joi, 11 octombrie 2012

Ilie este pentru Israel

******Raspunsul meu la  invatatura despre Ilie pe care l-am dat pe blogul lui Nelu Dascal **** http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2011/05/01/de-ce-zic-carturarii-ca-mai-intai-trebuie-sa-vina-ilie/

Am recitit cu atentie studiul despre Ilie pe care l-ai prezentat. Minunat. Sper ca nu te superi ca am si eu o opinie. Sunt sigur ca la tot ce e diferit de ce crezi ii spui fals. Asta e specific la mesaj. Una din imensele gafe este aceasta: Sa crezi ca oricine e putin diferit este fals. Cine face asta, va ajunge sa blesteme si sa anatemizeze absolut orice pentru ca e sigur ca oricine altcineva difera este un cristos fals si un imitator. E responsabilitatea fiecaruia sa isi lase creierul spalat sau sa spele altele. Eu cred ca orice crestin are dreptul sa studieze si sa aiba indoiala cercetand si cautand adevarul nu etichetand pe alti care sunt diferiti. Mantuirea nu vine prin asemanari sau diferente dintre crestini ci prin Acela pe care asa cum frumos L -ai aratat pe aici in cateva articole minunate, pe Domnul Slavei, adevaratul Mesia.
– Povestea cu Ilie a fost pentru mine una din marile zguduiri din ultimii 3-4 ani. Nu intru in amanunte dar iti cer atentie, iti cer loialitate si respect fata de CUVANTUL SCRIS, Biblia, iti cer sa fi obiectiv. Multumesc.
- In cartea Maleahi 1 cu 1 Domnul se adreseaza special poporului Israel. Pe tot parcusul cartii ii da multe mustrari, promisiuni, apoi in final in Maleahi 4:4 Domnul zice ceva de Moise, in 5 de Ilie.
- In continuare Domnul promite Israelului zicand “Va voi (voua) trimite pe….” este vorba de adresare catre cei din versetul 1, ” Cuvantul Domnului catre Israel”. Apoi promite ca El va trimite pe Ilie sa faca doua lucruri.
- Sunt doua veniri ale lui Ilie in aceasta promisiune. Doua promisiuni. Doua profetii.
- Unul dintre Ilie apare in Luca 1: 17 ca fiind Ioan Botezatorul pe care Domnul Isus il si confirma in Matei 17 si Marcu 9, ca fiind Ilie, deoarece era in duhul si puterea lui Ilie sa implineasca prima parte din profetia lui Maleahi.
- Mai ramane o promisiune pentru viitor. O singura venire a lui Ilie ramasa pentru viitor.
- Un lucru ce te rog sa il citesti este Matei cap 17. Cand ucenicii il vad pe Ilie isi amintesc ceea ce si tu ai in titlu. Isi amintesc ceva. Ca in sinagogi, carturari mereu amintesc profetia din Maleahi 4:5. Ilie. Ilie. Ilie. Toata ziua carturari vorbeau de Ilie.
Apoi cand coboara, ei il intreaba pe DOmnul, De ce zic carturari ca trebuie sa vina Ilie.
DOmnul raspunde SI INTERPRETEAZA PROFETIA DIN MALEAHI 4:5 CA NIMENI ALTUL IN LUMEA ACEAST SAU VIITOARE. El zice este adevarat ca trebuie sa vina Ilie (tocmai cu el a vorbit 5 minute inainte) la viitor si pe Ioan Botezatorul il plaseaza la trecut. Deci Isus lasa pentru viitor NUMAI O SINGURA profetie pentru Ilie.
Vedem apoi ca intradevar dupa cum DOmnul zice, Ilie apare probabil 2000 si ceva de ani mai tarziu.
 
– Exact asa cum ei doi apar in Maleahi 4:4,5, cum tot ei doi apar in Matei 17 si Marcu 9, tot ei apar si in Apoc 11. SI astfel profetia dinMaleahi si Matei 17 si Marcu 9 a Domnului este implinita.
- Eu nu vad ca in Matei 17 Isus a zis de un alt Ilie, afara de cel cu care EL a stat de vorba 5 minute inainte, probabil, si pe care si ucenici l-au vazut si au intrebat de profetia din Maleahi.
- Deci biblic, eu vad acuma, ca sunt patru veniri ale lui Ilie.
1- Ilie Tisbitul
2- Elisei, cu indoita putere
3- Ioan Boteazatorul, in duh si puterea lui Ilie
4- Ilie Tisbitul din nou sa restituie la Israel toate lucrurile conform Maleahi si Fapte 3:21
- Am cautat in greceste, latina, in orice traducere demna de incredere si nu exista decat o profetie la viitor a Domnului despre Ilie. Si normal, cand Ilie apare la Israel, caci in Maleahi toata cartea era adresata lui ISRAEL, se implineste.
- Inca ceva ce e ff tare pentru mine. In evanghelia dupa Ioan, Ioan Botezatorul este intrebat: “Esti tu Ilie? El a zis: Nu !”
- Stii ce ma socheaza aici ??? Unul care ERA ILIE cu adevarat intr-un fel, A NEGAT sa fie egal cu Ilie. El stia ca Ilie va veni la Israel inainte de ziua cea mare si infricosata.
Asta este noua mea viziune din Biblie. As vrea sa nu gresesc. Dar atat timp cat timp in mod biblic nu exista dovada nu pot sa vad si nu vreau sa vad ceva pe langa Biblie.
- Stiu ca pare socant pentru unul care mereu a predicat 5 Ilie sa nege intr-un fel asta. Dar am primit o pace imensa si incredintare sa NU MA TEM sa cred Scriptura. Daca cineva are o revelatie o CRED daca ea poate fi dovedita si in Biblie.
- Daca nu, il respect pentru opinia diferita si il binecuvantez. Sunt sigur ca ce ne uneste este mai puternic decat ce ne desparte, si ca duhul dezbinarii din sanul mesajului nu e mai puternic decat Cel ce ne-a unit, nu prin doua trei taine, ci prin Sfant Sangele Sau. A Lui sa fie mereu onoarea si slava. Amin.
- Poate nu intelegi responsabilitatea ta fata de BIBLIE inca.
- Eu iti cer sa imi arati 5 veniri ale lui Ilie si ma voi bucura sa cred.
- Inca ceva. Israelul are 2-3 dovezi despre venirea lui Ilie. Stii ca pentru orice invatatura ai nevoie de 2-3 marturii ?
- Le astept cu drag. Shalom din inima.

