duminică, 17 februarie 2019

Branham - de 7 ori in jurul lumii

Nu mi-am propus sa scriu un articol ci doar sa fac cateva mentiuni cu privire la aceste afirmatii ale lui Branham despre calatoriile lui in jurul lumii de 7 ori. 

O fac pentru a intari si reconfirma modul de gandire pe care l-am observat la Branham: un mod de gandire bolnav, sadit in inchipuire si inclinat catre povesti imaginare si deseori exagerate. Branham a reusit deseori sa ne fascineze si sa ne impresioneze cu povestile lui, numindu-le uneori supranaturale.

In repetate randuri Branham ne spune ca el personal a fost in jurul lumii de 7 ori ducand mesajul lui Dumnezeu la toate tarile, de 7 ori.

Deja in anul 1962 el spune foarte clar: I’ve been practically around the world about seven times. (62-0118 - Convinced Then Concerned)

E ciudat ca nu e doar o singura afirmatie sa zicem ca o fi spus din gresala, ca nah stiti cum e cu toti mai gresim. El repeta de mai multe ori acest lucru ba chiar ne da uneori detalii. 

Am verificat in predicile, cartile, brosurile si toate pozele sale si tot ce exista ne arata ca Branham nu a facut NICI MACAR O DATA vreo calatorie completa in jurul lumii. 

Am verificat marturiile lui Billy Paul Branham si a altor asociati ai lui Branham, parteneri si sponsori. Stiam multe lucruri din cartile pe care le-am scris despre viata si misiunea lui. Eram la curent cu toate calatoriile lui. Cunosteam detalii de la multe evenimente din viata si adunarile tinute de el. Stiam pe unde a tinut adunari, cunosc cam toate povestile interesante spuse de el, dar totusi am luat din nou totul la puricat sa nu gresesc pentru a nu informa fals cititorii. Promisiunea mea catre voi de a fi obiectiv si total corect in ce scriu, este eterna. Nu am gasit nimic sa arate ca Branham ar fi fost vreodata in jurul lumii. Asadar am re-verificat totul, am rasfoit si revistele tiparite de fiica lui Branham, Rebecka, pe care mi le-am adus din America, si tot la fel nimic. 

Nu exista nici o dovada ca Branham ar fi fost de mai multe ori plecat din America decat aceste mentionari.

- Branham a fost in Canada prin anii 1948 in primele lui campanii de vindecare

- Branham a fost in Europa la inceputul anilor 50 in special in tarile scandinavice si inca o data ca evanghelist in Germania si Elvetia in anul 1955. In Germania a tinut 5 adunari si in Elvetia doar 3. 
(A mai fost o data prin Europa doar in tranzit, in drumul sau catre Egipt, de unde a si luat avionul spre India in 1954.)

- Branham a fost sa predice o data in Africa de Sud tot la inceputul anilor 50 si a revenit pentru putin timp in calitate de vanator in anul 1965. 

- A fost o singura data in Mexic unde a avut o adunare.

- A avut o adunare in Puerto Rico - asta e o insula, langa America.

- Branham a fost o singura data in Asia atunci cand a vizitat India in anul 1954.

Cand a fost atunci prin Europa nu a mai tinut adunari, inafara de acelea mentionate, dar a vizitat Roma, Parisul, Londra si alte cateva orase, dupa spusele sale, dar nu ca predicator, ci doar ca turist. 

Ceva interesant. Din toate relatarile la zi ale lui Branham si ale partenerilor sai, dovezi din cartile si predicile lui, nu exista nici o scriere sau afirmatie a lui Branham ca ar fi fost la Regele Angliei sa se roage pentru el, insa ani dupa aceea el a inventat aceasta poveste, care pare complet neadevarata la fel ca si multe altele.

Cand a fost in Paris, ne spune ca a fost si sa vada prostituatele vizitandu-le in cartierul acestora PIGALLE. Stiu. E socant, dar e adevarat. 




E interesant ca un asa "profet sfant" a fost in cartierul sexului parisian. Nu zic ca a fost la "curve" cum se zice, pentru sex, pentru ca nu se stie exact, si am promis ca aici in blog nu voi scrie decat lucruri pentru care am dovezi, dar asa ca fapt divers in sine e ciudat ca faimosul Branham ne spune ca a fost la prostituate in PIGALLE din Paris. 

S-a dus acolo sa vada "mizeria" pe care el o critica foarte dur din amvon, zicand deseori ca dupa Paris, Hollywood-ul este cel mai pacatos loc. 

Totusi, nu sa judec, dar nu vi se pare interesant cum omul care credeam ca este 10000% sfant si foarte moral si foarte indepartat de pacat, face faze de astea si chiar mai mult decat atat, angajeaza in biserica lui doi sodomiti sa inregistreze benzile cu "vocea lui Dumnezeu"? 

Aceasta fața a lui Branham ne este total necunoscuta noua care l-am cunoscut mai mult doar din predicile sale in care 99% se prezinta asa cum el a vrut sa fie privit.

Oare cate o mai fi facut de acest fel, dar de care noi habar nu avem? Nu stim. 

Ok. Sa revenim la subiectul nostru.

Acum ma gandesc ca Branham nici macar Ierusalimul nu l-a vizitat. Hopa! Stai asa...deci Branham nu a fost in Tara Sfanta deloc? Asa se pare. I s-ar fi spus ca acolo va merge Ilie si Moise. Dar stai un pic. Chiar daca cei doi vor merge, ce legatura are asta cu evanghelizarea propriu zisa? Putea merge ca evanghelist sau ca turist. Nu exista predicator influent care sa nu fi mers sa viziteze locurile pe unde Mantuitorul nostru a trait si umblat. Deci se pare ca chiar nu a fost. Nu exista nici o poza, nici o afirmatie in acest sens. 

Daca gasesc ceva intre timp, fac corectiile necesare, insa dragi mei, este imposibil ca Branham sa fi fost de 7 ori in jurul lumii si sa nu existe NICI O DOVADA, fie in cuvinte, fie in imagini. Toate dovezile ne arata ca Branham nu a fost nici macar o data in jurul lumii. Nici macar o data, nu de 7 ori. E si comica situatia asta.

Sosirea echipei Branham in Finlanda in anul 1950

Asadar din nou, si din nou, vedem ca Branham a vorbit din inchipuirile sale nu din realitatea faptelor sau a evenimentelor. El a vorbit din gandurile lui, nu din realitate. A fost in jurul lumii de 7 ori in mintea lui. Asa da. 

El asa a facut aproape tot timpul. A vorbit din inchipuirile lui despre ce ar fi vrut sa faca sau sa fie.

A facut asta incepand cu informatii din copilaria si familia lui, cu botezul de la raul Ohio, cu vizita ingerului, cu norul, cu vindecari si pana la acele multe intamplari pe nedrept numite supranaturale. Apoi cel mai grav a inceput sa isi inchipuie sa el descopera Cuvantul si a inceput marele plagiat de Epoci, Peceti si alte asa zise taine.

Multe din aceste intamplari si evenimente au existat numai in mintea lui Branham, niciodata in realitate. Ele au existat doar in mintea lui. 

Nu vi se pare grav sa aflati ca foarte multe din povestile lui Branham pe care le-ati crezut si le-ati luat de bune, nu sunt adevarate?

Va dati seama ca multe astfel de lucruri au devenit invatatura si descoperire care trebuie crezuta de asa zisa Mireasa? Nu este ceva catastrofal asa ceva? Nu sunt inselati mii si mii de frati si surori scumpi si sinceri?

Si sa nu imi fie mila de fratii care sunt inselati in halul asta? Imi este. 

Dragii mei, ceea ce vedeti voi aici in blog e iubire pentru adevar si pentru frati si surori. Nu e ura, nu e razbunare. Nu va mai amagiti singuri, crezandu-va sentimentele negative fata de mine si fratii care au scris aici in blog. 

Stiti ce am observat? Voi va hraniti zi de zi nevoia bolnava de a vedea raul pretutindeni ca sa fi se confirme credinta. Zi de zi pierdeti timpul si viata cu teoriile conspiratiei si cu politica mondiala pro sau contra crestinitatii, pro sau contra moralitati. Voi sunteti plini de cancanuri religiose, de critica si de teorii apocaliptice, nu de Duhul lui Cristos. Asta trebuie sa fiti? Asta v-ati propus sa fiti atunci cand v-ati decis sa il urmati pe Domnul?

Stiti ce mai cred? Ca atunci cand va veti maturiza si cand adevarul va fi mai important pentru voi decat mesajul lui Branham, veti intelege. 

Cand va veti stabiliza emotiile negative si va veti ancora in Cuvant si in dragostea lui Cristos cu adevarat, atunci veti intelege mai multe. Abia atunci ne veti intelege pe cei care am parasit PE BUNA DREPTATE MESAJUL LUI BRANHAM.

Tin sa subliniez ca aceste lucruri de care scriu nu se incadreaza in greseli de exprimare sau personale ale lui Branham. 

Nu caut greselile lui Branham din balbaielile lui si nu amintesc unele prostii mari pe care le spune, fie din lipsa lui de educatie si incultura lui, fie din graba sau nebagare de seama. Niciodata nu am facut asta si nu o voi face. 

Nu este in interesul si nici stilul meu sa caut greselile personale ale cuiva, insa daca e vorba de pretentiile lui Branham de a fi OBLIGATORIU CREZUT CA PROFET INFAILIBIL, singurul mesager, profetul Ilie, ingerul lui Dumnezeu, Fiul Omului, Dumnezeu in carne umana, atunci constiinta mea si Insasi Dumnezeu ne cere insistent, sa verificam pe acel om. Sa ii verificam FARA FRICA invataturile, ideile, profetiile. Fara frica deci. Tu ti-ai invins frica si ai inceput sa pui la indoiala mesajul lui Branham dupa ce ai vazut ca a mintit atat de mult?

E vorba despre a cerceta, nu e vorba de a cauta greseli. Nici macar nu e vorba doar despre calatoriile imaginare ale lui Branham sau alte minciuni. Aici este vorba despre ceva mult mai grav si mai periculos. 

Este vorba despre reconfirmarea si depistarea unui stil de gandire a lui Branham care nu este biblic, nu este sanatos si nu este onest. Un mod de gandire afectat grav de nevrotismul de care Branham suferea si care sa deteriorat in timp si a devenit tot mai toxic si bolnav. 

Toate acestea fac ca Branham sa devina unul dintre cel mai ratacit, eretic, mincinos si fals predicator care a apartinut valului de trezirii de succes ai anilor 50. Pacat de el. Putea fi onest si eu l-as fi iubit la fel de mult si daca nu mintea atat de mult. 

