vineri, 10 aprilie 2020

Scrisoare către Mera Romulus - anul 2012

Uite, dau curs unei solicitări de a posta scrisoarea mea din anul 2012 către Mera Romulus. Sper să ajute la vindecare, corectare, claritate și lămurire, nu la ceartă și dezbinare. (Am făcut mici corecții și actualizări.)

Cluj Napoca - 27. 04. 20 12

Frate Mera Romulus,

Dragi frați și surori,

Poate veți fi surprins că tocmai eu vă scriu.

De câteva nopți Domnul mereu mă îndeamnă și presează să vă scriu.

Relația noastră a fost de scurtă durată, în anii 90, cam doi-trei ani, după care am plecat din adunarea Dvs, după certurile apărute referitor la sinuciderea lui Sorin și la despărțirea prin vedenii și prorociri a unui frate (am scos numele lui) de sora ......, care erau deja logodiți și trăiseră intim. Ați dezbinat un cuplu.

Apropo, ce mai știți de sora aceea? Dar de zeci de alte suflete care au plecat de la Dvs din adunare?

 Vă scriu din două motive, de pe simpla poziție de om salvat prin har de minunata jertfă a Domnului Isus, poziție egală cu voi, nu mai presus de alți frați. Despre atitudinea Dvs și calea aceasta numită “mesaj.” Nu doresc să vă judec, dar am primit puternice îndemnuri și chiar nu vreau să tac. Cineva trebuie să vă spună.

În multe ocazii în ultimii 15 ani, la evenimente diferite, chiar și la înmormântarea fr. Dascăl senior, am vorbit cu câțiva frați din adunarea Dvs și am constatat că ei știau toată povestea mea, a altora, a tuturora celor care au fost cândva în adunarea pe care Dvs o păstoriți. Chiar și detalii foarte specifice cunoșteau. Dar desigur, mult denaturate. 

Faptul că ei știau toate acestea și ne-au judecat doar pentru că au ascultat numai punctul Dvs de vedere critic, este un grav abuz în funcție al Dvs, dar și nesfârșită naivitate din partea lor.

Să creadă cineva aceste povești și să ne privească și să ne judece prin prisma modului Dvs de a vedea viața, credința și întâmplările nefericite ce au avut loc, fără a ne da șansa să ne explicăm poziția, este o gravă încălcare din partea voastră a Cuvântului Domnului și ale valorilor lui dar și ale principiilor de bază ale umanității. Ați făcut lucruri extrem de grave. 

Sunteți foarte vinovați, toți. 

Domnilor, domnule Mera, cum vă permiteți voi, ca pretinși aleși ai lui Dumnezeu și buni creștini să faceți așa ceva? Cine vă dă dreptul acesta? Unde vă este responsabilitatea? Unde vă este simțul răspunderii ca lider, ca pastor, ca om? Așa ceva este absolut înafara oricărui principiu biblic și uman, este înafara simplului bun simț uman. Este o deviație gravă. În viață, fiecare din noi am greșit ca oameni, dar să faci în mod intenționat așa ceva, ani și ani la rând, este strigător la cer. 

Chiar și în dreptul civil sau penal, orice infractor și acuzat, oricât de rău ar fi, si orice fapte rele ar fi facut, are dreptul la apărare, în fața celui ce îl acuză. Are dreptul să își spună părerea înainte de a fi condamnat. DAR LA VOI NU EXISTA NICI CELE MAI ELEMENTARE NOTIUNI DE ADEVAR SI DREPTATE. Voi nu ați dat dreptul nimănui să se apere. Nimănui. Ați bârfit și ați bârfit la infinit. Ați judecat și condamnat oameni care habar nu aveau despre ce vorbiți, drept dovadă că deseori imaginația bolnavă a voastră condamna oamenii datorită emoțiilor voastre negative, nu fapte concrete, și uite așa îi dădeați afară din adunare sau plecau ei de bunăvoie, când vedeau dimensiunea cosmică a fățărniciei și a răutății voastre. Ar fi multe de spus asupra acestor lucruri. Ați călcat in picioare dreptul elementar de a ne apăra. Nici păgânii nu fac asta altor oameni. În loc să iubiți și să salvați oameni preferați să le dați cu piciorul în fund.

(Au fost multe faze de genul când fratele Iusco când m-a agresat fizic și m-a scos afară cu forța din salonul de spital de la fr. Nicu Topan care plângea după mine. Motivul lui Iusco a fost unul de domeniul prostiei astronomice... El a spus că eu nu am dreptul să vizitez un bolnav la spital care e în adunarea voastră, pentru că nu fac parte din adunarea voastră. 

Omule! Cât de mare e nebunia care vă conduce viața și gândirea nu poate fi exprimată în cuvinte. Acum râd, atunci am plâns. Voi promovați un mod de gândire prin care înălțați prostia și incompetența aceea oarbă și nebună.)

Știți ce am observat în ultimii 15 ani? Spiritul uman este mai drept și mai cinstit, decât spiritul de sectă care vă caracterizează pe voi ca oameni.

Biblia și bunul simț ne spun foarte clar care este procedura standard în situații controversate dintre frați. Dar vouă nu vă pasă de așa ceva, nu cunoașteți Cuvântul lui Dumnezeu și nu aveți respect pentru oameni.

Acest obicei de a denigra și bârfii pe frați îl aveți de mult timp. Dintotdeauna. Vă cunoșteam modul de a eticheta în chip și fel dușmanii (frați creștini) de la amvon și în adunări de grupuri pe la case, de ani și ani de zile, dar nu mă așteptam ca și tinerii să fie înveninați și îndoctrinați cu ură și minciună împotriva noastră. Ura și vorbirea de rău este de la cel rău și voi o susțineți.

Prima idee este, să vă informez, (nu să vă atac) că acest obicei al Dvs și ce faceți înseamnă manipulare, că este înjosire în mod public a celui absent de la bara de judecată, care este amvonul. Toți am mai greșit în viață, așa ca oameni, dar otrăvirea sufletelor și manipularea lor este un păcat extrem de grav pe care îl înfăptuiți. 

Dvs vă simțiți ca fiind atacat tot timpul, atunci când cineva vă spune ceva anume. Nu-i așa? Și atunci dați replica într-o manieră agresivă.

Prejudecăți, judecăți nedrepte, respingere, ceartă, postură de victimă, aplicarea simbolurilor negative biblice oricui vă era puțin potrivnic, criticarea și înjosirea altora, etc. iată ce v-a caracterizat ani de zile și aceste lucruri au făcut ca sute de suflete să plece de la Dvs din adunare în ultimii 20 de ani. Sute de oameni au plecat din cauza acestui orgoliul al vostru. Probabil că foarte puțini au plecat din alte motive.

Ați rănit și ați făcut să sufere multe suflete și ați călcat demnitatea lor în picioarele mândriei și egoismului Dvs personal. Eu am întâlnit cel puțin 50-60 de persoane care au plecat de atunci, de după sinuciderea lui Sorin Voicu. Și? Vouă nici vă pasă. Nici nu vă interesează. Nu ați încercat niciodată să înțelegeți pe acești oameni, dimpotrivă i-ați lovit constant de parcă ați dorit dispariția lor completă din tablou. Acest tipar comportamental se încadrează dpdv psihologic la afecțiuni grave, iar duhovnicesc e ceva și mai grav. Fraților, unde e Cristos, unde e iubirea și bunătatea Lui în toate aceste manifestări? Nicăieri. 

Domnule Mera mai mult și mai rău decât orice lider de la mesaj din Romania ați încălcat lucrurile de bază, esența și fundamentul unui slujitor al Domnului pe care Cuvântul lui Dumnezeu îl pretinde:


"Şi robul Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând cu toţi, capabil să dea învăţătură, să fie îngăduitor şi să-i corecteze cu blândeţe pe cei ce se împotrivesc, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoaşterea adevărului, să-şi vină în fire şi să scape din capcana diavolului, în care au fost capturaţi ca să-i facă voia. " 2 Timotei 2:24-26


Nu aveți respect de Cuvânt,  de Dumnezeu, de oameni, de frați, de nimeni și nimic dar pretindeți să fiți respectat mereu. Ce rușine pentru un pretins păstor unic. 

Chiar și pe sora mea ați atacat-o fără milă bănuind-o că vă spionează și îmi spune mie ce se întâmplă la voi în adunare. 

În realitate ea vă ținea partea tot timpul și se certa cu mine ca să vă apere. Cât de monstruoasă minte nebună poți să ai, să faci așa ceva unui suflet atât de plăpând și sensibil cum e al surorii mele? Da, ea se lupta mereu să vă apere, iar voi ați călcat-o în picioare numai pe baza unor bănuieli născute din fricile interioare personale. 

Poate că aveți vreo boală psihică sau sunteți posedați, că altfel nu îmi pot explica valurile de răutate, bănuieli rele, emoții negative și manipulări prin cuvinte și fapte care v-au condus viața și slujba. Studiind psihologia, observ că acestea sunt semnele unui dezaxat psihic cu înclinații schizofrenice și alte tulburări. Sper din inimă că nu este așa. Dar atunci ce este? 


Cum explicați atâta ură, ceartă, dezbinări, plecări a sute de oameni din adunarea voastră? Probabil că aveți unele justificări penibile ca înainte, pentru a vă justifica eșecul. Dar în fața Cerului, în fața lui Dumnezeu, nu vă merge cu așa ceva. De asta să fiți siguri. Ar trebui să vedeți că problema adevărată este la voi.

Mereu m-am întrebat ce v-a motivat să fiți atâta de răi, chiar și cu cei care v-au iubit și v-au respectat, unii foarte apropiați vouă, doar pentru că uneori au avut anumite idei diferite de voi. Răspunsul este evident: aveți ambiții egoiste, sunteți plini de orgoliu și de mândrie. Deseori ați manifestat și trufie acolo în adunare.

Domnul urăște acest lucru la Dvs de ani și ani de zile, și vă îndeamnă să vă pocăiți urgent și să vă împăcați și iertați, cu cei care v-au greșit dar și cu cei la care Dvs ați greșit. Să vă împăcați, ca fiu al păcii. Asta nu înseamnă neapărat să și umblați cu ei, dacă nu vreți. 

Veți păși către propria eliberare și a altora sau vă veți afunda și mai mult în haosul în care trăiți și în care ați dus sufletele pe care le-ați amăgit?

Când am înțeles definiția manipulării și știind procedurile la 90 % din pastori de la mesaj, am realizat că majoritatea au practicat manipularea adunării pentru a-și apăra interesele și poziția, mulți neștiind, că ceea ce fac înseamnă abuz emoțional, spiritual. Manipulare prin înfricare, rănirea sufletelor și alungarea opozanților din adunare în mod nedrept și necinstit este o metodă inumană și deloc spirituală.

Sub masca unor versete biblice ați justificat mereu întâmplările și conflictele, făcând ca opozanții Dvs să pară mereu vinovați în ochi celorlalți. Ați etichetat mereu numele lor cu personaje negative din Biblie precum Iuda, Core, Datan și alții, cu toate că dvs nu sunteți Moise, și aceia nu au făcut lucruri comparabile cu aceștia. Apoi ca un expert in manipulare ați postat mereu în victimă, deși dvs ați fost agresorul. Ați fost întotdeauna un om orgolios și mândru care dă vina mereu pe alții. 

