sâmbătă, 1 martie 2014

Dupa 40 de ani in mesaj (engleza)

James Manuel came into the Message in 1973. Find out why he left the Message in 2012, his challenge to those still in the Message, and read about the threats on his life by people who claim that William Branham is a prophet:

------------------------------



I have spent 40 years of my life in the message. I believed it, I lived it, I preached it. The message is all my wife knew, it is all my children knew, it is all I knew. ...I challenge any pastor, deacon, elder, trustee, treasurer, usher, believer of the End-Time Message of William Branham to disprove what I said. I am willing to publicly repent, recant and return to the message if you can convince me with hard evidence that my claims are false. Likewise, if you fail to disprove what I claim, are you willing to turn your back on the message and follow the Lord Jesus Christ?

The past few months have been challenging. I have had a few threats on my life because of my stand against the message. I receive constant messages in my inbox warning me of imminent danger. I have never taken these threats seriously. I believe that God is in control of my life and I want to do whatever His will is for my life.

However, a few days ago, I received a serious death threat on my telephone at home. The person did not identify himself (I could hear by the voice it was a male). The message was brief, “ we know your movements, we know where you live, we know where you go to church, we are making plans to take you out. Stop spreading the lies about our prophet”

I ask you, dear message believer. Is this even Christian to threaten someone who believes different than you?? Is it even common decency to threaten someone with his life just because he is highlighting severe problems with what you believe??

I have decided after much prayer and advice from my friends, to go public. I want you all to see what is really happening around you. If the message is 100% correct and 100% in line with the Word why is it so difficult to give answers to simple questions?? It is time that you check what you believe against the Word of God: the Bible.

James Manuel


-----------------------------

Desi nu e 100% corecta traducerea puteti traduce cu google translate aflat in dreapta paginii sus.


Articol preluat de pe: www.believethesign.com

Mai multe despre aceasta marturie aici:
http://en.believethesign.com/index.php/The_Testimony_of_James_Bernard_Manuel

46 de comentarii:

  1. Aceasta marturie contine o provocare bazata pe premize false, el spune " sa intoarca spatele mesajului si sa urmeze pe Isus Hristos " dar nu arata CUM URMEAZA EL PE HRISTOS .
    Eu stiu bine cum a urmat fratele Branham pe Hriostos, si inca nu-a fost , de atunci, vre-un om a carui viata spirituala si actiuni in relatie cu oamenii , sa-l intreaca . Nici n-a fost vre-un om care sa stie vorbi despre Domnul Isus hristos mai frumos si mai la SUPERLATIV despre EL , decat fra nostru iubit William Branham . Oricine citeste cu o inima curata predicile lui, vede asta ! Desigur, mesajul Evangheliei predicate de el in stilul " priviti la mine, va arat si va explic " dupa 50 de ani de la adormirea lui, nu este imposibil de DESTORSIONAT , numai ca nici astazi nu sunt decat PUTINI aceia care-l mai traiesc , fata de aceia a caror fapte il TORSIONEAZA . Si Lumea niciodata nu s-a grabit sa vada lucrarea lui Dumnezeu " life" , dar a venit "buluc " sa vada ce se vorbeste despre aceasta , dupa ce vrajmasul a venit si a semanat neghina . Asa este si cu blogul Belive the sign, si cu Viata in mainile tale, , care a nascut acest Mesaj CHICI , de dezinformare voita, cu scopuri meschine , nicidecum pentru a-L slavi pe Singurul nostru Stapan si Domn Isus Hristos . Aceasta se poate vedea din ideile de ura si dezbinare pe care le promoveaza, , aruncand praf in ochii celor care niciodata n-au citit o predica a fratelui Branham cu sinceritate, ci doar din motive numai de ei stiute ( si de aceia carora Duhul Sfant le descopera ) Ei va mint spunandu-va ca tot mai multi crestini se leapada de credinta, dar fratele Branham a proorocit situatia despre care vorbesc ei, , cand a predicat "Trei feluri de credinciosi " , aratand ca Dumnezeu si-a ales urmasii CRESTINI inainte de intemeierea lumii , si acestia este cu neputinta sa fie inselati, dar in oricare adunare vor fi permanent si necredinciosii, care , dupa un timp pleaca singuri si-si vad de treburille lor, dar si " credinciosii prefacuti " care nu pleaca de buna voie, ci cauta mereu motive de nemultumire si de comentarii negative , pana in momentul cand se exprima pe fata si-si revarsa toata ura lor asupra celor pe care-i considerau ca frati , pe vremea cand aveau de profitat de pe urma lor .Nimic de zis , mai mult de-atat . Nu va mirati, voi, cititorii, de ce autorul blogului accepta asa mare numar de " anonimi " , care marturisesc in ascuns, fiindu-le lor isisi jena sa iasa la lumina, fiindca faptele ( fata de aceia care-i cunosc ) lor sunt rele . El are tupeul sa stearga comentariile celor care au motive serioase si-l critica fatis, acceptand in schimb , cu nonsalanta anonimatul celor care-i apreciaza articolele si comentariile blasfemiatoare . El pretinde a urma numai adevarul biblic, dar pretentia lui de " religios protestant " si-a vandut-o pe pretul vietii lumesti dovedind ( el si impreuna cu denominatiunile carora le canta-n struna, ) ca " fiicele curvei s-au intors la invatatura si faptele mamei lor "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii se leapada de falsurile din mesajul autointitulatului profet Ilie, caci Dumnezeu nu l-a pus niciodata pe Branham sa fie nici Ilie, nici Fiul Omului, nici Ingerul. Contraziceti Biblia dar nu aveti nici o treaba, inca sunteti cu nasul pe sus.
      Branham a predicat "3 feluri de credinciosi" ca sa se scoata "curat" in fata audientei pentru cei care deja paraseau "Tabernacolul Branham" din cauza ca l-au prins cu multe contradictii si invataturi false.
      Si Biblia spune ca profetii mincinosi folosesc Numele lui Isus, chiar si in semne si minuni.

      Datul afara din biserica nu este atat de usor cum voi pretindeti. Acestea se numesc abuzuri.

      Traiesti inafara realitati duhovnicesti a Cuvantului lui Dumnezeu omule, tu nu vezi ca vaca paste in copac.

      Tu inca predici pe Ilie ca Branham? Predici norul ala ca fiind Cristos?

      Leaga-te de invataturile nebiblice pe care le promovati voi nu de faptul ca unii aleg sa fie anonimi. Esti ridicol.

      Acest tip de atac ieftin al tau a nascut acest blog. Esti singurul "vinovat" ca acest blog exista.
      Fratii sa iti multumeasca tie pentru tot ce exista pe acest blog. Si cei de la mesaj si frati ex-mesaj.

      Ștergere
    2. Nelutule, daca mesajul este compus din urmatoarele: profetul Ilie e Branham, norul din pustiu e Cristos, ingerul 7 din Apoc 10:7 e Branham, Isus este anticristul din Daniel 9:27, Cele 7 Epoci descoperite de Branham, Peceti, taine descoperite. etc atunci intorcand spatele acestor falsuri a intors spatele mesajului.

      Si da toti trebuie sa intoarca spatele acestor invataturi false care duc poporul in ratacire si sa urmeze Evanghelia, nu ideile lui Branham.

      Mesajul orei nu este compus din darurile divine de vindecare, vedenii etc.
      Tu confunzi teribil lucrurile.

      Citeste toate marturiile despre Branham, ele nu arata despre un ILIE sau altceva ci doar ca DUMNEZEU I-A DAT DARURI DE VINDECARE, VEDENII ETC.

