sâmbătă, 2 mai 2015

Descoperire sau inselatorie?

Dupa doua articole cu adevarat reusite ale lui Abel, referitoare la predica lui Chad Lamb despre nor, postez si eu pentru a analiza o afirmatie socanta a acestui pastor american. 

Am vazut si auzit multe in viata mea si nu multe lucruri ma pot soca dar asta mi se pare de-a dreptul socant. Abel a mentionat in treacat de ea.


Sper ca asta sa va ajute la intelegerea obiectiva si corecta a ceea ce Abel a scris, si va leaga de adevar, nu de "mesaj", atunci cand comparatia este necesara.


Sa ma rog sa primesc descoperirea despre un nor pozat intr-o revista?
Am o minte atat de proasta si o Biblie atat de slaba, incat imi trebuie 1 milion de ani sa inteleg un nor?
Ce manipulare ieftina din partea branhamistilor.
O mica precizare inainte. 

Eu chiar am multe lucruri mult mai bune de facut decat sa scriu aici pe blog. (Sunt tot mai motivat. Am proiecte de finalizat, am carti bune de citit, am CD-uri de ascultat, copii de crescut, datorii de achitat, am probleme de rezolvat, am flamanzi de hranit, am oameni singuri si bolnavi de vizitat, am lideri de echipat, am comunitati si asociatii de infiintat. )

Dar sper din inima, fara nici o prefacatorie, sa fie si asta de real folos, urmasilor mesajului lui Branham, sau celor care vor sa iasa de la mesaj, dar inca sunt paralizati de frica.

Sa nu mai lungesc, va spun ca m-a socat afirmatia lui Chad. Am si zis-o intr-un comentariu pe blog.

Am mers pe firul lui Chad si am aflat de unde a pornit ideea lui, mentalitatea lui. Ma refer la acest rationament din care a iesit ceea ce este si scris pe imaginea de mai sus. 

Haideti sa intram in istoria manipularii din mesajul lui Branham. 


De unde aceasta mentalitate legata de "descoperire"? Sa cercetam.

Incepand cu anii 57-58 Branham, incepe, usor, dar hotarat, serii de mesaje care tintesc si lovesc in alte biserici crestine. 

Incepe, schimbarea de macaz in eroare, in special folosind tot mai des Matei 16 intr-un context total gresit. 


Cititorii mesajului stiu ca Branham ne-a invatat, aproape in fiecare predica despre "A avea descoperire, a avea revelatie. Numai prin revelatie. Nu ai revelatia, nu esti mireasa. etc" si ne-a dat mereu Matei 16 ca exemplu. 


Adica, spune el, "nimeni nu poate intelege nimic daca nu are descoperirea." 

Ce convenabil pentru el.


Sa vedem pe scurt despre ce e vorba cu adevarat si de unde Branham a pornit.



Matei 16.

13 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip şi a întrebat pe ucenicii Săi: „Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul omului?”

14 Ei au răspuns: „Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii: Ilie; alţii: Ieremia sau unul din proroci.”

15 „Dar voi”, le-a zis El, „cine ziceţi că sunt?”

16 Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!”

17 Isus a luat din nou cuvântul şi i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.

18 Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră -"descoperire", zice Branham- voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.

19 Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.”

Branham predica din ce in ce mai mult ca este nevoie de "descoperire" sa intelegi mesajul, sa fii Mireasa, sa fii rapit si merge pana la afirmatia ca "nu poti fi mantuit fara descoperirea lui din mesaj".

Isi creea o anumita "exclusivitate" si limita, bloca oarecum, tot mai mult, accesul oamenilor la mantuire prin simpla credinta in Jertfa Domnului. Isi creea mesajul salvator personal.

Urmasii mesajului au facut atata tam-tam din aceasa ideologie, -descoperire- incat o folosesc chiar si la linistirea constiintei lor, cand cineva pleaca din adunarea lor, sau nu vrea sa creada ceva, ce ei promoveaza, ei spun imediat: "Acela nu are descoperirea", adica, ei spun de fapt in realitate ca "ala nu are intelegerea noastra" despre cutare lucru. 

Ei chiar cred ca este absolut corect tot ce adunarea lor promoveaza, si ca ceilalti "nu au descoperirea" daca nu accepta si ei ideile lor.

Dar in Matei 16, Domnul nu vorbeste de asa ceva. Observati ca desi Petru a avut descoperirea ca Isus este Fiul Dumnezeului Celui Viu, ceilalti numai pentru ca au auzit dialogul dintre Domnul si Petru, si au crezut, si asta le-a fost acceptat.

Ca "prin auzirea Cuvantului vine credinta" o spune si apos. Pavel. E corect. 

Ceilalti ucenici deci, nu au avut ca si Petru o revelatie speciala, dar auzind cine este Isus, au crezut, si asta a fost suficient. Ba s-au mai si indoit, ba iarasi au crezut, asa e viata. Uneori mai jos, alteori mai sus. Dar nu au fost etichetati negativ pentru asta.

Si asa a continuat si asa a mers crestinismul, mai departe. Prin propovaduire, nu prin "descoperire speciala" de "1 milion de ani."

Pentru ca Branham si urmasii lui sa isi poata injecta ideile, ei reproduc si impun altora experienta lui Petru, dar nu le cere sa spuna ca si Petru despre Isus, Fiul Dumnezeului Celui Viu, ci le impune idei personale de tot soiul, in cazul lui Chad Lamb, despre nor. 

Va dati seama acum de firul cel rosu si blestemat al minciunii si manipularii in "mesajul orei"? 

Unde scrie in Cuvant ca nu poti intelege ceva important pentru viata si mantuirea ta, nici intr-un milion de ani? 

Cum sa pui mantuirea cuiva legata de o poza cu un nor? Doar pentru ca Branham a zis-o, nu inseamna ca este si asa.


De cand a devenit o poza cu un nor, mantuirea credinciosilor? Branham a gresit enorm.


Pai, in acest mod, oricine spune orice vrea el, si poate infrica audienta si o manipuleaza sa creada ce spune el. 

Chad Lamb insinueaza ca ei sa creada, deoarece ceea ce el spune este atat de divin, atat de maret, atat de supranatural, atat de extraordinar, atat de fabulos, incat mintea lor nu o pricepe si nu au cum sa inteleaga, decat daca primesc "descoperirea". 

Prin aceasta metoda, i-a facut pe frati si surori, goi si dezarmati si vulnerabili total in fata ideilor ce urma sa le spuna. Ei nu se mai pot apara de o eventuala minciuna. Ce este asta? Manipulare religioasa in forma pura. 


Ma doare sufletul pentru fratii mei care sunt inselati in halul asta.

Ei raman astfel, fara nici un drept de a gandi si de a verifica ceva. Audienta devine goala si dezarmata total in fata promovarii acestei mentalitati absolut nebiblice. Asta este de-a dreptul socant si criminal. Un lider nu are dreptul acesta. Un predicator nu are dreptul sa isi toarne propria lui mentalitate si influenta si contradictii.

Urata situatie! Asta o numesc eu o asasinare spirituala. A legat oamenii ca ei sa nu poata analiza absolut nimic, sa nu poata verifica prin Scripturi. Sa le fie frica sa verifice. Nu se face asa ceva. 

Obsesia pentru a avea mereu dreptate, indiferent ce inventezi, este o boala. Sa mai si infricii oamenii, arata cat de slab si orb esti.


Frica este arma manipularii.


Ei nu mai pot face nimic, decat sa creada tot, tot, tot asa cum spune el orice ar spune. 


Suntem martorii unei executii la moarte spirituala.


Cu alte cuvinte, afirmatia lui Chad suna cam asa: 


"Nu aveti dreptul sa nu credeti ce va spun. Nu puteti gandi. Nu puteti verifica. Mintea voastra limitata este incapabila sa judece. Eu am primit o descoperire superioara despre nor si am dovezi ca acel nor este "cristosul" cum ne-a invatat profetul, dar voi nu aveti mintea si descoperirea mea, asa ca trebuie sa acceptati ce va spun eu. Ati avea nevoie de 1 milion de ani, minim, sa patrundeti in marea mea descoperire, dar nu va stresati, am o solutie salvatoare: Doar credeti-o asa cum o prezint eu."

Asta este si la tunetisti, la noristi, la frankisti, la toti.  De zeci de ani eu urasc prostia asta la ei.

Este o mentalitate manipulativa la predicatori. Este o indoctrinare urata, mascata cu cateva versete biblice frumoase dar fals aplicate si fals interpretate. 


Acestea sunt idei manipulatorii care leaga sufletele pe veci in intunerecul branhamist. 

Biblia ne spune cu totul altceva. Ea ne spune ca putem intelege orice e nevoie sa intelegem sa fim ai lui Dumnezeu si sa umblam in voia Lui desavarsita. Nu exista o conditionare externa pentru a ajunge la Dumnezeu. 

Nu avem nevoie de nimic din afara Cuvantului, care sa ne ajute ca sa ajungem la Dumnezeu. 

Biblia il infrunta pe Branham si pe urmasii lui care au devenit fara voia lor, invatatori falsi si promotorii inselatoriei mesajului. 

Eternul Cuvant ii infrunta:

2 Timotei 3
13 "Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi.
14 Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat;
15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.
16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună."

Coloseni 2.9-10 "Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El.

ÎN ISUS AVEM TOTUL !

Nu ai nevoie de 1 milion de ani si de descoperiri inchipuite. Ai nevoie de Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia si o inima pentru Dumnezeu.

Ei spun altora ca sa creada orice le spun ei, deoarece nu se poate intelege altfel. Nu pare socant acest lucru? Pentru mine pare.

Apoi acestia se roaga "sa primeasca descoperire", dar de fapt ei nu primesc nici o descoperire, ci ei simplu accepta explicatia respectiva.

Sa va explic cum sta treaba cand cineva spune asa ceva.

E vorba de acceptare, nu de descoperire, domnule. A accepta ideea ciudata a unui om, nu inseamna descoperire, ci inseamna ACCEPTARE. Ai inteles?

Tu ai acceptat ideea lui, a lor, tu nu ai avut nici o descoperire, indiferent pe ce linie esti la "mesaj." 


Cu tunete, cu nor, cu parousia, cu Ewald Frank, nu conteaza unde esti, tu nu ai avut nici o revelatie. Tu ai acceptat doar ideea de baza a grupului unde esti acum, de aceea esti acolo.


Ti-a fost spus ca "esti special deoarece nu oricine poate crede, ca si tine, tot Cuvantul". Ti-a placut sa auzi asa ceva. Ti-a dat sentimentul de siguranta. Te-ai simtit bine. Te-ai simtit salvat. Era un sentiment fals de siguranta. 


Am trecut si eu prin asta, si o pot intelege si explica destul de clar. Asta nu era nici o descoperire. Ai fost manipulat dragul meu, draga mea.


Ti-a fost conditionata poate, prin manipulare si versete biblice, viata ta vesnica, iar de frica sa nu ramai pe din afara, sau sa nu ramai in Necazul cel Mare, sa nu cumva sa pierzi Rapirea, ai acceptat tot ce ti s-a aratat ca fiind adevarul. 


De atunci, tu tii cu linia ta, cu poezia ta, cu adunarea ta, aceleasi povesti, de zeci de ani. Aceeasi poezie. Bla bla bla. Bla bla bla. Tu chiar nu te-ai plictisit de blablaurile lor fara viata, fara iubire, fara adevar, fara pasiune pentru Cristos, fara energie?

Hei, tu nu ai avut nici o revelatie. Nu ai nici o descoperire. Nu esti superior altor crestini pentru ca esti acolo unde esti. Tu ai acceptat doar ideile lor. Punct. Cat timp te vei mai minti singur?

Esti special. Da, esti. Dar nu pentru ca esti unde esti, ci pentru ca ai un Salvator care a mers de bunavoie la Cruce pentru tine. Dar si altul, pe care tu nu il vezi bine, este la fel de special, chiar daca nu este in linia sau adunarea ta. Domnul ne uneste, mesajul ne dezbina.