E convenabil ca atunci când cineva vă zgârie orgoliul să îl eliminați în felul acesta, nu? Sunteți expert în manipularea conștiinței umane. Nu ar trebui să faceți așa ceva. Nu e permis așa ceva în adunarea în care se cheamă Numele Domnului. 

Ați promovat mereu vedenii și prorocirii false care revărsau răutate și dezbinare, care nu erau în realitate decât niște manipulări psihologice și favoruri pentru a vă susține să vă păstrați scaunul și poziția.

Nu este biblic așa ceva. Nu este creștinește. Nu este nici măcar uman. Nu e corect deloc. 

La pretențiile pe care le emiteți că ați fi aleșii lui Dumnezeu, Mireasa, ar trebui să fiți cunoscut nu pentru aceste fapte rele ci pentru ca faceți fapte bune, că salvați pe cei răi, că ajutați pe cei în nevoie de iubire, bunătate, comunitate frățească autentică, că vă împăcați cu oamenii cu care sunteți în conflict deschis sau ascuns, de zeci de ani. 

Omule! Oameni buni, împăcați-vă cu frații, mergeți după ei și cereți-vă iertare. 

Ați făcut rău destul tuturor timp de ani și ani de zile. M-am întâlnit cu familii scumpe de oameni credincioși de care v-ați bătut joc și atâta de buni au fost unii din ei încât au zis că mai bine să nu spună nimic rău de voi, în schimb voi i-ați murdărit pe la toate colțurile Clujului. Ăștia sunteți dintotdeauna și trebuie să o recunoașteți și trebuie să schimbați asta dacă vreți să aveți parte de Cer. 

Mă văd odată cu o familie de tineri, și ei plecaseră de la voi tot așa, văzând mizeriile și otrava de care ați dat dovadă ani și ani de zile, nu vorbim de momente dificile prin care uneori trecem fiecare. Nu. Ci au văzut un stil de viață religioasă falsă și au văzut că amăgiți oamenii cu binecunoscuta voastră înșelăciune tradițională deja: "că vine Domnul anul ăsta". Au văzut minciuna, ura și răutatea de aceea au plecat. 


Fraților, nu sunteți obosiți de la atâta autoamăgire? De la atâta minciună? Vă mințiți zi de zi că sunteți nu știu ce și în realitate sunteți departe de așa ceva.

Apoi, ați făcut lucrul cel mai rău: ați promovat supremația și infailibilitatea slujbei de păstor și ați anulat capacitatea de mântuire a lui Dumnezeu biblică, prin credința în Cristos, învățând fals mântuirea prin credința oamenilor în lucrarea voastră de acolo, și ați declarat de sute și de mii de ori că cine nu e acolo cu voi, este pierdut. Acesta este un duh profund anticreștin, pe care voi îl promovați de peste 20 de ani. Aceste învățături profund greșite vă conduc gândirea și emoțiile și deciziile. Luați imediat măsuri altfel tot ce ați făcut e degeaba! Tot ce ați făcut vă va condamna! Nu aveți nici o răsplată.

Frate Mera, fraților, aveți ocazia istorică în viață și în România, să arătați dacă a zidit Domnul ce real în slujba Dvs atâția ani, (înțelepciune, pace, răbdare, bunătate, credincioșie, maturitate, acestea fiind caracteristicile de bază ale unui lider adevărat) sau sunteți doar un lider de carton cu probleme grave, supărăcios și morocănos, plin de orgolii, care atacă pe toți care nu îi cântă în strună. 

Faceți o schimbare reală și puteți evita răul dvs viitor dar și al altora, pentru că precis și alții vor pleca de la voi când își vor deschide ochii, sau îi veți prigonii voi și îi veți da afară ca și pe ceilalți.

Frate, cele mai mari semne și minuni ale lui Dumnezeu în viața unui lider sunt manifestările înțelepciunii, adevărului, dragostei și smereniei lui Isus Cristos, nu manipulare și auto proslăvire. 

Să mergem mai departe.

Care este definiția manipulării?

A) Manipularea oamenilor, dezinformarea sau informarea părtinitoare, este atunci când vrei ca cineva să privească pe altul așa cum tu îl descrii, fără ca el să fie prezent și fără să-i dai dreptul să se apere în fața acuzării tale.
B) Manipularea (adunării) prin bârfă, este metoda de a otrăvi opinia din mintea altora cu ideile pe care le ai tu despre alții.
C) Manipularea, dezinformarea oamenilor este când tu vrei ca ei să fie văzuți de alții, numai din punctul tău de vedere și îi convingi de un singur adevăr. Al tău. Cel părtinitor.
           
În timp și alții au devenit ca Dvs, frate Mera, folosind aceeași metodă. Ați creat o generație de oameni răi. Ați crescut pui veninoși care au chipul și asemănarea dvs. nu a lui Isus. Iată deci că acel mod de gândire și de lucru toxic și rău pe care îl aveți, s-a extins. În asta constă lucrarea Evangheliei? Să fi rău și egoist și să-i înveți pe alții să devină la fel?

Nu am duh de ceartă, sau de răzbunare, dar sincer cred că Domnul dorește să vă ajute, pentru că vă iubește foarte mult și are o lucrare specială de făcut. Trebuie să faceți ceva altfel, ca și până acum, vă veți roti în cerc. Nu veți ajunge nicăieri. Veți distruge și alte vieți și mereu veți alunga oamenii de lângă voi.

Dumnezeu m-a încercat aspru în ultimii ani și pentru că nu L-am ascultat deși El mi-a vorbit și arătat câteva lucruri pe care dacă le spuneam ferm s-ar fi evitat dezastre mari atât la mine cât și la alții.

Domnul mi-a arătat că Sorin Voicu va muri în chinuri. Vă mai amintiți? Am venit la fabrică la Dvs, îngrozit de vedenia de noapte, să vă anunț. Mi-ați spus că el va trăi, dar a murit. Ați mințit. Ați greșit. Și eu am fost naiv. În loc să ascult de El cum mi-a vorbit, am ascultat de voi. Nu mă mir că am suferit atâta după aceea. V-am spus acolo de față cu sora Mariana Voicu despre vedenia din noaptea aceea și că vocea Lui mi-a spus să nu merg pentru că acolo Sorin va muri. Și a murit în chinuri exact cum vă spusesem din visul de noapte că va fi! 

V-am spus adevărul primit direct din partea lui Dumnezeu, DE CE NU AȚI CREZUT? Din mândrie v-ați împotrivit lui Dumnezeu, nu mie.

Toți cei care v-au crezut au avut de suferit. Iar alții urmează să sufere. Mulți alții vor pleca din adunarea voastră și dvs veți da vina tot pe ei. Asta știți să o faceți, dar niciodată nu vă asumați responsabilitatea pentru gravele erori pe care le-ați făcut deseori. Nu sunteți un gentleman. Sunteți un laș. Ați alungat oamenii buni departe ca să păstrați pe cei care vă aplaudă rătăcirea sufletului.

Un lider adevarat care își recunoaște eșecul este mai apreciat decât unul orgolios care dă vina pe alții. Frate, toți am greșit în viață în chip și fel, nu suntem mai buni unul decât altul, de aceea avem un Mântuitor. Ar trebui să vă revizuiți atitudinea deoarece nu e vorba numai de voi ci de mulți alți oameni.

La fel mi-a arătat Domnul explicit în vedenie că fr. Coleman din New York va fi înșelat de un Isus fals și va avea multe probleme în Biserica. Am anunțat doi frați a doua zi după vedenie, dar în final nimeni nu a făcut nimic.

Apoi a urmat dezastru la New York, au avut pierderi de peste 10 milioane dolari, dezbinări, arestări, divorțuri, separări, scandaluri în ziare. De atunci s-a îmbolnăvit Coleman și recent a plecat la cele veșnice.

O dată cam la 7 ani am așa câte o experiență spirituală mai profundă, în rest eu prefer să tac. Nu mă bag, unde nu sunt chemat. M-au speriat aceste lucruri și fug de ele.

Am tăcut când scriam predici și am sesizat grave contradicții în mesaj, dar am tăcut ani de zile deoarece mereu mi-am zis ferm că fr. Branham nu poate greși sub nici o formă, doar el restituie Cuvântul. Am aflat că nu e așa.

Și în această privință, cei ce urmează mesajul sunt în eroare. Vă invit la o discuție biblică. Sunteți pe o cale rătăcită. Duceți oamenii în rătăcire. 

Câteva idei bune din Biblie nu vă face ca fiind adunarea adevărată. Dar eu vă pot ajuta. Eu văzusem la fr. Ewald Frank câteva idei foarte corecte și biblice, dar nu puteam accepta că el vede mai clar Cuvântul decât profetul Branham care a pretins că Dumnezeu i-a descoperit tot, inclusiv Apocalipsa 10:7. Astfel, că am tăcut ca un laș. Asta a fost cea de-a doua idee.

Am suferit destul, așa că nu mă doare mâna să vă scriu, din inimă, cu bună intenție ce am de zis și eu cred e din partea Domnului. E adevărat. Se poate verifica. Priviți-vă istoria și vedeți cât rău ați făcut.

Eu cred că trebuie să vă schimbați felul de a fi și gândi deoarece nu puteți ajunge la Cer fără să iubiți pe Domnul, pe frați, oamenii în general, și pe cei care sunt chiar diferiți.

Sute de suflete suferă foarte mult, rătăcite și uitate de Dvs. Știți, frate Mera, că Domnul Isus îi iubește pe ei la fel de mult ca și pe Dvs? Știți că nu sunteți cu nimic mai important decât nici unul dintre ei? 

(Între timp de când am scris scrisoarea asta, m-am întâlnit și am vorbit cu mulți din ei și slavă Domnului mulți s-au vindecat în suflet, mulți au realizat cât de groaznică a fost experiența lor în adunarea de acolo de la Mera.)

Duhul Sfânt dorește să faceți o listă cu toți care au plecat sau au fost alungați din adunarea Dvs și începeți cea mai mare operațiune de recuperare, restituire și vindecare la tot ce s-a pierdut și rătăcit. (Eze. 34:5; 6; 16, etc) Trebuie să faceți ce este corect și biblic nu ce vă dictează sentimentele negative.

Vă rog încetați cu orgoliu, cu mândria, cu încăpățânarea. Dumnezeu nu se află în așa ceva. Nu veți ajunge nicăieri cu astfel de lucruri. Veți ajunge să distrugeți și alte vieți, veți face la nesfârșit aceleași rele și altor suflete. Încetați cu nebunia. El ne-a mântuit și ne cheamă să schimbăm așa ceva. Noi avem prin El o viață cu Golgota în suflet, în minte, nicidecum nu trebuie să trăiți inspirați de arogantul și mândru de Lucifer care vă minte zi de zi că sunteți mireasă pentru că știți câteva așa zise taine descoperite. Sunteți într-o mare eroare. 

Verificați și rugați-vă să vă arate Domnul adevărul și luați poziție. Nu vă mai amăgiți și nu vă mai mințiți singur.


Păstorul cel Mare, Domnul Isus, vă întreabă: ”Unde sunt oile Mele, slujitorul Meu?” Sunt sute de suflete, sute de oi. "Unde sunt? Ce ai făcut cu ele? Când te vei opri din nebunia ta?"