      Aceste daruri nu sunt date pentru ca el sa se autoproclame ceea ce nu e si sa iasa din linia Cuvantului. Daca Domnul l-a avertizat de mai multe ori ca a luat-o gresit, cine esti tu sa te crezi deasupra lui Dumnezeu tot aparandu-l pe Branham pentru ca in anii 50 a fost mai dulce si mai echilibrat ?
      Gresesti.

      Ștergere
    3. Frate, eu cred că tu habar nu ai ce vorbeşti când afirmi:

      "Eu stiu bine cum a urmat fratele Branham pe Hriostos, si inca nu-a fost , de atunci, vre-un om a carui viata spirituala si actiuni in relatie cu oamenii , sa-l intreaca . Nici n-a fost vre-un om care sa stie vorbi despre Domnul Isus hristos mai frumos si mai la SUPERLATIV despre EL , decat fra nostru iubit William Branham ."

      Dar de Richard Wurmbrand ai auzit? Ascultă-i aici poezia şi citeşte-i cărţile dacă te ţine cureaua. Aici este într-adevăr un om care a trăit într-adevăr la SUPERLATIV şi niciodată nu a pretins nimic despre sine...

      http://www.youtube.com/watch?v=dSBaehwlIwc

      Vrei să ştii de ce am plecat din Mesaj? Tocmai pentru că nu mai puteam concepe cum de un om simplu, preot luteran, deci cu un "Mesaj învechit, poate să vorbească şi să trăiască o viaţă cu adevărat sfântă şi curată. Conform "Mesajului orei" era imposibil, căci "doar Mireasa crede tot Cuvântul". Am comparat adevărata "iubire divină" trăită şi predicată de Wurmbrand cu cea predicată (şi mai puţin trăită) de către Branham. Nu am înţeles de ce omul ăsta ne povesteşte de sentimentele lui de iubire pentru un taur nebun sau nişte albine înfuriate, dar nu se poate lăsa de năravul de a numi pe oameni "Ricky si Ricketa" (şi multe altele pe care noi le ştim bine). La fel nu am înţeles nici de ce Wurmbrand ar fi dorit să-l apere pe Ceauşescu în faţa acuzatorilor săi... Dar am înţeles că omul ăsta simplu şi smerit cu inima într-adevăr are ceva ce la cei mai mulţi urmaşi ai mesajului în frunte cu Branham nu se găseşte. Şi treptat, auzind şi alţi oameni simplii şi smeriţi, cu mult mai puţin cunoscuţi decât Wurmbrand, s-a făcut lumină în mintea mea.

      Tu crezi că noi nu am "adorat" în trecut profetul şi mesajul? Şi că nu am luat nimic bun, sau nu am înţeles nimic din el, sau că stăm să-i căutăm greşelile? Din contră, am încercat să apărăm, să trecem cu vederea "micile nereguli" pe care le vedeam. Eu chiar am găsit multe feluri e a explica chiar şi lucruri dificile, ca de ex. 1977 sau cei 500 de ani în care Enoh a "umblat cu Dumnezeu", până la cele 16 elemente din care "e compus omul" (enumerate erau max. 4...) Da, şi multe altele, numerologia numelui WMB în relatie cu 10:7 sau 17 şi tot ce e a spus în legătură cu numărul acesta. Dar intrând mai adânc în materie, am înţeles că nu e decăt un "abur", o "vanitate", o capcană pusă intenţionat ca cei care nu au înţelepciunea să cadă în ea. Şi ce rol aş avea eu să explic acestea, să "îndrept" eu ce a stricat profetul? Până la urmă el e responsabil de ce a spus; se spune că prin el se vor descoperi toate tainele rămase ascunse. Fain! Să le descopere el atunci, eu nu mă bag în slujba lui. Dar în loc să descopere, s-a făcut mai rău de râs, a făcut varză din numerologia biblică şi adevăratul simbolism "mistic".

      A căzut prin faptul că a aplicat totul la sine (şi la grupul său). A împărţit lumea în alb şi negru, cum o face orice lider de sectă. A legat simboluri biblice de persoane şi perioade fixe de timp. A fost orbit de pseudo-mistica sa şi s-a înălţat, crezându-se cineva...

      Nu e de mirare că acum totul se destramă. Nu e făcut să ţină, cum am mai scris, cultul acesta este unul cu "bătaie scurtă" şi în 20-30 ani nimeni nu va mai fi în viaţă din cei care erau contemporani cu WMB.

      Ascultaţi pe net predicile lui Wurmbrand, cei care nu aţi ascultat încă, şi vă veţi convinge dacă Mesajul este maximul la ce aţi visat voi vreodată...

      Există tot felul de predici şi cărţi audio pe youtube sau în alte locuri:

      http://www.radiounison.ro/resurse/audio/carti-audio-carte-pentru-sufletul-tau/cu-dumnezeu-in-subterana-richard-wurmbrand-mp3

      http://www.radiounison.ro/resurse/audio/carti-audio-carte-pentru-sufletul-tau/100-de-meditatii-din-inchisoare-richard-wurmbrand-mp3

      http://www.resursecrestine.ro/cauta/wurmbrand/24/autor

      Ștergere
    4. Si ce naiv am fost si eu.
      Si cand te gandesti ca nu am mers sa il ascult cand a fost la Cluj, in Manastur, din cauza ca am fost intoxicat.

      Acum 4-5 ani cand am inceput sa ascult Wurmbrand, mi-am dat seama ce prostie am facut.

      Wurmbrand e omul care a iubit pe cei ce l-au torturat, Branham a urat in ultimii ani in special pe cei ce l-au iubit.

      Ce ar fi facut Branham sa fi fost torturat? Daca numai pentru ca cei apropiati nu au acceptat ideile nebiblice cu Ilie si restul, i-a facut in tot felul si acuzat si jignit.

      Daca ar fi fost prigonit si torturat i-ar fi putut ierta si iubi precum Wurmbrand a facut? Nu cred.

      Ar fi devenit obsedat de teoria conspiratiei pe care o promova deja. O conspiratie anti-mireasa.

      Ar fi tipat continuu ca ei sunt ficele babilonului, antihristului, ca e martir...nu stiu ce.

      Nici in SUA nu am fost sa vb cu oral Roberts sau TL Osborn, sau alti predicatori remarcabili, numai pentru ca ei "nu cred pe profet".

      Ștergere
    5. Cartea "Torturat pentru Cristos" a lui R.W. este una dintre cele mai citite carti crestine contemporane. Si stiti de ce?

      Pentru ca ele nu arata o razbunare, o ura, critici fara numar, tipete si acuzatii la adresa celor mai rai si calai fara suflet oameni. NU. Dimpotriva arata lupta extraordinara a lui Wurmbrand care prin iubire si bunatate si-a castigat multi din proprii inchizitorii la Cristos. Asta este cu adevarat un mesaj. La mesaj suferim toti de irascibilitate extrema, si nevrotism in diferite forme.

      Cand cineva zice ceva, sau scrie ceva repede ne aprindem si atacam jignim, desfintam vieti, fara mila, fara suflet. Asta am vazut de 25 de ani la mesaj in Cluj, Romania si alte tari.

      Nu am fost zdrobiti la Calvar inca. Suntem prea vii pentru rau, inca nu am murit pe Cruce sa tacem odata un pic macar pana auzim o alta Voce dintr-o alta dimensiune, din cea a mortii si nasterii din nou in Cristos.