Nu uitati ca chiar daca Branham a spus si a facut unele lucruri bune candva, acestea nu il califica ca profetul Ilie sau nu inseamna ca totul e corect la el. El era un predicator, si ca predicator trebuia sa faca lucruri bune, nu? Dar el a fost departe de a fi cine a pretins prin imaginatiile sale bolnave ca e. 

In mintea lui Branham, el se credea tot felul de personaje biblice, depinde cum se simtea pe moment. Si el isi construia predici ca sa ne convinga ca el e exact ca si acel personaj, sau chiar mai presus, deoarece acum e alt timp pentru ca suntem in timpul de dinaintea Venirii Domnului.

Am scris un articol despre orgoliul lui in care vedem ca el se dadea mereu drept Moise, Avraam, Ilie si toti sfintii inclusiv Isus. Aici: https://mesajul.blogspot.com/2018/05/orgoliul-si-mandria-in-mesajul-lui.html

E chiar trist acest lucru, dar dragii mei, Biblia, nu eu, ne cere insistent sa gandim sanatos, duhovniceste, matur si in spatiul si etalonul Cuvantului lui Dumnezeu. 

Desi a spus-o de multe ori, pur si simplu aceste 7 calatorii misionare ale lui Branham in jurul lumii NU AU AVUT LOC NICIODATA in realitate. Vizitele lui la mormintele fondatorilor marilor religii sunt si acestea minciuni. Branham minte la foc automat. El nu poate fi crezut de cineva care este legat de adevar si de dorinta de a vedea adevarul in viata sa. Imposibil. Vremurile de nestiinta nu se pun. Am crezut atunci pentru ca nu stiam decat parti din mesaj si asta ne-a impresionat. Dar acum stim ca mesajul este fals chiar daca are si idei bune. Ideile bune sunt bune pentru ca provin din Biblie nu pentru ca cineva anume le spune.

Toate aceste lucruri ne spun despre Branham acelasi lucru: ii placea sa exagereze foarte mult si sa vorbeasca din inchipuire. Il face si asta pe Branham un mincinos cronic? Eu zic ca da. Il face si asta pe Branham nedemn de incredere? Eu zic ca da.

Am o intrebare. Oare toate aceste zeci si sute de dovezi a falsului si minciunii din si despre mesaj, adunate in ultimii ani, il mai fac pe Branham demn de a fi crezut, urmat si promovat ca profetul secolului si Ilie si ingerul lui Dumnezeu? 

Te las pe tine sa raspunzi si sa decizi pe cine urmezi. 

Aveti mai jos surse de cautare si documentare despre viata, slujba si predicile lui William Branham. Sunt websiteuri PRO mesaj:







Alte articole in care vedem ca Branham exagereaza, sau ca spune lucruri total neadevarate si contradictorii:




98 de comentarii:

  1. Astazi dimineata ma trezesc cu gandul asta: Daca nu a fost pe unde a pretins ca a fost, aflam ca a mintit si cand a spus ca a vizitat mormintele lui Confucius, Budha si Mohamed.

    "I've visit the grave of most all the founders of a religions; the Mohammedan, and also to--to the grave of Buddha, and Confucius, and many of the philosophers." William Branham, 53-0405S

    Doamne fereste! Pai Budha nici nu a fost inmormantat, ci a vrut ca trupul lui sa fie ars.

    Branham putea sa fie un scriitor de SF foarte bun, nicidecum profet. Avea imaginatie si avea un dar de la Dumnezeu sa povesteasca, atunci cand se simtea bine si nu urla.
    Dar ce poti face daca el si-a imaginat ca el este tot felul de personaje si ca a calatorit peste tot in lume.

    Asadar Dumnezeu ne arata din nou si din nou, ca Branham a fost posedat de un puternic duh de minciuna si falsitate. Ne arata ca Branham a fost bolnav si ca vorbea din imaginatie.

    Va simtiti in siguranta ca urmati ideile si invataturile unui om care a mintit toata viata? Stiti ca duhul lui de minciuna domina vietile celor care il urmeaza? Faptul ca a spus si cateva lucruri bune nu il face mai putin mincinos decat a fost.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mohamed a fost ingropat in Al-Masjid al-Nabawi ("Mosque of the Prophet") in orasul Medina din Arabia Saudita.

    Confucius este ingropat in orasul Jining, provincia Shandong din China. Branham nu a fost niciodata in aceste locuri. Niciodata.

    Branham ne-a atras in lumea lui imaginara plina de lucruri frumoase si urate, adevarate si false, si ne-a convins ca totul este adevarat. Numai un om afectat grav psihic si foarte inselator poate face asa ceva amestecand credinta adevarata crestina in povestea lui.

    Tatal minciunii l-a condus in aceste lucruri.

    Intrebarea mea este cat de bolnavi sunt si cei care il urmeaza dupa ce verifica toate aceste lucruri si totusi continua sa mearga dupa el? Eu zic ca sunt foarte bolnavi. Si vaccinul care ii poate vindeca pe frati si surori se numeste CURAJUL SI DEMINTATEA DE A CREDE SI SPUNE ADEVARUl, nu ceea ce a spus cineva ca e adevarul.

    Va doresc insanatosire grabnica si vindecare.
    Daca credeti ca aveti nevoie sa ma rog pentru voi o voi face cu draga inima.

    RăspundețiȘtergere
  3. " Nevroticii construiesc castele de nisip,psihoticii locuiesc în ele,iar psihiatrii adună chiriile.". Osho

    RăspundețiȘtergere
  4. Faoarte tare articol, niciodata nu mi-am pus problema asta...

    Pai daca Branham ar fi fost peste tot unde a spus ca a fost, cum de nu avem nici o poza din voiajele sale? Acum ar fi plin internetul de ele, cum sunt cu pozele cu pac-pac in creierii muntilor sau in izmene in africa... Nu vedem si noi o Kaaba, un templu indian sau vreo mica mare Piramida, tocmai la el, marele prezicator, piramidolog, astrolog si numerolog, savant de renume mondial?... :D Ba nici macar pe la mormantul lui Isus nu a apucat sa treaca si sa isi faca vre-un selfie? Muntele Templului, zidul plangerii... nimic? Bine macar ca l-a mormantul lui Branham i-au facut masonii aia o piramida...

    Dar urmasii lui vor crede cu sfintenie tot ce le spune, chiar si daca ar zice ca a fost de 7 ori in jurul LUNII sau in vizita pe MARTE unde s-a rugat 40 zile intr-o pestera dupa care au venit la el niste ingerasi verzi... :)

    Inca odata, foarte bine inspirat articol, multumim si sper sa fie de ajutor multor suflete!

    ALOOO BRANHAMISTILOR!!!! TREZIREA!!!!! UNDE SUNT POZELE???? VREM POZELEEEEEEE DIN JURUL LUMIII. NU POZE CU VEVERITE SI URSI IMPUSCATI, VREM JURNALUL DE CALATORIE! ALOOOOO, ATI AUZIT?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alo da,
      Ganditiva totuși ca Ilie fiiind , avea la dispoziție Carul de Foc cu care a călătorit in jurul lumii cu viteza luminii de 7ori. La asta nu v-ați gândit deloc credincioșilor? O putea face și de 217658 de ori dar nu ar fi fost relevant din punct de vedere numerologic.
      Nevoia de probe mi se pare de a dreptul puerila dar și justificabila pentru cineva care nu mai crede in MIRACOLE decăzut fiind intr-un raționalism auster, argumentativ . UNBELIVERILOR ce sunteți , cum de va permiteți sa scormoniți după adevăr la temeliile Credințelor Religioase ? Veți reuși oare sa desființați un postulat care a dăinuit milenii și anume : Crede și NU cERCETA?



      Viorel

      Ștergere
    2. Mesajul este fals9 martie 2019 la 13:12

      Cu asemenea povesti de desene animate vii aici? Tu nu esti serios deloc.

      Si ce legatura are tabloul asta cu minciunile si afirmatiile lui Branham despre calatoriile lui personale? Nici una.

      Biblia spune ca cercetezi profetii care se dau adevarati si daca ei nu mint e bine asculta de ei dar daca ii prinzi cu minciuna atunci sa nu te temi si sa nu asculti de ei.

      Daca vrei sa ai o credinta fantezista pastreaza-o pentru tine si recunoaste ca e asa insa Domnul Isus Insusi ne cere noua care credem in El si ne avertizeaza in mod rational si argumentativ: "Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori."

      "În norod s-au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi"

      "Se vor scula hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor face semne si minuni"

      Cum iti dai seama ca un profet este mincinos de unul care este adevarat?

      Foarte simplu: CEL MINCINOS MINTE. GASESTI MINCIUNI DUPA MINCIUNI IN PROPRIILE SALE CUVINTE. E simplu. Dumnezeu nu minte, spune Scriptura.

      Daca vrei sa asculti de un profet mincinos este treaba ta, eu am ales sa ascult de ceea ce spune Domnul despre ei. Este incredibil cum profetii mincinosi sunt mai importanti pentru voi si decat insusi cuvintele Domnului.

      Cred in miracole si vad deseori miracole dumnezeiesti si ma bucur de ele si dau slava Domnului pentru ele. Dar acestea nu au legatura cu cascadele de fantezii si inchipuirii bolnave, fals si minciuna care predomina spiritul si credinta voastra in mesajul lui Branham.

      Ștergere
    3. Mărturia fiecăruia să fie sprijinită cu 2-3 martori.Dacă nu era așa atunci Ap.Pavel nu mai făcea această afirmație. Spunea doar să credem și să nu cercetăm, un postulat care a apărut de fapt în Evul Mediu.

      Dar voi, cum suferiți de simpatie cronică la adresa lui Branham, chiar idolatră si patologică, ii transformați orice minciună și închipuire intr-un fapt religios și de neînțeles.

      Prin asta încălcați si cele mai elementare lucruri cerute în Scripturi.

      Vouă vi se potrivește apelativul de nebuni si zevzeci,fiindcă ați făcut din afirmațiile lui Branham un fapt infailibil, adică ați făcut SCRIPTURĂ!,și apoi prigoniți pe oamenii sinceri care caută adevărul.

      Dar evident că nu vă dați seama că de fapt dansați în jurul vițelului de aur ,fiind îmbătați de cuvintele lui amăgitoare, vițel care se numește William Branham

      Ștergere
  5. A răsfoit o carte cu acele locuri ,apoi noaptea a visat că a vizitat acele locuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi rasfoit o revista cu prostituatele din Paris si a mers la ele. E valabil si la americani vorba noastra ca trebuie sa faci ce zice popa nu ce face popa. Daca Branham si celalalt frate au vrut sa mearga sa vada niste pasarici ce treaba aveti voi criticilor? :)) Lasati oamenii in pace.