Dacă ați asculta de El, ați învinge pe diavolul mândriei și al prejudecăților care vă macină sufletul și care a îndepărtat oamenii buni de lângă dvs. Ați face mult bine multora și v-ați salva din universul blestemat al aroganței și răutății ascunse. Un slujitor al DOmnului este al tuturor, nu doar al unui grup privilegiat din adunare. Ați comis mari și grave nedreptăți

Faceți asta acum pentru proslăvirea Numelui Domnului Isus în acest oraș și în întreaga țară și poate că Dumnezeu vă va ierta. V-ați proslăvit singuri destul, acum dați Domnului slavă până când nu va fi prea târziu într-o zi.

Frate Mera, este în mâinile Dvs responsabilitatea aceasta. Cercetați, rugați-vă și Domnul vă va arăta ce aveți de făcut. Dacă veți asculta de El, va face prin Dvs adevăratele minuni pline de iubire divină: smerenia, iertarea, salvarea celor pierduți, câștigarea celor abuzați, nedreptățiți și slujirea lor după modelul și exemplul lui Isus Cristos, Domnul Slavei. Dacă nu, veți continua cu risipa vieții proprie și a oamenilor și cu încălcarea tuturor principilor și valorilor biblice și omenești. Veți continua să vă amăgiți la nesfârșit.

Eu acum, am scăpat de povara imensă de pe umeri mei că v-am spus pe scurt ceea ce am vrut să vă spun de mai bine de 10 ani.

Dragi frați și surori, vă doresc tuturora multă inspirație, înțelepciune de Sus și multe binecuvântări în luarea unor decizii corecte și în facerea binelui.
  
27.04.12


(P.S. - La finalul a 5 zile de post și rugăciune Domnul m-a îndemnat că pot trimite scrisoarea asta către Dvs. Eu o scrisesem mai demult. Am și redus de la 7 pagini la doar două spunând același lucru. 31.08.12 Cluj-Napoca)

Aici s-a încheiat scrisoarea.

             ____________________________________________________



Este mare nevoie acum de o eliberare totala. Rupeți lanțurile, desfaceți cătușele, eliberați-vă și veți trăi.

  
Domnule Mera Romulus, 

Dragi frați și surori, 

Vă pun mai jos câteva linkuri ale unor articole pe care le-am scris între timp, cu privire la evenimentele de atunci cu sinuciderea lui Sorin.

După aceea voi pune câteva linkuri ale unor articole cu dovezi de netăgăduit  privire la anumite învățături din mesaj care nu sunt biblice și care ne arată că Branham nu a fost intru totul ce a spus că este și că multe din ideile și evenimentele atât de mult slăvite de urmașii lui, pur și simplu nu sunt adevărate.

O eliberare totală de fals și eroare este necesară acum mai mult decât oricând, și îndemurile de aici pentru Mera Romulus sunt valabile și pentru alți lideri care nu și-au păstorit oile după modelul înțelept, sfânt și iubitor al Păstorului cel mare, Domnul Iisus. El este modelul de manifestare și conducere pe care trebuie să îl învățăm și practicăm dacă vrem să ajungem la El, altfel degeaba v-ați străduit.

Poate mă veți urî și mai tare după ce veți citi aici însă ar fi o greșeală mare să mă urâți pentru că v-am spus adevărul. Simplul si purul adevar care se poate verifica in 15 minute.

Dacă găsiți că am mințit, sau spus ceva neadevărat, atunci DA, aveți dreptul să mă faceți mincinos dacă dovediti. 

Și după cum mă știți sunt un om deschis la dialog, la reconciliere, la dezbatere de subiecte biblice și din mesaj, dar FĂRĂ URĂ, FĂRĂ RĂUTATE, ci cu argumente, cu dovezi, cu bunavointa si spirit fratesc de pace.

Dar dacă mă veți urî doar pentru că emoțiile voastre au fost date peste cap de la citirea acestor lucruri, atunci nu e vina mea. Sunteți pe drumul greșit, în viață, gândire, credință și în relație cu Cerul.

Coșmarul meu, povestea mea, lupta si biruinta extraordinara pe care Dumnezeu mi-a dat-o sa plecam de acolo, in timpul când am fost la Mera la adunare si cand Sorin s-a sinucis si multe vieti au fost distruse. 

Povestea adevarata confirmata de peste 50 de martori este aici:

Partea 1


Partea 2


Partea 3


Momente dezastruoase – Ni s-a spus să ne închinăm lui Mera Romulus și el a tăcut când  ne-am pus în genunchi în fața lui.



  1. Aici dedesubt aveti dovezi ca mesajul ce il urmati nu este nici pe de parte Cuvantul descoperit



2. Aici despre faptul ca la raul Ohio in 1933 nu a fost nici un eveniment special si nici o trimitere supranaturala




3. Dovezi de netagatuit ca Branham nu a descoperit nici Epocile, nici Pecetile si nici alte taine asa cum ne-a spus




4. Aici aveti dovezi ca ideea de "mireasa, mesaj si profet" sunt idei nebiblice si fanteziste care nu exista in realitate



5. Aici aveti dovezi ca ideea de "profetul Ilie" promis in Maleahi 4,5 si aplicata lui Branham nu este biblica




6. Aici aveti dovezi ca ideea lui Branham despre necesitatea unei "descoperiri speciale" este periculoasa, manipulatorie si nebiblica



7. Aici aveti dovezi ca toata povestea cu Branham si cu norul din 28 februarie 1963 este falsa





8. Aici aveti cateva idei si invataturi din mesaj pe care daca le-ati fi aflat mai demult, nu ati mai fi venit la mesajul lui Branham niciodata



9. Aici aveti articol despre ingerul laodicean, despre care voi credeti ca e Branham. Veti observa ca Isus ne spune total altceva despre el, decat el se crede si noi il credeam.



10. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham minte cu privire la Apocalipsa 10:7 despre care a vorbit de sute de ori cu referire la sine, in ultimii 3 ani din viata sa.



11. Aici aveti cateva zeci de intrebari pe care cei care sunt la mesaj se tem sa si le puna. Ar trebui ca nimeni sa nu stea intr-o grupare, care crede in lucruri ce nu pot fi dovedite, sau mult mai rau si foarte grav, care au fost dovedite deja ca fiind false.



12. Aici aveti un articol cutremurator despre faptul ca Branham se blestema pe sine sa moara daca minte, si cere lui Dumnezeu sa il ucida, si imediat dupa aceea, moare in chinuri groaznice intr-un accident.



13. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham nu a lasat slujbele biblice asa cum Biblia le-a randuit, ci pur si simplu a stricat Cuvantul lui Dumnezeu si a inventat tot felul de invataturi false despre diaconi si alte chestii



14. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham era haotic si inconsecvent si el credea si predica trinitatea si in acelasi timp o ura si o respingea. Asta inseamna grave contradictii!



15. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham era haotic si nesincer cand spunea lucruri despre sine.




16. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham este idolatrizat de milioane de urmasi, dar el poarta vina pentru asta deoarece el s-a proclamat Dumnezeu in trup si multe alte titluri de profeti, care i-a si ruinat slujba.






19. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham a fost cel mai contradictoriu si haotic predicator care a existat si ca niciodata nu a spus acelasi lucru despre aceeasi situatie, fapt ce dovedeste haosul din mintea lui, nesinceritatea si exagerarile lui. El duce exagerarea la nivel de minciuna grosolana.



Iata cum exagereaza Branham!



20. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham nici in invataturile mai neinsemnate, sa zic asa, nu a fost corect






(Incultura si prostia lui Branham a mers pana acolo a zis ca masina de spalat e de la diavolul)



21. Dovezi de netagaduit ca intre Branham si Frank sunt contradictii uriase de invatatura si ca in realitate Ewald Frank nu crede aproape nimic din ceea ce Branham a numit "descoperirea" si "hrana duhovniceasca"


22. Nu puteam sa nu pun articolul foarte documentat cu anul 1977, despre care inca nu se stie deplin adevarul.

Intrebarea vietii: a zis sau nu Branham cu gurita lui despre sfarsitul lumii in anul 1977?




23. Filoanele de aur ale lui Branham sunt demontate de Adi cu ajutorul Bibliei. Este incredibil cata invatatura falsa a strecurat Branham in Biserica.

Cititi aici:




24. Aici aveti dovezi despre faptul ca mesajul lui Branham este nascut din orgolii, raspandit tot din orgolii, nu din dragostea de adevar si de oameni. Asa aflam despre orgoliile liderilor de la mesaj. Chiar si cateva adevaruri spuse in mesaj, sunt transmise din orgoli, din ambiție personală inutilă, nu din iubire.

Cititi aici:



24. Aici aveti dovezi despre faptul ca Branham a folosit deseori Cuvantul doar pentru altii. Iar cand uneori a vorbit corect ceva, fie ca a calcat in picioare ce a zis, fie nu respecta si nu credea el insusi ceea ce el predica la altii. Cititi aici:



Domnule Mera și ceilalți frați și surori care sunteți din adunarea lui. Din câte vă cunosc, în loc să vedeți lucrurile în mod obiectiv, veți spune că Vai Doamne ce atac la fratele păstor, este aici. Nu e adevărat.

Aveți acest drept. Dumnezeu vă dă libertatea să cercetați, să verificați și să decideți ce e bun pentru sufletul vostru, nu pentru orgoliile oamenilor.
Păstrați tot ce e bun, mergând mai departe și luptând, nu pentru idei sectante nebune și pentru Evanghelie, pentru mesajul de la Golgota, pentru slava lui Dumnezeu și binele aproapelui.

Dumnezeu să fie cu voi, oameni buni. 

Am ținut mereu post și m-am rugat pentru voi, pentru luminarea minții voastre. Mulți din cei ieșiți de la Mera sau mesaj mi-au spus că dintr-o dată au înțeles că mesajul este fals deși are unele lucruri impresionante și adevărate în el. Poate că umilele mele rugăciuni și post au avut efect într-o oarecare măsură. Sper că așa este.

Dumnezeu să ajute în transformarea inimii, a minții și a adunărilor de la mesaj, din sclavie branhamisto-frankistă, în adunări binecuvântate, prospere, pline de bunătate, de caracter, de adevăr, sinceritate, transparență și de iubirea lui Iisus Cristos. Adunări care sunt interesate de creștere și evoluție personală și duhovnicească în statură și care fac voia Lui și care au în interior și manifestă pentru oameni, caracteristicile extraordinare ale Domnului nostru Iisus Cristos, adevăratul Domn și Mântuitor.

Nu vă amăgiți: Dacă vine cumva Domnul în curând, numai după astfel de oameni va veni. Dumnezeu nu v-a răsplăti falsul, minciuna, răutatea și eroarea în care sunteți. De asta puteți fi siguri! 

Vă invit cu dragostea lui Dumnezeu în inima mea, să ne apucăm serios de treabă după o pocăință profundă și revenire la învățătura, valorile și principiile sfinte și curate de viață, credință și relații ale Cuvântului Domnului.

fr. Lică

P. S. - Dacă ați fost în adunarea aceea sau alta de la mesaj și ați ieșit, vă rog să ne descrieți pe scurt ce s-a întâmplat dacă considerați că vi s-a făcut o nedreptate? De ce ați plecat, sau de ce ați fost dați afară? Mulțumesc.

Să nu uităm niciodată dragi frați și surori, că temelia Tronului lui Dumnezeu este dreptate și judecată corectă și că la El nu se are în vedere fața omului! 

Nu îi pasă că te cheamă Frank, Branham, Mera sau alt nume. El caută caracterul și vede adevărul și dreptatea, nu vede personalități mari, sau pe mine, sau pe x și pe y. 