      La mesaj, toti se cearta, nimeni nu se impaca. Daca putin nu esti de acord in ceva idei DEJA EXPLODEAZA URA SI DISCORDIA SI DEZBINAREA. Ce diferenta uriasa.

      Cum ai zis tu Abel, si un frate anonim, cred ca cel din TM, in Mesaj nu exista aceste lucrurile scumpe ale Evangheliei ci doar invataturi, idei, care trebuiesc explicate si re-explicate la nesfarsit care aduc cearta, neintelegeri.

      Branham le-a facut pe femei catele si galeti de gunoi dupa ce Isus i-a zis ca nu e mai bun decat ele. va rog ascultati "De ce nu suntem noi un cult" sau "samanta sarpelui" sau samanta de discordie" Acuzatia" "Mesagerul timpului de sfarsit" etc si apoi puneti catev predici cu Wurmbrand marturi din inchisoare.

      Trageti apoi singuri concluzia.

      Ștergere
    6. Mi-am amintit ceva.
      Sper sa nu gresesc, dar sunt aproape sigur ca fratele Bornos din Capus, mi-a spus ca el sau era cu unul care l-a intrebat inainte de anul 2000, pe Wurmbrand despre Branham, si acesta i-a zis ca "mesajul lui Branham este toxic" ceva de genul asta.
      Sau ca alticevna pe o inregistrare a intrebat...nu retin detalii dar ideea este asta ca mesajul era toxic in ochii lui Wurmbrand.
      Precis nu se referea la anii 50 ai lui Branham caci acolo inca mai era "Cand dragostea iasa la suprafata" "Perdeaua dinlauntru" "Acea zi la calvar" (din asta am tiparit 10.000 ex).

      Dar dupa aia sarpele ranit a otravit intregul sistem de la mesaj, exact asa cum Branham a vazut in vedenie si alt frate a visat cu acel sarpe pe care Branham nu l-a ucis, ci intentionat doar l-a ranit cu batul.
      Se potriveste.

      Ștergere
    7. No..inca una..sau Branham si-a dat seama de tot si a vrut sa predice...(ghici ce?) "Urma sarpelui pe stanca". Despre ce sarpe putea vorbi Branham?
      Despre ce sarpe vorbim noi? Cel din predica sa "Sarpele ranit", precis. Sarpele se vindecase si asa cum foarte clar si frumos Branham a zis: "ACESTA II VA ARUNCA SLUJBA PE CANALUL DE MIZERIE SI II VA RUINA INTREAGA SLUJBA !"

      SA FIE FOST CHIAR ASA ? Cand se roaga Branham in Sarpele ranit spune : "Sunt cutremurat...si eu va spun...ca acel spirit este ANTICRIST"

      sa fi realizat el inainte sa moara ca trebuie sa se pocaiasca dar a fost prea tarziu? Nu stiu. E doar o idee.

      Studiati daca veti si poate primim o intelegere mai clara.

      Un lucru e clar.
      Mesajul lui Branham devenise deja toxic, nebiblic, arogant si autodistrugator.

      Ștergere
    8. Da, am fost intoxicaţi să nu citim nimic altceva decât mesaj şi mesaj. Aşa măcar branhamiştii consecvenţi pot argumenta că "nu este nimeni care să fi vorbit mai bine decât Branham" :) Corect! În universul lor cel puţin... Dar măcar în acel mini-univers să ne dea exemple de ceva bun, ce să nu fi predicat altcineva... Hmmmm, pe blog se făcu o tăcere de jumătate de ceas. :)

      Da, Wurmbrand a putut iubi într-adevăr necondiţionat. Un alt lucru care m-a făcut să privesc altfel lucrurile a fost atitudinea lui Wurmbrand faţă de suferinţă comparată cu cea a lui Branham faţă de necazul cel mare. Acesta ne pune în faţă un viitor teribil, înspăimântător, de care trebuie neapărat să te scapi, dacă eşti Mireasa şi crezi tot ce zice profetul.

      Wurmbrand în schimb nu pretinde nimic. M-am întrebat oare ce necaz mai mare ar putea să trăiască cineva? Am ajuns la concluzia că mi-ar fi ruşine să ajung în cer "pe scurtătură" şi să dau acolo ochii cu el şi cu mulţi alţii care au suferit pentru Cristos. Şi să mă uit la ei în ochi şi să le spun că aşa merită, că au fost "fecioare neînţelepte" iar eu sunt Super-Mireasa, din grupul lui Branham pe care l-a văzut el în viziunea dincolo de cortina timpului?

      Vă las pe fiecare să judecaţi. Iată o parte a poeziei lui Wurmbrand "Iubire nebuna":
      http://www.poezie.ro/index.php/poetry/221123/Iubire_nebuna
      http://www.youtube.com/watch?v=dSBaehwlIwc

      Nici eu nu ma-ntreb de-i drept sa-Ti dau iubire,
      Nu Te iubesc s-ajung eu mantuit. (Câţi dintre noi nu gândeam aşa?)
      Eu Te-as iubi si-n vesnica nefericire,
      Si chiar de flacari de-as fi mistuit.

      De-ai refuza sa Te cobori la oameni,
      Tu mi-ai fi fost un vis indepartat.
      De refuzai Cuvantul Tau sa-l sameni,
      Te-as fi iubit si far' sa-l fi aflat.

      De sovaiai, de-ai fi fugit de rastignire,
      Nemantuit, eu totusi Te-as iubi.
      Chiar si pacat daca-Ti gaseam in fire,
      Cu dragoste-mi Ti l-as acoperi. (AMIN, nu să-l condamnăm mereu)

      Acum cuvintele-mi vor deveni nebune,
      Ca toti sa stie cat de mult iubesc.
      Acuma voi atinge necantate strune.
      Pe-o melodie noua Te slavesc.

      Profetii toti de-ar fi prezis pe Altul,
      Pe Tine, nu! Pe ei, i-as lepada.
      Dovezi cu miile dac-ar avea cel'laltul,
      Iubirea-mi pentru Tine as pastra.

      De-as banui la Tine-nselaciune,
      Plangand, eu pentru Tine m-as ruga.
      De-ar inceta in lume fala-Ti sa rasune,
      Iubirea-mi pentru Tine nu s-ar micsora.

      Ștergere
    9. Profund si foarte inspirativ. Pana la lacrimi. Nu stiam ca scria la nivelul asta. Slava Domnului pentru asa ceva.
      Esti o binecuvantare frate. Multumesc.

      Ștergere
    10. Asta este a cunoaste Autorul bibliei, si nu Biblia in exactitate matematica.

      In anii 50 cand cineva i-a reprosat lui Branham ca nu stie Biblia. acesta a zis ca nu o cunoaste dar cunoaste pe Autorul Ei. Si a mai zis multe chestii dragute, dar apoi mai tarziu le-a calcat in picioare si a intors toate aceste lucruri spirituale de valoare in doctrine de autopromovare si ideologii gresite.

      Ștergere
    11. Frate Lică, am probleme să găsesc predica "Şarpele rănit" Îmi amintesc de vedenia aceasta dar nu ştiu titlul predicii ca să găsesc citatele. Dacă o ai cumva tradusă în format electronic poţi să mi-o trimiţi pe email.

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    12. Am pe un hard disk vechi pe undeva toate cele 17 mesaje ale Celor 7 Epoci predicate in decembrie de Branham si continuarile cu 24 de Batrani, Tronul, Glasurile, etc predicate in ianuarie 61.
      Tiparisem toata cartea, peste 1000 de pagini.
      Le caut.
      Shalom.

