta este dragostea Agape, eu asa o vad(acolo este dragostea Lui Hristos) trebuie sa ajungi cu biserica ta la o maturitate;) dar tu fa legaturile Nenea Lica:D la asta esti chemat .

      Ștergere
    5. Pocaiti-va voi de minciunile lui Branham pe care le-ati raspandit ca adevar absolult.Nu ti se pare totusi ca e mai corect asa? Cand un om sta doar pe Evanghelie ce motiv are sa se pocaiasca? In privinta vreunei invataturi nu are de ce sa se pocaiasca,in privinta vietii lui asta este problema lui personala cu D-zeu. Sa va intre bine in cap asta.Nu scrie niciunde in Biblie sa te pocaiesti daca nu accepti o ivnatatura sau daca nu crezi lucruri la care nimeni nu a fost martor direct!.

      Suntem chemati sa ne intoarcem de la o viata in pacat la una pentru D-zeu.Nu sa credem orbeste asa cum vrea unu sau altu. Se pare ca nici esenta invataturilor apostolilor nu o mai pricepeti.Va ametit Branham cu totul cu povestile lui fantastice si cu invataturile lui copiate cu tupeu de la altii.

      Cred ca voi nu sunteti in stare in dati sfaturi,avand in vedere ce minciuni propagati.

      Ștergere
    6. Nici nu sunteti in masura sa dati sfaturi .Ati vandut Evanghelia pentru mesajul lui WMB.O aiureala copiata de la altii .Un ghiveci autentic.

      Ștergere
    7. Nenea Anonimule fi mai explicit te rog. La ce sunt chemat?

      Ștergere
  25. Intotdeauna cand Dumnezeu a facut ceva personal pe pamant,au fost 2 seminte de oameni prezente.Unii au primit ce facea El,altii au respins.Fiecare om trimes de El,a fost respins de sistemele religioase.Cand negi trimiterea unui slujitor al lui Dumnezeu,il faci pe El mincinos.Ce este interesant,este faptul ca cei ce critica,nu au nici o trimitere,nu au nici o experienta supranaturala cu Dumnezeu,ei doar critica.Ei nu sunt insarcinati direct si supranatural de Dumnezeu,dar critica pe cei ce sunt.Ei nu au nici o chemare la vreo slujba,dar critica pe cei ce o au.De fapt in realitate este vorba doar de invidie,care se transforma in ura,apoi ea se manifesta in uciderea aproapelui.Poti ucide doar cu vorba, nu e neaparat necesar sa o faci fizic.Asa cum a fost cu Cain.Cain s-a rugat ,a adus jertfa, a facut tot ce stia mai bine,dar cand a vazut ca Dumnezeu a respins jertfa lui,atunci l-a ucis pe fratele sau,care fusese primit de Dumnezeu.Fratele branham nu a adus nimic nou,nici o descoperirre noua,el nu a avut nici o invatatura deosebita,el doar, la porunca lui Dumnezeu a restituit,a restituit,ceea ce s-a pierdut,dupa ce apostolii au murit.Dar desigur ca pentru lumea religioasa,toate aceste lucruri sunt noi,si foarte greu de digerat.Inca un lucru.Fratele Branham, a afirmat ca doar mireasa va primi acest mesaj,cu adevarat.El nu a spus ca cine nu crede acest mesaj este pierdut.Sunt oameni care vor intra in viata vesnica la judecata de la tronul cel alb,chiar daca au pierdut rapirea,si chiar imparatia de 1000 de ani.Daca vrei sa gasesti greseli la un slujitor al lui Dumnezeu,ve gasi.Este cineva pregatit sa ti le arate.Spre exemplu;;;; ce ar fi putut afirma ucenicii lu Ioan despre Ioan,cand el ,in inchisoare fiind,intreaba pe Isus,prin ei,...daca tu esti ACELA care are sa vina,sau sa asteptam pe altul,si asta,dupa ce el marturisise cu gura lui ca vazuse Duhul pogorandu-se ca un porumbel pe EL,si nu mai vorbesac de glasul care l-a insarcinat in pustiu.Si totusi si el a fost un om,insa asta nu afecteaza cu nimic marturia lui,ca cel pe care il botezase era HRISTOSUL.Acesti oameni decat sa caute greseli,la slujitorii lui Dumnezeu,mai bine le-ar cauta la ei insisi.Dar este scris si acest lucru.Pentru unii El va fi o mireasma de la viata spre viata,iar pentru ceilalti o mireasma de la moarte spre moarte.Dumnezeul cel atotputernic,care s-a descoperit in Isus Hristos, ca TATA in cer,in Fiul pe pamant si ca Duh Sfant in noi,sa ne deschida inima si mintea pentru scripturi,spre slava sa si a numelui sau.AMIN...........................fratele adi din Timisoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ideea ta, in asta am fost cu totii ani de zile, dar problema este chiar asta, ca nimic din ce noi am crezut ca este restituit (taina D-zeirii, botezul, babilonul, antihristul, etc) nu sunt de fapt revelatiile lui Branham, ci sunt preluate de la altii iar altele nu sunt biblice.
      Nu e vorba de a uri pe cineva.
      Nu e corect sa acuzi pe cineva de urapentru ca a decis sa cerceteze si sa isi exprime opinia.