      Ștergere
  6. Mda....ce sa mai zic? Cică lăsați oamenii în pace. Dar crezi ca ne batem capul cu ce fac alții? Atât te duce mintea? Aici e vb de William Branham, cel care a spus că e Ilie ,si ca odată cu el vine răpirea si se încheie epocile bisericii.Afirmațiile grele cer dovezi grele.Branham a mințit si exagerat.Dar fiul său a propagat o imagine falsă despre el si misiunea lui.Roagă te lui Dumnezeu să înțelegi ce înseamnă minciuna, si mai ales să-ți faci viața după nistw minciuni si exagerări. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-am dat seama că ai fost ironic.Nu trebuia să spui asta.Dar prin ironie ai vrut de fapt să transmiți ceva.Si eu ți-am răspuns la tocmai ceea ce ai vrut să transmiți.

    De fapt așa procedați voi branhamistii si frankistii: spuneți ceva apoi apoi o întoarceți si spuneți că a fost o ironie. Vă ascundeți după ironii.Vă este frică de adevăr ,și de impactul acestuia asupra a ceea ce credeți.Asta ne arată si o anume lașitate din partea voastră. O lașitate în a privi adevărul în față. Știi cum numesc asta psihologii? Imaturitate.

    Nu e vorba de a nu mai crede învățăturile lui William Branham,care slavă Domnului ,nu erau ale lui .

    E vorba de faptul că voi ați făcut din Branham si din viața lui un fapt infailibil,ceva perfect si lipsit de greșeli și erori. Cred că de aici pleacă totul.

    Când veți pricepe asta cu adevărat, si nu ironic, se poate spune că ați făcut un pas înspre maturizare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Blestematule? Referitor la textul din predica care spune ca a vizitata mormintele respectivilor pagani, acolo spune clar (am ascultat cu atentie predica in timp ce o si citeam in engleza, in original) acolo William Branham spune clar ca un anume frate Gadus a fost la toate acele mormite, proaspat intors din China, etc. Nicidecum William Branham nu a pretins ca el in persoana a vizitat toate acele morminte.
    Eu sincer nici nu stiu cum poti dormi noaptea, avand in tine atat venin si ura nefondata. Cat energie ai depus hulitorule pentru a scrie toate aceste lucruri scoase din context. Tu spui ca branhamistii sa isi paraseasca bisericile, frankistii la fel insa unde anume sa mearga toti acesti oameni? Unde si la cine este adevarul daca aceste lucruri sunt mincinoase. Crede-ma posedatule ca nici nu ti-as fi scris insa vad ca mereu scoti din context lucrurile si le pui in carca trimisilor lui Dumnezeu. Domnul sa te mustre satano!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals7 martie 2019 la 08:15

      Raspunsul tau emotional negativ este plin de otrava dragul meu, nu cercetarile mele. Dar te iert pentru iesirea asta nevrozata, pentru ca te inteleg.

      Din tot blogul asta e tot ce ai gasit ca as fi scris gresit? Sutele de dovezi ca Branham minte nu te intereseaza? Sau de ce nu ai zis nimic de faptul ca Branham a mintit ca a fost in jurul lumii de 7 ori?

      Referitor la plecari din adunari. Eu as prefera sa isi reformeze adunarile nu sa plece. Sa muncit atatia ani, de ce sa plece? Sa nu plece. Sa pastreze tot ce e bun din mesaj si sa schimbe ce e fals cu adevatul biblic. Ce am zis gresit? Am propus liderilor ca ii ajut sa faca aceasta reforma obligatorie.

      Insa cand otrava de la mesaj si controlul predomina, da sa plece.

      Se pare ca nu stii limba engleza frate.

      Asculta si citeste din nou si vezi ca Branham spune "EU AM VIZITAT mormântul majorității fondatorilor religiilor; Mohammedanu și, de asemenea, - mormântul lui Buddha și Confucius și al multora dintre filosofi"...care nu are legatura cu vizita lui Gadus in China. A fost si ala in China. E fix treaba lui. Branham a spus ca ala a fost si apoi spune ca si el a fost la mormintele fondatorilor religiilor.

      Ca sa te calmezi iti dau niste calmante. Alte citate in care IN CARE BRANHAM SPUNE CA EL A FOST ACOLO LA MORMINTELE LOR.

      Sunt curios daca iti vei cere scuze pentru cuvintele tale otravite? Dar stiu din experientele mele de peste 25 de ani cu voi: VOI NU SUNTETI CAPABILI SA VA CERETI IERTARE, NU AVETI DUHUL LUI CRISTOS. Cand vei vadea ca am spus adevarul vei tacea, ca si ceilalti si vei continua sa urmezi un profet mincinos. Asta este cancerul la voi. Nu va pasa de adevar. Sunteti pe nevroza atacurile impotriva celor care nu sunt ca si voi.


      I’ve been privileged in my ministry, to stand by the grave of many great founders of religion, great founders such as Mohammed and many of the other outstanding religions of the world. But every one of them has a marked place where their founder died, and is buried, and lays there till this day. 57-0407E - Then Jesus Came

      No matter what they think about Mohammed coming on his white horse… I’ve been in his grave and seen the white horse and where Buddha was and died about twenty-three hundred years ago and all the—them things. That’s just philosophy, like Confucius and many of the other great philosophers. 58-0520 - The Sign Of The Time

      Now all founders of religion. Standing there at the grave of Mohammed, has been a white horse, that’s been standing there for two thousand years. They’ve changed the guards about every four or six hours, and they’re expecting Mohammed to rise and—and ride down the world. You know, the…and he wrote the book of the Koran, and so forth. But, oh, Buddha, about twenty-three hundred years ago, was a—a man, a religious man in—in Japan, and so forth. And all these religions, every one of their founders is dead and in the grave. - 63-0627 - Jesus Christ The Same Yesterday, Today, And Forever

      Daca nu te descurci cu traducerea, imi fac timp special pentru tine sa le traduc.

      Imi datorezi scuze PUBLIC AICI! Ii datorezi lui Dumnezeu pocainta! Iti datorezi tie insuti o schimbare!

      Dumnezeu sa fie cu inima ta frate!

      Ștergere
    2. Mesajul este fals7 martie 2019 la 08:24

      Si chiar daca ar fi fost o problema de interpretare gresita a mea, desi nu este, ar fi trebuit, ca unul care te crezi Mireasa si crestin, sa ma trimiti sa retraduc, sa reverific, nicidecum sa ai o asemenea atitudine. Aceasta spune despre tine mai multe, decat spui tu despre mine. Nu sunteti ceea ce pretindeti ca sunteti. Asta va face falsi ca si pe Branham.

      Vestea buna este ca voi puteti azi sa faceti o schimbare! Dumnezeu sa fie cu voi!

      Ștergere
    3. "Ii datorezi lui Dumnezeu pocainta! Iti datorezi tie insuti o schimbare!"
      Foarte frumos spus.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Credința fără fapte este moartă. Ei nu pot manifesta ceea ce cred.Doar vorbesc teorii,cum că am fi in vremurile Rusaliilor, si alte asemenea teorii...

      Când nu poți experimenta ceea ce crezi înseamnă că ai o credință teoretică, moartă, fără viață...

      Adevărata cale spirituală îți oferă și posibilitatea de a experimenta ceea ce crezi.Si nu intr-un viitor incert,ci în prezent.Dar învățătorii falși vorbesc de lucruri ce nu se pot experimenta, si de aceea plasează la viitor ceea ce ar trebui să fie la prezent.

      Mă gândesc îndeosebi la Ewald Frank,care spune că trăim vremurile Rusaliilor.Puteți să vă dați si voi seama dacă chiar trăim vremurile Rusaliilor, sau totul este doar o amăgire, o cale spirituală care nu oferă nici o modalitate de a experimenta ceea ce crezi

      Ștergere
    6. E vremea rozelor ce mor , mor in grădini dar mor și-mine .
      Rozaliile era o sărbătoare a rozelor o sărbătoare pagana pe care păgânul de Frank n-are decât s-o trăiască din plin impreuna cu rozătoarele lui.

      Ștergere
    7. Problema e că a trăit-o doar el la 14 ani,dacă ar fi să îi dăm crezare.Apoi face din această pseudoexperiență o cerință obligatorie pt toți cei care îl urmează,prin faptul că spune :"/Fiecare trebuie să-și trăiască mântuirea intr-un mod supranatural ". Pune pe ei un jug pe care mici măcar apostolii nu l-au pus. În NT manifestarea Sfântului Duh era un efect al credinței și nu un scop al acesteia.

      Cat de orbi sunt oamenii încât nu văd că Frank este un învățător fals ,condus de aroganță,răutate si mândrie?

      Ștergere
    8. La Krefeld ii blestema pe branhamisti,iar pe ceilalti care nu accepta botezul în numele lui Isus le spune ca sunt o uriciune în fata lui Dumnezeu. Cum sa asculti pe acest om care este plin de rautate si de fiere amara?

      Ștergere
    9. După părerea mea Frank este unul din cei direct responsabili de cultul ocult al personalității care l-a creat mai întâi pe seama lui Branham pentru ca mai apoi in mod ingenios sa-l transfere asupra lui erijându-se in singurul succesor legitim confirmat și ultrautoconfirmat al celui care a fost mai mare decât apostolul Pavel și decât toți apostolii și prooorocii la un loc ce sa mai întruparea lui Dumnezeu însuși după unii mai înaintați pe cale. Iar el Frank robul credincios și înțelept singurul vrednic sa fie pus peste toate averile și slugile lui Dumnezeu se pare ca va avea și onoarea de a duce Mireasa Cuvântului la altarul ceresc unde probabil va fi și maestrul de ceremonie a Nunții Mielului.
      Un impostor . Nici papa de la Roma nu are tupeul și aroganta lui.
      Branham cu toate greselile și vulnerabilitățile sale ar fi fost mult mai bine cotat astăzi , ar fi fost rămas un reper in istoria creștinismului de secol xx dacă impostorii-hiene de genul lui Frank i-ar fi lăsat “ moștenirea”i pe seama istoricilor și biografilor care ar fi știut sa pună in evidentă faptele eroice și sa le cenzureze subtil cu indulgenta pe cele cu prihana.
      Sper ca după un secol sa rămână doar cartea SUPRANATURALUL ca referință pentru cel care a fost W.M. Branham . O carte scrisă cu multă elegantă și bun simt.

      Viorel

      Ștergere
    10. @peter ai spus ca În NT manifestarea Sfântului Duh era un efect al credinței și nu un scop al acesteia.
      PERFECT!