Ca sa isi poata promova ideile, ei promit oamenilor cerul, paradisul, Rapirea la cer in a doua venire a Domnului, si apoi le spun ca vor beneficia de acestea "daca ai descoperirea la ce spunem noi, daca vei crede, caci numai cei predestinati pot avea descoperirea, etc etc." Acestea sunt fraze manipulatorii.

Ei folosesc aceste idei false ca fundament in gandirea lor pentru orice alt subiect de discutie. De aici e tot necazul. Orice predicator, poate spune orice, folosind ideea asta a "descoperirii" manipuland pe oricine nu e ancorat in Scriptura 100%, nu 90 %.

Am vazut un clip video, de fapt mai multe, cu multi predicatori de la mesaj pe pagina Youtube a fratelui Filu din Hd. 

Frate, e plin de asa ceva. Si ei folosesc Matei 16 intr-o maniera total falsa, si tablouri cu Noe si Moise, etc. doar pentru a-si apara ideile, duc poporul in ratacire. 

Branham este vinovat pentru aceste erori, nu ei. 

Multi frati sunt foarte sinceri si buni. Ii cunosc de multi ani. Cu unii vorbesc mult la telefon cand au intrebari. 


Ei doar sunt victimele lui Branham, dupa parerea mea. Eu sper sa ajute ceea ce noi scriem aici pe blog.

Este mesajul si norul si pecetile si epocile si alte idei, descoperire sau inselatorie? Verificati si dati-va singuri raspunsul.

Fratilor care urmati mesajul. Noi va iubim, de aceea exista acest blog si al lui Adi si altele. De aceea va indemnam. Noi suntem blamati si jigniti zi de zi pentru ca am gasit multe minciuni in mesajul orei si nu am tacut.

Voi ce ati face in locul nostru? Ati tacea? Vreti sa ne faceti sa ne simtim vinovati pentru ca am gasit zeci si sute de minciuni in mesajul orei? Nu domnule, nu. 

Mai degraba ma simt vinovat ca am crezut asa ceva ani de zile.

E mult de spus, dar inchei cu urmatoarele:


- Biblia este adevaratul Cuvant a lui Dumnezeu, nu mesajul.
- Mantuirea a fost data in mod gratuit pentru oricine crede si marturiseste cu gura despre jertfa Domnului Isus si ca Dumnezeu L-a inviat din morti. 
- Nu aveti nevoie de nici o "descoperire speciala" pentru a fi iertat, spalat, mantuit si sa plecati la Cer. Doar pocainta sincera.
- Domnul Isus Cristos este descoperirea deplina si totala a lui Dumnezeu si El este Centrul si Esenta planului Sau de mantuire cu omenirea.
- Pretul Jertfei lui Isus platit de Dumnezeu pentru omenire, este atat de mare incat nu poate fi egalat niciodata de catre nimeni si nimic. Nu exista nimic superior lucrarii lui Dumnezeu.

Daca altii va tot spun ca nu puteti ajunge la Dumnezeu fara profet sau alt lider ei va mint si va insala.


- Voi puteti verifica biblic, absolut orice e nevoie.
- Voi aveti dreptul sa verificati.
- Voi aveti responsabilitatea sa verificati.
- Voi aveti obligatia sa verificati.
- Voi puteti intelege daca cineva minte sau foloseste parti corecte din Biblie, sau tablouri, ca sa va faca sa credeti minciunile lui.

- Voi puteti cerceta singuri Biblia, sau impreuna, intr-un grup de credinciosi orice subiect dezbatut aici pe blog si in care am dovedit ca mesajul este fals si profetul Branham este un profet mincinos.

- Voi puteti decide calea aleasa, nu pe baza unor minciuni ci a adevarului.


- Dumnezeu poate da experiente frumoase multor oameni, dar acele experiente nu trebuie sa devina invatatura obligatorie in Biserica. 

- Nicidecum nu trebuie injectata doctrina ca aceste experiente ale cuiva sunt atata de formidabile, incat Biserica sa se chinuie sa se roage sa aiba descoperirea lor pentru a fi placuti lui Dumnezeu sau salvati. Asa ceva, sa-mi fie cu iertare dragii mei, este maximum de prostie, inselatorie si crima spirituala.

- O experienta divina speciala, reala sau inchipuita, sau 10.000 de experiente, nu fac pe un om mai presus de frati si surori sau de Cuvantul lui Dumnezeu si nu-i da dreptul sa schimbe sensul Cuvantului lui Dumnezeu si directia lui clara stabilita deja de apostoli.

Stiti care este adevarata descoperire, ca sa zic asa? 
Ca nu este nevoie de nici o descoperire, nici pentru nor, nici pentru Ilie, nici pentru mesaj, nici pentru ingerul, etc. 

Asta este descoperirea. AVETI CUVANTUL LUI DUMNEZEU, BIBLIA, si nu doar ca si litera, ci aveti si acces liber la experimentarea mantuirii, experimentarea iubirii lui Dumnezeu, experimentarea iertarii de pacate, inoirii, umplerii cu Duhul Sfant si multe experiente dupa cum va da Dumnezeu fiecaruia. 

Nu aveti nevoie de altcineva si de altceva "superior" sau "special" pentru iertare, mantuire, vindecare, eliberare, curatire de pacate, umplere cu Duhul Sfant, sau plecare la Cer cand El va veni. 


Verificati tot ce am scris aici in articol si Cel Atotputernic sa fie cu voi.

Decizia de a urma falsul, sau adevarul este in mainile tale.
Puterea de a verifica si pe Branham sau alt "trimis special" este in mainile tale.
Puterea de  a cerceta si compara invataturile lor este in mainile tale.
Puterea de a spune DA lui Dumnezeu si NU minciunii, este in mainile tale.
Puterea de a scapa de frica, este in mainile tale.
Eternitatea este in mainile tale.
Viata este in mainile tale.
Ce alegi sa gandesti este in mainile tale.
Pe cine lasi sa iti conduca viata si destinul, este in mainile tale.
Cuvantul lui Dumnezeu este in mainile tale. Foloseste-l cu intelepciune.

105 comentarii:

  1. Piatra spirituala, piatra vie = metafora nu descoperire
    ----------------------------------------------------------------------------


    Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea...

    ...

    Şi voi, CA NIȘTE PIETRE VII, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

    Căci este scris în Scriptură: "Iată că pun în Sion o Piatră din capul unghiului (clădirii = Ieremia 51:26, Isaia 28:16, Psalmii 118:22, ), aleasă, scumpă; şi cine se încrede în El nu va fi dat de ruşine." 1 Petru 2:5~6


    Avem totul in Cuvant(Domnul Isus)! Amin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ""Si portile Locuintei Mortilor nu o vor biruii"". Atunci de ce era necesar ca Biserica sa fie reasezata? Doar ceva distrus trebuie restaurat,refacut...

      Ștergere
    2. Si unde ai citit tu ca Biserica trebuie restaurata? Poate ne dai si un verset care sa confirme asta !

      Ștergere
  2. 404 Not Found
    -----------------------------------------------


    N-ai cum sa "reasezi" Biserica fiindca:

    Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi; şi în trupul meu împlinesc ce lipseşte suferinţelor lui Hristos, pentru TRUPUL LUI, CARE ESTE BISERICA. Coloseni 1:24

    Dar, dacă voi zăbovi, să ştii cum trebuie să te porţi în CASA LUI DUMNEZEU, CARE ESTE BISERICA DUMNEZEULUI CELUI VIU, Stâlpul şi Temelia adevărului. 1 Tim. 3:15

    Biserica Domnului Isus a continuat sa existe tot timpul pana in zilele noastre:
    Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, etc..., etc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu să te binecuvânteze, frate Lică, pentru acest articol excelent în care ai expus cu mare claritate atât de multe din fraudele comise de William Branham, preluate şi dezvoltate ulterior de urmaşii lui. Am scris "fraude", pentru că nu se pot considera "greşeli", fiindcă ele au fost comise în mod deliberat.

    Aş comenta una din ele, poate cea care a pus în mişcare acastă maşinărie a subminării creştinismului şi a manipulării prin frică.

    Ai scris despre "schimbarea de macaz" care a început prin anii 57-58 şi "exclusivitatea" (sau elitismul, cultul "Miresei") pe care Branham începea să-l creeze. Dacă am folosi însuşi metafora lui Branham cu puşca ce este foarte puţin deviată de ţintă, am obţine în final o distanţă uriaşă. Tot aşa, şi Branham a "luat-o uşor" pe calea ereziilor, strecurând ba una, ba cealaltă, ce nu scrie în Biblie, precum şarpele în grădina Eden.

    Mie îmi tot răsună în minte predicile branhamiştilor în care ei spuneau că "Dumnezeu e un separator". Am zis să caut asta în Mesaj, să văd cum zice acolo. Şi zice aşa:

    "Dumnezeu vrea un separator bătrân (nu seminariştii tineri şi inteligenţi) care să stea aici şi să separe binele de rău." (54-0404 / E-53)

    "Biblia vrea un separator. Dumnezeu cheamă separatori."

    Şi Branham indică şi unde anume vrea Biblia separatori: "Separati-mi pe Pavel şi Barnaba".

    Dar aici, el amestecă două lucruri (deşi nu îi place hibridizarea). Dumnezeu i-a chemat pe cei doi deoparte pentru o misiune specială, nu ca să-i "separe" de restul creştinilor denominaţionali. "Separatorii" lui Branham însă separă "binele de rău", albul de negru, şi asta este periculos, pentru că fiecare o face după propria lui percepţie.

    Deci, Branham a reuşit să-şi devieze puşca (Mesajul) cu câteva grade faţă de direcţia Sabiei cu două tăişuri (Scriptura). Oamenii au devenit programaţi pe "separare" şi asta fac de 50 de ani, dar la biserică nu li se spune că Branham a abuzat grosolan (iată frauda) de Scriptură.

    În final, a ratat tragerea, cu "milioane de mile" şi în loc să ţintească asupra Satanei, a tras foc automat asupra a mii şi milioane de creştini care nu au altă vină, decât că nu acceptă teologia putredă a răstălmăcirii lui.

    Ăsta e doar un exemplu, despre care s-ar putea scrie un articol. Tu l-ai scos la lunină pe cel cu "descoperirea", dar urmările criminale sunt mereu aceleaşi, şi bine ai scris despre acest masacru spiritual, care chiar este un motiv serios de îngrijorare pentru toţi creştinii.

    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  4. Lică, cred că articolul ăsta este cel mai bun de până acum, ai cuprins în el atâtea lucruri şi de fapt esenţa tuturor lucrurilor:

    ÎN ISUS AVEM TOTUL!

    Şi mi-a plăcut enorm revelaţia care e cel puţin pentru mine şi dureroasă:

    NU AM AVUT NICI UN FEL DE DESCOPERIRE, CI AM AVUT ACCEPTARE!

    Nu înţeleg cum de am putut fi atât de orb şi să nu îmi dau seama că am fost călăuzit de un orb care a creat un cult cu trăsături clar sectare. Îmi vine să mă afund în pământ de ruşine, că tot mă poreclesc unii CORE...

    Urmaşii lui Branham nu au descoperire, sau cel mult, au închipuiri spirituale şi uneori mistice. (Cele mai mari le aveam eu, aşa că scriu din experienţă). În capul lor sunt tot felul de imagini, ceea ce este perfect normal şi uman, dar acestea sunt subiective, individuale, diferite de la om la om, ca gusturile de mâncare. Nu pot afirma că plăcerea mea pentru "prăjitura cu cireşe" sau pasiunea pentru vânătoare este vreo "descoperire" sau realitate "absolută". Şi dacă cineva se uită cu drag la poza cu norul sau la o icoană cu Domnul Isus şi se simte cu inima şi duhul mai aproape de Dumnezeu, să o facă din toată inima, nu este absolut nici un păcat. Dar să faci dintr-o astfel de experienţă subiectivă (reală sau închipuită) un adevăr absolut şi o dogmă majoră în obţinerea mântuirii este un mare abuz, şi cum s-a spus, ucidere sau înrobire curată.