      Si problema cu ura este pornita tot din mesaj impotriva tuturor care eticheteaza negativ pe toti doar pentru ca nu cred intr-un profet ci cred in Domnul Isus.

      Eu am observat ca aici incepe falsitatea la mesaj. Cei de la mesaj nu accepta pe cei ce cred in Domnul Isus singurul Mantuitor, daca nu cred si in profet si mesajul lui (care nu au capacitatea de a ne mantui).

      Cu alte cuvinte Domnul, Biblia, Evanghelia cu puterea ei de a vindeca, mantui si salva nu are valoare fara Branham?

      Sa spuna cineva asta este anti-crist deoarece ISUS nu are inlocuitor si "oricine crede in EL nu va pieri ci va avea viata vesnica".

      Te intreb ceva frate.

      1. Ce este mesajul lui Branham?
      2. Pentru ce a fost dat mesajul?
      3. ce a restituit mesajul?

      Ștergere
    2. Frate scump din TM dami voie sa te contrazic in dragostea Domnului. Nu sunt un om de cearta. Iubesc si pe penticostali si pe pacatosi si pe altii dar mai mult si pe voi frati tinuti in lanturile brahamiste. Ai spus ca WB nu a adus nimic nou. Dar tema cu " profetul Ilie" este noua, cu Fiul Omului in 28 februarie 1963 este noua, norul, apoc 10 cu 7, tragerea a treia, cele sapte tunete, ingerul din laodicea, Epocile, Pecetile, tot tot este nou dar si nebiblic ca unele noi pot fi bune daca pusca cu Scriptura dar la WB nu este cazul.Si- a falsificat singur toata slujba lui de proroc cu darul de vedenie si vindecare intr-o impresie falsa de "prorocul Ilie" si alte nume de hula pline de mandrie. nu doresc sa te simti jignit, ci ma rog sa fi luminat de Duhul cel Sfant.

      Ștergere
    3. WMB a preluat invataturile lui Larkin despre un D-zeu in mai multe calitati si a prezentat-o ca fiind propria lui descoperire.Apoi a copiat si teoria despre cele 7 epoci ale bisericii.

      Ce D-zeu predica WMB? Un D-zeu in mai multe calitati.Aceasta nu este descoperirea lui ci este invatatura adusa de Larkin pe cand Branham era mic copil.WMB doar a preluat aceasta invatatura asa cum a facut si cu alte invataturi.

      Invatatura despre Casatorie si Divort este plina de teorii scoase din maneca.Uite una dintre ele: Daca femeia isi taie parul barbatul o poate lasa.

      Unde in N.T scrie asa ceva? Spune Pavel asa ceva?Spun apostolii asa ceva?