   "dreptatea şi judecata sunt temelia tronului Său."


126 de comentarii:

  1. Mesajul este fals9 mai 2020 la 09:35

    I did it!

    Poate fi un moment care va ajuta enorm sau care declanseaza si mai multe emotii negative. totul depinde de alegerea pe care o facem vis a vis de asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lica iti pierzi timpul cu asa ceva. Ocupa-te de ale tale si dale pace ca is catari incapatanati.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost de fata cand au certato pe soara EMILIA sa nu se opereze ca avea cancer la san si au zis CA DOMNUL IA ZIS DACA SE OPEREAZA MOARE PE MASA DE OPERATIE SI CA VINDECATO dar sora a murit la spital de cancer iar in ultimele momente de viata au acuzato ca nu a marturisit toate prin vedeni cu toate ca ea zis ca marturisit toate si suna pe toti care ia cunoscut sa o ierte daca a gresit la careva (un sulet) pierdut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biata femeie. Ia crezut si ea. Emilia e inca o viata distrusa si victima din lista lunga a lui Mera Romulus si lingusitorii de langa el.Prostia si nebunia lui ucide oameni dar el se da mare ca el e singurul ales din Romania sa fie pastor.Asta l-a interesat toata viata lui.Sa amagit singur si pe ceilalti.Iti vine sa iti faci cruce cand auzi asa ceva si poate ca nu stim decat o mica masura din abuzurile si raul pe care l-au facut ei altora.

      Ștergere
    2. Mesajul este fals14 mai 2020 la 14:58

      Am avut o experienta neplacuta cu Emilia. A lucrat putin la mine la firma si au aparut diverse discutii (a se citi BARFE) dupa care am aflat ca Mera si grupul lui impreuna cu Emilia au scos niste povesti rautacioase si neadevarate.

      Ma intreb de ce atunci cand au discutat, nu m-au invitat si pe mine la clarificarea situatiei? Stiu acum de ce. Pentru ca ei nu sunt interesati de lucrurile bune ca sa fie corecte si rezolvate in mod amiabil, in care sa se caute binele tuturor si impacarea, nu acuzatia si dezbinarea si continuarea conflictuala.

      Fratilor, un conflict trebuie discutat si judecat cu cei implicati in el de fata acolo. Logic. Am auzit ca Emilia a spus multe lucruri neadevarate sau cele adevarate care nu ar fi trebuit sa le raspandeasca.

      Adica sa lucrezi la o firma si sa te apuci sa spui tot ce auzi acolo, bun si rau, probleme si altele? Era chiar cand venise criza si deja ma apropiam de faliment. Bun si? 180.000 de firme au inchis si falimentat atunci si inca 50.000 dupa aia. Ma rog...si alte povesti mincinoase au aparut. Se bucurau de falimentul meu.

      Nu am zis nimic. poate ca peste 10 ani de zile nu am auzit de ea.

      Intr-o dimineata merg cu masina si imi vine in minte Emilia. Va spun in fata lui Dumnezeu ca am zis singur in masina urmatoarele cuvinte: EMILIA TE IERT PENTRU TOT!

      In cateva zile aud socat ca Emilia A MURIT de cancer in chinuri dupa ce prorocii si vazatorii mincinosi sub conducerea lui Mera i-au "interzis" sa se trateze medical deoarece ei i-au promis din partea lui Dumnezeu ca ea se va vindeca.

      La fel ca si cu Sorin si cu altii...au mintit din nou, au distrus din nou vieti valoroase dupa ce i-au otravit mintea si sufletul.

      Ohh, biata femeie! Ohh saracuta de ea. Nu a stiut pe mana cui a fost. A unor fanatici.

      Mi-a fost mila de ea. M-am gandit cum a ajuns inca o viata pretioasa de om, sa fie otravita si inveninata si apoi omorata indirect de ideile nebune a acelor oameni absolut FARA MINTE SI FARA INIMA, FARA CEVA BUN IN EI!

      Mera si ceilalti sunt foarte vinovati de aceste distrugeri de vieti. Ei au o scuza penibile de fiecare data si spun ca DOMNUL A VORBIT SI NOI AM ASCULTAT.

      Ștergere
    3. Și de unde știu că Domnul le-a vorbit din moment ce au spus că va fi vindecată dar ea a murit? Ei numesc minciuna adevăr și adevărul minciună,exact cum scrie. Domnul nu vorbește minciuni. Atât lucru nu știu ăștia ? Ce rătăciți și amăgiți, de propriile lor fantezii și născociri.

      Peter

      Ștergere
    4. Le place să creadă că Domnul e în mijlocul lor dar faptele și ceea ce se întâmplă acolo spun contrariul. " Se laudă că îl cunosc pe Dumnezeu dar cu faptele IL tagaduiesc. Depărtează-te de aceștia, căci sunt o scârbă".

      Peter

      Ștergere
    5. Oameni buni...fratele mera ala a fost vreodata in viata lui la un medic Sau la dentist? Daca da, cum indrazneste sa le spuna altora bolnavi grav sa nu se opereze? Dar si oamenii saracii..ce slabi sunt sa fie manipulati asa.. Am o curiozitate, ce s-a intamplat in cazul acelui frate, de ce s-a sinucis? Ami.

      Ștergere
  4. o sora din adunare a chemat pe cei cu slujbe si darurii pentru vindecarea ei si ungerea si iau porocit ca sa ridicat inpotriva DOMNULUI prin porcie si vedenii si toti au acuzoato ca nu facut bine dar IACOV 5 ce ne invat? AU PUS POVARA GREA PE SOTUL EII in toate el nu mai stia ce sa faca sa tot poacait si pana la urma sa sinucis sora lasand in urma un copil iar pe sotul eii lau atacat tot timpul de la avon aducand verste biblice sa zica ca este drak si cand la intrebat ca vrea sa zica ca este drak ia zis ca bine ca si dat seama ca zis el santem ca lume sati fie rusine daca teai gadit la ce mam gadit eu asa merge in adunare cand vrut sa se apere sotul iau inchis gura dac era asa mult de tare pe vedeni si ca le vorbeste DOMNUL de ce nu ia descoperit pacatul el sa pocait si lau laudat poarma lau atacat zi de zi inca au plecat din adunare este greu sa stai ore intregi zi de zi sal atacii far sa faca nimica sai ajute pe ei saracii chiar cand il acuzau de nepocainta DOMNUL ISUS LA VINDECAT SI NU MAI TREBUIA SA FIE OPERAT SI CAND A DEPUS MARTUIRIE NU FOST BAGAT SEAMA CA ERA UN SEMN PT EII CA NU ESTE DREPT IN ACUZATII PACAT LA ALTA SORA IAU ZIS CA ESTE VIDECATA TOT DE CANCER SI IAU SA SE POCAIASCA SI MARTURISIT TOATE SI PACATELE ASCUNSE SI A MURIT DE CANCER CUNOSC CEL PUTIN 3 CAZURII ,ESTE FOARTE GREU SA NU OBSERVE CEI DIN JUR SA NU FACA NIMICA IN PRIVITA IN TOATE AU DAT VINA PE CEI CARE AU MURIT DAR ATACURILE INPOTRIVA ACELOR SUFLETE NU SAU POCAIT NICI O DATA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai un pic. Scrie mai incet si mai corect nu te grabi.Ai scris ca inca o sora sa sinucis???? Serios? E adevarat??????

      Ștergere
    2. Te rog sa imi lasi coment cand poti. Sunt foarte curioasa si interesata.

      Ștergere
    3. Secte dracesti și dezaxate. Va întâlniți sa va scoateți ochii unii la alții în loc sa veniți cu lucruri ziditoare și mangaietoare. Asa va învață biblia?Voi va adunați în numele lui Branham nu în numele lui Hristos. De aceea aveți doar roade ale răutății. Sunteți lipsiți și de înțelepciune și de educație. Pana la urma vindecarea nu tine de noi ci de Dumnezeu. Nu puteți forța mana lui Dumnezeu. De ex. în rugăciunea Tatăl Nostru, Iisus Hrist nu ne învață să ne rugăm pt vindecarea fizica în schimb ne învață să iertam, sa glorificam și sa fim recunoscători dar în nici un caz sa acuzam oamenii ca nu se vindecă. Asta e rătăcire și lipsa de înțelepciune. După câte vad spiritual sunteți infantili și alienați mintal și spiritual. Păcat de voi și de copiii voștrii. Cel care a înviat din morți, ca să ne dea o viață nouă, să vă lumineze mințile și inimile!.

      Peter

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. sant oameni care au murit crezind vedenii si porocii care spuneau ca nu vor murii de boli si nu au folosit tratament si operatii

      Ștergere
  5. LAT CAZ UN DIACON DIN ADUNAREA LUI A GRESIT FAT DE UN FRATE IA ARTAT GRESEALA (A VORBIT IN POTRIVA FRATELUI CA NU CREDE IN VINDECARE DIVINA SI AL FACUT PRAF IN ADUNARE SI MULTE ALTE LUCRURI RELE ) SI CAND FOST VINDECAT IN ADUNARE SI IA FOST SPUSE CA TREBUIE SA FACA LUCRU ACESTA UNDE LA FACUT PRAF A ZIS CA SA UITE TOT (EL ESTE DIACON SI LA ORA ASTA) SA NU BAGE SEAMA SLUJBELE SANT MAI IMORTATE DECAT SA TE SMERESTI CHIAR NU IAU DAT VOIE DE LOC SA SE APERE LA FRATELE ACELA SI AU INTERZIS SA MAI AIBA FRATI LEGATURA CU EL SI CASA LUI A FOST DAT AFRA DIN CASA UNOR FRATI CAND AU VORBIT CE SA INTAMPLA IN BISERICA MAI DE MULT LA CELE RELATATE DE LICA SI SINUCIDERE SI DESPRE DARURI CAND AU PLECAT SI DIN CE CAUZA

    RăspundețiȘtergere
  6. ACOLO SAU PIERDUT SUFLETE CU ASA VORBESTE DOMNUL CU PROMISUNI DE VINDECARE SI SALVARE

    RăspundețiȘtergere
  7. buna sau dat zeciuiala si au certu bani pt: apa, curent si gaz dar nici o data nu au zis nu ajung bani de cheltuielii sau sa de un raport cf cu zeciuala in schimb lucreaza singur si sia permis sa ia case la copii lui sai trimeat la facultate si ma intreb de unde avea banii sa faca aceste lucruri daca lucra numai el si era un simplu mucitor acuam ia luat casa la fiul sau si au facut manevre in acte prin ceva firme si tine adunare acolo si se comporta ca un stapan nu dand voie sa intre ori cine chiar daca este strain nu au dat voie la uni romii(tigani sa nu se supere pe mine cer iertare daca iam jicnit nu fac cu intentie)sau avenit cineva la ei care locuia cu adunare la aceea adresa si au scoso afra cu toate ca femeia ia intrebat daca poate veni si ea au zis nu,pare rau de ca sa intamplat asa ceva acolo se intra daca ai pile adica cunosti pe cineva daca nu nu intri acolo :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. A facut si lucruri bune dar lea intinat cu mandrie si aroganta lui lucifer. Sa nu uitam ca inca are sanse sa fie salvat daca se pocaieste.Eu nu l-am cunoscut foarte bine ca am stat mai putin de un an in biserica lui dar am obseravt ce sa mai scris in blog si anume ca era expert in a se considera victima si de fapt el era acela care facea rau altora sau se comporta ca un talhar nu ca un pastor al oilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. buna au fost surori care iau artat din PREDICILE WMB SI LEAFACUT CU TOATE VORBELE POSIBILE PRAF SI PULBERE DACA : esti pila lor te lasa sa vorbesti in adunare chiar daca esti femeie ( mariana voicu in someseni) iar un frate cand vorbit din BIBLIE A FOST FACUT CA CALCAT RUNDUIALA IN BISERICA SI CA ORI CE FEMIE DIN ADUNARE PUTEA VORBI CE VORBIT EL OPRINDUL PE DRUM ZICAND CAL DUCE CU MASINA SI IA ZIS SA TEA IN BANCA LUI