      Ștergere
    11. SA TE MUSTRE PE TINE SATANA BRANHAMIST NERUSINAT!!! UNDE ESTI? HAI FI BARBAT SI RASPUNDE GUNOIULE SA TE-A INVATAT BRANHAM SA TE COMPORTI??? GUNOI MIZERABIL CE ESTI?!

      Ștergere
    12. Mesajul este fals5 martie 2020 la 18:17

      Stai linistit ca nu ii mustra constiinta deloc.

      Ei vin aici arunca cu astfel de bombe puturoase, cu idei gresite, prost informati si dupa ce le dai argumente solide, seriose, de bun simt si biblice pe deasupra, doar observi ca nu mai raspunde nimeni.

      Nesimtiti tare. Nu Branham nu i-a invatat bunul simt, dezbaterea, dialogul ci doar atacuri emotionale negative deoarece mesajul despre asta este. Sa fi negativ fata de altii si sa ii ataci pentru ca tu esti ceva special.

      Asa se amagesc ei zi de zi, ceas de ceas, minut de minut. Se lauda ca Il cunosc pe Dumnezeu...dar...degeaba...actiunile lor ii tradeaza ca ei nici nu stiu ce e aceea Dumnezeu. Ce inseamna Dumnezeu? Cum Il ating? Cum ma las atins de El? Cum Il pot cunoaste mai bine, mai profund? SAMD. Nu am fost niciodata invatati lucrurile astea.

      Asa ceva ei nu vorbesc niciodata. Niciodata. Ceea ce este cel mai important au lasat afara in schimb se lauda toata ziua ca "noi credem tot Cuvantul, nu rastalmacim..." E de ras deoarece ei sunt cei mai mari pervertitori ai Cuvantului, chiar daca in anumite teme biblice au siguranta.

      E o siguranta falsa deoarece intelegerea unei teme biblice nu garanteaza nimic. Numai in Mantuitor exista mantuire. Nasterea din nou, iubirea, iertarea, bunatatea si celelalte da garanteaza Cerul, altfel e doar amagire: degeaba ati crezut mesajul lui Branham si ideile lui Frank despre el.

      Un mare DEGEABA va asteapta fratilor.

      Ștergere
    13. Astia sunt pocniti nu pocaiti.Branham ia debilizat rau de tot.Trebuie sa le readuc aminte ca de ex.pe zidurile Noului Ierusalim scrie numele celor 12 apostoli, si nu a lui Branham sau Frank. L-au facut pe Branham mai important decat cei 12 apostoli la un loc. Asta nu e crestinism ci cretinism.

      Ștergere
  9. Lica tu esti prea bleg si bland cu nebunii astia. Bai Branhamist tacanit la cap care tu esti adevaratul sarpe plin de venin ce traieste in inima ta. Branham zice cu gura lui de mai multe ori. Am rugat pe fica mea sa traduca un citat de mai sus.

    "Eu am fost privilegiat in lucrarea mea sa stau langa mormantul multor fondatori de religie, marii fondatori precum Mohammed și multe alte religii remarcabile ale lumii. Dar fiecare dintre ele are un loc marcat in care fondatorul lor a murit si este ingropat si se afla acolo pana in aceasta zi." 57-0407E - Apoi Isus a venit

    De asta ce mai zici mai branhamistule tacanit la cap? Mustrate Domnul pe tine mincinosule si prefacutule.Il ataci pe omul care ti spune adevarul nu pe profetul mincinos.

    Tacanitule dece nu ai zis dece Branham a fost la curve in Paris? Asa ceva nu va place sa auziti pui de gostat nu vulturi suntetivoi care nu puteti sa acceptati adevarul lamutit si clar clar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mesajul este fals7 martie 2019 la 11:03

    Propun sa pastram un dialog civilizat si respect. Asa sunt ei mai nevrozati. E mai bine ca omul sa fie ajutat sa inteleaga decat lovit si alungat. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. S au dat din nou pe fata cine is ei cu adevarat.Branhamisti rataciti veniti va in fire nu mai puteti insela pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu v-am zis cum stă treaba: Sa uitat intr-o carte cu locuri de vizitat de pe mapamond, si noaptea a visat sau și-a închipuit că a fost în acele locuri. Așa a făcut cu multe lucruri din viața lui,gen ridicarea în norul supranatural,vizita îngerului, deschiderea pereților ...Etc

    La unii le place să-și facă viața după vorbele lui Branham.Apoi fac urat când credințele lor "infailibile" se destramă, ca niște piese de domino.

    Asta se numește infantilism.Un om matur privește adevărul în față.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. "Ganditiva totuși ca Ilie fiiind , avea la dispoziție Carul de Foc cu care a călătorit in jurul lumii cu viteza luminii de 7ori."

    Asta merita de pus in rama pentru prostia anului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu subestima posibilitățile nelimitate ale oamenilor săraci in duhul căci a lor este împărăția cerurilor.
      Personal am cunoscut un om sărac atât din punct de vedere material cât și intelectual. Un om simplu muncitor necalificat care abia citea din Biblie . Era mai simplu pentru el sa petreacă trei zile in post și rugăciune fără întrerupere decât sa predice 5 minute.
      Cu toate acestea nu știu de ce m-a îndrăgit intr-un fel și îmi povestea cu umilința despre experiențele lui spirituale ieșite din comun despre care eu la început cu nonșalantă ii spuneam ca sunt cel puțin magie albă. Nu se supăra pe mine ca eram tânăr dar citea totuși curiozitatea din ochii mei și probabil ma cunoștea mai bine decât mine însumi.
      Printre multe altele mi-a spus de exemplu ca in una din ieșirile sale din trup a fost dus de duhul la o dare de seama a comitetului bisericii ca sa vadă răutatea celor de la conducere . Imediat după aceea era dus de duhul la pastor acasă sa vadă cum nevasta pastorului acoperea geamurile cu pături ca sa nu se poată vedea ce face acolo cu dirijorul de cor cu care avea o relație .
      Imi povestea cu mirarea unui proaspăt pocăit care nu înțelegea cum este posibil.una ca asta in biserica pe care o credea o biserica de sfinți .
      De relatările lui nu știam ce sa zic chiar dacă ulterior s-au dovedit adevărate cu scandal ce a devenit cunoscut de tot orașul .
      Eu eram interesat mai mult de maniera in care se manifestau experiențele lui decât de conținutul lor. Ii puneam o sumedenie de întrebări despre cum intra îngerul in camera lui de nefamilist , in ce limba ii vorbea , cum părăsea trupul, dacă trecea prin ziduri când era dus de duhul și multe altele .

      Intelectul pentru suflet este ca stomacul pentru trup . Și unul și altul preiau o anumită cantitate de hrana pe care o digera sau o vomita napoi dacă nu le pică bine .Dar dincolo de aceste organe “inferioare” ale omului exista o inteligenta a vieții pusă de Dumnezeu in om care duce mai departe nutrienții atent selectati și transformați pentru a susține MIRACOLUL VIEȚII.
      Ferice de cei săraci la burta și intelect dar IN DUHUL căci a lor este împărăția cerurilor = neprihănite sfințire și bucurie in duhul sfânt .

      Vai de voi bogatilor cu burta mare și intelectul herniat căci mai degrabă v-a trece o funie prin urechea unui ac decât un bogat in tărâmul Duhului.

      Viorel




      Ștergere
    2. Branham a fost unul din acei oameni săraci in Duhul. Cu siguranța avea probleme atât cu stomacul cât și cu intelectul . Dar cu vederea stătea bine , Cu siguranța a văzut mai multe decât oricare din noi cu o Percepție mult mai elevata decât a noastră .
      Hei , omul acesta chiar a existat . Chiar dacă nu l-am văzut personal, cred pe baza evidențelor ca a existat. Am fost personal la Jefersonville din indiana. Orașul exista încă nu a dispărut. Casele in care a locuit încă mai sunt. Malul râului in care a botezat a 17 a persoana deasemenea l-am călcat cu picioarele mele . Tabernacolul in care a predicat și s-a rugat , biroul lui in care deasemenea am intrat , fii lui cu care am dat mâna încă sunt in viața . Da era sa uit și mormântul lui in forma de piramida deasemenea l-am văzut .
      Am văzut deasemenea mulți oameni simpli și cerniti ca mine in suflet ca nu pot vedea nici un crâmpei de miracol care altădată era ceva comun prin părțile locului. De parca luase totul cu el in mormântul cela străjuit de vultur turnat . Da vultur turnat . O imagine de neuitat cu care am plecat profund marcat și dezorientat.


      Viorel

      Ștergere
    3. Branham a botezat 14 persoane atunci si nu a fost nici o voce si nici o lumina "supranaturala". Oameni simpli care au experiente minunate e una slava Domnului pentru acestia dar un pretins profet care minte este cu totul alta.

      Ștergere
  16. Aberația sezonului,aiureala primăverii...

    La urma urmei Ilie a fost ridicat la ceruri. Unde scrie că se va naște în America? În mintea unor zăpăciți poate...

    Personajele din Biblie care au legătură cu Israelul apar sau vor apare tot în Israel.Fie că e vorba de Moise Ilie sau alții... Au reapărut cu Isus pe munte,si vor reapare în Apocalipsa in Israel. Nu scrie niciunde că vor apare pe alte continente. Dar e greu cu unii...deviază de la linia biblică, si apoi tot ei vociferează. Asta se numește ignoranță si infantilism.

    RăspundețiȘtergere
  17. Viorel,teoretic poate fi adevărat orice,inclusiv poveștile nemuritoare.Dar fără dovezi clare nu poți afirma că Branham a călătorit acolo unde spune,s-au că la fluviul Ohio s-ar fi auzit o voce supranaturală. Noi trebuie să facem distincția între închipuire si realitate,nu să facem o religie din afirmațiile unui om,poate să fie Branham sau Frank.

    Nu degeaba Ap.Pavel ne spune că mărturia fiecăruia să fie sprijinită cu 2-3 martori!. De ce oare? Fiindcă vor apare apostoli si proroci mincinoși.

    Înțelegi, e bine si scriptural ,nu înțelegi, vei continua cu poveștile meșteșugit alcătuite, vorba tot apostolului Pavel.

    Dar dacă nu vrei să ți cont de dovezi ci îți place să crezi ,atunci ești un infantil si infantilizat,un rezultat si o unealtă a sectelor religioase.