      Nu a restituit nici o practica apostolica in afara de botezul in numele lui Isus.Dar nici acesta nu este propria lui descoperire.El a preluat si botezul de la penticostalii unitarieni.

      Si cel mai important aspect legat de invatatura despre restituirea bisericii este ca nu exista nici o fagaduinta in Biblie ca Biserica va fi reasazata. Totul este o interpretare naiva si cu versete feliate si scoase din context.

      Ai pus acolo un link cu misionarul E.Frank.Acesta este un individ care spune ca o voce supranaturala i-ar fi vorbit dimineata la 6 .

      Dar eu vreau sa te intreb:Care este NUMELE acelei voci?

      De ce nu exista nici un martor ?

      Asa lucreaza D-zeu in N.Testament?Are doar un om pe tot pamantul?

      Voi tot spuneti ca D-zeu are doar un singur om intr-o generatie.Ca El nu trimite doi in acelasi timp.

      Dar Isus a trimis 12 ucenici nu doar unul.A contrazis Isus propriul sau cuvant? Apoi sunt apostolii care au fost fiecare trimisi sa predice Evanghelia:Pavel ,Filip,Petru...Toti acestia au primit insarcinari de la Duhul Sfant.

      Oare nu ai picat in capcana unei interpretari naive,depasite?

      Intradevar in Israel trimitea D-zeu daor un singur om.Dar noi suntem in perioada Noului Testament.Pavel spune:D-zeu a asezat slujbe....Vezi ca scrie la plural?

      Deja din Evanghelii vedem ca 12 ucenici sunt trimisi in misiune de Invatatorul lor.

      Voi spuneti ca D-zeu are doar un singur om itnr-o generatie. Defapt ce sa intamplat?

      Sa luat o stare de fapt din V.Testament cu unul singur trimis la poporul lui D-zeu si sa facut litera de lege adica sa facut o doctrina!.

      Sunteti inselati cu Biblia pe masa.

      Isus Hristos nu avea de ce sa isi restabileasca Biserica fiindca El zice foarte clar:Eu zidesc Biserica Mea si portile Locuintei Mortilor nu o vor birui!.

      Ștergere
    4. Cu forta acestor doua versete Luther a sfaramitat imperiul romano-catolic si transformat societatea in sec 16:
      Romani 5:1 "Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
      2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu."

      ORICE OM ARE PACE CU D-ZEU PRIN CREDINTA LUI IN ISUS CRISTOS !
      NIMENI NU ARE NEVOIE DE UN OM, INGER, PROFET ETC CA SA INTRE IN STAREA DE HAR CI PRIN PROMISIUNEA LUI D-ZEU SI PRIN CE EL A FACUT PENTRU NOI, NU CE PUTEM NOI FACE, DEJA SUNTEM SALVATI.

      Fratilor, imi vine un gand interesant:

      Poate ca noi nu am reusit sa primim pacea lui Cristos cand ne-am intors la El, de aceea inca tot cautam alte lucruri -fantastice- care sa ne impresioneze puternic si sa ne mentina adrenalina spirituala si mentala in actiune, in functiune.
      E doar o ipoteza.

      Shalom tuturor.

      Ștergere
    5. Frate Antonie, astept sa imi raspunzi si mie si la ce ti-a scris Anonimul referitor ca in mesajul lui Branham e vorba de lucruri noi si mai ales nebiblice. (Tema cu " profetul Ilie" este noua, cu Fiul Omului in 28 februarie 1963 este noua, norul, Apoc 10 cu 7, tragerea a treia, cele sapte tunete, ingerul din laodicea, Epocile, Pecetile, tot tot este nou dar si nebiblic ca unele noi pot fi bune daca pusca cu Scriptura dar la WB nu este cazul.)

      Astazi al nostru, este acelasi astazi care a fost mereu: Mantuirea prin Domnul Isus Cristos.
      Evanghelia, propovaduirea pocaintei, a Crucii, Jertfa, Iubirea de D-zeu si de aproapele nostru, innoirea, schimbarea omului vechi, cresterea si maturizarea lui spirituala a liderilor, a Bisericii si inmultirea talantilor este baza, esenta planului lui D-zeu cu omenirea si cu fiecare individ in parte.