      Ștergere
    13. CE GLORIOS !

      Profetii toti de-ar fi prezis pe Altul,
      Pe Tine, nu! Pe ei, i-as lepada.
      Dovezi cu miile dac-ar avea cel'laltul,
      Iubirea-mi pentru Tine as pastra.

      Ștergere
    14. Poezia aceasta este unică şi a apărut într-un moment de maximă încercare, când R.W. era aproape de pragul disperării. Prin ea, el şi-a creat o armă pentru a se apăra de orice fel de acuzaţie şi depresie care îi bombardau mintea.

      Ștergere
    15. Devenim creativi la greu, iar in momentele dificile se pare ca Domnul reuseste sa scoata ce e mai bun din noi.

      Frumos spus: arma pentru a se apara.

      Fara sa jignesc in mod rauvoitor pe Branham, dar parca atitudinea lui, cand unii au respins mesajul lui, este ca a unei capre, care atunci cand cineva i-a facut ceva, face groaznic de urat.

      Tipa, acuza, jignea pe toti.

      Avea, mai ales in anii 60, atitudinea asta aroganta de a pretinde ca "un profet are mereu dreptate". (te mai miri cu cine seamana urmasii lui?)

      Iar atitudinea lui Wurmbrand este ca a unei oi, care, desi dusa la taiere, si-a iubit si salvat calaii prin infinita iubire a lui Cristos pe care a exprimat-o fara greutate, fara chinuiala. Doar curgea din el.
      Slava Domnului pentru asta.

      Ștergere
    16. Mai multi frati de la mesaj au comentat pe undeva prin blog ceva de genul: " Lica o sa ne vinzi ca si Iuda pe Isus, se vede ca nu esti credincios, vei veni cu jandarmeria dupa noi si o sa conduci politia... este asa si asa..vei face asa si asa...etc etc"

      Vezi? Ei exprima doar emotii negative, nimic divin, nimic Biblic, nu aduc argumente care sa rastoarne ce am scris aici si sa traim in pace prin adevar. Dar nu. Ei repede s-au zbatut ca o capra.

      Din comentariile si barfele lor ce le aud concluzionez ca ei traiesc si se hranesc mental prin teoria conspiratiei, teama, aratand un prag psihologic depasit de valorile pretinse, stilul lor etern de exprimare acuzativa, violenta verbala, este specifica unei capre, nu al unei oi, spiritual vorbind.

      Se pare ca fratii nostri dragi au mostenit acesta gena de violenta verbala si acuzativa si depresie si nevrotism fizic si spiritual de pe benzile lui Branham.

      Fratele Wurmbrand ne da lectii tuturor despre ce inseamna ceea ce a facut Domnul pentru noi si modul de gandire, simtire si slujire pe care il au crestinii de "tip oaie".

      Ștergere
    17. Concluzia din discuţiile de mai sus ar fi că la greu oile devin creative iar caprele negative şi distructive.

      Ștergere
    18. Frate Dascal zis şi behaituloilor... cu tot respectul pentru ambele tabere, doresc să te întreb în ce constă ce ai spus mai sus 'de dezinformare voita'? Cu ce ne dezinformează în acest blog fr Lică şi ceilalţi fraţi foşti în Mesajul Orei? În ce subiect greşesc?

      Ștergere
  2. Lica, ai repetat minciuna ca eu sunt " singurul vinovat ca acest blog exista " Sa insemne asta ca eu am "inoculat " in mintea ta ideile pe care le promovezi, iar americanii pe care-i copiezi ar fi " plagiatorii " tai ? Sau faptul ca eu am observat " inclinarile " tale si " ti-am taiat de sub picioare " craca pe care te-ai catarat pe vremea cand te dadeai mare "lider branhamist " , ca nu ai fost niciodata crestin , Si inca mai sunt multi ca tine, cocotati in scaune de pastori , in Biserica , ce tin cu dintii de " cash" ul adunarilor pe care vor sa le stapaneasca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca mai sunt multi ca tine,Nulutule care nu sunt capabili sa dea niste raspunsuri la minciunile lui Branham,insa se ascund in spatele unor vindecari si minuni, chiar daca se vede clar ca adevarul a fost deformat in mai multe privinte.
      Ex:
      - zeciuiala( nu se gaseste in noul testament, face parte din lege si legea nu mai este pentru noi)
      -rapirea ,Branham a afirmat si sustinut ca rapirea va fi inaintea necazului cel mare( nu aveti text biblic pentru aceasta afirmatie, in schimb biblia ne arata foarte clar ca venirea D-lui va fi abia dupa necazul cel mare)
      -femaia nu are voie sa poarte pantaloni( va folositi de un text din vechiul testament dar care nu are nici o baza in noul testament, in plus si in vechiul testament nu e scris "pantalon" ci "haine barbatesti" . Nu uita ca aceasta porunca a fost data pentru EVREI! La EVREI nu se purta pantaloni nici la barbatii si nici la femei, in schimb sunt alte tari in care femeile purtau pantaloni din vechime si in scotia, barbatii poarta fuste din vechime! Atunci care este imbracamintea barbatului si care a femeii?)
      Si ar mai fi multe de spus despre prostia de invatatura cu samanta sarpelui si multe altele care nu au baza biblica!

      Ștergere
    2. Of of greu e cu tine. Nu tu mi-ai inoculat adevarul despre Branham si mesaj.

      Am fost lider ca frate, ca slujitor, nu ca si dominator, precum altii fac, si ani de zile am propasit cu toti mult. Adunarea crescuse mult. Nu ma justific in fata ta.

      Tu ai adus la Domnul pe cineva? Ai schimbat vieti in bine ale unor oameni care pareau irecuperabili? Daca ai facut, ma bucur, slava Domnului. Asta e slujire de care eu m-am bucurat ca o pot face.

      M-am referit, dar ti-am mai zis, e vorba ca tu ai inceput sa ataci pe blogul meu motivational unde nu aveam nici o treaba cu mesajul.

      Nu am criticat NICIODATA in public mesajul si pe Branham. Tu ma atacai pe blogul celalalt, ca eu nu mai cred in Ilie=Branham, etc etc, lucru urat din partea ta.

      Nu iti facusem absolut nici un rau, nu am jignit pe Branham, nu am jignit nici o adunare d ela mesaj, nu amvorbit de rau niciodata pe nimeni, sau invataturile lui branham, nicaieri in public, nici online. Doar cu tine, Bornos, Duma, cu fratii in adunare, intre barbati.

      Am fost chiar fair-play, si cu bun simt. Asa ceva nu gasesti la mesaj decat foarte rar.

      Cand am avut indoieli despre mesaj v-am chemat pe toti la o discutie. Ati venit. Cand am ridicat problema Ilie, Nor TU AI SARIT CA ARS DE PE SCAUN SI AI ZIS CA TU NU MAI VII VECI LA ADUNARE. Eu ti-am zis "STAI, nu pleca, sunt lucruri de rezolvat cu aceste invataturi." Chiar tu ai confirmat cu sotia ta ca ai cautat si ai gasit doar 4 veniri ale lui Ilie, nu cinci.

      Tu ai zis in urma cu 8 ani ca la predica mea "Cununa ingamfatilor" te-ai intors cu familia in adunare.

      Eu la tine in casa am organizat saptamanal seara de rugaciune ca sa ajuns ca nu mai era loc atatia veneau.