    RăspundețiȘtergere
  18. Recensământul lui Quirinius a fost un recensământ al Iudeei realizat la comanda lui Publius Sulpicius Quirinius, guvernator roman al Siriei, odată cu impunerea guvernării directe de către romani în anul 6 d.Hr.[1] Potrivit istoricului evreu Iosephus Flavius, anexarea și recensământul au reprezentat cauzele unei revolte care a devenit ulterior cunoscută drept mișcarea zeloților. Autorul Evangheliei după Luca folosește acest recensământ pentru a explica motivul nașterii lui Isus în Betleem (Luca 2:1-5)[2] și îl plasează în timpul guvernării lui Irod cel Mare, care murise de fapt cu zece ani înainte, în anul 4 î.Hr.[3] Nu a fost oferită nicio explicație satisfăcătoare pentru această contradicție,[4] iar cei mai mulți cercetători consideră că autorul evangheliei a făcut o greșeală.[5]

    RăspundețiȘtergere
  19. Faptul ca Evanghelistul Luca a fabricat o “justificare” pentru călătoria lui Iosif și a Mariei la Betleem ca acolo sa fie înregistrată nașterea lui Isus invocând un eveniment istoric care a avut loc cu peste 10ani mai târziu nu o sa- l consider un șarlatan, un mincinos fără scrupule doar pentru ca a vrut sa fie mai convingător.
    In cazul lui Branham chiar dacă au fost botezate numai 14 persoane și nu 17 sau dacă a fost auzita o voce de către o persoana sau doua sau mai multe nu e relevant .
    Pentru mine e semnificativ ca un botez biblic a avut loc acolo , botez de care am avut și eu parte .
    Ca a plagiat nu știu pe cine iarăși nu contează sau contează pentru mine căci am reușit sa am parte de adevăruri care altfel ar fi rămas îngropate in cărți .
    Lica prin cercetările pe care le a întreprins in biografia lui Branham pe care recunosc o cunoaște in amănunt a adus la lumina foarte multe argumente care in principal demontează acel cult ocult al personalității care s-a conturat încă din timpul vieții lui Branham. Salut acest demers “științific” as spune . Deasemenea nu pot sa nu observ întotdeauna ca nota de subsol un oarecare respect pentru slujba de vindecare pe care in mod respectuos nu a discreditat-o la grămada cu aberațiile care au dus la formarea obscurantismului păgubos din mesaj.
    Gedeon rămâne un om al credinței , un om folosit de Dumnezeu chiar dacă la sfârșitul vieții a readus închinarea la idoli pe care in tinerețea lui cu atâta vitejie a înfruntat-o.
    Ghedeon sau Branham sunt cu atât mai grandioși cu cât folosiți de Dumnezeu au dat dovada de fapte de vitejie ieșite din comun și nu mai puțin umani ca noi atunci când spre finalul vieții au derapat in mod lamentabil fără a fi in stare sa pună bazele unei dinasti ca cea a lui David , omul după inima lui Dumnezeu , nu și el fără cusur.
    Fie numele lui Iehova veșnic laudat căci numai lui i se cuvine slava cinstea și mărirea in veci vecilor.

    Viorel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asemeni Evanghelia cu plagiatele si închipuirile lui William Branham.Nu e corect si drept ceea ce faci.Evanghelia este puterea lui Dumnezeu, după cum ne învață Ap.Pavel ,si ea cuprinde cuvintele Domnului Isus,care de fapt sunt cuvintele Tatălui însuși: " Cuvintele Mele nu sunt ale Mele ci ale celui care M-a trimis ".

      Predicile lui Branham sunt un amestec de închipuiri si plagiate .Asta a fost demonstrat.În schimb ce spui tu nu sa demonstrat.E doar o sforțare,o încercare disperată de-al scoate pe Branham adevărat,prin transformarea închipuirilor lui intr-un fapt real. Adevărul e întemeiat pe dovezi ,nu pe închipuiri.

      Ștergere
    2. Intr-adevăr Evangheliile au fost scrise pentru a oferi un suport scriptic pentru noua religie creștina care a început sa ia tot mai multă amploare. Nu sunt sugestii care sa creeze impresia ca ar fi fost dictate direct de Dumnezeu însuși și scrise intr-o armonie perfecta , dumnezeiască unele cu altele.
      Scrise după câteva decenii de la evenimentele care avuseseră loc fiecare evanghelie pare a fi o luare de poziție diferită de cealaltă.
      De exemplu Matei elogiază niște magicieni astrologi , veniți de undeva din Orient in timp ce ii taxează sever pe evrei și conducerea lor patologic corupta de la Rege la preoți. O țara imposibil de trăit din care fuga in Egipt in exil e singura opțiune providențial gestionata de îngeri trimiși din ceruri. As spune o abordare din perspectiva mistica , fără autorități ecleziastice capabile sa-l reprezinte pe Dumnezeul care singur ne poarta de grija întotdeauna in mod miraculos.
      Evanghelistul Luca in schimb aduce o perspectiva tradiționalistă cu preoți neprihăniți care slujind in templu devin parte in planul de mântuire al națiunii evidențiind încă de la început cele doua filoane ale identității iudaice cel preoțesc reprezentat de Ioan fiul lui Zaharia si cel regal davidic reprezentat de Domnul Isus Hristos care impreuna concertează la reașezarea Împărăției cerurilor.
      La o analiza atenta a Evangheliei lui Luca vedem căci sunt doua , una care descrie mișcarea din sânul națiunii iudaice care începe cum am spus cu doua famili de evrei neprihăniți având in centrul ei pe Isus și culminează la sărbătoarea cincizecimii ( atenție nu rozaliile) cu o evanghelizare a lumii întregi tocmai de la Templu prin intermediul vorbirii in limbi concomitent in cel puțin 17 limbi. și pe de alta parte o mișcare “ creștina” misionara de Antiohia avându-l ca protagonist pe Pavel cu misiunile sale nu fără peripeții , ajunge s-o svarseasca undeva intr-o casa luată cu chirie la un colț de strada al Romei.
      Evengelia după Ioan in schimb se detașează complet de celelalte trei având o abordare cristologica pe format profund grecesc.


      Dacă tot ne-am descoperit spiritul critic de ce nu l-am folosi și la scrierile canonice și de ce nu apocrife produse de creștinismul primar căci nu sunt cu nimic mai infailibile decât predicile adesea contradictorii ale lui Branham .

      Viorel

      Ștergere
    3. Adevărul e întemeiat pe dovezi, nu pe închipuiri

      Evangheliile rămân stâlpul si temelia adevărului, fiind invațăturile lui Isus ,precum și puterea lui Dumnezeu, după cum o numește Ap.Pavel.

      Predicile lui Branham sunt doar relatările fără dovezi ale unui om care sa identificat cu diferite personaje din Biblie,precum si cu diferiți îngeri din Apocalipsa. Nu diferă cu nimic de alți întemeietori de secte si mișcări,gen Joseph Smith al mormonilor sau Ewald Frank ,care se crede unicul slujitor autentic de pe Terra .

      Va târât Branham în lumea lui imaginară, încât nu mai faceți deosebirea intre adevăr și imaginar.

      Adevărul e bazat pe dovezi, nu pe vorbe si închipuiri.

      Ștergere
    4. Mesajul este fals13 martie 2019 la 07:43

      Comparatia Ghedeon - Branham nu este deloc onesta, dp meu de vedere.

      Tot la fel cartea Supranatural este una din cele mai subiective lecturi. Autorul scrie probabil cam 90% numai ceea ce Branham a spus ca este adevarat fara sa confrunte nimic.

      Cu mare greu, autorul Jorgensen, a acceptat dupa dezbateri prelungite, ca Branham nu a fost acolo sub nor, si in nor, la 26 mile inaltime in vazduh.

      Povestea lui Branham este exact ceea ce Branham a vrut sa fie pentru oameni, mai putin finalul ei tragic.

      Este interesant cum oamenii ajung sa slaveasca minciuna frumos aranjata, mai mult decat simplul adevar faptic.

      Si mie imi place filmul Stapanul Inelelor, imi place ideea acea de lupta a binelui contra raului, a luptei impotriva propriilor orgolii si impotriva falsei placerii a detinerii puterii absolute, insa este doar o poveste frumoasa scrisa din imaginatia bogata a autorului. Felicitari lui! Ma multumesc cu atat. Nu trebuie sa fie adevarata ca sa imi placa, insa sunt constient ca realitate.

      Asa este si la Branham. El si-a creat un univers pe care la decorat cu lucruri adevarate si frumoase, dar si false si mincinoase, pe care a vrut ca universul lui sa le contina, pentru a-si crea un nume si o mostenire.

      Gafa uriasa a lui Branham este ca a luat Cuvantul lui Dumnezeu ca instrument de lucru pentru acel decor fals, ceea ce la costat totul, in final. In ultimii doi-3 ani ai vietii sale a devenit atat de obsedat sa fie crezut, incat a trecut la grave amenintari, acuzatii, blesteme, anateme, jigniri, etc.

      Oamenii il paraseau pentru ca universul lui era gri-inchis, gol, fara culori vii, fara soare, fara iubire, fara caldura sufleteasca, fara ape limpezi care vindeca sufletul omului necajit si trist.

      Scopul lui era unul singur. Sa fie crezut ca el este Avraam. Moise, Ilie, Ioan Botezatorul, Isus, Pavel, inger, profet Ilie etc. Ce josnic lucru sa iti doresti sa fii ceea ce nu esti. Tocmai de aceea nu esti pentru ca iti doresti sa fii ce nu esti.

      Probabil ca viziunea cu casa de nebuni in care oamenii care il urmau erau legati in camasi de forta si se dadeau cu capul de pereti, il reprezinta cel mai bine pe Branham si pe cei care il urmeaza. Universul lui a devenit inchisoarea lui, iar urmasii sai, prizonierii.

      Ștergere
    5. Parcă Branham intr-o predică se compară cu Ghedeon . Nimic neobișnuit la Branham.

      Când un om este disperat să fie acceptat si crezut așa după cum vrea el, însemna că acel om are goluri emoționale grave, chiar patologice.Prin ceea ce face si spune vrea să se simtă adorat iubit venerat si privit cu venerație.

      Poate a avut ceva capacități ca să spună oamenilor anumite evenimente si boli din viața lor.Dar nu scrie niciunde că un asemenea om trebuie crezut si venerat necondiționat, sau că un asemenea om are dreptul să se identifice cu marii proroci din VT sau cu diferiți îngeri din Apocalipsa.

      Îmi arată cineva unde scrie in Biblie că un asemenea om trebuie crezut si venerat necondiționat?

