luni, 30 noiembrie 2015

Inchisoarea Stanford - un nou experiment

Dupa experimentul Obedientei oarbe despre care am scris aici http://mesajul.blogspot.ro/2015/11/obedienta-oarba-experimentatorul.html si era vorba de pana unde obedienta prosteasca poate merge ranind oamenii fara nici o problema, am vazut recent un film interesant despre un alt experiment in care s-au relevat lucruri importante si in detaliu multe aspecte.

Interesant ca pana si in ziua de astazi ei fac la fel doar pentru ca pot si cred ca "trebuie" sa faca. 

Daca ati pierdut filmul va recomand sa il vizionati.


Pentru ca am vazut intamplandu-se in branhamism multe lucruri care s-au intamplat aici mi s-a parut potrivit sa aduc aici al doilea experiment legat de abuzul de putere si falsa autoritate, dar in acelasi timp si legat de slabiciunea umana de a se supune pur si simplu in mod nefiresc, celor care ii abuzeaza si manipuleaza. 

Desigur ca multe lucruri din film trebuiesc intelese spiritual. Pentru anii 70 un asemenea experiment insemna mult, psihologia nu era atat de avansata precum acum.

Este vorba despre abuzul de putere, aroganta, acuzatia mincinoasa, respingerea, sentimentul de superioritate si modul in care, oamenii mesajului si sectanti in general, actioneaza cand au ceea ce pare o anumita siguranta si putere. 

Dupa doar cateva zile in actiune, au devenit stapani si sclavi fiecare traindu-si rolul, nu jucandu-l. Uitasera ca era doar ca un test totul. 

Uniforma sau hainele de detinut le-au dat o falsa putere sau slabiciune.

Eu cred ca si cei care urmeaza mesajul sunt intr-un experiment si ei reprezinta gardienii si pe unii detinuti din film, dar ei nu stiu, ca fiecare lucru care se intampla este pentru a li se arata ceva anume legat de simpla umanitate.

Spiritul religiei abuzive pe care o critica si branhamisti si frankisti si altii, exista de fapt si la ei. 

Nu e vorba de religie in sine in realitate, ci de ceea ce omul poate deveni cand simte si se crede superior si "vrednic" comparandu-se in mod nerusinat cu altii, injosind pe altii, exploatandu-le vulnerabilitatile, punctele slabe, trecutul, problemele avute, speculand barfele nu stiu cui. 

Am vazut asta atat de mult la ei, incat este o obisnuinta, este precum o boala cronica.

De ce fac asta? Sunt multe motive.

Eu cred ca in mod special este semnul disperarii lor la incapacitatea de a raspunde la intrebarea "de ce Branham a mintit, a plagiat, a pervertit Scripturile si a inselat milioane de oameni folosindu-si abuziv autoritatea avuta prin darurile de vindecare si vedenie?"

Am realizat ce inseamna cu adevarat oamenii care fac asta. 

Eu chiar am vazut la ei asta de sute, de mii de ori. 

Cand nu mai pot da nici un argument sa apere mesajul, sau interesele lor proprii, caracterul acela prelucrat emotional, scoate doar mizerie din el insusi, si o arunca pe altii, incercand sa ii injoseasca, de parca ar fi detinutii lor si ei gardienii. Ceva inferior si superior. Incepand cu despartirea dintre Mera si Gyuri la Cluj, in anii 90 si inainte un pic chiar, tot asta am vazut.

Ba uneori ei asa pun problema ca si cum chiar trebuie sa le dam socoteala de anumite lucruri. 

"Ce am spus, ce nu am spus? Ce am facut, ce nu am facut? La ce biserica mergeti? Dati-mi adresa. etc"

Ne pot face cum vor ascunzandu-si lasitatea si frica in spatele functiei, pozitiei, aici in blog al anonimatului, si improscand tot ce au in ei: minciuna, ura, nesiguranta de sine, respingere, inchipuiri bolnave...

Vrei sa stiti dpdv psihologic de ce fac ei asta?

Dintr-un singur motiv major: AU NEVOIE DISPERATA SA SE SIMTA SUPERIORI, DEOARECE SUBCONSTIENTUL LOR STIE ADEVARUL SI LE SPUNE, ADICA EI STIU CA IN REALITATE SUNT INFERIORI, DAR NEAGA REALITATEA ACEASTA, O ACOPERA, O MASCHEAZA PRIN ACEASTA PROCEDURA inumana, necrestina, ipocrita. 

Ei arunca cu noroi unii impotriva altora, fiecare impotriva altora, din mesaj, din afara, nu conteaza cui. Sa arunce conteaza. Asta este comun.

Chiar si Isaia spune:
"Dar cei răi sunt ca marea înfuriată, care nu se poate linişti şi ale cărei ape aruncă afară noroi şi mâl."

Este tipic oamenilor slabi aceste lucruri. Nu e vorba de Branham, branhamisti, frankisti exclusiv. Nu. Este ceva legat de natura fiintei umane care nu foloseste echilibrat gandirea, emotiile, sentimentele, valorile, credinta, personalitatea, demnitatea etc.