      Romani 5:1
      Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
      2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.

      5 Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.
      6 Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi.
      7 Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară.
      8 Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
      9 Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu.
      10 Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.
      11 Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea."

      Ioan 3:14 Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,
      15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
      16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
      17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

      Ioan 1:16 Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har;
      17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos."

      HARUL SI ADEVARUL AU VENIT PRIN ISUS CRISTOS. Noi doar sa le acceptam, sa ne bucuram si sa le cautam pentru noi insine din Cuvant, in rugaciune, in slujire, etc.

      Si de atunci oricine trebuie sa propovaduiasca harul acesta, adevarul acesta care este bogatia Evangheliei si comorile extraordinare ale lui Cristos.

      Ștergere
    6. Frate Lica,urmareste linkul pe care l-am postat,si acolo ai toate raspunsurile.O discutie aici pe net,este aproape imposibila.Toate aceste teme ar trebui discutate cu scriptura in mana.Dupa cum am spus deja,singurul care poate ajuta cu adevarat,singurul,este doar cuvantul original al lui Dumnezeu.Imi pare rau dar nu am atata timp pentru discutii aici.Doresc tuturor de aici binecuvantarea lui Dumnezeu,asa cum mi-o doresc si mie.Un lucru e sigur.Orice om poate gresi,orice om poate cadea in inselaciune,si totusi,cei ce sunt din Dumnezeu,vor asculta cuvantul lui Dumnezeu.Exista o singura credinta,cea a apostolilor.Un singur Dumnezeu.Cel AL APOSTOLILOR SI AL PROOROCILOR.Un singur botez corect.Cel practicat de Petru,Pavel,Filip,cel apostolic.Eu nu sunt judecatorul nimanui.Pe mine ma doare faptul ca,tu ai ajuns sa propagi toate aceste minciuni despre William Branham.Eu ma rog ca Domnul sa ai ba mila de tine si de mine si de noi toti,care dorim sa-l slujim.Inainte de a acuza pe cineva sau ceva,asigurate ca detii informatia corecta,fii sigur ca nu ai preluat doar dezimformari,mai mult sau mai putin intentionate.Nu spun lucrul acesta ca o acuzatie.O spun cu toata intentia de a ajuta.De altfel eu sunt un nimic,un om care doreste sa-l slujeasca pe Dumnezeu cu toata inima.INCHEI CU ACEST ADEVAR....................dragostea de Dumnezeu,consta in pazirea cuvantului sau,si in dragostea de Adevar.

      Ștergere
    7. Nu exista nici o dovada, sau eu nu o am ca Branham ar fi fost vrajitor. Hai sa nu exageram.

      Frate Adi Antonie, nu spune ca esti un nimic. Esti un copil a lui D-zeu exact asta am scris putin mai sus ca datorita Domnului Isus suntem o valoare in ochii lui Dumnezeu.

      M-am straduit ca tot ce scriu aici sa fie deplin corect.
      Daca ai gasit ca pe undeva am propagat minciuni in acest blog, arata-mi te rog, si pe loc le sterg si ma pocaiesc public (poate ceva mi-a scapat si am gresit) ca am scris ceva din burta.

      Cand am studiat un subiect, de exemplu cel cu Ilie, am luat toate legaturile biblice si din mesaj si nu mi-am permis sa caut sa distorsionez, chiar si fr Ewald Frank mi-a raspuns la email dar nu mi-a dat dovada biblica despre venirea a doi Ilie dupa experienta depe muntele schimbarii la fata a Domnului din Matei 17.

      Ai zis: exista o singura credinta, ce a apostolilor. Intr-un fel e asa ar in alt fel nu e si stii de ce? Deoarece singura credinta pe care D-zeu o accepta nu este cea pe care altii au avut-o in inima lor, ci aceea pe care tu o ai. (sa fie dpdv doctrinal la fel cu cea a apostolilor este un alt subiect, dar presand pe ideea sa "credem in credinta apostolilor" ne blocheaza viata spirituala personala si partasia cu Duhul Sfant.)