    RăspundețiȘtergere
  10. SI CAND A VORBIT DE LA AVON MERA ROMULUS IA ZIS CA FEMEILE PUTEA VORBI CE A VORBIT EL TARE DE TOT ASA SE PROMOVEAZA OAMENI CARE VORBESC DIN CUVANT ADUCAN LUCRURI PRETIOASE PANA ACUMA EI NICI NU AU PROMOVAT DOAR PE FAMILIA LUI COPII LUI LA AVON

    RăspundețiȘtergere
  11. Cate imbarligaturi fratele meu. Bine ca ati plecat de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest Mera e un grandoman și psihopat. Soluția e sa plecați din acel loc toxic. El are nevoie de alții ca să existe. De aceea se comportă așa fiindcă îl hrăniți voi cu prezenta voastră iar el profita și abuzează de asta.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals9 mai 2020 la 12:52

      Si invers e valabil. Ei il manipuleaza cu atata lingusire si ridicare in slavi incat el nu isi mai poate vedea pacatul, caderea, rautatea. Ei il incredinteaza ca e bine si ca foarte bine face in ceea ce face si asta ii aduce lui pierzarea. Ei il ucid la nivel psihic, emotional si spiritual.

      Un frate de la ei, mi-a scris pe Whatsapp exact asta, si el spera ca daca e Covid 19 acum, Mera sa aiba timp ca singur, fara influente, sa reflecte la sine si la tot dezastrul pe care l-a facut.

      Am inteles chiar ca el fost internat la psihiatrie acum cativa ani.

      Eu cred acum ca la nivel interior el sufera constient sau nu, si isi proiecteaza suferinta, afectata grav si de boli psihice, catre cei despre care el crede in mod fals ca ii sunt dusmani si ii vor raul. E obsedat de ideea asta falsa.

      Ștergere
  13. Nu este chiar nimeni langa el sa ii spuna in fata dar cu blandete adevarul? Oamenii aia il omoara cu zile.Niste prosti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals9 mai 2020 la 13:06

      I-au spus multi, care au vrut sa il ajute, dar pe toti i-a indepartat de langa el.

      Ștergere
  14. am sa va zic una mai tare au zis prin vedeni si porcie ca se va arata vizibil DOMNUL ISUS intre ei si nu aparut fizic intre ei si au zis ca uni lau vazut in vedenii si au venit multi din alte parti dar nimica sa intampla si tot zice simulare cum vedeti asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupe ce ati plecat dela fratele Romu la frankisti ce ati rezolvat? De ei frankisti de ce nu zicati nimic cum v-au badjucorit si vau obligat sa va botezati a doua oara? Spuneti tot daca tot vreti dreptate.

      Ștergere
    2. Unii nu mai știu ce să inventeze ca să țină oamenii în secta aia plină de mincinoși și prefăcuți

      Ștergere
  15. poarma au zis multe dati ca incepe lucrarea una din ele fost ca de pasti incepe lucrea(tragerea 3) si au adus cu cei 70 de ani la poporul evrei anul sabatic si sarbatorile din vt pt ca se inplinau 70 de anii de cand evrei au infitat un stat si prin vedenii si au pus pe frati sa si anute nemurile si nimica nu sa intamplat si uni sau dus din adunare cand au vazut si au incercat saiaduca acolo

    RăspundețiȘtergere
  16. DA SA SINUCIS INCA O SORA PT CA AU PUS PRESIUNE PE FAMILIE DE NU AU MAI PUTUT SI REZULTAT A FOST SA SINUCIS o lucrare care incepe in adunarea care zice ca este DOMNUL ajung sa se sinucid oamenii dezastru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte trist si dureros. Foarte trist. Imi pare rau. Asa ceva nu ar trebui sa se intample in Casa Domnului niciodata. :(

      Ștergere
    2. Mesajul este fals11 mai 2020 la 07:31

      Este absolut terifiant ce s-a intamplat acolo. Sa auzi ca in mai multi ani, oamenii se sinucid, 99% sunt depresivi, tristi, nefericiti, neimplinit, multi mor de cancer si li se blocheaza accesul la tratamentul medical, cu promisiuni mincinoase de vindecare...si cate si mai cate sunt de care noi nu stim.

      Este absolut strigator la cer. Este strigator la cer.

      Acolo unde oamenii se aduna ca sa devina mai buni, trebuie sa fie locul unde ei devin mai buni.

      Iata ca vedem din nou, si din nou, semnele unei secte toxice si a unei adunari bolnave grav, din toate punctele de vedere.

      Domnule Mera, aici nu e vorba de greseli si pacate personale. Aici e vorba de viata si destinele a zeci si sute de oameni. Opriti va rog abuzurile, agresiunile spirituale si emotionale, opriti amenintarile, opriti rautatea, opriti orgoliile si mandria, opriti incapatanarea, opriti falsurile si minciuna.

      Aveti ocazia istorica sa incepeti vindecarea si sa faceti bine oamenilor pentru care Cristos a platit pretul suprem: Sangele Sau.

      Ștergere
    3. E foarte greu acestui pastor Mera sa accepte ca a falimentat si ca a facut atata rau bietilor oameni creduli.

      Ștergere
    4. Am o intrebare. Sora care s-a sinucis, s-a sinucis dupa ce a trimis fratele Lica scrisoarea catre Mera?

      Ștergere
    5. Mera suferă de grandomanie și comportament psihopat, enoriașii suferă de frică și teroare, de parca ar fi în Coreea de Nord... Și uite asa exista dezaxati și obedienti.Kn loc sa stea pe Cuvânt ei tremura ca slugile.ai ales ca să și demonstrat de Lica, ca acolo au existat prorociri și proroci mincinoși. Deci sunt toate argumentele sa părăsești aceea bodega impropriu numita adunare. Trebuie o întâlnire cu mai mulți pastori de la mesaj și vorbit cu acest asa zis pastor. Oamenilor le lipsește atitudinea corectă și puterea de a spune NU!.De aici apar multe rele. Lipsa de curaj.

      Peter

      Ștergere
    6. da majoritate care au muri a fost in anul 2015-2017 pt ca ia jicnit pe uni ia facut draci si iuda sa faci o femei bolnava iuda si alte personaje negative dai seam ce caracter are

      Ștergere
    7. Vai Doamne Isuse inseamna ca daca Mera ar fi ascultat de scrisoarea aceasta si de indemnul din ea sora aceea nu s-ar fi sinucis si alti oameni nu ar fi murit in halul ala.Mera Romului este responsabil pentru ca nu a facut nimic.Daca a scos-o la imprimanta poate ca sa sters la fund cu scrisoarea.Eu il consider vinovat pe Mera si de sinuciderea asta. A facut si acuma ce a facut si atunci cu sinuciderea lui Sorin.Nu a ascultat de tine frate Lica. Defapt nu e vorba de tine ci de indemnul foarte inspirat care l-ai dat acelui pastor netrebnic mandru si incapatat.

      Ștergere
    8. Mesajul este fals12 mai 2020 la 08:05

      Din pacate nu s-a intamplat asa asa cum am fi dorit ca oamenii sa nu treaca prin iadul acela. In mod direct sau indirect, da, s-ar fi putut evita multe lucruri rele. Ai rationat corect. Se puteau evita multe.

      Problema grava a lui Mera e ca are impresia ca daca cineva ii spune ceva acel om ii vrea scaunul sau ii vrea raul. Ii place sa aiba oameni in jurul lui, cum a spus Peter, dezaxati si obedienti.

      E trist ca nu a luat seama nici atunci cu Sorin si nici dupa aceea si poate ca nici acum acest indemn nu e degeaba daca el ar asculta. Domnul stie toate lucrurile.

      Ei vor percepe ca atacuri si razbunare postarea scrisorii, nu se vor gandi nici o secunda ca dorim din toata inima sa opreasca nebunia, abuzurile si agresiunea asupra enoriasilor si devina oamenii ai pacii, normali, care sa si practice ceea ce tot se lauda. Sa evite lucruri rele care le vor veni in viitor din nou.

      In final, e doar treaba lor ce fac cu viata si credinta lor.

      Ștergere
    9. Om bolnav. Folosește biblia din mândrie și răutate. Are aere de moșier cu sclavi care îl privesc cu frică și venerație. Ăsta nu e creștinism ci cretinism. " Se laudă că îl cunosc pe Dumnezeu dar cu faptele IL tagaduiesc. Depărtează-te de aceștia căci sunt o scârbă". Vedeți cum se exprimă Pavel în legătură cu acești oameni? Treziți-vă odată și reveniti la adevărata învățătură a apostolilor.

      Peter

      Ștergere
  17. unei familie iau promis videcare la poroci si vedeni si a murit au fost distrusa aceea familie sotul si fiul lui cand au incercat sa zica ceva iau pus sa taca si iau facut de la avon toate felurile si au plecat cu durere nimeni nu luat pozitie si promovat acel om

    RăspundețiȘtergere
  18. au promovat un om care daca areti ca a gresit cu cuvantul zice sa taci si pleci din adunare ca este teritoriul lui face ce vrea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar banii din zeciuieli ii plac... Cât tupeu și nesimțire. Luați atitudine și nu mai fiți blegi, că nu vă aplaudă nimeni pt asta. Ați contribuit cu bani deci luați și voi atitudine. Aveți dreptul. Și la urma urmei cine la pus pe el pastor? Tot prorocitele alea mincinoase?Mai mult ca sigur, că doar nu vreo instanță divină.

      Dar am observat ceva la acest specimen cu aere de interlop : se folosește de texte gen Core, Datan și Abiram, cum făceau unii pastori din frankism. Și ăștia din urmă foloseau aceleași texte când nu le convenea ceva. Probabil odată toți au fost împreună apoi sau scindat în branhamisti și frankisti. Dar obiceiurile și le-au păstrat pt când vor fi pastori și vor avea propriile adunări.

      Se vede că sectele astea sunt fondate pe ambitii și orgolii.

      Ștergere
  19. Sectanți care distrug alte vieți și familii. Mulți tineri nu mai merg la Mera la adunare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si tu Lica ai avut vedenii. Au fost false si acelea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals10 mai 2020 la 11:08

      Depinde ce numesti tu vedenii? Exista mai multe lucruri de lamurit in acest sens. Exista vizualizare, exista elemente psihologice, exista inchipuiri si multe altele. Daca citesti Freud intelegi mai bine si poti face diferenta intre vedenii de la Dumnezeu, sau imagini provenite datorita multor factori. Cand DOmnul mustra prorocii falsi nu spune ca ei nu au avut nimic dar spune ca nu El le-a dat. Am inteles ca de fapt uneori oamenii spun ca Dumnezeu le vorbeste atunci cand ei au anumite experiente vizuale sau auditive. Nu este asa.