    Să închei iar cu contradictoriul Branham, care într-un fel ne învâţa că la Dumnezeu totul e simplu, nu? Păi dacă e simplu, atunci las-o aşa cum e, nu o mai complica tu ca să nu o înţelegem nici într-un milion de ani.

    Dacă mântuirea e aşa de simplă, să vedem ce temelie au pus apostolii, ca cei ce urmează, să zideacă corect deasupra. Pavel a fost întrebat, ce să facă, pentru ca să fie mântuit? El răspunde aşa:

    CREDE ÎN DOMNUL ISUS ŞI VEI FI MÂNTUIT

    Uşor de memorat, doar 8 cuvinte, 8 fiind eternitatea. Şi dacă credem că acest Cuvânt este "etern", de ce ar fi astăzi altfel decât acum 2000 ani?

    Ce e atât de greu de înţeles din asta? De ce trebuie să vină zeci de profeţi, unul mai deştept decât celălalt şi să tot "reaşeze" Cuvintele Veşnice de parcă ar fi cubul lui Rubik ce trebuie rezolvat? Ori a fost dat cuvântul veşnic odată pentru totdeauna, ori ce să zicem?

    Dar vedeţi, dacă trebuie să credem aceste 8 cuvinte, nu mai e loc şi de "separatori", de secte şi culte ale personalităţii. Nu mai e loc de "descoperiri speciale" şi nici de 1.000.000 ani în care să ne jucăm alba neagra cu Cuvântul Veşnic.

    Dumnezeu să ne binecuvânteze
    Shalom
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "" Nu m-am ferit sa va vestesc TOT PLANUL LUI DUMNEZEU'". Ap Pavel in Faptele Apostolilor.

      Ștergere
    2. Articole din ce in ce mai bune!!!!

      Ștergere
    3. Stiti care este adevarata descoperire, ca sa zic asa?
      Ca nu este nevoie de nici o descoperire, nici pentru nor, nici pentru Ilie, nici pentru mesaj, nici pentru ingerul, etc.

      Asta este descoperirea. AVETI CUVANTUL LUI DUMNEZEU, BIBLIA, si nu doar ca si litera, ci aveti si acces liber la experimentarea mantuirii, experimentarea iubirii lui Dumnezeu, experimentarea iertarii de pacate, inoirii, umplerii cu Duhul Sfant si multe experiente dupa cum va da Dumnezeu fiecaruia.

      Ștergere
    4. Fiindca a atat de mult a iubit DUmnezeu lumea ,incat a dat pe singurul lui FIu,pentru ca oricine crede in EL sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.

      Cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric ci va avea LUMINA VIETII.

      Ce descoperire speciala mai trebuie sa avem? In Isus DUmnezeu sa intalnit cu noi.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Va amagiti si va maguliti singuri unii in ochii celuilalt ca sunteti orbi da sunteti pentru ca o data ce ati fost luminati nu mai puteti sa va intoarceti la adevar ceea ce este mult mai rau am pentru voi 2 versete limpezi care va spune totul unul este la inceput si iata ce spune

    Moise i-a raspuns: "Esti gelos pentru mine? Sa dea Dumnezeu ca tot poporul Domnului sa fie alcatuit din proroci, si Domnul sa-Si puna Duhul Lui peste ei!" (Num.11:29)

    Cum Dumnezeu avea nevoie de Moise si nu poate sa fie altfel tot asa este si cu Fr Brantahm care a incheiat slujba prorocilor si va veni iarasi Moise si Ilie sa proroceasca si in final inca un verset foarte limpede

    Neamurile se maniasera, dar a venit mania Ta; a venit vremea sa judeci pe cei morti, sa rasplatesti pe robii Tai proroci, pe sfinti si pe cei ce se tem de Numele Tau, mici si mari, si sa prapadesti pe cei ce prapadesc pamantul!" (Apoc.11:18)

    Va maniati dar degeaba pe Fr Branham caci in final va fi rasplatit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luminati se simnt si Illuminatii si massoni de catre Lucifer dumnezeul lor, si ei chiar o cred asta sincer, am avut ocazia sa asist la organizarea unei intruniri de a lor chiar de 2 ori, am lucrat in organizari de intruniri conferinte, petreceri private,banchete festive, faceam parte din staff, nu am nici o legatura cu ei, dar din intamplare am dat si peste ei , si la sfarsitul adunarii lor am gasit si cateva brosuri cu ce faceau ei, de ce zic asta ? ....pentru ca in ritualuriile lor aveau de a face foarte mult cu egiptul , erau chiar inbracati cativa din ei ca si magii si aveau o spada, care coincidenta pe una din brosurile de la mesaj cu wmb avea aceasi imagine pe coperta, mai arcuita si asezata in partea de jos cu poza profetului, ....... ce este in comun cu massoni, ? .... CHIAR BRAHAM afirma ca oamenii mei sunt masoni si sunt in regula ca o loja.", au aceasi piramida oculta separata in 2 parti, vulturul lui horus - adica zeul RA din egipt - adica zeul Soarelui - ZEUL LUMINII , Pentagrama satanica pe tabernacolul branham, Mormantul in forma de piramida faraonica, si ei se cheama frati daca nu stiati, si ei sunt interesati de mistic si ocult, si ei se aduna intr-un templu massonic ca si branham,, si ei sunt obsedati de cifre, numerologie, si ei cauta puteri supranaturale si fac si minuni, la fel ca vrajitorii egiptului cand au facut minuni in fata lui moise,
      .....abel nu anula harul lui Dumnezeu si jerfa la calvar, cu un proroc si mesajul lui, care se vrea mai presus de descoperirea Duhului Sfant pentru vremea de acum, cu istorisiri inchipuite a unor oameni pecletuiti cu fierulinrosit, care nu cauta decat slava lor, ..... am frati in biserica care pot marturisi DESCOPERIREA ce au avuto asupra acestui om, mi s-a dat si mie personal pilda neghinei care confirma ce este wmb

      Ștergere
  6. La multi ani Lica sa iti de-a Domnul lumina si multa Dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani fr. Lica, cu multa binecuvantare si cum a zis si fr. Dan, multa lumina si dragoste!!!!!

    Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te calauzeasca pe toate cararile tale.

    SHALOM
    ABEL

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani, si sa iti dea Dumnezeu sanatate sa duci mai departe acest blog precum si tot ceea ce ti-ai planuit.. God bless you.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani fr Lica, si propasire in toate lucrarile pe care le incepi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu sa te apere de toate incercarile, sa-ti dea acelasi curaj ca pana acum, sa-ti lungeasca anii si sa te imbogateasca in toate privintele. Domnul Isus sa te binecuvanteze!

      Ștergere
    2. Multumesc frumos Simeone.

      Ștergere
  10. Nu pot sa cred ca un om pe care toti lau abandonat si lau scuipat a dat asa lovituri mesajului. Fr lica esti ca pasarea phoenix. Voi trei nu santeti core datan si abiram. Santeti sadrac meswg si abednego care nu vati inchinat statuiei prorocului. Inca stati in foc dar Dzeu va scapa.nu va temeti de amenintarile lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mersi, e tare asta, cu "sadrak mesak si abednego" !

      Ștergere
    2. Hahaha coool. Ce tare comparaţia cum de nu am văzut-o şi noi?

      Acum ar trebui să ştim fiecare ce nume îşi ia.
      Eu tind mai mult spre "Shadrak" - că-s ăl mai drăcos dintre toţi, şi pesemne că-l am pe "necuratu" unchi :)) sau spre "ABED (ABEL) Nego" ;) ;) ;)

      Ștergere
    3. la multii ani lica in necazul cel mare si sa te bucuri de el

      Ștergere
    4. O PARTE din martorii lui branham cand nu au argumente ataca la persoana, ameninta, bleastama,si doresc raul aproapelui sau, pt ca arata un proroc mincinos cu dovezi biblice, stintifice, istorice s.a...., asta este tipic la voi, cum poti identifica un om sclav mesjului care nu arata nimic decat scoate din cotext versete care sa se potriveasca cu prorocul

      Ștergere
    5. Cine doreste si se bucura de necazul (cel mare) altuia el insusi va ajunge in el. Vai de voi branhamisti plini de fiere cum doriti voi raul altora el va veni peste capul vostru. Voi nu cunoasteti iubirea lui Dumnezeu ci doar ura diavolului. Suflet ratacit intoarce-te la dragostea dintai. Tu esti chemat sa salvezi oamenii nu sa le doresti moartea. Orbilor.

      Ștergere
    6. Oaaau, abia astept "necazul cel mare". De când tot vreau sa vina si nu mai apare... Si daca cumva tot isi face aparitia o sa ne distram de minune, pe seama Branhamistilor cărora nu le-au crescut aripi de vultur si o sa ne tina companie.... Un timp bun împreună :)

      Ștergere
  11. Apocalipsa 16:13  Apoi am văzut ieşind din gura balaurului, şi din gura fiarei, şi din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. de cei nu-i co,pari pe cei trei cu cele trei duhuri de broasca care fac oac oac intr-un lac dar din pacate lacul e de foc si broasca face pocccccccccccc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duhurile alea nu au oprit inchinarea la proroc. Cei trei da au oprit-o. Inchinarea anticrista la prorocul mibcinos este blocata de catre Insusi Duhul Sfint. Cine are urechi sa auda. Cine are ochi sa vada.

      Ștergere
    2. Scuzati greseala. Mincinos in loc de mibcinos am vrut sa scriu. Har si pace de la Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos. Amin.

      Ștergere
    3. Nu ne mai poate compara cu duhurile de broaste, pentru ca alea sunt deja ocupate. Prorocul le-a comparat cu invatatura trinitatii, si ar trebui sa-l contrazica pe proroc, ceea ce nu se face...

      Iata am avut noroc
      Nu ne comparam deloc
      Cu broscuta fara toc
      Ce bate pasul pe loc
      Cum a spus-o un proroc
      Ce apoi facuse poc...
      (Drept in iazul cel de foc)

      (-: I'm joking of course :-)
      ABEL

      Ștergere
  12. Miracol. Dumnezeu confirma Profetul Sau. Vladimir Putin a acceptat Mesajul Orei al fratelui William Branham si a pus poza cu Norul la el in cabinet dar voi nu credeti adevarul. http://www.biblebelievers.org.au/nl816.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha ce gluma buna...ce disperati sunt branhamistii incat ajung sa retuseze iarasi o poza ,si sa o plaseze strategic la Putin in ograda.

      Branham a spus despre Rusia fiindca in vremea cand el traia SUA era in conflict cu Rusia.Era asa numitul Razboi Rece.De aceea Branham a spus : ""Fiti atenti la Rusia...."".

      Asa si eu cand vad o noua putere economica ca se ridica la orizont adica China,pot sa spun: ""Fiti atenti la China..."". Mare scofala. :))

      Concluzia:Articole de 2 lei,bazate doar pe presupuneri prostesti .

      Ștergere
    2. Bine spus.Putin e ortodox convins.Si nu il poti prostii cu poze retusate provenite de la secte dubioase din America.Mai ales ca a fost si in KGB.

      Ștergere
    3. Iata cum branhamismul si branhamistii ne arata din nou, si din nou chipul prostiei lor, al falsului, al minciunii si al falsificarilor prin retusare de proasta calitate a imaginilor.

      Iata mostenirea pe care Branham le-a lasat-o. Prostia. Falsitatea. Ignoranta. Disperarea alergarii dupa fantastic. Si ala creat artificial intr-o maniera de tot rasul.

      Unde exista oameni ca in secta lor, ca ajung sa falsifice asa ceva? Unde poate exista prostie mai mare in intreaga lume, decat in branhamism, ca ajung sa creada in asa ceva?