      Sa-mi fie cu iertare, am ascultat cateva video cu fr E Frank si tot asta spunea nefacand referire LA CEEA CE E MAI IMPORTANT, ADICA SA EXPERIMENTAM NOI LUCRURI TARI DE LA D-ZEU IN PROPRIA NOASTRA VIATA NU DOAR SA AVEM IDEI BUNE PE CARE SI APOSTOLII LE-AU AVUT.

      Sper ca ma intelegi.

      Sunt de acord cu tine ca aceste teme ar trebui discutate fata in fata cu Biblia. Eu ma rog ca sa vina ziua cand cei de la mesaj vor fi macar atat de deschisi ca si catolicii care l-au chemat pe Luther la Worms sa le dea explicatii despre noile lui idei anti-catolice, anti-papale.

      Eu i-am invitat la discutii pe lideri, dar fiind prinsi in mandria tipic branhamista, nu au vrut sa auda de asa ceva.

      Eu continu sa ma rog pentru ei. Nu ma las. Sufletul lor este mai important decat ideile false din mesaj.

      Analizand atitudinea noastra (si eu am fost asa partial) am realizat ca este foarte probabil ca cei de la mesaj nu au nici macar maturitatea mentala si emotionala a acelor religiosi corupti catolici din secolului 15 care l-au chemat si ascultat pe Luther despre ideile lui "revolutionare" biblice.

      Daca studiezi si compari, aceasta miscare de la mesaj este cea mai slaba, cea mai confuza, cea mai contradictorie, cel mai prost organizata, ridicola, penibila, mistica, toxica, fantezista din cate exista in aceasta lume.

      Frate ai un spirit minunat.
      Cauta sa cresti in relatia ta cu Domnul. Roaga-te sa iti arate adevarul si in acest sens al mesajului. cauta-ti chemarea, scopul, fa binele, inmulteste-ti talantul, nu sta la umbra marilor stejari. Domnul fie calauza ta. Shalom.

      Ștergere
    8. M-am uitat putin pe video acela dar deja in primul minut spune ceva neadevarat: ca faza cu anul 1977 nu a venit de pe buzele lui William Branham. Nu este corect ce spune. Aceste cuvinte scrise de Lee Vayle sunt luate de pe benzile lui Branham.

      Ce insista Branham e legat de faptul ca "NU PROFETESTE." Dar prezice stupid.

      Nu e deloc ok cand E Frank, spune lucruri care nu sunt asa.

      Oricine are acces la CD la mesaj sa auda cu urechile lui in engleza, ca Branham A PREZIS venirea mileniului in 1977.

      Am scris despre asta deja aici: http://mesajul.blogspot.ro/2013/10/ewald-frank-rezumat-video-10-2013.html

      Ștergere
    9. Frate nu trebuie sa ne facem viata dupa experientele spirituale ale cuiva. Acest mod de gandire nu e sanatos.

      Iar experientele cuiva nu trebuie sa devina o doctrina pe care sa o urmam. E un spirit de secta, de izolare, de prostie.

      Daca cineva are o chemare "SA SE TINA DE EA" nu e treaba lui sa convinga pe altii sa il urmeze.

      Nici experienta din 1933 de la raul Ohio cu 4000 de oameni, cu lumina si cu vocea care a zis "asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis..." NU ESTE ADEVARATA.

      Ștergere
  26. Voi, anonimii, voi îl vedeți pe WB ca pe Dumenzeu, ba nu! Mai mult! Îl predicați pe el mai mult ca pe Hristos în toate bisericile! Frate drag, Adi din TM, eu îți spun așa cum le spunea și Domnul Isus tuturor celor din preajma Lui: POCĂIEȘTE-TE! Asta înseamnă să-l lași pe WB cu tot ce o avut el și să-L urmezi pe Domnul Isus cu tot ce are EL: bunătatea, blândețea, facerea de bine, credincioșia etc. nu mai are rost să-ți expun toate atributele unui creștin autentic.
    Frate Lică, Domnul Isus să vă binecuvinteze! Mă bucur că v-am cunoscut!