      Dragul meu, tu nu m-ai adus la mesaj, nici in Cristos, nici nu m-ai scos din mesaj nici din Cristos.

      Nu regret, ai o familie minunata, regret doar ca am pierdut zeci de ani intr-o miscare ce nu are NICI O BAZA BIBLICA AFARA DE VINDECAREA DIVINA SI CATEVA CHESTII PRELUATE DE LA ALTII si pretinde cu aroganta ca sunt alesii, mireasa, si mint oamenii si ii pune impotriva Bibliei si altor oameni.

      Nu ar fi fost frumos sa fie adevarat mesajul? Sa poata fi confirmat? Inca de atunci s-ar fi rezolvat.

      Dar nu aveti nimic. Asta o vei recunoaste intr-o zi. Sper sa fie cat de repede.

      ADEVARUL NU POATE FI DESFIINTAT, DAR EL DESFIINTEAZA FALSURILE. Chiar acum asta se intampla.

      Nu Branham a zis ca PRIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU PUTEM VERIFICA PE ORICINE SI ORICE OM CARE ARE PRETENTII ?

      Nu el a predicat "Schimba D-zeu sensul Cuvantului Sau?". NU il schimba. Asta spun si eu in acest blog.

      Dumnezeu nu se contrazice si nu isi schimba Cuvantul dupa emotiile si evolutia slujbei lui Branham.

      Daca vrei sa aduci argumente biblice adu-le, esti liber, esti binevenit, pentru a sustine crezurile tale, dar daca nu, lasa omule odata atacurile de doi bani, si iesirile emotionale negative, ca nu ajuti pe Branham sa fie mai adevarat, cu chestiile astea aiurea.

      Ștergere
    3. Si pentru ca ai fost atat de dornic sa vorbim despre mesaj si Branham, ti-am oferit o platforma separat aici sa o putem face.

      http://mesajul.blogspot.ro/2013/05/cum-am-inceput-acest-blog.html

      Ștergere
    4. WMB a aplicat totul ce e pentru evrei la slujba lui plus multe alte traditii evreiesti inclusiv injugarea femeii.

      Ștergere
    5. Înjugarea femeilor nu este ceva evreiesc, nici în Vechiul Testament în tradiţia orală. Din contră, femeile în Biblie au fost chiar în poziţii de autoritate. Subjugarea femeilor e un defect al bărbaţilor, în special cei din cultura orientală, musulmano-turco-balcanică.

      Ștergere
  3. Felul in care Adi priveste situatia prin exemplele pe care la da in comentariu , nu-i corect ! Tata de ce . Nu a citit cu atentie ce este scris in Scriptura despre zeciuiala , recomand sa citeasca articolul pe care eu l-am tradus , pe blogul meu, si sa se gandeasca la faptul ca Domnul Isus n-a venit sa strice Legea, ci s-o implineasca El NU A ABROGAT ZECIUIALA , ci a lasat porunca sa fie adunata si sa fie folosita asa cum a zis El , atunci cand fariseii l-au ispitit cu plata birului catre romani : Dati sezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu " Dumnezeu PRETINDE INCHINARE , in locul ales de El sa se faca o " adunare ", acolo unde ISI PUNE EL NUMELE , si porunca zeciuielii a fost data cu scopul ca oricare credincios sa-si poata sustine calatoria lui si a familiei cat si intretinerea pe timpul " conventiei "de la locul unde aceasta se tine . Si fratele Branham a zis , in predica " Este viata ta vrednica de Evanghelie ?" citand pilda omului care a dat un ospat, ca aceia care refuza invitatia la partasia frateasca si de la MASA CUVANTULUI , pentru diferite motive, nu este vrednic de invitatia facuta prin Vestea cea Buna
    Sa stiti ca fratele Branham NU A GRESIT afirmand ca Domnul a promis " celor ce vor birui - in perioada Epocilor Bisericii - :" fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii care va veni peste lumea intreaga , ca sa incerce pe locuitorii pamantului " Si avem apoi pilda celor cinci fecioare neintelepte, fara alta vina decat aceea ca nu au avut suficienta provizie de ulei pentru candelele lor, si astfel au lipsit de la apel in perioada " usii deschise " , revenirea lor " prea tarzie " avand ca raspuns "Adevarat adevarat va spun ca nu va cunosc "! Intrebarea pe care o pun este " ce inseamna intunerecul de afara , unde este plansul si scrasnirea dintilor , si de ce tocmai " fii Imparatiei " vor fi acolo , pe cand " multi veniti de la rasarit si de la apus vor sta la masa cu Avraam, Isaac si Iacov in Imparatia Cerurilor " ( nu pe Pamant ? ) Am citit cum Adi a folosit o " gramada" alandala de versete biblice pentru teoria lui preluata de la religiosi, in preivinta necazului la care se asteapta ei, pe buna dreptate, fiindca ei " n-au nici in clin nici in maneca " cu fagaduinta Duhului Sfant , pentru care ei zic ca " nu este nici un verset " ( asta este doar pentru orbirea din ochii lor )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citez:"Domnul Isus n-a venit sa strice Legea, ci s-o implineasca El NU A ABROGAT ZECIUIALA"
      Frate Nelutu, textele care ti le dau eu aici sunt scrise in biblie si Domnul Isus nu le-a ABROGAT.

      Deuteronomul 25:5 - 12

      Deuteronomul22:5 Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău..........
      9 Să nu semeni în via ta două feluri de seminţe, ca nu cumva să întinezi şi rodul seminţei pe care ai semănat-o şi rodul viei......
      11 Să nu porţi o haină ţesută din felurite fire, din lână şi in unite împreună.
      12 Să faci ciucuri la cele patru colţuri ale hainei cu care te vei înveli.

      Cred ca fiecare din noi poarta in ziua de azi haine fabricate din 2 tesaturi, Si nu cred ca fratele Nelutu poarta ciucuri la hainele lui.

      Deuteronom21:18 Dacă un om are un fiu neascultător şi îndărătnic, care n-ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui, şi nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit,
      19 tatăl şi mama să-l ia şi să-l ducă la bătrânii cetăţii lui şi la poarta locului în care locuieşte.
      20 Să spună bătrânilor cetăţii lui: „Iată, fiul nostru este neascultător şi îndărătnic, n-ascultă de glasul nostru şi este lacom şi beţiv.”
      21 Şi toţi oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre şi să moară. Astfel să cureţi răul din mijlocul tău, pentru ca tot Israelul s-audă şi să se teamă.

      As vrea sa te vad frate Nelutu daca copilul tau ar fi razvratit si nu ar umbla pe calea Domnului , tu ce ai face ai asculta biblia si ti-ai omori copilul?


      Deuteronom 18:18 Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un proroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce-i voi porunci Eu.
      19 Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală.
      20 Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.”
      21 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?”
      22 Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.

      Deci , care e atitudinea ta fata de acest subiect: Branham a spus "Asa vorbeste Domnul" si nu s-a implinit ,deci a spus un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el. Ce trebuie sa facem , sa ascultam biblia , sau asta face parte din legea care nu mai trebuie tinuta?

      Deuteronomul 16:21 Să nu-ţi aşezi niciun idol de lemn lângă altarul pe care-l vei ridica Domnului Dumnezeului tău.
      22 Să nu ridici nici stâlpi idoleşti, care sunt urâţi de Domnul Dumnezeul tău.

      Deci , care e atitudinea ta fata de acest subiect: Branham a pus doua cruci ,una in stanga si alta in dreapta amvonului? Asta in care parte a legii e, cea care se tine sau cealalta?