      Ștergere
    4. Mare miracol: Branhamistii ne arata ca la umblat cu cioara vopsita se pricep cel mai bine.

      Ștergere
    5. ....?....ce tare , obama intr-o poza pe net binecunoscuta ,il are pe branham in spatele lui cu stalpul de foc si putin cu norul lui branham, deci sunt branhamisti amandoi ?, deci ......branhamisti se "iubesc ♡♡♡ asa de tare ca ar folosi si o termonucleara , din dragoste pentru implinirea profetiei la mesaj fata de bily ? DE CE .? Va place sa deveniti penibili

      Ștergere
    6. Sunt penibili inca de pe timpul lui Branham.De aceea il si parasisera multi...fiindca devenise penibil si ridicol cu imaginea lui care incepuse sa si-o creeze,de inger-proroc cu o slujba hibrida ""Ilie care are semne pe maini ca Moise"". Normal ca au plecat toti de langa el.Apoi tot el ii acuza pe acestia . Cata nebunie ,egocentrism si intunecime spirituala...

      Ștergere
    7. Nu sunt penibili neaparat. Ei ne cred prosti si usor de prostit. Si le tine cu multi din cei prosti.Si noi am fost asa.

      Ștergere
    8. Cat de naiv trebuie sa fi incat sa spui ca Putin a acceptat mesajul lui Branham? Nu ma mir ca au in conturi in Jefersonville zeci de milioane de dolari.

      Ștergere
    9. Da asa e dar gandeste-te si cat de naiv trebuie sa fii incat sa crezi asa ceva? Cand liderii spun asta urmasilor lui Branham si multe altele ei stiu bine ca mint si ca ii duc cu zaharelul. Nascuti in minciuna, crescuti in minciuna, propovaduiesc minciuna, traiesc in minciuna si mor in minciuna. Asta este esenta din secta prorocului mincinos Branham.

      Ștergere
    10. Behaitul a inceput iarasi sa scrie ati vazut ce slabe argumente nebiblice are? El pune verset biblic in context al mesajului nu al Scripturii. El e uninvatator fals care trimite suflete in iad. Sa aiba D-zeu mila de el.

      https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/05/27/secerisul-este-sfarsitul-veacului-seceratorii-sunt-ingerii-mat-1339/

      Prin intermediul Mesajului orei, aceasta prezentare este astazi si mai clara si obiectiva, fiindca legaturile in toata Scriptura , prezentata ca o CARTEA DESCHISA de mana Ingerului Descoperitor ( Apocaliptic ) din Revelatia 10 .7 sunt baza pe care stau crestinii de la acest sfarsit al veacurilor pe care-l traim noi

      S-au gasit unii impotrivitori si destul de multi urmaritori ai acestora care au tupeul sa spuna ca fratele Branham nu a primit nici o descoperire si ca tot ce a predicat el este minciuna si plagiat . Parerea mea este , conform zicerii populare pe care o foloseam in copilarie , in jocul de-a „telefonul fara fir ” ( nestiind pe atunci ca realitatea zilelor ce vor urma va adeveri-o ) : „ Frunza verde loboda, gura lumii-i sloboda ” Pretentia pe care aceia o ridica pe blogurile lor ca adica ar trebui sa se gasesca cineva sa le arate si lor macar una din aceste taine descoperite, este nula si neavenita , dupa limbajul judecatoresc , stiind bine fiecare dintre noi ca numai Duhul Sfant este promisiunea care poate sa o faca aceluia pe care-l iubeste El . Cine nu are Duhul Sfant nu poate primi nici o descoperire, fiindca Pavel a invatat in felul acesta : ” Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)

      Ștergere
    11. Prostii de behait frustrat. Nici un apostol nu spune de necesitatea de a avea vreo descoperire speciala. Ei ne spun doar ca ""credinta vine in urma auzirii"". Si apoi in Efeseni : ""Caci prin har ati fost mantuiti,prin CREDINTA. Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu""

      Deci mai scutiti-ne cu pretentiile voastre megalomane.

      ""Cel neprihanit va trai prin credinta"". Nu prin descoperire.

      ""Deci raman acestea trei:credinta,nadejdea si dragostea.Si cea mai mare din ele este dragostea"". Nici vorba de vreo descoperire aici.

      Ștergere
    12. "Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte. (Efes.3:3)" Bietul Pavel, daca ar fi trait azi, precis l-ati fi numit si pe el branhamist!
      "Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insisi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovaduit Evanghelia prin Duhul Sfant trimis din cer si in care chiar ingerii doresc sa priveasca. (1Pet.1:12) Sa fi fost oare si proorocii din vechime branhamisti? Caci se citeste ca nici ei n-au putut prooroci mantuirea fara descoperire.
      " Isus a luat din nou cuvantul si i-a zis: "Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri. (Mat.16:17)
      Chiar Tatal care este in ceruri a folosit o metoda branhamista pentru a-i sopti numai lui Petru raspunsul la intrebarea de baraj a Invatatorului ? Pai, nu-i corect ! Trebuia s-o spuna si celorlalti, pentru- a fi fair - play, nu credeti ? De-ar fi sa gandim ca si anonimul din 29 mai 22:30, la citirea Bibliei am gasi=o plina de " prostii de behait frustrat " si am ramane convinsi ca " nici un apostol nu spune de necesitatea de-a avea nevoie de o descoperire speciala " nu-i asa ? Ba da , chiar nu-i asa !

      Ștergere
    13. Vorbesti doar prostii.Nici un apostol nu spune ca trebuie sa avem sau sa primim vreo descoperire speciala. Voi ati facut o regula obligatorie din a avea o descoperire. Dar aceasta descoperire nu vine oare cand crezi Evanghelia? Bineanteles ca prin descoperire Pavel a luat cunostinta de aceea taina. Dar oare ne spune el ca trebuie toti sa primim vreo descoperire anume?

      Si daca lui Simone i-a descoperit Tatal din ceruri ca Isus este Fiul lui Dumnezeu,de ce faceti voi o regula stricta din asta si spuneti altora ca trebuie sa aiba neaparat o descoperire anume?

      Arata-mi unde spun apostolii sau Isus ca trebuie sa avem o descoperire anume ca sa credem Evanghelia,adica unde scrie de necesitata obligatorie de a primii vreo descoperire anume!.

      Din pacate Branham a dus lucrurile in penibil,si a nascocit tot felul de idei si teorii doar sa ii acuze pe alti oameni si sa puna peste ei cerinte peste cerinte ,straine de ceea ce a spus Isus si apostolii.

      Voi veniti cum vin si adventistii si alte secte si pseudosecte,cu tot felul de cerinte si obligatii care sunt straine de ceea ce ne cer Domnul Isus si apostolii in scrierile lor.

      ""Deci raman acestea trei:credinta,nadejdea si dragostea.Si cea mai mare din ele este dragostea"". Nici vorba de vreo descoperire aici. Descoperirea se afla in credinta care o ai in Evanghelie. Nu exista nici o descoperire necesara pe langa Evanghelie. 1 Corinteni 13.

      Voi defapt cand veniti cu necesitatea obligatorie a vreunei descoperiri speciale,veniti defapt cu o alta Evanghelie . Sper ca ai inteles ceva din ceea ce am scris,si ca vei ramane la ceea ce a predicat Isus si apostolii,nu la tot felul de cerinte si reguli ale unor pseudovindecatori care au mintit audienta pana acolo incat sau mintit si pe ei insisi ,ajungand sa faca pariu cu Dumnezeu pe propria lor viata : ""Daca am mintit cu ceva sa ma loveasca Dumnezeu...."".

      Iar dupa o luna Branham moare intr-un accident. Un asemenea om are credibilitate incat sa faceti niste reguli din cceea ce a predicat?

      Ștergere
    14. ""Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit tu si toata casa ta"". Fapte.

      "" Prin har ati fost mantuiti,prin credinta.Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu"".

      Sper ca vei ramane la simplitatea Cuvantului,si nu a ideilor haotice ale lui Braham. Sunt idei straine de Cuvant chiar daca au o aparenta de intelepciune: ""Trebuie sa ai descoperirea..."".

      Unde ne cere Isus sau apostolii sa avem vreo descoperire anume? NICIUNDE.

      Din pacate Branham v-a aruncat intr-un Babilon de idei si teorii din care nu mai puteti iesii ,idei care v-au transformat in acuzatori ai fratilor. Dar nu va dati seama de asta,si va credeti intelepti.

      Ștergere
    15. "" CREDE ÎN DOMNUL ISUS ŞI VEI FI MÂNTUIT

      Uşor de memorat, doar 8 cuvinte, 8 fiind eternitatea. Şi dacă credem că acest Cuvânt este "etern", de ce ar fi astăzi altfel decât acum 2000 ani?

      Ce e atât de greu de înţeles din asta? De ce trebuie să vină zeci de profeţi, unul mai deştept decât celălalt şi să tot "reaşeze" Cuvintele Veşnice de parcă ar fi cubul lui Rubik ce trebuie rezolvat? Ori a fost dat cuvântul veşnic odată pentru totdeauna, ori ce să zicem?

      Dar vedeţi, dacă trebuie să credem aceste 8 cuvinte, nu mai e loc şi de "separatori", de secte şi culte ale personalităţii. Nu mai e loc de "descoperiri speciale" şi nici de 1.000.000 ani în care să ne jucăm alba neagra cu Cuvântul Veşnic.

      Dumnezeu să ne binecuvânteze
      Shalom
      ABEL ""

      Ștergere
    16. Branham predica din ce in ce mai mult ca este nevoie de "descoperire" sa intelegi mesajul, sa fii Mireasa, sa fii rapit si merge pana la afirmatia ca "nu poti fi mantuit fara descoperirea lui din mesaj".

      Isi creea o anumita "exclusivitate" si limita, bloca oarecum, tot mai mult, accesul oamenilor la mantuire prin simpla credinta in Jertfa Domnului. Isi creea mesajul salvator personal.
      Urmasii mesajului au facut atata tam-tam din aceasa ideologie, -descoperire- incat o folosesc chiar si la linistirea constiintei lor, cand cineva pleaca din adunarea lor, sau nu vrea sa creada ceva, ce ei promoveaza, ei spun imediat: "Acela nu are descoperirea", adica, ei spun de fapt in realitate ca "ala nu are intelegerea noastra" despre cutare lucru.

      Ei chiar cred ca este absolut corect tot ce adunarea lor promoveaza, si ca ceilalti "nu au descoperirea" daca nu accepta si ei ideile lor.

      Dar in Matei 16, Domnul nu vorbeste de asa ceva.
      Observati ca desi Petru a avut descoperirea ca Isus este Fiul Dumnezeului Celui Viu, ceilalti numai pentru ca au auzit dialogul dintre Domnul si Petru, si au crezut, si asta le-a fost acceptat.

      Ca "prin auzirea Cuvantului vine credinta" o spune si apos. Pavel. E corect.

      Ceilalti ucenici deci, nu au avut ca si Petru o revelatie speciala, dar auzind cine este Isus, au crezut, si asta a fost suficient. Ba s-au mai si indoit, ba iarasi au crezut, asa e viata. Uneori mai jos, alteori mai sus. Dar nu au fost etichetati negativ pentru asta.

      Si asa a continuat si asa a mers crestinismul, mai departe. Prin propovaduire, nu prin "descoperire speciala" de "1 milion de ani."

      Pentru ca Branham si urmasii lui sa isi poata injecta ideile, ei reproduc si impun altora experienta lui Petru, dar nu le cere sa spuna ca si Petru despre Isus, Fiul Dumnezeului Celui Viu, ci le impune idei personale de tot soiul, in cazul lui Chad Lamb, despre nor.

      Va dati seama acum de firul cel rosu si blestemat al minciunii si manipularii in "mesajul orei"?

      Ștergere
    17. Urmasii mesajului nu cred ce ati scris voi fratilor din Fapte: "Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit tu si toata casa ta".
      Branham i-a blocat de la a crede pur si simplu in singura modalitate de a fi mantuiti. Ala da "profet".