      Am avut, da, sigur ca da. Si de noapte si asa catre dimineata cand eram pe jumatate treaz, sa spun asa.

      Tocmai ai citit in articole ca vedeniile si glasul care mi-a vorbit in contextul cu moartea lui Sorin s-au implinit. Toate acestea care erau total impotriva la vedeniile si prorociilor lor care au spus altceva.

      Am avut inca vreo cateva vedenii si experiente frumoase, care tot asa, au fost total pe contra la ceea ce ei vedeau in vedenii sau proroceau.

      Au fost interesante toate, dar imi amintesc de una faina.

      In adunare au fost vedenii ca masina familiei Rognean se va rasturna. (si aceasta familie de oameni minunati si scumpi, au plecat de la Mera) Era multi speriati cand au auzit asta, ca ei credeau.

      A doua zi dimineata cand ma trezesc am vedenie cu masina fam. Rognean rasturnata si cand ma uit la numerele lor, erau la fel, mai putin unul dintre numere.

      Am primit o voce, de data asta nu audibila in afara ci inauntrul meu dar la fel de puternica si care a spus: FAMILIA ROGNEAN NU VA AVEA ACCIDENT. Le-am spus vedenia sa nu le fie frica si asa a si fost atunci. Nu au avut nici un accident.

      Aveam vedenii in contra celor din adunare. Poate ca de asta nu m-au suportat si au inceput sa ma urasca. Cine stie?

      Ce pot spune despre astea? Exista posibilitati spirituale prin care primim diverse instiintari. Se intampla chiar si la alte religii necrestine multe lucruri de acest gen. Cred ca sunt legi naturale si spirituale care lucreaza prin om, Dumnezeu nu cauta la fata omului.

      Am intalnit crestini sau am citit despre altii, care au experiente Ceresti atat de bogate, care i-ar face de rusine pe Ewald Frank, Mera sau oricare alt lider de la mesaj care se tot lauda ca nu stiu cand Domnul i-a vorbit numai lui.

      E naiv sa crezi asa ceva si e o mare prostie aceasta exclusivitate falsa pe care ei cred ca o au.

      Dumnezeu ne vorbeste in multe feluri, daca avem urechi sa auzim.

      Ștergere
    2. Asa e Lica. Cum ar fi ca oamenii sa se adune și sa facă o mișcare în jurul tău? Ar fi clar o lipsă de înțelepciune. Dar așa au făcut cu Branham și Frank incit aceștia 2 sau folosit de anumite experiente sau pseudoexperiente, ca să-și facă o mișcare și un renume. Apou după un timp trebuie sa dea socoteala poporului pt ca lea promis atâtea dacă stau cu ei.

      De ce exagerează oamenii? Fiindcă exagerarea e un mijloc de propaganda. Ma gândesc la Branham și Frank, inițiatorii mișcării din jurul lor.

      Peter

      Ștergere
    3. Mesajul este fals10 mai 2020 la 21:32

      Asa este.

      Stii ce ma gandeam cu privire la Mera si Frank? la influenta.

      Gandeste-te ca la influenta lui Frank, doua-trei saptamani de invatatura despre pocainta, iubire, bunatate, prietenie, cautarea valorilor ceresti, umplerea cu Duhul Sfant in suflet, ar ajuta si schimba oamenii imediat, mult mai mult decat a predicat el in 40 de ani. Da, ar fi posibil. DAR NIMENI NU O FACE. De ce? E cel mai important lucru. Nu inteleg de ce.

      Sa iasa si sa invete schimbarea inimii nu tot sa repete claritatea la nu stiu ce idei...atunci ar fi cu adevarat omul care inspira pentru o transformare durabila, sau chiar vesnica...dar nu o face...prefera se zeci de ani sa repete, sa critice pe altii in timp ce aceia care il urmeaza nu stiu ce inseamna a fi iubit, ce inseamna a iubi, si de a vorbi adevarul in dragoste in mod dumnezeiesc.

      Se pare ca si ei si-au ratat de multi ani chemarea....e trist.

      Am discutat recent cu un frankist...si mai frate...dezamagire totala. E robotizat rau, rau, rau de tot. Fara bun simt, fara pace sufleteasca, fara intelepciune in vorbire, fara calm, fara calauzire, fara interes pentru a ma castiga pentru Cristos si a ma face un om mai bun. Nimic de asa ceva. A fost interesat cu insistenta de un singur lucru care nu ajuta cu absolut nimic pentru mantuire sau rapire la cer. A fost interesat sa cred ca Frank e robul credincios. Ai de mine....mi-a fost scarba si mila. Scarba si mila si lehamite. Groaznic cu ce putere sa napustit asupra mea si a atacat...Jesus! Acel om nu stie absolut nimic despre a avea o cainta in inima, un plans pentru pacat, pentru a avea o crestere spirituala, pentru a iubi si salva alti oameni...NIMIC NIMIC NIMIC DE ACEST FEL.

      Au schimbat harul mantuitor prin credinta in Mielul lui Dumnezeu, cu atasament bolnav si toxic fata de un om, care o fi avut sau nu o experienta prin care Domnul iar fi spus sa predice. Bun si? Si? Sa predice frate daca asta trebuie sa faca. Vai de el daca nu o faca si Domnul ia spus sa o faca.
      Insa, daca Domnul i-a vorbit, el nu va prezenta falsurile lui Branham ci Cuvantul scump al Domnului.

      Sau...se mai poate ca el sa se departeze de la chemarea avuta acum 50 de ani. Nu ar fi imposibil. Ba inca vedem ca multi lideri chiar sinceri si cu chemare, pot esua destul de usor.

      Ștergere
    4. Asa sunt ei Lica. Fanatizati si setați pe Ewald Frank, ca niște imbecili care repeta aceleași fraze. E culmea prostiei și a fanatismului. Ii tine Frank lângă ei cu aceleași texte expirate de zeci de ani, că sunt în timpul Rusaliilor. Am dat de o predică pe YouTube din 1985, unde Frank repetă aceleași texte expirate, ca suntem în vremea apostolilor și a Rusaliilor. Sunt alienați mintal de Frank și Branham. Câțiva au profitat și au ajuns în Germania, în rest majoritatea sunt fanatici și încuiați.

      Ștergere
    5. Mesajul este fals13 mai 2020 la 07:31

      Din cate observ au pervertit Cuvantul foarte grav si extrem de grav. Ei proclama mantuirea nu prin credinta in Cristos (din discutia cu cel frankist si altii am vazut clar asta) ci prin recunoasterea lui Ewald Frank ca si rob credincios.

      Frankistii ii critica pe branhamisti ca tot spun ca "profetul a zis" si au facut idol din Branham dar si ei fac la fel, uneori si mai rau decat ei.

      Pe frankisti nu ii intereseaza ca tu crezi in Cristos ca sa fi mantuit, ci au propria agenda personala care nu are de-a face cu adevarul.

      Notiuni ca inima noua, iubirea lui Dumnezeu, bunatatea, blandete, facere de bine, ajutorare, consiliere, darnicie, umplere cu Duhul Sfant, aproape nu gasesti nicaieri la ei si biblic vorbind acestea sunt numite IMPARATIA CERURILOR DINAUNTRUL NOSTRU.

      Ei canta la placa toata ziua: robul credincios, robul credincios, robul credincios, in timp ce probabil ca la majoritatea dintre ei, sufletul le este lipsit de bunatatile ceresti numite mai sus. E trist acest lucru.

      Dragi frati, incepeti urgent sa vorbiti lucrurile Imparatiei lui Dumnezeu nu mai pierdeti vremea. Oamenii nu se pot schimba daca nu faceti asta. Oamenii nu pot deveni mai buni daca nu li se propovaduieste ce e bun pentru ei si cum pot deveni mai buni. E timpul potrivit acum.

      Ștergere
    6. Astia is ca virusul Covid19 de ii distanteaza pe frati unii de altii si ii imbolnaveste asa de mult ca ajung si se sinucid.Nici la pagani nu vezi de astea.

      Ștergere
    7. E adevarat ce ai scris in alta parte frate.
      Ai zis 'Nu uitati faptul ca oamenii care sunt centrati numai pe ei si nu iubesc pe altii, sunt sociopati, iar cei care nu empatizeaza si nu simt nimic pentru ceilalti, sunt psihopati.'
      ce sa mai asteptam de la ei?

      Ștergere
    8. Asa este. Formă fără fond. Se învârt pe marginea pe cercului și nu pot pătrunde în interior, în esență,în starea de iertare și bucurie, cum zice și David :Doamne dă-mi bucuria mantuirii ". De unde asta din moment ce sau abătut de la simplitatea mesajului bibliei și au îmbrățișat pseudomesajul lui Branham?

      Peter

      Ștergere
  21. mera mai sutine ca vedenile toate sant de la DOMNUL NUMAI DOMNUL CREAZA NU SATANA CAT ESTE DE ADEVARAT SI ARFIMATIA ASTA?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e adevarat ce spune Mera. Diavolul poate imita orisice dar sunt si alt fel de viziuni si falsuri stati linistiti.

      Ștergere
    2. Prostii. Exista și vedenii false produse cu un anume scop. Sunt cazuri în Biblie amintite. Chiar și Branham are o predică numită " Unde sunt toate semnele și minunile" unde ii critica pe cei care au vedenii și vb în limbi chiar de la începutul predicii, spunându-le ca sunt vedenii nascocite de ei!. Mera minte și prostește oamenii pe față. Și Satana se preface în înger de lumină.

      Peter

      Ștergere
    3. Am citit-o pe linia lui Frank Predica are coperțile galbene sau portocalie, din câte țin minte, și e din 62 sau 63, dacă nu mă înșel.

      Ștergere
  22. sau alt exempul vorbea de viata lui si politica si iau atras atentia sa nu mai vorbesca sa zica din cuvant de aceea merg la adunare sa asculte cuvantul ca este foarte putin TIMP acordat si ia atacat pe cei care au zis si porma sa scos ca nu a stiut, cand predici WMB SPUNE CA POLITICA NU ARE CE CAUTA LA AVON, si sa legat de viata lor celor care au indraznit

    RăspundețiȘtergere
  23. Se lauda zi si noapte ca ei is mireasa si eu nici mcar cei 7 ani de acasa nu ii au. Is niste falsi nu mireasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și infractorii au mirese dar nu înseamnă că e ceva neobișnuit. Asa că textele astea cu "Noi suntem mireasa" sunt fără valoare, nu valorează nimic, sunt scoase din mânecă. Din gură fiecare poate să spună orice dar faptele lor vorbesc de la sine. " Din același izvor nu pot izvorî și apă dulce și apă amară". Undeva în Biblie,scris din memorie.

      Peter

      Ștergere
    2. " După roade ii veți cunoaște", nu după o teologie sau după diferite texte pompoase și exagerate.

      Ștergere
    3. Chiar si Branham in primi ani de slujba a zis un lucru bun. Deci un om cu darul de vindecare a zis ca mai degraba doreste sa aiba iubirea lui Cristos in biserica decat toate darurile duhovnicesti. Stia el ca daca darurile nu sunt sub controlul Cuvantului si al disciplinei spirituale pot distruge deoarece le preia diavolul sub controlul lui.

      Ștergere
    4. Deci dupa roade nu dupa daruri ii veti cunoaste. asta era ideea dar am uitat sa o pun la final.

      Ștergere
  24. Uitați-vă pe canal 33, la emisiunea Drumul către noi. F interesantă.