Veti intelege mai bine dupa ce veti vedea filmul.

Aici este un clip video cu comentarii despre experiment la multi ani dupa aceea:




Aici mai jos este filmul in sine. 


Comentariile de la sfarsitul filmului sunt edificatoare. Interesant ca acestui experiment si s-a spus si generic: Lucifer.

Nu suna deloc a stilul meu ce urmeaza sa zic despre "victimile" din film, dar vreau sa o spun in felul in care o simt acum: Mi se pare ca multi isi merita soarta. Deoarece este rasplata alegerii lor. 

Totusi in film cativa se razvratesc si pleaca din experiment neacceptand sa stea intr-un "sistem" pur si simplu bolnav si abuziv. Psihologii sunt perplecsi, neintelegand de ce restul se supun abuzurilor.

Veti intelege la ce ma refer, vazand experimentul Stanford.

Sa aiba cei de la mesaj atatea dovezi ca Branham a mintit si ca mesajul nu e ce pretinde ca e, si nu numai sa continue sa creada, dar sa si condamne pe cei care ii iubesc si vor sa ii ajute?





10 comentarii:

  1. Incredibil! Pe langa sutele de dovezi ca tot mesajul este praf, exista si creste si aceasta atitudine controlativa si manipulativa in randul sectantilor.

    Nu este exclusiv doar la branhamisti. Nu. Este ceva tipic oamenilor a carei personalitate a fost dezumanizata si lasata fara fundamentul ei fiind inlocuita de cateva prelucrari emotionale toxice care otraveste mintea oamenilor.

    Imi amintesc multe versete dar in special 1 Cor 13....Dragostea nu face rau, nu se manie, nu cauta folosul sau....etc. Ei cu toate pretentiile lor si nevoia de a supune pe altii credintei lor, de a dovedi ca ei sunt "gardienii", "sefii", sunt de fapt sarmanii de ei...total la polul opus, la milioane de ani lumina distanta de ceea ce ei sunt si pretind ca sunt.

    Comparand lucrurile, realizam acelasi lucru grav.
    Ca situatia in secte in general este de-a dreptul toxica, manipulatorie, anticrista, antiumana, antisociala.

    Acestea, in cea mai mare parte, reprezantand doar SENTIMENTELE DEVIANTE ALE LIDERILOR pe care acestia le au cu privire la viata, credinta, Dumnezeu etc.

    Detinuti "rebeli" care evadeaza sau parasesc inchisoarea, detinuti sclavi sau gardieni opresori? Trebuie sa vezi de care tipar te apropii cel mai mult din experimentul Stanford.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ieri am fost la o conferinte pe tema de islamofobie care vrea sa atraga atentia asupra faptului ca a crescut ura impotriva musulmanilor din cauza terorismului, dar in realitate islamul promoveaza prin profetul iubit Mohamed, pacea, iubirea.

    Am luat cuvantul si eu. Era acolo un profesor musulman si alti oameni cu vaza.

    Sunt ocupat acum, dar incerc pe maine un scurt articol sa vedeti ce paralele incredibile intre ideologia de baza care promoveaza invincibilitatea unui lider, numit profet.

    Am gasit si multe similaritati -distructive- intre cei doi. Se aseamana mult, fundamental ideologic, desigur, nu doctrinal sau dogmatic.

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesant. Nu m-am uitat la film dar am urmarit clipul. Abia astept sa il vad diseara.Mi-am amintit de zicala care spune "Cum ii faci pe altii sa se simta spune totul despre tine".God bless you. Keep fighting.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in branhamism si frankism este varza toata atmosfera.Cel putin in privinta frankismului in Romania,sunt mai rai chiar si de cat branhamistii. Nu stiu cum mai e acum dar in privinta lidership-ului erau grav de tot.Obsedati sa atace si sa-i puna la zid pe alti frati,de la amvon si cu Biblia pe masa.Am vazut frati umiliti si calcati in picioare de la amvon,de tot prostu` care avea impresia ca prin el ""vorbeste Domnul"". Dezastru total...ce mai. Am auzit ca sunt si certuri la Cluj. Nu stiu de la au pornit dar mie personal imi arata ca acesti oameni nu au nimic spiritual in mijlocul lor,si ca acest mesaj nu este de nici o provenienta divina. E doar un amalgam de teorii luate de Branham de peste toti si facute tocanita ,apoi prezentate publicului naiv ca si ""descoperire divina"".

      Ștergere
    2. "Cum ii faci pe altii sa se simta spune totul despre tine" e frumos si profund multumesc. Eu stiam de "Cum vorbesti despre altul nu arata cine e el ci arata cine esti tu".

      Ambele sunt superbe si pline de intelepciune!

      Multumesc.

      Ștergere
  4. stati sa vedem cand o sa moara frank ce prapad o sa fie.o sa dea din colt inn colt ca soarecii.mandria celor cu mesajul o sa dispara de la an la an pana la disparitie.nu scrie in biblie ca mandria si inselaciunea vor fi date pe fata? un fost frate frankist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si Billi Paul fiu lu Branham la fel.