      Ștergere
    18. Intrebare pentru Anonim30 mai 2015, 22:33.

      ce descoperire a avut Branham si ce descoperire ati avut voi.

      Da, asa e, apostolul Pavel spune ca "Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte" referindu-se la Cristos, taina lui Dumnezeu ascunsa de vesnicii. E ok asta. Intelegi? Nu despre altceva.

      Deci el a putut sa scrie despre taina. Voi ce puteti scrie despre taina care Branham ar fi descoperit-o?

      Pana la urma despre ce descoperire vorbiti voi?

      Inchipuirile cuiva despre ceva sunt descoperirea pe care o aveti, sau despre ce vorbiti?
      Explicatia unitariana despre Dumnezeire? Botez?
      Invataturile adventise si ale martorilor lui Iehova despre babiblon, papa de la roma, nr anticristului 666?
      Ce revelatie aveti?
      Epocile si Pecetile lui Larkin?
      Fumul rachetei Thor explodata in 28 februarie cand Branham nu era la vanatoare?

      La ce va referiti cand spuneti ca aveti descoperirea si care e aceea?

      Care e revelatia?
      Nu aveti nimic in realitate. Ati acceptat doar niste idei diferite ale unui predicator care s-a crezut profetul Ilie. Atat.

      Nu doriti sa dovediti biblic in ce credeti? Daca nu puteti, atunci e foarte grava situatia voastra spirituala.

      Scrie in putine cuvinte si tu ca Pavel nu te referi la ei doar. Da, ei au avut descoperirea si ne-au scris despre ea. Aceasta descoperire este taina lui Dumnezeu Tatal, si anume ISUS CRISTOS.

      Ștergere
    19. Descoperirea este defapt ca Branham este Ilie ,ingerul din Apoc.7,ultimul mesager si ca odata cu el vine si rapirea(chiar daca nu a venit pe ei nu ii intereseaza aceste aspect)....etc .

      Deci acestea sunt marea ""descoperire"" pe care Branham o cerea altora. Nici vorba de revelatia lui Petru cum ca Cel care era in fata lui era defapt Fiul lui Dumnezeu,Rascumparatorul nostru. Dar ei nu isi dau seama de asta,ci repeta ca papagalii niste teorii pe care le aud in adunarile lor .

      Concluzia:Ei nici macar predicile lui Branham nu le cunosc.

      Ștergere
    20. Ce mai e de "descoperit" cand...
      ----------------------------------------------
      În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său
      pe care l-a răspândit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;
      căci A BINEVOIT SĂ NE DESCOPERE TAINA VOII SALE, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuşi, ca să-l aducă la îndeplinire la împlinirea vremurilor, spre a-Şi uni iarăşi într-unul, în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri şi cele de pe pământ. Efeseni

      Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduinţa să fie dată CELOR CE CRED PRIN CREDINȚA ÎN ISUS HRISTOS.
      Înainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închişi pentru credinţa care trebuia să fie descoperită. Galateni 3

      CREDINȚA IN DOMNUL MARTURISITA DE FIECARE DINTRE NOI => CONFIRMAREA CA DUMNEZEU TI-A DESCOPERIT PE FIUL SAU ISUS, MANTIUTORUL NOSTRU, restul..., e de la cel rau...



      Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

      Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte TOATE TAINELE şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
      ...
      Acum, dar, rămân acestea trei: DESCOPERIREA, DESCOPERIREA şi DESCOPERIREA; dar cea mai mare dintre ele este DESCOPERIREA...?

      Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. 1 Cor. 13


      Ștergere
    21. Perfect.Bine spus si legat.

      Ștergere
    22. ""Si Dumnezeu L-a inaltat pe Isus si L-a facut Domn si Mantuitor,ca sa dea lui Israel iertarea pacatelor...."". Fapte.

      Ștergere
  13. In ceasul acela, Isus S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: "Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, fiindca asa ai gasit cu cale Tu. (Luc.10:21)
    Cand nu este nicio descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau; dar ferice de poporul care pazeste Legea! - (Prov.29:18)
    Din Biblie putem cita versete in care Dumnezeu da descoperirea prin oamenii numiti prooroci ." . Cat despre proroci, sa vorbeasca doi sau trei, si ceilalti sa judece.. Si, daca este facuta o descoperire unuia care sade jos, cel dintai sa taca. Fiindca puteti sa prorociti toti, dar unul dupa altul, pentru ca toti sa capete invatatura si toti sa fie imbarbatati" ( 1 Cor. 14.29-31).Deci, ". Daca crede cineva ca este proroc sau insuflat de Dumnezeu, sa inteleaga ca ce va scriu eu este o porunca a Domnului.
    Si, daca cineva nu intelege, sa nu inteleaga!" (1Cor.14:37-38 )Caci inima acestui norod s-a impietrit; ei aud greu cu urechile, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindec." (Fapt.28:27)
    Cand nu este nicio descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau; dar ferice de poporul care pazeste Legea! - (Prov.29:18)
    Pentru unii se adeveresc si astazi cuvintele scrise in Ioan 12 .37-40 : " Macar ca facuse atatea semne inaintea lor, tot nu credeau in El, ca sa se implineasca vorba pe care o spusese prorocul Isaia: "Doamne, cine a dat crezare propovaduirii noastre? Si cui a fost descoperita puterea bratului Domnului?". De aceea nu puteau crede, pentru ca Isaia a mai zis:
    . "Le-a orbit ochii si le-a impietrit inima, ca sa nu vada cu ochii, sa nu inteleaga cu inima, sa nu se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindec." Cine altii ar mai putea afirma , pretinzand a crede Scriptura , ca nu mai este nevoie de nici o descoperire ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ei au avut descoperirea si ne-au scris despre ea. Aceasta descoperire este taina lui Dumnezeu Tatal, si anume ISUS CRISTOS in care noi credem. Nu mai e nevoie de o descoperire a descoperirii.

      Subiectul este cu totul altul.

      Domnul este descoperirea profetiilor intregului Vechi Testament iar Petru in timpul lui Isus a primit descoperirea, pe care a transmis-o mai departe prin viu grai, nu le-a cerut oamenilor sa aiba o descoperire ca si el. Pur si simplu le-a spus despre El si le-a poruncit pocainta si intoarcerea al Dumnezeu si botezul.

      Dupa mentalitatea voastra excesiva despre descoperire, Petru nu ar mai fi predicat nimic, ci doar ar fi spus ca el are o descoperire, ca e alesul, ca e mireasa si ca daca restul nu au descoperirea nu sunt alesii. Asta e ridicol.

      Pentru a fi mantuit nu ai nevoie de descoperire.
      Descoperiri, in sensul de intelegeri mai profunde ale Bibliei, da sunt corecte, de anuntare a unei vesti bune, sau rele, visuri de noapte, instiintari, etc sunt corecte, sunt biblice si le putem avea cu totii. Dar noi aici vorbim despre altceva.
      Apropos. Sa vezi ca eu cred in acestea, chiar eu acum cativa ani ma trezesc cam la ora 4 dimineata si ca niciodata imi vine in minte foarte puternic Matei 17 subiectul Ilie. "Descoperirea" mea era ca acolo Domnul vorbeste despre un singur Ilie la viitor, nu doi, cum noi cei de la mesaj credem. Citesc Matei 17 de zeci de ori, Maleahi 4,5 la fel, vad ca Domnul aseaza perfect cele doua veniri ale lui Ilie din Maleahi 4 iar lui Branham nu-i ramane nimic, nici o profetie. Socat, abia am asteptat sa se faca ora 8 dimineata sa il sun pe Lihaciu Eugen, om studios si serios in cititul Bibliei si mesajului. Apoi pe alti frati, chiar pe Ewald Frank, Blewett, am sunat in SUA etc. Le-am scris, i-am sunat. degeaba nici un raspuns. Atunci am inteles clar ca Branham si neamurile nu au nimic de-a face cu Maleahi 4.

      Apoi cand am aflat de nor, de raul Ohio, de Larkin, si altele de la alti frati exmesaj din SUA, gata, am stiut sigur ca mesajul e facatura.

      Ce e asta ce am avut eu? O descoperire, nu in sens profetic, ci in sensul intelegerii corecte a unor versete biblice. E o descoperire biblica. Pot vorbi despre ea si nu e legata de mantuirea cuiva.

      Sper ca ai inteles.
      Daca ai scris atata despre descoperire, spune si tu care e descoperirea in care crezi?

      Ce descoperire a avut Branham si ce descoperire ati avut voi.

      Da, asa e, apostolul Pavel spune ca "Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte" referindu-se la Cristos, taina lui Dumnezeu ascunsa de vesnicii. E ok asta. Intelegi?
      Deci el a putut sa scrie despre taina. Voi ce puteti scrie despre taina care Branham ar fi descoperit-o?

      Pana la urma despre ce descoperire vorbiti voi?

      Inchipuirile cuiva despre ceva sunt descoperirea pe care o aveti, sau despre ce vorbiti?
      Explicatia unitariana despre Dumnezeire? Botez?
      Invataturile adventise si ale martorilor lui Iehova despre babiblon, papa de la roma, nr anticristului 666?
      Ce revelatie aveti?
      Epocile si Pecetile lui Larkin?
      Fumul rachetei Thor explodata in 28 februarie cand Branham nu era la vanatoare?

      La ce va referiti cand spuneti ca aveti descoperirea si care e aceea?
      Nu aveti nimic in realitate. Ati acceptat doar niste idei diferite ale unui predicator care s-a crezut profetul Ilie. Atat.

      Ștergere
    2. Ei vin cu teoriile lui Branham preluate de la altii si le fac mari descoperiri .

      Niciunde nu scrie ca trebuie sa avem vreo descoperire anume ca sa fim mantuiti,rascumparati...etc. Asta e o pretentie megalomana plecata de la Branham,cu scopul sa mai acuze pe alti crestini care nu cred ca si el.

      Ștergere
    3. Incapabili sa raspunda la intrebarea ce descoperire a avut Branham. Incapabililor. Papagalilor de branhamisti. Palavragiti cat e ziulica de mare si va dati cu pumn in piept dar defapt nu sunteti in stare sa dati socoteala de ce credeti?Pai aceea e credinta adevarata? Sectanti bolnavi ce santeti.

      Ștergere
    4. Cam dur, dar este adevarat. Sunt incapabili sa isi exprime propria lor credinta. Asta spune multe. De fapt, asta spune tot.

      Ștergere
    5. Descoperirea consta in simplul fapt ca Dumnezeu a deschis cuiva mintea sa inteleaga Scripturile , (Luc.24:45) si aceia a caror minte a fost deschisa, L-au vazut pe Dumnezeu in Domnul nostru Isus Hristos " Atunci li s-au deschis ochii si L-au cunoscut; " ( vers. 31)
      " . Apoi a zis lui Toma: "Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios."
      Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"
      "Tomo", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut."
      Secretul descoperirii reiese clar pentru cei care au crezut chiar inainte ca sa-L vada si aceia sunt fericiti sa-L recunoasca si astazi, ca " DOMNUL meu si DUMNEZEUL meu "

      Ștergere
    6. Inteligentilor ( nevoie mare ) , bucurati-va ca voi o puteti exprima pe a voastra si ca felul vostru de exprimare va caracterizeaza in totalitate asa cum sunteti voi , fara nici o mistificare : " fara drept de cetatenie in Israel, straini de legamintele fagaduintei "

      Ștergere
    7. ....continuare : Asa eram si eu, odinioara !
      ....si incheiere : cititi Efeseni 2 si cine citeste, sa inteleaga !

      Ștergere
    8. Asta nu este nici o descoperire. Isus ne spune dupa inviere ca "" se suie la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru"". Deci daca Toma sa exprimat euforic ""Domnul meu si Dumnezeul meu"" asta nu inseamna sa faci o intreaga revelatie din aceasta fraza.