      Citeste : Deuteronomul 28:15-68 dar nu uita: Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini" toate poruncile Lui" şi "toate legile Lui", pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte.
      Asa ca ai grija frate Nelutu ce citesti si ce inveti pe altii ,pentru ca te legi singur !

      Ștergere
    2. Nu exista nici un text biblic pentru Biserica care sa sustina zeciuiala.

      Daca era atunci Ap Pavel scria ceva in acest sens.

      Singurele indicatii date pentru neamuri sunt si care au fost pe placul Duhului Sfant au fost:""sa se fereasca de sange,de curvie si de idoli.."" Am citat din memorie.Versetul este undeva prin Faptele Apostolior.

      Deci acestea sunt singurele indicatii pe placul Duhul Sfant date pentru neamuri.Si nu legi care au aapartinut Israelului. Deci sa lasam totusi cum este scris.

      Fiindca Isus cand vorbeste de zeciuiala vorbea cu cei din poporul lui adica cu iudeii.

      Ștergere
    3. Si animale sugrumate. Iacov a scris Neamurilor.

      Nu exista porunca, asa e, decat ce a zis Domnul fariseilor "si celelalte sa nu le lasati nefacute." Dar daca apos Pavel a zis "cat are pe inima fiecare" poate fiecare sa decida. Iar daca decide ca 5 %, ca 10 %, sau ca poate da mai mult e decizia fiecaruia.

      Eu cred ca exista situatii mai aparte, in care Biblia nu spune expres ceva, dar adunarea locala, grupul de credinciosi, isi poate face o administrare a banilor dupa tara, zona, proiectele ei, dupa viziunea de viata de credinta pe care o au din partea Domnului, stabilind de comun acord lucruri care ajuta la avansarea Imparatiei Domnului prin Evanghelie, si alte proiecte prin care odata realizate, oamenii de afara sa vada dragostea ucenicilor lui Isus, si altele care sa aiba impact cat mai mare in societate si oamenii sa slaveasca "pe Tatal ceresc in ziua cercetarii lor"

      Important e sa fie o viziune clara si sa lucreze pentru Imparatie in armonie cu Biblia si cu darurile si slujbele care fratii si surorile le au acolo.

      Biserica de la mesaj nu are nici o viziune, nici un proiect nascut din credinta ca Dumnezeu face ceva ce a promis, sau o chemare, slujire, aproape nimic, afara de tiparit brosuri cu invataturi nebiblice ale lui Branham. Toti asteapta minuni si semne.

      Dar sa hraneasca, sa imbrace, sa educe, sa asiste cazuri grele, nu o fac. Nici nu au de gand. Nici nu stiu ca trebuie facut asa ceva, si nici nu ar crede ca ei trebuie sa faca asa ceva. Cum sa faci ceva pentru cineva pur si simplu pentru ca Isus iti cere asta? Nici vorba.

      Creativitatea spirituala, initiativa, este aproape nula. Majoritatea se ocupa cu discutii nesfarsite ale teoriilor conspiratiei papale, europene, americane, exterminarea populatiei, vesti de razboi, nr 666, cifre si profetii ale mayasilor, etc...

      Parerea mea e ca aceste idei, duse la extrema, au generat o societate crestina la mesaj aproape moarta si parazitara din punct de vedere Biblic fata de poruncile acesteia.

      De ex. "religiunea placuta lui Dumnezeu este sa ai grja de orfani si vaduve". Noi spuneam ca esti placut lui Dumnezeu daca urmezi mesajul. Biblia spune altceva. dar cei ce urmeaza mesajul lui Branham, pur si simplu NU CRED SI NU CAUTA SA FACA CE SCRIE.

      Nu ca nu vor, sau ca sunt paraziti. Nu nu. Pur si simplu asa am fost invatati toti, ca nu trebuie sa facem nimic ca astea sunt ale denominatiunilor, sa nu cautam bani, faima, popularitate.

      Adica in conceptia lor, a face treaba buna, a avea succes in proiecte de tot felul, a atrage fonduri pentru diverse activitati si planuri, e ceva gresit. Te acuza ca vrei sa devii popular, vrei sa te dai mare, vrei sa faci bani, etc.

      Cum aud de ceva, de ex. un proiect motivational precum e al meu. Pfoai mama... toate relele si blestemele si jignirile posibile mi le-au adus, pentru ca NU STAU CA UN PARAZIT si folosesc ceea ce stiu eu mai bine, si ceea ce pot in aceasta perioada a vietii mele, sa ajut oameni si sa imi folosesc ce a pus Dumnezeu in mine. Asta stiu, asta am facut, asta fac si ei urla.

      Cuvantul organizare si organizatie pentru ei e un cosmar de moarte, urla din toti plamanii impotriva. Dar Biblia vorbeste despre a fi organizat prin faptul ca Dumnezeu este al "oranduielii" adica al unei bune organizari.

      Ștergere
    4. Cu cat este mai bine in randuiala (organizat) cu atat poti face cat mai multe lucruri cu ce a pus D-zeu in tine.

      Ce nu trebuie sa "organizezi" -sa limitezi- este Cuvantul, (dar ei L-au blocat si organizat, limitat la nivelul lui Branham, muritorul. Mai rau au facut decat aceia pe care ii critica zi de zi cu nesimtire. Nu vedeti ca le pui Biblia in fata si iti rad, negand-o?)
      Dar administrativ, financiar, material, trebuie sa fi cel mai bun in ce Dumnezeu te cheama sa faci.

      Bun administrator, bun manager, bun arhitect, bun zidar, bun inginer, bun predicator, un om al carismei cu duh infocat, un om al rugaciunii, un om medic ce faci voluntariat pentru cei fara bani pentru tratamente, etc. Toate acestea sunt daruri in om cu care El isi poate proslavi Numele. Nu am vazut o mai mare lipsa de activitate ca la mesaj si nici idei atat de nebiblice si inguste.

      Aceste idei tampite de limitare a darului si a chemarii sunt purtate in vase cu aceeasi calitate si arata nivelul lor de spiritualitate extrem de scazut si de cunoastere a Bibliei, la fel, e ff scazut si educatia, si vis a vis de responsabilitatile ca cetatean al unei tari. Sub zero. Nu-i intereseaza NIMIC, si viata lor trece NEFACAND NIMIC NIMIC NIMIC CU TALANTUL LOR. Ba criticand si murdarind pe cine face.

      Ei urasc cam tot ce e in societate. (am deviat de la subiect dar se leaga oarecum, scuze.)

      De aceea la mesaj nu exista creativitate. Exista o rutina de moarte, extrem de plicticoasa, cu multa minciuna si mediocritate caci pana acolo s-a ajuns ca nici cantari, nici texte nu s-au realizat "in house". Nimic.

      Cred ca 99% din tot ce se canta la mesaj SUNT COPIATE DE LA CEI PE CARE II VB DE RAU. Baptisti, penticostali, etc.

      Daca o adunare decide prin vot sa dea zeciuiala, sau alte sume, slava Domnului. Sa dea drumul la treaba, asta conteaza.