    Peter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul este fals15 mai 2020 la 20:36

      Chiar ieri am vazut ceva cu Ana Maria Ducuță aici:

      https://www.facebook.com/transformaresivindecare/

      Ștergere
  25. Trebuie sa vedeti asta. Sunt branhamisti si frankisti acolo.

    Relaţia cu o persoană egoistă şi indiferentă: cum o gestionez?


    https://www.youtube.com/watch?v=JFkp3t4phmM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar acum am văzut pe Canal 33.Ce bine se potrivește cu sectele astea care doar "sug" energia altora dar ele nu oferă nimic pozitiv în schimb... Sunt fondate pe egoism.

      Peter

      Ștergere
    2. Sunt fondate da pe egoism. Egoism ca egoism dar acesta a construit ceva foarte rau. Stiti ce? Cultul personalitatii. Vedem la Branham la Frank la Mera si la aproape fiecare pastor de la mesaj acest duh rau de autoproslavire jalnica. Cum ai cazut Lucifer!

      Ștergere
    3. Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine.

      Voi sectanții ăștia plini de trufie, știți ce înseamnă asta? Nu cred că știți.

      Ștergere
    4. Ei rastignesc din nou pe Iisus și acuză pe cei pe care Dumnezeu ia împăcat cu Sine în Hristos. Foarte grav de fac acești sectanți. Dau harul la o parte și pun mesajul ca înlocuitor al harului. Iar Frank promite rusaliile doar grupării lui. Dacă spunea ca era pt toți creștinii mai înțelegeam dar el spune ca rusaliile sunt doar pt gruparea lui. Asta e rătăcire și smintire.

      Ștergere
    5. Tot egoism e și ăsta dar mai subtil. Se ascunde după asa zise revelații, un profet dubios, poze măsluite și eticheta" cuvântul original". Bine ca avem biblia care afirmă cu totul altceva adică universalizează niște concepte,cum este și versetul de mai sus, și nu le limitează la o grupare anume. Peter

      Ștergere
  26. taceti si ascultati la robul Domnului.
    https://www.youtube.com/watch?v=0Sb4Qx2WCwQ&feature=share&fbclid=IwAR2OwqwjUfq5jKWrzSVWNjKYbTFiSr7eeiJ3RlRQvjP2wV1bIbVm0EMRyGY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce să ascultăm?Că se dă Superman de fiecare dată când predică? Că doar secta lui e cea corectă? Comparații și laude la minut? Apoi are tupeul să spună că doar peste mișcarea lui vor venii Rusaliile? Dacă vede ca e băgat în seama începe să se autoproslăvească. Nu e nimic constructiv și pozitiv. Doar egoism și grandomanie, alimentare și de cei care ii dau importanță. Dacă era ceva autentic și divin, atunci credincioșii lui trebuiau de mult să experimenteze ceea ce predică adică să vadă că ceea ce cred se poate experimenta.

      E ca și cum aș născoci un aparat care ar vindeca toate bolile apoi dacă cineva mi-ar cere dovezi as începe să o scald și să spun că de fapt trebuie purtat toată viața fiindcă, chipurile, efectul se vede în... viitor. Cam asa procedează acest Frank. Plasează totul într-un viitor incert!. Și cu asta sa scos. :)

      Peter

      Ștergere
    2. Ce sec si rece....nimic dumnezeiesc. Nici o caldura sufleteasca nici o pasiune nici puterea Duhului Sfant in ce vorbeste. Cuvinte goale ca sa convinga pe oameni sa fie urmasii lui.

      Ștergere
    3. "Dacă era ceva autentic și divin, atunci credincioșii lui trebuiau de mult să experimenteze ceea ce predică adică să vadă că ceea ce cred se poate experimenta"

      Asa e Peter. Dupa roade ii veți cunoaste. Daca era ceva autentic vedeau de mult roadele credintei lor adica traiau ceea ce credeau.

      Ștergere
    4. Unde sunt vremurile apostolilor de care spune bro. Frank? De 40 de ani tot asta spune si tine bietii oameni langa el. Daca era vorba de alt pastor sau misionar imediat ii sareati în cap. Sunteti ipocriti si mincinosi . Nu doar ca mintiti pe altii dar va place sa va mintiti pe voi insiva. Sunteti nascuti din minciuna.

      Ștergere
    5. Pacaleala frankista.

      Botezul cu Duhul Sfant s-a dat atunci ca Rusalii asta nu trebuie sa se repete exact ca atunci, pentru ca de atunci au fost multe experiente asemanatoare care sunt valabile oricand ele se intampla autentic si ele se intampla cand oamenii stau in genunchi si stiu sa acceseze Cerul, prin credinta, rugaciune si o inima noua si curata, pentru a beneficia de asa ceva.

      Amagire Branhamista preluat de Frank. Iisus e ASTAZI valabil si Viu nu e doar in viitor. Din nou ati esuat in mod catastrofal branhamistilor.

      Ștergere
    6. E o teorie plecata de la Branham și de la mișcarea carismatica din vremea lui iar Frank a preluat-o și el și a dus-o în extremis predicând de zeci de ani că ne-am afla în vremea apostolilor. Teoretic sună tentant dar problema e ca nu prevede nimeni aceste zile apostolice,cu toate că au trecut vreo 40 de ani de când bro. Frank predică asta. Și nu doar atât dar cere credinciosilor lui să aibă trăiri supranaturale, ceea ce mi se pare extrem de grav.

      Ștergere
    7. Am vrut să zic: " Teoretic sună tentant dar problema e că nu prea vede nimeni aceste zile apostolice..."

      Ștergere
    8. Mesajul este fals20 mai 2020 la 17:24

      Este convenabil ca pana atunci, oamenii sa dea zeciuiala la pastori. Foarte convenabil ca oamenii sa isi achite in avans plata pentru spectacolul unor semne si minuni care nu vor veni niciodata pentru ca ele nu trebuie sa vina in felul in care ei spun.

      Ele sunt valabile ACUM si au fost mereu la fel. Unii le-au manifestat intr-un fel, altii in alt fel dar de obicei credinciosii s-au bucurat mereu de raspuns la rugaciune, vindecari si miracole.

      Insa pentru mine miracol uneori inseamna si atunci cand o vaduva isi ia doua locuri de munca sa creasca singura 3 copii si sa ii tina la scoala.

      Am vazut minuni de acest fel si am sustinut deseori asa ceva si in acem mod am devenit un "lucrator" al miracolelor nu al iluziilor bolnave. Sectele care au mintea otravita nu au inteles aproape nimic din viata reala si isi risipesc scumpa si pretioasa viata in iluzii false.

      Pacat de voi... dar la cat vi sa spus adevarul aici si l-ati batjocorit poate ca o meritati. Meritati sa va risipiti viata si la final sa nu primit NIMIC. (iertat-mi lipsa de abtinere din cuvinte).

      Einstein m-a invatat intr-o propozitie cat nu a reusit Branham si Frank cu mii de predici pline de orgolii, mandrie si rautate.

      "Sunt doar două moduri în care poţi să îţi trăieşti viaţa: ca şi cum nimic nu este un miracol sau ca şi cum totul este un miracol."

      Alegeti dragi frati si surori.

      Ștergere
    9. Branham, Frank, si alti întemeietori de secte :aere de masculi alfa

      Ștergere
  27. Oilor , cu ce mă ajută pe mine azi că sunteți branhamisti,frankisti sau orice mizerie inventată? Lumea arde și alții se piaptănă cu iluzii. Hai pa! Am sperat in tot ce am văzut, o speranță, dar degeaba. Hai pa cu iluziile voastre de rătăciți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ii ajuta nici pe ei faptul ca urmeaza pe Branham sau Frank atunci cum sa te ajute pe tine? Hahaha. Ai dreptate. ei isi pierd viata cu iluzii desarte.

      Ștergere
  28. si eu umblu la adunarea pastorului mera si ma marcat o expereinta familia SALE sotia lui sa imbolnavit de cancer si a zis asa vorbeste DOMNUL daca copii se pocaiesc si se intorc la DOMNUL sotia lui se va vindeca de cancer copii sau botezeat si sau pocait dar mam lor a murit de cancer ei au plecat in lume (copii foarte dezamagiti de cele intamplate cand am stat de vorba cu eii erau foarte tristi si intrebau cum este posibil asa ceva?)nu stiua ce sa mai creada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta fac ei. Amagesc oamenii cu minciuni.

      Ștergere
    2. Sale si Marcel doi lingusitori si falsi.

      Ștergere
    3. Mesajul este fals28 mai 2020 la 16:24

      Sa atacam subiecte nu oameni, va rog!

      Ștergere
  29. ma numesc gheoghe si am avut slujba in cadru bisericii mera am vazut in ultimii anii ca tot au zis ca de pasti vine DOMNUL, POARMA CA IN TOAMNA DE SARBTORILE DIN V.T. POARMA IARNA A ZIS SI TOT ASA AU TINUT pana mam saturat sa tot aud find implicati si vedenii si alte lucruri extrase din predici sau biblie care ma facut stau deoparte de lucrurile acestea este greu sa lupti cu ei am fost sfatuit sa nu ma bag ca vor sarii pe mine si sa am zile bune sa tac sa le dau pace altfel ma scot afara si nu mai dau voie sa aiba nimeni nici o legatura cu mine si este greu sa zici ceva sau vorbesti deschis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amagiri, minciuni si amenintari este ceva normal la ei stiu bine. te inteleg foarte bine.Ai plecat de mult timp de la ei?

      Ștergere
  30. Mera are grave handicapuri dar mai mult este tare dusmanos si loveste imediat cand simte ca cineva nu e de acord cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Își arată caracterul și ceea ce a făcut Branham din ei. Într-un fel e bine fiindcă vedem ce efecte produce așa zisul mesaj pretins revelat.

      Ștergere
  31. Culmea nesimtirii lui Mera Romulus a fost cand ne-a spus ca nu el e de vina ci daca Domnul a vorbit atunci ei asculta de Domnul.A distrus vietile altora si a dat vina pe Domnul dar dupa ce au dat acum afara pe prorocita lui de suflet Mariana Voicu si a zis ca ea e falsa cum oare va justifica acest pastor orb si nebun tot raul facut adunarii ani si ani de zile cot la cot cu ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte convenabil." Domnul e devină" și cu asta sau spălat pe mâini. Încă o dată ne arată cât sunt de perfizi și fără nimic bun în ei.

      Ștergere
    2. PERFÍD, -Ă, perfizi, -de, adj. (Despre oameni) Care, sub o înfățișare binevoitoare sau indiferentă, ascunde răutate, viclenie, necinste; care vatămă pe cel care îi acordă încredere.

      Ștergere
  32. Ce spectacol impresionant . Îngerii și-au deschis aripile.

    Nu vă entuziasmați. E doar o rachetă.

    https://www.descopera.ro/dnews/19382781-spectacolul-creat-pe-cerul-noptii-de-racheta-falcon-9-ultima-lansare-a-companiei-spacex-a-fost-un-succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingerii nici macar nu au aripi. Doar Elon Musk are. Pentru ca poate... ;)

      Ștergere
  33. Frate Lica si fratilor care ati fost in aceste grupuri . Dumnezeu va scos din mijlocul unor nebuni.