      Apostolii ne spun clar ca noi avem un singur Dumnezeu : Tatal,si un singur Domn :Isus Hristos. ,si ca acest Dumnezeu este Tatal Domnului nostru Isus Hristos.

      Deci daca tu faci din exprimarea lui Toma o mare descoperire,inseamna ca sunteti chiar in pom si pomul in aer.

      Si trinitarii cred ca Dumnezeu S-a descoperit in Hristos.Deci nu vad ce mare revelatie v-a adus Branham.

      Ștergere
    9. Eu din cate stiu ideea asta cu ""Dumnezeu in mai multe calitati"" nu este revelatia lui Branham.Primul care a venit cu teoria asta in vremurile moderne,a fost dr.Larkin. Dar au mai fost si altii in istorie la diferite concilii ecumenice.

      Deci pana la urma care este descoperirea voastra?

      Ștergere
    10. Peste 1 miliard de crestini cred ce a zis Toma despre Isus. Unii inteleg mai mult altii mai putin fapt care nu pierde sau salveaza. Este biblic dar nu vad legatura cu branhamismul al revelatiei lui Toma despre Domnul. Afara de martorii lui Jehova toti cred ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acel Isus. Anumite adevaruri biblice nu il fac adevarat pe branham sau mesajul lui.sunteti extrem de naivi branhamistilor. Foarte inapoiati si fara pic de discernamint.

      Ștergere
    11. Nelutule chiar nu pot sa cred ca spui asa ceva. Ca tu explici despre Toma mai bine decat altul iti da dreptul sa te dai mare ca ai vreo revelatie? E groaznic locul acela din creierul tau unde ai ajuns. E intunerec deplin acolo.

      Dar ce legatura are aia cu Toma cu Branham si "revelatiile lui"? Nici una. Ce legatura are aia cu mesajul lui fals? Cu norul? Cu raul Ohio, cu Larkin, cu restul de invataturi fortate si nebiblice?

      Ca Domnul este numit asa, este modul in care Toma L-a vazut si a spus-o. Noi credem fara sa vedem ca si el, si e mai ferice de noi?

      Tu esti pus de branhamisti, cu controlul calitatii explicatiilor unitariene sau trinitariene? Esti ridicol. Inainte de Branham deja s-a nascut unitarianismul si penticostal si nepenticostal. Branham a fost pastor penticostal la Tabernacolul Penticostal ani de zile (si a mintit ca a fost baptist)

      A umblat cu penticostalii trinitarieni si unitarieni si Jesus Only, a avut de unde sa ia tot felul de idei pe care le-a si predicat, fie trinitariene fie unitariene.

      Dreptul de cetateni, nu doar ai Israelului, in mod spiritual, ci si ai cerului, este dat celor ce cred in Domnul nu celor ce cred mesajul extrem de controversat si contradictoriu a lui Branham.

      Am mai intrebat: De cand e Branham mantuitor? De cand "revelatia" (a se citi 'copiatul') lui are putere mai mare si este deasupra Cuvantului lui Dumnezeu?

      De cand luati versete biblice frumoase si adevarate si le amestecati cu branhamismul ca si cum Branham le-a scris acum 2000 de ani?

      Ce este cu toata aceasta confuzie si lipsa de echilibru si sanatate spirituala la voi?

      Trebuie sa va evanghelizam de la zero, asa se pare. O facem daca trebuie.

      Incepem cu Ioan 3.

      16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
      17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
      18 Oricine crede în El nu este judecat, dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

      Cum a zis cineva mai sus, ce legatura e in aceste lucruri sfinte biblice adevarate cu mesajul lui Branham? Nici una. Ce scrie in Cuvant ne salveaza, ce scrie in mesaj ne pierde. Numai in Fiul lui Dumnezeu avem mantuire. Slava Lui.

      Ma bucur ca El nu da lui Branham sau altuia, slava Lui si nici dreptul sa schimbe Evanghelia.

      Ce bine ca EL este acum, aici, VIU si credincios, bun, milostiv, iubitor, neprihanit, sfant. Branham e mort. Doctrinele lui sunt moarte. Ideile lui sunt moarte. Si ce a vorbit bine el a omorat. Si ce a avut bun in mainile lui, le-a ucis.
      Branham ne da cu piciorul doar daca ii punem intrebari ce nu ii convin.
      Pe Domnul L-am rastignit, L-am scuipat, L-am tradat, L-am batjocorit, dar EL pacatele noastre le-a luat asupra Sa, El, cel NEVINOVAT a pierit pentru noi cei vinovati.

      L-am urat El m-a iubit. Pe Branham l-am iubit si el m-a urat.

      Nu poti sluji la doi stapani.

      Ștergere
    12. Oare nu-ti dai seama ca spui adevarul , despre tine , si nu te gandesti deloc la felul in care , dupa cum marturisesti inconstient, ( chiar cu tenta de lauda ) ca "Pe Domnul L-am rastignit, L-am scuipat, L-am tradat, L-am batjocorit, si nu-ti spun nimic cuvintele Lui , transmise prin scrisoarea apostolului Pavel ? : ". Caci cei ce au fost luminati odata - si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,
      si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -
      si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.
      Cand un pamant este adapat de ploaia care cade adesea pe el si rodeste o iarba folositoare celor pentru care este lucrat, capata binecuvantare de la Dumnezeu.
      Dar, daca aduce spini si maracini, este lepadat si aproape sa fie blestemat si sfarseste prin a i se pune foc.
      Macar ca vorbim astfel, preaiubitilor, totusi de la voi asteptam lucruri mai bune si care insotesc mantuirea. "

      Ștergere
    13. E o paralela mai paralelule. si tu L-ai rastignit daca crezi ca a murit pt pacatele tale, necioplitule.

      Ștergere
    14. da pe cine nu a urat Branham? pe toti daca s-a urat si pe el in final.

      Ștergere
    15. Adevarul e ca liderii din branhamism si frankism trag foloase de multi ani,dar ei au obiceiul fatarnic sa arate tot timpul inspre altii ,ca oile din adunarile lor sa nu vada ceea ce fac ei cu banutii adusi de bietii oameni in adunarile lor sub sentimentul fals ca ""au dat zeciuiala pentru Domnul"". Poate pentru domnul Florin Duca,Ionut din Bucureti,Opris Daniel din Timisoara,Munteanu de langa Timisoara de la branhamisti,si lista poate continua....poate astia sunt domnii carora ei aduc zeciuieli.

      Eu vad ca Lica e un lider care se implica in probleme grave ale altor semeni.Asta e in armonia cu Biblia,cu ceea ce ne invata Isus si apostolii. Ce e rau in asta?

      In asemenea hal vi sa spalat creierul cu predicile lui Brnaham ,incat va e frica sa faceti un bine sau sa va aplecati inspre alti oameni,ca sa nu fiti catalogati ca ""lideri "" si alte apelative tedentioase.

      Ce mai putem spune?Voi sunteti niste adevarate oi ,dar nu ale Pastorului cel Bun ci ale pastorilor din adunarile voastre care va manevreaza dupa bunul lor plac.

      Ștergere
    16. Dupa placul B'nai B'rith...

      Ștergere
    17. Da sigur Nelutule, am venit la mesaj pentru avantaje materiale. Cand am venit numai sarantoci erau la mesaj, in frunte cu tine. Acuma esti boier cu case multe date in chirie, venituri nedeclarate la fisc. Preacinstitule. Ai bani, ca te-am dus in Anglia si lucrezi. Am deschis usi pentru tine, dar o ciocolata la copiii mei veci nu ai dat. Vai si amar.

      Da da,primul avantaj material cand am venit la mesaj a fost ca am fost jefuit de 14.000 de marci germane de catre un proroc fals si familia lui sub tacerea diaconului numit Nelu Dascal si pastorul Mera Romulus. Diaconu lu peste ai fost, ca nu m-au ajutat niciodata nici el nici "pastorul". Si altii au fost inselati nu numai eu, dar voi nu ati facut nimic.

      Am auzit ca ati bagat la caritas si din banii mei, nu stiu daca e adevarat, ce stiu e ca mi-ar prinde bine daca mi-ati da ceva inapoi, ca am 3 cereri cu probleme grave si am si cateva datorii de achitat.

      Orice ban e binevenit. Hai ca is deschis la negociere.

      Noi nu aveam voie sa bagam la caritas, dar ei 3 lideri, au bagat la caritas si s-au facut cu bani frumosi din visurile spulberate ale altora.

      Am recuperat maxim 15 % din banii aia ai mei.

      Apoi cativa ani, Domnul nu a venit, si pana mi-am facut firma si mi-am luat casa tot prin chirii am stat. Nu ma mir de Lili, fosta mea sotie ca a ajuns cum a ajuns si a ascuns suferinta ei ani si ani. A vazut rautatea si fatarnicia voastra si a suferit mult.

      Daca vrei sa ma pornesti cu amintiri, hai dai drumul, ca si cu acest blog, fa-o.

      Am multe de spus. Chiar am amintiri.

      Am avut timp sa le revad in acesti ani si sa vad cat de rataciti sunteti. Si cum ganditi subiectiv, incapabili sa fiti drepti in judecata.

      Desi am fost "lider", zeciuiala nu luat veci, ba am dat mult mai mult, nu ca sa ma laud, dar sa nu-i dau satisfactia asta lui Nelutu

      Profitul din firma il transferam sa am bani de conventii si saraci (ca doara voi nu ati avut sau ati platit jumate) iar Kohlenbrenner nu m-a finantat pe mine, ci pe Santa, asa ca banii aia au venit de undeva. Ghici de unde? Din munca. Au trecut in 12 ani peste 1 milion de euro prin mana mea.

      Am dat unor penticostali bani imprumut sa-si ia apartamente in Floresti cu 700 marci unul cu 3 camere, acum e 50.000 euro. Ei mi-au dat toti banii inapoi.

      Puteam sa imi iau o scara de bloc intreaga atunci, dar prorocul fals din adunarea unde Nelutu Dascal era diacon si Mera pastor, ne prorocea , impreuna cu altii, "ca vine Domnul sa nu ne luam nimic, sa nu umblam dupa cele pamantesti. (dar le-a prins bine banii)

      Am lasat Germania si confortul de acolo ca sa ajung aici in secta asta plina de prejudecati, de oameni falsi si jefuit pe deasupra.

      Deci foarte mari avantaje am avut la mesaj, stai ca mai am in desaga multe dar ce rost are sa le spun pe toate acum.

      Vine timpul fie sa le sterg, fie sa le scriu in cartea pe care o pregatesc pentru la anul.

      Duhul lui Dumnezeu mi-a aratat atunci ca Sorin va muri si voua prorocii v-au spus ca va trai. Toti au avut vedenii ca Sorin va trai. Toti au prorocit ca se va vindeca. Mera a crezut tot si a vestit tot.

      Mi-e Domnul mi-a vorbit atunci prima data cu voce si le-am spus tuturor de visul de noapte si de vocea de deasupra patului. Dimineata am mers la CUG la pastor si i-am povestit tot.

      Ei au ras de mine si pastorul si toti m-au ridiculizat. M-am simtit ca o carpa.

      Dar 3 zile mai tarziu Sorin nu s-a vindecat ci s-a sinucis, dandu-si foc, murind in chinuri. Exact cum le spusesem. Eram ingrozit. Aveam 22-23 de ani.

      Acelasi Duh mi-a aratat multe despre secta asta, dar L-am neglijat pentru ca am crezut numai in mesaj si in mesager 100%.

      Apoi El m-a scos afara din intunerecul sectei false numite "mesajul orei".

      Am facut lucruri bune si gresite in viata mea, dar stiu ceva ce diavolul nu imi mai poate fura:
      1. Dumnezeu nu cauta la fata omului,
      2. Dumnezeu nu minte ca si Branham si ca si voi.

      Ștergere
    18. Impresionant. Cum adica ai mers la CUG la pastor?

      Ștergere
    19. CUG era o fabrica unde era locul de munca al pastorului Mera. Dansul era intr-un "birou" in sectie, vorba vine birou, patru pereti, de aia din placi de tabla.