      Ștergere
    6. Asa este, cartea "Supranaturalul" e o carte de fictiune, precum Harry Potter si stapanul inelelor. Autorul nu a investigat obiectiv daca acele intamplari erau reale sau nu, ci doar a ordonat si sistematizat povestile lui Branham din cele 1200 predici. In cel mai bun caz a mai vorbit cu diversi "martori" care nici eu nu erau obiectivi ci repetau ce le spunea Branham ca s-a intamplat. Stiu despre ce vorbesc, am citit cartile (cred ca in afara de a 6-a sau care era ultima la vremea aceea, nu mai retin numerele)

      Ștergere
    7. Nu stiu ce contine Harry Potter dar cu siguranta nu are nici in clin nici in manecä cu cartea Supranaturalul.
      Supranaturalul nu e genul fiction , e altceva , e o poveste nemuritoare care sublimeaza o viața de om așa cum ne-am fi dorit cu toții sa fi fost . YouTube e plin de mărturii care încearcă sa mimeze acel “supranatural “ contrafacut de imaginație creștina .Unele mai penibile decât altele.
      De la alegerea inspirata a numelui cărții pana la amănunte de pastel Jorgensen a reușit sa treacă dincolo de personaj evidențiind un model de “om nou” de sorginte creștina care a reușit sa treacă de cortina timpului .
      Dacă in primele decenii de creștinism poveștile de gen supranaturalul abundau , doar câteva mai serioase au intrat in Canonul bisericos devenind nemuritoare Numai contează dacă au fost reale sau ficțiune important e ca au reușit și reușesc in continuare sa producă impresii care ii transpun pe mulți intr-o lume in care umblarea pe apa e ceva obișnuit atunci când ai credință cât un grăunte de muștar.

      Numai sa crezi...

      Dar vai, ne pierdem credința binefăcătoare și iată, ne afundăm intr-un agnosticism nămolos de Techirghiol care ne acomodează încetul cu încetul cu glia pământului

      Viorel

      Ștergere
    8. Intr-un final am înțeles ce înseamnă sa ai credință cât un grăunte de muștar.
      Nu se referă l-a aspectul cantitativ la care făceau aluzie și ucenicii cerând mărirea credinței ca și cum credința ar fi asemenea aurului sau argintului sau a contului bancar .

      Hristos s-a referit la aspectul calitativ care diferențiază un grăunte de muștar de un grăunte de nisip , s-a referit la acea inteligență a vieții care singură își formează rădăcini , rădăcini care printre fire de nisip absoarb nutrienții pe care inteligent ii transforma in ceea ce a vrut creatorul, o plantă .
      Nici Solomon in toată măreția lui nu a reușit sa se îmbrace așa de frumos ca un Crin de câmp.
      La fel cum planta prin acumulare sau mai corect spus hrănire (acumulare selectiva) se îmbracă frumos , tot așa și noi ar trebui sa avem priceperea sa acumulam selectiv hrana prin care sa creștem la statura de om mare in Hristos după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, căci așa ne vrea Creatorul.

      Căci prin credință pricepem....

      Credința nu este un salt inconștient in Neantul Absurdiitatii ci un vector de inteligenta al Vietii care transforma gunoiul in petale frumos mirositoare de trandafir sau un Homeless intr-un veritabil templu dumnezeiesc evident se înțelege nu prin intermediul baghetei magice

      Sa va hrăniți bine !

      Viorel

      Ștergere
    9. Cam abuzezi de credința asta si puterea ei ,si admiți orice povestire ca fiind adevărată, dar fără dovezi concerte,adică martori care să confirme ceea ce spune Branham.

      Dacă îți plac poveștile îți dau cărți de la penticostali, cu tot felul de experiențe de răpiri în sala tronului, si alte povestiri...

      Dar nu cred că asta ne învață Isus și apostolii,adică să fugim după povestiri supranaturale. În epistole apostolii vorbesc despre harul divin,despre ceea ce a făcut Dumnezeu în Hristos.Foarte rar amintesc de ceea ce sa întâmplat în vremea apostolilor, la Rusalii,în comparație cu viața și misiunea lui Hristos, si scopul acesteia .Dacă era atât de important acest supranatural ,pe care unii îl divinizează ,atunci ar fi scris si insistat în fiecare epistolă ceea ce sa întâmplat la Rusalii. Dar Pavel Petru si alții insistă asupra misiunii lui Hristos și scopul acesteia ,precum si cum trebuie să trăiască un credincios,și care sunt acele lucruri care sunt pe placul si in voia lui Dumnezeu.

      Branham a făcut o religie din ceea ce credea el că a trăit. Asta e anti-scriptural.

      Ștergere
    10. Poveste

      Minciuna și adevarul se plimbau pe marginea lacului intr-o zi de vara însorita .
      Ce as face o baie zise minciuna . Buna idee zise adevarul și fără sa stea pe gânduri s-a dezbrăcat repejor și țuști in apa lacului.
      Minciuna a început sa se dezbrace și ea încetișor in timp ce punea fel și fel de întrebări despre cum e apa , e calda, e adânca , e curată , pana ce adevarul se îndepărtă de mal.
      Și deodată ...dispăru-se cu hainele adevărului. Până sa bage de seama adevarul minciuna era deja departe , îmbrăcată frumos in hainele adevărului .
      Cu noul Look minciuna a devenit tot mai populară , a început sa țină conferințe despre bunăstare materială și spirituală , despre virtute și dreptate , despre dreapta guvernare și putere democratica . Cum vorbele nu erau de ajuns a trecut la fapte construindu-și palate precum cel al culturii, al justiției , al parlamentului , biserici și alte locașuri de cultura dar și instituții de forța represivă in cazul in care vreodată adevarul ar încerca un restitutio in integrum.

      Revoltat de viclenia minciunii adevarul gol pușca a jurat sa nu îmbrace niciodată hainele minciunii chiar dacă va trebui sa umble gol goluț prin lumea larga demontând cu răbdare una câte una toate minciunile frumos îmbrăcate ale minciunii.
      N-a fost sa fie căci oamenii vazindu-l așa de rude , imediat l-au ostracizat din comunitate . O vreme internat la casa de nebuni , o vreme in închisoare adevarul a ajuns in final disprețuit și părăsit de oameni sa doarmă aciuat ca o fiară printre boscheți.
      Înfometat și aproape înghețat adormise intr-un somn adănc, aproape soră cu moartea .
      Deodată in vis ii apăru-se o preafrumoasă fata care in mod grațios ii răspunse l-a întrebarea : Cine ești ?De unde vi? Eu sunt Povestea , eu nu exist cu adevărat cu toate acestea nu sunt soră cu minciuna , sunt din alt tărâm .
      Tot povestind Adevarul și Povestea au ajuns amici iar in final chiar se luaseră formând impreuna un cuplu indivizibil și invizibil pentru mulți.
      Dar unde vom locui , din ce vom trai ?
      Vom locui in mintea bunicilor și inima copiilor , nemuritori , vom fi o punte între generații , vom suplini locul părinților care s-au băgat de sluga muncind cu ziua și chiar schimbul trei pentru minciuna și instituțiile ei .

      Viorel

      Ștergere
    11. Cu poveștile astea cu tâlc nu poți demonstra ceea Ceca spus Branham .E doar o amăgire . Trebuie să-ți reamintesc o regulă a Ap.Pavel: " Mărturia fiecăruia să fie sprijinită cu 2-3 martori". În caz contrar oricine poate să vină și să spună orice.Si uite așa apar sectele si mișcările idolatre.

      Ștergere
    12. Acuzatorii trebuie sa aduca martori altfel marturia lor acuzatoare nu poate fi validata.
      E un principiu de drept instituit de Moise , cu mult timp înaintea lui Pavel .
      După părerea mea Pavel și Branham sunt doua paranteze , una care deschide și alta care Închide o perioada deja apusă a creștinismului instituționalizat.
      Acum e vremea când amfibienii își țin concertul de seara . E vremea celor trei broaște care au început sa fie din ce in ce mai vocale.




      Viorel

      Ștergere
    13. Vorbești numai aiureli.Îți place doar să combați ceea ce spun alții, din ambiție infantilă. Au fost aduse zeci și zeci de dovezi că Branham vorbea aiurea și exagera.Dar e greu cu voi care efectiv îl iubiți pe Branham.Sunteți superficiali si neserioși.

      Si ce broaște visezi? Catolicismul e pe ducă. E o instituție coruptă si degenerată, cu multi pedofili si poponari.O asemenea instituție în nici un caz nu va deveni religie mondială. Poate în capul vostru ,adoratorii lui Branham, care visați broaște pe grătar.Îmi pare rău dar sunteți în beznă spirituală și în noaptea minții.

      P.S: Tu ești cel la care a fost Lică acasă în București,si care spunea că Branham e Dumnezeul acestui timp?

      Ștergere
    14. Cel care pretinde ca e profet trebuie sa aduca dovezi. Pentru Branham avem toate dovezile din insusi cuvintele sale ca e un fals si mincinos.
      Voi trebie sa aduceti dovezi ca e e ce se crede ca e.

      Ștergere
    15. Nu doar catolicismul e pe ducă cum ziceai ci creștinismul cu toate sectele lui care mai de care mai păgâne.
      De ce idolatrie in Branhamism?
      Pentru a înțelege fenomenul am mers la originile creștinismului a cărui secta este.
      Am înțeles ca de fapt creștinismul este esențialmente o religie idolatra ca de fapt Branham s-a mulat pe același tipar creștino -păgân de fabricat idoli ca mulți predecesori dinaintea lui și mulți contemporani lui.
      Nu e de mirare ca Hristos însuși a fost împachetat in același tipar idolesc de batracienii romani deveniți și ei venerați in suita de sfinți ai bisericii.

      Recomand un pic de atenție unui cercetător al creștinismului care intr-un fel se aseamănă cu voi doar ca el are o abordare mult mai larga nu una limitată doar la o secta precum domniile voastre .
      As spune ca dacă voi aveți dreptate in cercetarea voastră pe care nu o combat căci nu pot combate decât idei , nu fapte evidente, la fel și acest cercetător Bart Erhman face o incursiune de luat in seama in cercetarea evidențelor de creștinism primar.


      https://youtu.be/WISJ_jo54oI

      Viorel

      Ștergere
    16. Am o veste buna:

      Si Branhamismul e terminat... :D

      https://www.youtube.com/watch?v=IOPd80FN2ew

      Ștergere
    17. Hahahahahaaaaaaa ce tare esti, Viorel.

      Savurez "parantezele" Crestinismului... :) :) :) :) :) :) :)

      Ștergere
    18. Mai bine citesc cărți ortodoxe decât predicile lui Branham. Ortodoxia e mistică în esență, si este preferată de multi căutători ai unei mistici autentice,fără grandomania si fanatismul sectelor neoprotestante,si cu liderii lor avizi de bani prestigiu si venerație.

      Ștergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mesajul este fals19 martie 2019 la 19:48

    Mi-a dat Abel un link cu un tip care a spus lucruri foarte tari si unul era acela ca un copil de pana pe la 7 ani are creierul in unde theta si el are un univers al lui propriu in care numeste ce vrea, asa cum vrea el cum ii dicteaza imaginatia.