      Ștergere
  4. Adi, sa stii ca porunca cu privire la imbracaminte este intr-adevar data numai pentru Evrei, dar in numarul lor se includ, pe langa iudeii din Palestina, sau recentul Israel, si Evreii nascuti intre Natiuni, care sunt tocmai crestinii, si ei constituie celelalte 10 Semintii , ca Oile pierdute ale Casei lui Israel, , pentru care " mai intai , Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-i poarte Numele " Numai atunci cand ultimul suflet ales va implini porunca botezului in Numele Domnului Isus Hristos se va incheia lucrarea si " Tot Israelul va fi mantuit, aceia care sunt scrisi in Carte ". Puteti observa ca " trinitarii singuri se socotesc nevrednici de Imparatia lui Dumnezeu "? Parul lung si imbracamintea feminina nu este o porunca omeneasca , apostolul Neamurilor a fost acela prin care a fost data Evreilor dintre Natiuni, care " pentru prima data au fost numiti crestini in Antiohia "
    Este cat se poate de adevarat si este si dovedit insa faptul ca astazi multe femei care se pretind " crestine " au si ele prostul obicei de " a umbla in pantaloni " nu numai la barbatul lor, asa cum este legal , dar si la alti barbati pe care-i admira ! Desi Domnu Isus le-a avertizat de pacatul curviei , " caci, cine se uita la o femeie ( imbracata indecent, in haine care-i scot in evidenta " rotunjimile " ) ca sa o POFTEASCA a si preacurvit cu ea in inima lui " Fratele Branham nu a gresit cu nimic subliniind in mod reppetat aceste nereguli , pentru Biserica .
    Si nu mai este nimic de spus despre prostia celor care nu pot pricepe ca NASTEREA PRIN SEX este pacatul care a cauzat moartea omului creat de Dumezeu pentru INMULTIREA PRIN CUVANT , pe care Domnul Isus a REASEZAT-o in Plinatate, prin Jertfa Lui
    Credeti ca fara nici un motiv a zis Psalmistul :"Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. (Ps.51:5)" cuvintele care sunt valabile pentru oricare muritor , fiindca toti sunt nascuti in pacatul pe care-l socotim un lucru bun : impreunarea sexuala , Daca acesta ar fi fost adevarul poruncit de Dumnezeu in Eden,inca inainte ca Eva sa fie adusa inaintea lui A dam, ca o lucrare " secundara " si ultima din vechea creatie, nasterea din Fecioara si dupa aceea " nasterea din nou " ar fi ceva in plus, nu conditii obligatorii pentru mantuirea noastra . Cine citeste, sa inteleaga !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nelutu, imi place ca ai un stil de a evita biblia,si de a adauga in discutie povesti de adormit copii.
      1- nu ai text biblic care sa confirme zeciuiala in noul testament.(1 corinteni 16 :1 Cât priveşte strângerea de ajutoare pentru sfinţi, să faceţi şi voi cum am rânduit bisericilor Galatiei.
      În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câştigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu.
      Şi, când voi veni, voi trimite cu epistole pe cei ce îi veţi socoti vrednici ca să ducă darurile voastre la Ierusalim.
      2 Corinteni 9 :7 Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu.”
      Fapte 4 :34 Căci nu era niciunul printre ei care să ducă lipsă: toţi cei ce aveau ogoare sau case le vindeau, aduceau preţul lucrurilor vândute
      şi-l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împărţea fiecăruia după cum avea nevoie.)
      Evrei 13:16 Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.
      Cand ne spune biblia :" Dati Cezarului ce este al Cezarului " nu are nici o legatura cu zeciuiala!
      Deci strangere de ajutoare si darnicia nu zeciuiala, asta ne invata biblia in noul testament frate Nelutu !

      2- Cat despre rapire inainte de necaz, Biblia ne atentioneaza de trei ori:

      Matei 24
      4 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva".

      Marcu 13
      5 Isus a început atunci să le spună: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva".

      Luca 21
      8 Isus a răspuns: „Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva.

      Biblia ne atentioneaza si ne anunta cu 2000 de ani inainte ca o sa fie unii ca branham care o sa ne amageasca spunandune ca venirea D-lui va fi inaintea necazului!

      Explicami si mie aceste versete:
      Daniel 7:23 El mi-a vorbit aşa: „Fiara a patra este o a patra împărăţie care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâşia tot pământul, îl va călca în picioare şi-l va zdrobi.
      24 Cele zece coarne înseamnă că din împărăţia aceasta se vor ridica zece împăraţi. Iar după ei se va ridica un altul care se va deosebi de înaintaşii lui şi va doborî trei împăraţi.
      25 El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; "şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme."
      26 Apoi va veni judecata şi i se va lua stăpânirea, care va fi prăbuşită şi nimicită pentru totdeauna.


      "şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme." Frate Nelutu, trei ani si jumatate ,sfintii vor fi dati in mainile acestui hulitor , asta ne spune biblia !

      DANIEL 12:1 În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău;
      căci aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile şi până la vremea aceasta.
      6 Unul din ei a zis omului aceluia îmbrăcat în haine de in, care stătea deasupra apelor râului: „Cât va mai fi până la sfârşitul acestor minuni?”
      7 Şi am auzit pe omul acela îmbrăcat în haine de in, care stătea deasupra apelor râului; el şi-a ridicat spre ceruri mâna dreaptă şi mâna stângă şi a jurat pe Cel ce trăieşte veşnic că va mai fi" o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme" şi că toate aceste lucruri se vor sfârşi când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot.

      Auzi frate Nelutu: şi a jurat pe Cel ce trăieşte veşnic că va mai fi" o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme" şi că toate aceste lucruri se vor sfârşi când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot.
      Deci trei ani si jumatate si toate aceste lucruri se vor sfârşi când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot.
      Pai cum frate mireasa nu e rapita in tot acest timp? Nu asta ne-a tot predicat branham ?

      Ștergere
    2. Şi nici în V.T. "zeciuiala" nu înseamnă strict a zecea parte. Este şi asta un fel de a spune, de a scoate în evidenţă partea cea mai importantă, fără de care completarea unui întreg nu ar fi posibilă. Pe această temă au avut şi evreii de-a lungul secolelor dezbateri lungi, şi au stabilit tot felul de legi. Dar Biblia nu stabileşte nimic fix, în felul cum evreii citesc acest text, se înţelege că este vorba de o oarecare cantitate, mai mult sau mai puţin de 1/10, dar care are un rol esenţial.

      Şi referitor la îmbrăcămintea femeilor, textul original nu spune deloc ceea ce este tradus în Bibliile noastre. Aşa că orice dezbatere pe tema aceasta este inutilă. Am promis că voi publica un articol pe tema aceasta. În seara aceasta îl voi finaliza şi îl voi ruga pe fr. Lică să îl publice.

      Deci naşterea prin SEX este păcat şi zici că Domnul Isus a reaşezat "Înumulţirea prin Cuvânt" în plinătate prin jertfa Lui... Dacă e aşa, scuză-ne că suntem toţi laolaltă proşti de 2000 de ani încoace şi nu ne-am dat seama că am evoluat de la starea de mamifer... Ţi-am fi recunoscători dacă ne-ai da tu exemplu sau ne-ai spune şi nouă "cuvintele magice" prin care să ne înmulţim în continuare.

      Ștergere
    3. Bate campii.Nu vedeti si cum scrie?Nici o idee clara .Te doare capul cand incepi sa citesti.Doar ghilimele,metafore....Este evident ca nu are o idee clara si obiectiva.

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------

      Atentie!: Isus cand zice de zeciuiala se adreseaza evreilor.Crestinii inca nu existau.

      Deci este bine sa vedem textul ca un intreg.Nu sa luam doar ce convine.

      Asa sa facut si cu Maleahi si alte texte:Sau scos versete din context si sa facut o noua secta fara sa se tina cont cui i se adreseaza si fara sa se vada ca deasupra unde se vorbeste de Ilie acolo se spune de Moise!.