      Pastorul era cu prorocita lui de suflet din adunare, ca si ea lucra acolo in sectie.
      Aceasta si acuma il conduce pe el cu prorociri dulci-amagiri.

      Eram foarte bulversat in aceea dimineata.

      Le-am spus tot visul de noapte -ca un cosmar- si restul evenimentului.

      Eram speriat ca Sorin va muri. Ei doi au ras de mine si m-au ironizat intrebandu-ma: "deci tu nu crezi lucrarile?" se refereau la ceea ce ei toti au prorocit si au vazut in "vedenii".

      M-am intimidat atunci si am tacut. Dupa amiaza ma vad cu Sorin si imi spune visul lui.

      Visul lui era asa: El Sorin, era in garsoniera pe bdul Muncii, la prorocita respectiva care ii era si sora. Un sarpe mare si foarte gros statea in toata camera si vroia sa il scoata afara. El stia ca daca va reusi sa il scoata va pieri.
      Sarpele tolera pe prorocita si colega ei de camera (devenita ulterior, scriitoarea profetiilor si vedeniilor) dar pe Sorin la impins pe hol. Acolo erau doi botosei de bebelus crosetati. Sorin i-a aruncat sarpelui in fata dar acesta a ranjit.

      Sorin stia ca nu are nici o putere.
      I-am povestit si eu visul si totul. Era miscati amandoi si cu teama. Ne-am dus seara la partasie. Erau 25 cel putin acolo.

      Noi doi am spus tuturor visele noastre. Toti ne-au privit suspicios. Rece. Distant. Parca spuneau:"Cum va permiteti sa va indoiti de ceea ce noi am avut "din partea Domnului?"

      Cand ne-am rugat, si dupa aceea, s-a declansat un tsunami de vedenii si prorociri impotriva la noi, nu personal ci la ce spusesem noi doi.

      Au fost atata de unse, de tari, de bine si perfect exprimate (unul vb in limbi altul traducea fara greseala) incat ne-am lasat amagiti ba chiar am devenit increzatori ca Sorin se va face bine pe munte caci Dumnezeu va cobori si il va vindeca.

      Au urmat 3 zile de chin pe munte.
      Voi scrie despre ele poate un articol daca vi se pare interesant.
      Eu am mers cu el acolo, pe munte. Nu vroiam sa pierd ocazia de a-L vedea chiar pe Dumnezeu. In schimb altcineva, ne astepta acolo. Si acum cand scriu, parul mi s-a ridicat pe maini si spate, cand mi-am amintit atmosfera aceea horror, care a adus o mare drama si dezamagire.

      Ti-am raspuns ce e aia CUG? :)))) Scuza-ma, m-a luat valul amintirilor.

      Ștergere
    20. Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate Lica. Acum intreb si eu, cine era Sorin si cati ani avea cand a murit?

      Pe mine m-a impresionat foarte mult toata povestea ta, chiar mi-as dori sa scrii mai mult despre asta cand ai timp.

      Shalom
      ABEL

      Ștergere
    21. Multumesc la fel si pe tine Abel.

      Sorin a fost un tanar din adunare, (fiu al prorocilor) care a suferit fie din propriile greseli, fie din neputinta. A avut 24 de ani impliniti, cand a murit, asa cred. Noi nu stiam de lidership atunci, nici pastorul, nimeni, de consiliere nici atat...practic eram sub vraja "tainelor" lui Branham si asteptam rapirea din zi in zi.

      Pastorul vorbea ore intregi doar despre epoci, despre politica iezuita a vaticanului, de europa unita, de moneda ECU, ne spala creierele la greu, saptamani intregi doar din Epoci si Peceti, ne dezumaniza...pana cand am zis stop intr-o zi.

      Ne pregatea creierul si emotiile, pentru modul lui (groaznic) de a conduce.

      Prorocii la fel, ne amageau seara de seara la rugaciune sustinandu-l pe pastor. Era un tamdem bun pentru ei. Tot proroceau:"Eu sunt Domnul si Eu vin curand, chiar acum, sunt la usi...vin, pregatiti-va sa nu va prinda ziua aceea nepregatiti" tot vorbiri de astea generale si sperioase.

      Abuzau spiritual si emotional de noi.
      Ne manipulau credinta si emotiile in directia care le convenea. Atunci nu cunosteam acesti termeni si ca ce se intampla acolo cu oamenii, este ceva foarte grav.

      Daca nici chiar Nelutu Dascal nu a mai suportat si a plecat de la ei, iti dai seama ce era acolo.

      Ștergere
    22. Nu vreau sa zic neaparat ca Domnul mi-a vorbit ca sa sune a ceva fala. Nu.

      Nu stiu daca El personal a fost, dar e vorba aia "Domnul mi-a vorbit" adica am primit ceva din partea Lui. Nu un mesaj, nu o trimitere, ci o voce mi-a vorbit -dupa ce m-am trezit speriat ca visasem sfarsitul lui Sorin-, ce sa fac in contextul visului aceluia si apoi, din pacate, a fost exact asa.

      Ștergere
    23. Dar de ce a murit? De ce sa sinucis. Era bolnav? Daca esti pocait de ce sa te sinucizi. Cum se poate asa ceva.

      Ștergere
    24. Greu de explicat. Asta ne intrebam si noi de ani de zile. A fost disperat deoarece a fost dezamagit si nu mai vedea nici un viitor.

      Un om care se sinucide, isi pierde orice legatura cu viziunea despre viitor. La Sorin au fost mai multe, adunate. A fost un baiat foarte cald, bun, bland, dar inauntrul lui se ducea o lupta extrem de grea, pe care noi nu am inteles-o atunci, si pe care aparent a pierdut-o.

      Sarpele l-a scos din casa. Si a facut asta prin acele prorociri amagitoare.

      Ștergere
    25. Abel, avem OK pentru video de la John Collins. Il urci pe youtube sau cum facem?

      Ștergere
    26. Intr-o masura oarecare ai dreptate, Lica , si eu am crezut si mai cred inca in faptul ca aceia care cred Mesajul sunt oameni cinstiti si " dintr-o bucata ". Evenimentele au decurs insa de multe ori altfel decat am fi dorit si ne-au prins nepregatiti in a le face fata , multi au avut si mai au de suferit din pricina celor care nu au fost poate niciodata deplin interesati de Cuvantul Domnului si de aceea au facut ce au facut, aducandu-i hula prin faptele lor , care nu ar fi trebuit sa fie tolerate . Tu dai totdeauna vina pe oameni, cand ar trebui sa vezi si sa ataci duhurile care i-au stapanit . Se pare ca acele duhuri iti sustin si tie nelinistea , in continuare . Nu stiam ca si tu ai pierdut atatia bani , increzandu-te in oameni ca frati . Mai stiu si pe altii care au patit la fel, ca si mine si ca tine . Dar eu nu voi face niciodata caz din asta . Eu te-am provocat ca sa-ti amintesc ca si tu ai procedat la fel cu cativa frati , care sunt chiar aici la Londra , dar eu nu dau nume , tu ar trebui sa recunosti , apoi sa strigi in gura mare doar ce stii ca au facut altii. Daca spui faptele rele ar trebui s-o faci in asa mod ca aceia sa se pocaiasca, nu ca sa se arunce cu pietre in ei , daca te falesti ca esti mai catolic decat Papa . Eu , dupa cum ai vazut, am avut treaba numai cu tine, tocmai pentru faptul ca odata ai pus pentru mine o vorba buna catre Dumitru, si nimic mai mult .

      Ștergere
    27. continuare : Am vazut in tine , pe atunci, un om bun , te-am sprijinit in multe actiuni , am fost de partea ta, pana cand am observat ca de fapt tu ti-ai intors scopurile urmarite spre alte lucrari . Atunci am inceput sa te avertizez prin Cuvant, si tot atunci ti-ai inceput si declinul material ( cand, impreuna cu alti doi " frati " ati cumparat casa de pe oasului. Ceea ce imi pare rau ca am facut este faptul ca te-am ajutat la acea actiune incorecta prin tacerea care mi-ai propus-o . Am aflat si cum ai actionat cand ai fost in America, si sa stii ca ce a urmat este o consecinta a vorbelor rostite de sora respectiva . Tu poti sa spui in gura mare tuturor ceea ce gandesti tu despre altii , si sa relatezi evenimentele ca sa tragi jarul la turta ta, dar ai sa vezi ca te vei frige ingrozitor in acea actiune , fiindca toti stim cat de sfant esti tu . In privinta la comportarea mea si la ceea ce am agonisit de-a lungul anilor numai prin munca cinstita, neluand bani imprumut de la nimeni dintre frati, si nici de la biserica , crescandu-mi singur ( ba sa nu vorbesc aiurea, cu ajutorul parintilor mei ) cei sase copii si ajutand deseori si pe altii cu imprumuturi fara termen ( si tu stii ca de cate ori mi s-a cerut asta si am avut posibilitate, dar nu am facut public lucrul acesta pana acuma ca m-ai obligat, prin insinuarile tale ) si nici nu voi face de rusine numele fratilor mei, buni sau rai, asa cum sunt ei, raman tot frati, daca au crezut cu adevarat in Domnul Isus Hristos . Eu cred despre ei doar ca nu au reusit sa invinga ispita , ca au fost biruiti fara lupta , probabil , de data aceea , dar vor invinge pana la sfarsit , daca se va gasi cineva sa-i avertizeze , cum am facut eu cu tine . Eu cred ca faci un lucru rau aruncand toata mizeria care ai adunat-o in tine de-a lungul acestor ani in care te-ai simtit frustrat , in cele patru vanturi , numai pentru ca sa-ti vezi razbunata mandria personala ( reiese din felul in care te raportezi la cei pe care-i " iubesti " pentru ca ti-au jignit-o ) fara sa tii la socoteala si sentimentele lor fata de tine , care se pare ca nu te intereseaza defel .
      In ceea ce priveste video pe care le publica Collins, avem suficiente contra-argumente pentru a nu le lua in considerare , acestea sunt chiar in Mesaj , dar am vazut ca acestea nu au pentru voi importanta , si voi considerati la fel ca noi, a avea destule contraargumente . astfel, vorbim ( daca vrem ) fiecare pentru sine , mesajul cu ex-mesajul si cei care urmaresc trag ponoasele , ca la un circ in care animalele uita la un moment dat ca sunt dresate .
      Povestea lui Sorin o stiu intr-o alta lumina decat o vezi tu, si multi alti martori o stiu diferit decat tine, asa ca nu ai sansa sa aduci vre-o indreptare la evenimentele care s-au desfasurat atunci , iar ceea ce prezinti s-ar putea sa fie spre osanda ta in momentul adevarului

      Ștergere
    28. Pai atunci, integreaza-l si pe el n articolul tau:

      https://www.youtube.com/watch?v=DqPSAu4uvJw

      Shalom
      Abel

      Ștergere
    29. Nelutule esti subiectiv. Chiar tu ataci oamenii care nu iti fac nici un rau.
      Eu doar ti-am raspuns la afirmatia ta prosteasca si rautacioasa ca am venit la mesaj urmarind avantaje materiale.

      Adevarul este exact opus la afirmatiile tale.

      Eu am parasit multe avantaje materiale si financiare lasand Germania pentru "mesajul orei". Am fost chiar un prost. Regret, sigur ca regret. Mai ales ca eu consider am ajuns intr-o comunitate de oameni fanatici si extrem de naivi care nu au construit nimic spiritual in ultimii 25 de ani. Nu e nimic gresit in a regreta.

      Si voi, unii, veti regreta peste 10-15 ani ca v-ati risipit viata in secta asta falsa.

      La mesaj e gresit a manipula vietile oamenilor folosind minciuni religioase. Asta faceti voi, Nelutule. Le dati oamenilor minciuni cu eticheta "descoperire", cand stim cu totii ca nu exista in mesaj nici o descoperire. Asta e grav, nu ca eu am avut o firma sau fundatie sau am cumparat o casa sau ce am avut sau am falimentat. Tu dai mereu pe langa tinta. Creezi subiecte care sa ne duca de la subiectul principal.