4 comentarii:

  1. Vrei sa insinuezi ca Ioan a fost mincinos, sau prea smerit ca sa poata spune adevarul ? Crezi ca el nu a stiut ce spune cand a marturisit ca nu este el Ilie , ci s-a identificat cu Solul din. Maleahi 3.1, nu cu acela din 4.6 ? Pana acolo ai ajuns cu indaratnicia ta , ca sa-l minimalizezi si lui Ioan calitatea de prooroc ? El nu a tagaduit, ne spune Scriptura, ci a marturisit ca NU ESTE EL ILIE , acela din mintea carturarilor si conducatorilor farisei ai acelui timp, care nu aveau frica decat de venirea acelei zile mari si infricosate a Domnului .
    Iar daca Domnul Isus l-a identificat pe Ioan ca Ilie, a facut-o corect, conform viziunii lui Zaharia, tatal lui Ioan ( vezi ca Isus a primit descoperirea acelei viziuni, pe care nimeni nu putea sa i-o spuna ) si in care Domnul a spus ca " va merge inaintea lui Dumnezeu, (nu a unui Fiu de Dumnezeu si nu ca si Ilie, ci ) In duhul si puterea lui ilie ) si asta s-a intamplat la prima venire a Domnului, la epoca mantuirii, nu la aceea a judecatii , proorocita de Maleahi Astfel, numaratoarea lui Ilie asupra caruia insisti, este incorecta
    Ti-am raspuns la articol cu drag . Salom, din inima !

    RăspundețiȘtergere
  2. si, tot inaintea judecatii, Isus a spus , si apostolul Petru a intarit fagaduinta ca " Ilie va veni intai, si va reaseza din nou , toate lucrurile " fiindca pe Isus Hristos " cerurile trebuie sa-L primeasca pana la vremea asezarii din nou a tuturor lucrurilor, vreme despre care au vorbit toti proorocii din vechime " Din vorbirea lui Petru eu am inteles ca la acea vreme a reasezarii Isus va fi si El prezent, fiindca va fi tinut in ceruri "pana " la acea vreme , nu mai mult .Ma intreb daca nu ai fost si tu si altii, curios vreodata cum au vorbit toti profetii despre acea vreme, si totusi numeni din falsii credinciosi nu poate dovedi , inca ? Poate vei afla, daca va vrea Domnul, ca fratele Branham a dovedit ca asa este .

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu arati spre un Ilie care sa restituie la Israel toate lucrurile , uitand ca lui HRISTOS Dumnezeu " I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, (Efes.1:22) si ca mai intai El si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca poporul ales din mijlocul lor sa-I poarte Numele , fiindca iudeii "s-au socotit ei insisi nevrednici", dupa cum le-a spus Pavel, pe care Domnul l-a trimis ca invatator la Neamuri . Astfel, fagaduinta aceasta de reasezare se refera intai la Biserica , si dupa ce biserica va pleca, va fi chemat Ilie si Moise la Israelul intors in Palestina si care rezideste al treilea Templu, dupa cum bine suntem informati indeaproape azi de mass-media .

    RăspundețiȘtergere
  4. Si iarasi, tu poate ca nu vrei sa stii ca de fapt Biserica Mireasa , copilul "de parte barbateasca "(fiindca nu este o nastere din si cu sex, ci este nasterea prin Cuvant a madularelor trupului lui Hristos ) al femeii(nu al fecioarei ) care este rapit la cer inainte ca fiara sa-l apuce, nu sunt urmasii popoarelor pagane, ci urmasii parintelui credintei, samanta lui originala, in care au fost binecuvantate toate popoarele, asa cum a fost proorocit lui. dupa ce 10 semintii ale lui Israel s-au "pierdut " ca imigranti la destramarea Asiriei , care i-a luat robi, dupa cum scrie in 2 Imparati 17 , tara fiind repopulata cu oameni din Babilon, din Cuta din Ava ,din Hamat si din Sefarvaim
    Asa a gasit si Domnul Isus Samaria , cand parintii lui firesti s-au intors in Nazaret , si cand El a spus femeii canaanite : " am fost trimes doar la oile pierdute ale casei lui Israel," si nu la Iudeii care nu l-au vrut ca Imparat si l-au si rastignit El a suferit pentru si din partea casei lui Iuda, careia-i apartinea , dupa firea pamanteasca , dar a trebuit ca Pavel sa fie trimes sa " implineasca in trupul sau suferintele care lipseau trupului lui Hristos , care este Biserica. (Col.1:24) Si Duhul sfant a vorbit prin el :"
    Copilasii mei, pentru care iarasi simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi! (Gal.4:19) "
    ai putea sa intelegi ca tocmai urmasii acestora sunt cei a caror inima trebuia intoarsa spre parintii Cincizecimii, apostolii Domnului , care sa-L primeasca pe Isus la a doua Lui venire, inainte de a Se descoperi la evrei, cum a anuntat proorocul Zaharia din V. T ?

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.