    Asa zice Scriptura: "Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Iată, am necaz pe păstori! Îmi voi lua înapoi oile din mâinile lor, nu-i voi mai lăsa să-Mi pască oile şi nu se vor mai paşte nici pe ei înşişi; căci Îmi voi izbăvi oile din gura lor şi nu le vor mai sluji ca hrană! Căci aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘Iată, mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele şi le voi cerceta!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze abia acum am vazut. Multumiri Lui ca ne-a scos afara din sectele astea.

      Ștergere
  34. Mera Romulus a facut rau la fel de mult ca orice interlop sau inchizitia catolica acum 500 de ani.Uraste oameni care putin putin ii spune ceva ce lui si la gasca lui nu le convine.E trufas si are multa mandrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luați-l de gât și trageți-l la rost. De ce înghițiți toate mizeriile? Ii și ăsta al doilea Branham? Nu cred. Și atunci de de suportați toate rahaturile? Cine vă obligă? Că biblia nu vă obligă deloc să fiți călcați în picioare de Mera.

      Ștergere
  35. „Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, care este în Hristos Iisus, Domnul nostru.“

    Branhamismul si frankismul au esuat! Nimeni NIMENI NIMENI nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu. A esuat Mera si gasca lui au esuat toti. Dumnezeu este mai mare decat toti. Sa se pocaiasca cat mai au sansa la har.
    Inselatorilor NIMENI NU NE POATE DESPARTI DE DRAGOSTEA LUI HRISTOS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce vorbești? Mesajul lui Frank trebuie crezut ca să fii în rapire, nu ce zice Ap. Pavel. Asta chiar dacă același Ap. Pavel spune că el a fost trecut în rândul celor 12 apostoli!. Iar în Apocalipsa pe zidurile Noul Ierusalim scrie numele celor 12 apostoli. Vedeți? Nu scrie Branham sau Frank acolo. Cum vin unii și își permit să spună că Branham a fost cel mai mare de la Pavel încoace. Astea sunt doar aiureli și exagerări, departe de adevărul biblic. Chiar se poate spune că sunt minciuni. Iar femeia din Apocalipsa nu are 12 stele pe cap? Nu are predicile lui Branham si poveștile și fabulele lui Ewald Frank.

      Ștergere
    2. Fabulatii. Bine precizat. Tot el spune ca trebuie sa traim fagaduinta adica supranaturalului si manifestarea Sfintului Duh. Frankistii nu vad ca vietile lor contrazic ceea ce spune si învață Ewald Frank?

      Ștergere
    3. Astea-s povesti. Oamenii nu trebuie sa caute manifestarea Duhului Sfant ca un scop în sine. Asta vine automat în urma auzirii,in cazul în care sar manifesta. Ei au trait fagaduinta Tatalui, cum spune Iisus dupa înviere. Deci nu ceva general valabil pt toti. Întradevar credinta poate face minuni dar sa faci o cerinta din asta oigatorie, mi se pare o raracire și eroare grava. Iar rezultatul se vede: de zeci de ani le cere adeptilor lui sa traiasca Rusaliile! dar fara nici un rezultat concret si evident. Doar " trebuie sa aveti" de zeci de ani. Întradevar indirect ii face necredinciosi. :)

      Ștergere
    4. Povești cu care crești. Asa ii amăgește Frank.

      Ștergere
    5. Daca are slujba profetica de ce nu a prevazut pandemia asta? Fiindca nu are nici o slujba profetica. Si eu pot sa zic ca sunt profet apoi sa vin cu o teorie noua despre Dumnezeu. Dar asta nu ma face profet ci mincinos. Mai erau unii in Biblie care isi ziceau apostoli si de fapt nu erau. Au fost gasiti ca mincinosi.

      Ștergere
    6. "Unul din ei, numit Agab, s-a sculat şi a vestit, prin Duhul, că va fi o foamete mare în toată lumea. Şi a şi fost, în adevăr, în zilele împăratului Claudiu " Fapte 11:28

      Cam așa e o slujba profetica, mai ales la un eveniment asa mare

      Ștergere
    7. Asta inseamna slujba biblica si profetica. E ceva concret nu tot palavrageala de zi cu zi.

      Ștergere
  36. Și presupusul dumnezeu care ia vorbit în 1962, tace de 58 de ani...o fii părăsit planeta cu un OZN.

    Iar Iisus care cică și-ar fi arătat căpățâna în 1963,a comis o eroare : și-a expus capul... într-o parte!. Iar apoi a apărut Branham să ne învețe taina : poza trebuie întoarsă într-o parte, chipurile, să-i putem contempla conturul capului lui Iisus. O mică mare eroare. Înțeleg că trăim într-o lume sucită dar chiar trebuia și Iisus să-și arate capul sucit? Sau poate a fost premeditat, să apară apoi Branham și să prezinte gloatei taina capului sucit, care trebuie fixat în poziția corectă!. Întradevar o mare taină revelată... pardon nascocită.

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca sora Mariana e vinovata si Mera e si mai vinovat decat ea.El a sustinuto si a promovat o si ea pe el si uite asa el a pacalit oamenii ca el e alesul. Sora Mariana prorocea ca el e alesul de aia niciodata nu a fost votat ca pastor.Sa pus el singur prin prorociile sorei MAriana. Deci daca ea e falsa acum si el e si mai fals.

    RăspundețiȘtergere
  38. Persoanele cu suflet rău sunt experte în crearea confuziei, a haosului și a conflictelor.
    Următoarele semne îți vor arăta că ai putea avea de a face cu o persoană rea , să evităm să fim în preajma unor astfel de oameni deoarece, pe lângă faptul că ne pot răni sufletul și sentimentele, ne pot influența negativ - ne pot convinge să luăm decizii nepotrivite, să mergem pe un drum pe care nu ar trebui să mergem sau chiar să rupem relația cu persoanele importante din viața noastră.
    Persoanele cu suflet rău sunt experte în crearea confuziei, a haosului și a conflictelor.
    - răstoarnă situații;
    - induc în eroare;
    - mint;
    - evită asumarea responsabilității;
    - neagă realitatea;
    - creează povești;
    - țin informații doar pentru ele.
    Persoanele cu suflet rău sunt experte în a păcăli pe cineva cu ajutorul cuvintelor lor măgulitoare.
    Însă, dacă privești în viața lor sau la urmările pe care le au cuvintele lor, vei observa că acești oameni nu se schimbă niciodată și că nu investesc niciodată în propria dezvoltare.
    Viața lor este doar o iluzie și "se hrănesc" cu suferința altora
    Persoanele cu suflet rău doresc întotdeauna să dețină controlul nu doar asupra propriilor vieți, ci și asupra celor din jurul lor. Autoritatea este forța lor supremă.
    Ele resping feedback-ul, sfaturile, răspunderea reală și își fac propriile reguli după care se ghidează în viață.
    Persoanele cu suflet rău încearcă să inducă în erorare
    Persoanele cu suflet rău sunt întotdeauna atente la cei din jurul lor și încearcă să le atragă de partea lor. Niciodată nu le interesează dacă cineva suferă sau are ceva de spus.
    Ele te acceptă în viața lor doar dacă au ceva de câștigat de pe urma relației cu tine.
    Vor atenție chiar și din partea celor care le-au rănit.
    Nu le păsă de durerea pe care au provocat-o și nici nu au o intenție reală de a face vreo schimbare în acest sens astfel încât să recâștige încrederea pierdută.
    Persoanele cu suflet rău nu au remușcări
    Nu le pasă de greșelile făcute, nu le păsă de oamenii din jurul lor și nu se vor schimba niciodată. De fapt, ele sunt centrul universului lor."

    Asa is 99% din branhamisti si frankisti tunetisti si toti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine spus. E trist când aceste persoane mai stau și cu biblia pe masă și se afișează în mari invatatori. Dar invatatura lor e doar să le hrănească ego-ul. Nu au nimic bun și demn de laudă, cum zice Ap. Pavel în Filipeni. De fapt sunt adevărați "pereți văruiti" cum ii numește Iisus. De empatie nici nu poate fii vorba. Se folosesc de Biblie în scopuri proprii. Anumite învățături și credințe le dezvoltă grandomania și egoismul.

      Peter

      Ștergere
    2. Deci putem spune ca branhamismul și frankismul sunt de la Cel Rău. Se potriveste perfect cu tipologia oamenilor din aceste doua secte/mișcări.

      Ștergere
  39. Mai rai sunt oameni din jurul lui Romu deit el. El incearca sa le faca pe plac si face pe durul ca sa aiba autoritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai băgați în seamă toți grandomanii și psihopații. Viața e prea scurtă. Biblia, Dumnezeu și bunul simț nu ne cere să acordăm atenție unor asemenea specimene bolnave mintal și spiritual.

      Peter

      Ștergere
  40. Romulus Mera un dictator care a otravit mintea oamenilor sa creada ca el e alesul si ei sunt singuri ce sunt mantuiti.Exact profilul unui nebun fanatic religios.Nici Branham nu a fost atat de rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De parcă el a scris biblia. Și ăia sunt proști că îi acordă importanță în loc să judece cu propria lor minte cum stau lucrurile.

      Nici Dumnezeu nu te scoate cu forța dacă tu nu vrei să ieși dintr-o sectă de debili mintal. El doar îți arată că ceva nu e în regulă dar decizia îți aparține.

      Peter

      Ștergere
    2. Sunt anticristi pt ca au schimbat mantuirea doar prin Cristos cu mantuirea prin Cristos si aderarea la gruparea lor.Oricine a plecat de la ei din adunare e considerat pierdut si fara mantuire. Asta inseamna sa fi mafiot religios Domnule Romulus Mera.

      Ștergere
    3. Așa procedează și frankistii. Mesajul lui Frank e salvator și necesar pt răpire și nu Duhul Sfint și roadele Sale. Trepădușii ăștia religioși schimbă litera și spiritul bibliei, după ce sau făcut intermediari spirituali între Dumnezeu și oameni.

      Ștergere
    4. Cand ati auzit pe Frank sa predice iubirea si intelegerea intre frati si adunari? Niciodata.Mai rau si ca Branhamel.Is intoxicati de idei apocaliptice si conspiratii.

      Ștergere
    5. Mulți frankisti cred că pământul e plat și că omul nu a pășit niciodată pe satelitul natural. Ăsta e nivelul lor de înțelegere și inteligență. Ascultă de Frank de parcă e Sfintul Duh incarnat. Nu vor să vadă greșelile și erorile din afirmațiile lui Frank.il ridică pe poziția de Apostol și profet simultan. Din cauza asta sau umflat de mândrie și sau dezumanizat.

      Peter

      Ștergere
  41. Fratilor, voi sunteti vaccinati? Frate lica cum vedeti asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt vaccinat si am scris aici parerea mea despre diverse tipuri de vaccinuri (Primul comentariu, nu articolul):

      https://babacher.wordpress.com/2021/04/27/cine-poate-sa-ma-corecteze/

      ABEL

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu Abel.

      Eu inca nu sunt vaccinat dar am in vedere acest lucru.

      Ștergere
  42. de peste 10 ani si Mera cu grupu lui de privilegiati toxici sunt mai rai ca niciodata inainte. invata mereu pe altii dar pe ei insisi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine ii bagă în seamă? Cei ca ei. Ce se aseamănă se adună.

      Ștergere

Omul intelept ataca idei, nu persoane. Asta este si legal si biblic.
Comentariile ce contin atacuri la persoana, defaimari, calomnieri, discriminari, rasism si limbajul neadecvat risca sa fie sterse.