      Iar mai bine ca mine despre Sorin nu stie nimeni, deoarece eu am fost langa el in ultima saptamana inainte de a muri.

      Asa ca toti viteji de dupa razboi pot spune orice vor ei. Una se stie. Toti au mintit si sub influenta duhurilor false l-au trimis in bratele mortii pe bietul tanar.

      Oricum nu ma intereseaza ce cred ei sau ce spun acum. Cu oamenii subiectivi si cu doua fete nu o scoti la capat indiferent de subiectul abordat.

      La videourile lui Collins nu aveti argumente caci daca le-ati avea, le-ati scrie. Nu aveti nimic, decat o ambitie copilareasca de a continua sa aparati praful si pulberea de pe mesajul lui Branham.

      Mesajul lui Branham este fals, tu o stii dar continui sa aperi minciuna. Treaba ta.

      Ștergere
    30. Faina treaba ai facut Abel. Domnul sa te binecuvanteze.Se intelege mult mai bine acum,mai ales ca engleza lui Brnaham e greu de descalcit prin faptul ca vorbeste rapid.Trebuia sa dau sunetul tare sa inteleg ce spune.

      In privinta branhamistilor care reactioneaza : Aduceti contraargumente la aceste videoclipuri,si atunci vom cerceta lucrurile.

      Oricine citeste predicile lui Branham isi da seama ca el preluase multe teorii si invataturi de prin toate partile. Sa vi acum si sa spui ca tot acest ghiveci este o descoperire sau revelatie,mi se pare culmea naivitatii si a minciunii puse pe seama lui Dumnezeu.

      Ștergere
    31. Cat tupeu pe Branham sa afirme ca Duhul Sfant i-a descoperit epocile bisericii. Si mai face si carte pe deasupra. :)).

      Apoi cica merge acasa si vorbeste 4 h ,ca cei de acasa il asculta.

      Acum imi dau seama de ce in brahamism si frankism se predica ore intregi,fara o limita si o randuiala:Ca ei defapt imita pe Branahm chiar si in predicare,nu doar in mentalitate si comportament. Circ de 2 bani....Lucrurile sunt mult mai simple si puternice : Sa stam doar pe ceea ce ne invata Domnul Isus si apostolii Sai,pe invatatura carora este fondata Biserica.

      ""De ce imi spuneti Doamne Doamne si nu faceti ce spun Eu""? Isus Hristos

      "" Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri."" Iacov 1.

      Prorocii si apostolii falsi nu predica asemenea lucruri,ci doar se predica pe ei insisi si experientele lor pseudomistice ,inaltandu-se in ochii celorlalti ca niste adevarati hristosi si guru ai crestinatatii.

      Ștergere
    32. Ar fi superb daca macar vre-unul dintre voi, acei ano NIMENI ( de ani de zile ) ar putea sa marturiseasca 1% din experientele lui cu Dumnezeu , care s-o intreaca doar pe una din acelea ale fratelui Branham ! dar toti va dovediti a fi dupa zicala " rade harb de oala sparta "

      Ștergere
    33. ""Dupa roade ii veti cunoaste"". Nu dupa vindecari multe inventate, si vedenii false.Iarasi vezi eronat lucrurile.Si hristosii falsi fac semne si minuni,acei hristosi care ii leaga pe oameni de ei si de experientele lor,in loc sa ii puna in legatura cu Cuvantul lui Hristos si cu trairea acestuia.

      Ștergere
    34. Si mai potrivit ar fi sa fi numit ""behaitul 4 case"" in loc de ""glasul pastorului"". Ai doar glasul lui Branham si exprimi perfect mentalitatea si atitudinea lui aroganta si ingamfata.

      Ștergere
    35. Ba am chiar mai multe, si "case " si "clase " Am si casa la tara, am si locuinta in strainezia, si am si un locas si cetatenie in cer. cat despre cunostintele mele, le puteti des aprecia doar citind si spunandu-va parerile in comentarii la articolele blogului meu , unde va astept cu drag,si fara sa va fie cu suparare, pe toti, afara de cei " tonti "

      Ștergere
    36. Confirmi ceea ce am scris mai sus.Critici pe altii ca au case si bani dar tu ai urmarit acelasi lucru.

      De aceasi fatarnicie suferea si Branham. Din pacate voi i-ati preluat atitudinea si modelele lui de gandire,de vorbire si de comportare.

      Oare suntem chemati sa urmam un om sau pe Domnul Isus? Cine este Domnul si Invatatorul nostru?La cine se refera Isus cand spune: ""Faceti ucenici din toate neamurile..."". Ucenici pentru cine?

      Apostolii au fost trimisi sa vesteasca Evanghelia la orice faptura. Nu sa vesteasca viata si misiunea lui Pavel,Petru sau alt apostol.

      Ștergere
    37. Viata si misiunea lui Pavel si a lui Petru o vesteste chiar Biblia, daca poti sa recunosti , si oricine citeaza din spusele lor si povestesc evenimentele din viata lor . Oare nu este la fel cu aceea a fratelui Branham ?. Nu este aceasta o marturie a Cuvantului , care ne-a avertzat : " iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede : ?>>>>>"
      Pe voi de aceea nu va urmeaza, fiindca sunteti necredinciosi , voi chiar le negati cu vehementa , Si sunteti si peste masura de invidiosi . Aceasta invidie nu vine din intelepciune ,dar voi nu stiti ce zice Cuvantul , voi vedeti doar ceea ce au cei bogati, dar habar nu aveti despre ceea ce n-au !. si invers , cand priviti la saraci
      N-ati fi de parere ca e timpul sa ma mai vedeti si de saracia voastra spirituala , laodicienilor, mai degraba decat de a altora ?

      Ștergere
    38. Pavel nu isi impune misiunea lui la altii ca mijloc de a accede la Dumnezeu,asa cum face Branham obligand oamenii sa creada si sa ii accepte misiunea ,ca sa fie in Mireasa.Asta e minciuna si grandomanie..

      Cum sa fii invidios pe semne si minuni?Iti dai seama ce prostii spui?

      Aceste vindecari au durat putini ani,apoi in anul 1963 Branham predica: "" Unde sunt toate semnele si minunile?"".

      Branham prin predicile lui face fara valoare Harul si Rascumpararea prin sangele lui Hristos,prin faptul ca pune pe langa acestea ""rascumpararea prin mesaj "".

      Asta e minciuna,e o evanghelie falsa.


      "

      Ștergere
    39. "Noi nu stim ce zice Cuvantul, noi suntem laodiceni, noi suntem saraci, noi suntem necredinciosi, noi suntem invidiosi, noi nu avem descoperirea, noi nu vom fii rapiti, noi suntem nu stiu cum"

      Ce bine te stii apara cand e vorba de tine, si ce bine stii lovi cand e vorba de altii.

      Nelutule draga, nu ar trebuii ca in apropierea celor 60 de ani ai tai, sa te maturizezi si emotional, odata?

      Ștergere
    40. sunt obsedati sa critice pe tot timpul pe altii iar la ei pute prostia si necredinta. E semnul unei boli a mintii lor blestemate de Branham. sunteti blestemati cu un mesaj blestemat de un Branham blestemat care a murit blestemandu se singur sa fie ucis daca minte. iaca i sa implinit. ce v-a ramas voua? Blestemele lui Branham sunt peste voi. Minciunile lui sunt peste voi. uratenia caracterului blestemat a branhamistilor e in voi mai uratilor la suflet.

      Ștergere
    41. Ar trebui sa se concentreze pe subiectele din mesaj pe care noi si altii le-am gasit ca fiind false si propovaduite de ei ca fiind adevarate.

      Aici este locul in care trebuie sa ne intalnim ca oamenii maturi si duhovnicesti.

      Le este greu deoarece nu au argumente si ar trebui sa recunoasca imensul esec al credintei lor in naluca numita mesajul orei.

      Ștergere
    42. Intradevar minciuna, nedreptatea si orbirea va reprezinta. Tocmai ai prezentat tu argumentele corecte.

      Slujba de vindecare pretinsa de Branham nu are nici o legatura cu erorile sale. Ba chiar Biblia spune ca profetii falsi vor face si semne si minuni mari.

      De unde stim acestea toate?. De la Branham, dar de unde?

      Multumim Domnului pentru toate benzile inregistrate, deoarece vedem cat de mult se contrazice, minte, se da dumnezeu si insala milioane de suflete.

      Era o dovada de maturitate sa raspunzi la subiectele acestea, nu sa explodezi emotional. Nu mai impresionezi pe nimeni, Nelutule. Nici asa zisele argumente de 2 lei.

      Oamenii mai citesc, mai evolueaza, invata, nu ii mai poti prostii asa de usor ca acum 20-30 de ani.

      STIM CA BRANHAM NU A FOST IN NOR IN 28 FEBRUARIE 1963

      – STIM CA EPOCILE BISERICILOR NU SUNT REVELATIA LUI
      – STIM CA IN APOC 10:7 NU EXISTA NICI UN INGER AL 7-LEA
      – STIM CA IN TOATA APOC 10 SUNT DOUA PERSONAJE NU 3
      – STIM CA BOTEZUL FAPTE 2:38 NU ESTE REVELATIA LUI
      – STIM CA D-ZEIREA SUPREMA A LUI ISUS NU ESTE REVELATIA LUI
      – STIM CA BRANHAM MEREU SI-A SCHIMBAT INVATATURILE SI MEREU A FOST DA SI NU, NU A FOST DA SI AMIN.
      – STIM CA NIMENI NU ARE DREPTUL SA AIBA PRETENTIA DE A FI CREZUT DACA NU SPUNE ADEVARUL
      – STIM CA NIMENI NU ARE DREPTUL SA INTERPRETEZE CUVANTUL IN FAVOAREA LUI PERSONAL FACANDU-L SA SE CONTRAZICA SINGUR

      Numai un dezechilibrat mental spune asa ceva:

      Branham: "Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu? Crezi ca sunt profetul lui Dumnezeu?"

      Branham: "Eu nu am zis niciodata ca sunt profet. Nimeni, NICIODATA, nu m-a auzit sa spun ca sunt profet. Oamenii o spun, nu eu."

      ACEASTA DEZECHILIBRARE V-A MUTAT ECHILIBRUL MENTAL SI SPIRITUAL.

      Gena haotica spirituala a lui Branham, dovedita in fiecare predica, mai ales dupa 1960, drept toxica si bolnava este in voi. Sunteti intoxicati si dezechilibrati.

      "Suferiti" pentru ca credeti in aceste minciuni ale lui Branham, nu pentru ca sunteti crestini. Crestini nu schimba slava lui Cristos cu mincunile unui "dumnezeu in trup din nou in acest timp" autoproclamat si inger si Ilie si Fiul Omului, si Moise, si Avraam, etc.

      Mustra-te pe tine singur in oglinda, ca inca ai tupeul sa raspandesti una din cele mai mari erori sectante false: branhamismul. Si ca imbraci mesajul si profetul in versete biblice crestine ca sa il faci sa para oaie, nu mai poti duce oamenii de nas.

      Deja noi stim ca mesajul orei este facatura iar fondatorul lui, este un mare lup rapitor. El e seful haitei.

      Nu noi am inventat minciunile lui mai Nelutule. Nu noi am plagiat. Nu noi. Branham A facut asta. Asa da-ne noua in cap ca am vazut aceste lucruri. Esti chiar dezechilibrat cand faci asta.

      Voi loviti in cine nu trebuie.

      Ștergere
  14. Iara te deranjez frate. Poti face literele mari si la acest articol? D-zeu sa te binecuvinteze multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu doar ca in Isus avem totul dar mai e ceva acolo si e extrem de important.

    16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
    17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună."

    Unde mai va sunt norii si fanteziile bai branhamistilor?

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.