    De pilda copilul urca pe matura si spune "Hai, diii calutu" si daca il intreaba cineva ce e matura aceea? El zice FOARTE CONVINS CA E CALUTUL LUI si nimeni nu il poate contrazice deoarece acela corespunde cu adevarul lui propriu inchipuit. Daca incerci sa il convingi ca nu e asa iti pierzi timpul. Nimeni nu il poate convinge altceva.

    Concluzia este, si legata de articolul ce 7 calatorii in jurul lumii ale lui Branham, precum si aproape toate povestile lui, ca oamenii acestia nu au dezvoltat o minte de adult prin care sa deosebeasca realitatea de fals, de imaginar.

    In Branham traia un copil imatur psihic si intelectual care isi traia propria drama sau fericire, si o viata dupa cum si-a scris-o in cartea imaginara din mintea lui. Ca sa fie credibila, a gasit un element care contine povesti care par ireale, Biblia.

    Asta a fost salvarea lui, dar si masca prin care a putut iesi in public cu asemenea fantezii.

    Cunoscand in detalii viata lui, pot spune ca Branham a fost foarte bun in a impletii adevarul cu fictiunea. Daca el credea ca a fost in jurul lumii de 7 ori, NU CONTEAZA DACA E ADEVARAT SAU NU, conteaza ca el a vrut sa creada asta si sa fie crezut fara nici o urma de indoiala.

    Daca el a vrut sa creada ca sa rugat pe regele Angliei sau ca a fost in nor sau ca a fost o voce la raul Ohio si a spus-o se asteapta sa nu fie contrazis, deoarece NU CONTEAZA ADEVARUL ci conteaza dorinta lui de a spune ce si-a imaginat.

    Nevroza cu care a fost diagnosticat este exact efectul secundar al luptei sale interioare si a luptei constiintei sale cu toate lucrurile false pe care le spunea. In final a dat-o in bara. Rau de tot. Definitiv.

    RăspundețiȘtergere
  22. si bolnavi ce sau vindecat in slujba lui fratele Branham erau tot inchipuiri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals20 martie 2019 la 18:39

      Nu. A fost credinta lor care i-a vindecat. Domnul a zis CREDINTA TA TE VINDECA! Ce legatura are vindecarea cu pretentiile absurde ale lui Branham? Nici una.

      Dar despre bolnavi care s-au vindecat in adunarile lui Oral Roberts si la catolici, la ortodocsi sau penticostali ce spui? Este un principiu care functioneaza la toti care CRED nu la toti care sunt branhamisti sau frankisti ori alte linii.

      Credinta vindeca! Credinta este o substanta vie nu o secta religioasa sau un lider nevrozat mincinos.

      Ștergere
    2. Si cu bolnavii vindecati in timpul lui Bruno Gröning ce era?

      Bruno cum? Cum ati auzit. Daca nu ati auzit, nu face nimic, pentru ca nici eu nu am auzit pana acu vreo cateva saptamani.

      Hai ca va dau greu de tot acum. Documentati-va aici:

      https://www.youtube.com/watch?v=6gfdXvE0lQg

      Puteti afisa subtitrarea (cel putin pe computer) si la rotita cu setari selectati o traducere in limba romana.

      Aici este acelasi film dar cu audio in engleza (primul era in germana original). Si aici merge sa pui subtitrarea in mai multe limbi.

      https://www.youtube.com/watch?v=ZNlXuclHhVc

      Exista si partile II si III. Nu le-am vazut pe toate ca am inteles ideea. Sunt acelasi fel de marturii ca la Branham: orbi vindecati, paralizati sau schiopi care umbla, si tot tacamul. Si spre deosebire de "minunile" din vremea lui Branham, acestea sunt si toate documentate si atestate de medici. Nu le contest nici pe cele de la Branham, pentru ca, asa cum zicea si Lica, nu a fost Branham, Oral Roberts, Papa de la Roma sau Arsenie Bica care i-a vindecat, ci CREDINTA omului. Iar Bruno Gröning, care desi era credincios crestin (nu neoprotestant), a recomandat ca oamenii sa creada in Dumnezeu (intr-un fel religios) dar nu a pus aceasta ca o conditie pentru vindecare. Chiar am auzit marturia unuia ce a fost vindecat desi nu credea. Si nici dupa ce a fost vindecat, nu a crezut :) :) :)

      Am fost complet surprins cand am descoperit acest film documentar, nu atat de "semne si minuni" cat de faptul ca desi stiam practic de o viata despre Branham, nu am auzit niciodata de acest Bruno Gröning care a activat in Germania pe vremea lui Branham. Si eu locuiesc in Germania, si l-am ascultat mai multi ani pe Ewald Frank care si el era contemporan cu astia, este suprinzator ca niemni nu a amintit pana acum de Gröning si nici eu nu am stiut de al aici in Germania...

      Ștergere
    3. Mulțumesc pentru postare .
      M-am uitat cu interes la toate părțile documentarului. Se merita. Mai ales ultima parte cu procesul.

      Bruno și Billy au fost ferestre deschise spre cer . Bruno a avut parte de un proces “nemțesc” de discreditare ,rapid și eficient.
      Branham e încă in plin proces .
      O sa -mi fac timp sa merg și l-a mormântul lui Bruno așa cum am fost la a lui Branham E o trăire interesantă sa fi la doi metri distanță de oasele cuiva care cândva erau unelte in mâna lui Dumnezeu. Nu pentru ai venera ci pentru a-mi confirma ca fereastra spre cer e închisă.
      Căci dacă El deschide nimeni nu poate Închide iar dacă El Închide nimeni nu o mai poate deschide .
      Îmi doresc ca in viața mea sa văd și eu o fereastra deschisă spre cer . Au fost câteva deschise dar s-au închis înainte de nașterea .
      Ferestre reale adevărate dar închise.
      Admir cu mai multă considerație o fereastra reala închisă decât ferestre deschise pictate .

      Viorel

      Ștergere
  23. Asta nu il face pe Branham prorocul Ilie din Maleahi,sau vreun inger din Apocalipsa.

    Bruno Goring nu a abuzat de Biblie.Sa multumit sa aduca oamenilor puterea credintei si sa o faca vie . Branham a dus lucrurile prea departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bruno a fost zdravan la cap. Branham nu a fost cu toti boii acasa. I s-a urcat vinul seductiei religioase la cap.

      Ștergere
  24. Nu era Branham ultimul inger al Laodiceei?Nu trebuia sa revina Isus?Asa a invatat Branham.Ce spun branhamistii despre toata treaba asta? Sau inchid ochii cand nu au explicatii ? Undeva este o eroare.Oare la Isus sau la Branham? Sau la amandoi ?Am in minte acel Isus pe care il propovaduiesc sectele religioase,un despot care revine sa isi ia inapoi membrii sectei ,iar pe restul ii arunca la groapa de gunoi. Exemplul cu sf.apostol Pavel care a spus ca revine Isus in timpul lui si nu a revenit nu este corect in chestiunea cu Branham,fiindca sf.apostol Pavel a fost primul mesager,nu ultimul!. Deci domnilor branhamisti si frankisti,de ce nu a revenit Isus odata cu ultimul mesager,asa dupa cum a invatat prorocul Ilie din SUA?

    RăspundețiȘtergere
  25. Intrebari fara raspuns.Lasitatea are si ea multe forme,una din ele e si politica strutului adica sa bagi capul in nisip...As fi curios daca raspunde vreun branhamist sau frankist la intrebarile de mai sus.

    Peter 2100

    P.S: Cand ma loghez nu imi apare Peter2100 ci emailul. Stie cineva de ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonimule din 2 aprilie ii faci domni pe niste oameni nesimtiti si lipsiti de educatie si care divinizeaza pe Branham si Frank.Sunt si lipsiti de minte si pricepere,cum a spus Solomon.Vorba lui Isus:pereti varuiti .

    RăspundețiȘtergere
  27. "Este mai ușor să înșeli oamenii decât să-i convingi că au fost înșelați!" Mark Twain. Asa a reusit Branham sa ii insele. Lica si ceilalti frati voua v-a ramas sarcina sa ii convingeti ca au fost inselati. Desigur cu argumente si se pare ca in acest blog chiat sunt destule. Fratilor voi aveti o misiune mai grea decat a avut Branham. Domnul sa va binecuvinteze in munca voastra.

    RăspundețiȘtergere
  28. Liderii sectelor sunt niste escroci si sarlatani.Isi urmaresc propriile lor interese.Nu ii intereseaza de oameni si de nevoile lor reale. Ei nu vad mai departe de familia lor.Atat ii orizontul lor.Sunt niste oameni foarte egoisti si superficiali.Apoi stau cu Biblia pe masa,si va vand iluzii in schimbul zeciuielii. Desteapta-te romane!

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt toti sunt sarlatani. Cunosc multi pastori la mesaj care sunt oameni buni dar nu pentru ca Branham i-a invatat sa fie asa.Ei au fost de cand au fostpe la baptisti si acolo au invatat despre a fi om si crestin autentic.Educatia in primul rand conteaza si cum Branham a fost impotriva educatiei nu e de mirare ca e plin de escroci si sarlatani sectanti care iau zeciuieli de ani si de zeci de ani de zile dar nu au dat niciodata socoteala ce au facut cu bani Domnului si ai poporului.

      Ștergere
    2. Nu m-am referit doar la partea financiara ,ci si la partea spirituala.Ei sunt escroci si sarlatani prin faptul ca vand iluzii pe zeciuiala ,adica povestea lui Branham si a lui Frank,din care multi prospera.

      Peter

      Ștergere
  29. Stiti cum se numeste moartea lui Branham? Final Fantasy.

    Dar moartea lui Ewald Frank?Final Fantasy II.

    :)))

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  30. "" Rastalmacindu-L pe Iisus-"" Conferinta sustinuta de Bart D. Ehrman la Stanford, in care vorbeste despre Noul Testament si modificarile aduse acestuia de-a lungul timpului, prin greseli umane sau politica ecleziastica. O critica textuala a unei carti pe care crestinii o considera cuvantul lui Dumnezeu.""

    Recomandabil este sa cititi cartea cu acelasi nume,daca o mai gasiti. Spune mai detaliat decat in aceasta conferinta. Adevarul este ca pentru romani ,critica textuala a Noului Testament,este ceva nou.Vom vedea cum au fost corectate si adaugate texte in Biblia care o avem ,cum este de ex. si pasajul de la sfarsitul cartii Evangheliei dupa Marcu,unde scrie despre cei care vor savarsii semne si minuni.In manuscrisele timpurii acest text nu exista!. A fost adaugat ulterior de anumiti scribi.

    https://www.youtube.com/watch?v=m11-G-da8D0

    Peter 2100






    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Peter!