    Aș adăuga și eu, dacă îmi permiteți:
    4. „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu” (Fapte 4:19)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu sa fi mult binecuvantat Lucian. Si eu m-am bucurat ca te-am cunoscut si m-am bucurat alaturi de voi toti. Multumesc pentru dragostea voastra in Domnul nostru Isus si pentru frati.

      Ștergere
  27. Scuzati-ma ca intervin in discutia voastra. Cred ca aproape toti studiati cuvantul D-lui si stiti mai multe decat mine, de aceia va rog sa imi dat isi mie niste versete din scriptura ca sa inteleg si eu pozitia fr Branham ca profet. In Biblia tradusa in limba romana nu gasim cuvantul profet, ci cuvantul proroc. Cuvantul profet l-am luat din limba franceza dar are aceasi semnificatie.
    Daca intelegerea mea din cuvantul D-lui e buna eu vad ca in timpul vechiului testament D-zeu vorbea poporului prin proroci:Ilie, Elisei ,Samuel,Natan,Mica,Isaia,Maleahi…etc.

    Matei 11:13 Căci până la Ioan au prorocit toţi Prorocii şi Legea.
    Luca 16:16 Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.
    Evrei 1 :1 După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
    la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.

    Deci prorocii (modelul vechiului testament) au fost pana la Ioan ,de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.. Dar de la Ioan Botezatorul lucrurile s-au schimbat. Domnul Isus a invatat ucenicii care la randul lor ne-au lasat scris ce trebuie sa facem, iar pentru neamuri Domnul l-a lasat pe Pavel. Pavel a pus ordine in biserica si a spus: Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
    Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.

    1 Corinteni 14:1 Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.
    1 Corinteni 14:31 Fiindcă puteţi să prorociţi toţi, dar unul după altul, pentru ca toţi să capete învăţătură şi toţi să fie îmbărbătaţi.
    1 Corinteni 14:32 Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor;
    Romani 12:6 Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei să-l întrebuinţeze după măsura credinţei lui.
    1 Corinteni 12:10 altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
    Faptele apostolilor 2:17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise!
    Faptele apostolilor 2:18 Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci.

    Vedem de fapt ca in Biserica nu mai avem acelasi fel de proroci cum era in vechiul testament, ci acum avem darul prorociei. Unde gasim in noul testament pe Isus cau ucenici sau pe Pavel vorbind despre un proroc (ca si cei din vechime) , ni se vorbeste despre darul prorociei.
    Ex:
    Faptele apostolilor 15:32 Iuda şi Sila, care şi ei erau proroci, au îndemnat pe fraţi şi i-au întărit cu multe cuvinte.
    Faptele apostolilor 13:1 În Biserica din Antiohia erau nişte proroci şi învăţători: Barnaba, Simon, numit Niger, Luciu din Cirena, Manaen, care fusese crescut împreună cu cârmuitorul Irod, şi Saul.
    Faptele apostolilor 11:27 În vremea aceea, s-au coborât nişte proroci din Ierusalim la Antiohia.
    1 Corinteni 14:29 Cât despre proroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece.
    1 Corinteni 14:31 Fiindcă puteţi să prorociţi toţi, dar unul după altul, pentru ca toţi să capete învăţătură şi toţi să fie îmbărbătaţi.
    1 Corinteni 14:32 Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor;

    Deci in Biserica nu mai avem un singur proroc ci avem mai multi proroci, si ceilalti pot sa judece !

    Daca fr Branham se proclameaza proroc dupa Maleahi este o mica problema in conceptia mea:

    Maleahi 1:1 Prorocia, cuvântul Domnului, către Israel, prin Maleahi:

    Concluzie , Maleahi proroceste pentru israel ! Nicidecum pentru neamuri.