      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Apoi referitor la SEX eu i-am scris foarte clar odata aici pe blog ca in clipa cand Eva a fost facuta din Adam ,sa dat porunca ca cei doi isi vor parasii parintii si se vor lipii unul de celalalt si vor fi un singur trup.

      Deci asta sa stabilit chiar inainte de caderea in pacat!. Si atunci cum sa fie sexul un pacat daca D-zeu a stabilit aceasta lege?

      Cititi Genesa 2:21-25. Si deschideti ochii la minciunile branhamistilor,frankistilor...etc.

      Toate teoriile lor sunt defapt versete scoase din propriul lor context si apoi li se atribuie alte destinatii,alte intelesuri...etc. Povestea cu Maleahi 4:5,6 este foarte sugestiva in acest sens!.

      Ștergere
    4. Si povestea robului ""intelept"" care jigneste pe toti este in aceeasi categorie:Un banal verset dintr-o pilda a devenit peste noapte un verset profetic, destinat unui om peste 2000....

      Ștergere
    5. ...destinat unui om peste 2000 de ani.

      Ștergere
    6. Maine poimaine poate apare alt destept si spune ca el e fiul risipitor sau alte personaje din alte pilde...:))

      Ștergere
    7. Nu am nimic împotrivă că cineva se crede vreun personaj din Biblie. Aceste caractere sunt oricum modele şi arhetipuri ale oamenilor, ale FIECĂRUIA din noi.

      Dar ce am împotrivă este când cineva ia un anumit personaj şi îl aplică NUMAI ŞI NUMAI LUI ÎNSUŞI.

      Biblia nu e Biblie dacă se aplică numai la unii şi la alţii nu. E simplu să vezi paiul din ochiul celuilalt, să te vezi pe tine David şi pe altul Saul. Branham a introdus teoria "gemenilor", că fiecare epocă a produs gemeni: de la Cain-Abel, pâna la Iuda-Isus. Astfel a împărţit lumea în alb şi negru, în loc să vadă amândoi gemenii în el, în mine, în tine, în fiecare.

      Ștergere
    8. Oare cum o fi si textul autentic din Matei 24:45? Parca vad ceva surprize care darama teoria unui om care este SINGURUL insarcinat cu voce auzibila de pe mapamond... Adica vorba lui Lica ""one-man show"".

      Oricum parerea mea este ca o pilda este chiar o pilda....si nu un text profetic care se refera la Frank sau oricine altcineva...Asta e o denaturare dusa la maxim...

      Fiecare suntem sau putem deveni un rob credincios daca avem suflete in ""administrarea"" noastra,pastorii care au suflete in bisericile lor si trebuie sa se comporte cu intelepciune cu ele....etc.

      Deci accentul este pus pe atitudinea robului fata de ceilalti si nu pe HRANA in sine...

      Ștergere
    9. O să studiez textul mai pe larg, căci merită analizat. Ce pot să spun de pe-acum, este că 3-4 versete mai jos este vorba de un rob "necredincios". Iată aici gemenii, iată aici dualitatea! Nu două persoane, ci două caractere diferite într-o singură persoană.

      Cunosc şi eu bine pe Frank şi pot spune că am văzut în el destul de bine "calităţile" de rob necredincios, care mereu "bate pe tovarăşii săi de slujbă". Cu ăsta de ce nu se identifică, mă întreb oare?

      Ștergere
    10. Daca intelegi anumite lucuri legate de comportamentul uman, intelegi ca de fapt Branham nu cu oamenii se lupta, ci cu ispita din sine insusi.
      El de fapt lupta cu partea intunecata din el, pe care o nega, dar pe care nu a vazut-o in el insusi, ci in altii, rabufnind si ajungand, dupa cum el spune: sa nu se mai suporte pe sine insusi si viata si pe nimeni.

      A vrut sa plece sa se izoleze in munti singur. Fiul lui Billy Paul l-a oprit. Asta inseamna depresie si nevrotism in faza avansata. Omul avea nevoie de o consiliere.
      problema pe care o vedea mereu la altii, era de fapt in el.

      Asta ii munceste pe toti care sunt si am fost in mesaj.

      INCERCAM SA NE REZOLVAM PROBLEMELE INTERIOARE ACUZAND PE ALTII.

      Din pacate acest mod extrem de toxic si daunator ne-a fost predat de Branham (cred ca nu a fost intentionat) si urmasii lui.

      Am mostenit o gena spirituala bolnava si grav afectata, care influenteaza negativ zi de zi oamenii de la mesaj.

      Am mostenit violenta verbala, agresivitatea emotionala, abuzul sentimental...etc.

      Ma rog ca Sangele lui Isus sa spele, sa curete, sa innoiasca vietile tuturor fratilor de la mesaj si ex-mesaj.

      Ștergere
  5. Pentru ce ceri cuvinte magice ? Ar fi trebuit sa stii ca exemplu, catarii nu se inmultesc, dar pot fi obtinuti prin incrucisare , metoda pe care Dumnezeu o condamna prin Lege .
    Un crestin nu mesteca invatatura lui Dumnezeu impreuna cu invataturile oamenilor, el nu poate digera o astfel de hrana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nelutu, astept raspuns !(Adi 8 martie 2014, 20:49)

      Ștergere
    2. Nelutu si alti frati minunati care urmati mesajul lui Branham, astept si eu raspunsul la intrebarile de aici:
      http://mesajul.blogspot.ro/2014/01/25-de-intrebari-pentru-cei-ce-urmeaza.html

      O primavara binecuvantata sa avem cu totii !
      Shalom

      Ștergere
  6. Pentru că ai scris că "Isus a reaşezat înmulţirea prin cuvânt în plinătate". Şi totuşi, până şi catârii se obţin prin sex, nu prin cuvinte...

    Şi de ce ar fi făcut Domnul oamenilor organe de reproducere, dacă nu aveau voie să le folosească?

    Cine a zis că încrucişarea animalelor este condamnată de Lege? Iacov o practica din plin.

    Şi cine spune că nu se mai reproduc catârii? Pseudo-ştiinţa lui WMB? Iată că se reproduc şi catârii.

    There are no recorded cases of fertile mule stallions. A few female mules have produced offspring when mated with a purebred horse or donkey.[9][10] Herodotus gives an account of such an event as an ill omen of Xerxes' conquest of Greece in 480 BC: "There happened also a portent of another kind while he was still at Sardis,—a mule brought forth young and gave birth to a mule" (Herodotus The Histories 7:57).

    Since 1527 there have been more than 60 documented cases of foals born to female mules around the world.[9] There are reports that a mule in China produced a foal in 1984.[11][12] In Morocco, in early 2002, a mare mule produced a rare foal.[9] In 2007 a mule named Kate gave birth to a mule son in Colorado.[13][14] Blood and hair samples were tested verifying that the mother was a mule and the colt was indeed her offspring.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mule#Fertility

    Un creştin mestecă tot, păstrează ce este bun şi restul dă afară. La fel şi corpul omenesc, ia ce este de folos şi elimină restul. Este legea naturii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e tare !!! : "" Şi de ce ar fi făcut Domnul oamenilor organe de reproducere, dacă nu aveau voie să le folosească? "" .

    Toate comentariile antibranhamiste de pe acest blog imi arata ca brahamismul ,frankismul...etc sunt de fapt eşecuri grave,gafe indreptate impotriva credinţei si raţiunii...sunt doar caraghioslâcuri,bazaconii şi năzbâtii teologice.

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.