      Ștergere
    2. Da ai dreptate.Acest mesaj nu este ceea ce pare..Ei se ascund dupa o masca numita """mesajul orei"" dar in realitate sunt mai rai ca si ortodocsii.Astia macar sa mai ajuta si se respecta,dar branhamistii si frankistii sunt culmea prostiei si a rautatii. Sunt cativa lideri la ei care si-au atins scopul urmarit.In rest poporul este lasat de izbeliste,tinut in ignoranta si muls de zeciuieli. Nu o spun cu mandrie ci cu regret.Cand am fost la ei credeam ca va fi alta atmosfera avand in vedere ca se tot laudau cu ""cuvantul original"". In realitate nimerisem intr-un cuib de viespi.

      Ștergere
  5. poate Dumnezeu se va indura si de alti sa vada Adevarul curat, cu cat vor fii mai multi lumibati cu atat mai repede se va alege praful si pulberea de aceasta invatatura eronata branhamista plina de ura si minciuna Doamne ai mila de ei de rori care intradevar sunt baivi,creduli la tot ce se predica acolo mai bine zis '"tot ce se citeste din cartile lui Branham"".ei nu predica prin Duhul sfant care a fost dat Bisericii sa invete,sa cante sa aibe un psalm chiar sa mustre ce e de mustrat toate sa se faca spre zidirea Bisericii lui Hristos Domnul nostru ,Pacea si Bucuria sa inubde viata fiecarui credincios sincer care doreste adevarata partasie cu Domnul si invataturili Lui nu ale unui om pretins cu atatea care nici nu mai vreau sa le insir, Domnul Isus sa lucreze prin puterea Duhului Cel Sfant Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu nu se va indura de ei niciodata, in modul in care noi credem si speram. Ei trebuie sa aleaga adevarul din nou. Asta e opinia mea, dupa cum am observat in Dumnezeu lucreaza.

      Trebuie ca ei sa faca din nou un efort si sa faca sacrificiul de a da dreptate lui Dumnezeu si Cuvantului Sau si de a recunoaste ca minciunile lui Branham sunt minciuni, iar in Dumnezeu nu exista minciuna si El nu poate sa minta.

      Trebuie sa scape de multe boli si afectiuni spirituale, psihice, mentale, emotionale, prejudecati, toxine sentimentale si de mentalitate.

      Igienizarea si cosmetizarea psihica ar fi primul pas.Dar cum ei nu stiu nimic, dar nimic absolut despre asa ceva, eu vad ca imposibila redresarea lor.

      Pregatesc cateva materiale si sper sa inchei acest capitol ex-mesaj definitiv, cu exceptia evenimentelor cand Frank si Billy-Paul vor trece dincolo.

      Am gasit raspunsurile mult cautate de mine cu privire la ei la mesaj si Branham si nu mai am nici un motiv sa continui. Acum 3-4 ani spera inca sa primesc de la ei raspunsuri biblice la erorile lui Branham si sa raman in mesaj.

      Se pare ca viata si Dumnezeu a fost alaturi de mine si de cei care au iesit de la mesaj.

      Adevarul nu poate fi distrus, nu poate fi invins, nu poate fi ridiculizat, si nici nu va putea fi ignorat mult timp.

      Adevarul va bate la usa constiintei lor, al celor care au asa ceva. In rest nu e treaba mea deciziile lor de viata sau credinta la fel cum nici treaba lor nu e ce decizi iau eu cu privire la viata si credinta.

      Sunt extraordinar de fericit si multumitor. Mai am cateva "cozi" de rezolvat in viata.

      Dumnezeu ma ajuta sa ma refac material si financiar si pot spune deplin ca nu am nimic de reprosat mie insumi. Asta inca imi sta pe grumaz putin cam strans, dar mi-am promis mie insumi ca rezolv totul, cu ajutorul lui Dumnezeu, cat de curand.

      Am invatat sa ma iert pe mine insumi, sa transform esecurile in lectii de viata, sa pretuiesc si sa iubesc oamenii, valorile vietii, sa recunosc si sa lucrez la minusurile mele si sa merg mai departe.

      Ies cu mare bogatie din aceasta evadare din inchisoarea intunerecului numita branhamism, frankism, etc.

      Am gasit articole incepute de mine dar neterminate. Cateva le sterg altele le fac si incepand cu 2016 inchei acest capitol ex mesaj.

      Mi-am pregatit selectiv materiale foarte bune si voi scoate o carte in limba romana despre adevaratul mesaj a lui Branham, psihologia sectanta in branhamism, manipulare, minciuna si eroare.

      Daca voi avea succes o voi traduce in cel putin 3 limbi internationale.

      Nu sunt interesat de nici un branhamist sa il conving de nimic. Sunt interesat ca ceea ce spun si traiesc sa fie benefic si real si sa aduca valoare in viata oamenilor si slava lui Dumnezeu.

      Stati pe faza.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.