    Astept parerile voastre .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am preluat "profet" din engleza obisnuit cu predicile lui Branham.
      Referitor la darul de proroc nu slujba de tip VT a lui Branham e foarte corecta observatia ta, e biblica.
      Asta confirma si cand Branham se referea ca Domnul sau propriia lui constiinta il mustra si ii zicea sa iasa ca evanghelist pe camp, caci "NU E PROFET."

      Ștergere
    2. Am cautat in Biblie expresia:"Aşa vorbeşte Domnul " si am gasit aproximativ 400 rezultate doar in vechiul testament si surpriza, nici un rezultat in noul testament .Ciudat nu ?

      Ștergere
    3. Isus a trimis 12 ucenici,nu doar unul.

      Apoi au fost Pavel,Petru,Filip,apostolii din perioada Bisericii care toti erau trimisi de Duhul Sfant.El nu vorbea doar unuia ci toti acestora Duhul Sfant le spunea ce sa predice.

      ""Legea si prorocii au tinut pana la Ioan""....Undeva prin Marcu.

      In N.T D-zeu a asezat slujbe in Biserica pentru desarvasire...adica El lucreaza prin mai multe slujbe.Acest model nou testamentar a inceput inca de dupa Rusalii.

      Ideea aceasta cu unul singur care este trimis pe tot pamantul si care aude voci dar fara nici un martor,nu este in armonie cu felul cum lucreaza D-zeu in N.T.

      Noi nu suntem in perioada V.Testament .

      Adevaratii vestitori sunt imbracati cu coiful mantuirii si cu arvuna Evangheliei!!!!. Nu eu am inventat asta ci este de la Ap Pavel citire. Nimeni nu predica despre slujba altui om si legau mantuirea de acceptarea acestuia din urma.

      Ati deraiat grav daca credeti tot ce spune WMB dar fara nici o dovada. Mai ales ca multe sunt minciuni pe fata:minciuna cu D-zeu care ia spus ca B.Paul nu va muri pana pestii nu vor innota in L.A.

      Ștergere
    4. Adica nu va fi batran....mai grav fiindca nu doar ca a imbatranit dar mai putin si moare datorita varstei.

      Ștergere
  28. Unde scrie ca zeciuiala mai este valabila ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnul Isus sa te binecuvanteze frate, dragostea pt adevar, fie el chiar si foarte amar, face diferenta. chiar daca fr.Branham n-ar fi gresit deloc, tot nu l-as fi acceptat ca mijlocitor intre mine si Isus, cu atat mai mult un om muritor plin de greseli. cei de la mesaj declara ca fara acest mesaj nu poti intelege Biblia, ca mesajul si profetul este infailibil, desavarsit. pe acest pamant numai o biserica are pretentia asta- biserica catolica si papa, de asemeni papalitatea zice ca laicii nu pot intelege singuri Biblia, ci preotii, clerul le poate explica intelesul. cei de la mesaj nu mai cred Biblia, ei au alt absolut decat biblia, absolutul lor este mesajul si profetul lor, dar au pretentii de a fi numai ei Mireasa lui Hristos. Nu este corect sa te folosesti de Numele lui Isus pt a atrage oameni ca dupa aceea sa le spui ca mai au nevoie, pt a fi salvati sau a fi in mireasa, sa accepte mesajul profetului. fii corect frate de la mesaj, cand predici cuiva evanghelia, spune-i omului din start ce crezi, ca acest mesaj este absolutul si fr. Branham -profetul si cine nu crede mesajul este pierdut. de doua saptamani am lasat aceasta cale, am mers pe aceasta cale 17 ani si am vazut si ura si invidie, vieti ruinate, obraznicie si imi pare rau de oamenii care sunt inselati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru postare Sasha. Ma bucur ca ai avut curajul sa scrii si sa spui ceea ce simti in inima ta si mai ales ma bucur ca ai reusit sa scapi din aceasta secta.