      Daca mai gasesti conferinte cu Bart Ehrman subtitrate in româna, te rog sa mai postezi.

      Ștergere
  31. La minutul 4 incepe conferinta propriu-zisa,sustinuta de autorul cartii de mai sus.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
  32. BRANHAM SI AI LUI MINCINOSI CRONIC! BOLNAVI MINTAL!!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. CUM SA ITI PERMITI SA MINTI OAMENII IN HALUL ASTA CAND EI TE CRED PROFETUL DOMNULUI?!?! NERUSINARE DIABOLICA!

    RăspundețiȘtergere
  34. Stiti cumva fratilor daca a zis ceva Branham de virusi inainte de rapire? Sau macar Frank? Se pare ce le-a scapat multe lucruri. De exemplu internetul si roboti Branham nu a spus nici macar un cuvant dar mai sunt multe lucruri de care habar nu a avut.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mesajul este fals9 martie 2020 la 08:03

    A zis dar a zis despre Han Tatarul la timpul trecut :)). Sa fim seriosi. E ironie din partea ta pentru Branham, nu?

    Se stie bine ca Branham nu are nici macar o singura profetie adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  36. Sa fim seriosi. El credea doar ca este ultimul mesager al bisericii si ca el va duce biserica în ceruri. Ce internet? Ce roboti? Ce virusi ? El era virusat cu prefacatorie și mitomanie si a reusit sai infecteze si pe altii. Toata povestea asta cu Branham trebuia sa se încheie odata cu moartea lui, moarte care Lea aratat celorlalti cine a fost cu adevarat acest Branham. Dar cum așchia nu sare departe de trunchi, fiul sau a raspandit și mentinut legenda si mistificare din jurul lui Branham,expediind practic în toată lumea o minciuna numita " Viata și misiunea lui William Branham".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toata povestea trebuia sa se incheie (dupa Branham) in 1977. El insusi a "prevestit" in 1960 ca "mai sunt doar 17 ani ramasi". Din nefericire pentru el, nu i-a mai apucat.

      Multi ani mai tarsiu, s-au "trezit" unii mai smecheri sa zica, ca stai sa vezi, ca tot Branham ar fi zis altundeva, ca daca nu ascultam de el, Dumnezeu ne va mai pedepsi cu inca 40 ani. Prin urmare, finalul urma sa fie "reprogramat" pentru 2017. La vremea aceea s-a facut mare tam-tam cu 2017... si din nou nu s-a intamplat nimic.

      Avem acum 2020 si nici macar Coronavirus nu ne va distruge ca omenire, desi acei "prooroci" penibili si-ar dori aceasta, numai pentru a-si sustine aberatiile...

      Ma intreb, daca vor invata ceva din asta?

      Ștergere
    2. Nu este nici o profetie despre virusi. Dar cu siguranta vor gasi ceva doar sasi sustina credintele. Asta e procedura sectelor fondate pe minciuni și lucruri scoase din mineca,cu profeti care promit salvarea si ridicarea la ceruri, daca ii credem si urmam,la fel ca fondatorii celorlalte secte si miscari. Nu predica ei ca Dumnezeu nu face nimic fara prooroci? Dar Branham a murit de 55 de ani si cu moartea lui se darama tot castelul ridicat de ei. Deci se contrazic în ceea ce invata fiindca scot versete din contextul lor si isi fac propriile invataturi,cu lacune si rastalmaciri de cea mai joasa speta.

      Ștergere
    3. La krefeld mai sunt adunări sau au fost interzise din cauza virusului? Poate moare Frank din cauza virusului. La ce vârstă are nici nu ma mir.Sai vedem atunci cum caută explicații care mai de care mai filozofice și scoase de mânecă, după cum spunea anonimul de mai sus. Nu asa au procedat și cu Branham? Nu le venea sa creadă ca Ilie din Maleahi a murit într-un banal accident de mașină, în loc să-i ducă la ceruri pe credincioșii lui... Stupide sunt sectele astea. Orb și ignorant să fi și să nu vezi asta.

      Ștergere
    4. Ar trebui sa nu se mai tina adunari de peste 1000 oameni. Nu stiu exact cati sunt acolo, dar chiar si daca ar fi sub 1000, ar fi nebuni daca ar mai tine. Sa nu creada ca o sa scape ei, pentru ca sunt mai "speciali" decat altii.

      https://www.freie-volksmission.de/

      Pe situl lor oficial au anuntat doar anularea adunarii din 29 Martie din Elvetia. Obiceiul este, ca ultima duminica din luna se tine adunare in Elvetia (Zürich) si apoi prima din luna era la Krefeld. Alea sunt intruniri mai mari, la care "pelerineaza" credinciosi din toate tarile incoace si incolo ca sa caste gura la ce spune Frank (nimic nou, mereu aceleasi aberatii despre care s-a tot scris).

      Urmatoarea intalnire "mare" la Krefeld ar urma sa aibe loc abia in 5 aprilie dar o saptamana mai tarziu ar fi Pastele. Eu personal nu cred ca vor mai tine adunari, sau vor ruga sa nu vina mai mult de 1000, pentru ca sa aiba voie sa se adune, dar in acest caz ar fi tare nebuni.

      La momentul de fata sunt vreo 10 cazuri de Corona in Krefeld si peste 1600 in toata regiunea din care face parte (NRW). Scolile sunt inchise, asa ca nu ii mai vad eu pe ei sa se adune gramada in jurul "Robului Credincios"

      Ștergere
    5. Pledez vinovat pentru cartea cu titlul acela: "Viata și misiunea lui William Branham".

      Am tiparit mii de bucati, in doua volume, dar constiinta mi-e curata acum.

      Am crezut ca e adevarat tot ce scrie de aceea am adunat timp de ani de zile marturii din carti, predici si brosuri. Si Domnul spune ca vremurile de nestiinta nu se pun la socoteala. Am fost pasionat si entuziasmat sa pot promova asa ceva. Si daca ar fi fost adevarat atunci inca as fi crezut si acum.

      Fratilor, le cunosc prea bine, si stiu ca sunt falsuri, altfel as fi stat acolo la mesaj.

      Dar nu stiam pe atunci nu era internet... fratilor daca as fi avut atunci un Abel, un Lica :), Peter, Max, Adi, si altii, ca atunci sa imi spuna, vezi ca Ilie e de 4 ori nu de 5, ca Epocile sunt scrise de larkin, ca botezul e de la penticostali pornit nu de la Branham...si alte lucruri false spuse de Branham...FRATE, VECII VECILOR NU AS FI INTRAT IN SECTA ASTA TOXICA si cu oameni rai si veninosi in ea. Nu.

      Ei bine, apoi le-am pus cap la cap, o bibliografie destul de ordonata si am scos cartile cu Branham.

      Tin minte ca am scris nu doar in blog ci si un email la sute de frati si surori prin care in mod sincer mi-am cerut iertare si m-am pocait de minciunile pe care i-am invatat.

      In acelasi timp am pastrat lucruri adevarate si frumoase, dar acestea sunt asa nu pentru ca Branham le-a descoperit, ci pur si simplu pentru ca ele sunt scrise in Cuvant, in Evanghelie.

      Acelea le cred, eu sunt in continuare crestin, si imi dau silinta sa le practic.
      Mesajul este fals

      Ștergere
    6. Parerea mea e ca nu trebuie nici macar o dovada din predici,ca sa ne dam seama ca mesajul este fals.Singura dovada este insasi moartea lui Branham,dupa ce a predicat ca el este ultimul mesager din timpul sfarsitului,si nu doar atat dar el va duce biserica lui la ceruri. Doar era ultimul mesager,nu?Conform invataturii si descoperirii celor 7 biserici, asa trebuia sa se intample. Asta e dovada ca ceea ce a predicat a fost un fals,inclusiv teoria celor 7 biserici si mesageri.

      Ștergere
    7. Frate vimt, nu trebuie sa te mai simti vinovat. Asta a fost atunci cand nu stiam mai bine, si credeam ca am gasit adevarul absolut si nu il pastram pentru noi, ci vroiam sa il dam la cat mai multa lume. Si acum este asa, cand aflam un adevar mai profund, il impartasim cu fratii nostri.

      Noi acum am aflat si cunoastem lucruri in plus, iar Dumnezeu nu tine in seama vremurile de nestiinta, in care noi nu le stiam. Asa ca sa cautam sa ne dezvoltam in continuare, cunoscand si intelegand tot mai multe lucruri. Cei care nu au acesta dorinta, pot sa doarma mai departe, nu ii deranjeaza nimeni.

      Ștergere
    8. Referitor la adunarea de la Krefeld, in Germania este acum o stare de urgenta si viata publica este foarte ingradita. Intrunirile religioase sunt suspendate.

      Biserica de la Krefeld a indemnat ieri pe pagina sa de internet ca sa "fiti supusi stapanirilor" si a anuntat ca nu se mai tine intrunirea, dar cine vrea poate urmari predica online pe internet.

      Ștergere
    9. Ce are de zis robul credincios despre situatia mondiala,cel care se lauda ca are slujba profetica? Cum sa spui ca ai o slujba profetica si ca ti-a vorbit personal Dumnezeu cu voce din ceruri,dar sa nu poti anticipa un asemenea eveniment?Unde sunt semnele si dovezile cu care se lauda si pe care le cere credinciosilor lui?

      Mare slujba profetica...Nu valoreaza 2 bani ruginiti.

      Ștergere
    10. 27 În vremea aceea, s-au coborât nişte proroci* din Ierusalim la Antiohia.


      28 Unul din ei, numit Agab*, s-a sculat şi a vestit, prin Duhul, că va fi o foamete mare în toată lumea. Şi a fost, în adevăr, în zilele împăratului Claudiu.

      fapte 11:28

      Ștergere
    11. Cam asa arata ceva autentic,original si biblic,ca tot ii place lui Frank sa predice ca adunarea lui e cea originala si biblica!.

      Ștergere
    12. Asa e .Inainte de evenimente mari Dumnezeu trimite prororci si instiinteaza poporul.Iar cei care se lauda ca sunt profeti si apostoli ar face bine sa nu mai minta poporul si sa-l duca in erorare.Daca fr.Frank era intradevar profet si aposto,asa cum ii place sa se afiseze,facea dovada slujbei lui ,mai ales in fata unui eveniment asa de important cum este pandemia actuala.Dar el nu face decat sa tot repete aceleasi teorii seci si lipsite de substanta.

      Ștergere
  37. Pai deja ei promoveaza ca vine prigoana impotriva lor. Unii is fff speriati si panicati. Au teorii ale conspiratiei cu sutele...

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu pot face comentariu decat asa dar semnatura este Mesajul este fals :)

    RăspundețiȘtergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.