      Iti spun ceva. De acolo aproape nimeni nu scapa. Felicitari si slava Domnului!

      Ai dreptate. La inceput ei spun doar de Cuvant dar apoi afli ca ceea ce ei numesc Cuvantul nu este Cuvantul lui Dumnezeu ci mai degraba ideile lui Branham despre acesta.

      Pot sa te intreb cand ai inceput sa observi ca ceva nu este in regula la mesajul lui Branham?

      Crezi ca te pot ajuta cu ceva? O discutie pe email sau telefonica te-ar ajuta?

      Ștergere
  30. multumesc pt sustinere. inainte de a ajunge la mesaj, eu aveam o relatie personala cu Domnul Isus,eu il cunosteam. eram student cand am ajuns in adunarea unde pastor era George (acum are trei femei si n copii), apoi am mers la adunarea lui Ghena Rusu din Chisinau, am fost martor la trei divorturi fortate, unde oamenii au fost fortati, sub cuvant ca asta-i voia Domnului, sa divorteze, am fost martor cand au fost oprite casatorii, mancaruri, pastorul are si un frate rob acolo care-i paste caprele, sunt multe de povestit sunt 15 ani din viata mea, Domnul a fost cu mine toti acesti ani, eu m-am indepartat de El crezand ca am toate raspunsurile in mesaj si m-am inselat. din 2015 am mers la o adunare din Iasi, am mai ost pe la conventii, dar cand am auzit ca ziceau ca acest mesaj este Isus Hristos si ca este absolutul, ceva inauntru rabufnea, am incercat sa vorbec cu fratii iar ei au zis ca fara acest mesaj nu poti intelege biblia, si ca ei au ca baza acest mesaj. eu am alta temelie si cred ca daca am o intrebare, Domnul are raspuns in Biblie. gruparea lui Ghena apartine de ramura de la Cluj a lui Romu Mera,acum ei sunt certati,nu vorbesc unii cu altii, astea,s talibanii mesajului, agresivi, plini de ura, obraznici, fara mila, crede-ma stiu ce vorbesc, sunt lucruri traite de mine. 0744275353, foisorulmeu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am scris un email.

      Din pacate distrugerea vietilor, incurcarea acestora, este un specific al celor de la mesaj iar radacina acestor rele se afla in ideile bolnave ale lui Branham despre viata, credinta si, in acest caz, casatorie si divort.

      Branham si liderii care il urmeaza a facut mult rau cu invataturile lui false, haotice si confuze cu privire la acest subiect mai ales atunci cand a invatat poligamia ca fiind ASA VORBESTE DOMNUL.

      Slava Domnului ca multi din cei care il urmeaza nu il cred in acest subiect, altfel ar fi si mai mare dezastru.

      Si eu am fost la Mera Romulus in adunare si pot spune ca a fost o experienta traumatizanta si dezastruoasa. Acolo a domnit si condus spiritul de orgoliu, ura si rautate.

      Efectiv miscarea asta este o secta toxica.

      Ștergere
  31. Acest Mesaj nu este mesajul lui Branham este Mesajul lui Dumnezeu adus copiilor lui prin fr Branham
    Williams Branham a fost profetul lui Dumnezeu căci Biblia ne spune ca Dumnezeu așa lucrează( prin profeți care aduc Cuvântul) dar a fost și el un om ca și noi și ca și toți profeții din Biblie și dacă căutam sa ii găsim greșeli o sa ii găsim ca așa a lăsat Dumnezeu omul dar Mesajul care Dumnezeu ni l-a descoperit prin el este perfect căci Dumnezeu este perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai ca nu zici bine pentru ca Branham zice ca lui i sa spus ca 'mesajul tau va premerge a doua venire', deci daca te iei dupa vorbele lui Branham mesajul este al lui nu a lui Dumnezeu.Si daca gasesti invataturi false atunci este fals. Greseli in Cuvant sunt grave nu geseli la omul Branham.
      A adus invatatura falsa si copiata din alte surse nu din Biblie.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.